Ve středu večer se v poli za vesnicí Chlumětín vytrhli paničce z ruky pes NO, Rico. Utekl za srnou a to i se stopovačkou. Už dva dny se ho páníčci a další, kdo pomáhají, marně snaží hledat v okolních lesích. Pokud byste pejska někdo z okolí Hlinska v Čechách zahlédl, dejte prosím vědět. Je to mladý, urostlý pes, v uchu tetování. Bohužel nevím číslo, snad doplním zítra.
Moje doporučení:
Najděte si někoho, kdo bude sedět u PC a najde kontakty a obvolá a obešle s letákama s prosbou o vyvěšení a to nejmé=ně v okruhu 50ti kilometrů:
služebny MP a PČR
útulky
veterinární ordinace + zverimexy
školy a školky (děti jsou všímavé..!)
kynologická cvičiště, agiliťáky
myslivce a myslivecké sdružení a spolky
obecní úřady s prosbou o vyhlášení rozhlasem
letáky vyvěšte rovněž do místních samoobsluh, na sloupy místních pejskařských (bruslařských, kočárkových) tras
A doufejte, že není nikde zamotaný v křoví..
Hodně štěstí.
Tak to je zlé, když byl se stopovačkou... Bohužel jsem z druhého konce republiky, tak s hledáním nepomohu, ač bych ráda.
Zkuste to co nejvíc rozšířit, jak už Vám radila Impact. Já ještě přidávám odkazy na další int. diskuse, třeba se tam najde někdo poblíž, kdo by Vám pomohl při hledání.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.html
http://www.mujpes.cz/ (vlevo volba diskusní forum)
držím palce ať se brzy najde v pořádku!
Všem díky, pejsek je od dnešního odpoledne doma, je v pořádku Byl přes noc ve stodole u nějaké paní. Nejdřív se ho paní asi bála, pak si ale všimla známky, odvážila se, mrkla na ni a volala teď už šťastné majitele!
Jinak páníci samozřejmě podnikli vše co bylo výše popsáno a asi 2x vyjížděli na ohlas policie k volně pobíhajícímu NO, takže i jim díky, ač se nejednalo o Rica, potěší, že se dívali kolem sebe:)
Paráda. :o)
Jinak k těm policajtům.. My měli nedávno sraz s jackama a na poli nám vzalo šest psů čouda. Vrátili se jen čtyři... Tže místo srazu mega pátrací akce po okolních lesích a polích. Jako první, když jsme se rozběhli hledat, jsem jako místní hned volala měšťáky, kdyby se vrátili utečenci do města, ať hned volají. Neuplynule půl hodinka a do polí vjelo auto MP. Napřed jsem se zarazila, páč mě jako první napdl průůůů.er - nenahlášená akce, utečenci v lese, pokuta jak kráva. Jenže v ten moment přišel telefon a upe náhodou kámoška, co věděla o sraze a byla o pár kilometrů dál na kolách, volá, že tam běhá jack a jestli nám něco nechybí. A páč příslušníci MP byli aktuálně jediní motorizovaní (všichni ostatní měli auta ve městě...), hned jsem to na ně vyhrkla. Že tam musej jet, že jsou jediní s autem a než my tam doběhnem, pes bude bůhví kde. No, nelenili, sedli do auta a jeli. A v uniformách běhajíce po oranisku uprchlíka skutečně chytli. Přivezli, předali prvnímu páru se skupinkou jacků, co se vraceli do města a vyrazili v autě nahánět druhého, který se zatím vrátil na parkoviště a běhal v kruzích kolem bloků, hledajíce své majitele. Toho se nám nakonec podařilo obklíčit na křižovatce, kam jsme dorazili (už autama) jako poslední my, s majitelkou v autě. Od které se konečně nechala fenka odchytit.
No, kovbojka jako prase. Majitelé psů nebyli místní, tže o to hůř. Ale u pivka na zahrádce jsme se pak shodli, že to byla docela veselá kovbojka.
Čímž bych opět a znova chtěla poděkovat pánům s číslem 02 a 03 z Městské policie Kojetín. Díky moc kluci!