Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak se dá naučit pes aby nechodil v mimochodu, ale normálně? Při chůzi se divně vlní a na výstavě to je posuzováno jako vada. Je to ještě mladý 11měsíců starý dorostenec. Upozornila nás na to až výcvikářka na cvičáku. Zatím jsem se s tím nesetkala, tak mne nenapadlo, že se při chůzi tak zvláštně vlní právě díky mimochodu. Díky za rady.
prostě mu to zakažte - vypadá to hrozně, a navíc si tím kazí hřbet (hrbí se). V kroku bych to nějak extra neřešila, ale v "klusu" mu to nedovolujte - když půjde mimochodem, tak mu dejte povel, kterej si pro to určíte (já třeba používám "choď pořádně!"), a prudce zrychlete, dokud nenakluše normálně, nebo nenacvá, protože při přechodu ze cvalu pes většinou přejde do normálního žádoucího klusu, a pak pochvalte. A takhle do zblbnutí, dokud nebude klusat normálně. Ono to chvilku trvá, než pes pochopí, co se po něm chce, ale pak už si psi na povel přeskakují z mimochodu do klusu i na dálku. Důležitý je už mu prostě mimochod netolerovat.
Mimochod u 11ti měsíčního dorostence může být způsoben únavou, nadměrnou zátěží, pes si tak "pomáhá" ulevit zatíženým kloubům, unaveným svalům...myslím že zákazy nebo povely moc nezmůžou..spíš je třeba se zamyslet, zda pes není přetěžován...či naopak paradoxně nemá pohybu málo. Extrémy takto mladého jedince zatěžují, mimochodem si pes vždy ulevuje a až na malé vyjímky pes trvale mimochodem nechodí, není to pro něj přirozené.S.
dovolím si s vámi nesouhlasit, noje fena, která bude mít 3 roky takto chodí z 99%. a není sama, znám více psů, co používají mimochod naprosto běžně. nebylo prokázáno, zda tímto pes řeší únavu, špatné klouby atd. (mimochodem ta moje má klouby v pořádku).
zadavateli. pokud chcete jít se psem na výstavy naučte ho běhat rychleji tak jak radí ketty sharp, při běžné chůzi bych si s tím starosti nedělala.
corinka
napsal(a):
Mimochod u 11ti měsíčního dorostence může být způsoben únavou, nadměrnou zátěží, pes si tak "pomáhá" ulevit zatíženým kloubům, unaveným svalům...myslím že zákazy nebo povely moc nezmůžou..spíš je třeba se zamyslet, zda pes není přetěžován...či naopak paradoxně nemá pohybu málo. Extrémy takto mladého jedince zatěžují, mimochodem si pes vždy ulevuje a až na malé vyjímky pes trvale mimochodem nechodí, není to pro něj přirozené.S.
Tento názor mě docela překvapil. Mimochodu jsem si všimla u svého psa cca 12-13 let ( útulkáč ) a nijak jsem to neřešila - pes prostě stárnul, nekulhal, tak jsem ho nechala být. Jenže pes do roka vážně onemocněl a musel být uspán.
Teď mi začal chodit mimochodem další pes, též z útulku, takže věk zase jen přibližný, tentokrát ale cca 7 let. Cítím se docela zneklidněna, budu ho muset dobře sledovat.
Jiřina
corinka
napsal(a):
ve většině případů je to jen a jen zlozvyk jak u tady někdo psal, a velký sklony k němu mají plemena s kvadratickým rámcem, jako je třeba dobrman nebo boxer.

Děkuji všem za názory. Budeme na tom pracovat, je spíše kvadratického rámce, prvního psa máme již tříletého, je delší, a nikdy mimochodem nechodil. Takže se nás sice vlnění u druhého nezdálo, ale přičítali jsme to spíše ještě vývoji.

plemeno ohaře, českého fouska
Máme stejný problém, na výstavě mi to tak posoudili a dostaly jsme dokonce VD, Může být mimochod souvislost s pronešeným hřbetem a vytočeným (vytaženým) kolenem nebo naopak tyto vady způsobují sklony k mimochodu?? A jsou odstranitelné?
A ještě jedna otázka, jak poznám v klusu mimochod? Je fakt, že v kroku se mi extrémně jakoby vlní a vrtí zadkem, ale v klusu to nepozoruju...
Chtěly bychom fenku uchovnit, ale váhám, jestli tyhle vady nejsou moc závažné, zatím všude se nezdála v chůzi, ale jestli se to dá odstanit...
Přilepím se vám k tématu..
Moje fenka sheltie (8 let) se taky občas pohybuje mimochodem. Dřív to ale zdaleka tolik nedělala. Všimla jsem si toho tak před třemi lety, že občas "poskočí" a jde chvíli takhle podivně. Poslední dobou si ale všímám, že to dělá čím dál tím častěji.
Po přečtení tohoto vlákna jsem taky zkoušela, co tu kdosi radil - chvíli ji popohnat, aby naklusala a srovnala se, ale bez většího úspěchu - do pěti vteřin po zpomalení se zase valí jako velbloud.
Mě to je (z estetického hlediska) jedno, jak chodí, na výstavy už roky nechodíme a jestli je jí tento krok pohodlný, tak ať. Ale poplašilo mě, jak jste tu psali o možné provázanosti s vadami kloubů nebo zad. Je to pravidlo? Mám si z toho dělat hlavu a nechat ji vyšetřit, nebo to není stav vyžadující hysterii?
Mimochodem chodil náš pes /leonberger/ , od mládí, nevěnovali jsme tomu pozornost, nepočítali jsme, že jej budeme někdy vystavovat. Pak přišlo pár výstav, kde se umístnil velice dobře, ale někdy ten mimochod udělal a když se toho rozhodčí všimnul tak tam nějaká ztráta byla., nebránilo to tomu, aby získal i nějaký ten titul. Radili jsme se s některými chovateli a tak rady byly různé jako např: změna rytmu chůze , nebo běhu, trénování na kolejích, aby chodil po pražcích. dysplázii měl bez závad, hřbet pevný, měl dost dobou výživnou kondici , to si myslím, že byla jeho příčina mimochodu, Opravňuje mne k tomu další vývoj kdy musel zhubnout po operaci na váhu 70 kg. Po redukci váhy již mimochod zmizel a běhal, chodil jako baletka