Pes a fena-byt bez dveří

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2010 14:58
sunin

XXX.XXX.179.80

Zdravím,mám narychlo takovej dotaz pro ty kteří mají společně fenku a psa v bytě kde nejsou dveře mezi pokojema.Objevila jsem díky odkazu fenku v útulku a pokud doma svolí ráda bych si ji vzala,ale mám již doma psa a nerada bych aby se stala nehoda při hárání.Jde to uhlídat??Fenku jsem nikdy neměla takže nemám představu a kastrovat nechci ani jednoho.Jak moc vyvádí psi doma s háravkou??
Děkuji za odpovědi:-)

29.4.2010 15:39
veronikab

XXX.XXX.120.9

To je moc hezkej dotaz. Jak by jste si představovala, aby to vypadalo? Háravá fena v jednom pokoji, povel "Zůstaň" a pejsek v druhém s povelem "Nesmíš"? :-))
Co je na kastraci tak zlého? U psa je to samo jednodušší a levnější...

29.4.2010 15:59
holly

XXX.XXX.119.206

A co takové ty rozpěrné zábrany do futer? Rozpěrná mříž

29.4.2010 16:04
sunin

XXX.XXX.162.227

No to vypada dobře:-) to by se mi mezi ty futra perfektně hodilo a vypada to že by to zvládl i šikovnej člověk jako samovýrobu:-) dík za tip

29.4.2010 16:07
sunin

XXX.XXX.162.227

veronikab napsal(a):
To je moc hezkej dotaz. Jak by jste si představovala, aby to vypadalo? Háravá fena v jednom pokoji, povel "Zůstaň" a pejsek v druhém s povelem "Nesmíš"? :-))
Co je na kastraci tak zlého? U psa je to samo jednodušší a levnější...

Co je na kastraci tak zlého najdete ve vyhledávači a ve spoustě diskuzí tady,nejsem nějakej zarytej odpůrce,ale kastrovat prostě nechci.

29.4.2010 16:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

holly napsal(a):
A co takové ty rozpěrné zábrany do futer? Rozpěrná mříž

pokud bude ta rozpěrná mříž až po vrch futer, tak proč ne, ale jinak si už s předstihem můžete hledat zájemce na štěńátka:-|
To už jsou jednodušší ty dveře:-)

29.4.2010 16:15
marcha

XXX.XXX.166.72

Já si to moc nedovedu představit. Máme psa a dvě feny a nejen, že máme doma dveře, ale máme i možnost nechávat psa přes den venku, popřípadě spát v jiné budově - a i tak je to pro něj i pro nás náročné období. Chovnou fenu kastrovat nechci, ale vořešici, co jsme se nechtěné ujali, jsem nechala hned, jak to bylo možné. Štěňata, která skončila kdovíjak už viditelně měla a to jedno "zdvojené" hárání mi stačilo:-). Druhá fena navíc se psem vyrůstala, tak ho ani moc nechce, ale takhle by si dala říct okamžitě...
S tou klecí... to bude pro psa ještě větší utrpení... nízkou přeskočí raz dva, jedině přes celá futra a dost bytelnou! No, ale pokud budou oba chtít, klidně to zvládnou přes mříž. Pokud nechcete kastrovat, nezbývá než dveře pořídit, nebo na dobu hárání s jedním z nich někam odjet (nebo k někomu ho dát hlídat).

29.4.2010 16:44
klementynka

XXX.XXX.41.210

sunin napsal(a):
Co je na kastraci tak zlého najdete ve vyhledávači a ve spoustě diskuzí tady,nejsem nějakej zarytej odpůrce,ale kastrovat prostě nechci.

Taky tam najdete, co je na tom dobryho... :-| Jinak rozhodnuti je samozrejme na vas. Takhle nizkou mriz vam lecjakej pejsek snadno prekona, vysoky bych se taky bala, oni sou pejskove docela vynalezavy a u vas to bude vypadat jako ve vezeni. Bud bych dala dvere a nebo zajistila fence ci pejskovi na dobu harani hlidani.
Je hezky, kdyz pomuzete jednomu pejskovi, ale kdyz to nedokazete ohlidat, nadelate vic "skody" nez uzitku ( nemysleno ve zlem)...
Preju hodne stesti v rozhodovani. :-)

29.4.2010 16:44
tancoska

XXX.XXX.64.4

Tak my sice všude dveře máme,bydlíme v bytě a fena teď poprvý odhárala.V kritický dny byli na střídačku zavřený ve výstavní kleci protože se mi nechtělo psa furt okřikovat že nesmí na fenu.Přece jen to je chovnej pes a zakazovat mu to mi přijde hloupý.Nemůžu říct že by nějak v kleci trpěli,jsou zvyklý.Ale v době kdy nebyl nikdo doma bylo jistější že jeden byl v kleci v obýváku a jeden na předsíni.Jestliže máte psy pro radost a ne pro chov tak bych to teda radši řešila tou kastrací protože pes mi pět dnů nežral vůbec,kňučel a moc toho nenaspal.Bylo to náročný jak pro něj tak pro mě.Jinak čuba byla v poho,ještě se mu rozvalovala a provokovala ho :-))

29.4.2010 17:01
janaa

XXX.XXX.124.90

Ta zábrana mezi dvěře je naprd, i kdyby byla od stropu k podlaze, psi umí nakrýt fenu přes plot,tak proč by tohle měla být překážka. Pokud jste proti kastraci a přitom nemáte možnost psy oddělt, kombinaci fena pes si nepořizujte

29.4.2010 21:21
kitty2thorpe

XXX.XXX.123.250

ty jo, misule? jakou fenku sis kde vybrala???:-) aronek chce kamaradku?:-))

4.5.2010 12:41
ilisek

XXX.XXX.196.15

pokud doma svolí ráda bych si ji vzala

doufejme, že doma budou mít víc rozumu než vy.......

11.5.2010 10:09
sunin

XXX.XXX.190.131

ilisek napsal(a):
pokud doma svolí ráda bych si ji vzala

doufejme, že doma budou mít víc rozumu než vy.......

Ty jo tak já chci pomoct feně z útulku,protože mám možnost mít víc psů a celodenně u sebe......nejdřív se ptám jestli by to vůbec v mých domácích podmínkách šlo a zas se dočkám aspoň od jedné dámy blbých keců.....no a když s někým bydlím tak je jasný že se musím poradit jestli to nebude spolubydlícím vadit i přesto že je byt můj :-|

11.5.2010 10:32
juhaj

XXX.XXX.208.237

Mi jsme měli u koní jeden čas dva psy a tři feny.Je fakt,že mohli být odděleni,ale malí pes nemohl být s velkým.Hárání neprobíhalo nijak dramaticky,trošku kňučení a jinak nic.Moje velká fenka malýho ani nechtěla,takže doma jsem je mohla mít i spolu,i když on se trochu snažil,ignorovala ho.Takže,já bych to nejprve na vašem místě zkusila,jak to poprvé jde a pak by se vidělo.Na kastraci,jako konečné řešení je času dost a taky nejsem zastánce,pokud jsou psi zdraví.Mříž bude na nic,kamarádův vesnický ořech plodil potomky přes plot jedna radost.

11.5.2010 11:41
kevin

XXX.XXX.80.235

Co pořídit ty dveře?

11.5.2010 14:39
sunin

XXX.XXX.13.44

Dveře mi tam bohužel nainstalovat nepůjdou,co by šlo tak ta branka samozřejmě vysoká a jelikož vím že jsou pesani vynalézaví tak by musela mít nějakou výplň mezi těma mřížema.....no uvidím co vymyslím

11.5.2010 14:45
dines

XXX.XXX.43.243

sunin napsal(a):
Dveře mi tam bohužel nainstalovat nepůjdou,co by šlo tak ta branka samozřejmě vysoká a jelikož vím že jsou pesani vynalézaví tak by musela mít nějakou výplň mezi těma mřížema.....no uvidím co vymyslím

Já bych spíš uvažovala o nějaký kenelce na ty nejhorší dny - na začátku a konci hárání je uhlídáte a to by stačila i jen na noc ta mříž do dveří, ale v krycí dny to prostě fyzicky uhlídat nejde - tam je všechno otázka maximálně 10ti vteřin :-| - já se otočila na cca 5, a jsem ráda, že jsem po něm stihla skočit a strhnout ho dolů smajlík
A ideál by opravdu byl psa na ten jeden kritický týden dát někomu na hlídání :-)

12.5.2010 12:32
memmory

XXX.XXX.66.227

Zdravím , já mám doma 2 feny a psa a jsem nejšťastnější bna světě když v kritickém týdnu můžu pesana úplně izolovat nejlépe ven na zahradu ...

Upřímně ... do toho bych nešla smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík