Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2009 17:24
feherkocos

XXX.XXX.166.38

Pro ty, kterým se líbí dredy ...

http://tn.nova.cz/magazin/hobby/zvirata/ komondor-je-pes-rastaman.html
(jedna mezera)

20.1.2010 11:41
lilien

XXX.XXX.60.110

krásné!

20.1.2010 17:07
verivery

XXX.XXX.88.29

feherkocos napsal(a):

(jedna mezera)

Pěkný příspěvěk , krásné video .
Zdraví
Veronika od puliků

21.1.2010 13:19
feherkocos

XXX.XXX.245.226

verivery napsal(a):
Pěkný příspěvěk , krásné video .
Zdraví
Veronika od puliků

Také zdravím "malé" dredíky a děkuji za pochvalu
Lidi z televize to hodně osekali, jak mluvené slovo, tak text. Zmiňovali jsme se hlouběji o komondorovi, o Pannonia klubu, ostatních maďarech, ale chtěli to kratší... Ale i tak si snad mohli lidi udělat o komondorovi lepší představu, stále je to velká neznámá i mezi pejskaři, natož co pak obyčejní smrtelníci
Letošní rok začal hezky, pěknou úrodou štěňátek komondorů a i pumíků - vypadá to, že letošek bude pastevcům z Maďarska přát

18.2.2010 09:39
feherkocos

XXX.XXX.245.226

feherkocos napsal(a):

(jedna mezera)

Informace pro ty, které impozantní komondor zaujal:
V Ostravě se dne 11.4.2010 konná klubová výstava Pannonia klubu (zastřešuje maďarská a rumunská pastevecká plemena).
Určitě to je příležitost vidět víc komondorů pohromadě, popovídat si s majitely a chovately

28.4.2010 19:26
feherkocos

XXX.XXX.166.38

Video ze závěrečné soutěže BIS z IX. klubové výstavy Pannonia klubu:
http://www.youtube.com/watch?v=FUtOHqHaNfU&feature=player_embedded
Zastoupena plemena maďarských pastevců Komondor, Puli, Pumi a Mudi, z pastevců rumunských Carpatin a Mioritic.

5.6.2010 23:21
feherkocos

XXX.XXX.166.38

Jdeme se sem pochlubit, dnes nám jsou už 4 dny smajlík

A tady si nás taky můžete prohlédnout :-)
http://www.youtube.com/watch?v=grED7P5KXps

7.6.2010 13:17
doris

XXX.XXX.245.226

Jsou to krásný bobečci :-) hned bych je všechny pomuchlovala, tak jestli můžete ze mě :-))

24.4.2011 20:55
feherkocos

XXX.XXX.166.38

Nejen extravagantnímu Komondorovi, ale i dalším čtyřem maďarským pastevcům je věnováno v právě vyšlém časopise Pes přítel člověka č. 5/2011 celých 10 stran. Jsou plné informací, nejen portréty konkrétních plemen a podmínky chovu v ČR, ale i třeba využití "maďarů" v dnešní době, anketa majitelů a množství doprovodných fotografií...

26.8.2011 23:42
feherkocos

XXX.XXX.166.38

Podíleli jsme se na zrodu nové TV reklamy, natočeno s valašským králem Bolkem Polívkou :-)

27.8.2011 05:35
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

feherkocos napsal(a):
Podíleli jsme se na zrodu nové TV reklamy, natočeno s valašským králem Bolkem Polívkou :-)

Nádherné plemeno! Ještě více než plemeno však obdivuji majitele kteří udržují psa takového jaký je .. myslím ty krásné dredy a sněhobílou barvu. Jsem často v lese a venku a neumím si představit jak po půlhodině venku psa celý den čistím :-) ...opravdu paráda! Já osobně mám černého kratkosrstého stafbulíka což je pro mne velmy praktické.

27.8.2011 11:32
martin83

XXX.XXX.62.29

prave ze komondor je prirodni a nikoliv preslechtene plemeno - a jako takovy se na nej prakticky nemusi sahnout. Vse se dela samo - jak dredy, tak cisteni srsti. Neni to pudlik:-)

27.8.2011 19:34
feherkocos

XXX.XXX.166.38

tondaschumacher napsal(a):
Nádherné plemeno! Ještě více než plemeno však obdivuji majitele kteří udržují psa takového jaký je .. myslím ty krásné dredy a sněhobílou barvu. Jsem často v lese a venku a neumím si představit jak po půlhodině venku psa celý den čistím :-) ...opravdu paráda! Já osobně mám černého kratkosrstého stafbulíka což je pro mne velmy praktické.

I my to máme do lesa kousek :-) . Není to tak, že po procházce lesem se zabýváte čištěním psa, to je jeden z omylů těch, kteří plemeno prakticky neznají... Pouze v krátkém časovém období, kdy se dredy začínají tvořit, se nachytá pár větviček apod., které vyndáte několika pohyby rukou. Později se na něj právě díky zplstnatělé srsti už nic nechytá, jen opravdu minimálně... Protrhat dredy stačí jednou za čas, v tomto směru péče o srst není vůbec náročná :-) . Ohledně sněhobílé barvy - srst má částečně samočistící vlastnost a rozumný majitel upřednostňuje stálý venkovní pobyt komondora venku a perfektní vzhled řeší jen v době předvedení na výstavách apod.

27.8.2011 22:04
danurba

XXX.XXX.40.197

a chci se zeptat: nesmrdí komondoři víc než jiní psi? Pokud vím, neměli by se koupat, nebo se pletu?

27.8.2011 22:34
lavacca

XXX.XXX.1.3

danurba napsal(a):
a chci se zeptat: nesmrdí komondoři víc než jiní psi? Pokud vím, neměli by se koupat, nebo se pletu?

Sice komondora doma nemáme, ale řekla bych, že nesmrdí. Osobně naše psy / KAO, samojed, briard a něm. vlčí špic/ nekoupu. Pouze v případě, že se v něčem "voňavém" vyválí a fakt se to nedá vydržet. Jinak zvlášť samojed s něm.špickou jsou čistí vlastně neustále - mají samočistí srst. :-)

27.8.2011 23:15
feherkocos

XXX.XXX.166.38

lavacca napsal(a):
Sice komondora doma nemáme, ale řekla bych, že nesmrdí. Osobně naše psy / KAO, samojed, briard a něm. vlčí špic/ nekoupu. Pouze v případě, že se v něčem "voňavém" vyválí a fakt se to nedá vydržet. Jinak zvlášť samojed s něm.špickou jsou čistí vlastně neustále - mají samočistí srst. :-)

Souhlasím. Záleží v jakých podmínkách komondora majitel má, ale nemyslím tím ho mít zavíraného doma... Samozřejmě u stáda načichne pachem zvířat stejně tak jako parfémem paničky doma. Může si močením zašpinit srst a ta pak samozřejmě může zapáchat. To ale není pouze výsadou komondorů, ale i jiných dlouhosrstých plemen. Pak je dobré mu okolí genitálií ostříhat. Někteří jdou úkon udělat velmi opatrně, aby se nepotřísnili močí (např. není výjimkou, když samci nezdvihají nohu a močí jako feny). Ohledně koupání - záleží jaký šampon majitel používá, dále jak často by chtěl psa koupat. Mladý komondor je suchý rychle, ale starší s velmi hustou, dlouhou srstí prosychá i pět dní, záleží i na okolnostech kde apod. Ale koupat se samozřejmě může, je to pes...

2.9.2011 19:16
feherkocos

XXX.XXX.166.38

feherkocos napsal(a):

První záznamy...
http://www.super.cz/4435-bolek-polivka-ziskal-po-chucku-norrisovi-super-kseft-podivejte-se-jak-mu-to-slo.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík