Problém s análními žlázami

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2010 09:04
6kaca6

XXX.XXX.193.123

Už více jak měsíc lečíme spolu s veterinářem prasklou anální žlázu (doufám, že si jméno pamatuji dobře) u 9ti letého leobergra. Měli jsme strach z uspání, tak jsme ze začátku chodili každý 3tí den čistit profesionáln k vetovi, doma jsem vystříkávala sama betadinou a pejsek měla antibiotika. Ani po 2 - 3 týdnech to nebylo výrazně lepší, pouze už to tolik neteklo. Psovi se vyměnili v průběhu antibiotika aby si nezvykl a stále žádná změna. Proto jsme cca před 2 týdny nechali psovi udělat vyškrabání těch žláz - veterinář to nevyřezal, ale v narkoze pořádně vyškrabal a vyčistil. Vypadalo to dobře, už tam byla i malá dírka - cca 2mm (předtím tak 2cm) a už jsem neměla ani kudy vystříkávat. Nezdálo se mi ale to, že pod tou srostlou dírou to bylo takové nafouklé.... a co se nestalo :( ani se to psovi pořádně nezahojilo a znovu to prasklo. Uvažovali jsme i o vyndání té žlázy, ale je to prý poměrně dlouhá operace a máme strach, zdali by to pes zvládl, tak mi bylo doporučeno nadále vystřikovat a že uvidíme. Doma stříkám cca 2-3krát denně betadinou (zředěnou samozřejmě), psovi jsem okolo ostříhala chlupy, protože se v nich držel ten výtok a krev, ale zas nevím, jestli se tak do toho provi nedostává více nečistot. Napadlo mě dát nějaké kalhotky, ale vzhledem k velikosti psa a k tomu, že pes je na dvoře to nevidím reálně. Existuje třeba nějaká mastička nebo nemáte někdo nějaký fígl jak to uzdravit? Veterináři věřím, ale na druhou stranu určitě nemůže mít všeobecný přehled o každém přípravku a taky každý může při léčbě postupovat jinak.... Nebo taky jednou bába doma namazala, protože tamto došlo a ejhle, bylo uzdraveno.

Uvítám veškeré informace, které by mohly psovi pomoci.
Děkuji

10.5.2010 15:39
nefrit

XXX.XXX.156.190

Tak náš pejsek (čivava) měl loni v dubnu operaci - brali mu análky, protože záněty a následné prasknutí jsme bohužel absolvovali několikrát po sobě a stále častěji. Jediný problém během rekonvalescence byl ten, že prvních pár dní neudržel stolici, než se mu zase svěrače daly zase do latě. Operaci mi nabízeli provést vlastně kdekoli, ale sháněli jsme, kde nám to udělají s inhalační narkozou. Při první operaci měl jako mlaďas problém při probouzení. Operovali nám ho v Hradci na ZOO Vetu a když jsem si pro něj odpoledne dojela, přišel mi naproti po svých. :-)

13.5.2010 19:45
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Děkuji za odpověď, ale operaci (vzhledem ke stáří psa) bych se chtěla pokud možno vyhnout. Předevčírem si ale pejsek urthl přední křížový vaz a tak jej operace asi nemine :(

13.5.2010 21:23
tuilindo

XXX.XXX.128.35

Zkuste na to mazat peruánský balsám, možná i Hemagel by mohl fungovat. Plus celkově antibiotika, zabrat by mohl amoxicilin klavulanát, nevím co jste dávali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík