ahojky, zástupce tohoto plemene není přímo můj, ale kamaráda... Já s ní sem ale denně na jednom dvoře a dost často s ní chodím ven. Je to fenka, má necelé dva roky... mého psa(border colii) zná od štěněte a jsou spolu každej den-nerozlučná dvojka... na cizí psy ale rozhodně kamarátská není, to samé platí o cizích lidech. Je to pes se silným teritoriálním pudem,na lidi co zná je super, cizí by však i kousla. Na děti bezproblémová. Velkej závislák na pánovi. Celkem tvrdohlavá,chce to pevnou ruku ve výcviku. Nevím, co by tě tak ještě mohlo zajímat, kdyžtak se zeptej....
To, ze nekoho kousne, nepovazuji za plemenny znak :)
Zkuste se zeptat radeji nekoho, kdo toho psa opravdu ma:
http://amnio.webnode.cz/
http://www.cz-pes.cz/ballotada/boerboel/boerboel.html
Nejaci mnozitele tady zacali sirit bezpapirky za polovicni cenu, ale zdravotne jsou prej spatni.
Taky jednoho znám,je krásnej ale bohužel páníček ho špatně zvládl.Je to velkej,mohutnej a hlavně silnej pes kterýho už sotva udrží.Maj barák a museli zvýšit plot protože už ho přeskočil a už pár lidí napadl,dokonce i dítě.Ke psům,fenám,štěňatům absolutně nesnášenlivej.Určitě to nebude pes kterej si bude hrát a dovádět s jinejma psama v parku.Zkuste napsat nějakýmu chovateli a zeptat se jestli by ste mohla k němu přijet a zeptat se na všechno co chcete vědět.
Chovatelů jsem se ptala....miluje děti a s cizími psy prý nemá problémy.....bohužel žádný chovatel neřekne o svém plemeni že je nevycvičitelnej a sežere každýho koho potká.....:o)))) proto se ptám zde na konkrétní zkušenosti a jak je vidno, nic moc.....máme doma dva psy pitbullů, u nich je jasné, že se s ostatními psy nesnesou, tak jsem uvažovala o fence a přemýšlela o tomto plemeni, no a jak tak slyším, zůstanu u svého plemene a pořídím pitbulí slečnu:o)))
ilisek
napsal(a):
Chovatelů jsem se ptala....miluje děti a s cizími psy prý nemá problémy.....bohužel žádný chovatel neřekne o svém plemeni že je nevycvičitelnej a sežere každýho koho potká.....:o)))) proto se ptám zde na konkrétní zkušenosti a jak je vidno, nic moc.....máme doma dva psy pitbullů, u nich je jasné, že se s ostatními psy nesnesou, tak jsem uvažovala o fence a přemýšlela o tomto plemeni, no a jak tak slyším, zůstanu u svého plemene a pořídím pitbulí slečnu:o)))
Tak to je divné. Já volala paní chovatelce do Ballotada. Chtěla jsem pár informací o plemeni. Asi 20 minut se mi paní snažila plemeno všemožně vymoluvit. Až když zjistila, že se opravdu zajímám, ne jen že chcí mít něco, co nikdo jiný nemá, tak začala mluvit i o kadech a přes hodinu jsme si povídali o pejskách, jejich povahách a tak. Nakonec z toho vyšlo, že je Boerboel úžasné a vyrovnané plemeno, těšící se velice dobrému zdraví. Bývá ostré na cizí lidi, ale u fen se to nevztahuje na děti, ty na nich můžou třeba jezdit. S cizími psy to není uplně ideální, ale svoje mají rádi (jen se musí dát pozor, pokud maji třeba žrádlo nebo hračku). Ale rozhodně se jejich nesnášenlivost vůči psům nedá srovnávat právě s pitbullem (tím myslím opravdového, ne takové ty co vypadají jako pitbull a chovají se jako labrador).
Jinak já mám amstaffa, boerboel je můj obrovský sen, ale počkám s, až budu mít baráček a dostatek času a peněz. Zatím zůstanu u stafordů a pitbullů