Bydlím v Hradci Králové, kde máme v těsné blízkosti krásné rozsáhlé borové lesy. Bohužel, letošní zima napáchala velké škody a jelikož jsou tyto lesy hojně navštěvovány,tak byl z důvodu bezpečnosti vydán zákaz vstupu, který končí k 31.3.Sídlí tam i útulek, proto bylo také dočasně zrušeno i to dobrovolné venčení. Takže se moooc těšim na čtvrtek (1.4) abych už mohl s nějakým hafanem vyblbnout v přírodě. Nejdříve se mnou sepíšou nějakou smlouvu (jde prý hlavně oto, aby věděli komu psa půjčují a měli na dotyčnou osobu kontakt) a pak hurá. Vím, že to nemusí být ze začátku jednoduché, než si na sebe zvykneme (já a cizí pes), ale těším se moc!
Vojtas
Asi je to dost různé, já občas chodím venčit v Plzni (tady se musíš stát členem LOZ, dostaneš průkazku a venčíš). Psíky přidělí, pokud chceš nějakého určitého, zvládneš ho a není zrovna venku, tak ho dostaneš. Mě je to fuk, proběhnout potřebují všichni. Pouštět z vodítka se nesmí, to by byli hnedka v prachu, jsou natěšení na prochajdu a běhání (alespoň ti mladší) a to chodí venčit dost lidí a o víkendu jdou někteří i dvakrát. Většinou beru jednoho psíka tak na 3/4 hoďky až hodinu, abych stihla aspoň dva u starších i tři. Pokud dostaneš mladšího nadupanýho psíka, tak je to občas docela dřina, prostě ty jsi něco na druhý straně vodítka, co ho brzdí a v tomhle případě to lze chápat. Pokud má psík max. hoďku denně na proběhnutí, tak ho nebudu cepovat, ale prostě se snažit, aby se vyvenčil a proběhnul. Někteří jdou cestou zpátky už skoro normálně
. Pokud jsi mladej, tak můžeš venčit velký plašany, já už jsem "ve středním věku", takže po mlaďasovi ráda šáhnu po nějakém seniorovi, já se vydýchám a on počuchá
Já jsem student na vysoký škole, takže mladej jsem Mám rád větší plemena, protože já sám mám téměř 2metry a velmi rád sportuji. Už jsem se díval na nabídku svěřenců a líbí se mi hlavně 2 psi. První je odrostlé štěně výmaráka a druhý je 2letý labrador. Takže pokud bude možné rád bych s výmarákem chodil denně na dlouhé procházky a uvidíme kdo koho dřív utahá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.242
Taky jsem měla o dobrovolné venčení zájem, pejsky miluju, zajímám se o výcvik, ale sama vlastního psa nemám a v brzké době ani mít nebudu (finanční a časové důvody a hlavně bydlím v pronájmu, kde pes prostě nejde).
Měla jsem zájem venčit pro brněnský městský útulek, ale byla jsem odmítnutá panem ředitelem. Nic proč bych se na něj měla zlobit, vysvětlil mi jasně a logicky proč to nejde, pravidla a podobně. Takže pro případné zájemce v Brně, tady nepochodíte :-)
Martina
matula

XXX.XXX.66.7
Ahojte,
chcela som sa spytat ci je v brne utulok pre zvierat kde sa daju vencit ?
dakujem.
Podívejte se tu, jsou tam různé útulky, snad tam bude i nějaký blízko vás.
http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci.
Neex

XXX.XXX.149.3
U nás to funguje úplně jinak, než jak tady většina píše a když to tak vidím, je to i nezodpovědné. U nás stačí zavolat 10 min. před tím, než přijedete (a ani to se nemusí). Nic se nepodepisuje, jméno se ani nehlásí, prostě žádný kontakt a kdyby se dotyčný pokusil psa ukrást či se něco stalo, tak se prostě nezjistí kdo to byl. Prostě jen tak přijdete a řeknete "Jdeme vyvenčit psy." a hotovo. Nějakého Vám přivedou a konec.
Ahoj, chodím venčit v jednom v pražském útulku a psi jsou mi "přidělováni" na základě toho, že mě paní z ptulku dlouhodobě zná, ví o mých zkušenostech atd. Takže třeba před dvěma lety bych nedostala agresivní fenu, která vylétává po každém psu, ale nyní už ano (a děláme pokroky!). Původně po mně nic nehctěli, přišla jsem tam s ex dát nějaké peníze a granule a zamilovala jsem si jednoho pesjka (naprosto boží basenji křížený s chrtem) a paní tehdy řekla "nechcete se s ním projít?" a bylo. :) A byl u nás pak čtvrt roku v dočasce :D. Každý útulek to má nastavené jinak, ale nikde, si myslím, nedělají velké problémy.
Beatrixx
napsal(a):
Ahoj, chodím venčit v jednom v pražském útulku a psi jsou mi "přidělováni" na základě toho, že mě paní z ptulku dlouhodobě zná, ví o mých zkušenostech atd. Takže třeba před dvěma lety bych nedostala agresivní fenu, která vylétává po každém psu, ale nyní už ano (a děláme pokroky!). Původně po mně nic nehctěli, přišla jsem tam s ex dát nějaké peníze a granule a zamilovala jsem si jednoho pesjka (naprosto boží basenji křížený s chrtem) a paní tehdy řekla "nechcete se s ním projít?" a bylo. :) A byl u nás pak čtvrt roku v dočasce :D. Každý útulek to má nastavené jinak, ale nikde, si myslím, nedělají velké problémy.
O jaký útulek se jedná?
Když s ním máte dobré zkušenosti, stojí za zveřejnění, ne?