Chtěla jsem se zeptat, jestli je toto plemeno i u nás v republice??
Moc se mi líbí a myslím, že jsem ho tady ještě neviděla.
janak
napsal(a):
Chtěla jsem se zeptat, jestli je toto plemeno i u nás v republice??
Moc se mi líbí a myslím, že jsem ho tady ještě neviděla.
tady je jedna webovka na hafana u nás
http://www.maremmano.webz.cz/
Můžu se zeptat, čím Vás zaujal toto plemeno zaujalo? Na mě to podle popisu působí, že jde o psa velmi podobného čuvači vzhledem i povahou, takže osobně bych volil spíš toho čuvače, kde mám možnost třeba objet víc chovek a vybrat si rodiče, kteří mi vyhovují (např. pokud si nevěřím, tak s vyrovnanou a třeba i submisivnější povahou) ...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Čuvač, jenže z Itálie. Jak psal někdo přede mnou, u čuvače máte větší šanci vybrat dobrého psa. Když dočtete stránky ( aktuality) do konce, dozvíte se, že ten maremman byl z výstav stáhnutý pro nepřiměřenou bázlivost. U takhle velkého psa docela průšvih.
Mám ten dojem, že lidi sem tahají nová plemena, jen aby měli něco extra.
Pokud mluvím za sebe, tak běžte do toho! Po tomto plemenu se dívám také dlouho a doufám, že se mi za pár let poštěstí nějakého přivézt z Itálie. Pokud jej srovnáte z čuvačem, asi obyčejný člověk nepozná rozdíl, ale v exteriéru ty rozdíly jsou. Já jsem pro, vozit nová plemena, ač jsou podobná (čuvač, maremmana, podhalaňský), povahu stejnou nemají.
Jinak mám také čuvače, šla bych určitě do dalšího, ale maremmana mě láká více už jen proto, že jich u nás je poskromnu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ZDENKA M
napsal(a):
MAME MAREMANY A JSOU UŽASNI NEJSOU SICE S RODOKMENEM PROTO ZE JSEM CHTĚLA PSY ZE STATKU K DRUBEŽI NE JEN PRO VYSTAVNI UČELY A VYBRALA JSEM SI POVAHOVĚ DOBŘE.
Takže nemáte maremmany, jaká škoda.