Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2010 16:56
aldator

XXX.XXX.44.115

Zdravím, nechybí nám tu náhodou NO-čka?:-):-)
Kdo se přidá?:-)

maťa

3.5.2010 18:43
maťa

XXX.XXX.80.144

Ahoj Verči, jj určo tu chybí :-) To téma tu bylo, ale nějak zaniklo, nikdo to "netáhnul", jak se říká :-) Krásný štěndo, je tvoje? :-) Je škoda, že tu tohle "univerzální" a tak krásný plemeno nikdo neprezentuje...

maťa

3.5.2010 18:48
maťa

XXX.XXX.80.144

Moje mini Frííí ještě u Danči - chovatelky :-) Joj kde ty časy jsou :-))

maťa

3.5.2010 18:50
maťa

XXX.XXX.80.144

:-) můj "červíček" se ségrou "červíčkem" a maminkou Eráškem :-)

3.5.2010 18:53
aldator

XXX.XXX.44.115

Ahoj Marťo, všimla jsem si, že tu bylo téma jen na fotky, ale dalšího tématu jsme se už nevšimla :-|
Tamto štěndo patří do téhle tlupy :-):-)

maťa

3.5.2010 18:53
maťa

XXX.XXX.80.144

Poslední, ať to tu nezaplácám. Se ségrou Engie před odběrem, Frííí je ten v levo ( myšleno v levo pohledem zepředu ), ale byli opravdu dlouho jak dvojčata, jen Engie měla užší hlavu a tlapky :-)

3.5.2010 18:55
aldator

XXX.XXX.44.115

maťa napsal(a):
Poslední, ať to tu nezaplácám. Se ségrou Engie před odběrem, Frííí je ten v levo ( myšleno v levo pohledem zepředu ), ale byli opravdu dlouho jak dvojčata, jen Engie měla užší hlavu a tlapky :-)

Engie zůstala taky takovou chlupaticí, jako Frí?

maťa

3.5.2010 18:56
maťa

XXX.XXX.80.144

Joj, krásná tlupa :-)) A maminka vypadá taky "festovně", budeš mít nového člena smečky? :-)

3.5.2010 18:57
aldator

XXX.XXX.44.115

Tohle je polosestra té fenky s miminky :-)

maťa

3.5.2010 18:58
maťa

XXX.XXX.80.144

Jj zůstala, tohle je fokta z loňska z výstavy, je tam se svojí majitelkou :-)

maťa

3.5.2010 19:00
maťa

XXX.XXX.80.144

Polosestra taky krásná, sytý barvy, krásná hlava :-) Ale nevyhýbej se hele a prozraď mi, jestli to teda není tajný, zda bude štěndo tvoje? :-) Mmch ani Frííí, ani Engie nejsou dlouho, ale jen polodlouho srsťáci, škoda, já radši hundeláče.....:-))

3.5.2010 19:02
aldator

XXX.XXX.44.115

maťa napsal(a):
Joj, krásná tlupa :-)) A maminka vypadá taky "festovně", budeš mít nového člena smečky? :-)

Mamina je super, je to fenka z Německa, je sice krapet přerostlá a pořádně namakaná, ale kráááásná :-) No a k otázce, ano, nový člen přibude, ale ne z miminek :-) Mám zálusk na polosestru maminy :-) Je na fotu... až porodí, odchová miminka, tak bude na prodej :-|

3.5.2010 19:04
aldator

XXX.XXX.44.115

maťa napsal(a):
Polosestra taky krásná, sytý barvy, krásná hlava :-) Ale nevyhýbej se hele a prozraď mi, jestli to teda není tajný, zda bude štěndo tvoje? :-) Mmch ani Frííí, ani Engie nejsou dlouho, ale jen polodlouho srsťáci, škoda, já radši hundeláče.....:-))

Engie je taky pěkňoučká :-) Jen polo? Jsem myslela, že je Frííí víc huňatý :-) aspoň tak na fotkách vypadá.

maťa

3.5.2010 19:07
maťa

XXX.XXX.80.144

Jooo tak na tu polosestru :-) No zálusk já bych měla na tolik krasavců, že bych potřebovala být 55x :-) Ale fenka je to moc pěkná, aspoň teda tu hlavu má krásnou, víc jaksi vidět není :-)
Jj jen polo, dlouhosrsťáci vypadají poněkud jinak, nádherně a huňatě hlavně :-) A když jsou černý, bo vlkošedý, tak mi sliny tečou, jak blázni, musím ihned z takového webu prchnout, neb bych jinak Frííí vyměnila :-)

3.5.2010 19:14
aldator

XXX.XXX.44.115

maťa napsal(a):
Jooo tak na tu polosestru :-) No zálusk já bych měla na tolik krasavců, že bych potřebovala být 55x :-) Ale fenka je to moc pěkná, aspoň teda tu hlavu má krásnou, víc jaksi vidět není :-)
Jj jen polo, dlouhosrsťáci vypadají poněkud jinak, nádherně a huňatě hlavně :-) A když jsou černý, bo vlkošedý, tak mi sliny tečou, jak blázni, musím ihned z takového webu prchnout, neb bych jinak Frííí vyměnila :-)

Jsem to blbě napsala :-| Fena co má štěňata je matkou té feny co jí patří ta krásná hlava a je matkou i té feny, co je na fotu jako těhule. A právě o tu těhuli mám velký zájem, je to srdcovka :-) Ona totiž jako by z oka vypadla moji Eavy:-), hlavně jsem sedla i já té fence, jmenuje se Carry ....:-|
Jsem to víceméně smotala dohromady :-) Všechny fenky jsou kámoše, má chovku.
Takže toto je Carry....:-)

3.5.2010 19:16
aldator

XXX.XXX.44.115

maťa napsal(a):

Fríčko nevyměňuj, bys pak brečela :-)

maťa

3.5.2010 19:17
maťa

XXX.XXX.80.144

No jo, všechny štěnda jsou úchvatný, čék by je snědl :-) Ale moc rychle rostou, bohužel :-)
Tadyk ti posílám "tvého kluka" neněmeckého s Fríííčkem :-) A du jim nandat véču, už mlátěj v kuchyni tlapkama do lina :-))

maťa

3.5.2010 19:21
maťa

XXX.XXX.80.144

Jsem to blbě napsala :-| Fena co má štěňata je matkou té feny co jí patří ta krásná hlava a je matkou i té feny, co je na fotu jako těhule. A právě o tu těhuli mám velký zájem, je to srdcovka :-) Ona totiž jako by z oka vypadla moji Eavy:-), hlavně jsem sedla i já té fence, jmenuje se Carry ....:-|

Jo táááák, chápu :-)):-) Ta Carry je taky pěkná, ty jsi na ty světlejší viď? No ale Eavy to vzhledově moc není, nebo matou ty fotky, každopádně tě chápu, já někdy vidím NO podobného Batulce - a že už takových moc není - a mám slzy v očích a hledám v něm Batulku.....ale doma bych takového už nechtěla, to vím, i když takového potkám, tak se dekuju honem pryč, moc to bolí....:-)

4.5.2010 07:27
aneleh

XXX.XXX.49.25

jak to, že tady nemáte nic černýho??? styďte se :-)) takže abych to napravila, tahle princezna bude příští týden naše :-)

4.5.2010 09:10
aldator

XXX.XXX.44.115

aneleh napsal(a):
jak to, že tady nemáte nic černýho??? styďte se :-)) takže abych to napravila, tahle princezna bude příští týden naše :-)

Stydíme, stydíme...:-)

Jůůůů, ta je ale krásná :-) Copak je to za krasavici?

4.5.2010 09:18
aldator

XXX.XXX.44.115

maťa napsal(a):

Jo táááák, chápu :-)):-) Ta Carry je taky pěkná, ty jsi na ty světlejší viď? No ale Eavy to vzhledově moc není, nebo matou ty fotky, každopádně tě chápu, já někdy vidím NO podobného Batulce - a že už takových moc není - a mám slzy v očích a hledám v něm Batulku.....ale doma bych takového už nechtěla, to vím, i když takového potkám, tak se dekuju honem pryč, moc to bolí....:-)

Jj Marťo, jsem na ty světlejší. Mě se sice líbí i ta pořádně sytá hnědá, špíš až do měděna, ale doma chci mít jen světlejší :-) Fotky matou, s Eavy je to jedna podoba:-) , ale hlavně má Carry naprosto úžasnou povahu, je super komunikativní, milá, ochotná... jezdím za ní :-)

Na fotu je ve předu Kati a za ní leží Carry a Daisy.

4.5.2010 10:50
aneleh

XXX.XXX.49.25

díky :-) je to D'arcy Monur - po Niamě z Danaru a Elfovi z Holýkova :-) a příští pondělí už si pro ni konečně jedeme :-)):-)):-))

4.5.2010 11:07
aldator

XXX.XXX.44.115

aneleh napsal(a):
díky :-) je to D'arcy Monur - po Niamě z Danaru a Elfovi z Holýkova :-) a příští pondělí už si pro ni konečně jedeme :-)):-)):-))

Pěkný rodokmen :-) Koukala jsem na rodiče a vypadají vážně moc dobře :-) Jaké s ní máš plány?:-|

4.5.2010 13:43
aneleh

XXX.XXX.49.25

aldator napsal(a):
Pěkný rodokmen :-) Koukala jsem na rodiče a vypadají vážně moc dobře :-) Jaké s ní máš plány?:-|

děkuji, pečlivě jsem vybírala... :-) no, prozatím vychovat z ní normálního psa :-)) ale z výcviku určitě IPO, je mi nejsympatičtější a už ho trochu znám - s kamarádčinou dobrmankou jsem složila IPO V, IPO 1 a IPO 2 a ráda bych zkusila záchranařinu, ale to nechám až na D'arcynce, jak bude šikovná a jak se jí bude chtít pracovat :-)

5.5.2010 14:37
aldator

XXX.XXX.44.115

aneleh napsal(a):
děkuji, pečlivě jsem vybírala... :-) no, prozatím vychovat z ní normálního psa :-)) ale z výcviku určitě IPO, je mi nejsympatičtější a už ho trochu znám - s kamarádčinou dobrmankou jsem složila IPO V, IPO 1 a IPO 2 a ráda bych zkusila záchranařinu, ale to nechám až na D'arcynce, jak bude šikovná a jak se jí bude chtít pracovat :-)

Nz :-) Já IPO nerozumím, jsem spíše na TATR a nebo klasickou záchranařinu :-) Držím palce, ať je malá šikovná :-)

5.5.2010 15:10
aneleh

XXX.XXX.49.25

aldator napsal(a):
Nz :-) Já IPO nerozumím, jsem spíše na TATR a nebo klasickou záchranařinu :-) Držím palce, ať je malá šikovná :-)

No, mě se TART moc líbí, ale sama se do toho pouštět nechci, abych něco nezkazila a nikde v našem okolí se TART nedělá... Ale ta záchraniřina mě zajímá, ráda bych to zkusila, ale jak říkám - nechám to na D'arcynce, jak se jí to bude líbit :-) a děkujem:-)

12.5.2010 23:33
arsiela

XXX.XXX.192.145

Můžu se zdovolením taky připojit? Na fotce naše Axinka coby chůva .

13.5.2010 13:37
czizecka

XXX.XXX.6.101

Juj koukám tady je to samý znakatec tak to mírně zatmavíme :-)) Deny

15.7.2010 09:04
aneleh

XXX.XXX.49.3

já to tady trošku zaktualizuju, jo? :-))

tohle je naše princezna D'arcy Monur - Dájinka - necelé 4 měsíce:-)

15.7.2010 09:06
aneleh

XXX.XXX.49.3

a ještě naše Dájinka - tentokrát se svojí spolubydlící Amálkou :-)

15.7.2010 09:07
aneleh

XXX.XXX.49.3

a naposledy - drsná Dája a kámoš Eiko :-)

18.7.2010 14:08
hicks

XXX.XXX.183.35

Zde jsou moji hafani. Sid a Cathy při celodenní činosti:-)) a v pozadí kotě Max

19.7.2010 09:17
czizecka

XXX.XXX.106.200

TAk jsme trochu povyrostli - Deny ze Šikmáku

28.7.2010 12:41
memmory

XXX.XXX.66.227

Ješťééééééééééééé

moja proncezna HERTA PYNYX
:-))

28.7.2010 12:43
awake

XXX.XXX.184.85

nevíte prosím někdo o nějakém štěndu bez PP ze západních čech? Nebo o Československém vlčákovi? Známá shání. Díky Lenka

28.7.2010 13:00
cinkalu

XXX.XXX.157.22

maťa napsal(a):

ahoj, dá se takový NO jako je na tvém obrázku sehnat legálně nebo je to štěstí mezi BPP. Možná je to tu někde napsáno nečetla jsem to celé, díky moc se mi líbí.

28.7.2010 13:06
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Myslím toho dlouhosrstého na druhé fotce od začátku, dle hlavy bych si tipla že je to pes. Díky

29.7.2010 12:57
mata

XXX.XXX.80.144

cinkalu napsal(a):
ahoj, dá se takový NO jako je na tvém obrázku sehnat legálně nebo je to štěstí mezi BPP. Možná je to tu někde napsáno nečetla jsem to celé, díky moc se mi líbí.

Ahojda, jasně že legálně :-) Mutanti to nésou smajlík Díky za pochvalu mého drahého Zmetečka :-)
Efram je s PP z chs Bohemia Danol a spousta dalších chovek u nás má dlouhosrsté ovčáky, tže samo vše s PP :-) A v německu už se hlasuje o znovuuznání dlouhosrsťáků do chovu, tže pokud by to prošlo a přijmuli to i ostatní země, byli by z nich právoplatní ovčáci s možností na nich chovat :-)
Pod nickem mám webovky, tam si o něm můžeš přečíst od á do zet vše :-)

29.7.2010 13:26
cinkalu

XXX.XXX.157.22

mata napsal(a):
Ahojda, jasně že legálně :-) Mutanti to nésou smajlík Díky za pochvalu mého drahého Zmetečka :-)
Efram je s PP z chs Bohemia Danol a spousta dalších chovek u nás má dlouhosrsté ovčáky, tže samo vše s PP :-) A v německu už se hlasuje o znovuuznání dlouhosrsťáků do chovu, tže pokud by to prošlo a přijmuli to i ostatní země, byli by z nich právoplatní ovčáci s možností na nich chovat :-)
Pod nickem mám webovky, tam si o něm můžeš přečíst od á do zet vše :-)

Moc děkuju je opravdu nádhernej, já od ovčounů sběhla k briardům a teď mám ČRTa, ale kdybych věděla že mi z mimina vyroste takovýhle pesan tak se zase ráda k ovčounům vrátím. Tak třeba až bude moje mimčo tak 10ti letý už budou dlouhosrsťáci běžně k mání. Jen trochu nerozumím tomu že spousta chovek je má ale uznáni nejsou, to je chová jako nestandardní ? Jěště jednou moc díky
PS: jak najdu ty webovky ?

29.7.2010 16:05
mata

XXX.XXX.80.144

Brioši aj černyšové jsou báječní :-) Venčím tu s jedním pánem, měl brioše, pak černyše a teďka zase brioše, bohužel černyška mu někdo otrávil smajlík
Hihi, že z mimča vyroste takovejhle typ ( a to podotýkám, že Efram je sice velkej, přerostlej a s delší srstí, ale zdaleka to není to, co bych raději, tedy poctivej dlouhosrsťák a pokud možno tmavě žíhanej, bo černej :-) ), poznáš, páč už jako mimča jsou v srsti a s obříma ťapičkama :-)
Dlouhosrsťáci JSOU BĚŽNĚ K MÁNÍ, to se neboj! :-) Vím o hodně chovkách, můžeš tam shlédnout i odchovy, hodně jich je "v akci" u policie, záchranářů apod. :-)
A s tím uznáním, jde o to, že dostanou PP, můžou na zkoušky, na výstavy ( ale tam jsou vždy hodnoceni sníženou známkou kvůli srsti ), ale neuchovní je, tže ofiko štěnda mít nemohou. Ovšem hodně jich pochází ze psů, otců, kteří přenáší dlouhou srst. I některé feny, ale o těch tolik nevím. A ač je otec klasika srsťák, předává delší srst :-) Tže díky tomu jsou i s PP, anebo potom importy, v německu se přímo zaměřují chovky jen na dlouhosrsté :-) Ale o tom by ti víc řekla chovatelka mého Fríčka, má super přehled :-)
Webovky, ty moje tedy, jestli jsi myslela ty, najdeš po kliknutí na můj nick Maťa :-) Jinak ale ti to ulehčím, jsou tu:
www.batulka.estranky.cz
Tak hodně štěstí do budoucna s dlouhosrsťáčkem a samo i nyní s černyšem :-)

30.7.2010 07:18
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Jo jo už jstem to všechno našla stačilo se zamyslet :-)), koukala jsem na původ Tvého Fríčka a na web chs. Tatínek vypadá že předáva dlouhousrst. Je to pro mě zatím neaktuální, mému Berruškovi je 6 měsíců ale do toho bych fakt znova šla, nezanevřela jsem na NO jen mě dost vadí že i když máš krásné ( dle mého názoru ) rodiče není z nich vždy to co by se mi líbilo. Ještě jednou moc děkuju a přeji též hodně radostí se svou smečkou :-))
PS. jak vypadá žíhaný NO ?

30.7.2010 08:27
dominik99

XXX.XXX.78.164

maťa napsal(a):
Ahoj Verči, jj určo tu chybí :-) To téma tu bylo, ale nějak zaniklo, nikdo to "netáhnul", jak se říká :-) Krásný štěndo, je tvoje? :-) Je škoda, že tu tohle "univerzální" a tak krásný plemeno nikdo neprezentuje...

jak mojí babičky :D :-)

30.7.2010 08:34
mata

XXX.XXX.80.144

:-) já vlkošeďákům říkám někdá žíhaní víš, i když vím, že to je něco jiného ( žíhaná je fila, bo holanďan atd. ), ale naše Arga byla taky vlkošedá a my ji prostě říkali "naše žíhanina" :-) Tže to je jen naše domácí pojmenování vlkošeďáků :-)
Neva, že to není aktuální, ale přehled si můžeš udělat, pro mě taky není aktuální černej, bo "žíhanina" :-) dlouhosrsťák, po kterým prahnu, ale jednou bude a ráda sleduju dění, páč čék si pak za ty roky udělá dost jasnou představu o všem okolo toho :-)
Jj Viki předává delší srst a je to hezký pes, líbí se mi, a hlavně je akční :-)) Což ve spojení s Fríčkovou mamčou, která je též víc než akční, vyhodilo dva totální rarachy, tornáda a pohromy v podání Fríčka a jeho ségry Engie :-) Jsou oba naprosto stejní, povahově, tvrďáci, dominy a hyper super aktivky :-))
No a s těma rodičema, to máš všude, nikdy nevíš, co z toho vznikne, ale to je právě kouzlo dlouholetého sledování chovek a jejich odchovů, případně opakovaných spojení, máš přehled. Ale já třás mám ráda to napnuté čekání, co vznikne ze dvou jinak bezva rodičů, jak se to podaří :-) Nejen u NO, sleduju to, i když psů mám dost, ale tohle je lepší než nekonečné seriály na NOvě a něco mi to aspoň dá, a jsem tak alespoň troška v obraze, notabene si sama tipuju, co s koho vyroste atp. :-)

30.7.2010 08:45
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Mám kamarádku přes NO a přes ní další kteří se věnují chovu takže mám kam jít na info, loni než se Berruška narodil mě málem zvyklali na štěndo ale naštěstí to byla poslední fenka a fenu já fakt nechci, být to pes už jsem ho měla doma :-)
Díky moc za info, zdravím všechny NO a jejich smečky

14.8.2010 19:37
czizecka

XXX.XXX.106.200

Nějak jsme zapadli zase. To je můj pes :-))

19.8.2010 18:48
czizecka

XXX.XXX.106.200

maťa napsal(a):

Tak to vypadá že to budu muset "táhnout" jááá :)))) No ale neva, třeba se někdo chytne. My tu za chvíli budem jak v koncentráku kvůli čubině, ta přeskočí snad úúplně všechno smajlík. A to vypadá tak nevinně smajlík

2.9.2010 11:29
daya

XXX.XXX.220.12

ahojte, taky máme 2 vlčice. Jednu roční a druhou dvouletou kříženou. Pravděpodobně s labradorem. A ta mladší pořád hrabe v písku na dvoře.. přítel už jí vyhrožuje smrtí.. nevíte jak to odnaučit?smajlík

2.9.2010 11:29
daya

XXX.XXX.220.12

daya napsal(a):
ahojte, taky máme 2 vlčice. Jednu roční a druhou dvouletou kříženou. Pravděpodobně s labradorem. A ta mladší pořád hrabe v písku na dvoře.. přítel už jí vyhrožuje smrtí.. nevíte jak to odnaučit?smajlík

ještě jedna z léta

2.9.2010 12:58
czizecka

XXX.XXX.106.200

daya napsal(a):

Naši psi hrabali když jsem byla těhotná a nemohla jsem s nima tak lítat a cvičit. Tak hrabali z nudy. TAhle potvora taky občas něco vymyslí, ale ta se nudí furt. Jdem cvičit, běhat, plavat, přijdem domu a šup už mám míček u nohy :) A jakmile se jí hodinu nevěnuju už cupuje zahradu

2.9.2010 14:31
daya

XXX.XXX.220.12

Ale asi jo. U jiných diskuzí čtu, že psík má málo pohybu. Je to ještě štěně. Takový trdlo. Tak budu sledovat, kdy to dělá. Třeba přijdu i na důvod štěkání mezi 9. a 10. noční :-))

Komentář k fotce - mají vlastní teploučkou boudu.

3.9.2010 08:25
czizecka

XXX.XXX.106.200

daya napsal(a):
Ale asi jo. U jiných diskuzí čtu, že psík má málo pohybu. Je to ještě štěně. Takový trdlo. Tak budu sledovat, kdy to dělá. Třeba přijdu i na důvod štěkání mezi 9. a 10. noční :-))

Komentář k fotce - mají vlastní teploučkou boudu.

Naše trdlo má 10 měsíců a užíváme si těžkou hormonální bouři :-)) ale zatím jen párkrát shodila popelnici, utekla, pobila slepice sousedům a morduje koťata (a to už to nedělala). Tak snad jí to brzy z hlavy vyženu
Na fotce jak slepecký pes naprd při velkikonočním závodu smajlík

6.9.2010 15:16
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak jsme byli na obranách a Dobrýýý :-) Začínáme docela pozdě (11 měsíců), ale prý bude kousat dobře tak mi udělala velkou radost

21.9.2010 00:00
memmory

XXX.XXX.252.42

daya napsal(a):

Dej jim práci a ony přestanou ........

Ale není poznat že byto byli ČS VLČÁCI .... když píšeš vlčice ... Já myslela že to jsou Ovčandy

21.9.2010 08:14
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
Dej jim práci a ony přestanou ........

Ale není poznat že byto byli ČS VLČÁCI .... když píšeš vlčice ... Já myslela že to jsou Ovčandy

Tak tak, když budou mít co dělat nebudou hrabat dírky :))) Jsem nechala foťák venku, letím pro něj a hodím sem aktuální foto naší chromajzny, narazila nebo zvrkla si někde pacinu.. :(

21.9.2010 13:50
briketka

XXX.XXX.34.48

Ahoj, ovčáků není nikdy dost :-)
Bývalej chlupáč smajlík

21.9.2010 13:54
czizecka

XXX.XXX.106.200

21.9.2010 14:09
briketka

XXX.XXX.34.48

briketka napsal(a):
Ahoj, ovčáků není nikdy dost :-)
Bývalej chlupáč smajlík

a jeho nástupce

23.10.2010 19:19
czizecka

XXX.XXX.106.200

Jé to je bomba štěndo.
Nějak jsme zapadli, dnešní krásný den..

23.10.2010 19:20
czizecka

XXX.XXX.106.200

23.10.2010 19:34
tancoska

XXX.XXX.64.4

Maťo,Fríí je nádhernej :-).Moc se mi líbí jak vzhledově tak i to co o něm píšeš :-)).Dlouhosrsťáci jsou nádherný.

23.10.2010 20:04
mata

XXX.XXX.80.144

tancoska napsal(a):
Maťo,Fríí je nádhernej :-).Moc se mi líbí jak vzhledově tak i to co o něm píšeš :-)).Dlouhosrsťáci jsou nádherný.

Jejda, zrovna "letím kolem" a vidím ovčáky nahoře, tak juknu a ono toto :-) Moc děkuju za Frííí :-) a jsem ráda, že se líbí i ty moje psané výplody :-)) Je to takovej můj malej Zmeteček šílenej, ale abych mu tak nekřivdila, musím říct, že po tom třetím roce života pozoruji zcela nepatrné ( asi tak 1xza týden po dobu cca 1-5 vteřin ) změny k lepšímu :-) Tže asi fakt bude pravda, co mi prorokovala moje Mú, že se Frííí nakonec zklidní a bude super pes ( že to bude týden po jeho 15-tých narozeninách a den před jeho skonem, je detail ) :-)
Jinak jeho fotkama ( ale dávám vše časem i na web, jen se zpožděním ), případně i novýma "hrůzama", kterýma mě častuje, se můžeš pobavit v tématu Nezavřou hubu a nezavřou, tam "jsem doma" :-) A ty máš co za pesanidla? :-)

Briketko, tvůj bývalý ovčák byl překrásnej! Byl s PP? :-) A štěndo je samo úžový smajlík

Czizecko: S tím balonem sem šla pod stůl, někoho mi to silně připomíná smajlík smajlík Dokonalý! smajlík

23.10.2010 20:32
tancoska

XXX.XXX.64.4

Maťo tvoje výroky jak popisuješ tvojí smečku jsou fakt na bolení břicha,pokaždý se nasměju smajlík.Mohla bys napsat knížku,nějaký příběhy z tvýho života.Byla by určitě suprová :-).Já mívala s tátou ovčouny,to víš táta výcvikář tak nic jinýho domů nesmělo.Právě že měl jednoho dlouhosrstýho,byl nádhernej.Škoda že tenkrát nebyl digifoťák ale normální fotku mám.Jinak jsme měli jak ty říkáš žíhaňáky :-)).Potom jsem měla IW,docela náhodou.Jela jsem k chovatelce na kafe a kouknout na prcky a z předešlýho vrhu tam měla půlročního.Ten se do mě zamiloval,nehnul se odemě a tak jel se mnou domů v golfu zabral celou zadní sedačku :-)).Po něm přišli děti tak jsem měla malou pauzu bez psa.Teď mám stafíky.Jsou skvělý na výcvik až na tu vejšku,než se naučej základům tak bolí záda.Ale dlouhosrsťák by se mi taky líbil,Alánek co měl táta byl skvělej.

24.10.2010 16:12
czizecka

XXX.XXX.106.200

mata napsal(a):
Jejda, zrovna "letím kolem" a vidím ovčáky nahoře, tak juknu a ono toto :-) Moc děkuju za Frííí :-) a jsem ráda, že se líbí i ty moje psané výplody :-)) Je to takovej můj malej Zmeteček šílenej, ale abych mu tak nekřivdila, musím říct, že po tom třetím roce života pozoruji zcela nepatrné ( asi tak 1xza týden po dobu cca 1-5 vteřin ) změny k lepšímu :-) Tže asi fakt bude pravda, co mi prorokovala moje Mú, že se Frííí nakonec zklidní a bude super pes ( že to bude týden po jeho 15-tých narozeninách a den před jeho skonem, je detail ) :-)
Jinak jeho fotkama ( ale dávám vše časem i na web, jen se zpožděním ), případně i novýma "hrůzama", kterýma mě častuje, se můžeš pobavit v tématu Nezavřou hubu a nezavřou, tam "jsem doma" :-) A ty máš co za pesanidla? :-)

Briketko, tvůj bývalý ovčák byl překrásnej! Byl s PP? :-) A štěndo je samo úžový smajlík

Czizecko: S tím balonem sem šla pod stůl, někoho mi to silně připomíná smajlík smajlík Dokonalý! smajlík

Já šla pod stůl teĎ, když jsem si přečetla, že se ti zklidnil až ve třech letech!! To se mám asi na co těšit ještě co... smajlíksmajlíksmajlík NO jo míček je její bůh, já jsem až po něm :-))

24.10.2010 16:22
mata

XXX.XXX.80.144

tancoska napsal(a):
Maťo tvoje výroky jak popisuješ tvojí smečku jsou fakt na bolení břicha,pokaždý se nasměju smajlík.Mohla bys napsat knížku,nějaký příběhy z tvýho života.Byla by určitě suprová :-).Já mívala s tátou ovčouny,to víš táta výcvikář tak nic jinýho domů nesmělo.Právě že měl jednoho dlouhosrstýho,byl nádhernej.Škoda že tenkrát nebyl digifoťák ale normální fotku mám.Jinak jsme měli jak ty říkáš žíhaňáky :-)).Potom jsem měla IW,docela náhodou.Jela jsem k chovatelce na kafe a kouknout na prcky a z předešlýho vrhu tam měla půlročního.Ten se do mě zamiloval,nehnul se odemě a tak jel se mnou domů v golfu zabral celou zadní sedačku :-)).Po něm přišli děti tak jsem měla malou pauzu bez psa.Teď mám stafíky.Jsou skvělý na výcvik až na tu vejšku,než se naučej základům tak bolí záda.Ale dlouhosrsťák by se mi taky líbil,Alánek co měl táta byl skvělej.

:-) jejda díky za pochvalu :-) Jsem jen ráda, že se nasměješ, to je účel :-) Svět je šílenej a bude hůř a smích léčí :-) Jo no, to mi říká víc lidí, abych napsala nějakou knížku bo tak, jenže kde na to vzít čas, peníze a hlavně znalosti, že :-)
Teda toho IW závidím, můj sen, ale stále mě odrazuje jejich krátkověkost a zatíženost nemocemi smajlík Ale třás se jednou dočkám...nooo a stafíci, to je vůbec něco, všechny tyhle "bulotlamičky" jsou úžasný, mám je děsně ráda :-) Nejvíc teda ulítávám na bulících, ale kdysi mě právě od jeho pořízení odradilo taky zdraví, známá měla super bulíčka, jenže šíleně nemocného, zemřel ještě jako štěndo vlastně, a druhej se tedy dožil vyššího věku ( 7 let ), ale celej život vážně nemocnej....do třetího už nešla smajlík Ale jejich povaha je úchvatná, tak jako všech "bulotlamiček" :-)
Zrovna včera sem si muchlila mladinkou fenku landseera, byla úžasná a šíleně se ke mně tiskla a mačkala, no něco úchvatnýho, páč i nad landseerem jsem kdysi uvažovala, ale odrazuje mě ta bílá barva :-)) Její panička čučela jak blázen, že fenka je jinak bázlivá a lidí se bojí....a ke mně letěla, jak stará známá, málem urvala flexinu :-)) Tak to mě vždycky hrozně potěší, když ti pejsci poznají, jak moc jsem z nich hotová a že jim neublížím :-) Nemohla jsem se odervat ani já, ani ona a Batulčata mě pak doma obcházela obloukem, jen čichali, a házeli na mě nenávistný pohledy, tže sem je musela uplatit pořádným výletem a hovězíma ušima :-) Až teprve potom mi bylo milostivě dovoleno je zmuchlat, zmačkat a zahodit :-)
S těma dětma je to něco, i když já si furt říkám, že jeden "sprateček" navíc se tady už ztratí, kdyby náááhodou :-)) Průpravu mám dokonalou, 4 chlupatí spratci a jeden méně chlupatej :-) Menší problém je, že "když už, tak už"!!! tže jeden je pro mě málo a tři ideál, ale kdo to odnosí, odrodí a odslouží první tři roky, než to bude použitelný k životu, to netuším :-| smajlík
Tak hodně krásných zážitků se stafbulíčky a třás jednou toho dlouhosrsťáčka taky mít budeš smajlík

24.10.2010 16:25
mata

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):
Já šla pod stůl teĎ, když jsem si přečetla, že se ti zklidnil až ve třech letech!! To se mám asi na co těšit ještě co... smajlíksmajlíksmajlík NO jo míček je její bůh, já jsem až po něm :-))

No tak si to přečti ještě jednou a fakt pořádně, ať je ti jasný o "jaký zklidněný jde" a ten optimismus tě hezky rychle přejde, abys jako nečekala do důchodu víš? smajlík smajlík
Tak u nás ani ne míček, ale polena, dřevěný bytelný polena ( nejlépe bříza ), pokud možno tak obří, že někdo ( nebudu jmenovat ) má držku rozevřenou až přes oči, tže nevidí a.....nu prostě....dobře že už se nemůžou nosit plavky smajlík

24.10.2010 16:50
czizecka

XXX.XXX.106.200

mata napsal(a):
No tak si to přečti ještě jednou a fakt pořádně, ať je ti jasný o "jaký zklidněný jde" a ten optimismus tě hezky rychle přejde, abys jako nečekala do důchodu víš? smajlík smajlík
Tak u nás ani ne míček, ale polena, dřevěný bytelný polena ( nejlépe bříza ), pokud možno tak obří, že někdo ( nebudu jmenovat ) má držku rozevřenou až přes oči, tže nevidí a.....nu prostě....dobře že už se nemůžou nosit plavky smajlík

Tak to je jasný, my máme teda polena jen z jabloně ale to když ti celý den hází na nohu tak to docela bolí, kor v létě když jsou pantofle. Jenže když odklidíme všechny míčky, polena, prkýnka, rukavice, hadříky, boty a vše co by mohla celý den nosit a házet mi to pod nohy tak nosí třísky a kamínky. A já fakt nehodlám na zahradě luxovat smajlík Četla jsem o jaké zklidnění a jde a jsem na to psychicky připravená :-)) jen nevim co na to řekne manžel smajlík

24.10.2010 16:58
mata

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):
Tak to je jasný, my máme teda polena jen z jabloně ale to když ti celý den hází na nohu tak to docela bolí, kor v létě když jsou pantofle. Jenže když odklidíme všechny míčky, polena, prkýnka, rukavice, hadříky, boty a vše co by mohla celý den nosit a házet mi to pod nohy tak nosí třísky a kamínky. A já fakt nehodlám na zahradě luxovat smajlík Četla jsem o jaké zklidnění a jde a jsem na to psychicky připravená :-)) jen nevim co na to řekne manžel smajlík

smajlík o manžela neměj starosti, neb ženská vydrží víc, tže předpoklad že v blázinci skončí první on ( nemá-li spešl výcvik jednotek US ARMY :-)) ), a až posléze ty, je veliký smajlík Máš fenku, a to je horší, my co máme psy jsme na tom o chloupek lépe ( nejsou až tak vychcaní, tže ten blázinec nás možná mine ) :-)

24.10.2010 17:12
czizecka

XXX.XXX.106.200

mata napsal(a):
smajlík o manžela neměj starosti, neb ženská vydrží víc, tže předpoklad že v blázinci skončí první on ( nemá-li spešl výcvik jednotek US ARMY :-)) ), a až posléze ty, je veliký smajlík Máš fenku, a to je horší, my co máme psy jsme na tom o chloupek lépe ( nejsou až tak vychcaní, tže ten blázinec nás možná mine ) :-)

No já už si zvykla a kdyby se teď NÁHODOU zklidnila tak bych se asi lekla co se jí stalo smajlík
Ještě mám problémy s tímhle, nejde mi výstavní postoj... ač potřebuju jen jednou, neustále se mi kroutí, padá ji hlava, utíkaj nohy a v tom míčku místo mozku to hrozně šplouchá

25.10.2010 08:51
mata

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):
No já už si zvykla a kdyby se teď NÁHODOU zklidnila tak bych se asi lekla co se jí stalo smajlík
Ještě mám problémy s tímhle, nejde mi výstavní postoj... ač potřebuju jen jednou, neustále se mi kroutí, padá ji hlava, utíkaj nohy a v tom míčku místo mozku to hrozně šplouchá

S výstavním postojem to je jak u kterého psa, některý se to doslova naučí sám, jiný potřebuje pomoci a v případě tvé hyper aktivky roztržité jí asi budeš muset troška pomoci :-)
U normoš psů stačí psa do postoje "vytvarovat" a dát povel třás "postoj!", nebo "výstava", nebo cokoliv jiného, to už je na každém. Jakmile pes takto vydrží alespoň vteřinu, pochválit a odměnit ( pamlskem, hračkou, co který radši ). U hyperaktivek, které jsou roztržité je lepší začít nácvik postoje s pomocníkem, který bude psa nějak lehce lákat, aby byl napnutý, pozorný, na vodítku se natáhl, aby pnulo, pak si ty psa doupravíš. Vodítko nepovolíš a jakmile pes vtéřu zůstane napnutý a nepohne ni chlupem, řekneš povel a odměníš. U Eframa mi to tedy trvalo ( páč sem byla sama ) docela dlouho, několik týdnů, než se naučil fakt krásnej postoj aniž by se ihned pohnul ( rád si posunoval nohu, bo klopil a natáčel uši :-) ). Až když to na vodítku umí na 100%, začneš ho odlehčovat, dokud ho neodepneš úplně. Pes se musí naučit, že po povelu musí zůstat tak, jak ho našteluješ, aj kdyby se čerti ženili :-)
Asi nejdůležitejší je to nacvičovat několikrát za den, ale třás jen jednou raději, a ihned si se psem pohrát, nebo mu dát volno, úspěch se dostaví dřív nebo později :-) Máš fenku, tže ta to pochopí rozhodně dřív, než mé drahé Frííí :-) Taky se přiznávám, že zpočátku sem nacvičovala třás jen 4xdo týdne, jednou za den, a to je málo, až sem začala třás 10xza den, fakt 7xtýdně, během pár dnů se úspěch dostavil a po cca měsíci a půl mi vydržel v postoji stát i 5 minut ( u něj fakt jako těžkej zázrak, je jak pytel blech :-)) ).
Tož hodně trpělivosti a brzký úspěch přeju :-)

25.10.2010 08:52
mata

XXX.XXX.80.144

Jooo zapomněla sem předeslat, že u hyperaktivek je lepší to začít nacvičovat nejen s pomocníkem, ale právě i s vodítkem :-)

25.10.2010 11:51
czizecka

XXX.XXX.106.200

Ahá takže povel postoj blbečku by mi mohl projít :-)):-)) Ne u mě je spíš ten problém asi že já nevím jak jí do toho postoje dostat, i kdyby mi nakrásně stála smajlíksmajlíksmajlík

25.10.2010 12:58
mata

XXX.XXX.80.144

Jooo ten povel by mohla pobrat smajlík A s tím postojem, jukni na některý fotky NO, nejlépe ve světové databázi NO, tam jsou obvykle psi foceni v postoji a můžeš se učit :-) Mě to naučila chovatelka, ale stejně si ho stavím dle svého, nelíbí se mi ten spadenej zadek, tže si ho stavím tak, aby mu to slušelo :-) Stejnak na výstavy nechodím, tak to nehrotím :-) Ovčandy se mi stavěly skorem samy, s nima nebyla žádná práce, ale byly to obě starší typy bez sražených zadků, tže ty postoje jim moc moc slušely :-) Batulenka se mi dokonce postavila přesně dle knížky, kde byl skorem stejně zbarvený a exteriérový pes a vydržela, než sem vzala kompakt a s knihou vedle ní ji blikla....někde tu fotku mám, ale nebudu ji hledat, nějak se na Batulku ještě moc dívat nedokážu :-) smajlík

25.10.2010 15:58
czizecka

XXX.XXX.106.200

Třeba v té pracovní třídě na ten postoj nebudou tak přísní, ono u těch výstaváků je to asi jiný... zase kvůli jedný jediný výstavě abych se s tím nervovala :-)):-)) Já to podle fotky stejně neudělám, chovatel se ke mě nemá, prý mu vystavuje vždy někdo jiný :-)):-)) Asi si taky někoho najdu

27.10.2010 08:08
czizecka

XXX.XXX.106.200

Nějak padáme dolu zase tak něco ze starších fotek
Socializace v hospodě

18.11.2010 16:04
mata

XXX.XXX.80.144

18.11.2010 21:19
memmory

XXX.XXX.252.42

Pokud jde jen o jednu výstavu tak ten pstoj se nějak dá zakamuflovat :-):-) a pokud je to pracák ne exterierák tak Ti je to stejně prd platné protože Ti ho rozhodnčí stejně okomentuje že nemá skosení zadních nohou , ale co na VDčko to stačí bohatě i bez nějakého "čupr" postoje smajlík

My jsme byli na výstavě jen jednou a stačilo nám to ... ve tříd mladých VDčko ... maximum co tam jde dostat a nijak mě to neuchvátilo :-|

21.11.2010 12:06
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
Pokud jde jen o jednu výstavu tak ten pstoj se nějak dá zakamuflovat :-):-) a pokud je to pracák ne exterierák tak Ti je to stejně prd platné protože Ti ho rozhodnčí stejně okomentuje že nemá skosení zadních nohou , ale co na VDčko to stačí bohatě i bez nějakého "čupr" postoje smajlík

My jsme byli na výstavě jen jednou a stačilo nám to ... ve tříd mladých VDčko ... maximum co tam jde dostat a nijak mě to neuchvátilo :-|

Vd mi stačí k uchovnění, výš ani nepomýšlím :)))))) Jo mám pracáka, oni mají svoje jiné jisté kvality :D

28.11.2010 17:05
czizecka

XXX.XXX.106.200

Zimní ještě nemám, nevzala jsem včera foťák :))))

28.11.2010 17:06
mata

XXX.XXX.80.144

To jsou čtvrteční začátky sněhu u nás :-)
Jinak musím s radostí konstatovat, že Frííí ve svých 3 letech začíná kooonečně mohutnět a už to není ta vytáhlá chrtí kostra, pokrytá srstí :-) Musela jsem povolovat obojek, hrudník i krk zmohutněli, ba aj záda a prdýlka :-))

28.11.2010 17:07
mata

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):
Zimní ještě nemám, nevzala jsem včera foťák :))))

Já foťák od čtvrtka taky nevzala do ruček, není čas a když je tak....KOPR :-) Ostatně stejně je zataženo a vůbec smajlík Však ještě bude příležitostí dost :-)

28.11.2010 17:13
czizecka

XXX.XXX.106.200

No jo dyť už je to pán pes! Ne nějaký vychrtlý štěně jako Denysa :))))))) Kor když je v letu :D

28.11.2010 17:17
mata

XXX.XXX.80.144

:-)) jooo takhle nějak vypadal Frííí, když se namočil :-) Ještě že měl tu srst, i tak to ale vypadalo, že sem ho tři roky týrala hlady :-) Tak su zvědavá, jak bude vypadat ke konci zimy, budem zas makat pěkně u běžek a hlavně by měl nasrstit, je teďka vypelichanina na entou :-))

28.11.2010 17:19
czizecka

XXX.XXX.106.200

Taky těm chlupům moc nedáme teda :) Já plánuju že bude tahat boby ale letos ještě jen s malou, zas jí nechci ještě přetěžovat... Byl se podívat na ní chovatel a povídá že je to magor po mámě :D

28.11.2010 17:26
mata

XXX.XXX.80.144

:-) jj, já tu mám stálou zásobu pneu všeho druhu, od mašiny přes osobáky, dodávky, až po kamion ( tu jsem zatím nezkoušela, ale to přijde :-) ) tže je stále do čeho zapřahat :-) Akorát že to moc ráda nemám, máme tu jen kopce úzké stezičky a větší pneu se blbě vejde :-) A když jdem po polňačce, tak si "výletníci" myslí jak ho týrám smajlík
Vidíš, Frííí je taky celá mamka :-)) I když Erášek mi přijde občas i rozumná jo, což bude asi pohlavím a věkem :-)

28.11.2010 18:17
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak já to ještě nezkoušela, ale corsina tahala boby tak deny bude taky :)))) Pneu jsem vyházela a zbytek zasadila dětem na zahradě :)))))) No jo o týrání psů bych mohla povídat. Jedna babka nahlásila kámoše že týrá psa, když ukazoval svýmu známýmu jak utáhne auto (pitbul). Poliši přijeli a jediný co na to řekli bylo "ty vole takovýho psa musím mít taky" :))))

29.11.2010 12:50
aldator

XXX.XXX.111.225

Jůůůů, ovčáci se zase rozjeli :) To je fajn :)
Czizecka, koukám, jak pejsková vyrostla, je to hotová psí dáma. Jak pokračujete ve výcviku?
Maťo, pesani jsou v super kondici :) Bíšánek je medvídek, stejně tak, jako jeho bráškové :) Na ifaunu nechodím, nějak už nemám potřebu a ve finále ani čas. Většinou se kouknu na Fejsbůk :D a mizím.

Hele vy dvě :D, jste na Fejsu? :))

30.11.2010 07:52
evadasty

XXX.XXX.0.0

Toto je můj Jack xNO z útulku, řada umístění do 10 místa v LA1, absolvovaná ZOP 76/100 v další spotrovní ( a velice nadějné ) kariéře se nepokračovalo pro jeho psychické a zdravotní problémy získané od bývalých majitelů. A je to ten nejlepší pes, jakého doma máme.

30.11.2010 07:53
evadasty

XXX.XXX.0.0

30.11.2010 08:43
czizecka

XXX.XXX.106.200

aldator napsal(a):
Jůůůů, ovčáci se zase rozjeli :) To je fajn :)
Czizecka, koukám, jak pejsková vyrostla, je to hotová psí dáma. Jak pokračujete ve výcviku?
Maťo, pesani jsou v super kondici :) Bíšánek je medvídek, stejně tak, jako jeho bráškové :) Na ifaunu nechodím, nějak už nemám potřebu a ve finále ani čas. Většinou se kouknu na Fejsbůk :D a mizím.

Hele vy dvě :D, jste na Fejsu? :))

Ahooj no jo vyrostla nám :)) Na FB jsem :)))

30.11.2010 08:53
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak ve výcviku... nedávno jsme dělali první 4 hodinovou stopu a povedlo se. V poslušnosti cvičíme už jen aby nezapoměla, tam už máme vše co potřebujeme až na vysílačku kdy mi vyběhne a neběží tak rovně jak by měla :) ale to se dobrousí. No a obrany teĎ nějak neděláme, běháme makety, ty jsou v pohodě, ale náš figuran nemá teď čas :)) takže to necháme být a začnem na jaře zase.
Tak teĎ sem prsknu pár fotek :())

30.11.2010 08:53
czizecka

XXX.XXX.106.200

Škoda že jich sem nejde víc najednou smajlík

30.11.2010 08:55
czizecka

XXX.XXX.106.200

Asistence při odklízení sněhu :)

30.11.2010 08:56
czizecka

XXX.XXX.106.200

30.11.2010 08:58
czizecka

XXX.XXX.106.200

Jako snažte se trochu, Kavkazáci maj 90, nezavřou hubu maj 48 a nejrozšířenější plemeno na světě má I. ??? smajlík

30.11.2010 12:18
tezy

XXX.XXX.52.73

Tak já se taky přidám. Dnešní procházka... :)

30.11.2010 12:55
czizecka

XXX.XXX.106.200

tezy napsal(a):
Tak já se taky přidám. Dnešní procházka... :)

Ta je taky dobře vysmátá, odkud jí máš :))))

30.11.2010 13:05
czizecka

XXX.XXX.106.200

2.12.2010 09:59
czizecka

XXX.XXX.106.200

NO tak zase já teda... ale už mi dochází fotky! TAk dám z lééééta smajlík

2.12.2010 12:01
tezy

XXX.XXX.52.73

czizecka napsal(a):
Ta je taky dobře vysmátá, odkud jí máš :))))

Denny je z Vranova nad Dyjí (www.odvranovskedyje.estranky.cz). Je to hroznej pošuk, hlavně teď, když je sníh :-))

2.12.2010 12:02
tezy

XXX.XXX.52.73

2.12.2010 21:45
memmory

XXX.XXX.252.42

Tož já taky něco málo - chlupatý krokodýl :-)

2.12.2010 21:49
memmory

XXX.XXX.252.42

:-) klubové závody - naše pojetí - trakař smajlík

2.12.2010 21:51
memmory

XXX.XXX.252.42

Přemýšlím co jsem ješt nepřidala - obrana , poslušnost , coursing , jen tak , závody ..... hmmmmmmmmmmm smajlík ..VODA :-))

3.12.2010 07:45
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak naše je taky Deny ale s jedním n :) ale vůbec se mi to jméno nelíbí, každej se ptá, jestli je to pes.... ale bylo mi blbý vymýšlet něco jiného než má v pp když je to jméno tak jednoduché :))) Vodní foto hmmm asi nemám žádné kvalitní

Přidejte reakci

Přidat smajlík