Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2010 20:24
honzyh

XXX.XXX.182.110

Dobrý večer,máme v lánu pořídit našemu Caníkovi-Cane Corso-kamaráda a líbí se nám i středoasiat.Máte s nimi někdo zkušenosti?Hlavně co se týká chování k malým dětem a ostatním psům v domácnosti.
Samozřejmě internet toho najde hodně,ale zajímají mě spíše osobní zkušenosti.
Děkuju

28.3.2010 08:06
debri

XXX.XXX.16.138

Jen ty nejlepší.Měli jsme fenku k dětem úžasná . Je fakt že psi mohou být dominatní:-):-)

28.3.2010 17:47
sajma

XXX.XXX.200.139

muj přítel měl asiata a dobře to nedopadlo, byl dlouho v pohodě a pak se dost razantně změnil, napadl bez varování mě a později i svého pána, kdy jej kopl el.ohradník a on si to spojil špatně...takového psa doporučuji jako nekompromisní hlídače to ano ale do rodiny nee, moje sestra má známou, kteří měli asiata narodili se jim mimčo, 4roky vše bez problému vyrustali spolu teda mimčo při psu a pes mimčo napadl, dost hnusně,prostě by jsem takového psa do rodiny NIKDY nevolila, jsou to docela složití psi na pochopení, není to jak s vlčakem nebo jakýmkoliv jinačím psem, s takovým psem to chce uplně jinačí vedení,jinačí pozornost prostě u mě jednoznačně nee.

28.3.2010 19:12
sabina

XXX.XXX.60.81

Tak já bych jednoznačně byla radši vzala středoasiata než německého ovčáka... Je to asi o přístupu a výchově. Nikdo nikde neřekl, že je jednoduché vychovat SAO - je to jen jinačí než vychovávat pracovní plemeno jako je NO. A pokud tohle člověk nechápe...pak se nedivím že pes napadl vás i vašeho přítele. Bohužel nebyla chyba v psovi - nýbrž ve vás a výchově.:-|

28.3.2010 19:27
sabina

XXX.XXX.60.81

Honzyh...

Já bych se určitě nebála a pejsu pořídila. Chce to mít jenom cit..a pokud máte již Caníka, myslím že asi trochu citu máte.
Taky mám jednou v plánu SAO pořídit...a taky to nebude jedinej pes a taky plánuju děti:-) Myslím si že s láskou a trochou porozumnění nemůžete udělat chybu. To´t můj názor. Ptát se a zajímat se o plemeno a dobře vybrat povahu rodičů.

Přeju jen to nejlepší.
Hlavně přihoďte fotky...až se prtě dostane do rodinného kruhu, jo?

29.3.2010 15:44
moll

XXX.XXX.140.101

kombinace cane corso + sao bude pro narušitele vražedná kombinace, pro domácí pohoda - pokud neuděláte ve výchově obou chybu.... na procházky do parku s oběma ale asi chodit nebudete :-)

29.3.2010 15:58
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Já bych se této kombinace obávala, oba jsou to dominantní psi, jejich srovnávání může být dost drsné :-)

29.3.2010 16:55
sí

XXX.XXX.148.2

Zdravím!
My máme SAOše 3, jsou boží.
Ale každopádně já radím, k dítěti můžete mít jakékoliv plemeno. Hlavně to chce VYCHOVAT DÍTĚ, aby se umělo ke psu správně chovat.
Osobě nesnáším hlášky typu: "Náš pes by dítěti NIKDY nic neudělal, dítě ho může tahat, štouchat do očí, strkat mu prsty do uší, dloubat, ....a pes si vše nechá líbit." Lidi se tím ještě chlubí!!!!!! Malé dítě (třeba tak do 3 let) bych nenechala se psem samotné, prostě dítě musí mít rozum a vědět, že zvířatům se neubližuje. Protože pes si to nechá rok dva tři líbit, ale jednou pes vybouchne a neštěstí je na světě.
Když nenecháte svoje děti, aby zvířeti ubližovali a šidilo ho, je velká šance, že se nikdy nic špatného nestane.
Pokud sháníte plemeno, které si "nechá všechno líbit" radím, nepořizujte si žádného živého tvora.

29.3.2010 18:30
debri

XXX.XXX.16.138

Přesně historku jsem tu už líčila náš tehdy4-5 letý syn bral sošcce papu napomenula ho jemným odstrčením ruky. schytal to malej:-):-)

29.3.2010 19:08
honzyh

XXX.XXX.182.110

Tak já mám vyhlídlou SAO bez papírů,ale s papírovýma rodičema.Jen chci fenku aby ten náš nouma-9měsíců 50kilo nebyl sám když budeme v práci.Samozřejmě jsem uvažoval i o Cane Corso jako druhém společníkovi.Chtěl bych fenku,protože psi jsou dominantní.Pokud by měl někdo zájem můžu přeposlat emailem fotky SAO štěnat bez PP co mám od pána vyhlídlé.
na druhou stranu jsem slyšel od chovatele že pro psa je lepší druhý pes než fena-skrz hárání.Já mám ale strach aby se neservali,což doufám u feny snead nebude.

29.3.2010 19:48
honzyh

XXX.XXX.182.110

30.3.2010 08:05
pinoha

XXX.XXX.69.167

Jste si jistý, že ta štěňata jsou fakt asiati?
Lucie

31.3.2010 06:03
debri

XXX.XXX.16.138

no to jste tomu dal jak napíšete bez PP tak nemáte SAO ale křížence.Ta naše byla taky bez PP:-):-)Já bych byla spíš pro fenu.Pokud máte možnost odělit v době hárání nebo zvážit kastraci,Jednoduší by byla u psa ale pokud je PP a plánujete krytí tak pochopitelně neeeeeee

31.3.2010 10:48
pinoha

XXX.XXX.69.167

Předpokládám, že to porýpnutí bylo na mě...
Já se jenom slušně ptám! Nikoho nenapadám, jenom mi prostě ty hlavy moc asiatí nepřipadají. Ale může to být fotkou, můžu mít šišatý oko, proto se ptám, jestli má pan zadavatel nějakou jistotu, když chce koupit asiata, že koupí asiata. Nic víc, nic míň!
Lucie

31.3.2010 11:51
holly

XXX.XXX.119.206

Taky podle hlaviček asiátky nevidím...... máma je pěkná.

31.3.2010 12:06
nehezacka

XXX.XXX.216.111

no tak bude mít křížence!nevidím problém.když ho vychová s láskou,bude to šťastný pes:-)

1.4.2010 20:19
zboza3aj

XXX.XXX.97.217

Hlavně bych si dala pozor na dobrou socializaci. Proč to píšu, mám fenu, kterou jsem si brala sice na 8 týdnu, ale znala pouze kotec, mámu a sourozence. I přes to, že se mnou odmalička cestovala vlakem, MHD a mezi lidi, z lidí má strach a ve společnosti více (cizích) lidí "hysterčí". Paradoxně mám doma v minulosti týraného psa, má tendence poštěkávat na chlapy, ale když se s dotyčným zastavím a nechám ho, aby psovi dal pamlsek a pohladil ho, tak se mu tlačí do ruky a mazlí se. Takže já bych kladla opravdu velký důraz právě na to, v jakém prostředí štěně vyrůstá.

2.4.2010 12:43
honzyh

XXX.XXX.182.110

Tak jsem se asi unáhlil co se týká SAO bez pp.Je fakt že jak chce mít člověk jistotu tak určitě s pp.
U nás by byl určitě doma stejně jako Caník a venku na zahradě.
U nás spí pejsci na gauči:-)).
Jde mi hlavně o to aby nebyly problémy s malou 4roky.Caník je naprosto v pohodě.
Ani nevím proč ale jsem se zamiloval do SAO,čím víc se o ich dovídám at z fora nebo z netu tak mám pocit že už u nás takový pejsek měl být-spíš fenka.

maťa

2.4.2010 12:53
maťa

XXX.XXX.80.144

Když to takto cítíte, klidně do asiata běžte! Nebála bych se ani psa-samce, není-li caník dominantní typ.
Při správném vedení a výchově - tuna lásky, trpělivost, důslednost a smysl pro humor se selským rozumem - je pastevec perfektní společník, tím spíš, když by mohl být venku i doma, to je to nejlepší, co mu můžete dát :-)
Když budete i správně vychovávat dítko, aby vědělo co a jak si smí a nesmí k pejsům dovolit, nebudete mít problémy :-) Spousta chovatelů asiatů odchovává štěnda v rodině s dětmi a jinými zvířátky a odtud bych si právě štěndo vzala, být Vámi, dle toho také poznáte o jakého chovatele se jedná. Když bude štěndo s PP budete mít jistotu povahy, vzhledu a zdraví daleko větší, než u bez PP štěnda :-)
Kamarádka má zrovna volnou fenečku poslední, najděte si CHS Secure Power, a taky Vám jistě ráda zodpoví dotazy, případně Vás odkáže na ty správné chovatele :-)
Hodně štěstí při výběru :-)

2.4.2010 18:29
hanula

XXX.XXX.220.3

Taky jsme stáli před volbou druhého psa k našemu leonovi,na výběr nebylo moc času a po uvažování jsme se rozhodli pro asiata , dost jsme uvažovali jestli jej zvládnem. Měli jsme štěstí, dneska máme skvělého psa/fenu/ a spolu s leonem jsou nerozlučná dvojka. Trochu problém byl s výchovou, ale to se při troše dobré vůle dá zvládnout.

2.4.2010 18:39
honzyh

XXX.XXX.182.110

Jak myslíte s výchovou?Neposlušnost,tvrdohlavost nebo něco jinčího?Děkuju za odpovědi

2.4.2010 22:00
dankelisova

XXX.XXX.39.125

Bral jsem si loni 3letou fenku SAO bez PP.Mám tři děti,přilnula k nám během tří týdnů.Zvykání i soužití naprosto bezproblémové.S poslušností to bylo horší,ale časem jsme se nějak domluvili.Ale asiata není třeba nic moc učit,on ví přesně,co má dělat.Bohužel nám ji ve středu soused otrávil.Ale bez přemýšlení jdu do SAO znova,takže asi tolik.
P.S.:kdyby někdo prodal za pár kaček nějakou volnou fenečku,i trošku starší,dejte vedět na dankelisova@seznam.cz

2.4.2010 22:17
honzyh

XXX.XXX.182.110

Tak kdyby mě soused otrávil psa tak bych už asi nenapsal hodně dlouhou dobu nic na pc.
Počítám že ve vazbě pc nemají.
Beru psy stejně jako děti a jak by někdo ublížil psovi tak má smůlu-a to myslím vážně!

2.4.2010 22:39
honzyh

XXX.XXX.182.110

Samozřejmě upřímnou soustrast za pejska.

3.4.2010 00:18
dankelisova

XXX.XXX.39.125

muzu se zeptat admina,proc mi vymazal predchozi prispevek?Ne ze bych byl nastvany,spise ze zvedavosti a abych vedel,na co si davat pozor.Dekuji

3.4.2010 09:25
eva nohelova

XXX.XXX.185.71

dankelisova napsal(a):
muzu se zeptat admina,proc mi vymazal predchozi prispevek?Ne ze bych byl nastvany,spise ze zvedavosti a abych vedel,na co si davat pozor.Dekuji

Napište mi prosím na: noe@raz-dva.cz. Nenašla jsem na vás kontakt. Děkuji

17.10.2010 19:42
hanula

XXX.XXX.220.3

Naše kamarádka a hlavně kamarádka našeho psa má potomky a on jako vzorný strýc je hlídá

17.10.2010 19:48
hanula

XXX.XXX.220.3

Věnoval jim i svoji kostičku a to bylo pozdvižení

5.11.2010 20:38
hanula

XXX.XXX.220.3

6.11.2010 08:20
czizecka

XXX.XXX.106.200

honzyh napsal(a):
Tak já mám vyhlídlou SAO bez papírů,ale s papírovýma rodičema.Jen chci fenku aby ten náš nouma-9měsíců 50kilo nebyl sám když budeme v práci.Samozřejmě jsem uvažoval i o Cane Corso jako druhém společníkovi.Chtěl bych fenku,protože psi jsou dominantní.Pokud by měl někdo zájem můžu přeposlat emailem fotky SAO štěnat bez PP co mám od pána vyhlídlé.
na druhou stranu jsem slyšel od chovatele že pro psa je lepší druhý pes než fena-skrz hárání.Já mám ale strach aby se neservali,což doufám u feny snead nebude.

Tak já bych do kombinace fena pes nešla, ale jestli máte prostory na oddelění psů v době hárání tak jo no... dva psy se snesou docela dobře, horší kombinace jsou dvě feny

6.11.2010 08:24
czizecka

XXX.XXX.106.200

Jak víte že ty vaše pejsky otrávil soused? Nám taky někdo otrávil psa a podezírali jsme souseda protože nás nemá rád (měl tu barák na samotě a naše chalupa byla obydlená jen na pár týdnů, ale teď tu bydlíme furt a ještě máme psa...). Ale za ruku jsme ho nechytili bohužel :((((

19.11.2010 15:22
kaja007

XXX.XXX.203.141

Taky bych se bala kombinace pes/fena. doma mame feny dve, a vidim, co jsou psi schopni udelat, aby se k nim dostali, kdyz haraji... mohli by jste z toho byt dost nestastni... no a nevim, ale predstava, ze bych naseho anatolce poustela domu na gauc... i za sucheho pocasi z ni pada tolik chlupu a smeti, ze pak dve hodiny jenom uklizim :-) u nas je poustime dovnitr jen vyjimecne....

20.11.2010 10:42
dankelisova

XXX.XXX.39.125

Jsme malá vesnice a soused se samozřejmě "pochlubil".Paradox je,že mu nevadil pes,ale papoušci

20.11.2010 12:45
burunduk

XXX.XXX.98.177

dankelisova napsal(a):
Jsme malá vesnice a soused se samozřejmě "pochlubil".Paradox je,že mu nevadil pes,ale papoušci

Aha. Vadili mu papoušci, a proto otrávil psa.
To zní logicky.. :)
Ne, chápu, pes se tráví líp.

Love vera

17.2.2016 20:56
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík