Doporučíte dobrou chovatelskou stanici Srnčího ratlíka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2010 09:16
markemic

XXX.XXX.212.182

Ahoj,ráda bych se dozvěděla z Vašich zkušeností,nebo doslechu,jestli znáte nějakého solidního chovatele tohoto plemínka?
Moc děkuji,za jakékoliv poznatky:-)

14.5.2010 09:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

jestli srnčím ratlíkem myslíte Malého hladkosrstého pinče, tak doporučuji CHS Peter sen Martiny Merhautové:-)

14.5.2010 09:57
mikka

XXX.XXX.184.103

Přesně tak žádný srnčí ratlík to jsou možná ty bez pp vyklepanci co nemají s pravým pinčem nic společneho..

Doporučuji chs mé známe http://www.pincabull.estranky.cz/ ještě mají volne štěníky :)

14.5.2010 13:07
markemic

XXX.XXX.212.182

Díky,tyhle dvě,které zmiňujete už jsem pročítala:-)Jasně,že to není oficiální název,ale dost často se mu tak říká,i na některých stránkách to zmiňují.
Ještě jednou dík.

16.5.2010 13:15
megalitka

XXX.XXX.13.138

No tak nejlepší je to přes stránky chovatelského klubu.Pro pinče jsou kluby dva.Momentálně vím,že by měly být štěňátka V CHS Od čtyř bříz,paní Kalčíková je velice solidní a myslím si,že štěňátka budou z tohodle spojení velice zdařilá.:-)

16.5.2010 13:24
megalitka

XXX.XXX.13.138

A tady jsou naši malí pinčolíni...:-):-)

16.5.2010 13:27
megalitka

XXX.XXX.13.138

Airy Zordame...nic moc kvalita teda..:-)

16.5.2010 21:38
markemic

XXX.XXX.212.182

Ti jsou krásní:-)Děkuji:-)

18.5.2010 19:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

v v napsal(a):
http://www.chsrozarka.wbs.cz/

tak tu bych zrovna dost důrazně nedoporučila - tato chovatelka dříve chovala i dobrmany, a klub opakovaně řešil problémy s naprosto nevhodným ustájením zvířat, zoohigienou, i množením bez PP všemožných plemen apod. Kdysi jsem měla odtud psa (dostal se k nám jako starší), a známá si z této CHS dovezla zablešené a začervené štěně dobrmana, které v době odběru vážilo 3,5kg (!!!) oproti běžné hmotnosti 6-8kg kterou by mělo štěně v tomto věku mítsmajlík.

19.5.2010 11:57
megalitka

XXX.XXX.13.138

Já myslím,že to už je minulost. Je pravda,že paní chová vícero plemen,ale znám hodně lidí,kteří mají od ní trpasličí a německé pinče a nikdo se ani nezmínil o sebemenším problému se psy z této stanice.

19.5.2010 19:37
jakara

XXX.XXX.224.8

Je pravda, že paní chová vícero plemen s PP i bez PP mizerné kvality, v odstrašujících podmínkách ( známá odsud měla štěně a děs běs - přesně jak popsáno výše ), takže se asi nezměnilo nic .... smajlíksmajlík Takže tuto CHS vyloženě nedoporučuji. :-(

20.5.2010 10:37
megalitka

XXX.XXX.13.138

V tom případě by bylo vhodné,aby dotyčná podala stížnost na brněnský klub chovatelů pinčů. Ať se s tím něco dělá,jinak to bude jen jedna paní povídala...

20.5.2010 12:28
jakara

XXX.XXX.224.8

Tak ať tam přijede z klubu nějaká komise nečekaně na kontrolu, a uvidí sami, že to není jen jedna pani povídala. Asi by se dost divili ... smajlík

20.5.2010 13:01
jaspis

XXX.XXX.178.35

Já to řeknu asi takhle - nikdo by se ničemu nedivil. To jak to u jednotlivých chovatelů vypadá všichni vědí, to kde to nevypadá dobře taky všichni vědí, že s tím nejde nic moc dělat je jiná věc.

Ono stačí se podívat jak vypadají psi, se kterými chodí daný člověk na výstavy a na bonitace. Takže doporučuji, pokud někdo chce štěňátko, zajet se na psy podívat. Buď se Vám bude líbit v jakém jsou prostředí a jak vypadají, nebo ne.

Jana

26.5.2010 07:55
zwergpinscher

XXX.XXX.100.32

Viz chs rozárka – stačí vidět psy co paní prezentuje na veřejnosti a soudný člověk si udělá názor.
V Brně vědí, v jakých má psy podmínkách, ale omlouvají to tím, že se snaží starat!!!je otázka, zda viděli vše, že. Je to poradkyně chovu a proti té se přeci nejde.
A na veřejnosti umí působit poměrně příjemně, takže mnoho lidí psa koupí, když moc nepřemýšlí. Moc smutné celé, hlavně těch hafinů je mi líto. V minulosti prý u ní byla KVS, to nevím přímo, ale nic moc výsledek, má tam prý známé a ti ji upozornili. Takže se bojím, že to je boj s větrnými mlýny, nikdo nechce být ten špatný a říct názor, něco dělat, protože co když bude v budoucnu v chovu něco potřebovat…?

Bezpapíráci chová dál, x plemen též,
A nově na stránkách přibyla hnědá dobrmanka, právě před pár dny jsem se dívala, je mi jí moc líto předem ?

Já za sebe mohu vřele doporučit CHS Via Bohemica, vybírala jsem dlouho a zatím mě nic nepřesvědčilo, že bych nevybrala dobře.

Na konci roku bude špičkové spojení, psy budou červení, berou ještě nějaké rezervace.

Pak bude mít odchov www.pincove.openstore.cz
Branomara taky koncem roku asi, psy budou zřejmě černí, pokud tedy budou?

17.6.2010 16:43
jakara

XXX.XXX.224.8

Posouvám ať se nám to neztratí - co s těma množitelama s PP i bez PP ( někdy i poradcema chovu ) ? To to opravdu klubům a činovníkům v ČMKU nevadí ? Veřejně se tady uvede jméno CHS a jméno ,,chovatelky" ( záměrně píši chovatelku v uvozovkách, spíše bych měl napsat množilka ) co porušuje chovatelské řády a ono to nikomu nevadí - nikdo z klubu nebo ČMKU NEPŘIJDE NA KONTOLU ? To je jako návod pro ostatní, aby to dělali také. Přece když to v klubech prochází jednomu, tak by to mělo procházet všem ...

17.6.2010 17:03
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

- klecový chov ??! smajlík

Miila

18.6.2010 12:41
Miila

XXX.XXX.130.146

Doporučit konkrétní chovatelskou stanici je celkem težké, protože co majitel psa, to jiný názor a jiné zkušenosti, každému vyhovuje něco jiného. Nejdůležitější je osobní kontakt.
Doporučuji si prohlédnout stránky klubu pinčů, kde je uvedený seznam chovatelských stanic, popřípadě kontaktovat poradce chovu, který má přehled o vrzích. Přeji hodně štěstí při výběru pinčího štěnátka:-))
http://www.klubpincu.eu/odkazy/15-stanice.html

18.6.2010 14:32
jakara

XXX.XXX.224.8

Jako myslíte kontaktovat zmiňovanou hlavní poradkyni chovu pinčů - co mlátí všechna možná plemena s PP i bez PP ??? smajlíksmajlík No tak to si asi moc nepomohou ... smajlíksmajlík

18.6.2010 14:59
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

:-)

Miila

18.6.2010 15:27
Miila

XXX.XXX.130.146

Hlavní poradkyní chovu pro trpasličí pinče je paní Věra Kalčíková, dále jsou k dispozici oblastní poradci chovu. Měl byste si zjistit aktuální informace.
Jak už psala výše Megalitka, pořád je to jen "jedna paní povídala", důkazy žádné.

JaHr

18.6.2010 15:37
JaHr

XXX.XXX.30.30

Tak ale teď už toho mám akorát tak dost!!! Myslím, že prvotní otázka zněla "o doporučení chovné stanice". Pokud jste nespokojeni s podmínkami chovu některých chovatelů, tak se obracejte na ně, na klub a případně na ČMKU či jiné instituce odpovědné řešením otázek chovu zvířat - hygiena, státní veterinární správa a další. Podotýkám, že se mi chce z výše uvedených informací plakat! Kdo z "hodnotitelů" u hodnocené chovatelky byl???
Takže se soustřeďte na zodpovězení dotazu na doporučení chovatelské stanice, odchovu a štěňat a ne na pomlouvání. Ono, když je člověk schován za nick, tak se hodnotí s lehkostí a grácií.
s pozdravem
Jakub Hršel

18.6.2010 16:24
jakara

XXX.XXX.224.8

No tak již zmiňovaná množitelka z CHS Rozárka není u malých pinčů hlavní poradkyní, ale třeba jen oblastní, ale výsledek vyjde nastejno ... :-(smajlík

18.6.2010 16:31
jakara

XXX.XXX.224.8

Oni to asi nebudou pomluvy, když zde píší lidé osobní zkušenosti , spíš se lidí bojí podepsat, aby jim potom na výstavách nebo bonitacích neškodila, a nemstila se, když je nějaká ta poradkyně a klub ji nechává ve funkci a nic s tím nedělá... v v napsal(a):
http://www.chsrozarka.wbs.cz/
tak tu bych zrovna dost důrazně nedoporučila - tato chovatelka dříve chovala i dobrmany, a klub opakovaně řešil problémy s naprosto nevhodným ustájením zvířat, zoohigienou, i množením bez PP všemožných plemen apod. Kdysi jsem měla odtud psa (dostal se k nám jako starší), a známá si z této CHS dovezla zablešené a začervené štěně dobrmana, které v době odběru vážilo 3,5kg (!!!) oproti běžné hmotnosti 6-8kg kterou by mělo štěně v tomto věku mít................
....... Viz chs rozárka – stačí vidět psy co paní prezentuje na veřejnosti a soudný člověk si udělá názor.
V Brně vědí, v jakých má psy podmínkách, ale omlouvají to tím, že se snaží starat!!!je otázka, zda viděli vše, že. Je to poradkyně chovu a proti té se přeci nejde.
A na veřejnosti umí působit poměrně příjemně, takže mnoho lidí psa koupí, když moc nepřemýšlí. Moc smutné celé, hlavně těch hafinů je mi líto. V minulosti prý u ní byla KVS, to nevím přímo, ale nic moc výsledek, má tam prý známé a ti ji upozornili. Takže se bojím, že to je boj s větrnými mlýny, nikdo nechce být ten špatný a říct názor, něco dělat, protože co když bude v budoucnu v chovu něco potřebovat…?

Bezpapíráci chová dál, x plemen též,
A nově na stránkách přibyla hnědá dobrmanka, právě před pár dny jsem se dívala, je mi jí moc líto předem ?

18.6.2010 17:06
holasova

XXX.XXX.224.8

Dělá hlavní poradkyni přes německé pinče, i když trpasličí chová také. A také se divím, že ať už jakýkoliv klub ve kterém je s tím nic nedělá a ještě jí dají funkci poradkyně - to je snad výsměch poctivým chovatelům - řadovým členům, to je stejné jako udělat kozla zahradníkem. smajlík:-(

20.6.2010 17:14
zwergpinscher

XXX.XXX.106.107

Jakube,
myslím, že v počátku byl dotaz na chs malých pinčů a kdosi tam zmínil, že znají případy jaká štěnata si jejich známí koupili. Pokud mají lidé osobní zkušenost se psem co odtud měli, tak to lze těžko označit za pomlouvání.
To že paní R. není poradkyně pro malé ale pro německé je vcelku jedno, na podmínkách psů to nic nezmění.

Moc nevím, jak se konkrétně obracet na chovatele s tím, že si myslím, že má psy ve špatných podmínkách?
KVS už tam v minulosti byla jak někdo říkal, i byla vyřazena z klubu dobrmanů a zase mají doma fenu, takže co víc???

Ano, já u ní osobně nebyla, ale i na best foru psali lidé, co od ní měli psa a nebyl rozhodně v dobrém stavu, výmluvných pár foto na stánkách také říká dost, způsoby inzerce se stále obměňovanými dvěmi třemi fotkami.
Asi se štěňata až tak neprodávají vzhledem ke zkušenostem, takže mají teď jakousi řekněme novou taktiku prodeje...

No a jak jsem viděla její mladou německou pinčici co bonitovala na klubovce v jaké byla psychické a fyzické kondici, to bylo velmi výmluvné.

Tady, alespoň tedy mi, nejde o nějaké šíření pomluv, protože pomluvy jsou nepravdy.

Stačí zadat do googlu jméno chovky a vyjedou stránky, než se proklikáš k těm aktuálním, tak se mění i plemena co se zde chovají.
To že na stránkách je v nabídce mnoho neprodaných psů všech čtyř uváděných chovaných plemen, no dobrá, ale proč chová stále další???

Já opravdu rozhodně nikoho nechci špinit, nic z toho nemám. Podle mě se stačí zamyslet. Myslím si, že jsi inteligentní člověk, tak stále nějak nerozumím takovéto reakci, ale je to tvůj názor.

Můj názor je, že psi nejsou "prasata" a když se jim chci min. po stránce socializace věnovat, v takových počtech jaké má to nelze.
To si myslím, a nikomu to nenutím.

Někdo se ptal, jakou lidé doporučí Chs pro malé pinče, tak tu proběhla diskuze.

Co se paní Kalčíkové týče, u ní jsem samozřejmě také nebyla, ale je velmi příjemná a od majitelů jsem slyšela dobré reference na chovku.

Co se nicků týká, lidé se většinou i znají, tak to není o schovávání, prostě ne každý používá na diskuzích jméno.

Možná že zbytečně riskuji, tím, že se k tomu vůbec vyjadřuji a to ještě podle svého svědomí, ale co, no max na to moji psi doplatí a budeme mít problémy, ale za to upozornit na problém to stojí, i když i to je otázka, neboť mě je z toho co se tu píše vlastně taky dost smutno, protože sice se poskytují info, ale těm psům to nic nepomůže:-(

Katka

Ketrin Tre

20.9.2016 21:04
Ketrin Tre

XXX.XXX.7.55

Dobry den ja jsem od pani koupila Psa a fenku jsem snima velmi vzpokojena v naprostem poradku byli oba ve velmi dobrem vyzivovem stavu a byli naprosto vporadku a nebyli bazlivy jsou to pritulny a hezky pejsci.ja jse s chovnou Stanici Rozarka spokojena.

20.9.2016 21:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ketrin Tre napsal(a):
Dobry den ja jsem od pani koupila Psa a fenku jsem snima velmi vzpokojena v naprostem poradku byli oba ve velmi dobrem vyzivovem stavu a byli naprosto vporadku a nebyli bazlivy jsou to pritulny a hezky pejsci.ja jse s chovnou Stanici Rozarka spokojena.

Snad tazatel na odpověď vydržel tak dlouho čekat

Ketrin Tre

20.9.2016 21:10
Ketrin Tre

XXX.XXX.7.55

20.9.2016 21:14
Sam 90210

XXX.XXX.147.167

Ketrin Tre napsal(a):

To je vážně super už dokonce dvě kladné zkušenosti s touto CHS, během 10ti minut

Ketrin Tre

20.9.2016 21:16
Ketrin Tre

XXX.XXX.7.55

Dobry den tuzka toho hodne napise myslim si ze pani Rejnkova je dobra chovatelka vzdy rada se vsim poradi.Mam od ni Pejska a fenku oba maji fantastickou povahu pri prevzeti byli v naprostem poradku a ve velmi dobre vyzivove kondici. Ketrin Tre.

20.9.2016 21:19
Sam 90210

XXX.XXX.147.167

Ketrin Tre napsal(a):
Dobry den tuzka toho hodne napise myslim si ze pani Rejnkova je dobra chovatelka vzdy rada se vsim poradi.Mam od ni Pejska a fenku oba maji fantastickou povahu pri prevzeti byli v naprostem poradku a ve velmi dobre vyzivove kondici. Ketrin Tre.

To je hezké od vás slyšet paní Rejnkova

Ketrin Tre

20.9.2016 21:23
Ketrin Tre

XXX.XXX.7.55

Kazdej mame svuj nazor jsou taky mezi nami lide kteri si koupi pejska a nemaji zadny zkusenosti s pejskama a pak to odnese chovatel! Kazdej kdo si koupi psa uz za nej zodpovida sam od prevzeti.

20.9.2016 21:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sam 90210 napsal(a):
To je hezké od vás slyšet paní Rejnkova

Není to spíš troll?

20.9.2016 21:31
Sam 90210

XXX.XXX.147.167

Fiona.Praha napsal(a):
Není to spíš troll?

Či ja vim Mě jen příjde divné, že někdo píše takové chvalozpěvy na 6 let starou diskuzi

Ketrin Tre

20.9.2016 22:20
Ketrin Tre

XXX.XXX.7.55

Protoze jsem si to precetla az ted a to co se tam pise se mi nelibi.Koupila jsem od pani chovatelky Pejsky a byli v naprostem poradku jak uz jsem psala v dobre vyzivove kondici a maji fantastickou povahu !

Ketrin Tre

21.9.2016 01:24
Ketrin Tre

XXX.XXX.7.55

Nejsou to chvalo zpevy napsala jsem pouze pravdu tak Jak si to myslim.

4.1.2017 01:05
zuzana.tomkova

XXX.XXX.228.24

My máme od paní množitelky Rejnkové dve fenky, ted jim budou tři roky. Jsou to posteláči všemi couly, zacházíme s němi jak v bavlnce a porad jsou bojácné. Pochovat se skoro nedají a ta jedna je tam tom tedy mizerně pořád, pokud v hlase uslyší důraz je schopná si i cvrknout a to prosím ani jednou nedostala na zadek ( myslím tím od nas, od Rejnkove to bylo asi jinak). Fenky jsme si domů odvezli s blechami a laryngitidou. Obě nafoukla břicha, jinak spíše podvyživené. Jedna ma zlomenou špičku ocasu a žebro. Takže můj názor je Rejnkovou zavřít za mříže nebo co lépe - udělat ji to samé.

Zvire

14.3.2017 16:44
Zvire

XXX.XXX.241.126

A co chs z Iru? Má někdo zkušenost?

14.3.2017 16:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.162

Paní Hajerová nechová ?

Trpasličí a Opičí pinč a dílčí plemenná kniha:
Ivana HAJEROVÁ
Jičínská 43,130 00 Praha 3
Tel.: 721 652 120.

Zvire

14.3.2017 17:18
Zvire

XXX.XXX.241.126

Posouvám nahoru.

Zvire

17.3.2017 10:07
Zvire

XXX.XXX.241.126

Opravdu nikdo nezná?

17.3.2017 11:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.62

Zkuste se zeptat p. Hajerové.

17.3.2017 11:48
zuzana.tomkova

XXX.XXX.228.24

Zkuste Via Bohemica pani Kutikova, ted myslím štěňátka mají, ale u nich to bývá měsíce zamluvené, ale třeba poradi u koho se trena poptat. Jen hlavně ne Jelmo, ChS Rozarka! Hodně štěstí při výběru.

Zvire

17.3.2017 16:21
Zvire

XXX.XXX.241.126

Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík