MÍít štěňata na cizí ch. stanici??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2009 12:26
v v

XXX.XXX.164.184

Jde aby majitel feny měl štěňata, ale nemá chov. stanici, tak je odchová pod jinou stanicí??? Má fenka má totiž v papírech úplně jiné jméno a bydliště chovatele než od koho jí máme. A pán nám i říkal že jsou to jejich první štěňata a přitom se jmenují od S.Vrh je celý psán pod stanicí poradce chovu co jsem se dopátrala a mamina naší fenky je jeho odchov.Je to takle normální když prostě někdo chce jen jednou štěňata pro radost že si ani stanici zařizovat nemusí?

27.11.2009 12:30
memmory

XXX.XXX.66.227

v v napsal(a):
Jde aby majitel feny měl štěňata, ale nemá chov. stanici, tak je odchová pod jinou stanicí??? Má fenka má totiž v papírech úplně jiné jméno a bydliště chovatele než od koho jí máme. A pán nám i říkal že jsou to jejich první štěňata a přitom se jmenují od S.Vrh je celý psán pod stanicí poradce chovu co jsem se dopátrala a mamina naší fenky je jeho odchov.Je to takle normální když prostě někdo chce jen jednou štěňata pro radost že si ani stanici zařizovat nemusí?

dělá se to že odchováš své štěňata na jinou CHS - není to nic neobvyklého

27.11.2009 12:56
lavacca

XXX.XXX.1.3

v v napsal(a):

Ano, odchovává se tak běžně. Někdo feně nechá 1 štěnda za život a je pravdou, že v takovém případě je celkem zbytečné zakládat novou CHS.

Mám ale pocit(dyštak mě někdo opravte) že 2.vrh feny už musí být na novou CHS(tj. založenou majitelem feny).

Jinak podmínkou je, aby fena z té CHS pocházela. Ale víc info najdete určitě na webu ČMKU.

27.11.2009 13:08
v v

XXX.XXX.164.184

lavacca napsal(a):
Ano, odchovává se tak běžně. Někdo feně nechá 1 štěnda za život a je pravdou, že v takovém případě je celkem zbytečné zakládat novou CHS.

Mám ale pocit(dyštak mě někdo opravte) že 2.vrh feny už musí být na novou CHS(tj. založenou majitelem feny).

Jinak podmínkou je, aby fena z té CHS pocházela. Ale víc info najdete určitě na webu ČMKU.

Aha, tak moc díky.Fena-matka právě pochází ze stanice na kterou jsou štěňátka psaná. Byli to jejech jediný štěňata. Pán měl názor že minulá fenka jim kvůli tomu že neměla štěňata umřela na rakovinu v osmi letech,takže téhle v pěti letech nechali jedny. Ale zase se o ně teda parádně starali a byli to jejich miláčci.
Váleli se doma na gauči, chodili si s nima hrát vnoučata a papání jim vařili.

27.11.2009 13:16
monika s

XXX.XXX.90.118

lavacca napsal(a):

Fena určitě nemusí být z chovky která "propůjčila své jméno" (prakticky se smluvně půjčuje fena - ne název ch. st.).
Je to věc dohody - ne každý chovatel o to stojí (nebo ne o každé spojení...).
A klidně můžete mít jeden vrh pod chovkou "A" a druhý pod chovkou "B"...

27.11.2009 20:24
ferdice

XXX.XXX.106.163

monika s napsal(a):
Fena určitě nemusí být z chovky která "propůjčila své jméno" (prakticky se smluvně půjčuje fena - ne název ch. st.).
Je to věc dohody - ne každý chovatel o to stojí (nebo ne o každé spojení...).
A klidně můžete mít jeden vrh pod chovkou "A" a druhý pod chovkou "B"...

Veru,to je ok,pokud někdo plánuje mimina jen jednou,chová většinou na stanici chovatele,od kterého má mamču.jinak já už pomalu začínám vymejšlet název ch.st.ale zatim mě nic nenapadá.a to musim mít těch názvů 6 teda měla bych... aby se mi nestalo,že mi to vrátí,že nic nevybrali

27.11.2009 22:24
danarny

XXX.XXX.164.225

ferdice napsal(a):
Veru,to je ok,pokud někdo plánuje mimina jen jednou,chová většinou na stanici chovatele,od kterého má mamču.jinak já už pomalu začínám vymejšlet název ch.st.ale zatim mě nic nenapadá.a to musim mít těch názvů 6 teda měla bych... aby se mi nestalo,že mi to vrátí,že nic nevybrali

Ferdice, nemusíš, já tam napsala jen jeden
jestli už máš nějaký nápad, napiš mi ho a já se ti mrknu jestli je registrovaný nebo volný

27.11.2009 22:52
ferdice

XXX.XXX.106.163

danarny napsal(a):
Ferdice, nemusíš, já tam napsala jen jeden
jestli už máš nějaký nápad, napiš mi ho a já se ti mrknu jestli je registrovaný nebo volný

dobrá rada ale mě nenapadá ani jeden

28.11.2009 11:39
emiel

XXX.XXX.238.16

lavacca napsal(a):

Je to opravdu úplně běžná praxe, buď se majitelům feny nechce zakládat vlastní ch.st. nebo můžou mít fenu ve spoluvlastnictví na principu, že je jejich, ale štěňata odchovává na někoho jiného, chovatele nebo jiného spolumajitele. Jeden nebo více vrhů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík