Zánět chlupových váčků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2010 17:01
PavelV13

XXX.XXX.55.130

Ahoj, mám pětiletou fenku křížence malého knírače a loni v létě jí začal zánět na několika místech na tlamě na pyscích. Nechal jsem jí udělat veškerá možná vyšetření, která zjistila, že jde o zánět chlupových váčků. Jenže - už se léčila vším možným, vystřídal jsem tři veterináře, ale stav se ani nelepší, ani nehorší.

Naposledy se postižená místa potírala panolanem, pes bral antibiotika ciplox a rány jsem čistil roztokem betadinky. Potom se zkoušela mast akneroxid. Nic. Další veterinář mi doporučil léky vysadit a místo čistit jenom betadinkou. A stav je pořád stejný. Taky se zkoušelo místo betadiny použít hypermangan, který rány stahuje, ale taky bez úspěchu.

Nevíte někdo nějakou dobrou radu nebo tip na homeopatika? Vím, že je to dlouhodobá záležitost, ale už bych se toho rád zbavil. Fenka je krmená Eukanubou.

Díky Pavel

14.5.2010 21:58
taziza

XXX.XXX.213.178

Jestli chcete vyzkoušet tuto MVDr. - zabývá se homeopatií a napíše Vám homeopatika přímo na vašeho pejska.
Mě vyléčila fenu která měla taky kožní problém, poslala jsem jí pár fotek jak fena vypadá a ona doporučila léčbu.
Vyšlo to :-)
Odkaz : Simona Mullerová <simona.homeopatie@seznam.cz>
Držím palce

17.5.2010 09:24
pinoha

XXX.XXX.69.167

Pavle, zkusil jste změnit krmení? Po tom všem, co máte za sebou, bych to asi vyzkoušela.
Jinak, dle vlastních zkušeností, na folikulitidu funguje lépe peroxid než betadina! Lépe proniká do hloubky váčku a "probublá" ven ty nečistoty a hnis. Bohužel, se to ale musí dělat velmi často a dlouhodobě. A někdy dojde i na antibiotika, která je ovšem nutno podávat minimálně tři týdny nepřetržitě (při rozsáhlejších postiženích i déle).
Homeopatika nezavrhuju, někomu pomohla, ale zkusila bych změnit to krmení a hlavně podpořit imunitu!!
Lucie

17.5.2010 18:07
PavelV13

XXX.XXX.55.130

Díky za obě dvě rady. Pavel

20.5.2010 21:08
sabina

XXX.XXX.60.81

PavelV13 napsal(a):
Ahoj, mám pětiletou fenku křížence malého knírače a loni v létě jí začal zánět na několika místech na tlamě na pyscích. Nechal jsem jí udělat veškerá možná vyšetření, která zjistila, že jde o zánět chlupových váčků. Jenže - už se léčila vším možným, vystřídal jsem tři veterináře, ale stav se ani nelepší, ani nehorší.

Naposledy se postižená místa potírala panolanem, pes bral antibiotika ciplox a rány jsem čistil roztokem betadinky. Potom se zkoušela mast akneroxid. Nic. Další veterinář mi doporučil léky vysadit a místo čistit jenom betadinkou. A stav je pořád stejný. Taky se zkoušelo místo betadiny použít hypermangan, který rány stahuje, ale taky bez úspěchu.

Nevíte někdo nějakou dobrou radu nebo tip na homeopatika? Vím, že je to dlouhodobá záležitost, ale už bych se toho rád zbavil. Fenka je krmená Eukanubou.

Díky Pavel

Zánět už se nezlepší...

Bohužel je nejspíš již chornický. Tak jako to mám já u svého psa.
Díky pomalé diagnoze u mnoho veterinářů se to rozmohlo natolik, že než se přišlo nato, jakého je to původu, bylo pozdě.
Pes je nadosmrti uvázán na Bakteriofáky, které ničí bakterie pod kůži, jelikož ATB je nato již slabé.
A dost často se koupe..

Doporučuji sehnat šampony Malaseb Shampoo a Clorexy derm a místo psovi pravidelně ošetřovat. Vyhnout se pro případ alergenům.

Přidejte reakci

Přidat smajlík