Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.5.2010 21:52
alma

XXX.XXX.128.30

Zakládám další fŕom, protože v tom poslední je již mnoho příspěvků a mě od rolování bolí ruka :-)

Uřili jsme si báááječný víkend a jeden den v DINO parku, bylo super :-))

2.5.2010 21:53
alma

XXX.XXX.128.30

Všechny fotky najdete zde:
http://picasaweb.google.cz/ foto.2010.2/VikendSBerusakama DenDruhyDINOPARK#

mezera před slovem foto a den

14.5.2010 09:18
sonja

XXX.XXX.146.157

Pěkné fotečky :-)

20.5.2010 08:12
helvan1

XXX.XXX.184.13

Tak dámy a pánové, mám jednu velezajímavou a důležitou informaci. Mám v práci kolegu, jehož rodiče mají ohromný statek asi s 500 ks dobytka. A co to pro nás znamená? Že máme kde zkoušet a nechat své miláčky dělat to co umí nejlépe. A co je je ještě lepší??? Mají tam i pension i ovce.

Jelikož nikdo z nás moc neví, jak co dělat a dobytek není v tuto chvíli zvyklí na práci se psy, uvažuji o tom, že bych se zkusila domluvit s Lukášem Vaňourkem, zda-li by nám neudělal nějaké víkendové odborné školení. Předběžně se ptám, kdo byste měli zájem se účastnit nějakého takového víkendu? Který termín? Statek je umístěný na Chebsku skoro na hranicích, takže nic moc blízko.

20.5.2010 16:15
helvan1

XXX.XXX.184.13

Takže další skvělá zpráva. Lukáš Vaňourek (http://www.vanourek-bordercollie.cz/) by byl velice rád a ochoten pro nás uspořádat školení. Je velice zkušený a to jak na dobytek tak na ovce.

Cena za školení 200 Kč na psa / den + benzín. Zatím ještě neznám cenu za využití dobytka jako takového, ale nepředpokládám, že to bude něco dramatického.

Kdo má zájem?

23.5.2010 17:55
haka

XXX.XXX.251.175

Ahojky Helčo,
se mnou počítej, i kdybych tam měla dorazit pěšky :-)) Jen ještě doufám, že bude dobrý termín. Což (u mě) červen a nebo od poloviny srpna. Co se bude počítat za doprovod?
Jůů, to by bylo úžasný. Jen kdyby to ještě šlo, tak zkusit i ty ovečky...:-)

Že jsme o tom zrovna na flyballe mluvili, viď?
Jinak ještě nevím, jestli pojedeme do Litoměřic, s ostatníma jsme se o tom ještě nebavili, tak nevím.

Zatím ahojky

24.5.2010 14:43
jesterka

XXX.XXX.104.77

dobrý den, zdravím fšechny...já bych jela hned..je strašně moc vidět, jak tomu mojemu psovi přímo tahle práce chybí..to je šíleny..i gdyž má pohybu dost a dost a zábavy taky, prostě mu chybí dobytek a práce kolem něj..tak rád by si zalital a zakousal:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.5.2010 15:10

Ahoj Helčo, to by bylo skvělý, jsme nadšeni z jakékoliv příležitosti k pasení, s námi můžeš určitě počítat. Petra a Dandy a pozdravuj Diaze.

27.5.2010 16:41
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahoj Peťo!

No tak jo :-)

Budeš na coursingu příští víkend?

27.5.2010 17:06

Ahoj, bohužel nebudu, tak nějak mi to nevyšlo. Petra.

28.5.2010 20:17
abbey

XXX.XXX.176.76

Ahojky Heli. Pro nás je to moc daleko, takže se bohužel akce nezůčastníme. Moc nás to mrzí.Ebča zdraví Diázka:-)
http://www.stream.cz/video//470251-nacvik-obran-revir-a-zadrzeni-duben-2010
Tady posílám videjko z obran - máme to jako srandu a velkou zábavu :-)

28.5.2010 20:24
abbey

XXX.XXX.176.76

Jinak kde je vás víc na agility závody 28.9. na MČR ACD ???Zatím nás tam teda není moc přihlášených smajlík

31.5.2010 22:57
haka

XXX.XXX.251.175

Ahojky Ivčo,
my už tam jsme zapsané. Taky koukám, že je tam honáků docela málo. Ale není všem dnům konec :-)
Kráné videjko z obran, ostatně jako vždy smajlík
Jak se těšíte na coursing? Já teda dost. Jsme zvědavá, jak to vše dopadne. Linn má ještě ke všemu falešku, takže pořád kňučí, asi jí brzo smajlík

Jinak fotečka z našeho celkem úspěšného závodu ve frisbee...

31.5.2010 22:59
haka

XXX.XXX.251.175

Nemůžu si odpustit ještě jednu s názvem "UFO" :-)):-)

3.6.2010 19:50
abbey

XXX.XXX.176.76

Ahoj Hani. Tady posílám taky jednu talířovou fotečku. Ebči by to šlo, ale panička neumí házet smajlík Jinak se obávám , že pokud se ACD včas nepřihlásí na září , bude brzy plno..... máme už 60 psů nahlášenýchn a bereme maximálně 90.Zatím je tam jen 8 australáčků. Ale je pravda, že jich tam bývalo tak 12 :-)) Zvyšují se tím šance:-) Jinak teď o víkendu vám všem přejeme krásné počasí a dobrou partu lidiček a hafanů na víkendovce.papa Ivana a Ebča

9.7.2010 13:42
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahóóój všem! Jak se všichni máte? Je tady nějak mrtvosmajlík.
My jsme se vrátili z Mistrovství ve flyballu a bylo to super! Dokonce tam byla jedna modrá Australanda za holandské družstvo. Ale moc jí to neběhalo:-). Nějak ji asi ruply nervy a vůbec nechtěla běžet.

Naše družstvo skončilo na 3. místě v naší divizi. Fotky máme již na stránkách, ale povídání se asi nikdo nedočká... www.diaz.estranky.cz

Co je nového?
Nehledáte někdo ženicha pro svojí fenku? Nabízím jednoho malého modrého australáčka jménem Diázek:-):-)). Šikovný, tvrdohlavý, uštěkaný. No prostě frajersmajlík

Kdo jedete na sraz ACD do Podmitrova?

13.7.2010 09:59
haka

XXX.XXX.251.175

Ahojky,
jestš jednou - ohromná gratulace!! Tam musela být atmosféra, co? :-)
Kolik bylo celkem družstev?
Diázek je šikulka, to my už víme ;-) A ještě nám toho spoustu ukáže!
My monentálně nic neprovádíme, je vedro. Jen se chodíme koupat. Ale máme v plánu 2 tábory. Jeden agi tábor a druhý agi/flyball, tak jsem na to zvědavá.

Chtěla jsem se zeptat, co je to za sraz v Podmitrově? Já totiž o ničem nevím...

Mějte se hezky

13.7.2010 16:03
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahojky,

sraz organizuje catahoula club. Jukni na minulé srazy třeba na našich stránkách. Jinak tady je odkaz na tento ročník. Bývá to fajn a účastní se docela dost australáčků a leopardů. Dělají se různá cvičení, pasení, coursing a tak.

http://www.catahoulaclub.eu/index.php?option=com_seminar&Itemid=23

14.7.2010 18:16
haka

XXX.XXX.251.175

Jo, už vím co to je. Minule jsem byla přihlášená, ale to bylo zrovna to hnusné počasí, kdy sněžilo a já nemohla přijet, protože jsme měli ještě letní gumy na autě. No, tak snad to letos vyjde ;-)

Děkuju za objasnění. Třeba se konečně dočkám a půjdeme s Linn pást krávy :-)

20.7.2010 09:13
sonja

XXX.XXX.98.152

Pro všechny, kdo se chtějí přihlásit na 11. setkání leopardů a ACD - na stránkách catahoula clubu http://www.catahoulaclub.eu/ již nyní možnost rezervace na akci a v sekci "články" popis 9.ročníku konaného též v Podmitrově), na našich stránkách www.modrychlup.estranky.cz bude během tohoto týdne možnost stáhnutí přihlášek a pozvánek s upřesněným programem na setkání.
Na akci bude možnost vyzkoušet pasení krav, coursing, testy vloh, noční avizace (vyhledání pána), povahové testy, jízda na koloběžce a mnoho a mnoho dalšího... O minulých ročnících (od prvního setkání) se můžete dočíst též na www.catahoula.info v sekci "Setkání chovatelů"

26.7.2010 06:29
majkulka

XXX.XXX.237.148

Ahojky,tak jsem zabrousila na faunu a našla bezva diskuzi o ACD. Jsme hrdými majiteli dvou kousků:-) Snad se nám zadaří se urvat a dorazit na sraz

27.7.2010 16:33
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahoj,

odkud si? A co máš za hafany?

www.diaz.estranky.cz

28.7.2010 19:32
majkulka

XXX.XXX.237.148

Ahojky. 4letý psík je Cidabro a 7 měsíční fenka je Cinderella´s Ranch. Jsme z Vysočiny.Nějak tady vůbec v těchto končinách nemůžeme najít parťákysmajlík

30.7.2010 14:50
haka

XXX.XXX.251.175

Zdravíme všechny!
I nově příchozí, doufám, že se Vám u nás bude líbit :-))

Konečně se umoudřilo počasí a teploty jsou nižší, takže se dá něco dělat...
My jsme například byli na agility táboře ve Dvoře Králové. Moc se nám tam líbilo a taky jsme se toho spoustu naučili :-)

Co děláte vy?

PS: Doufám, že se vám vydaří o tomhle víkendu ten dobytek! Škoda, že nemůžu jet taky, ale snad budou nějaké fotečky a i já se budu moct pokochat:-)

Mějte se hezky

2.8.2010 11:56
sonja

XXX.XXX.98.152

Ahojky, také zdravíme nově příchozí a doufám, že se uvidíme na podzim na srazíku.... Přihlášky ke stažení též na našich stránkách www.modrychlup.estranky.cz

Tak co Helčo, jak bylo na pasení? Povídej, přeháněj. Jsem zvědavá na článeček a fotečky.
Ivčo,tak to jste si museli na táboře parádně užít :-). My byli minulý týden v Beskydech a krom středy nám celý týden propršel :-(. Ale myslím že i tak jsme si to všichni parádně užili a byla to skvělá dovolená - ještě teď se z ní léčím :-)....

2.8.2010 12:00
sonja

XXX.XXX.98.152

Jééé, pardon, nějak jsem to se jmény popletla... :-)

4.8.2010 07:51
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahojky!!

těžko hodnotit pasení. Parta dobrá, úžasně jsme si pokecali. Lukáše Vaňourka jsem dokázala poslouchat celé hodiny. Co se týče pasení, tak nic moc. Dostali jsme totiž mladé jalovičky, které byly dost nevybouřené a drzé. Nakonec to dopadlo tak, že jsme tam nikdo svého psa ani nepustili a Lukášovic borderka to chvíli zkoušela, ale nakonec raděhi zdrhla :-)

V neděli jsme dělali v podstatě testy vloh na ovečkách, které byli v košáru.

V pensionu jsme se se slečnou provozní pohádali a v sobotu večer se většina z nás vystěhovala do vedlejšího pensionu, když nás obvinila, že naši psi jí poškrábali podlahu v hospodě a praskli stůl a že chce náhradu. No prostě sranda. Přesto jsme si to užili a nelitujeme ani trochu. Nevím, co zbytek...

5.8.2010 07:44
alma

XXX.XXX.128.30

Čakynku to bavilo, atk budeme pokračovat ve výcviku.

5.8.2010 17:31
kaskada

XXX.XXX.126.6

Můžete se mi ozvat na email: cidabro@seznam.cz ?

Díky.

7.8.2010 11:31
helvan1

XXX.XXX.184.13

A kdo se má ozvat?

7.8.2010 17:07
haka

XXX.XXX.167.21

Ahoj,
neprve mám na všechny dotaz týkající se DKK. Chci nechat Linn zrengenovat, ale nevím, jak to máme udělané (myslím jako plemeno). Jestli máme nějakého konkrétního doktora nebo si to můžeme nechat udělat u jakéhokoliv doktora (co má na to licenci) a pak někam poslat?Nebo to pošle ten doktor? Poradíte mi?
A jak to vypadá u ACD s loktama?

Sonja: Jé, dovča na horách. To je pro mě nejkrásnější (ovšem když je pěkné počasí:-)) a když tam prší, tak to stojí za aprd.. Ještě se léčíš? Ono chodit v dešti venku asi nic moc... Tak třeba to vyjde jindy :) Co hafíci, vadilo jim to?

Alma: Krásné fotečky z obran. Já jsem s Linn zkusila na táboře taky obranu - poprvé. Mám to i natočené, takže až zbyde čas, tak snad bude videjko jak z agi tak z obran. Musim říct, že Linn se to líbilo. Nejdřív tam totiž mohla řvát (pře čekání v řadě), pak mohla i "zabít" hadr. Akorát konec se jí moc nelíbil - když musela pustit :-))

Zítra jedeme s na flyballové závody, kde se uvidíme s profíkem Diázkem smajlík - držte nám palce, ať Linn zase nechytne amok a nebude chtít sežrat psa na druhé dráze :-)

Mějte se hezky

7.8.2010 17:33
oddorrinky

XXX.XXX.31.4

Tak Vás všechny zdravím po dlouhé době....

Hanko - rentgeny si můžeš udělat u jakéhokoliv veterináře, který to může dělat. Odesílá je na vyhodnocení také on a je jedno komu. Hlavně to musí být oficiální posuzovatel DKK, ACD nemají určeného svého posuzovatele.
Já u všech psům dělám i DLK pro svoji informaci, takže to je na tobě :-)

Tady moje početná smečka

8.8.2010 19:50
helvan1

XXX.XXX.184.13

Hani, jak si si jistě všimla tak jsme v Brně nebyli :-) Bohužel jsem měla být na služebce v Německu, ale na poslední chvíli se to zrušilo. Akorát už byl domluvený náhradník do Brna a tak jsem to nechtěla komplikovat.

A jak jste dopadli??????? Už Linn běhala na svojí dráze :-) ??Jak vám to šlo???

My jsme si nechali dělat snímky v Plzni a ti je posílají na MVDr Deckera. Veterinář (v té Plzni) má sám Australáky, tak jsem si říkala, že musí vědět co je potřeba. Myslím si, že je lepší, když má veterinář zkušenosti s daným plemenem. Když už bude v narkóze, tak bych nechala udělat i lokty. Alespoň pro tvou informaci, že je všechno v cajku.

9.8.2010 17:22
haka

XXX.XXX.127.235

Zdravím všechny,
tak jsme se v pořádku a hlavně ve zdraví vrátili z Otevřeného mistrovství BCCCZ ve flyballu. Třemi slovy BYLO TO UŹASNÉ!!
Takže nejdůležitější zpráva. Máme nový český rekord, Zaběhlo ho družstvo Laviny a to v čase 17:51!!!! Moc jim gratuluji.

A jak dopadla Linn? Překvapila mě a to velmi mile. Den předtím jsem skoro nespala, jak jsem byla nervózní. Vběhne mi zase na druhou dráhu - sežere druhého psa? Nepustí míček po cestě? Nebudou jí vadit střídačky? Když náhodou doběhne, stihnu jí chytit, aby se mi nevrátila zpátky? Tohle se mi honilo hlavou... Jenže Linzie mě překvapila. Nic z tohodle neudělala, vypadalo to, jako by jí to ani nenapadlo. Navíc běhala i rychle, Má čas 4:72, Jsem naprosto spokojená a mám z ní velkou radost. Doufám, že se jí to v hlavičče už trochu srovnalo:-)

Je moc velká škoda, žes tam Helčo nebyla. Pídila jsem se po tobě.. Byl to krásný turnaj. Tak se potkáme jindy a ukážeme jim, co je v honácích!!:-) jen my na republiku nepojedeme, prý nemáme dost bodů. Je to škoda, ale nám zas až tak neva. My na turnaje jezdíme se pobavit..
Jo, máme natočený i jedno kolo. Takže i když si tam nebyla, tak se budeš moct podívat :-)

Jinak. já se chci objednat na DKK k MVDr. Zatloukalovi PhD. do Nymburka. Ten je oficiální posuzovatel nějakých plemen. Takže by snad neměl být problém. Doufám. Co potom mám dělat s výsledkama? Ty se dávají, jen pokud je pes chovný nebo ne? Mám asi blbé otázky, ale tohle je můj první papírový pes. Tak se v tom zas až tak neorientuju:-)

Až budou fotky, tak nějakou dodám.
Zatím ahoj

9.8.2010 20:56
helvan1

XXX.XXX.222.200

Hani, tak to je super!!!!! To mám radost!!!! Asi už se jí to opravdu v hlavičce srovnalo :-) Jedeš na sraz australáků koncem září do Podmitrova? Už jsem se asi ptala, ale už si to nějak nepamatujismajlík

11.8.2010 08:02
haka

XXX.XXX.167.21

helvan1 napsal(a):
Hani, tak to je super!!!!! To mám radost!!!! Asi už se jí to opravdu v hlavičce srovnalo :-) Jedeš na sraz australáků koncem září do Podmitrova? Už jsem se asi ptala, ale už si to nějak nepamatujismajlík

Já mám taky vellkou radost. Já bych jí jinak tu její hlavičku utrhla smajlík:-))
O Podmitrově přemýšlím. Minulý rok jsem chtěla jet, ale dopadlo to bledě. Kvůli počasí. Ale docela mě to zajímá, takže pokud se mi nic nesemele, tak bych vyrazila.

Jinak jsem se dozvěděla, že světový rekord ve flyballu drží americké družstvo (čas mají 15,22) a běhá jim tam australanda Daisy... To jen tak pro zajímavost :-)

Jinak tady je slíbená fotka z obran (kva hrozná, protože je to z videa). Během dneška bych měla dát na své stránky nová videa (agility, obrana a flyball).

11.8.2010 08:40
sonja

XXX.XXX.98.152

Hani, dovča byla super i když bylo škaredě. Nebyla to sice až tolik turistická dovolená, jak bylo původně plánováno, ale i tak super! A hlavně skvělá partie lidí, což je nejdůležitější. A jestli vadil pesanům děšť? Ani náhodou. Z počasí byli nadšení a když potom jeden den vysvitlo sluníčko, byli z toho špatní, že je vedro :-)
Jinak k těm rentgenům - pokud bude už Linn uspaná, lokty bych určitě udělala, už jen pro tvoji informaci. Ze své zkušenosti - když jsem dělala rentgeny u Gwyna, tak kyčle má 0/0 a lokty jsme nechali jen tak pro moji orientaci bez posudku a ze snímků vyšlo, že je má úplně v háji a musel jít na operaci. A protože je to tvrdý australák, nebylo na něm vůbec nic znát (vet říkal, že jiné plemeno by kulhalo a nebo nechtělo chodit. Ale australák? Furt lítal jako pošuk, i když ho to muselo dost bolet) a nebýt snímků, kdo ví jak by to teď s ním bylo.
Helčo - k tomu pasení. Je škoda, že si pesani nezaběhali, ale zase jste získali jistě spoustu zajímavých informací a pokud byla partička lidí dobrá, tak j eto super. Ale však si kravičky užijeme v Podmitrově tak jako loni (snad bude lepší počasí, už jen kvůli tomu, když si vzpomenu na Gwyna jak vypadal po pádu do té s***** v ohradě smajlík Naštěstí jsme byli dodávkou a tak jel vzadu. No nevím, zda bych ho normálně do auta v tu chvíli vzala :-))
Na srazík se už móóóc těším.
Jo a Hani, loni jsme si to parádně užili i v tom sněžopršení :-) Takže počasí opravdu nehraje roli a letos určitě přijeď, bude to bezváááááááá!!!! :-)

11.8.2010 18:26
haka

XXX.XXX.167.21

Sonja: Oni honáci jsou asi radši, když je ošklivo. Teda aspoň co pozoruji. Ale když vysvitne sluničko,tak by naopak chtěli trávit každou volnou chvilku u vody nebo v nějaké louži. Dneska mi s sebou Linn plácla do tak smradlavé louže, že jsem musela jet domu oklikou (byli jsme na polích trénovat slalom) a hledat nějaký vhodný rybník, aby to ze sebe trochu spláchla.
Jinak jsem zjistila, že coursing za sebu zanechal stopu. Linzie mi začala honit králíky a srny. No, asi z ní dostanu psotník. Naštěstí si to valí sprintem zatím jen tak 500m, pak se vrátí.
Děkuju za informaci. Taky jsem dospěla k závěru, že jí ty lokty nechám zrengenovat - kvůli flyballu. Tam má právě největší zabíračku na přední. Jdeme už příští týden, tak se uvidí.
Chudák Gwyn, ono to taky bude možná tím, že je chlap. Tak snáší a radši by umřel než dal najevo, že mu něco je (moje zkušenost s chlapama:-)) To jsem nevěděla, že mu něco bylo. Vůbec to není vidět.

Do Podmitrova asi pojedu už z toho důvodu, abych si konečně vyzkoušela pasení krav!:-)) Kolik honáčků je zatím přihlášeno? A hlavně kolik lidí tam budu znát? :-)

Jinak už mám videjko z flyballu na svých stránkách. Pokud jste ještě nekoukli na nějaké videjko z flyballu, doporučuji se na nějaké podívat. Já když nějaké vidím, tak mi vždycky naskočí husina:-) :-))

Linn na fotce s Ťapkou (10.5let), která musí trpět její pubertální kousky.. To se chudák dočkala na stará kolena:-)

18.8.2010 20:50
haka

XXX.XXX.167.21

Zdravím všechny,
tak dneska jsme po zákroku :-)) Tedy po rentgenu kyčlí a loktů. No a jak to dopadlo? Celkem dobře. Lokty jsou v naprostém pořádku, jen ty kyčle nám trochu utekly od jamky.. Máme 1/1. Problém by neměl být. Je dobře osvalená.
Chtěla jsem mít po Linn štěnda (a jedno si nechat:-) :-)) - už jsem se zařadila mezi nadšence:-)). Uvidíme, co bonitace. Když budou, budu moc ráda, když ne, tak se svět nezboří.:-) Hlavně aby Linn byla zdravá.

O víkendu jedeme na závody do Hradce - zkusíme si opět zaházet s frisbee... :-)

Jo a dokonce jsem si objednala literaturu - anglickou!! A o kom? No o honácích od Kathy Christian. Tak budu mít celý rok co dělat. Ale co jsem jen zahlídla, tak je tam sáhodlouze popsaná historie chovu v Austrálii..

Mějte se hezky
Ahoj

20.8.2010 10:11
tadik

XXX.XXX.236.50

Ahoj!

pochlubím se s fotkou svojí malé princezny Marušky, máme ji od úterý :-)
Je jí 10 týdnů a je naprosto úžasná

27.8.2010 09:13
sonja

XXX.XXX.146.157

Hani - jojo, taky jsem zjistila, že honáci mají raději horší počasí a chladnější. Když je pěkně, dost rychle se udýchají. Náš Tokra to zvládá docela v poho, ale Gwyn s tím má dost problémy. Má horší srst a je to znát.
Jinak jak jsi psala o Linn - nemyslím si, že by honění zajíců mělo co do činění s coursingem. Pes to má prostě v sobě, akorát se to u někoho projeví později. Naši kluci dost dobře rozlišují, co je střapeček kdy můžou honit a co je na poli zajíc. Nejsou hloupí. Při coursingu reagují už jen na zvuk navijáku... Ale nemyslím si, že pes který nehonil a potom zkusí coursing že začně na poli honit. To spíš ti co už honili budou lépe trénovaní v nadbíhání :-)). Ale jak jsem už psala, naši kluci ví že na poli nee, ale střapeček ano a je to super, páč ho můžou na konci i zakousnout :-):-) A o to jde - o zábavu.
Jinak info pro všechny - již brzy bude na našich stránkách program a přihlášky na 2. setkání ACD ve Slavětíně u Slavonic, které se bude konat příští rok někdy duben/květen. Jakmile bude, dám sem odkaz a také budu opět vše rozesílat mailem, na všekny na které mám kontakt.
Jo a Hani velká gratulace ke krásnému 15. místu na závodech. Četla jsem si na vašich stránkách povídání. Myslím že až doladíte to pouštění, bude to super :-) A i tak jste šikulky, že do toho jdete. Se těším na nějakou vaši předváděčku - třeba na příštím setkání ACD? Se pak domluvíme :-)

Tadik - vítam nového člena fóra. Maruška je mooooc pěkná slečna. Písni nám o ní něco víc, odkud je, rodiče, odkud jsi ty, zda máte nějaké stránečky, abych si vás mohla přidat do seznamu ACD atd. atd.... všichni jsme zvědaví :-):-)
Krásné poslední dny prázdnin (pro ty z vás, které krázdniny mají) a pro nás ostatní krásné poslední letní dny. Přikládám fotečku z víkendového koupání v kaolínovém lomu, co máme za dědinou.
Papa všem

27.8.2010 13:54
helvan1

XXX.XXX.184.13

Nazdárek všem.
Co se týče coursingu, tak je to přesně jak píše Soňa. Diaz taky přesně ví kdy může honit (coursing) a kdy nesmí (zajíc na poli). Jsou to naprosto odlišné aktivity a ten pes ví moc dobře co je co.:-):-)

Příští neděli máme Mistrovství ČR ve flyballu v Mladé Boleslavi na výstavišti. Takže kdybyste chtěli někdo dorazit, rádi vás tam uvidíme.

Jinak 11.9. je již po několikáté akce na podporu útulků nazývaný Sen Zvířat. Koná se v Praze ve Vinoři a bývá to super akce s dobrým programem.
Jukněte na www.senzvirat.cz
Náš flyball klub tam bude mít předváděčku flyballu a taky tam povezu spoustu věcí pro pejsky. Stavte se a podpořte pejsky a ostatní zvířectvo v útulcích a přijeďte.

30.8.2010 10:05
tadik

XXX.XXX.236.50

Děkujeme za přivítání :-)
Já se jmenuju Markéta a bydlíme v Praze, kromě Mary (Marušky) mám ještě křížence pitbula a jezevčíka, skoro tříletou fenku Mighty.
K Mary jsme se dostali spíš náhodou, byla to taková hurá akce. Austrálaka jsem si vždycky přála,ale plánovali jsme ho až tak za dva roky.
Maruška je bohužel bez PP (důvod proč nemá kdyžtak po mejlu, nebudu ho psát do veřejné diskuze)smajlík
Každopádně je to ale ACD jak má být a se vším všudy, jen ten papír nějak chybí. Trochu mě to mrzí, protože jsem chtěla zkusit i nějakou tu výstavu, ale jsem moc ráda, že ji máme:-)
Mary naprosto skvělej pejsek, je hrozně chytrá a opravdu aktivní (ona je snad perpetum mobile :-))).

31.8.2010 09:03
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky zdravím všechny,
tadik: Gratuluji k Marušce. Je to krásné štěndo, sice má srdeční záležitost jsou červené barvy ale i tak. :) Přeji hodně pevných nervů!:-)) Jinak, už víš, co s ní budeš dělat?

Helčo: Mistrovství se už blíží, takže koukejte vyhrát divizi, jinak se nevracejte domů!:-)smajlík Ne, pořádně si to tam užijte, ať se vám dobře běhá. Pak budeš referovat :) My se uvidíme asi až v Liberci, protože na republiku nemáme dost bodů. Tak snad Linn nezačne hárat a nepřekazí mi tolik naplánovaných akcí..

Sonja: Děkuji moc za gratulaci :-) S tím pouštěním je to špatné. Občas mi přijde, že mamina byla nakrytá krokodýlem, protože Linn likviduje disky jeden za druhým:-) Pokud se mi nějak podaří Linzie přesvědčit, aby pouštěla, tak by závody byly o moc lepší. Jí to totiž hrozně baví a byla by to škoda. No, zkusíme s tím dále bojovat. Jinak co se týče skoků (freestyle), tak ten zatám moc neumíme, takže nevím, jak by dopadla předváděčka. Ale každopádně mě tvoje nabídka moc potěšila :-)

Mějte se hezky a zase někdy

PS: Kdo všechno jede na MRČ ACD v agility? Aspoň se třeba podívat?

31.8.2010 11:12
tadik

XXX.XXX.236.50

Haka - děkujeme :-), no, mám ji hlavně jako další kámošku ke koním. Uvidíme, co ji bude bavit, ale momentálně uvažuju o canicrossu...ale agility se taky nebráním...a Maruška už začíná objevovat "krásu" tenisáku, takže flyballu se taky nebráníme :-)). Uvidíme časem.
Včera jsem byla na obědě v restauraci a pán s paní tam měli s sebou nádhernýho červenýho australáka - byl taak úžasně hodnej a klidnej:-)), až neuvěřitelně...ta moje potvora nemá vypínač, pořád pobíhá, očumuje, zkoumá, zkouší.... Ale ta moje kříženka byla úplně stejná, taky bez vypínače a už s tím umíme fungovat :-)).
Hrozně se těším, až bude Mary dospělá :-)):-)):-))

31.8.2010 12:13
sonja

XXX.XXX.98.152

Hani - na MR ACD jsme byli s Tokratem přihlášení (sranda závod jako loni, protože poslední tréning agi měl Tok loni na závodech :-)) ), ale bohužel jsem musela naše přihlášení zrušit, páč jsem v práci a ve čtvrtek odjíždíme na setkání ACD a leopardů a nestíhala bych. Takže my na agi nejedeme ani běhat ani na čumendu - škoda. Snad se tam pro pobavení na dráze najde jiný dobrovolník :-)
Jinak ohledně pouštění - vím o čem píšeš. S Tokratem jsem měla do samé. Když jsem muchtěla něco z huby vypáčit, prst zaražený až v jeho krku aby pustil. Teď se to už jakš takš naučil. Disky chceme taky vyzkoušet, ale panička na to pořád nějak nemá čas. Prioritou je ještě pořád baráček, který stále není skolaudovaný. Tak snad časem...

A kdo z vás jede začátkem října na setkání ACD do Podmitrova? (Pozvánka a přihláška ke stažení i na našich stránkách www.modrychlup.estranky.cz )

Helčo - Diázkovi držíme všechny tlapky které máme doma :-) Pak dej vědět jak jste dopadli. Ale jste jedničky, takže to bude jistě super výsledek :-)

tadik - ta poslední fotka je super a tvoje Mighty je úplně úžasná :-)) Jinak co vím, tak každý malý australák se dodává bez vypínače :-):-) ale o tom to přece je :-) Jsou to naše uhryzaná, uječená, perpetum mobile zlatíčka.
Jinak mohla by jsi mi písnout na mail nějaké info o Mary, odkud je a jak to s ní tedy bylo? Jsem baba zvědavá :-) (kontakt na stránkách). Děkuji....

2.9.2010 08:42
tadik

XXX.XXX.236.50

sonja napsal(a):
Hani - na MR ACD jsme byli s Tokratem přihlášení (sranda závod jako loni, protože poslední tréning agi měl Tok loni na závodech :-)) ), ale bohužel jsem musela naše přihlášení zrušit, páč jsem v práci a ve čtvrtek odjíždíme na setkání ACD a leopardů a nestíhala bych. Takže my na agi nejedeme ani běhat ani na čumendu - škoda. Snad se tam pro pobavení na dráze najde jiný dobrovolník :-)
Jinak ohledně pouštění - vím o čem píšeš. S Tokratem jsem měla do samé. Když jsem muchtěla něco z huby vypáčit, prst zaražený až v jeho krku aby pustil. Teď se to už jakš takš naučil. Disky chceme taky vyzkoušet, ale panička na to pořád nějak nemá čas. Prioritou je ještě pořád baráček, který stále není skolaudovaný. Tak snad časem...

A kdo z vás jede začátkem října na setkání ACD do Podmitrova? (Pozvánka a přihláška ke stažení i na našich stránkách www.modrychlup.estranky.cz )

Helčo - Diázkovi držíme všechny tlapky které máme doma :-) Pak dej vědět jak jste dopadli. Ale jste jedničky, takže to bude jistě super výsledek :-)

tadik - ta poslední fotka je super a tvoje Mighty je úplně úžasná :-)) Jinak co vím, tak každý malý australák se dodává bez vypínače :-):-) ale o tom to přece je :-) Jsou to naše uhryzaná, uječená, perpetum mobile zlatíčka.
Jinak mohla by jsi mi písnout na mail nějaké info o Mary, odkud je a jak to s ní tedy bylo? Jsem baba zvědavá :-) (kontakt na stránkách). Děkuji....

Sonja - děkujeme :-), Majtynka byla jako malá taky takový šídlo a k tomu ještě tvrdohlavý, to Mary je zlatá v tom, že fakt poslouchá:-). Nejroztomilejší Maruška je, když se ráno probudí klasicky v šest, ale už ví, že se vstává ve 1/4 na 7 - až zazvoní budík - tu 1/4 hodinu si ak potichoučku něco kutí, kouše si hračky a je jako myška. Ale jak zazvoní budík, okamžitě ji mám s hrozným kňučení na hlavě a zakousne se mi do ucha :-)).
Posílám mejlíka :-)

Koukám tu na fotky, všichni máte tak krásný psiska!!!!! Rádi bysme taky někdy jeli na nějaké sraz ACD, až bude Maruš starší :-):-):-)

2.9.2010 09:19
sonja

XXX.XXX.146.157

tadik - :-)) to je super s tím vstáváním. No jo, zlatí ausíci :-)
K tomu srazíku - začátek října je leopardí sraz, kde se setkávají i ACD. Tewnto sraz je super v tom, že se zde budou honit kravičky (čož pro Mary ještě není), ale také se tam dělají esty vloh, které se mohou dělat už i u štěňátek. Je to opravdu zajímavé a i loni tam byli štěniska (leopardí, ale štěnda to byly). Takže klidně můžeš dorazit i s malou. Ale hlavně to je o komunikaci mezi lidmi, popovídání o plemenu a tááák :-)
No a potom příští rok duben/květen bude sraz ACD, který pořádáme s Janou od Bruta a Alušky. Program a pozvánky se již připravují a někdy příští týden bych je měla rozesílat (snad). No a to už bude prďolka větší....takže se na vás už móóóc těšíme smajlík Jinak obě akce máš kousek (180km a necelé dvě hodinky jízdy) :-)
Jo a tadik - ten mail mi nedošel :-(

2.9.2010 09:28
tadik

XXX.XXX.236.50

Sonja - pořád nedošel??
hmm....tak, že bysme se ještě přihlásili??? Během dne to promyslím. Ale na ten jarní bysme určitě jeli. smajlík

2.9.2010 09:46
sonja

XXX.XXX.146.157

tadik napsal(a):
Sonja - pořád nedošel??
hmm....tak, že bysme se ještě přihlásili??? Během dne to promyslím. Ale na ten jarní bysme určitě jeli. smajlík

Tadik - už dorazil :-)
A joooo, přihlášení určitě ještě promyslete..... jistojistě jedeme my, Helča s Diázkem, Helena s Buzzem a Seven (ta to organizuje a pesani jsou rodičové našeho Tokrata), její sestra Hana s fenečkou Amaury a myslím že pojede i Luďka s Ambrou a i Hanka s Linn tu myslím psala že by jela. Další lidi netuším... ale někteří co byli na coursingu speciálu říkali, že by jeli na podzimní srazík. Ale kdo pojede je pro nás překvápko.

3.9.2010 11:07
haka

XXX.XXX.167.21

sonja napsal(a):
Tadik - už dorazil :-)
A joooo, přihlášení určitě ještě promyslete..... jistojistě jedeme my, Helča s Diázkem, Helena s Buzzem a Seven (ta to organizuje a pesani jsou rodičové našeho Tokrata), její sestra Hana s fenečkou Amaury a myslím že pojede i Luďka s Ambrou a i Hanka s Linn tu myslím psala že by jela. Další lidi netuším... ale někteří co byli na coursingu speciálu říkali, že by jeli na podzimní srazík. Ale kdo pojede je pro nás překvápko.

Ahojky,
Já jsem tahleta štěndovská léta nezažila, protože jsem si Linzie brala až v jejích 5 měsících. Ale ono to stačilo :-)) A velmi živě si dokážu představit, jaká jsou ACD mimča. Teď dělám na veterině sestru a byl u nás jeden modrý mladý honáček. Tak jsem se s paní zapovídala a překvapuje mě, že paní říkala, že jí honák naposlouchá. Co jsem totiž tak nějak za tu chvilku poznala, (nejen od Linn), tak honáci udělají cokoliv, hlavně když za to něco dostanou a je jim jedno, jestli je to poslušnoust nebo nějaká hra... Linn na mě vždycky visí očima: "No tak, řekni mi už něco, nějaký povel, ať to můžu udělat" To se mi na nich hrozně líbí. Asi to ale bude vedením.. Škoda
Jo, když chtějí někoho vzbudit, tak to umí dokonale. Zaútočí přímo - na obličej a nejraději na uši, jak píše Markéta:-)

Sonja: Mám v plánu na sraz leopardů jet, ovšem pokud se Linn rozhodne, že bude hárat, tak máme po smajlík.... Tak doufám, že to dostane až po srazu.

Markéta: Jo, ke koníkům. To je fajn. Je hezké vidět nějakého psa u koní. Canicross taky s Linn běhá, teda pokud mám zrovna zápal, že musím zhubnout :-) A co se týče flyballu, tak by nebylo špatné, kdybychom se nějak domluvili. Ty, já a Helča a třeba ti nějak pomohly. Protože honáku na flyballu je velmi nebezpečná kombinace (teda ze začátku, když se rozhodne vraždit psy na druhé dráze)smajlík S tím máme zkušenosti obě. Jak Helča s Diázkem, tak i já s Linn. Ale neboj po čase se to MOŽNÁ srovná :-))

3.9.2010 11:09
haka

XXX.XXX.167.21

A ještě:

Soni, moc mě mrzí, že tentokrát na MR honáků nejedete. Když jsem se tam byla minulý rok podívat, tak jsem vám držela palečky. Byli jste sympatická dvojice :-)smajlík

6.9.2010 14:16
tadik

XXX.XXX.236.50

Ahoj! :-)
Tak jsme doma probírali ten sraz a bohužel nám to nevyjde :-(, každopádně ale jarní to jistísmajlík.
Mary se už začíná vytahovat a natahovat a začíná už trochu připomínat psa. Zase jí musím povolit oboječeksmajlík. Taky je pěkně drzá a Majtynka ji musí pořád a pořád vychovávat:-)), taky to má holka teď těžký.
Maruška taky začíná zjišťovat, že je honák a že ti koně budou i něčemu pro ni zábavnýmu...

7.9.2010 10:05
helvan1

XXX.XXX.184.13

Jé super! Další australák na flyballu. To bude vzrůšo a adrenalin! Hani, myslíš, že to přejde?? Děláme flyball 3 roky a stále se nestačím divit, co se dá na flyballu vymyslet za kraviny:-):-)
Sotva se trochu uklidním a začnu se soustředit opravdu jen na výkon, přijde s nějakou novinkou, kterou naprosto nečekám. A to co mě štve úplně nejvíc je to, že čím je starší, tím na to víc se** :-(:-(. Když začínal, tak běhal za 4,5 s a teď???? Jsme rádi, když se dostaneme na 5,0. A honění ostatních pejsků??? Na denním pořádku. Sice ne na vedlejší dráze, ale rovnou na vlastní.:-):-) No prostě bungee jumping hadr.

Jak dopadlo Mistrovství ČR ve flyballu? No, vzhledem k tomu, že MČR je výběrovka 12 nejrychlejších družstev v ČR a nejsou divize, tak jsme běhali s těmi nejrychlejšími. Skončili jsme na 10. místě, což je pro nás bezva! Takže jsme 10. nejrychlejší družstvo v ČR pro tento rok smajlíksmajlík...

7.9.2010 13:53
tadik

XXX.XXX.236.50

tak už najednou zmnizela :-), byla tam fenka ACD, modrá, tetovaná

Báras

9.9.2010 18:05
Báras

XXX.XXX.254.73

Ahojky, tak dnes se mi konečně podařilo najít fórum o ACD, které je aktivní :) Ráda bych se mezi vás přidala. Vlastním jednoho australáčka 14 měsíců starého bez PP, jmenuje se Bárny a užívám si s ním spoustu srandy, ale i trochu starostí...v poslední době začal preventivně vrčet, nebo štěkat na psy (kluky) s holkama je největší kámoš. Neměl by tu pro mě někdo radu jak ho přesvědčit že s nima má být kámoš?

9.9.2010 19:21
ztracenka

XXX.XXX.219.118

Zdravíme všechny kamarády a také nováčky:-)

Léto uběhlo jak voda a nějak jsme vůbec nic nestihli ( jako každý rok) :-)):-))

U nás není nic nového.

Brut trénuje s páníčkem cross na koloběžce a zatím vede 5:1 nad páníčkovýma nervama. smajlík
Teď v sobotu bude absolvovat první zatěžkávací zkoušku, když k nám přijede wami ( ti co byli na srazíku v červnu tak jí znají ) a bude se svojí smečkou závodit proti Brutíkovi. To bude zase pěkný držkopád u páníčka :-))

Aluška začíná být mrzutá a tak se připravujeme na další hárání. Jinak celé léto plavala, lovila balonky a proháněla imaginární zvířata v lese.:-) Bohužel přestala běhat coursing a tak pomalinku začínáme od začátku. Holt jedna moc špatná zkušenost jí asi stačila smajlík

Helčo, moc gratulujeme, Diázek je šikulka smajlíksmajlík

Soni a ostatní, co pojedete na srazík... užijte si to a hlavně vám budeme držet palce, ať máte lepší počasí než loni :-)

9.9.2010 19:32
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahoj! Vítáme tě tady. Tak nám udělej malé představení pesana a odkud si, ať víme s kým máme tu čest :-). A co plánuješ s pejskem dělat?
Co se týče vrčení na cizí psy, tak tě nepotěším, Australák není zrovna nejkamarádštější plemeno na světě ke stejnému pohlaví. Já jsem upřímně řečeno už dávno vyrostla z toho se snažit Diázka skamarádit s každým psem, kterého potkáme. Jsem ráda, že jsme se dostali do toho stavu, že je toleruje a nevyvolává rvačku. Feny jsou samozřejmě v pohodě :-) Ale pokud už se o něco takového pokoušíš, pak určitě důsledně netolerovat jakékoliv dominantní náznaky od svého psa vůči druhému - vyvyšování se, lezení na záda druhého psa nebo dávání tlapek na záda, vrčení, ... Hned, jak to udělá, tak ho důrazně pokárej / potrestej. No a samozřejmě ranná socializace. Možná ti i ostatní něco poradí, toto zabralo u nás. Každopádně hodně štěstí, vytrvalost a pevné nervy. Ale jinak jsou to naše zlatíčkasmajlíksmajlíksmajlík#smajlík:-)

9.9.2010 19:46
oddorrinky

XXX.XXX.31.4

Ahojky všichni!

Koho potkáme v Ludslavicích na MR ACD v agility? To je asi jediná akce na kterou se dostanu, protože to mám kousíček... jinak nic nehrozí :-(
A nejedete někdo do Brna na výstavu?

Jinak všem moc úspěchů ve sportech!!

9.9.2010 19:51
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahoj Míšo, my ani jedno... Jedeš jako účastník na Agi MČR nebo na kukandu?

9.9.2010 19:59
helvan1

XXX.XXX.184.13

hele, ještě jedna věc. Uvažuji o tom, že začnu BARFovat. Osvědčilo se to někomu z vás? Můžete doporučit nějakého dodavatele okolo Prahy?

A taky přidávám jednu fotku z dovči v Rakousku, to byla pohodasmajlík

9.9.2010 20:01
oddorrinky

XXX.XXX.31.4

Jako účastník není s čím :-) Austy má štěňátka a jinak je všechno mladé nebo blbé (samozřejmě s nadsázkou) na agility :-)
A já teď cvičím hlavně s mladou maliňačkou, protože vypadá moc a moc nadějně tak bych to chtěla někam dotáhnout...
Takže jedeme mrknout a pokecat :-)

9.9.2010 20:05
oddorrinky

XXX.XXX.31.4

helvan1 napsal(a):
hele, ještě jedna věc. Uvažuji o tom, že začnu BARFovat. Osvědčilo se to někomu z vás? Můžete doporučit nějakého dodavatele okolo Prahy?

A taky přidávám jednu fotku z dovči v Rakousku, to byla pohodasmajlík

Helčo, já krmím BARFem už pěkně dlouho a nemůžu si absolutně stěžovat. Krmím tak březí feny, štěňata, prostě všechny a spokojenost veliká. Maso jsme braly z vetamixu, ale kvůli špatné kvalitě a neustálému zdražování jsme přestaly, tak teď bereme z FALCA.

9.9.2010 20:19
helvan1

XXX.XXX.184.13

Tak já juknu na Falco a zkusím to. Vím, že na Vetamix si stěžuje hodně lidí, tak právě hledám alternativu.

9.9.2010 20:25
sonja

XXX.XXX.146.157

Ahoj Báras - jé, ten tvůj kluk je ale fešák. Opravdu se mi móóóc líbí :-) Budu zde psát to jsem již psala pro tadik - co takhle něco o něm a o sobě napsat? Odkud jste, jak jste se k sobě dostali a táááák.
Ohledně vrčení na psy - no jo, je to australák v pubertě :-):-) To tady skoro všichni známe :-) Mladej jde do puberty a začíná zkoušet, co si může dovolit a co nee. No za sebe můžu napsat jen to, že mně u Tokrata nejvíc pomohlo zakazovaní jakýchkoli projevů (u Gwyna jsem to nějak nevychytala....no jo, chyba začátečníka). Zakazování a to natvrdo. U Tokrata to teď funguje tak, že než aby se pustil do sporu s nějakým psem, v tichu si vrkne a pak si jde stoupnout za mě a čeká, jak já to vyřeším a zda se k tomu nějak postavím. To je super, protože mi málo kdy do psa jde. Ale teda klečela jsem na něm mnohokrát, než se naučil, že opravdu nesmí. No jo, ať si kdo chce co chce říká, australák je sice zlatičko fixované na pánečka, ale je to dost tvrdej pes. Tokra je sice cíťa, na kterého se stačí škaredě podívat a už neví, kam by zalezl, ale některé věci se hold musejí vysvětlovat trošku jinak, aby je pochopil a začal respektovat :-) :-)
Bárny jde do puberty a myslím, že pokud mu to teď nezatrhneš, bude to čím dál horší. Ale jak jsem psala, je to můj názor a uvidíš, co ti napíšou ostatní...

9.9.2010 23:13
báras

XXX.XXX.254.73

Díky moc za přivítání :) a jsem docela ráda, že v tom nejsem sama a vaše zlatíčka dělali (dělají) něco podobného...
Takže, jsem z vysočiny, je mi 25 a bydlím kousek od Havlíčkova Brodu. Do australáků jsem se zbláznila před několika lety, když jsem byla v Tisé a potkala tam lidi s modrým australáčkem na Kačáku... v té době jsem měla doma psího důchodce a když loni v létě umřel, tak jsem si řekla že nebudu smutnit a pořídím si rovnou nové štěně. Začala jsem hledat na netu nabídky australáčů, ale nechtěla jsem papírového z finančních důvodů. Bárnyho jsem koupila od paní Soldátové z Mnichova v jižních čechách. Matka je myslím papírová, ale otec ne. Já jsem se o to ani tenkrát moc nezajímala... Hned zazačátku jsem byla překvapená jak je odolnej a cestu v autě přežil bez blinkání a byl úplně v pohodě i v noci, vůbec nekňučel že by se mu stejskalo... a taky byl hrozná piraňa, to znáte určitě taky... Zatím s ním nedělám žádnej psí sport. Jenom poslušnost a hodně moc procházek a tak různě blbneme. Baví ho létající talíře a chtěla jsem zkusit záchranařinu, ale na to musí bejt psisko nekonfliktní, tak uvidíme jak nám to půjde...

10.9.2010 16:16
haka

XXX.XXX.167.21

Vítáme dalšího člena! :)
Pejsek je to moc hezký a určitě australácký, podle projevů:-)) A že ještě dalších různých "nešvarů" přibyde...
Jinak nic jiného nemůžu poradit, než co říkaly holky. Tlumit to od začátku. Já jsem měla s čubinou něco trošku podobného, ze začátku mi vyjížděla a "štípala" ostatní psy. Myslím, že to bylo ze strachu. Takže jsem to důrazně zákazala, že štípat prostě NESMÍ a vyplatilo se mi to. Teď je z ní bezproblémová fenka. Je tedy občas dominantnější, jenže to jsou všichni australáci, že? :)

Helčo, já krmím granulema, ale co jsem koukala, tak vyšli knížky o BARFu. Tak se po nich koukni nebo ti jednu můžu přivézt ukázat do Liberce na flyball. Až mi jí kámoška vrátí. Jsou tam zajímavé recepty, že bych si dala říct i já :-))

Míšo, na MR agility jedu já. Budou to naše 1. doopravdické závody, ale spíš to pojmu jako sranda závod, protože neumíme slalom... Umíme jen půlku a ta nám nestačí :-) Jinak koukala jsem ti na stránky a je to moc hezká maliňačka, tak hodně štěstí a úspěchů.:-)

U nás je to trochu k zbláznění. Linn hárá, takže dobré zprávy jsou, že stihnu nějaké závody, ale bohužel se mi kvůli tomu zhatila canisterapeutická zkouška. Chjo, no nedá se svítit...

Mějte se všichni hezky, my jedeme na trénink flyballu.
PS: Máš pravdu Helčo, ACD a flyball je fakt adrenalin. Co bordera, tu má za prvé každý a když se to naučí, tak je všechno moc jednoduchý, ale honák, ten si vždycky vymyslí nějakou inovaci!!! smajlík

:-) Život nesmí být nuda, ne?

13.9.2010 20:40
majkulka

XXX.XXX.237.148

Tak všechny zase po dlouhé době zdravím,pěkně se nám to tu rozrůstásmajlík Tady posílám fotku naší "vodní lady",když jsme sjíždělí Sázavu

15.9.2010 14:33
báras

XXX.XXX.254.73

Díky za rady :-)), pracujeme na tom. Je to pěkně tvrdohlavý zvíře, ale zdá se že dělá pomalu malinkaté pokroky...
Našel by se tu někdo z vysočiny na případné společné venčení nebo výlety?

15.9.2010 21:10
majkulka

XXX.XXX.237.148

Ahoj, my jsme s Vysočiny. 4letý červený pes a 8měsíční modrá fenka.
Odkud jsi?
Majka

15.9.2010 21:36
báras

XXX.XXX.254.73

Já bydlím kousek od Havlíčkova Brodu. A ty? Bárnymu je 14 měsíců a je to hroznej puberťák...

15.9.2010 21:39
majkulka

XXX.XXX.237.148

Od Humpolce. Ubezpečuji tě, že ho to ani v pozdějším věku neopustí:-) Náš Rony dělal kraviny normálně,ale od té doby, co jsme přivedly Lentilku se překonávásmajlík

15.9.2010 22:55
báras

XXX.XXX.254.73

No tak to bydlíme kousek od sebe :-)... to je super

16.9.2010 10:12
tadik

XXX.XXX.236.50

Ahojte!

Musím teda říct, že ACD jsou naprosto super a nevím, jak jsem to tak dlouho mohla bez něj vydržet:-).

Maruška ná roste jak z vody a je s ní hrozná sranda, každý den se vymýšlí nějakou inovaci.
Jeden den zjistila, že je fajn válet sudy, druhý den chodila na zadních nohách a předníma mávala ve vzduchu, další den útočí na nohy...prostě každý den novinka, dneska ráno zjistila, že jí chutnají žížaly.

Musím teda říct, že je opravdu hrozně chytrá - od Majty okoukala stůj, běžíme, ke mně a vůbec spoustu věcí. Pořád všechno a všechny hrozně pozoruje.

Hrozně se těším, až bude dospělá a bude se s ní moct dělat spousta sportů a blbostí:-)

Chtěla bych se ještě zeptat: Jak jsou na tom Vae psiska se zažíváním? Mary má téměř ze všeho průjem. Z granulí snese jen jehněčí, nemůžu jí dát ani vylízat kelímek od jogurtu :-(.

Nejste někdo z Prahy nebo Plzně?

16.9.2010 11:58
sonja

XXX.XXX.146.157

Ahojky tadik, malá princezna roste do krásy :-)
Jinak naše psiska jsou na tom se zažíváním super. Zbufnou naprosto vše a průjem mají snad jen když se přežerou ve výběhu slepičáků a kozích bobků :-)smajlík Ale vím že někteří majitelé si na zažívání svých psů stěžovali....

A vááážení, mám úžasnou novinku - právě jsem dostala informaci, že na podzimní setkání ACD a leopardů, konané v Podmitrově, je přihlášeno 16 ACD smajlík:-) :-):-) to je prostě SUPÉÉÉÉÉÉÉRRRRsmajlík

17.9.2010 08:33
helvan1

XXX.XXX.184.13

Tadíku, Maruška je nádherná, má opravdu pěkný kukuč.

Jinak my jsme z Prahy, tedy konkrétněji z Brandýsa :-) A máme ještě jedny majitele ACD ve Kbelích :-)

17.9.2010 10:34
lupus4

XXX.XXX.94.19

vyprdni se na granule a krm MASO a máš po zažívacíxch problémech....

17.9.2010 11:51
tadik

XXX.XXX.236.50

lupus4 napsal(a):
vyprdni se na granule a krm MASO a máš po zažívacíxch problémech....

na tohle jsem se opravdu neptala

17.9.2010 11:58
tadik

XXX.XXX.236.50

Sonja - děkujeme :-), oni všichni australáčci jsou krásný, jak tady tak koukám na fotky:-). Teda, musím to zaklepat, ale vypadá to, že se jí to trávení trochu lepší, mám radost :-).

Helvan1 - My se pohybujeme mezi Ruzyní a Nuslema. Ne Ruzyni je prej ještě jeden modrej ACD.

17.9.2010 12:15
oddorrinky

XXX.XXX.31.4

V Dejvících je můj odchov - modrej pejsek Ballarat, jeho majitelka by určitě uvítala kámoše na vzcházky. Akorát teda nevím jestli je to od sebe daleko nebo ne :-)

17.9.2010 12:47
lupus4

XXX.XXX.94.19

tadik napsal(a):
na tohle jsem se opravdu neptala

no já myslel, že jí chceš pomoct...ale je vidět, že jsi "chytrá" dost , tak pardon smajlík

17.9.2010 12:56
tadik

XXX.XXX.236.50

lupus4 napsal(a):
no já myslel, že jí chceš pomoct...ale je vidět, že jsi "chytrá" dost , tak pardon smajlík

klid, nesmajlík, já jen píšu, že na to jsem neptala.

17.9.2010 13:42
lupus4

XXX.XXX.94.19

Chtěla bych se ještě zeptat: Jak jsou na tom Vae psiska se zažíváním? Mary má téměř ze všeho průjem. Z granulí snese jen jehněčí, nemůžu jí dát ani vylízat kelímek od jogurtu :-(.

asi neumím číst... sbohem

17.9.2010 13:50
tadik

XXX.XXX.236.50

no, dyť jo - ptám se na zažívání a ne na to, co mám krmit:-).
papa

17.9.2010 15:41
haka

XXX.XXX.167.21

Ahoj, já jsem z Kolína a do Práglu jezdím do školy.
Takže kdybys měla zájem, tak můžu taky přijet na nějakou sešlost. Dřív jsem měla v plánu udělat malinkatý sraz v Praze, protože znám 2 honáčky z ČZU, ale nějak z toho sešlo. Není špatný nápad se pokusit setkání obnovit :-)

17.9.2010 21:58
ztracenka

XXX.XXX.219.118

Zdravím všechny :-)

Tadík : Nejste někdo z Prahy nebo Plzně?
já bydlím v Berouně, mám pětiletýho Bruta a tříletou Alušku. Jsme k dispozici, ale upozorňuju, že Brut nemá rád pejsky. Štěňata miluje, ale dospělé psy ne. :-(
Můžeme se domluvit a není problém se sejít a vyvenčit uličníky. Občas se pohybuju i na Spořilově, kde máme veterináře a část rodiny

Jak jsou na tom Vae psiska se zažíváním? Mary má téměř ze všeho průjem
tohle má Brut :-(... bohužel blbě tráví i maso, takže my máme základ granule a přidáváme občas syrové maso, zeleninu, ovoce, vejce, tvrdý pečivo a kosti. Naštěstí jsou oba "popelnice", takže nemáme problém s baštěním téměř ničeho:-))

18.9.2010 07:59
haka

XXX.XXX.167.21

Ahoj, co takhle udělat srazík někdy v říjnu? Buď na začátku nebo na konci? Nějakou sobotu nebo i něděli...
Jít se s nima projít třebas do stromovky, jen tak si zablbnout nebo pokecat?
Kdo by mohl? Já nemůžu 16. - 17.10.

18.9.2010 19:22
helvan1

XXX.XXX.184.13

my můžeme tento termín...

19.9.2010 11:10
majkulka

XXX.XXX.237.148

Jé to by bylo fajn,pokud napíšete termín dopředu,zařídím si to

20.9.2010 08:50
tadik

XXX.XXX.236.50

My bysme mohli víceméně jakýkoli víkend :-). Máme to kousek do Divoké Šárky, dojedu do Stromovky, další místa bych snad trefila taky - nejsme v Praze dlouho.smajlík

Ztracenka - pro nás by nebyl problém Beroun, jezdím každý víkend na Křivoklátsko :-). Druhýho psa mám taky fenku, hodnou, tak snad by nebyl problém. Mary už je ok, dost se zlepšila - už může jíst víceméně normálně:-)

20.9.2010 19:03
haka

XXX.XXX.167.21

Ahoj, tak to jsem ráda, že nás pár bude. :-)Co takhle 23.10.?? Komu to vyhovuje komu ne?

21.9.2010 08:01
helvan1

XXX.XXX.184.13

23.10. můžu.

21.9.2010 09:02
tadik

XXX.XXX.236.50

23.10 taky můžeme

21.9.2010 09:21
haka

XXX.XXX.167.21

Jů, tak to je paráda smajlík
Jen ještě prosím, pokud by někoho napadla, nějaká zajímavá procházka po Praze nebo v okolí Prahy, tak budu ráda. Já totiž Prahu moc neznám. Ač už tam studuju 3 rokem :-)

Já bych to asi směřovala tím směrem, že se půjdeme jen projít, popovídáme si, pustíme hafíky... Nebo kdo to nasměřujeme nějak jinak? Co myslíte?

21.9.2010 10:38
tadik

XXX.XXX.236.50

haka napsal(a):
Jů, tak to je paráda smajlík
Jen ještě prosím, pokud by někoho napadla, nějaká zajímavá procházka po Praze nebo v okolí Prahy, tak budu ráda. Já totiž Prahu moc neznám. Ač už tam studuju 3 rokem :-)

Já bych to asi směřovala tím směrem, že se půjdeme jen projít, popovídáme si, pustíme hafíky... Nebo kdo to nasměřujeme nějak jinak? Co myslíte?

Já bych to viděla taky tak :-)

No já bych hlasovla pro tu Divokou Šárku, je to tam veliký, pěkný ..... ze Suchdola se tam dá dostat dobře. ....já to ani jinde snad neznám :-):-)), ve Stromovce bývá hodně lidí i psů. Pak mě ještě napadá Prokopák.

21.9.2010 11:15
haka

XXX.XXX.167.21

Ještě mě napadá, rozeslat nějaký hmailík chovatelům, kteří mají chovku.
Protože ty mají kontakty na své odchovy, kteří nejsou s námi přes net a nevědí o nás, ale třeba by se rádi sešli a popovídali...
Myslím si, že takových honáků bude v Praze spoustu...

A čím víc nás bude, tím bude větší sranda, ne? :-)

21.9.2010 12:03
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahojky,

kdyby nebyl pro vás problém dojet do Staré Boleslavi, tak tam jsou super prochajdy i koupání. Lesy, luka, pískovny :-)

21.9.2010 12:40
tadik

XXX.XXX.236.50

haka napsal(a):
Ještě mě napadá, rozeslat nějaký hmailík chovatelům, kteří mají chovku.
Protože ty mají kontakty na své odchovy, kteří nejsou s námi přes net a nevědí o nás, ale třeba by se rádi sešli a popovídali...
Myslím si, že takových honáků bude v Praze spoustu...

A čím víc nás bude, tím bude větší sranda, ne? :-)

no to by bylo super!

21.9.2010 16:58
majkulka

XXX.XXX.237.148

Mimo Prahu by to asi bylo určo lepší. Tady je všude spousta lidí a pesanů a neumím si představit, jak by se kukali na lítající a běsníců smečku australákůsmajlík

21.9.2010 21:21
haka

XXX.XXX.167.21

majkulka napsal(a):
Mimo Prahu by to asi bylo určo lepší. Tady je všude spousta lidí a pesanů a neumím si představit, jak by se kukali na lítající a běsníců smečku australákůsmajlík

Já si to dokážu představit, jak vy koukali... Docela dost vyděšeně :-)smajlík
Oki, tak navrhujte další místa.. Mě teda nic moc nenapadá

29.9.2010 12:16
ztracenka

XXX.XXX.219.118

Ahoj, všechny zdravím :-) a hned na začátek hlásím, že ani jeden z navrhovaných termínů procházky nemůžeme. :-( Ten první 16.-17. jsme na Orlíku na coursingu a druhý 22.23. jsme taktéž na coursingu, ale tentokrát v Jeseníkách. smajlík

Ohledně místa na procházku bych vynechala Stromovku, ale do Šárky klidně můžete. Je tam dost prostoru na venčení a případné vyhnutí jiným psím nadšencům. Nebo můžete popojet vlakem či autobusem do Chuchle či Černošic a venčit tam. Taky se dá dojet do Komořan a jít směrem na Cholupice, Točnou kde se taktéž dobře venčí. Vím, že hodně kamarádů pejskařů vymýšlí trasy tak, aby byli v dosahu emhádéčka.

Tadík : pro nás by nebyl problém Beroun, jezdím každý víkend na Křivoklátsko :-). Druhýho psa mám taky fenku, hodnou, tak snad by nebyl problém. Mary už je ok, dost se zlepšila - už může jíst víceméně normálně
Výborně :-)), tak to se můžeme domluvit a vyrazíme.:-) U nás je v okolí spousta nádherných míst na procházky a blbnutí psů, kde se nepotká ani jedna psí noha nebo jen vyjímečně sem tam nějaká. Pokud máš dvě fenečky, tak je to skvělé, protože Brut pejsky nemá rád, ale fenečky miluje.

Teď o víkendu jsem na Moravě, ale příští týden snad nic plánovaného není ( pokud se něco nečekaně neobjeví), takže by jsme mohli vyrazit, co říkáš?

1.10.2010 22:00
markfem

XXX.XXX.38.201

Ahoj, také jsme měly ze startu problém, Jehněčí proplan byl na start dobrej a pak jsme začaly papat i probio pastu 1mll denně a vše se urovnalo, dnes už papáme granule bez problémů... smajlík

1.10.2010 22:01
markfem

XXX.XXX.38.201

markfem napsal(a):
Ahoj, také jsme měly ze startu problém, Jehněčí proplan byl na start dobrej a pak jsme začaly papat i probio pastu 1mll denně a vše se urovnalo, dnes už papáme granule bez problémů... smajlík

pro lupus4 ... jsem to ...

1.10.2010 22:29
markfem

XXX.XXX.38.201

ahoj všichni okolo,

jsme z Brna a rádi bychom také na nějaký ten sraz ACD, zajimájí nás všechny sporty, a pokud máte někdo dobrý typ na nějaký seminář se zvířátky či frisbee, tak se rádi přijedeme zúčastnit. Jsme sice pohodářky, ale život nás baví.:-)
Zkoušíme fly, agi, frisbee baví nás voda a hlavně aport ve vodě smajlík Ještě jsem neměla možnost potkat nějakého australáčka v Brně, tak pokud tu někdo je napište mi. díky Markéta a Mati

3.10.2010 15:49
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahoj všem! Tak jsme zpátky ze srazu Lousianských leopardích psů a ACD. Bylo to super a počasí nám vyšlo úplně bezvadně. V pátek se pásl dobytek, odpoledne pak canicross, testy ovladatelnosti. V sobotu jsme šli dopoledne na výlet a odpolko testy povahy, vyhledávání pána, noční avizace a přivolání na 100 m a v neděli byl výlet na Pernštejn.

A představte si to, že tam bylo 15 australáků celkem. No prostě super:-)

Markfem: škoda, že si nepřišel/la dřív, sraz byl totiž u Strážku cca 40 km od Brna. Když tak sleduj třeba naše stránky (www.diaz.estranky.cz), kde vždy píšu nadcházející akce nebo tady na Fauně.

Každopádně to vypadá, že coursingový ACD speciál bude 27. - 29.5. v Podmitrově kde byl i tento sraz.

pááááá

4.10.2010 15:28
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahojky,

posílám pár fotek z flyballových závodů v Liberci. Hani, tady máš taky nějaké :-)

4.10.2010 15:29
helvan1

XXX.XXX.184.13

4.10.2010 18:18
haka

XXX.XXX.167.21

helvan1 napsal(a):
Ahojky,

posílám pár fotek z flyballových závodů v Liberci. Hani, tady máš taky nějaké :-)

Ahojky všem,
srázek se moc povedl, už se těším na výsledky. Všem novým vřele doporučuji!! Vyzkoušíte si spoustu nových věcí, ale hlavně poznáte partičku super lidiček:-)

Helčo, děkuju za odkázek na fotky, konečně mám nějakou pořádnou, kde Linn nevypadá jako ublíznutý trouba smajlík
Ale jak tak koukám na ty naše honáky, tak jsou všichni stejně uslintaný smajlík:-) Diázek má cytny všude a Linn dokonce až na uchu!!! Bože!:-))

V Brně určo bude nějaký honák, jen je objevit. Pokud tě zajímají semináře, tak sleduj tuhle stránku - od brna nebo z Moravy je Lucka Schönová. Ta dělá semináře dogfrisbee. http://www.discdog.cz/home
A ty trénuješ flyball s kým? Jakpak jste na tom? My už jsme s Helčou probírali, že s honákem běhat flyball je adrenalin :)

Tady pár foteček z MR ACD v agility v Ludslavicích (bez dovolení jsem si je půjčila od Abbynky a Ivči :-), Omlouvám se)
A mistrem ČR je Aldora Šumící Křídla!!!! Moc gratulujeme

4.10.2010 19:10
helvan1

XXX.XXX.184.13

hani, ani nepovídej. Tady ta fotka je teda obzvlášť uslintaná. Přímo to z něj kape :-)

Jarra

4.10.2010 23:13
Jarra

XXX.XXX.114.232

Zdravím všechny majitele a milovníky ACD!

Mám 19 měsíční modrou čubinku. Baví nás agility, chodíme na klasický cvičák, podnikáme výlety, občas vyrazíme na kolo....Bydlíme na Praze 5 a venčit často chodíme na Dívčí hrady, anebo rovnou za Prahu k Berounce a do Podbrdí.
Jestli platí ten srázek 23. 10., moc rády se přidáme.

Včera jsme se vrátily ze srazu v Podmitrově a jsme úplně nadšené, tolik australáčků pohromadě se jen tak nevidí:) A hlavně i fajn parta lidí! Škoda že jsme přijely až pátek večer. Snad vyjde to jaro.

Zatím a ACD zdar
Linda

5.10.2010 08:01
helvan1

XXX.XXX.184.13

ahoj, my s termínem počítáme. Tak se pak jen domluvit na místě.

5.10.2010 10:08
warrigal

XXX.XXX.201.12

Ahoj všem, kteří jste také propadli honákům.
Nedá mi to, abych se nepřipojila k těm, kteří byli na srazu v Podmitrově (ahoj Heli). Tato akce byla úplně úžasná, velká poklona organizátorům :-). Super testy povah a ovladatelnosti, které prověřili nejen pejsky ale i nás páníčky. Při pasení krav jsme netušili, co v té naší honačce je, takže určitě pojedeme na ZVOP. Už aby bylo jaro a zase se někde všichni potkáme a pokecáme o těch našich "magorech" (jak jim trefně říká Helena S. :-)).
Všechny zdravím, Saša a holky ACD (Lukovany, Brno)

8.10.2010 09:43
warrigal

XXX.XXX.201.12

Ahoj kdo jste byli v Podmitrově, už jsou na stránkách catahoula první výsledky . Velké gratulace Soni a jejím ACD klukům smajlík.

www.catahoulaclub.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=301:vysledky-z-11-setkani-v-podmitrove&catid=3:uskutenne-akce&Itemid=8.

Hezký den Saša a ACD holky

Přidejte reakci

Přidat smajlík