Pes a kočka- zvyknou si na sebe?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2006 10:35

Budeme mit kotatko a mame doma dva dospele psy, tak se chci zeptat, jak psy naucit, ze kocicce nemaji ublizovat?
Jde to vubec, zvyknout dospele psy na kote?Ta kocka bude venku, takze v blizkosti tech psu..

5.6.2006 10:54

alishka napsal(a):
Budeme mit kotatko a mame doma dva dospele psy, tak se chci zeptat, jak psy naucit, ze kocicce nemaji ublizovat?
Jde to vubec, zvyknout dospele psy na kote?Ta kocka bude venku, takze v blizkosti tech psu..

Zvyknou si. Mám doma tři dospělé psy, a tři kočky. Když byly malé koťata, psi chodili kolem, máme hlídala, ale věděli sami že ublížit nesmí. Taky jsme je okřikovali že nesmí, no a naučili se, že naše kočky se nepapají, ale pouze prohánějí, aby měli trochu pohybu . Jinak cizí kočky jsou pro ně škodná. To si trounu říct, že by mohla i špatně skončit. Ale s našima kočkama se prohání a kočky kdyby mohli, strouhají jim mrkvičku, že jsou tak pitomí a prohání je.

5.6.2006 11:04

danan napsal(a):
Zvyknou si. Mám doma tři dospělé psy, a tři kočky. Když byly malé koťata, psi chodili kolem, máme hlídala, ale věděli sami že ublížit nesmí. Taky jsme je okřikovali že nesmí, no a naučili se, že naše kočky se nepapají, ale pouze prohánějí, aby měli trochu pohybu . Jinak cizí kočky jsou pro ně škodná. To si trounu říct, že by mohla i špatně skončit. Ale s našima kočkama se prohání a kočky kdyby mohli, strouhají jim mrkvičku, že jsou tak pitomí a prohání je.

Zvyknou - ze začátku hlídat a okřikovat! Ale jde to :-)))

pepíno

5.6.2006 12:19
pepíno

nada napsal(a):
Zvyknou - ze začátku hlídat a okřikovat! Ale jde to :-)))

Před čtrnácti dny jsem donesla koťátko mezi čtyři dospělé psi.Ti se hned chtěli podívat co to je .Mladej se naježil a zasyčel a moji predátoři zmizeli na gauč. Pak jsem je postupně seznámila. No a teď ho všichni berou. Když se k nim natáhne na gauč, tak jim to nevadí ale když si chce hrát s jejích ocasem tak zavrčí a kocour to hned pochopí a dá jim pokoj. Jen nejmladší fena si s ním hraje.Měla jsem strach aby jí neškrábl a ona ho nerafla ale když jsem mu při hře šáhla na tlapky tak jsem zjistila že nepoužívá při tom drápky, tak je nechávám.Občas jsou to takové scénky, že se řehtá celá rodina.

5.6.2006 12:49

pepíno napsal(a):
Před čtrnácti dny jsem donesla koťátko mezi čtyři dospělé psi.Ti se hned chtěli podívat co to je .Mladej se naježil a zasyčel a moji predátoři zmizeli na gauč. Pak jsem je postupně seznámila. No a teď ho všichni berou. Když se k nim natáhne na gauč, tak jim to nevadí ale když si chce hrát s jejích ocasem tak zavrčí a kocour to hned pochopí a dá jim pokoj. Jen nejmladší fena si s ním hraje.Měla jsem strach aby jí neškrábl a ona ho nerafla ale když jsem mu při hře šáhla na tlapky tak jsem zjistila že nepoužívá při tom drápky, tak je nechávám.Občas jsou to takové scénky, že se řehtá celá rodina.

Jde to.Když jsem si donesla kotě k 8 letému psu, zvykl si a neubližoval.Ale vztah k sobě nezískali. Pak jednou přišla toulavá kočička a ta se boxírkovi lísala okolo noh, ten koukal a brumlal blahem - byla to láska jako trám. Takže záleží hodně i na kočce. Tedˇjsem si ke 3 kočinám pořídila dva pesany. Byli s nimi od štěnda a pohoda.

5.6.2006 15:09

alishka napsal(a):

Zvyknou...

5.6.2006 15:10

marcha napsal(a):
Zvyknou...

Sam si takhle postupně zvykl na několik koček

5.6.2006 15:11

marcha napsal(a):
Sam si takhle postupně zvykl na několik koček

5.6.2006 15:26

marcha napsal(a):

kočka byla doma o týden dřív

5.6.2006 17:25

alishka napsal(a):

Jistě

5.6.2006 21:27

mirka napsal(a):
Jistě

Zvyknou si, náš puntík taky kočky nemusel a když jsme mu domu jednu přinesli, tak musel pochopit že nesmí, a zvykl si. Spíš jsme pak hlídali, aby toho kočka nezneužívala.

5.6.2006 21:32

danarny napsal(a):
Zvyknou si, náš puntík taky kočky nemusel a když jsme mu domu jednu přinesli, tak musel pochopit že nesmí, a zvykl si. Spíš jsme pak hlídali, aby toho kočka nezneužívala.

Po čase ho opustil i ten výraz plný utrpení a na kocoura nedal dopustit

6.6.2006 09:01

alishka napsal(a):

zvyknou si...mam doma haskyho a na nasi kocku neda dopustit...ale kdyby potkal venku nejaku cizi...tak by to asi nedopadlo nejlip...

6.6.2006 09:52

alishka napsal(a):

určitě si zvyknou. u nás to tedy bylo obráceně. Máme už kocourka v pokročilém věku a k němu jsem si přinesla štěňátko, ale po pár týdnech už je to celkem ok. Sice spolu neleží na pelíšku ... škoda ... ale jinak se nemusíme bát, že by jeden druhému ublížili.

Štěně v osmi týdnech bylo velké jako kocour, tak si kocour dovoloval, ale měl ostříhané a zapilované drápky, tak i přes pár facek je pes nedotčen. A teď je štěník 3x takový jak kocour, tak to už si náš mourek moc nedovoluje.

6.6.2006 10:41

alishka napsal(a):

Ještě jedna fotka

Přidejte reakci

Přidat smajlík