jitas
napsal(a):
Zdravím, vyrábíte si někdo doma sami pamlsky pro psy? Pokud ano, sem s recepty
Tak já jsem dělala. Nic složitého: kuřecí játra ,2 vajíčka , trochu česneku a půl kg ovesných vloček. Vše rozmixovat, dát na plech (s pečícím papírem ) a dát do trouby a sledovat až to vyschne.Pak si to můžete libovolně nakrájet. Voněl po tom celý barák. Ráno jsem zjistila, že z pechu něco zmizelo. Hmmmm,manžílek.Pak se mě ptal proč ta "buchta" nebyla sladká....
A já mu říkám, to bude asi tím, že to jsou masové suchary pro psy....
bilkson
napsal(a):
Tak já jsem dělala. Nic složitého: kuřecí játra ,2 vajíčka , trochu česneku a půl kg ovesných vloček. Vše rozmixovat, dát na plech (s pečícím papírem ) a dát do trouby a sledovat až to vyschne.Pak si to můžete libovolně nakrájet. Voněl po tom celý barák. Ráno jsem zjistila, že z pechu něco zmizelo. Hmmmm,manžílek.Pak se mě ptal proč ta "buchta" nebyla sladká....
A já mu říkám, to bude asi tím, že to jsou masové suchary pro psy....
Taky dělám, játra vepřový bo kuřecí to jejedno, mám víc psů tak zmizí rychle, podle oka ovecný vločky, celozrnou mouku, vývar nebo trochu vody, vejce 2-5ks, trochu medu, hrst sušených kopřiv, trochu majoránky, všechno rozmixuju, dám na pečicí papír a pomalu suším v troubě, pak nakrájím na libovolné kousky, psi je milují, přítel říkal dobrý, jen by to chtělo trochu osolit
jitas
napsal(a):
Tak zkoušela jsem už :
PSÍ ČESNEKOVÉ SUŠENKY:
260g pšeničné mouky
115g kukuřičné mouky
100g sezamových semínek
3 vejce
60ml mléka
125ml drůbežího vývaru
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 pokrájené stroužky česneku
Postup:
Ve velké misce smíchejte pšeničnou a kukuřičnou mouku s sezamovými semínky.Přidejte 2 vejce, mléko a nakonec drůbeží vývar,olej a česnek.Umíchejte tuhé těsto a nechte 15 minut odpočinout.
Těsto rozválíme na placku vysokou asi 6 mm a vykrajujeme libovolné tvary.Potřeme zbývajícím rozkvedlaným vejcem.
Sušenky poskládáme na vymaštěný plech a pečeme 25-30 minut na 180 stupňů.Upečené sušenky naskládáme na talířek a necháme vychladnout.
- psům celkem chutnali
ještě:
Vločkové sušenky s medem
40 dkg ovesných vloček, 15- 20 dkg celozrnné mouky, 20 dkg medu, 20 dkg másla, 2 vajíčka
- med musí být tekutý, pokud není, je nutné ho nad parou rozpustit
- máslo rozpustit a nechat mírně vychladnout (ne ztuhnout)
- množství celozrnné mouky je orientační, dávám spíše méně, slouží jen ke spojení ostatních surovin dohromady
- vše v míse smícháme, zpočátku to jde špatně, ale za chvilku se to již lehce slepí a tvoříme malé hrudky o průměru asi 3 cm (množství kávové lžičky), které klademe na máslem vymazaný plech a pečeme v troubě na 200 C dokud nezrůžoví, nepřilepují se
- velikost sušenek je i pro malé pejsky akorát (vyzkoušeno na shih- tzu), sušenky se zdají tvrdé, ale jsou křehké a rychle lehce zvlhnou
- nevím, jaká je jejich maximální trvanlivost, protože se snědí rychle (jsou velmi oblíbené), ale mám vyzkoušeno, že v uzavřené plechovce vydrží i při pokojové teplotě bez problémů měsíc jako čerstvé
DOPORUČENÍ(po mém vyzkoušení sušenek):Aby to vše dobře drželo, doporučuji 10 dkg vloček nasekat na hrubo, 10 dkg na středně hrubo a 20 dkg na jemno (jako hladká mouka).
- tyto sušenky můžou i lidi a je fakt, že je dobrý když můžete mlsat se psem stenou věc
a ještě tyto:
Do sušenek dávám: vejce, vodu, tuk, strouhaný sýr a mouku
V nádobě rozkvedláme vejce, přidáme cca 0,5 istu vody (aby jste to měli hezky tekuté). přilijeme asi půl hrnku tuku(dá se použít i třeba tuk, ve kterém jste smažili řízky, apod. - psům to o to víc pak chutná).Do jiné misky nastrouháme tvrdý sýr (je jedno jaký, ale musí být pěkně tvrdý) a zamícháme s cca 1-2 hrnky mouky. Promícháme, aby vznikla drobenka. Poté to vmícháme do vody s vajíčkem a tukem, přidáváme dle potřeby ještě mouku dokud těsto nebude vláčné. Necháme asi 20 minut odležet. Těsto rozválme a nožem(někdo používá zubaté rádýlko) těsto nakrájíme na čtverečky - dle velikosti psa- pečeme asi na 180 stupňů cca 25 minut - až sušenky zrůžoví.
- toto těsto sklidilo asi největší nadšení
lavacca
napsal(a):
Tak zkoušela jsem už :
PSÍ ČESNEKOVÉ SUŠENKY:
260g pšeničné mouky
115g kukuřičné mouky
100g sezamových semínek
3 vejce
60ml mléka
125ml drůbežího vývaru
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 pokrájené stroužky česneku
Postup:
Ve velké misce smíchejte pšeničnou a kukuřičnou mouku s sezamovými semínky.Přidejte 2 vejce, mléko a nakonec drůbeží vývar,olej a česnek.Umíchejte tuhé těsto a nechte 15 minut odpočinout.
Těsto rozválíme na placku vysokou asi 6 mm a vykrajujeme libovolné tvary.Potřeme zbývajícím rozkvedlaným vejcem.
Sušenky poskládáme na vymaštěný plech a pečeme 25-30 minut na 180 stupňů.Upečené sušenky naskládáme na talířek a necháme vychladnout.
- psům celkem chutnali
ještě:
Vločkové sušenky s medem
40 dkg ovesných vloček, 15- 20 dkg celozrnné mouky, 20 dkg medu, 20 dkg másla, 2 vajíčka
- med musí být tekutý, pokud není, je nutné ho nad parou rozpustit
- máslo rozpustit a nechat mírně vychladnout (ne ztuhnout)
- množství celozrnné mouky je orientační, dávám spíše méně, slouží jen ke spojení ostatních surovin dohromady
- vše v míse smícháme, zpočátku to jde špatně, ale za chvilku se to již lehce slepí a tvoříme malé hrudky o průměru asi 3 cm (množství kávové lžičky), které klademe na máslem vymazaný plech a pečeme v troubě na 200 C dokud nezrůžoví, nepřilepují se
- velikost sušenek je i pro malé pejsky akorát (vyzkoušeno na shih- tzu), sušenky se zdají tvrdé, ale jsou křehké a rychle lehce zvlhnou
- nevím, jaká je jejich maximální trvanlivost, protože se snědí rychle (jsou velmi oblíbené), ale mám vyzkoušeno, že v uzavřené plechovce vydrží i při pokojové teplotě bez problémů měsíc jako čerstvé
DOPORUČENÍ(po mém vyzkoušení sušenek):Aby to vše dobře drželo, doporučuji 10 dkg vloček nasekat na hrubo, 10 dkg na středně hrubo a 20 dkg na jemno (jako hladká mouka).
- tyto sušenky můžou i lidi a je fakt, že je dobrý když můžete mlsat se psem stenou věc
a ještě tyto:
Do sušenek dávám: vejce, vodu, tuk, strouhaný sýr a mouku
V nádobě rozkvedláme vejce, přidáme cca 0,5 istu vody (aby jste to měli hezky tekuté). přilijeme asi půl hrnku tuku(dá se použít i třeba tuk, ve kterém jste smažili řízky, apod. - psům to o to víc pak chutná).Do jiné misky nastrouháme tvrdý sýr (je jedno jaký, ale musí být pěkně tvrdý) a zamícháme s cca 1-2 hrnky mouky. Promícháme, aby vznikla drobenka. Poté to vmícháme do vody s vajíčkem a tukem, přidáváme dle potřeby ještě mouku dokud těsto nebude vláčné. Necháme asi 20 minut odležet. Těsto rozválme a nožem(někdo používá zubaté rádýlko) těsto nakrájíme na čtverečky - dle velikosti psa- pečeme asi na 180 stupňů cca 25 minut - až sušenky zrůžoví.
- toto těsto sklidilo asi největší nadšení
Díky za tipy. Kdysi jsem měla recept na rybí sušenky pro psy - byly myslím ze sardinek - ale nemůžu ho najít, nemáte ho někdo?
agro
napsal(a):
A nezkoušel jste někdo i pamlsky ze syrového rybího masa? Něco třeba na způsob lososových sušenek Kronch?
Nezkoušela, ale už mě to napadlo, mám v mrazáku 2 cejny, takový větší, ale nevím, jak z nich dostanu kosti, ptž tepelnou úpravou ty kosti ztvrdnou, jestli tu rybu lehce povařit a vykostit, nevím.
mojipsi
napsal(a):
Nezkoušela, ale už mě to napadlo, mám v mrazáku 2 cejny, takový větší, ale nevím, jak z nich dostanu kosti, ptž tepelnou úpravou ty kosti ztvrdnou, jestli tu rybu lehce povařit a vykostit, nevím.
Já bych rybu velkých kostí zbavila za syrova, malé bych tam nechala. Chci právě zkusit přípravu stejnou jako u játrových řezů. Takže bych to syrové maso rozemlela - a s tím i ty malé kosti, tak by snad pak ve finálním výrobku neměli být znatelné.
Láká mě ten losos nebo třeba makrela, fakt s tím tady zatím nikdo neexperimentoval?
agro
napsal(a):
Já bych rybu velkých kostí zbavila za syrova, malé bych tam nechala. Chci právě zkusit přípravu stejnou jako u játrových řezů. Takže bych to syrové maso rozemlela - a s tím i ty malé kosti, tak by snad pak ve finálním výrobku neměli být znatelné.
Láká mě ten losos nebo třeba makrela, fakt s tím tady zatím nikdo neexperimentoval?
Dobrý nápad s tou syrovou rybou. Těch máme v mražáku habaděj. Taky bych postupovala tak, že bych vytáhla jen páteř a rozemlela maso i s menšími kostmi. Nakonec, při výrobě rybích pamlsků pro psy z ryb určitě nepreparují ty malé kostičky
jitas
napsal(a):
Dobrý nápad s tou syrovou rybou. Těch máme v mražáku habaděj. Taky bych postupovala tak, že bych vytáhla jen páteř a rozemlela maso i s menšími kostmi. Nakonec, při výrobě rybích pamlsků pro psy z ryb určitě nepreparují ty malé kostičky
Jde o to, že když je ryba syrová, tak ji kostí nezbavíš, ptž maso je přilepený na kostech a kosti jsou pružný, proto nevadí psům a kočkám syrová ryba, ale vařená jo
jitas
napsal(a):
Tak jsem zkoušela ty pamlsky ze syrové ryby.
Koupila jsem obyč. filety z tresky, rozmrazila, pomlela s ovesnými vločkami + vejce. Stejný postup jako u játrovek.
Měla jsem strach, aby to drželo pospolu, tak jsem tam dala i 2 lžičky škrobu a myslím, že to ani nebylo potřeba.
Upeklo se to pěkně, nakrájela jsem na kousky a psice jen koulely očima a moc jim chutnalo.
agro
napsal(a):
Tak jsem zkoušela ty pamlsky ze syrové ryby.
Koupila jsem obyč. filety z tresky, rozmrazila, pomlela s ovesnými vločkami + vejce. Stejný postup jako u játrovek.
Měla jsem strach, aby to drželo pospolu, tak jsem tam dala i 2 lžičky škrobu a myslím, že to ani nebylo potřeba.
Upeklo se to pěkně, nakrájela jsem na kousky a psice jen koulely očima a moc jim chutnalo.
Taky se na ně chystám. Spíš bych přidala možná vajíčko navíc místo škrobu. Uvidím, jakou to bude mít konzistenci
jitas
napsal(a):
Tak hlásím po delší době další experiment, po rybě jsem zkusila to samé i s mletým vepřovým. Postup ten samý jako u játrovek, maso semlít s vločkama, přidat vejce - poměr dle oka..., + popř. nějaká zlepšovadla (bylinky, semínka...) a upéct.
Měla jsem obavu, že to nebude díky tomu tuku držet pospolu, ale omyl. Krásně se to upeklo, pěkně krájelo a psi nadšení.
Takže můj závěr - dá se to udělat z jakéhokoliv masa.
agro
napsal(a):
Tak hlásím po delší době další experiment, po rybě jsem zkusila to samé i s mletým vepřovým. Postup ten samý jako u játrovek, maso semlít s vločkama, přidat vejce - poměr dle oka..., + popř. nějaká zlepšovadla (bylinky, semínka...) a upéct.
Měla jsem obavu, že to nebude díky tomu tuku držet pospolu, ale omyl. Krásně se to upeklo, pěkně krájelo a psi nadšení.
Takže můj závěr - dá se to udělat z jakéhokoliv masa.
Já jsem nedávno dělala taky podle receptu na játrové pamlsky variantu s treskou, jen to bylo takové hutnější, přidala jsem myslím 2 vejce navíc + trochu olivového oleje. Pamlsky nádherně voní (treska byla manželem vlastnoručně chycená v Norsku ), drží pohromadě docela dobře a hafina z nich měla oči navrch hlavy
DafiTeo

XXX.XXX.69.133
Masové Placičky
Ingredience: 250g mletého masa
1Vejce
1 Hrnek Ovesných vloček
1 Stroužek Česneku
Trochu Majoránky
Pečeme: 20min.na 175 stupňů.
katy882

XXX.XXX.11.157
Mámto z jedné stránky, a pejskovi to chutnalo :)
Sýrové sušeky
1 šálek pšeničné mouky
1 šálek nastrouhaného sýra (ideálně čedarového typu)
1 lžíce změklého másla
1 šálku mléka
Postup: Smíchejte mouku a sýr, poté přidejte změklé máslo. Do zpracované hmoty postupně přilévejte mléko, až získáte tuhé a nelepivé těsto (možná nebudete potřebovat celé množství mléka, záleží na savosti mouky).
Těsto vyválejte do tenkého válečku a nakrájejte na kolečka (jejich velikost záleží na velikosti psa). Ta pak klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte několik minut při 180 stupních (že jsou keksy hotové, poznáte tak, že jemně zrůžoví). Nechte je vychladnout a uchovávejte je v ledničce, aby zůstaly dlouho čerstvé.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kobylatko
napsal(a):
Tak jsem dnes zase pekla...
Tak já nepekla...koupila jsem škvarky...rozsypala jsem pesanům tak čtvrt pytlíku do trávníku, aby se na chvilku zabavili.

kobylatko
napsal(a):
Tak jsem dnes zase pekla...
frajerka.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
No my páč máme alergika tak peču:
játra, vepřová - je to asi jedno asi 1/4 kg
mleté maso na jemno asi 1/4 kg
ostatní ingredience dle tuhosti těsta
škvarky s troškou sádla
hrstička namletých špaldových vloček
sušený špenát namletý
sušený medvědí česnek namletý
maličko soli
kdo nemá alergika může přidat i 1 vejce
sušenky vykrajuji skleničkou, krásně nabydou a nádherně voní, také jsem musela poprvé upozorňovat že je to pro psy.
alenkapisalka
napsal(a):
No my páč máme alergika tak peču:
játra, vepřová - je to asi jedno asi 1/4 kg
mleté maso na jemno asi 1/4 kg
ostatní ingredience dle tuhosti těsta
škvarky s troškou sádla
hrstička namletých špaldových vloček
sušený špenát namletý
sušený medvědí česnek namletý
maličko soli
kdo nemá alergika může přidat i 1 vejce
sušenky vykrajuji skleničkou, krásně nabydou a nádherně voní, také jsem musela poprvé upozorňovat že je to pro psy.
Hmm u mě je to prd platný , jako né že bych návštěvě nenabídla sušenky, oplatky, větrníky, věnečky..., ale většinou mi užíraj to co mám pro psy ať už upečený pamlsky nebo psům užíraj véču z misky .
Http://www.pesweb.cz/cz/799.hovezi-tycky
Myslíte že místo masa by to šlo i se sýrem ?
kobylatko
napsal(a):
Myslim, že jo. ;).

kobylatko
napsal(a):
Když jsem ještě před sušičkou pekla, tak jsem splácala první poslední. Fantazii se meze nekladou. Akorát upozorňuji, že jablka jako ingredience ve větším množství se moc nehodí na ven, páč jak jsou sladká, tak to trochu ulepí prsty.
Strašně chutnalo pečivo z ovesné mouky, vařených brambor a kachních srdíček, ale to bylo taky spíš na doma.

kobylatko
napsal(a):
Tak už mám nachystanej sejra a zítra se na to vrhnu ať máme nějakou tu zásobu pamlsků .Akorát ten sejr proženu mlínkem na maso ať to jde líp sčuchtat dohromady .
Já všechno kromě mouky a suchých ingrediencí rozmixuju dohromady, jakýpak s tím štráchy.
Tak sejrový tyčinky jsou hotový , teď jen nechat odležet a pořádně "vysušit" a pak nalámat na kousky do pixličky a můžou být použity jako odměnááá .
A aby to nebylo takový prázdný ty tyčinky tak jsem přidala chia semínko :).

kobylatko
napsal(a):
Tak sejrový tyčinky jsou hotový , teď jen nechat odležet a pořádně "vysušit" a pak nalámat na kousky do pixličky a můžou být použity jako odměnááá .
A aby to nebylo takový prázdný ty tyčinky tak jsem přidala chia semínko :).
A psi byli při výrobě zavření kde?
Mně jednou stáhnul ze stolu pekáč, když jsem se otočila pro mísu, a s celým plátem zdrhal.

kobylatko
napsal(a):
Já spíš musela hlídat sebe abych jim to nesežrala , ochutnala jsem jednu a jsou božský .
Tak příště pro všechny. Normálně téměř nesolím, takže tomu svému taky užírám skoro všechno.
amy & endy

XXX.XXX.24.1
Já peču velice jednoduchý recept!
Budeme potřebovat:
100g ovesných vloček
3-4 lžíce medu
1 banán
Postup:
V misce si vidličkou rozmačkame banán. Potom pridame med a rozmícháme. Nakonec přisypeme vločky. Těsto by nemelo být řídké. Na plech si lžičkou uděláme kuličky. Pečeme v troubě na 200° asi 15 minut. Hlídané aby se že spoda nepripalili.
Můj nový výmysl .Šušenky z plic .
Recept : http://www.pesweb.cz/cz/27.domaci-jatrove-susenky, akorát místo jater dát plíce :).
Kiarak

XXX.XXX.89.210
Asi to sem moc nepatří, ale využiji diskuze. Spousta lidí mi doporučuje domácí pamlsky z arašídového másla. Zdá se mi to dost nevhodné. A ještě mě napadá, nejsou oříšky pro pejsky jedovaté?

Kiarak
napsal(a):
Asi to sem moc nepatří, ale využiji diskuze. Spousta lidí mi doporučuje domácí pamlsky z arašídového másla. Zdá se mi to dost nevhodné. A ještě mě napadá, nejsou oříšky pro pejsky jedovaté?
Úplně nevhodné není, ale už jsem párkrát slyšela o alergiích.