jituliino
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych si vyřídit pas pro psa k vycestování do zahraničí....co to všechno obnáší? Máte zkušenosti? Já mám sheltii s PP (tudíž i s tetovacím číslem)...a kolik to tak stojí? aspon orientačně, díky
Tak u nas stoji pac 150,- a musis mit psa tetovaneho nebo cipovaneho...Coz mas,takze staci,kdyz si zajdes k veterinari s ockovacim prukazem.On ti misto ockovaku vystavi cestovni euro pas zvirete a tam ti vse napise...nic tezkeho.A ockovak si muzes nechat na pamatku nebo vyhodit,protoze pak uz se vsechna ockovani a j. pisi do pasu
petas
napsal(a):
Tak u nas stoji pac 150,- a musis mit psa tetovaneho nebo cipovaneho...Coz mas,takze staci,kdyz si zajdes k veterinari s ockovacim prukazem.On ti misto ockovaku vystavi cestovni euro pas zvirete a tam ti vse napise...nic tezkeho.A ockovak si muzes nechat na pamatku nebo vyhodit,protoze pak uz se vsechna ockovani a j. pisi do pasu
Přesně tak. Já osobně bych si ale očkovák nechala min. do dalšího očkování, abych mohla prokázat, že je pes pravidelně očkován a hlavně je v imunitě.
jituliino
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych si vyřídit pas pro psa k vycestování do zahraničí....co to všechno obnáší? Máte zkušenosti? Já mám sheltii s PP (tudíž i s tetovacím číslem)...a kolik to tak stojí? aspon orientačně, díky
Ahoj, my jsme nechali naší pejsku naočkovat, ty tři povinná, pak očipovat a zároveň vystavit pas. Čip s pasem stály dohromady 600,-. Teď když se pojede do zemí EU, musíš tři dny předem na veterinu pro potvrzení. vyjímkou je Španělsko, VB a severské země (Norsko, Švédsko, Finsko) tam to musí být půl roku předem na krevní testy. Tak nám to bylo řečeno :)
mismanka
napsal(a):
Ahoj, my jsme nechali naší pejsku naočkovat, ty tři povinná, pak očipovat a zároveň vystavit pas. Čip s pasem stály dohromady 600,-. Teď když se pojede do zemí EU, musíš tři dny předem na veterinu pro potvrzení. vyjímkou je Španělsko, VB a severské země (Norsko, Švédsko, Finsko) tam to musí být půl roku předem na krevní testy. Tak nám to bylo řečeno :)
pokud má pes pas je čipovaná a nebo tetovaný tak už nikam na veterinu pro potvrzení nemusíš ,byla jsem v Lucembursku a povolení k vycestování už dávno padlo.Akorát ve vyjmenovaných státech je potřeba serologické vyšetření ,ale povolení k výjezdu ne.
zuzanda
napsal(a):
pokud má pes pas je čipovaná a nebo tetovaný tak už nikam na veterinu pro potvrzení nemusíš ,byla jsem v Lucembursku a povolení k vycestování už dávno padlo.Akorát ve vyjmenovaných státech je potřeba serologické vyšetření ,ale povolení k výjezdu ne.
Přesně, jak píše Zuzanda - pro cesty po EU stačí EuroPas s platným očkováním, žádné veterinární potvrzení není třeba.
Do Británie musí být: čipování - očkování - sérologický test. Přesně v tomto pořadí! Pokud to uděláte jinak, nepustí vás tam.
Lucie
anička kařička labra

XXX.XXX.128.15
Ahoj.
My pojedeme v létě do Rakouska a nevím jak s pasem.
Co se potřeba( vyšetření atd..)?
Díky.
anička kařička labra
napsal(a):
Ahoj.
My pojedeme v létě do Rakouska a nevím jak s pasem.
Co se potřeba( vyšetření atd..)?
Díky.
Potřebujete mít psa načipovaného, k tomu se vystaví pas. Potřebujete mít platné očkování proti vzteklině a to musí být naočkované až poté, co bude pes načipovaný. Pokud nemá pes čip a chystáte se v brzké době, tak to fofrem řešte, protože než vyjedete do zahraničí, musí od očkování uplynout třítýdenní ochranná lhůta. Čili ho budete muset očkovat znova.
Dávala jsem psa čipovat před měsícem a jsem si vzpomněla ještě na jednu věc. Asistentka u veta mi říkala něco o tom, že než vycestujem, mám se s pasem zastavit jen pro nějaké razítko. Pochopila jsem to správně? Bylo těch instrukcí víc, ještě problém kolem tregistrace čipu, pak také vet opsal špatnou adresu majitele...nějak jsem to všechno nepobrala..
lesnížínka
napsal(a):
Dávala jsem psa čipovat před měsícem a jsem si vzpomněla ještě na jednu věc. Asistentka u veta mi říkala něco o tom, že než vycestujem, mám se s pasem zastavit jen pro nějaké razítko. Pochopila jsem to správně? Bylo těch instrukcí víc, ještě problém kolem tregistrace čipu, pak také vet opsal špatnou adresu majitele...nějak jsem to všechno nepobrala..
To záleží na tom, kam a přes jaké země cestujete.
balisek
napsal(a):
Pokud cestujete po EU, žádné další razítko nepotřebujete. Jedinou podmínkou je platné očkování proti vzteklině.Taktéž není Vaší povinností čip někde registrovat, je to pouze Vaše dobrovolná pojistka v případě ztráty zvířete.
Ano to vím, registraci jsem si udělat chtěla sama(jinak by mi bylo čipování celkem k ničemu) na doporučení veta zdarma u backhome(tuším se to tak jmenuje?) Bohužel mi to vyhodilo, že už to zdarma není a po telefonování zpátky na kliniku se tomu děsně divili, že doteď jim to fungovalo. Hmm, tak nevím, co tím razítkem myslela.. Já si totiž tak říkala, jestliže potřebuju razítko do pasu před každou cestou do zahraničí, je to zrovna u nás kravina, neboť hranici ze Slovenskem překročím na každé druhé prochajdě a narazit na nějakého blba, tak bych mohla mít problém. Nepředpokládám, ale stát se může.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
lesnížínka
napsal(a):
Ano to vím, registraci jsem si udělat chtěla sama(jinak by mi bylo čipování celkem k ničemu) na doporučení veta zdarma u backhome(tuším se to tak jmenuje?) Bohužel mi to vyhodilo, že už to zdarma není a po telefonování zpátky na kliniku se tomu děsně divili, že doteď jim to fungovalo. Hmm, tak nevím, co tím razítkem myslela.. Já si totiž tak říkala, jestliže potřebuju razítko do pasu před každou cestou do zahraničí, je to zrovna u nás kravina, neboť hranici ze Slovenskem překročím na každé druhé prochajdě a narazit na nějakého blba, tak bych mohla mít problém. Nepředpokládám, ale stát se může.
Po zemích EU žádné razítko pro vycestování nepotřebujete, ale do skandinávských zemí potřebujete mít europasu potvrzení veterináře o ošetření psa proti echinokokoze (odčervení), který není starší než 24 hodin před vstupem do země.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Po zemích EU žádné razítko pro vycestování nepotřebujete, ale do skandinávských zemí potřebujete mít europasu potvrzení veterináře o ošetření psa proti echinokokoze (odčervení), který není starší než 24 hodin před vstupem do země.
Platí to jen pro Velkou Britániie, Irsko, Maltu a Finsko:
http://eagri.cz/public/web/svs/portal/zdravi-zvirat/cestovani-se-zviraty/cestovani/i-cestovani.html.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
balisek
napsal(a):
Platí to jen pro Velkou Britániie, Irsko, Maltu a Finsko:
http://eagri.cz/public/web/svs/portal/zdravi-zvirat/cestovani-se-zviraty/cestovani/i-cestovani.html.
Vyžaduje to i Švédsko a Norsko (i když ty nejsou v EU).
Magdalena.11

XXX.XXX.32.126
Chtěla bych jsi přinést pejska chová ví právě sem přijela a anglie a nechala sem si tam pejska u známých bylo by to možný udělat český psí pas a poslat do do anglie aby mohl odcestovat a kolikby pas stal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Magdalena.11
napsal(a):
Chtěla bych jsi přinést pejska chová ví právě sem přijela a anglie a nechala sem si tam pejska u známých bylo by to možný udělat český psí pas a poslat do do anglie aby mohl odcestovat a kolikby pas stal.
Nebylo by to možné - vet nesmí vystavit pas na zvíře, které nevidí, a nezkontroluje jeho identitu.
Nattka

XXX.XXX.139.68
Ahoj jsme na dovoleny v Bulharsku a SOU tu krásní pejsci a kocicky. Chtěla bych si ke vzít tady jsou chudaci za 3 dny odjizdime spatky do cech. Tak bych se chtěla zeptat jestli bych to všechno stihla a na kolik by to vyslo. Ale problém je ze jedeme autobusem a není tam místo a stenatek je 8 a dospělých psů 7 a 3 kocky. Jak by to šlo moc bych potřebovala radu předem děkuji natka.
Nattka

XXX.XXX.139.68
Ahoj jsme na dovoleny v Bulharsku a SOU tu krásní pejsci a kocicky. Chtěla bych si ke vzít tady jsou chudaci za 3 dny odjizdime spatky do cech. Tak bych se chtěla zeptat jestli bych to všechno stihla a na kolik by to vyslo. Ale problém je ze jedeme autobusem a není tam místo a stenatek je 8 a dospělých psů 7 a 3 kocky. Jak by to šlo moc bych potřebovala radu předem děkuji natka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Nattka
napsal(a):
Milá Natko,
jen očkování, čipy a vystavení europasů výjde cca na 1200Kč na jedno zvíře, vynásob si to x18 (pokud jste ještě ve škole nebrali velkou násobilku, tak popros maminku).
K tomu si pripočítej další náklady (odčervení, odblešení, transportní klece), a dostaneš se na částku cca 50 tisíc korun. No, a když k tomu připočítáš náklady na krmení všech těch zvířat, vybudování prostor k chovu + někoho, kdo se o zvířata bude starat (protože sama to nezvládneš), tak příjdeš na to, že je tohle opravdu, ale OPRAVDU ÚPLNĚ BLBEJ NÁPAD!
Nattka

XXX.XXX.139.68
Když je prinesu tak už maji majitele peníze nejsou problem. Ty se vyřeší ale potřebují vědět jestli bych to stihla a jak to udělat s dopravou prosím potřebují odpověď na tuto a možná nebudu brát všechny de o to místo aby bylo natka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Nattka
napsal(a):
Když je prinesu tak už maji majitele peníze nejsou problem. Ty se vyřeší ale potřebují vědět jestli bych to stihla a jak to udělat s dopravou prosím potřebují odpověď na tuto a možná nebudu brát všechny de o to místo aby bylo natka.
Nestihneš to určitě, protože zvířata MUSÍ být v době transportu v imunitě proti vzteklině, a to budou nejdříve za 3 týdny od naočkování!
Nattka
napsal(a):
Navíc předpokládám, že jste s nějakou cestovkou nebo tak. Tudíž do autobusu ti řidič pejsky taky nevezme. Takže bohužel.
Nattka

XXX.XXX.139.68
Díky za odpověď na to mam taky řešení a není mi 5 tak vim jak to udělat! Chci ken vědět jak to udělat a cestou a ne aby atemi říkala ze to nejde ale nápady na to jak to stou cestou udělat ! Natka.
Nattka

XXX.XXX.139.68
Ne táta bydlí blízko mohl by pro ne priject asi za pul mesice cca autem. Ale jestli by se to stihlo max do měsíce a pustili by nás pres hranice.?
Nattka
napsal(a):
Ne táta bydlí blízko mohl by pro ne priject asi za pul mesice cca autem. Ale jestli by se to stihlo max do měsíce a pustili by nás pres hranice.?
A komu ty psy dáš? Kam.je dáš předtím než je dáš majitelům, do pokojíčku? Jak přijede pro tolik psů? Kdo tě bude sponzorovat ve všech výdajích? Nech je tam.
Nattka
napsal(a):
Díky za odpověď na to mam taky řešení a není mi 5 tak vim jak to udělat! Chci ken vědět jak to udělat a cestou a ne aby atemi říkala ze to nejde ale nápady na to jak to stou cestou udělat ! Natka.
Když víš, jak to udělat, tak to tak udělej.
Co jak udělat s cestou?
Psy nech tam, kde jsou a raději se starej o psy, co jsou tady u nás.
Nattka

XXX.XXX.139.68
Mi máme barák se zahradou majitele si je výzvědnou asi 2 hodiny jak prijedem stačí jim to potvrdit nejsme chudý táta to zaplatí pro ne cokoli a dam je do dobrých rukou to vas zajímat nemusí ! Vše u veteri are zaridime zaplatime ale ptala jsem se na něco tak je slusny odpovědět abych to mohla potvrdit pak se ptejte na cokoli chapes ?!
Nattka

XXX.XXX.139.68
Co stestou? To Sem tam psala stačí umět cist! Ptala jsem se na kolik to vyjde si kdy se to stihne a pustí nás pres hranice a co všechno musí mít.
Nattka

XXX.XXX.139.68
Jak se vejdou s auta stě se ptali?! Asi neznáte to auto s prostorem vejdou se tam jednou SME tam převáželi asi 19 psu ! A myslím to vážně nemám zapotřebí lhát.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hele Natko, zapomeň na to.
Prostě tohle není jupí akce hezká zvířátka jak je dostat do autobusu.
Bavíme se tady o obchodním přesunu zvířat v zájmovém chovu, tzn. nastuduj patřičné směrnice EU. Ta zvířata se musí přepravit podle nařízení es 1/2005 o ochraně zvířat během přepravy, tzn. schváleným dopravcem. Žádný převoz tatínkovým autem.
Ta zvířata musí být očipovaná, musí jím být vystavený pas a musí být v imunitě proti vzteklině, což je nejdřív 3 neděle po očkování. Dále musíš mít naočkovanou psinku. Protože se jedná o obchodní přesun, musíš k ním mít papíry, kromě jiného prohlášení veterináře, že zvířata jsou z místa, kde v posledních 6 měsících nebyla vzteklina. U nějakých toulavek ti tohle nikdo nepodepíše, to bys musela půl roku platil v Bulharsku uzavřenou karanténu.
Prostě to nedáš.
Nattka

XXX.XXX.139.68
Hele ty babizno blbá oni ocipovany budou vše budou splňovat vše si nastuduju a si PiS ze to podepisou protože to nejsou nějací cokoli ani votom ke SOU nic Nevis nejsi v Bulharsku tak drz pec jo. A času mam dost a žádným autobusem nejednou jedou autem a vše bude v poradku. Musím se držet abych ti něco nenapsal a ty kra*vo a si PiS ze sem napíšu ze sem to dala a není to jupi akce je to normální obchodní přesun psu a kocek pochopila.
Nattka
napsal(a):
Hele ty babizno blbá oni ocipovany budou vše budou splňovat vše si nastuduju a si PiS ze to podepisou protože to nejsou nějací cokoli ani votom ke SOU nic Nevis nejsi v Bulharsku tak drz pec jo. A času mam dost a žádným autobusem nejednou jedou autem a vše bude v poradku. Musím se držet abych ti něco nenapsal a ty kra*vo a si PiS ze sem napíšu ze sem to dala a není to jupi akce je to normální obchodní přesun psu a kocek pochopila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
Pokud ještě takto budete babizny kecat, její tatínek vám vyhlásí válku!
Už mlčím jako hrob! Válka je to poslední, co by naše království potřebovalo...
... a tímto Vás zdravím, můj drahý zahrdníčku
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak rozkliknu toto téma, které se mě aktuálně netýká, tak jen tak pro zajímavost...co kdyby a nestačím zírat...co se tady děje, to si ani v televizi nevymyslí
Janinka94

XXX.XXX.139.7
Ahoj, mám pejska a rada bych vycestovala mimo EU. Víte kolik mne bude stát čip a pas a popř. kolik času to vše zabere? Teď jsme ji teprve poprvé očkovali ve 3 letech a příští měsíc jdeme zase. Předem děkuji za odpověď.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Janinka94
napsal(a):
Ahoj, mám pejska a rada bych vycestovala mimo EU. Víte kolik mne bude stát čip a pas a popř. kolik času to vše zabere? Teď jsme ji teprve poprvé očkovali ve 3 letech a příští měsíc jdeme zase. Předem děkuji za odpověď.
Na cenu čipu a pasu se zeptejte vašeho veterináře, ceny nejsou jednotné, každý má své. Co se týká vycestování, záleží na cílové zemi a tranzitních zemích - opět co země, to často jiná pravidla. Najděte si na netu stránky české státní veterinární správy, když to tam prozkoumáte, objevíte odpovědi na všechny Vaše dotazy. Pokud nenajdete, je možné zavolat si tam a optat se přímo na konkrétní země, které vás zajímají.
Nattka
napsal(a):
Mi máme barák se zahradou majitele si je výzvědnou asi 2 hodiny jak prijedem stačí jim to potvrdit nejsme chudý táta to zaplatí pro ne cokoli a dam je do dobrých rukou to vas zajímat nemusí ! Vše u veteri are zaridime zaplatime ale ptala jsem se na něco tak je slusny odpovědět abych to mohla potvrdit pak se ptejte na cokoli chapes ?!
Jak to asi dopadlo?
Když táta zaplatí cokoli, jestli taky občas přidá výchovných pár facek?