Uživatel s deaktivovaným účtem

impact
napsal(a):
Máte s tímhle nějaké zkušenosti? Jaké jsou příznaky epilepsie, jak se projevuje a jak se vyvíjí? Nebo odkaz na nějaký "chytrý" článek na netu? Dík.
ahoj ,mám zkušenosti se svými dvěma psy ,u první feny voříška to bylo tak že začala cvakat čelistmi a slintat potom padla na zem a dostala křeče někdy se i počůrala,po několika minutách se probrala a většinou dostala velký hlad ,brala léky ,název už nevím ale bylo to i pro lidi počet záchvatů se stále zvětšoval a její stav se horšil z jednoho záchvatu už se nemohla probrat ,byla utracena.můj současný pes má dle veterináře epilepsii lokální,neupadá do bezvědomí pouze cvaká čelistmi a sliní,když jsme ho dostala objevovalo se to častěji ,nyní mu bude 5 let a objeví se to jenom občas ,při tom cakání sice pění ale vnímá když na něj promluvím ,veterinář řekl že v tomhle případě není nutné podávat léky,jen kdyby se to zhoršilo,jinak znám ještě z okolí 3 případy psů kteří měli stejné příznaky jako moje fena bohužel všichni byli později kvůli tomu utraceni.
impact
napsal(a):
Máte s tímhle nějaké zkušenosti? Jaké jsou příznaky epilepsie, jak se projevuje a jak se vyvíjí? Nebo odkaz na nějaký "chytrý" článek na netu? Dík.
já měla dobrmanku s epi. Nejprve začala třást hlavou - tak jemně, ale velice rychle, to trvalo tak sekundu až pět - jen krátce, pak upadla a třásla se neskutečně, vypadalo to, jako by se dusila, tak nějak sípala. Prvně jsem si myslela, že se opravdu dusí, tak jsem jí dala ruku do tlamy, abych se "podívala". Samozřejmě stiskla tak hrozně, že byla modřila měsíc. teprve pak mi došlo, že by to mohla být epi. Ovšem těsně před záchvatem měla vždy agresivní chování. buď kousla někoho okolo, nebo sebe samou. Bylo to vždy tak minutu před třesem. Byla dlouho medikována, ale bohužel nepomohlo.
impact
napsal(a):
U nás zase stojí kouká nepřítomně a neví o sobě. Lehký třas a hodně sliní. V té chvíli ho musíme tak na 10 min. nechat a vše v poho přejde. Jinak by kousnul, protože je mimo a bránil by se. Má to tak 3x do roka. Je to také slabé a prášky nebereme.
impact
napsal(a):
Naše voříša jezevčíkovitá má taky epilepsii - můžu Ti říct že to není nic pěkného!
Majky nejdřív dycky začne tak jakoby se schovávat, pak se začně třást, převalí se na bok a má prostě křeče - klepe se kouká jakoby do blba. Vždycky jí položím na zem a sednu si k ní a hladím ji, pak se z toho po chvíli probere a je strašně zmatená, hned chce vstát, a chodit ale motají se jí nožičky, tak ji musím vždycky mírnit a držet ji ležet než se trocu zmátoží - někdy se po záchvatu i pozvrací.
Pak je vše v pohodě, jen celý den je taková unavená, ale to jen někdy někdy hned po hodince zase běhá a vše v pohodě.
To zmatení po záchvatu je způsobeno tím že si ten áchvat nemůže pamatovat, protože jí vypne mozek...
anuska
napsal(a):
Naše voříša jezevčíkovitá má taky epilepsii - můžu Ti říct že to není nic pěkného!
Majky nejdřív dycky začne tak jakoby se schovávat, pak se začně třást, převalí se na bok a má prostě křeče - klepe se kouká jakoby do blba. Vždycky jí položím na zem a sednu si k ní a hladím ji, pak se z toho po chvíli probere a je strašně zmatená, hned chce vstát, a chodit ale motají se jí nožičky, tak ji musím vždycky mírnit a držet ji ležet než se trocu zmátoží - někdy se po záchvatu i pozvrací.
Pak je vše v pohodě, jen celý den je taková unavená, ale to jen někdy někdy hned po hodince zase běhá a vše v pohodě.
To zmatení po záchvatu je způsobeno tím že si ten áchvat nemůže pamatovat, protože jí vypne mozek...
Proč se ptáš? Tvůj pesan má epilepsii?
impact
napsal(a):
Ahoj, my měli voříška, který měl také epilepsii a dostával lidské léky. Vždycky najednou spadl na zem, měl strašné křeče a z tlamy mu začaly téci sliny. Jednou to ale vůbec nepřestávalo, tak jsme ho odvezli na veterinu a museli jsme ho nechat utratit. Zjistilo se, že se mu na játrech udělal zhoubný nádor, odtuď měl ty záchvaty a už mu nešlo pomoci, chtěli jsme ho nechat operovat, ale prý by mu to život neprodloužilo a akorát by se dál trápil. Je už to více jak dva roky, pořád mě to ale moc bolí.
anuska
napsal(a):
Proč se ptáš? Tvůj pesan má epilepsii?
Nestraš... :-(((
Má nějaký divný "záchvaty??". Ale podle toho, co jste sem napsali a podle toho, co jsem našla na netu to epilepsie na stopro není. Ale mám strach, aby to nebyly třeba nějaký prvotní příznaky. I když to není záchvat jako takovej. Spíš se nemůže nadechnpout. Jakoby měl něco v nose... No, ve čtvrtek nám přijede vet na žlázky, tak se zeptám.

impact
napsal(a):
Nestraš... :-(((
Má nějaký divný "záchvaty??". Ale podle toho, co jste sem napsali a podle toho, co jsem našla na netu to epilepsie na stopro není. Ale mám strach, aby to nebyly třeba nějaký prvotní příznaky. I když to není záchvat jako takovej. Spíš se nemůže nadechnpout. Jakoby měl něco v nose... No, ve čtvrtek nám přijede vet na žlázky, tak se zeptám.
jak to přesně vypadá ? natáhne krk dopředu ,chroptí a frká? jesli dělá tohle tak to může být buď nějaká reakce na něco co ho drážsí /třeba pyl/ ,nebo by to mohlo být od srdce a nebo to taky nemusí být nic psi to občas dělají,záleží jak moc to dělá často
napsal(a):
jak to přesně vypadá ? natáhne krk dopředu ,chroptí a frká? jesli dělá tohle tak to může být buď nějaká reakce na něco co ho drážsí /třeba pyl/ ,nebo by to mohlo být od srdce a nebo to taky nemusí být nic psi to občas dělají,záleží jak moc to dělá často
No, skoro tak. Celej se jaky nahrbí do oblouku, ztuhne, nos dá dopředu a dolů, má otevřenou hubu (ale jakoby křečovitě) a tahá vzduch nosem. Zní to, jako když si chce člověk "vytáhnout hlen a z paty"... A takhle třeba 15* po sobě. Většinou to vydržím tak půl minuty a pak ho jednou rukou chytím za spodní čelist, aby měl hubu furt otevřenou a druhou rukou mu úplně překryji nozdry, aby se musel nadechnout hubou. To zabere a pes to přestane dělat. Jen že naposledy jsem si všimla, že mu při tom lehce zmodral jazyk... Mám strach, že až se to stane někdy, když bude doma sám, tak budu bez psa.... :-(

impact
napsal(a):
No, skoro tak. Celej se jaky nahrbí do oblouku, ztuhne, nos dá dopředu a dolů, má otevřenou hubu (ale jakoby křečovitě) a tahá vzduch nosem. Zní to, jako když si chce člověk "vytáhnout hlen a z paty"... A takhle třeba 15* po sobě. Většinou to vydržím tak půl minuty a pak ho jednou rukou chytím za spodní čelist, aby měl hubu furt otevřenou a druhou rukou mu úplně překryji nozdry, aby se musel nadechnout hubou. To zabere a pes to přestane dělat. Jen že naposledy jsem si všimla, že mu při tom lehce zmodral jazyk... Mám strach, že až se to stane někdy, když bude doma sám, tak budu bez psa.... :-(
podle toho co píšeš bych to typla na srdíčko ,chtělo by to pořádný vyšetření
mí psi tohle očas udělají ale tak třeba za půl roku ,sice třeba několikrát po sobě ,ale u nás je to tím že se jim většinou venku dostane nějaký svinstvo do čenichu ,vypadá to fakt hrozně ,kdo to nezná myslí že musí být každou chvíli po něm,ale jestli ti to dělá často není to dobrý

napsal(a):
mí psi tohle očas udělají ale tak třeba za půl roku ,sice třeba několikrát po sobě ,ale u nás je to tím že se jim většinou venku dostane nějaký svinstvo do čenichu ,vypadá to fakt hrozně ,kdo to nezná myslí že musí být každou chvíli po něm,ale jestli ti to dělá často není to dobrý
ještě ti mě napadlo ,nedala jsi mu třeba nějakej antiparazitní obojek nebo kapičku aby mu nevadilo tohle
napsal(a):
Zase tak často to není. Sem tam. Asi si to začnu zapisovat. Jako možná se stresuju zbytečně, ptž jsem taky zjistila, že když na něj houknu hned při prvních příznacích, tak poodběhne a nedělá to. Ale na druhou stranu ten zmodralej jazky mě vyděsil... :-(
A nějaký pyly a kapání nebo obojky na to vliv nemají, ptž měl tyhle stavy i přes zimu.

impact
napsal(a):
Zase tak často to není. Sem tam. Asi si to začnu zapisovat. Jako možná se stresuju zbytečně, ptž jsem taky zjistila, že když na něj houknu hned při prvních příznacích, tak poodběhne a nedělá to. Ale na druhou stranu ten zmodralej jazky mě vyděsil... :-(
A nějaký pyly a kapání nebo obojky na to vliv nemají, ptž měl tyhle stavy i přes zimu.
možná to nic nebude ,mě nenapadlo koukat jim při tom na jazyk ,schválně se podívám ,ale nevím za jak dlouho budu mít příležitost
impact
napsal(a):
Hoj!
Amálka to co píšeš dělala taky. Byla jsem sní u veterinářky a ta mi dala kapičky jako na nachlazení a pak to naštěstí řpešlo. Říkala ale že by to mohlo být i od červíků :-)
Je pořádně odčervený?
Určitě s tím jdi za vetem - já hnedka se vším chodím za veterinářem :-) naštěstí ej to kamoška, jinak bych se asi nedoplatila :-)
anuska
napsal(a):
Hoj!
Amálka to co píšeš dělala taky. Byla jsem sní u veterinářky a ta mi dala kapičky jako na nachlazení a pak to naštěstí řpešlo. Říkala ale že by to mohlo být i od červíků :-)
Je pořádně odčervený?
Určitě s tím jdi za vetem - já hnedka se vším chodím za veterinářem :-) naštěstí ej to kamoška, jinak bych se asi nedoplatila :-)
Odčervujem pravidelně, neboj. Jako nachlazení mi to taky nepříjde. Hlavně proto, že se to objevuje různě, v žádných souvislostech. Aspoń jsem ještě žádnou nenašla. :-(
impact
napsal(a):
Odčervujem pravidelně, neboj. Jako nachlazení mi to taky nepříjde. Hlavně proto, že se to objevuje různě, v žádných souvislostech. Aspoń jsem ještě žádnou nenašla. :-(
Tak tohle mi přišlo dnes jako odpověď z veterinární poradny:
Problém, který popisujete může souviset s delším měkkým patrem. Tato záležitost může způsobit potíže jaké popisujete. Nejbližší veterinární lékař, kterého navštívíte jistě bude vědět do dělat.
S pozdravem MVDr. Michal Alexa
impact
napsal(a):
Tak tohle mi přišlo dnes jako odpověď z veterinární poradny:
Problém, který popisujete může souviset s delším měkkým patrem. Tato záležitost může způsobit potíže jaké popisujete. Nejbližší veterinární lékař, kterého navštívíte jistě bude vědět do dělat.
S pozdravem MVDr. Michal Alexa
Ahojky Impact
Človíčku, držím Mafiánkovi palce, ať je to něco banálního, každopádně pak písni, co na to vet, pač su fakt zvědavá
Kdy k vetovi jdete?
mata
napsal(a):
Ahojky Impact
Človíčku, držím Mafiánkovi palce, ať je to něco banálního, každopádně pak písni, co na to vet, pač su fakt zvědavá
Kdy k vetovi jdete?
Jestli se jí dovolám, tak přijede zítra odpo. Resp. musí přijet. Ptž pak odjíždím pryč a jak se vrátím, tak budu firt trčet v práci. :-(
impact
napsal(a):
Tak jsem to nevydržela a volala veterinářce. S tím měkkým patrem to není. Prý je tohle jen u krátkonosejch psů, což mi nejsme. Ale po posání všech příznaků mi bylo řečeno, že je to nějakýho nervovýho původu či co, že se s tím nedá vůbec nic dělat, ale že se nemám bát. Jakmile psovi klesne hladina kyslíku v krvi, mozek dá nějak signál, průdušnice se uvolní a pes se nadechne. Takže udusit by se mi teoreticky neměl. Ach jo. Vůbec z toho nejsem moudrá. Ale v sobotu přijede a všechno mi vysvětlí. :"-(((
impact
napsal(a):
Tak jsem to nevydržela a volala veterinářce. S tím měkkým patrem to není. Prý je tohle jen u krátkonosejch psů, což mi nejsme. Ale po posání všech příznaků mi bylo řečeno, že je to nějakýho nervovýho původu či co, že se s tím nedá vůbec nic dělat, ale že se nemám bát. Jakmile psovi klesne hladina kyslíku v krvi, mozek dá nějak signál, průdušnice se uvolní a pes se nadechne. Takže udusit by se mi teoreticky neměl. Ach jo. Vůbec z toho nejsem moudrá. Ale v sobotu přijede a všechno mi vysvětlí. :"-(((
Teda taky na to čučím, jak puk! A nervovýho původu? Tyhle nervy pitomý dokážou ale někdy nadělat větší paseku, než cokoliv jinýho, a to néjen u psů
Strašně držíme s Britulkou a Gerasimem tlapičky, ať to není nějaká hrůza
V sobotu říkáš? Jéééžžííš, to je dlouhá doba, budeš jak na drátkách, co? Rozhodně pak písni, co mu teda nakonec zjistila a co s tím dál, ju?
mata
napsal(a):
Teda taky na to čučím, jak puk! A nervovýho původu? Tyhle nervy pitomý dokážou ale někdy nadělat větší paseku, než cokoliv jinýho, a to néjen u psů
V sobotu říkáš? Jéééžžííš, to je dlouhá doba, budeš jak na drátkách, co? Rozhodně pak písni, co mu teda nakonec zjistila a co s tím dál, ju?
Jo nervy dobře "obaluje" vitamínek bé, zkus se na to doktorky zeptat, béčko se dává ve velkých dávkách třebas i lidem s roztroušenou sklerózou a tak, my ho měli naordinovanej proti "šoku", když měla Brituša ten úraz.
mata
napsal(a):
Já nevím. Ale mám dojem, že mi stejně řekne jen to, co mi řekla do telefonu. Byla si tím celkem jistá. A blbý je to, že je to fakt dobrá doktorka. Takže pochybuji, že by mi řekla v sobotu něco jinýho. Akorát můžu doufat, že se třeba poradí s kolegama na veterině, popř. nakoukne do nějaké chytré knížky a třeba pak ještě na něco příjde. Ale byla z toho sama docela vedle, ptž má Mafoša docela ráda.... :"-(
impact
napsal(a):
O B-kompexu mluvila. Říkala, že ani ten by nepomohl... :"-(
Safra, to přece není možný? Něco se s tím musí dát dělat, ne? Aspoň to zmírnit, či tak něco!
Brita má artrózu taky nevyléčitelnou, ale dá se to zpomalit a zmírnit.
Vůbec ti to nezávidím, ale bylo by dobrý, aby na něj veterinářka néjen koukla, ale udělala mu i nějaký testy a tak. Nevím teda, jakou máš doktorku, jestli poctivou a zapálenou, nebo jen takovou tu kuk a buch prášky.....
impact
napsal(a):
Já nevím. Ale mám dojem, že mi stejně řekne jen to, co mi řekla do telefonu. Byla si tím celkem jistá. A blbý je to, že je to fakt dobrá doktorka. Takže pochybuji, že by mi řekla v sobotu něco jinýho. Akorát můžu doufat, že se třeba poradí s kolegama na veterině, popř. nakoukne do nějaké chytré knížky a třeba pak ještě na něco příjde. Ale byla z toho sama docela vedle, ptž má Mafoša docela ráda.... :"-(
No jo, ale po telefonu toho tolik nezjistí, jako při řádným vyšetření, tudíž naděje tady furt je......
mata
napsal(a):
Safra, to přece není možný? Něco se s tím musí dát dělat, ne? Aspoň to zmírnit, či tak něco!
Brita má artrózu taky nevyléčitelnou, ale dá se to zpomalit a zmírnit.
Vůbec ti to nezávidím, ale bylo by dobrý, aby na něj veterinářka néjen koukla, ale udělala mu i nějaký testy a tak. Nevím teda, jakou máš doktorku, jestli poctivou a zapálenou, nebo jen takovou tu kuk a buch prášky.....
Naštěstí poctivou a zapálenou. Čipovat nás poslala na konkurenční kliniku, ptž tam to mají o dvě stovky levnější než u nich.
Největší hrůzu mám z toho, že jak se nemůže nadechnout, tak mu modrá jazyk... A i když se pak ve finále nadechne, tak ten nedostatek přísunu kyslíku asi nebude moc v pohodě... :-(
impact
napsal(a):
Njn. Naděje umírá poslední, že... Ale stejně je to hnus. Šestej či kolikátej pes v pořadí a se všema to blbě dopadlo. :"-( Už na to asi nemám...
Počkej Impact, nevzdávej to hned, nemluvě o tom, že Mafián to na tobě pozná a bude taky ve stresu a bude mu ještě hůř...sem takhle před pár dnama bojovala sama se sebou nad poúrazovou Britou, páč vypadala na umřití spíš psychicky, než fyzicky a hádej kdo za to mohl?
Naši psi taky vždycky nebyli o.k., ale to nesmíš tak brát, kterej pes je, že? Je to jak u lidí....
Mafián určo bude v pohodě, musí! Dneska jde ten výzkum všeho tak rychle dopředu, že to by bylo, aby nebylo!!!
mata
napsal(a):
Počkej Impact, nevzdávej to hned, nemluvě o tom, že Mafián to na tobě pozná a bude taky ve stresu a bude mu ještě hůř...sem takhle před pár dnama bojovala sama se sebou nad poúrazovou Britou, páč vypadala na umřití spíš psychicky, než fyzicky a hádej kdo za to mohl?
Naši psi taky vždycky nebyli o.k., ale to nesmíš tak brát, kterej pes je, že? Je to jak u lidí....
Mafián určo bude v pohodě, musí! Dneska jde ten výzkum všeho tak rychle dopředu, že to by bylo, aby nebylo!!!
Ale to s tím modrým jazykem je fakt na prd :-(( Chudák malej :-((
Že by něco takovýho mohlo přelézt na naši sousedku, souseda a tááák, to asi nehrozí, ale vůbec bych se nezlobila
mata
napsal(a):
Díky.
Nejhorší je, že já už od té doby, co má tyhle "záchvaty" bojím ho nechávat samotnýho doma. Ale nějak jsem to zvládala, s tím, že je to třeba jen smítkem v nose, takže se přece nemůže udusit. Ale teď to bude úplně v pr....
impact
napsal(a):
Díky.
Nejhorší je, že já už od té doby, co má tyhle "záchvaty" bojím ho nechávat samotnýho doma. Ale nějak jsem to zvládala, s tím, že je to třeba jen smítkem v nose, takže se přece nemůže udusit. Ale teď to bude úplně v pr....
No, s tím báním se nechat pesa samotnýho sem na tom stejně. Brita nesmí skákat, nikam, ani do postele, je riziko, že zase spadne, natluče si a bude o kousek blíž k úplnýmu nechození, než byla. Už teď sme se šouply o pořádnej kus dopředu :-((
Jenže prostě taky musí být sama doma, nonstop s ní být nemůžu, ani kdybych chtěla sebevíc! A postel, či sedačku asi odnášet nebudu...no je to hrůza, trnu jak blb.... :-((
A nemáš zač děkovat, vždyť ty potvory chlupatý sou naše broučidla malinký a člověk je z nich paf víc, než.....no radši to nebudu psát
Nejhorší je, že ten pesan ani nechápe, co se s ním děje a má tendenci být ve stresu, protože si myslí, že NĚCO dělá špatně a pánovi to vadí. Mi tohle říkala moje veterinářka, proto mě seřvala, co ju ještě víc stresuju.
Když ti doktorka řekla, že udusit by se neměl, tak snad né....do soboty překlepeš, no a pak aspoň budeš mít tutovku, na čem si, a co s tím, popř. rady jak se kdy chovat, čeho se vyvarovat a tak
mata
napsal(a):
No, s tím báním se nechat pesa samotnýho sem na tom stejně. Brita nesmí skákat, nikam, ani do postele, je riziko, že zase spadne, natluče si a bude o kousek blíž k úplnýmu nechození, než byla. Už teď sme se šouply o pořádnej kus dopředu :-((
Jenže prostě taky musí být sama doma, nonstop s ní být nemůžu, ani kdybych chtěla sebevíc! A postel, či sedačku asi odnášet nebudu...no je to hrůza, trnu jak blb.... :-((
A nemáš zač děkovat, vždyť ty potvory chlupatý sou naše broučidla malinký a člověk je z nich paf víc, než.....no radši to nebudu psát
Nejhorší je, že ten pesan ani nechápe, co se s ním děje a má tendenci být ve stresu, protože si myslí, že NĚCO dělá špatně a pánovi to vadí. Mi tohle říkala moje veterinářka, proto mě seřvala, co ju ještě víc stresuju.
Když ti doktorka řekla, že udusit by se neměl, tak snad né....do soboty překlepeš, no a pak aspoň budeš mít tutovku, na čem si, a co s tím, popř. rady jak se kdy chovat, čeho se vyvarovat a tak
Impact,ten muj to dela taky.Nektery obdobi vic,nektery min.Byla doba,ze jsem z toho byla vazne vyplasena.Ted jsem ho to delat neslysela.Ale kdyz mel to obdobi,ze to delal hodne,taky jsem byla znepokojena a psa pozorovala.Akorat toho jazyku jsem si nevsimla.
jarka
napsal(a):
Impact,ten muj to dela taky.Nektery obdobi vic,nektery min.Byla doba,ze jsem z toho byla vazne vyplasena.Ted jsem ho to delat neslysela.Ale kdyz mel to obdobi,ze to delal hodne,taky jsem byla znepokojena a psa pozorovala.Akorat toho jazyku jsem si nevsimla.
No, já jsem to právě taky moc neřešila. Dokud jsem nezjistila, že mu modrá jazyk...
impact
napsal(a):
Mám tři a půl letou pudličku a po dvou letech se u ní projevila epilepsie. Lehne na bok, chrčí, jako když se dusí, sliní a třepou se jí packy. Často dostala záchvat ve spánku, dokonce i u mě na klíně. Vůbec nemůžu objevit nějaký spouštěcí moment. Na veterině kupuju prášky, ale přesto se záchvat objevuje aspoň jednou do měsíce. Před záchvatem nemá žádný příznaky, po záchvatu je zmatená a začne pobíhat, trvá jí, než se zklidní. Doktor jí nedělal žádné vyšetření, jen ty prášky a že se s tím nedá nic dělat. Jinak je hodně veselá, hravá jako štěně a závislá na mně, stopuje každý můj krok.
impact
napsal(a):
My sme mali fenku mopslika. ked zomrela nasa fena, na ktoru bola naviazana zacali sa u nej priznaky ako z knizky. najprv len chodila z izby do izby akoby bez ducha a potom sa dostavili prve zachvaty. vtedy cela stuhla, zostala tak ako bola a pustala penu so slinami. museli sme ju drzat, lebo sa strasne triasla. bolo to hrozne.. :"-( pametam si ako som ju drzala a ona potom vstala akoby nic a bola to znova ta vesela Ginka. pravidelnost zachvatov sa stupnovala. mavala aj 8 za den a potom, ked som sa vratila od babky uz nebola na dvore... bola este mladucka a ja som vtedy vybehla do noci a rozomielala hlinu na jej hrobe.. az po troch rokoch mlcania som sa od kamaratky (jej rodicia su veterinari tak isto ako moji) dozvedela, ze Ginku dali utratit........ x"-(
aa

XXX.XXX.209.146
Utratit psa kvůli epilepsii? tak to nechápu
aa

XXX.XXX.209.146
Mám fenku má silnou epilepsii bere na to přášky veterinář jí zvýšil dávku prášku vzal krev i na biochemii na hodnotu léků zda jí stačí taková dávka co bere popřípadě se zvýší a ne utrácet psa kvůli záchvatu u nás to trvá tak hodku celkem pak vstane a je v pohodě ted jí zvýšil dávku a tukám záchvat už nemá utratila bych toho veterináře nebo netrpělivý majitele nebo až bude mít majitel epilep.záchvat taky je třeba doktor hned utratí magoři takový lidi si nemaj kupovat psa, ale plyšáka z hračkárny.