Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2010 13:38
rtw

XXX.XXX.23.146

Dobrý den,
mám fenku necelých 8 měs. Na radu chovatelské stanice krmím royalem, ostatní "rotvikáři" krmí také RC,ale já z toho nemám moc dobrý pocit. Rád bych přešel na jiné krmivo,ale nevím jaké. Pochopitelně řeším i finanční stránku a nemůžu si dovolit tak drahé granule (feně kupuji ještě maso). Přemýšlím o Brit Care, K9 (granule do 1300,-/15kg). Doboručovanou acanu se mě nechce riskovat (reznutí). Prosím o vaše nazory.
Děkuji

8.2.2010 18:40
veradisia

XXX.XXX.63.11

rtw napsal(a):
Dobrý den,
mám fenku necelých 8 měs. Na radu chovatelské stanice krmím royalem, ostatní "rotvikáři" krmí také RC,ale já z toho nemám moc dobrý pocit. Rád bych přešel na jiné krmivo,ale nevím jaké. Pochopitelně řeším i finanční stránku a nemůžu si dovolit tak drahé granule (feně kupuji ještě maso). Přemýšlím o Brit Care, K9 (granule do 1300,-/15kg). Doboručovanou acanu se mě nechce riskovat (reznutí). Prosím o vaše nazory.
Děkuji

Já teď krmim Brit Care pro velký štěňata a je to celkem fajn,sice prvni tyden a pul mela hrozny hromady a prdela,ale uz se to vsechno upravilo,chodi jednou denne na velkou,kdyz pridam lososovi olej tak dvakrat,srst ma krasnou jedine co mi vadi je velikost granulek,jsou hrozne male a cubina mi je polyka po 20 jinak prujem z toho nemela a ani nezvracela A u ty Acany,myslim,ze po nove se nerezne,ne?? Ja na ni chci ted prejit sice nemam rtw,ale cernocha mam taky

8.2.2010 20:02
dejna

XXX.XXX.142.1

rtw napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji

No RC je hroznej sráč, takže já se ani nedivím. Ohledně té Acany: má stejně vit. A jako RC, po kterém psi také často reznou, navíc to nelze paušalizovat a je třeba granule vyzkoušet. Myslím, že v cenové relaci 1300/15 kg lze najít lepší granule jak Brit care, třeba Dog lovers gold.

9.2.2010 22:46
makca

XXX.XXX.144.219

rtw napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji

Já doporučuji Calibru, relativní cenová linie, velmi dobré složení surovin, především pro větší/velká plemena. Já tím krmím a jsem nadmíru spokojená.

10.2.2010 07:18
antis

XXX.XXX.198.113

rtw napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji

Nic proti Calibře, ale zas tak úžasný složení nemá. Za ty peníze je na tom Dog lovers gold líp. 15kg/1360kč

10.2.2010 09:05
dejna

XXX.XXX.142.1

antis napsal(a):
Nic proti Calibře, ale zas tak úžasný složení nemá. Za ty peníze je na tom Dog lovers gold líp. 15kg/1360kč

Asi tak nějak. Nnevím, jak někdo může vychvalovat granule, který musí uvádět dohromady maso a vedlejší produkty, aby na první místo dostali něco živočišného, resp. mají na prvním místě produkty živočišného původu (tedy odpad z jatek). Ty granule jsou samý obilí (což lze vidět i podle vysokého dávkování) a jak známo pes je pořád masožravec. To platí pro Calibru i Brit care. Ten má to dávkování hodně vylepšený, když vezmu v úvahu obsah energie (pro 30 kg psa 260 g).

10.2.2010 09:31
makca

XXX.XXX.144.219

dejna napsal(a):
Asi tak nějak. Nnevím, jak někdo může vychvalovat granule, který musí uvádět dohromady maso a vedlejší produkty, aby na první místo dostali něco živočišného, resp. mají na prvním místě produkty živočišného původu (tedy odpad z jatek). Ty granule jsou samý obilí (což lze vidět i podle vysokého dávkování) a jak známo pes je pořád masožravec. To platí pro Calibru i Brit care. Ten má to dávkování hodně vylepšený, když vezmu v úvahu obsah energie (pro 30 kg psa 260 g).

a to si myslíte že to dělá pouze Calibra? Ty zbytky z jatek, tam dávájí všichni, jinak to nejde, protože by zkrachovali :)

10.2.2010 09:32
makca

XXX.XXX.144.219

antis napsal(a):

Neříkám že je úžasné, říkám že je velmi dobré... to je trochu rozdíl. Každé granule mají svoje mouchy,proto je lepší koupit v obchodě maso a dávat je ještě ke granulím :) ale to ví každý pejskař

10.2.2010 11:37
rtw

XXX.XXX.23.146

makca napsal(a):
Neříkám že je úžasné, říkám že je velmi dobré... to je trochu rozdíl. Každé granule mají svoje mouchy,proto je lepší koupit v obchodě maso a dávat je ještě ke granulím :) ale to ví každý pejskař

feně chci dát dobrý základ,ale najít stejný názor od více lidí je nemožné. Rozhodnul jsem se přejít na Acanu, takže snad nezrezne.
Dík

11.2.2010 07:22
antis

XXX.XXX.198.113

rtw napsal(a):
feně chci dát dobrý základ,ale najít stejný názor od více lidí je nemožné. Rozhodnul jsem se přejít na Acanu, takže snad nezrezne.
Dík

Nevycházejte vždycky z názoru,že jedna pani povídala....Pokud jde o reznutí srsti psa, tak na tom se vám nikdy víc lidí neshodne, protože někomu zrezne a někomu ne.Nejlíp vyzkoušet a mít vlastní zkušenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík