Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2009 10:42
ircanka

XXX.XXX.180.120

teda ty štěníci jsou ale mamláskové mohutní to jsou tlapy jak od medvěda
mi jsme včera byli hromadně bruslit na ledu a Angi z toho byla úplně nadšená, lítala jak pometlice skákala jak hopik metr vysoko...prostě náš blázínek

tady moje prďolka v plné kráse

30.12.2009 10:44
ircanka

XXX.XXX.180.120

ircanka napsal(a):
mi jsme včera byli hromadně bruslit na ledu a Angi z toho byla úplně nadšená, lítala jak pometlice skákala jak hopik metr vysoko...prostě náš blázínek

a tady oba - ale je to hrůza, když jeden neumí odložení...to se vůbec nedá fotit

30.12.2009 10:45
ircanka

XXX.XXX.180.120

ircanka napsal(a):
a tady oba - ale je to hrůza, když jeden neumí odložení...to se vůbec nedá fotit

a ještě jedna madam s tím největším klackem...

30.12.2009 13:07
brouk

XXX.XXX.152.11

ircanka napsal(a):

Aginka je úžasná také jsem přemýšlela že si vezmem bulinku je to určitě mazlíček. Co Garpíšek nežárlí. Ale je to fenečka tak se určitě tetelí blahem a hlídá si jí. Erníkovi by se taky líbila, fenečky on má rád . Teď je v období kdy by mohl každý den nakrývat ale žádná ho nechce.Tak ať Vám dělá radost a je zdravá.

30.12.2009 14:12
rude

XXX.XXX.13.149

ircanka napsal(a):

Jé ta je krásná!! Garp má kamarádku jo?

Šári jakej používáš objektiv prosím?

30.12.2009 14:27
ircanka

XXX.XXX.180.120

rude napsal(a):
Jé ta je krásná!! Garp má kamarádku jo?

Šári jakej používáš objektiv prosím?

jj, Garpíkovi nadělil ježíšek parťačku a mě už pár šedivých vlasů :)
né, jsou to zlatíčka a je viděť jak uplně ožil

já mám foťák Olympus E420 a k tomu 2 setové objektivy z toho v podstatě výhradně používám ten delší: ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6

není to sice žádná sláva, ale zatim to stačí

30.12.2009 14:43
rude

XXX.XXX.13.149

ircanka napsal(a):
jj, Garpíkovi nadělil ježíšek parťačku a mě už pár šedivých vlasů :)
né, jsou to zlatíčka a je viděť jak uplně ožil

já mám foťák Olympus E420 a k tomu 2 setové objektivy z toho v podstatě výhradně používám ten delší: ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6

není to sice žádná sláva, ale zatim to stačí

mě se právě tvoje fotky líbí, tak mě zajímalo jakej obj. používáš. budu asi kupovat 55-200 ale pro Nikon.

Bulíci jsou fakt krásní!!! má nádherné, trošku až legrační, zbarvení opravdu fešanda! máme 2 bulíky v ulici- fenka+pes, ty naši dva je sice nesnáší ale já se na ně nemůžu vynadívat

30.12.2009 16:06
burunduk

XXX.XXX.98.178

rude napsal(a):
mě se právě tvoje fotky líbí, tak mě zajímalo jakej obj. používáš. budu asi kupovat 55-200 ale pro Nikon.

Bulíci jsou fakt krásní!!! má nádherné, trošku až legrační, zbarvení opravdu fešanda! máme 2 bulíky v ulici- fenka+pes, ty naši dva je sice nesnáší ale já se na ně nemůžu vynadívat

Čau všem,

v předchozím tématu /75/ jsem se dotazovala na ňáký věci ohledně cc. Mohli-ly byste mi odpovědět, popř. připojit nějaké rady a zkušenosti? Už tam něco je, ale ráda bych víc zkušeností osobních. Díky moc.

30.12.2009 16:35
vandat

XXX.XXX.91.34

ircanka napsal(a):

jéééé, Šáry ty šedivíš??? Tak to jsme dvě

čekání na večeři...

30.12.2009 16:36
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):

čekání na večeři...

zítra má Bree 12 týdnů a váží 17kg

30.12.2009 16:36
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):
zítra má Bree 12 týdnů a váží 17kg

tohle není caník ale piraňa

30.12.2009 16:37
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):
tohle není caník ale piraňa

.

30.12.2009 16:38
burunduk

XXX.XXX.98.178

vandat napsal(a):

čekání na večeři...

Ta barva větší fenky - ta šedivá -- to je žíhaná šedá nebo jak se jí říká? Díky.

30.12.2009 16:38
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):
.

jeden oblíbený ksichtík

30.12.2009 16:39
vandat

XXX.XXX.91.34

burunduk napsal(a):
Ta barva větší fenky - ta šedivá -- to je žíhaná šedá nebo jak se jí říká? Díky.

v PP má napsáno šedá

30.12.2009 16:44
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):
jeden oblíbený ksichtík

fůůůj, do čeho jsi to šlápla??

30.12.2009 16:46
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):
fůůůj, do čeho jsi to šlápla??

a poslední - náš soused a kamarád Lapiček

30.12.2009 16:55
burunduk

XXX.XXX.98.178

vandat napsal(a):
v PP má napsáno šedá

OK. Ale já tam vidím žíhání.
Jak tedy pak nazývají toto:
http://canecorsopuppies.jeremyinc.com /images/canecorso/canecorso.jpg - ?

30.12.2009 17:00
vandat

XXX.XXX.91.34

burunduk napsal(a):

ano, je žíhaná, ale v PP má jen šedou, co nadělám

30.12.2009 17:01
ircanka

XXX.XXX.180.120

burunduk napsal(a):

Vandi, "jenom" 17kg vypadajjí teda obrovsky...mi máme 15 týdnů a 11kilo a to nejsme žádní obříci.
no šedivim...však víš, no...je hot najednou trochu veseleji, všechno totálně vypadne ze zaběhlých kolejí, pobíhá tady malý rarach, který překvapivě vůbec nerozumí tomu, co mu říkám...

ale docela to jde, hrozně sem se toho soužití s Garpem bála a je to v pohodě, malá mu dává pěkně zabrat, rve ho za uši, hryže do tváří a ten můj mamlas drží a jen kručí...musím jí furt krotit

taky neuměla vůbec spát a furt někde šmejdila - tak to jsem jí hned zatrhla a hezky zvykáme na režim procházka, hraní, dlabanec a chrápat

30.12.2009 17:12
vandat

XXX.XXX.91.34

ircanka napsal(a):
Vandi, "jenom" 17kg vypadajjí teda obrovsky...mi máme 15 týdnů a 11kilo a to nejsme žádní obříci.
no šedivim...však víš, no...je hot najednou trochu veseleji, všechno totálně vypadne ze zaběhlých kolejí, pobíhá tady malý rarach, který překvapivě vůbec nerozumí tomu, co mu říkám...

ale docela to jde, hrozně sem se toho soužití s Garpem bála a je to v pohodě, malá mu dává pěkně zabrat, rve ho za uši, hryže do tváří a ten můj mamlas drží a jen kručí...musím jí furt krotit

taky neuměla vůbec spát a furt někde šmejdila - tak to jsem jí hned zatrhla a hezky zvykáme na režim procházka, hraní, dlabanec a chrápat

obrovská teda je a jak se pronese po schodech

jj, tady je taky veselo, někdy až moc - to černý ušatý torpédo je totiž neřízená střela!!!!!!

A Garpíšek je pašák, jsem ti to říkala už když jsme jely na světovku Občas si říkám kde bere Dárlý tu trpělivost s tím malým rarachem, je fakt úžasná

30.12.2009 17:17
ircanka

XXX.XXX.180.120

ircanka napsal(a):

Péťo, ten objektiv 55-200 bude určitě supr s těmi delšími se fotí mnohem líp, ikdyž je to někdy na úkor světelnosti, ale i tak je to paráda

Katko, nějak moc nevim, naco si se vlastně ptala. Marcela už zásadní věci napsala...a jestli se ptáš jaký caník je...
prostě supr úžasný velký silný pes. Náš je supr k dětem, nechá si všechno libit. Je hodný, venku si ničeho a nikoho nevšímá. Cizí lidi mu jsou ukradený. doma hlídá někdy až velmi ostře. Kdykoliv kohokoliv vpustím do domu, tak i přesto, že na něj přes vrata pouštěl hrůzu tak už si ho nevšímá - jen očuchá a nechá ho být.
Psí kluky nesnese - až na světlé vyjimky. Fenky docela OK, ale najdou se i takové, které by raději zakousnul.

30.12.2009 17:18
burunduk

XXX.XXX.98.178

vandat napsal(a):
ano, je žíhaná, ale v PP má jen šedou, co nadělám

Dobře:)
Trochu mě to zmátlo. Díky.
A mění se třeba štěňatům pak v dospívání trošku barvy? Když si pořídím šedého, jestli z něj může být žíhaný nebo naopak.

30.12.2009 17:20
ircanka

XXX.XXX.180.120

vandat napsal(a):
obrovská teda je a jak se pronese po schodech

jj, tady je taky veselo, někdy až moc - to černý ušatý torpédo je totiž neřízená střela!!!!!!

A Garpíšek je pašák, jsem ti to říkala už když jsme jely na světovku Občas si říkám kde bere Dárlý tu trpělivost s tím malým rarachem, je fakt úžasná

to si říkám taky, co si chudák vytrpí...ale když už hodně otravuje, tak na ní i zavrčí a jednou (druhý den co tu byla) tak jí pěkně sprdnul a sroloval pod sebe...a ta malá mrška hned jak jí pustil jela dál, jako že to byla pěkná sranda

30.12.2009 17:26
burunduk

XXX.XXX.98.178

ircanka napsal(a):
Péťo, ten objektiv 55-200 bude určitě supr s těmi delšími se fotí mnohem líp, ikdyž je to někdy na úkor světelnosti, ale i tak je to paráda

Katko, nějak moc nevim, naco si se vlastně ptala. Marcela už zásadní věci napsala...a jestli se ptáš jaký caník je...
prostě supr úžasný velký silný pes. Náš je supr k dětem, nechá si všechno libit. Je hodný, venku si ničeho a nikoho nevšímá. Cizí lidi mu jsou ukradený. doma hlídá někdy až velmi ostře. Kdykoliv kohokoliv vpustím do domu, tak i přesto, že na něj přes vrata pouštěl hrůzu tak už si ho nevšímá - jen očuchá a nechá ho být.
Psí kluky nesnese - až na světlé vyjimky. Fenky docela OK, ale najdou se i takové, které by raději zakousnul.

Díky, tohle jsem chtěla. Moje představa byla taková, že by každý, kdo má toto úžasný plemeno, napsal kratší popis, jak ho vidí on (samozřejmě že to nemusí být jen samá superlativa).

Díky všem.

30.12.2009 17:28
burunduk

XXX.XXX.98.178

ircanka napsal(a):

Ještě jsem se ptala - jakou byste doporučili chovnou stanici. Je jich tolik.. že se v tom nevyznám. Zdá se ale, že nejvíc psů mají majitelé od Bajerů. Jsou opravdu nejlepší? (ve smyslu nejkvalitnější psi-feny).

30.12.2009 17:30
burunduk

XXX.XXX.98.178

ircanka napsal(a):

A k jejich srsti - jaká je? Něco jak u labradorů? Všude píšou krátká, bez podsady.

30.12.2009 17:40
ircanka

XXX.XXX.180.120

burunduk napsal(a):
A k jejich srsti - jaká je? Něco jak u labradorů? Všude píšou krátká, bez podsady.

Chovatelskou stanici asi neporadim. to si asi musí každý vybrat sám, co komu sedí...určitě je nejlepší jet na pár výstav a s těmi lidmi si promluvit. Okouknout jejich psi, trošku se zajímat o rodokmeny...

co se týče srsti - tak oni jsou podle mě takové 2 možnosti - ikdyž by být neměli. Mi máme hodně krátkou - takový spíš hladkosrstý, jemnou, bez podsady (pes je chovaný doma, ale i tak ta srst je hodně krátká a taková by být neměla)

správně by podle mě měla být sice také krátká, ale né tolik - prostě trošku delší, s podsadou a taková trochu hrubčí, hustá, dobře krycí.
řekla bych že ta "správná" srst je spíš u těch černých psů...ta kratší hodně u těch modrých...

ještě k té povaze - je tvrdohlavý, nenechá si nic vnutit, potřebuje v mládí pevnou a spravedlivou ruku - za všech okolností. teprve pak z něj budete mít to co být má.

30.12.2009 17:41
vandat

XXX.XXX.91.34

burunduk napsal(a):
Díky, tohle jsem chtěla. Moje představa byla taková, že by každý, kdo má toto úžasný plemeno, napsal kratší popis, jak ho vidí on (samozřejmě že to nemusí být jen samá superlativa).

Díky všem.

S chovnou stanicí je to těžký, každý má zkušenost s jinou!! Nejlépe je je objet, promluvit si s chovateli, nebo se s nimi spojit alespoň mejlíkem, promluvit si s nimi na výstavě. Moje první canička je z chovky Cacobes a tam už bych si zvíře nikdy nebrala, měla jsem já i Dárlý smůlu že je nemocná, zase je naprosto super povahově. Černá čertice je z chovky Red Witch, je to zatím mimi, takže ještě moc psát nemůžu, všechno je teprve před náma.

Srst je krátká, labradoři ji mají o mnoho hustější, ale je jiná u caníka cohvaného doma a jiná u venkovního.

30.12.2009 17:47
brixie

XXX.XXX.43.2

burunduk napsal(a):
Ještě jsem se ptala - jakou byste doporučili chovnou stanici. Je jich tolik.. že se v tom nevyznám. Zdá se ale, že nejvíc psů mají majitelé od Bajerů. Jsou opravdu nejlepší? (ve smyslu nejkvalitnější psi-feny).

Podle počtu odchovů se nedá soudit kvalita. Pochybuju, že tady někdo nějakou stanici veřejně napíše. Pokud na štěňátko nespěcháte, což bych Vám radila, dobře vybírejte. A zajeďte si do vytipovaných chovek, uvidíte na vlastní oči vše potřebné....a když budete dobře poslouchat, pak i uslyšíte věe potřebné

30.12.2009 17:48
burunduk

XXX.XXX.98.178

vandat napsal(a):
S chovnou stanicí je to těžký, každý má zkušenost s jinou!! Nejlépe je je objet, promluvit si s chovateli, nebo se s nimi spojit alespoň mejlíkem, promluvit si s nimi na výstavě. Moje první canička je z chovky Cacobes a tam už bych si zvíře nikdy nebrala, měla jsem já i Dárlý smůlu že je nemocná, zase je naprosto super povahově. Černá čertice je z chovky Red Witch, je to zatím mimi, takže ještě moc psát nemůžu, všechno je teprve před náma.

Srst je krátká, labradoři ji mají o mnoho hustější, ale je jiná u caníka cohvaného doma a jiná u venkovního.

Jee red witch .. na tu jsem se dívala, tam se mi líbil přístup paní chovatelky. A viděla jsem, že prodává nějakou fenečku, černou, prý klidnější povahy.
Já bych právě chtěla klidnou. Tak proto se tady ptám, jestli třeba nevíte o stanici, která "plodí" klidnější typy cc. Nepotřebuju psa s prac. nasazením a pod.
Jaká je tedy ve skutečnosti paní z Red Witch? Taková, jak odhaduju?

30.12.2009 17:50
brixie

XXX.XXX.43.2

burunduk napsal(a):

Tohle štěně je celé modré. Někdy se žíhání u chovatele ještě nemusí ukázat a pejsek se prožíhá až v novém domově, později, jako třeba naše fenka z prvního vrhu, Arletty. Proto má třeba i v PP napsáno jen modrá nebo šedá. Myslím, že je to jedno, jestli v PP není uvedeno žíhání.

30.12.2009 17:52
burunduk

XXX.XXX.98.178

brixie napsal(a):
Podle počtu odchovů se nedá soudit kvalita. Pochybuju, že tady někdo nějakou stanici veřejně napíše. Pokud na štěňátko nespěcháte, což bych Vám radila, dobře vybírejte. A zajeďte si do vytipovaných chovek, uvidíte na vlastní oči vše potřebné....a když budete dobře poslouchat, pak i uslyšíte věe potřebné

Vůbec nespěchám. Je to plán na pár let dopředu. Svoje fenky jsem si taky pečlivě vybrala. Je to vážná věc a nechci udělat chybu.

30.12.2009 17:55
burunduk

XXX.XXX.98.178

brixie napsal(a):

Tak jsem to nemyslela - úměra: čím víc psů - tím lepší stanice. Jen se mi zdá, že jsou do toho dost zapálení a mají obsáhlé stránky. Taky se mi jejich psi (jako cc laikovi) líbí nejvíc (exteriérově).

30.12.2009 17:58
burunduk

XXX.XXX.98.178

brixie napsal(a):
Tohle štěně je celé modré. Někdy se žíhání u chovatele ještě nemusí ukázat a pejsek se prožíhá až v novém domově, později, jako třeba naše fenka z prvního vrhu, Arletty. Proto má třeba i v PP napsáno jen modrá nebo šedá. Myslím, že je to jedno, jestli v PP není uvedeno žíhání.

A jak je to přesně s kupírováním uší a ocásků? 99 % cc má kupírovaný ocas - to je nějaká povinnost? Nebo se to dělá z prakt. důvodů? Když velký pes mlátí ocasem, tak toho asi dost poshazuje. Mně se líbí víc s ocáskem. Jeho kupírace je zřejmě povolená. U uší - to se smí dělat jen z nějakých zdrav. důvodů? Nebo známí veterináři to majiteli udělají i bez zdrav. komplikací?

30.12.2009 18:02
ircanka

XXX.XXX.180.120

burunduk napsal(a):
A jak je to přesně s kupírováním uší a ocásků? 99 % cc má kupírovaný ocas - to je nějaká povinnost? Nebo se to dělá z prakt. důvodů? Když velký pes mlátí ocasem, tak toho asi dost poshazuje. Mně se líbí víc s ocáskem. Jeho kupírace je zřejmě povolená. U uší - to se smí dělat jen z nějakých zdrav. důvodů? Nebo známí veterináři to majiteli udělají i bez zdrav. komplikací?

paní z Red Witch je tady Marcela se kterou si tady povídáš pod jménem Brixie a za sebbe říkám, že je fajn, stejně tak jako její psi

a ke kupírování uší - ty se u nás nesmějí a ocásky se dávají, protože to většíně přijde, že to k CC patří - já mám nekupírovaného a líbí se vic s ocasem, když už musí mít i uši

30.12.2009 18:03
brixie

XXX.XXX.43.2

burunduk napsal(a):
Vůbec nespěchám. Je to plán na pár let dopředu. Svoje fenky jsem si taky pečlivě vybrala. Je to vážná věc a nechci udělat chybu.

Já třeba měla štěstí na naši feňuli Brixie, ona má naprosto úžasnou povahu...možná až bych řekla netypickou pro CC. Je klidná, poslušná, ale zas na druhou stranu hlídá jako čert. Berry je temperamentní, vůči jiným samcům hodně dominantní, ale přitom velice citlivý pejsan...za plotem když hlídá, vypadá, že Vás sežere i s plotem, ale když zdrhne, neudělá nikomu nic. Návštěvy přímo zbožňuje...ty by uslintal a uskákal k smrti...proto ho k návštěvám moc nepoštím, až pozdějc, když se zklidní...tohle jeho velký nadšení z vítaných návštěv jsme nějak zatím ještě neukrotili...možná následek toho, že byl zavřenej o samotě v dílně, brala jsem si ho totiž v roce a půl věku. No a štěňátka jsme měli povahově hodně různá...některá temperamentnější, některá velice klidná, a zbytek tak napůl Takže asi vybírat ne podle toho, jestli ch.st.má klidné psy, ale vytipovat si chovku, a přímo se domluvit, jakého pejska chcete...a buď se takový narodí nebo ne. Teď u druhého vrhu jsme měli podobný případ. Ještě před narozením prcků dojela jedna slečna, že chce přesně takového psa, jako je Berry...ale kdyby mohl být klidnější...a měla štěstí...narodil se takový. Myslím, že bude stejně nádherný a rozhodně, i když je to hravé štěně, nebude až tak akční ani dominantní jako jeho otec.

30.12.2009 18:08
brixie

XXX.XXX.43.2

ircanka napsal(a):
paní z Red Witch je tady Marcela se kterou si tady povídáš pod jménem Brixie a za sebbe říkám, že je fajn, stejně tak jako její psi

a ke kupírování uší - ty se u nás nesmějí a ocásky se dávají, protože to většíně přijde, že to k CC patří - já mám nekupírovaného a líbí se vic s ocasem, když už musí mít i uši

Jojo, tohle jsem si přesně říkala, když jsem si zamlouvala Brixinku...když musí být uši, necháme i ocas. Naštěstí Bri ho nemá tak strašně dlouhej, tenkej a zatočenej, jako některý jiný caníci, takže vypadá dobře. Ale jinak jsem toho mýho nápadu začla litovat hodně záhy...je fakt nepraktickej.

30.12.2009 18:18
burunduk

XXX.XXX.98.178

ircanka napsal(a):

hehe.. aha. Dobrý no .. Tak teď už to vím

Tímto Vás zdravím, paní chovatelko z Red Witch.

Já toužím po co nejvíc vyklidněné fence, modré (šedé) barvy. Tak uvidíme, kdo mi ji pak bude moci dopřát z chov. stanic.

Díky moc všem za odpovědi, sleduju tohle cančí vlákno už hodně měsíců, budu sledovat dál... a časem se opět připojím se svými všetečnými dotazy.

Jo - ještě mě zajímají ty oči - mají barvu duhovek podle barvy srsti v dospělosti? Se mi zdá, že šedí cc mají takové žluté oči, černí oranžovější.
Všechna štěňata mají na začátku života modrá? Nikomu tato barva nezůstane?

30.12.2009 19:04
brixie

XXX.XXX.43.2

burunduk napsal(a):
hehe.. aha. Dobrý no .. Tak teď už to vím

Tímto Vás zdravím, paní chovatelko z Red Witch.

Já toužím po co nejvíc vyklidněné fence, modré (šedé) barvy. Tak uvidíme, kdo mi ji pak bude moci dopřát z chov. stanic.

Díky moc všem za odpovědi, sleduju tohle cančí vlákno už hodně měsíců, budu sledovat dál... a časem se opět připojím se svými všetečnými dotazy.

Jo - ještě mě zajímají ty oči - mají barvu duhovek podle barvy srsti v dospělosti? Se mi zdá, že šedí cc mají takové žluté oči, černí oranžovější.
Všechna štěňata mají na začátku života modrá? Nikomu tato barva nezůstane?

Děkuji, Katko, no docela jsem se teda pobavila
Oči jsou u štěňat modré, když pak v dospělosti budou světlejší. Světlejší psi (modrý, žlutý, plavý) mívají světlejší a černí a žíhaní tmavší...ale není to pravidlem. Znám světlounké psy s tmavě hnědýma očima a černé se žlutýma.

30.12.2009 19:25
burunduk

XXX.XXX.98.178

brixie napsal(a):
Děkuji, Katko, no docela jsem se teda pobavila
Oči jsou u štěňat modré, když pak v dospělosti budou světlejší. Světlejší psi (modrý, žlutý, plavý) mívají světlejší a černí a žíhaní tmavší...ale není to pravidlem. Znám světlounké psy s tmavě hnědýma očima a černé se žlutýma.

Zábava musí být
Aha, tak takhle to je s očkama. OK. Já bych pak chtěla nechat ocásek (no ale po tom, co tady píšete.. je to asi tak, jak jsem si myslela - že ocas není moc praktickej).. a kupírovat uši. Kde si to teda nechávají majitelé dělat, když se to nesmí? Na Slovensku nebo někde v tramtárii ... ty uši.

30.12.2009 19:48
evelin

XXX.XXX.6.162

burunduk napsal(a):
Zábava musí být
Aha, tak takhle to je s očkama. OK. Já bych pak chtěla nechat ocásek (no ale po tom, co tady píšete.. je to asi tak, jak jsem si myslela - že ocas není moc praktickej).. a kupírovat uši. Kde si to teda nechávají majitelé dělat, když se to nesmí? Na Slovensku nebo někde v tramtárii ... ty uši.

Ahoj, dobrá debatka
Taky mám CC, doma a v kupírování ocásku vydím i dost praktickou nejen estetickou záležitost. Moje fenka s ním nejen vše shazuje - to je to poslední co mi vadí. Ale hlavně s ním kolikrát o něco tak švihne, že mám pocit že si ho musí na 100% přerazit. Je to každý den když mě vítá po příchodu z práce. Hrany nábytku, otevřené dveře a tak.
CC - úžasné plemeno. Moje fenka miluje svou rodinu, ale jen já jsem panička s velkým P. Dobře hlídá a bez nás domácích raděj nikdo na náš dvůr nechodí. Když návštěvu pustíme tak pak už je to v pohodě. Je to můj veliký mazel. Jako štěně byla dost divoká a aktivní, ale vyrostla z toho. Dnes ve 3,5letech jí nedělá problém proležet celé dny v pelechu, trochu se proběhá na procházce a šup zase domů. Ale je velice spokojená i když vezmu koníka a jedeme tak na tří hodinovou vyjížďku - já ujedu 15 km a ona naběhá 40 naprosto s přehledem a v pohodě. Nejspokojenější je když může být se mnou. Je trochu jako můj stín, když přejdu něco dělat do jiného pokoje, je ve chvilce za mnou. Se psy i s fenami vychází v pohodě, pokud na ni někdo nezaútočí. Pak už je ve střehu a nekamarádí se.
Chilli je moje první a už bych neměnila. Mám v plánu pořídit časem ještě jednu. A už jsem dost rozhodnutá že bude celo kupírovaná. I kdybych kvůli tomu měla jet kdo ví kam. Vzhled psa je úplně jiný a mě se to moc líbí.

30.12.2009 19:52
burunduk

XXX.XXX.98.178

evelin napsal(a):
Ahoj, dobrá debatka
Taky mám CC, doma a v kupírování ocásku vydím i dost praktickou nejen estetickou záležitost. Moje fenka s ním nejen vše shazuje - to je to poslední co mi vadí. Ale hlavně s ním kolikrát o něco tak švihne, že mám pocit že si ho musí na 100% přerazit. Je to každý den když mě vítá po příchodu z práce. Hrany nábytku, otevřené dveře a tak.
CC - úžasné plemeno. Moje fenka miluje svou rodinu, ale jen já jsem panička s velkým P. Dobře hlídá a bez nás domácích raděj nikdo na náš dvůr nechodí. Když návštěvu pustíme tak pak už je to v pohodě. Je to můj veliký mazel. Jako štěně byla dost divoká a aktivní, ale vyrostla z toho. Dnes ve 3,5letech jí nedělá problém proležet celé dny v pelechu, trochu se proběhá na procházce a šup zase domů. Ale je velice spokojená i když vezmu koníka a jedeme tak na tří hodinovou vyjížďku - já ujedu 15 km a ona naběhá 40 naprosto s přehledem a v pohodě. Nejspokojenější je když může být se mnou. Je trochu jako můj stín, když přejdu něco dělat do jiného pokoje, je ve chvilce za mnou. Se psy i s fenami vychází v pohodě, pokud na ni někdo nezaútočí. Pak už je ve střehu a nekamarádí se.
Chilli je moje první a už bych neměnila. Mám v plánu pořídit časem ještě jednu. A už jsem dost rozhodnutá že bude celo kupírovaná. I kdybych kvůli tomu měla jet kdo ví kam. Vzhled psa je úplně jiný a mě se to moc líbí.

Další super popis... děkujiiii. A dobrý jméno .. Čilimník
Kde si necháte fenku okupírovat? Mně se taky hrozně líbí na cc kupírované uši.

30.12.2009 19:54
burunduk

XXX.XXX.98.178

evelin napsal(a):
Ahoj, dobrá debatka

Jinak k tomu - "já jsem panička s velkým P" ... tak píšou většinou, že bere všechny rodinné příslušníky stejně. Takže to asi nebude tak úplná pravda.. nebo je to kus od kusu.

30.12.2009 20:13
evelin

XXX.XXX.6.162

burunduk napsal(a):
Jinak k tomu - "já jsem panička s velkým P" ... tak píšou většinou, že bere všechny rodinné příslušníky stejně. Takže to asi nebude tak úplná pravda.. nebo je to kus od kusu.

Bude to asi hlavně o tom, že já jsem její a ona moje. Já krmím, já ji "cvičím", mě spí u postele. Přítel za námi jezdí jen dvakrát do týdne. On je její hračka - válí se po něm v posteli, ráda s ním jde na procházku a tak všechno, ale když by jsme se měli na procházce jít každý jiným směrem tak bez rozmýšlení jde se mnou.
Bydlíme s rodiči, s nimi je naprosto v pohodě a poslouchá je. Miluje hlavně mamku - ta jí pořád dává něco dobrého.
Ale jak přijedu já z práce tak už nikoho nevidí a neslyší.

Co se týče kupírování. Pojedu nejspíš na slovensko. Je zajímavé že u nás je kupírování týrání a na slovensku ne. Tohle plemeno bylo od pradávna z praktických důvodů kupírované, a mě se to fakt líbí.
Ale myslím že se dá i u nás najít veterinář který to udělá. Ale je to o důvěře, mezi jím a vámi. Riskuje tím docela dost. A taky o tom jestli jemu samotnému se to líbí.

30.12.2009 20:16
burunduk

XXX.XXX.98.178

evelin napsal(a):
Bude to asi hlavně o tom, že já jsem její a ona moje. Já krmím, já ji "cvičím", mě spí u postele. Přítel za námi jezdí jen dvakrát do týdne. On je její hračka - válí se po něm v posteli, ráda s ním jde na procházku a tak všechno, ale když by jsme se měli na procházce jít každý jiným směrem tak bez rozmýšlení jde se mnou.
Bydlíme s rodiči, s nimi je naprosto v pohodě a poslouchá je. Miluje hlavně mamku - ta jí pořád dává něco dobrého.
Ale jak přijedu já z práce tak už nikoho nevidí a neslyší.

Co se týče kupírování. Pojedu nejspíš na slovensko. Je zajímavé že u nás je kupírování týrání a na slovensku ne. Tohle plemeno bylo od pradávna z praktických důvodů kupírované, a mě se to fakt líbí.
Ale myslím že se dá i u nás najít veterinář který to udělá. Ale je to o důvěře, mezi jím a vámi. Riskuje tím docela dost. A taky o tom jestli jemu samotnému se to líbí.

Jste spolu nejvíc, tak tím to bude... ano.

A to kupírování - všimla jsem si, že co cc pes - to trošku jiný tvar. Na to není nějaká jedna šablona pro daný plemeno?
Někteří to mají tak zvláštně obtočený kolem hlavy, jakoby dokulata... někteří do té dobré špičky, co se mi líbí.
- čím to je? To si každý veterinář ořízne, jak se zrovna vyspí?

30.12.2009 20:40
burunduk

XXX.XXX.98.178

burunduk napsal(a):
Jste spolu nejvíc, tak tím to bude... ano.

A to kupírování - všimla jsem si, že co cc pes - to trošku jiný tvar. Na to není nějaká jedna šablona pro daný plemeno?
Někteří to mají tak zvláštně obtočený kolem hlavy, jakoby dokulata... někteří do té dobré špičky, co se mi líbí.
- čím to je? To si každý veterinář ořízne, jak se zrovna vyspí?

http://www.celysvet.cz/stanice/obrazek /cane-corso-cerny-saolin-5.jpg
Tohle je třeba hrozný.. pro moje oči.

http://zkracovatko.cz/cft - divný..takový ochmýřený ty okraje.

http://zkracovatko.cz/cfv - tohle je lepší.

http://zkracovatko.cz/cfu - takhle se mi to líbí (nějaký týraný CC, Viktor)

30.12.2009 21:11
evelin

XXX.XXX.6.162

burunduk napsal(a):
http://www.celysvet.cz/stanice/obrazek /cane-corso-cerny-saolin-5.jpg
Tohle je třeba hrozný.. pro moje oči.

http://zkracovatko.cz/cft - divný..takový ochmýřený ty okraje.

http://zkracovatko.cz/cfv - tohle je lepší.

http://zkracovatko.cz/cfu - takhle se mi to líbí (nějaký týraný CC, Viktor)

Nejsem žádný velký odborník. Ale myslím že to bude tím jak moc zkušený a znalý veterinář kupírovnání provedl a v jakém věku psa.
Zkazit se to dá hned. A každému psovi jinka zaroste ucho zevnitř chlupy, pak to taky vypadá jinak.
Viděla jsem na fotce fenku které kupírovali uši ve třech letech a už se jí nikdy nepostavily špičky. Chrupavka ucha musí být dost pevná a mladá aby se špička ucha postavila. Pravděpodobně se uši kupírují několik dní po narození, jen si nejsem jistá jak to může veterinář trefit tak aby to bylo jak má.
Moje známá má CC, kupírovali asi ve třech měsících - úplně v pohodě, jen trochu divoké probouzení z narkozy... Ebi je prostě krásná - fotku nemám.

30.12.2009 23:12
pitimiti

XXX.XXX.1.189

evelin napsal(a):
Nejsem žádný velký odborník. Ale myslím že to bude tím jak moc zkušený a znalý veterinář kupírovnání provedl a v jakém věku psa.
Zkazit se to dá hned. A každému psovi jinka zaroste ucho zevnitř chlupy, pak to taky vypadá jinak.
Viděla jsem na fotce fenku které kupírovali uši ve třech letech a už se jí nikdy nepostavily špičky. Chrupavka ucha musí být dost pevná a mladá aby se špička ucha postavila. Pravděpodobně se uši kupírují několik dní po narození, jen si nejsem jistá jak to může veterinář trefit tak aby to bylo jak má.
Moje známá má CC, kupírovali asi ve třech měsících - úplně v pohodě, jen trochu divoké probouzení z narkozy... Ebi je prostě krásná - fotku nemám.

Ouška se určitě u CC nekupírují pár dní po porodu, to by asi opravdu nedopadlo. Nejlépe tak cca ve 2 - 3 měsících. Žádná šablona na to není, ucho se dle mých zkušeností cca v polovině ufikne podle pravítka a hotovo. Samozřejmě ne každý veterinář umí okupírovat dobře ... ale stejně tak je pak další podíl úspěchu na samotném majiteli. Pokud se ucho samo hned nepostaví je nutné ho dále vylepovat a pomoci mu. Pokud se tomu majitel dostatečně (nebo vůbec) nevěnuje tak jsou z toho pak ty "obtočené uši kolem hlavy". Jinak na Slovensko si pro legálně okupírované štěně taky nedojedete protože tam už zákaz kupírovní myslím taky nějaký rok platí. Pouze tam nemají zákaz vstupu na akce.
Jinak Katko, doporučuji nejdřív objet pár chovatelů či majitelů a promluvit si s nimi osobně, kouknout na vlastní oči na jejich psy. No a taky doporučuju, abyste opravdu nehleděla jen na modrou barvu, která je dnes tak ukrutně v módě. Nejdůležitější je povaha, abyste si se svým novým štěnětem padla do oka, pokud byste plánovala další chov či výstavy tak samozřejmě k tomu odpovídající exterier, předpoklad zdraví (i když to Vám stejně těžko někdo zaručí) ... a ta barva, je až věc totálně nedůležitá a za pár hodin Vašeho soužití se štěnětem naprosto bezpředmětná. Samozřejmě je jasné, že každému se líbí něco jiného ale nesmí na tom stát celý výběr štěněte... a jestli se u Vámi vybraného chovatele narodí pro Vás štěňátko, které se jeví povahově dle Vašich představ a ještě k tomu ve vámi oblíbené barvě to už je pro vás akorát štěstí a barva třešničkou na dortu. Přeci si nekupujeme psy aby nám ladili k novému autu či pohovce, že

Šárko, moc gratuluju k novému přírůstku Ať se jí - Vám všem společně daří

30.12.2009 23:17
burunduk

XXX.XXX.98.178

pitimiti napsal(a):
Ouška se určitě u CC nekupírují pár dní po porodu, to by asi opravdu nedopadlo. Nejlépe tak cca ve 2 - 3 měsících. Žádná šablona na to není, ucho se dle mých zkušeností cca v polovině ufikne podle pravítka a hotovo. Samozřejmě ne každý veterinář umí okupírovat dobře ... ale stejně tak je pak další podíl úspěchu na samotném majiteli. Pokud se ucho samo hned nepostaví je nutné ho dále vylepovat a pomoci mu. Pokud se tomu majitel dostatečně (nebo vůbec) nevěnuje tak jsou z toho pak ty "obtočené uši kolem hlavy". Jinak na Slovensko si pro legálně okupírované štěně taky nedojedete protože tam už zákaz kupírovní myslím taky nějaký rok platí. Pouze tam nemají zákaz vstupu na akce.
Jinak Katko, doporučuji nejdřív objet pár chovatelů či majitelů a promluvit si s nimi osobně, kouknout na vlastní oči na jejich psy. No a taky doporučuju, abyste opravdu nehleděla jen na modrou barvu, která je dnes tak ukrutně v módě. Nejdůležitější je povaha, abyste si se svým novým štěnětem padla do oka, pokud byste plánovala další chov či výstavy tak samozřejmě k tomu odpovídající exterier, předpoklad zdraví (i když to Vám stejně těžko někdo zaručí) ... a ta barva, je až věc totálně nedůležitá a za pár hodin Vašeho soužití se štěnětem naprosto bezpředmětná. Samozřejmě je jasné, že každému se líbí něco jiného ale nesmí na tom stát celý výběr štěněte... a jestli se u Vámi vybraného chovatele narodí pro Vás štěňátko, které se jeví povahově dle Vašich představ a ještě k tomu ve vámi oblíbené barvě to už je pro vás akorát štěstí a barva třešničkou na dortu. Přeci si nekupujeme psy aby nám ladili k novému autu či pohovce, že

Šárko, moc gratuluju k novému přírůstku Ať se jí - Vám všem společně daří

Tak takhle to tedy je s kupírováním, díky za informace.
Ano, nejdůležitější je povaha. A k té modré barvě - já nevím, jestli je oblíbená nebo v módě, nezajímám se o to. Mně se prostě líbí a líbila se mi na psech od mala, i na kočkách.
Až se bude blížit čas na pořízení cc, budu psát a objíždět stanice, to bude nejlepší.

Mějte se.

2.1.2010 13:46
arny

XXX.XXX.72.3

burunduk napsal(a):
Tak takhle to tedy je s kupírováním, díky za informace.
Ano, nejdůležitější je povaha. A k té modré barvě - já nevím, jestli je oblíbená nebo v módě, nezajímám se o to. Mně se prostě líbí a líbila se mi na psech od mala, i na kočkách.
Až se bude blížit čas na pořízení cc, budu psát a objíždět stanice, to bude nejlepší.

Mějte se.

Tak my se zase po delší době hlásíme:)
Teda Šárko ty si musela být hoooodná:) Pěkně ti závidim pani bulíčkovou bych hnedka brala, ale my byli taky hodní a dostali sme tay přírůstek, i když ve srovnání s |arňuchou hodně malinkej. Jmenuje se Uvik of gremleen´s a je to náš novej maskot:)

2.1.2010 14:09
brixie

XXX.XXX.43.2

arny napsal(a):
Tak my se zase po delší době hlásíme:)
Teda Šárko ty si musela být hoooodná:) Pěkně ti závidim pani bulíčkovou bych hnedka brala, ale my byli taky hodní a dostali sme tay přírůstek, i když ve srovnání s |arňuchou hodně malinkej. Jmenuje se Uvik of gremleen´s a je to náš novej maskot:)

Jéé, Lindo, tak ty máš prcka od Gremlinek??? Super!!! Gratuluju ti k vytříbenému vkusu Ježíška a ať ti dělá jen samou radost! (taky máme rádi potkyše...ale omezujeme jejich počet...nyní již jen 8 )

2.1.2010 14:13
arny

XXX.XXX.72.3

brixie napsal(a):
Jéé, Lindo, tak ty máš prcka od Gremlinek??? Super!!! Gratuluju ti k vytříbenému vkusu Ježíška a ať ti dělá jen samou radost! (taky máme rádi potkyše...ale omezujeme jejich počet...nyní již jen 8 )

No jo, nakonec sme Ježíška horko těžko ukecali. Nezdálo se mu že jedeme pro potkouše až do Prahy když je prodávaji ve zverimexu za rohem:D Ale když sme jinak nedali jelo se směr Praha:D
No a Uvíček je hroznej mazánek. Větší hadrovou paneku sem nezažila. Kam ho postavíš tam ho najdeš a nejoblíběnějčí činnost je spaní mi v kapuce a když to de tak okusování náušnic:D

2.1.2010 14:19
burunduk

XXX.XXX.98.178

arny napsal(a):
No jo, nakonec sme Ježíška horko těžko ukecali. Nezdálo se mu že jedeme pro potkouše až do Prahy když je prodávaji ve zverimexu za rohem:D Ale když sme jinak nedali jelo se směr Praha:D
No a Uvíček je hroznej mazánek. Větší hadrovou paneku sem nezažila. Kam ho postavíš tam ho najdeš a nejoblíběnějčí činnost je spaní mi v kapuce a když to de tak okusování náušnic:D

Ty jo, ten je hedvábnej !! Úžasný. Je i tak jemňoučkej na dotek? Kolik stojí takovej potkánek s rodokmenem?

2.1.2010 14:21
brixie

XXX.XXX.43.2

burunduk napsal(a):
Ty jo, ten je hedvábnej !! Úžasný. Je i tak jemňoučkej na dotek? Kolik stojí takovej potkánek s rodokmenem?

Záleží na varietě, ale cca 200-300Kč.

2.1.2010 14:22
arny

XXX.XXX.72.3

burunduk napsal(a):

Měkoučkej to je:) hlavně když usne za krkem je to lepší než šála:) No my sme za Uvičucha dávali 250,- a má PP. Jeho mamča je Bebešina Karamela a jeho taťka Rabas InDeRats (iport Holansko)

2.1.2010 14:27
arny

XXX.XXX.72.3

arny napsal(a):
Měkoučkej to je:) hlavně když usne za krkem je to lepší než šála:) No my sme za Uvičucha dávali 250,- a má PP. Jeho mamča je Bebešina Karamela a jeho taťka Rabas InDeRats (iport Holansko)

Tady ještě arňula aby nebyl chudáček zanedbanej:)

2.1.2010 14:28
arny

XXX.XXX.72.3

arny napsal(a):
Tady ještě arňula aby nebyl chudáček zanedbanej:)

2.1.2010 15:25
burunduk

XXX.XXX.98.178

arny napsal(a):

super

2.1.2010 17:48
ircanka

XXX.XXX.180.120

burunduk napsal(a):
super

jé, Lindo ten je úžasnej..a ta první fotka je dokonalá
to ste mě překvapili s tou cenou...já myslela,že takový potkánek s rodokmenem bude stát pár tisíc a ono tři stovky...
tak ať si s ním užijete hodně zábavy

2.1.2010 18:47
svejdy

XXX.XXX.179.167

ircanka napsal(a):

Jůů, kdopak to vyhlíží vstříc zimě na stránkách klubu to jsem ale hrdá panička

Jakpak u vás proběhl Silvestr? U nás v poklidu, městské zábavě a ohňostrojům neholduju, takže jsme byli u známých na chatě. Procházka střídala dvojku bílého, pak zas procházka a stále dokola. Na Nový rok jsme si šli zakopat balonem, Atrey dělal obranu a bylo to super!!! Všichni byli spokojení ... jen fotodokumentaci nemám

... tak hodně zdravíčka do nového roku přejeme, užijte poslední sváteční víkend!!!

2.1.2010 18:58
ircanka

XXX.XXX.180.120

svejdy napsal(a):
Jůů, kdopak to vyhlíží vstříc zimě na stránkách klubu to jsem ale hrdá panička

Jakpak u vás proběhl Silvestr? U nás v poklidu, městské zábavě a ohňostrojům neholduju, takže jsme byli u známých na chatě. Procházka střídala dvojku bílého, pak zas procházka a stále dokola. Na Nový rok jsme si šli zakopat balonem, Atrey dělal obranu a bylo to super!!! Všichni byli spokojení ... jen fotodokumentaci nemám

... tak hodně zdravíčka do nového roku přejeme, užijte poslední sváteční víkend!!!

nojo, sluší mu to tam Lenka nás tam musí všechny spravelivě prostřídat

a vubec, Lenko, co štěňátka? kdy budou fotky...a co to Raduno Itálie...zážitky, fotky, informace...ty nás nějak zanedbáváš

silvestr u nás v poho, byla jsem doma a hlídala "děti"

3.1.2010 08:32
brixie

XXX.XXX.43.2

arny napsal(a):

Nám Ježíšek žádné zvířátko letos nenadělil (krom Bambi, která je sice na prodej, ale zatím se nikdo nehlásí - tak nám asi zůstane doma - pěknej dáreček...to ti teda dík, Ježíšku!!!), ale v listopadu jsme si dovezli krásného morčecího kluka Alberta. No a před pár dny se Albert fotil...

3.1.2010 08:36
brixie

XXX.XXX.43.2

brixie napsal(a):
Nám Ježíšek žádné zvířátko letos nenadělil (krom Bambi, která je sice na prodej, ale zatím se nikdo nehlásí - tak nám asi zůstane doma - pěknej dáreček...to ti teda dík, Ježíšku!!!), ale v listopadu jsme si dovezli krásného morčecího kluka Alberta. No a před pár dny se Albert fotil...

Ještě jedna...

3.1.2010 08:38
brixie

XXX.XXX.43.2

brixie napsal(a):
Ještě jedna...

a ještě poslední, s Evičkou, která se na něj asi dva měsíce těšila, než jsem ho mohla dovézt... (V pozadí myšárna )

3.1.2010 08:40
brixie

XXX.XXX.43.2

brixie napsal(a):
a ještě poslední, s Evičkou, která se na něj asi dva měsíce těšila, než jsem ho mohla dovézt... (V pozadí myšárna )

Tímto přírůstkem končíme na dlouhou dobu se zvířaty...sice Evička by ještě chtěla koně a Martínek povídal, že ke štěstí mu chybí už jenom ten velbloud ale fakt stop stav

4.1.2010 17:49
pitimiti

XXX.XXX.1.189

ircanka napsal(a):
nojo, sluší mu to tam Lenka nás tam musí všechny spravelivě prostřídat

a vubec, Lenko, co štěňátka? kdy budou fotky...a co to Raduno Itálie...zážitky, fotky, informace...ty nás nějak zanedbáváš

silvestr u nás v poho, byla jsem doma a hlídala "děti"

Jé, aby to někdo nepochopil nějak špatně s těma fotkama měsíce na klubovém webu. Že máte u mě nějakou protekci a dávám tam Vaše fotky že se tu spolu bavíme... On je problém vybírat fotky, protože já už mám svůj repertoár občas značně omezený (hlavně právě zimní fotky) a moc fotek od lidí mi nepřichází - tedy spíš prakticky žádná. Takže když mi přijde použítelná fotka - to znamená technicky kvalitní snímek, pes ostrý, nezrnitý, prokreslený (ne třeba jen tmavý flek) a snímek celkově zajímavý tak fotku ráda použiju od kohokoli! Samozřejmě další (tedy spíš hlavní) podmínkou je aby byl na fotce CC Ideální by bylo tam dávat fotky opravdu typických představitelů plemene ale to se holt vždy nezadaří, ale pokud je snímek jinak kvalitní a zajímavý tak se ho tam snažím umístit aby byly fotky různorodé

Štěníci se mají snad dobře, ještě jsem se na ně nebyla podívat. Akorát jsme přdevčírem přišli o jednoho čistě černého pejska, ze dne na den přestal žrát a jen naříkal Těžko říct co se stalo, doté doby byl naprosto v pořádku ... holt je to tak a nedá se nic dělat.
Pár fotek mrňat mám ale to jsou ještě myšky malinký

A Raduno super, akce dobře uspořádaná, kvalita psů bohužel krapet horší než jsem čekala ale i tak bylo na co koukat Jsem moc ráda, že jsem se tam mohla podívat, vyslechnout názory a komentáře jiných chovatelů, poslechnout si jaké má italský cc klub plány do budoucna a tak dále

7.1.2010 17:14
ircanka

XXX.XXX.180.120

pitimiti napsal(a):
Jé, aby to někdo nepochopil nějak špatně s těma fotkama měsíce na klubovém webu. Že máte u mě nějakou protekci a dávám tam Vaše fotky že se tu spolu bavíme... On je problém vybírat fotky, protože já už mám svůj repertoár občas značně omezený (hlavně právě zimní fotky) a moc fotek od lidí mi nepřichází - tedy spíš prakticky žádná. Takže když mi přijde použítelná fotka - to znamená technicky kvalitní snímek, pes ostrý, nezrnitý, prokreslený (ne třeba jen tmavý flek) a snímek celkově zajímavý tak fotku ráda použiju od kohokoli! Samozřejmě další (tedy spíš hlavní) podmínkou je aby byl na fotce CC Ideální by bylo tam dávat fotky opravdu typických představitelů plemene ale to se holt vždy nezadaří, ale pokud je snímek jinak kvalitní a zajímavý tak se ho tam snažím umístit aby byly fotky různorodé

Štěníci se mají snad dobře, ještě jsem se na ně nebyla podívat. Akorát jsme přdevčírem přišli o jednoho čistě černého pejska, ze dne na den přestal žrát a jen naříkal Těžko říct co se stalo, doté doby byl naprosto v pořádku ... holt je to tak a nedá se nic dělat.
Pár fotek mrňat mám ale to jsou ještě myšky malinký

A Raduno super, akce dobře uspořádaná, kvalita psů bohužel krapet horší než jsem čekala ale i tak bylo na co koukat Jsem moc ráda, že jsem se tam mohla podívat, vyslechnout názory a komentáře jiných chovatelů, poslechnout si jaké má italský cc klub plány do budoucna a tak dále

vstáááávaááát

jj, to je jasný, že nemáme protekci...já jen že už jsme se tam skoro všichni vystřídali

a co nějaký fotky z raduna...nejsou?

mi dnes byli zas na rybníku. Angi se už docela zabydlela. S Garpem se furt řežou to je hrůza...je pěkně odrzlá a brutálně ho ohryzává, že jí kolikrát musím usměrnit...a já se bálá, aby neubližoval Garp jí

7.1.2010 17:16
ircanka

XXX.XXX.180.120

ircanka napsal(a):
vstáááávaááát

jj, to je jasný, že nemáme protekci...já jen že už jsme se tam skoro všichni vystřídali

a co nějaký fotky z raduna...nejsou?

mi dnes byli zas na rybníku. Angi se už docela zabydlela. S Garpem se furt řežou to je hrůza...je pěkně odrzlá a brutálně ho ohryzává, že jí kolikrát musím usměrnit...a já se bálá, aby neubližoval Garp jí

jsem se těšila, jak budu fotit, protože malilinko vykouklo sluníčko..a když se honily, tak kolem mě, že fotit nešlo, a když jsem chtěla fotit Angi, tak jak jsem sedla na bobek, měla jsem jí na hlavě, že to ani můj rychlí foťák nestihnul...už se těšim, až bude umět odložení a budu si jí moct naštelovat jako Garpíka

7.1.2010 17:17
ircanka

XXX.XXX.180.120

ircanka napsal(a):
jsem se těšila, jak budu fotit, protože malilinko vykouklo sluníčko..a když se honily, tak kolem mě, že fotit nešlo, a když jsem chtěla fotit Angi, tak jak jsem sedla na bobek, měla jsem jí na hlavě, že to ani můj rychlí foťák nestihnul...už se těšim, až bude umět odložení a budu si jí moct naštelovat jako Garpíka

...

7.1.2010 17:18
ircanka

XXX.XXX.180.120

ircanka napsal(a):
...

společné ohryzávání klacíčku

7.1.2010 17:18
ircanka

XXX.XXX.180.120

ircanka napsal(a):
společné ohryzávání klacíčku

běžííím..

7.1.2010 17:19
ircanka

XXX.XXX.180.120

ircanka napsal(a):
běžííím..

no a už končím...Engi potrét

7.1.2010 17:48
svejdy

XXX.XXX.179.167

ircanka napsal(a):
no a už končím...Engi potrét

... no, musí to být umění, stihnout tu fofrnici vyfotit, dělá si co chce, jen nepozuje viď Já nějak teď nemám čas nic fotit, jsem pořád v práci, na brigádě nebo se učím. Příští víkend to ale napravím, pojedeme na hory, tak se tam snad vyřádím, jak fotograficky tak i na lyžích a s Atreykem v závějích
Jinak koukám, že Angi roste každým dnem viď ... oblůdka malinká

7.1.2010 17:54
svejdy

XXX.XXX.179.167

svejdy napsal(a):
... no, musí to být umění, stihnout tu fofrnici vyfotit, dělá si co chce, jen nepozuje viď Já nějak teď nemám čas nic fotit, jsem pořád v práci, na brigádě nebo se učím. Příští víkend to ale napravím, pojedeme na hory, tak se tam snad vyřádím, jak fotograficky tak i na lyžích a s Atreykem v závějích

... a abychom nebyli pozadu, tady po dlouhé době jedna společná

7.1.2010 17:54
svejdy

XXX.XXX.179.167

svejdy napsal(a):

a jedna modelkovská

7.1.2010 17:56
ircanka

XXX.XXX.180.120

svejdy napsal(a):

no jo, je to hrůza...hlavně je hrozný ocas a nehne se odemě na půl metru a vyfoti si jí na dlouhej oběktiv, viď
no jestli roste nevim...mě přijde furt stejná, ale přibrala už 2 kila za tu dobu co je u nás....tak asi jo

Hory ti závidím - teď hlásej kolik napadne sněhu, tak se těšim a doufám, že po dlouhé době bude taky konečně pár slunečních dnů..já teď taky moc nefotim, protože to nemá cenu, když je tak hnusně..ale musim aspoň kvůli Engi

vandat

XXX.XXX.91.34

svejdy napsal(a):

uff, tak taky něco přidáme

vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):

přikreju se kobercem

7.1.2010 17:57
ircanka

XXX.XXX.180.120

ircanka napsal(a):
no jo, je to hrůza...hlavně je hrozný ocas a nehne se odemě na půl metru a vyfoti si jí na dlouhej oběktiv, viď
no jestli roste nevim...mě přijde furt stejná, ale přibrala už 2 kila za tu dobu co je u nás....tak asi jo

Hory ti závidím - teď hlásej kolik napadne sněhu, tak se těšim a doufám, že po dlouhé době bude taky konečně pár slunečních dnů..já teď taky moc nefotim, protože to nemá cenu, když je tak hnusně..ale musim aspoň kvůli Engi

týjo...Atrej teda pěkně chlapatí

7.1.2010 17:57
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):

7.1.2010 17:59
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):

budu muset buď přemalovat psa a nebo si pořídit jiného , fotit černou jna bílé je fakt hnus

7.1.2010 17:59
svejdy

XXX.XXX.179.167

svejdy napsal(a):
a jedna modelkovská

a poslední z víkendové prochajdy ... zasněžená

7.1.2010 18:00
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):
budu muset buď přemalovat psa a nebo si pořídit jiného , fotit černou jna bílé je fakt hnus

zítra má Bree 3 měsíce, váha 18,5kg

7.1.2010 18:00
vandat

XXX.XXX.91.34

svejdy napsal(a):
a poslední z víkendové prochajdy ... zasněžená

ta zasněžná je krásná

7.1.2010 18:02
ircanka

XXX.XXX.180.120

vandat napsal(a):

jj, v tom tě chápu...já teď měla známé fotit labradorku a výsledky jsou naproto úděsný, chtěla celou postavu v postoji....no hrůza....
Angi se taky blbě fotí, je navíc černo bílá, takže mám buď příliš černo a nebo přesvícenou bílou...taky budu asi barvit

7.1.2010 18:02
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):
zítra má Bree 3 měsíce, váha 18,5kg

a už pšššššššt

7.1.2010 18:03
vandat

XXX.XXX.91.34

vandat napsal(a):
a už pšššššššt

... už spinkáme

7.1.2010 18:04
svejdy

XXX.XXX.179.167

ircanka napsal(a):
týjo...Atrej teda pěkně chlapatí

Hele, narovinu, Atrey jeden den dostane víc nažrat, že se nemůže hnout a vypadá k světu, pak na něj mám dva dny hodně času, jsme furt venku a je zase jako lunt. Je na něm vidět každý pohyb, asi rychle spaluje, nikdy si neudrží takovouhle figuru dle mého názoru. Na fotce, kde leží vypadá pěkně, to se mi moc líbí, ale třeba dnes už mi zas přijde hubeňounkej ... nevím, kde už mu víc přidat a kde ubrat, aby si ty kila udržel

7.1.2010 18:06
ircanka

XXX.XXX.180.120

vandat napsal(a):
... už spinkáme

taky spinkáme...

7.1.2010 18:11
svejdy

XXX.XXX.179.167

vandat napsal(a):
ta zasněžná je krásná

děkujeme! Pádíme ven, mějte se hezky!!!

7.1.2010 18:13
vandat

XXX.XXX.91.34

ircanka napsal(a):
taky spinkáme...

hihi, pro mě je to jeden z nejhezčích okamžiků dne - ten klid

7.1.2010 18:27
ircanka

XXX.XXX.180.120

vandat napsal(a):
hihi, pro mě je to jeden z nejhezčích okamžiků dne - ten klid

no po pravdě já jsem Angi musela naučit spát...né že by to neuměla...ale prostě furt něco ometala, šmejdila...otravovala...tak jsem jí prostě vzala ven, hrála si, pak nakrmit a nekompromisně spát...jinak to s ní taky nešlo...takže už je to lepší...a teď co chodím zas do práce tak je v pohodě, celý den s Garpem prochrápou, ona občas rozhryže starou pantofli nebo tak...ale musím zaťukat...zatím je to s nimi v pohodě.

7.1.2010 18:38
pitimiti

XXX.XXX.1.189

svejdy napsal(a):
Hele, narovinu, Atrey jeden den dostane víc nažrat, že se nemůže hnout a vypadá k světu, pak na něj mám dva dny hodně času, jsme furt venku a je zase jako lunt. Je na něm vidět každý pohyb, asi rychle spaluje, nikdy si neudrží takovouhle figuru dle mého názoru. Na fotce, kde leží vypadá pěkně, to se mi moc líbí, ale třeba dnes už mi zas přijde hubeňounkej ... nevím, kde už mu víc přidat a kde ubrat, aby si ty kila udržel

Tak já taky jednou vyrazila ven s foťákem že ulovíme něco na sněhu, jenže jen co sem vytáhla paty z baráku tak sluníčko zalezlo a už nevylezlo.... Dnes bylo u nás krásně, ale zas čekám , že by nám konečně mohl nějaký ten sníh připadnout... máme ho tu nějak moc málo

7.1.2010 18:41
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):
Tak já taky jednou vyrazila ven s foťákem že ulovíme něco na sněhu, jenže jen co sem vytáhla paty z baráku tak sluníčko zalezlo a už nevylezlo.... Dnes bylo u nás krásně, ale zas čekám , že by nám konečně mohl nějaký ten sníh připadnout... máme ho tu nějak moc málo

A tady ještě Peetula a jeho typický výraz zděšení, že se na něj zas ta modrá "mrcha" řítí a sebere mu hračičku. Vždycky jí to ihned preventivně vyflusne k nohám a jde se za mě schovat

7.1.2010 18:49
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):
A tady ještě Peetula a jeho typický výraz zděšení, že se na něj zas ta modrá "mrcha" řítí a sebere mu hračičku. Vždycky jí to ihned preventivně vyflusne k nohám a jde se za mě schovat

No a fotky z Raduna samozřejmě nějaký mám ale kvalita je teda mizerná Ale přednostní právo mají Bajerovi - za cestu
Ale tak aspoň 3 fotečky ať nejsem zlá.

Zuri Corso of Bajer - nejlepší štěňátko

7.1.2010 18:57
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):
No a fotky z Raduna samozřejmě nějaký mám ale kvalita je teda mizerná Ale přednostní právo mají Bajerovi - za cestu
Ale tak aspoň 3 fotečky ať nejsem zlá.

Zuri Corso of Bajer - nejlepší štěňátko

krásná veteránka - Cruel (Ablucker x Athena)

7.1.2010 19:01
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):
krásná veteránka - Cruel (Ablucker x Athena)

BOB - Frida della Corte degli Olivi

7.1.2010 19:14
ircanka

XXX.XXX.180.120

pitimiti napsal(a):
BOB - Frida della Corte degli Olivi

to je super výraz....Peet je šikulka.

To Garp tý mojí malý čůze taky všechno nechá...resp. si všechn nechá ukrást. Malá se ani nemusí moc snažit...jsou to ale gentlemani

7.1.2010 19:54
vandat

XXX.XXX.91.34

ircanka napsal(a):
to je super výraz....Peet je šikulka.

To Garp tý mojí malý čůze taky všechno nechá...resp. si všechn nechá ukrást. Malá se ani nemusí moc snažit...jsou to ale gentlemani

Tak to Dárlý teda malé nic nedaruje, najednou začala potřebovat i věci které už několik let absolutně ignorovala. Jsou hrozný, se tu furt rvou jako koně.

8.1.2010 15:48
hillary

XXX.XXX.124.230

vandat napsal(a):
Tak to Dárlý teda malé nic nedaruje, najednou začala potřebovat i věci které už několik let absolutně ignorovala. Jsou hrozný, se tu furt rvou jako koně.

Ahoj,máte krásné fotečky,všichni.Tady dnes napadlo šílené množství sněhu,tak si to Toník užíval..MY fotečky z venku nemáme,ale ze Silvestrovské chatičky něco dám..Toník s lidskýma kámošema.

8.1.2010 15:52
hillary

XXX.XXX.124.230

hillary napsal(a):
Ahoj,máte krásné fotečky,všichni.Tady dnes napadlo šílené množství sněhu,tak si to Toník užíval..MY fotečky z venku nemáme,ale ze Silvestrovské chatičky něco dám..Toník s lidskýma kámošema.

Jedna jazýčková

8.1.2010 15:54
hillary

XXX.XXX.124.230

hillary napsal(a):
Jedna jazýčková

A jedna tulící..je až škoda sem dávat mé nekvalitní snímky..

8.1.2010 16:03
hillary

XXX.XXX.124.230

hillary napsal(a):
A jedna tulící..je až škoda sem dávat mé nekvalitní snímky..

a jedna zimní z loňska..To měl ještě obojek,kterej už mu ani neobejme krk..

8.1.2010 19:29
ircanka

XXX.XXX.180.120

hillary napsal(a):
a jedna zimní z loňska..To měl ještě obojek,kterej už mu ani neobejme krk..

tak jsem se právě pěkně vyděsila...pesani si hráli a nejednou koukám na potahu kaluž krve...tak letím koukat, kdo krvácí, Angi má na tlapě u paspárku krev, tak jsem myslela, že si ho natrhla...ale ten OK...tak hledám dám...A nakonec to byla jen Angi a její zuby...jak přezubuje a jak si trochu brutálněji hráli tak si vyrvala "půl huby" kozena jedna...takhle mě děsit.

ikdyž je to teda dobře, čím dřív jí vypadnou tím líp, oni bulíci a ty zuby to je trápení...

10.1.2010 18:45
brixie

XXX.XXX.43.2

ircanka napsal(a):
tak jsem se právě pěkně vyděsila...pesani si hráli a nejednou koukám na potahu kaluž krve...tak letím koukat, kdo krvácí, Angi má na tlapě u paspárku krev, tak jsem myslela, že si ho natrhla...ale ten OK...tak hledám dám...A nakonec to byla jen Angi a její zuby...jak přezubuje a jak si trochu brutálněji hráli tak si vyrvala "půl huby" kozena jedna...takhle mě děsit.

ikdyž je to teda dobře, čím dřív jí vypadnou tím líp, oni bulíci a ty zuby to je trápení...

Koukala jsem, že už i Bambi začínají vypadávat spodní zoubky... Chtěla jsem si tu 21 kilovou mamlasku nafotit na zahradě na sněhu, a nakonec ty fotky vůbec nevyšly... Tak aspoň něco málo v horší kvalitě...

10.1.2010 18:46
brixie

XXX.XXX.43.2

ircanka napsal(a):

Berry

10.1.2010 18:49
brixie

XXX.XXX.43.2

ircanka napsal(a):

a Aida, aby jí to nebylo líto...

10.1.2010 18:50
brixie

XXX.XXX.43.2

ircanka napsal(a):

ještě Brixie

12.1.2010 16:21
abri

XXX.XXX.43.2

brixie napsal(a):
ještě Brixie

Ahoj po dlouhé době Posíláme pozdravy Všem kamarádům hi

12.1.2010 16:23
abri

XXX.XXX.43.2

abri napsal(a):
Ahoj po dlouhé době Posíláme pozdravy Všem kamarádům hi

Jedna společná ..

12.1.2010 16:26
abri

XXX.XXX.43.2

abri napsal(a):
Jedna společná ..

Abrinka a její novej košík od Ježíška Lenky

12.1.2010 16:29
abri

XXX.XXX.43.2

abri napsal(a):
Abrinka a její novej košík od Ježíška Lenky

A poslední

12.1.2010 18:50
pitimiti

XXX.XXX.1.189

abri napsal(a):
A poslední

Hi hi, ježíšek Lenka jo Ale sluší jí

12.1.2010 18:55
pitimiti

XXX.XXX.1.189

ircanka napsal(a):

U nás konečně přestalo sněžit tak jsem vzala provětrat foťák ... ale jsou to teda šedivky, na sluníčko si asi budeme muset ještě počkat
Napadlo nám tu necelých 40cm sněhu Míťa je nadšená, Peetula už méně protože ho ta mrcha pěkně devastuje. Holt už je to starší pán a víc se hlídá. Budu ho muset někdy vzít samotnýho aby si to vychutnal a neschovával se furt jen za mnou

12.1.2010 18:55
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):
U nás konečně přestalo sněžit tak jsem vzala provětrat foťák ... ale jsou to teda šedivky, na sluníčko si asi budeme muset ještě počkat
Napadlo nám tu necelých 40cm sněhu Míťa je nadšená, Peetula už méně protože ho ta mrcha pěkně devastuje. Holt už je to starší pán a víc se hlídá. Budu ho muset někdy vzít samotnýho aby si to vychutnal a neschovával se furt jen za mnou

12.1.2010 18:56
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):

prdí prej na ní na "bábovku" jednu

12.1.2010 18:56
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):
prdí prej na ní na "bábovku" jednu

12.1.2010 18:57
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):

příšeráááá

12.1.2010 18:57
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):
příšeráááá

to tady pěkně zaflákám

12.1.2010 18:58
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):
to tady pěkně zaflákám

12.1.2010 18:59
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):

konečně si může sníh a blbnutí dosyta užívat

12.1.2010 19:00
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):
konečně si může sníh a blbnutí dosyta užívat

12.1.2010 19:02
pitimiti

XXX.XXX.1.189

pitimiti napsal(a):

I srnečky jsem blejskla, jen nevím jestli budou vidět

13.1.2010 01:38
abri

XXX.XXX.41.124

pitimiti napsal(a):
I srnečky jsem blejskla, jen nevím jestli budou vidět

Nádherný moc krásný fotečky a i když sluníčko nesvítí , tak se kochám
Ježíšek super jen Abri vypadá jak zlobr ,tedy když se netváří jak Iáček
U nás je 50cm sněhu a při pokusu Abri vyfotit jak řádí nestíhal foťák a já měla na mále ,páč mě příšera skopla při pokusu mě vyválet ve sněhu a já měla co dělat abych to ustála

13.1.2010 13:12
abri

XXX.XXX.43.2

abri napsal(a):
Nádherný moc krásný fotečky a i když sluníčko nesvítí , tak se kochám
Ježíšek super jen Abri vypadá jak zlobr ,tedy když se netváří jak Iáček
U nás je 50cm sněhu a při pokusu Abri vyfotit jak řádí nestíhal foťák a já měla na mále ,páč mě příšera skopla při pokusu mě vyválet ve sněhu a já měla co dělat abych to ustála

14.1.2010 17:41
ircanka

XXX.XXX.180.120

abri napsal(a):

Leni super bomba fotky. fakt pěkný. já furt čekám nato sluníčko, abych si sněhové focení užila, ale asi se nedočkám

Abri taky moc hezký

15.1.2010 18:02
pitimiti

XXX.XXX.1.189

ircanka napsal(a):
Leni super bomba fotky. fakt pěkný. já furt čekám nato sluníčko, abych si sněhové focení užila, ale asi se nedočkám

Abri taky moc hezký

No já taky čekám na sluníčko a pořád nic No snad nám zas trochu sněhu připadne a pak už sakra to sluníčko vylézt musí!!!!!!
Zítra se jedu podívat na mimíšky, už se na ně moc těším.

Love vera

17.2.2016 20:21
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík