Rhodéský ridgeback - velikost kotce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2010 19:17
reptimania

XXX.XXX.24.248

Zdravím,
plánujeme si pořídit rhodéského ridgebacka. Koupili jsme si i nějakou literaturu, jenže se vní vůbec neřešila možnost, že by pes byl celoročně venku v kotci. Tak se chci zeptat jestli je to možné (samozřejmě by byla bouda řádně zateplená)? A jak velkou základnu by měl takový kotec mít?

Předem díky za odpovědi

S pozdravem
Reptimania

28.5.2010 21:59
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

RR ? Celoročně - tedy i v zimě venku ?!
smajlík

29.5.2010 08:49
reptimania

XXX.XXX.24.248

No původně to tak bylo zamýšleno. Když jsem projížděl internet, tak to bylo tak 50:50, ael už jsem pochopil, že to nepůjde...

29.5.2010 09:51
impact

XXX.XXX.195.92

rapotacka11 napsal(a):
smajlík

Zase iFaunovská hysterie. smajlík

Téměř každý pes může být celoročně venku, pokud tomu přispůsobíte podmínky. Jen tady na iFauně panuje velmi rozšířený názor, že je to týrání. smajlík

29.5.2010 13:36
happinka

XXX.XXX.69.73

Hladkosrstý pes z Afriky celoročně venku v Evropě? To snad ne. Lepší by bylo mít ho doma. Kotec? Čím větší tím lepší, je to velký a temperamentní pes. Hlavně mu zajisti dost zábavy, pohybu, péči a kontaktu s vámi.

29.5.2010 14:19
impact

XXX.XXX.195.92

happinka napsal(a):
Hladkosrstý pes z Afriky celoročně venku v Evropě? To snad ne. Lepší by bylo mít ho doma. Kotec? Čím větší tím lepší, je to velký a temperamentní pes. Hlavně mu zajisti dost zábavy, pohybu, péči a kontaktu s vámi.

Husky nebo malamut v bytě? No to snad ne? smajlík

By mě zajímalo, ve které generaci zpátky má ty Afričany. smajlík

29.5.2010 15:55
lavacca

XXX.XXX.1.3

rapotacka11 napsal(a):
smajlík

Nevím, proč z toho dělá tolik lidí takovou tragédii. Samozřejmě mít hladkostého psa venku s tím, že by štěndo bylo venku zvyklé odmala a ne ho vyndat ven až bude dospělý.

Známý má celoročně venku fenu VKO. Má pro ni zateplenou boudu a fena miluje lítání venku, naopak by mi přišlo divný ji mít zavřenou doma. :-|

Přijde mi, že mít psa doma je novodobý boom. Právě známá tu měla kamaráda z Dánska a ten se strašně divil, jak to, že mají tu fenu venku. Že u nich v Dánsku je to naprosto nepřijatelný, aby byl pes venku u boudy. :-| A to i lovecký plemena. Je mi jansý, že takový gaučoví psi mají být doma, ale rpoč tam cpát psy, kteří po staletí žili venku, protože tam protě pracovali?

Jinak chápu, že RR je sice z Afriky, ale upřímně - kdo z chovatelů má zvířata přímo odtamtud aby mohl říct, že ten pes tu umrzne díky velkým teplotním rozdílům? Stejně si pán asi koupí štěně z ČR, tak je tu předpoklad, že jak štěně, tak jeho mtak už budou přivyklí na středoevropský podnebí.

29.5.2010 16:48
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Proč někteří - spíš některé "znalkyně a odbornice" na čísi názor reagují slovy HYSTERIE , TRAGEDIE ? . . . . .
1. RR do kotce nepatří - chtěla bych věřit , že by ho chovatel do kotce neprodal , ale . . . . .
2. Pro celoroční pobyt venku je velký výběr jiných plemen

29.5.2010 17:02
impact

XXX.XXX.195.92

rapotacka11 napsal(a):
Proč někteří - spíš některé "znalkyně a odbornice" na čísi názor reagují slovy HYSTERIE , TRAGEDIE ? . . . . .
1. RR do kotce nepatří - chtěla bych věřit , že by ho chovatel do kotce neprodal , ale . . . . .
2. Pro celoroční pobyt venku je velký výběr jiných plemen

Proč? Protože mi to prostě přijde hysterické. Něco jako "chudáček pejsek týranej v boudě". smajlík

29.5.2010 20:11
honey

XXX.XXX.138.182

RR nepatří ven, patří k rodině - domů. Je velmi, velmi společenský pes a vyžaduje společnost člověka, chvíle bez pána jsou pro něj téměř utrpením (to už přeháním, ale opravdu je to "závislák"). Všude si můžete přečíst, že Rhodéský Ridgeback Potřebuje mít stálý kontakt s člověkem a to jaksi v kotci nefunguje.
Mimojiné se mu venku změní srst a nevím jak by to bylo hodnoceno například u výstavního jedince. A podle mne bude i povaha jiná.

Snad už se zadavatel rozhodl jinak...

29.5.2010 21:12
reptimania

XXX.XXX.24.248

Ano, zadavatel se rozhodl jinak. Zajímalo mě to proto,že jak jsem napsal výše: na internetu je to asi 50:50, co se týče této problematiky. Samozřejmě raději si vezmu psa domů nebo ho raději nebudu mít vůbec. Šlo mi jen o názor lidí, kteří tohoto psa mají doma a ví jak to s ním chodí. Omlouvám se za špatnou otázku a chápu emoce, které vyvolala. Každopádně znovu opakuji: pokud si RR pořídíme, tak bude v domě...

Díky všem.

29.5.2010 22:09
happinka

XXX.XXX.37.233

Impact, vezmi si na sebe mikinu a bez spacáku zkus bydlet v zateplené boudě. Třeba příjdeš na to, že potřebuješ bundu nebo kožich. To, že RR v čechách nemají v přímém příbuzenstvu africké předky, z nich ještě nedělá chlupáče, kteří mají dostatečný kožich na pobyt v zimě venku. Pořád to jsou hladkosrstí psi a pořád je to plemeno pocházející z Afriky. Kdyby pocházeli z Aljašky, vypadali by jinak a měli by jiný kožich. Copak je tak těžké pochopit, že určitá rasa psa byla vyšlechtěná do určitých podmínek a k určitým účelům? To, že máš pocit, že pes vydrží každou kravinu, kterou si člověk vymyslí, ještě neznamená, že to tak opravdu je. Pokud někdo potřebuje psa, který bez problémů zvládne celoroční pobyt venku, měl by si vybrat z plemen, která nejsou hladkosrstá.

30.5.2010 10:05
impact

XXX.XXX.195.92

V té boudě je klidně i dvacet stupňů, víš o tom? Byla jsi někdy v takové zateplené boudě? Stačí si tam natáhnout ruku.. Jinak každý pes potřebuje stálý kontakt se svojí smečkou, nejen RR. A přesto tolik psů bydlí venku a netrpí tím..

Ale to je fuk. Mějte si psy, kde chcete. Zadavatel se ptal na názor, tak jsem svůj řekla. To, že se neshoduje s jinými názory je vcelku normální. smajlík

30.5.2010 10:25
happinka

XXX.XXX.37.233

Ano, vím, kolik může být v zateplené boudě. Ale také vím, že hladkosrstý pes nemá na celoroční pobyt venku prostě výbavu od přírody. Nejlepší řešení by bylo udělat psí dveře a psovi umožnit, aby byl venku nebo v domě podle svého přání.

30.5.2010 11:29
sabina

XXX.XXX.60.81

Taky nejsem nějak citlivá. Ale RR si opravdu nedokážu venku představit. Je to pes bez podsady a pochybuju že by mu nebyla zima.
Navíc nevím jak ostatní, ale já si kupuji psa jako společníka, bohužel i chlupaté plemeno by trávilo život semnou - tudíž semnou v domě, semnou venku.
Ale pokud někdo vybírá psa pod záminkou kotce - není natom nic špatného, pokud je o něj postaráno - ale mělo by mít nato podmínky a dle mě i srst.

Ale je to na pávíčcích.
Jen přidám skutečnost, že jsou to opravdu závisláci. Pod naší babičkou bydlí rovnou dva v bytě, a ani tak si nevypomůžou a lítostivě hučí oba celý den, než páníčci přijdou.
Díky bohu za psa, co mám doma jásmajlík

30.5.2010 11:30
impact

XXX.XXX.195.92

Hele neodporuješ si trochu? V jednom příspěvku mi nutíš názor, že bych možná přišla na to, že v té boudě potřebuju kožich a ve druhém mi odsouhlasíš, že je tam krásně teplo?smajlík

30.5.2010 12:18
happinka

XXX.XXX.37.233

impact napsal(a):
Hele neodporuješ si trochu? V jednom příspěvku mi nutíš názor, že bych možná přišla na to, že v té boudě potřebuju kožich a ve druhém mi odsouhlasíš, že je tam krásně teplo?smajlík

Neodporuju si. Jen si prosím tě uvědom, čím to je, že v té boudě je teplo.... . Kdo tu boudu vytápí.

30.5.2010 14:00
anet

XXX.XXX.79.134

Som majiteľka RR, afrických predkov má priamo (jeho otec import Afrika, matka anglicko-africká krv).
Nie som nadšenec RR, cez to všetko si neviem predstaviť držať RR celoročne vonku v koterci. RR nemá podsadu a tak ho srsť nechráni pred nepriaznivým počasím a chladom. Okrem faktu, že pes bude fyzicky aj psychicky trpieť, pes bude podliehať nachladeniam, prechladeniam a podchladeniam a to na ňom časom zanechá vážne zdravotné problémi (napr. s ľadvinami).
Možno by ste mali pouvažovať nad iným plemenom, napr. nejakým pastierakom ako je slovenský čuvač, pyrenejský horský pes a pod.smajlík

30.5.2010 15:37
dejna

XXX.XXX.142.1

impact napsal(a):
V té boudě je klidně i dvacet stupňů, víš o tom? Byla jsi někdy v takové zateplené boudě? Stačí si tam natáhnout ruku.. Jinak každý pes potřebuje stálý kontakt se svojí smečkou, nejen RR. A přesto tolik psů bydlí venku a netrpí tím..

Ale to je fuk. Mějte si psy, kde chcete. Zadavatel se ptal na názor, tak jsem svůj řekla. To, že se neshoduje s jinými názory je vcelku normální. smajlík

V zateplené boudě je teplo. Ale přeci nebudeme psa nutit, aby celou zimu ztrávil v boudě, ne? Jenom kvůli tomu, že si někdo pořídí hladkosrsťáka ven. V boudě tomu psovi sice bude dobře, ale jak vyleze ven, bude mu zima. Dovedu si představit, jak třeba NO sedí na zápraží a očumuje, co se děje kolem. Ale už si teda nedovedu představit RR. Podle mě je každej, kdo si ven, tj. k boudě, popř. do kotce, pořídí hladkosrstý plemeno (ať je to RR, ohař, pitbull, jezevčík, doga, dobrman atd.) blb a sobec.:-| Na procházce psovi bude fajn, ptž se mele, ale doma na zahradě bude klepat kosu, tak raději chudák bude pořád zalezlej v boudě. O tom to podle mě je.
Netvrdím, že nutně každej pes musí být doma (on ne každej má psa jako společníka, jsou lidi, co potřebují hlídače, pracanta k ovcím atd.). Pokud se člověk venkovnímu psovi věnuje, je to ok. Ale hladkosrstej pes podle mě ven nepatří (to by jej musel vlastnit někdo, kdo s ním dělá 6-8 hodin denně aktivity, aby se pes nenudil a byl tak unavený, že bude rád, že do té boudy může zalízt).
Stejně tak zastávám názor, že ne každej pes je k pobytu doma vhodnej (bernardýn, husky...), přesto se mnou někteří majitelé těchto psů nemusí souhlasit, ale to je věc každého, jestli chce mít huňáče doma, resp. mu zajistí podmínky, aby tam netrpěl. Už vidím, že do mě někdo pustí, proč huňáče dom jo a hladkosrstýho ven ne: jak jsem psala, podle mě není vhodné ani jedno, ale když už, tak huňatec se přizpůsobí bytu líp (vylíná, budu míň topit, dám na podlahy dlažbu atd.).

31.5.2010 08:01
dabliczech

XXX.XXX.247.225

Jen mimochodem pro ty znalce, co tvrdí, že RR tu nemá s Afričany nic společného.

V ČR se vyskutují i importovaní psi přímo z Afriky. :) A v Evropě, kam se jezdí velice často na krytí, jsou jistě také.

14.1.2011 23:24
srkalok

XXX.XXX.31.107

Dobrý večer, vím, že je to váš názor, ale urážky lidí, kteří se pouze chtěli informovat na věci důležité aby RR neublížili a podle vás jsou blbci a sobci jsou naprosto mimo mísu a říct mi to do očí a mít vás tak po ruce. . . Nemůžete lidi takto urážet pro jejich nevědomost. Tento blog si našli právě proto aby získali informace a ne proto aby je urážel kdekdo.
Měl jsem dotaz na jednu známou chovnou stanici, kde mi majitelka sdělila, že to moc nedoporučuje, ale že prodávala pejska RR pánovi, který ho má celoročně venku, byla se na pejska po pár letech podívat a je naprosto v pohodě. A ještě jeden dotaz.. Pokud půjdete po ulici a uvidíte žebráka se svým psem, komu hodíte kůrku? Myslím, že odpověď znám.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2011 09:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.98

Ráda bych vás upozornila, že ní krátkosrstý pes jako krátkosrstý pes - s podsadou a bez. Krátkosrstého psa bez podsady, jako je RR, dobrman a podobně. Nejsem žádná cíťa, ale krátkosrstého psa bez podsady bych celoročně venku neměla, ať už má krev africkou nebo českou. Ovšem krátosrstého psa s podsadou, tomu se nebráním, v zateplené boudě, proč ne. Dokonce jednoho takového rodiče mají, a světe div se, pokud teplota neklesne pod -10°C tak ani boudu nepoužívá, spí v pelíšku v altánu, v hromadě listí pod stromem (která se tam nechává právě kvůli němu) a že by strádal, měl zdravotní problémy a byl mučen zimou se mi nezdá.

16.1.2011 17:16
czizecka

XXX.XXX.106.200

Já bych RR venku nechovala, ne kvůli srsti, to si myslím že srst se přizpůsobí (ne teda když ho tam strčíte z bytu v prosinci), ale kvůli jeho povaze. Labrador třeba má taky srst na život veku přizpůsobenou, ale myslím si že je natolik společenský, že je lepší když je s rodinou, tak jako CC které jsme měli a které venku trpělo ne zimou, ale samotou.. není to hezký pohled na smutného psa :(((

19.2.2014 19:03
...martin...

XXX.XXX.139.12

Vím že už je to asi pozdě ,ale mám kamaráda a ten má RR celoročně venku jen v zimě ho pouští na noc domů na verandu. Přemýšlím že si od něj vezmu štěně a budu ho mít v kotci ,ale ta bude otevřená jen ve vijmečných případech ji zavřu.
A nepřipadá mi to jako týrání když pes může být venku ,týrání je když velký plemeno psa musí být zavřeno v bytě, a jak tam někdo píše že nemůže být v zimě venku tak nevím jak by to ďáli s procházkama když potřebuje dlouhé procházky.
A taky je to hlídací plemeno tak nevím jak by z gauče ohlídal celí dúm

19.2.2014 19:21
...martin...

XXX.XXX.139.12

Podle mě je mít velké plemeno v bytě nesmysl ,chudák pes je jedno jestli je to krátkosrstý nebo dlouhosrstý a pochybuju o tom že takový majitelé pak s těma psi tráví čtyři až pět hodin venku aby se pořádně proběhli tak proto i RR na zahradu mám informace od dvou chovatelů co je maj celoročně na zahradě jen v zimě je pouštěj na chodbu domu a nic jim neschází to záleží jak toho psa vychováte jestli ho rozmazlíte a nebo ho vycvičíte a bude hlídač jak je vlastně v jeho povaze

19.2.2014 20:47
pidla

XXX.XXX.96.38

...martin... napsal(a):
Podle mě je mít velké plemeno v bytě nesmysl ,chudák pes je jedno jestli je to krátkosrstý nebo dlouhosrstý a pochybuju o tom že takový majitelé pak s těma psi tráví čtyři až pět hodin venku aby se pořádně proběhli tak proto i RR na zahradu mám informace od dvou chovatelů co je maj celoročně na zahradě jen v zimě je pouštěj na chodbu domu a nic jim neschází to záleží jak toho psa vychováte jestli ho rozmazlíte a nebo ho vycvičíte a bude hlídač jak je vlastně v jeho povaze

Zatímco sám na zahradě se pes děsně šťastně proběhne, žejo...

Mám labradory v bytě a věřte nebo ne, ty tři hodiny na procházky si pro ně denně najdu. Mimo to s námi tráví čas doma, kde s nimi mezi běžnou denní činností pořád komunikujeme a cvičíme (pomáhají věšet ponožky, zavírat dvířka od linky atd. atd.). Kolik aktivity a podnětů má takový zahradní pes? Od plotu k plotu a zpátky, no to je tedy výhra. I kdybych měla psy na zahradě, stejně bych jim ty tři hodiny procházek denně věnovala. Psi totiž nepotřebují bezmyšlenkovité lítání kolem plotu, psi potřebují procházky kvůli podnětům, novým pachům, komunikaci se svou smečkou, práci, výcviku...

Mít krátkosrsté plemeno bez podsady v našich klimatických podmínkách na zahradě je zhovadilost, když je tolik plemen, která mají srst přizpůsobenou do mrazu. Jo, v boudě je teplo, ale to má pes být celou zimu čtyřiadvacet hodin denně zalezlý v boudě? smajlík

19.2.2014 21:38
gucci.k

XXX.XXX.104.226

reptimania napsal(a):
Zdravím,
plánujeme si pořídit rhodéského ridgebacka. Koupili jsme si i nějakou literaturu, jenže se vní vůbec neřešila možnost, že by pes byl celoročně venku v kotci. Tak se chci zeptat jestli je to možné (samozřejmě by byla bouda řádně zateplená)? A jak velkou základnu by měl takový kotec mít?

Předem díky za odpovědi

S pozdravem
Reptimania

RR, by neměl být venku celoročně, protože je náchylný na různé nemoci. Pochopím, kdyby bylo venku, když je teplo. Ale i v zimě? Může nastydnout na ledviny. RR tím hodně trpí.

vera.va

20.2.2014 13:27
vera.va

XXX.XXX.118.1

Já teda nevim, ale u nás na vsi maj RR (fenu a jejího syna - pochopitelně kastrovaného), maj je celoročně venku v zatepleném kotci, feně je letos 8 let, psovi letos 6 let - celý ty léta jsou v kotci a žijí. Ani jeden nevykazuje známky nějakého zanedbání či snad týrání...
Pokud má pes zateplenou boudu, tak nevidim problém v tom mít RR v kotci - rozměr kotce aspoň 3x3 m. smajlík

vera.va

20.2.2014 13:35
vera.va

XXX.XXX.118.1

A teda nevim, ale přijde mi horší psa chovat v bytě/domě a denně ho vystavovat teplotnímu šoku..
V baráku 24 stupňů, pes vyleze ven a tam je 10 stupňů. To je 14 stupňů teplotní rozdíl, kterýmu pes musí čelit... Nedej bože, když venku je -3 a ve vyhřátém bytě 24 stupňů, to už je sakra rozdíl - ti psi, kteří žijí ve vyhřátém bytě nemají takovou srst, kterou má pes chován celoročně venku, pes doma jaxi více pelichá, protože nepotřebuje toliko chlupů, jako psi venku, proto jsou psi chovaní v bytě náchylnější na prochladnutí, ofouknutí a podobně.

Vidim to na kamarádce, má krátkosrstou kolii - když ji porovnám s koliema, co bydlí venku, má Aidan o dost řitší srst, jsou mu 4 roky a musí nosit ven obleček, hlavně, když je takhle, protože bez oblečku trpí záněty ledvin...

20.2.2014 14:55
pidla

XXX.XXX.106.11

vera.va napsal(a):
A teda nevim, ale přijde mi horší psa chovat v bytě/domě a denně ho vystavovat teplotnímu šoku..
V baráku 24 stupňů, pes vyleze ven a tam je 10 stupňů. To je 14 stupňů teplotní rozdíl, kterýmu pes musí čelit... Nedej bože, když venku je -3 a ve vyhřátém bytě 24 stupňů, to už je sakra rozdíl - ti psi, kteří žijí ve vyhřátém bytě nemají takovou srst, kterou má pes chován celoročně venku, pes doma jaxi více pelichá, protože nepotřebuje toliko chlupů, jako psi venku, proto jsou psi chovaní v bytě náchylnější na prochladnutí, ofouknutí a podobně.

Vidim to na kamarádce, má krátkosrstou kolii - když ji porovnám s koliema, co bydlí venku, má Aidan o dost řitší srst, jsou mu 4 roky a musí nosit ven obleček, hlavně, když je takhle, protože bez oblečku trpí záněty ledvin...

A co ti chudáci psi, co mají zateplenou boudu? Zadýchají si ji na 25 stupňů, pak vylezou ven a mají teplotní šok. Zateplený boudy by se měly zakázat...
</ironie>

Mám bytové labradory a v mraze nemají problém, dokážou v pohodě celý den aportovat z ledové vody. Protože je to plemeno, které je mrazu přizpůsobené, má hustou mastnou srst s teplou podsadou. Prochladnutí nebyli v životě. Pokud je kraťanda vaší kamarádky náchylná na nachlazení, bude tam nějaký imunitní problém, špatná výživa, něco takového.

RR se mrazu nepřizpůsobí, protože nemůže - podsadu si nevymyslí, ani kdyby chtěl. Je fuk, jestli RR chováte v bytě, nebo v kotci, tak i tak bude trpět zimou, pokud bude někde delší dobu postávat bez pohybu. Bytový pes postávat nebude, ten je buď doma v teple, nebo na procházce lítá a zahřeje se pohybem, navíc rozumní majitelé RR psy v zimě oblékají. Zahradní pes si může vybrat - čučet v boudě do zdi nebo klepat kosu venku bez nějaké aktivity, která by ho aspoň zahřála. Děkuji, nechci.

vera.va

20.2.2014 15:25
vera.va

XXX.XXX.118.1

Pes si umí najít místo, kde je mu dobře, pokud mu je budě teplo, popoleze ven... smajlík

20.2.2014 15:32
pidla

XXX.XXX.106.11

vera.va napsal(a):
Pes si umí najít místo, kde je mu dobře, pokud mu je budě teplo, popoleze ven... smajlík

Pes si umí najít místo, kde je mu dobře... hezký. V boudě je mu teplo, ale je tam příšerná nuda, venku je mu sice šílená zima, ale aspoň se tam trošku něco děje. Co si má podle vás vybrat, aby byl spokojenej a bylo mu dobře? smajlík

Znovu se ptám: proč si pořizovat do mrazu plemena bez podsady? Je strašná spousta plemen, která si spokojeně lehnou do sněhu a bude jim dobře. Proč nutit plemeno původem z tropické Afriky, aby přežíval v našem klimatu? Ale to platí obecně - proč si pořizovat psa bez ohledu na jeho nároky? Proč si pořizovat lovecké plemeno, pokud se nechci věnovat lovečině (či aspoň nějakému sportu od lovečiny odvozenému)´, proč si pořizovat huskyho, pokud se nechci věnovat mushingu, apod.? Proč je lidský rozmar "tohle plemeno chci a přes to nejede vlak" důležitější než spokojenost toho psa?

vera.va

20.2.2014 15:50
vera.va

XXX.XXX.118.1

Na tuto otázku neznám odpověď, samotnou by mě zajímala...
Já osobně krátkosrsté psy nechovám, protože se mi líbí více dlouhosrstí medvídci smajlík
Jen sem přidala zkušenosti ze svého okolí, toť vše smajlík

20.2.2014 16:18
pidla

XXX.XXX.106.11

vera.va napsal(a):
Na tuto otázku neznám odpověď, samotnou by mě zajímala...
Já osobně krátkosrsté psy nechovám, protože se mi líbí více dlouhosrstí medvídci smajlík
Jen sem přidala zkušenosti ze svého okolí, toť vše smajlík

Zkušenosti jsou jedna věc, ale že to ti psi nějak přežijou, ještě neznamená, že jsou spokojený... Trošku citu by to chtělo. Když má pes na těle pět chlupů třema řadama, jak mu asi bude celý den v mínut patnácti?

Nejde o krátkosrstý versus dlouhosrstý pes, spíš o typ srsti. Třeba husky je taky krátkosrstý pes, žejo...

20.2.2014 16:59
reptimania

XXX.XXX.235.116

Dovolim si reakci, když už jsem to vlakno založil. RR uz doma nějaky ten rok mám a žádný kotec se nakonec nevymýšlel. Je doma, pouze když nikdo není doma, tak je venku, kde má zateplenou boudu.

20.2.2014 17:05
rapotacka11

XXX.XXX.53.128

Fakt ?
smajlík smajlík

22.2.2014 13:11
...martin...

XXX.XXX.139.12

pidla napsal(a):
Zatímco sám na zahradě se pes děsně šťastně proběhne, žejo...

Mám labradory v bytě a věřte nebo ne, ty tři hodiny na procházky si pro ně denně najdu. Mimo to s námi tráví čas doma, kde s nimi mezi běžnou denní činností pořád komunikujeme a cvičíme (pomáhají věšet ponožky, zavírat dvířka od linky atd. atd.). Kolik aktivity a podnětů má takový zahradní pes? Od plotu k plotu a zpátky, no to je tedy výhra. I kdybych měla psy na zahradě, stejně bych jim ty tři hodiny procházek denně věnovala. Psi totiž nepotřebují bezmyšlenkovité lítání kolem plotu, psi potřebují procházky kvůli podnětům, novým pachům, komunikaci se svou smečkou, práci, výcviku...

Mít krátkosrsté plemeno bez podsady v našich klimatických podmínkách na zahradě je zhovadilost, když je tolik plemen, která mají srst přizpůsobenou do mrazu. Jo, v boudě je teplo, ale to má pes být celou zimu čtyřiadvacet hodin denně zalezlý v boudě? smajlík

To je jasný že i když pes je na zahradě tak se sním musí stejnak na procházky ,ale co takový pes v bytě deset na deset když je sám doma tak to je taky hovadina smajlík .No to je pěkný když takhle přemýšlíte plemeno do mrazu ,ale co s ním když bude pětatřicet a více ve stínu to bude taky chudák, přemýšlela jste i o tom než jste to sem plácla

22.2.2014 13:30
...martin...

XXX.XXX.139.12

pidla napsal(a):
Pes si umí najít místo, kde je mu dobře... hezký. V boudě je mu teplo, ale je tam příšerná nuda, venku je mu sice šílená zima, ale aspoň se tam trošku něco děje. Co si má podle vás vybrat, aby byl spokojenej a bylo mu dobře? smajlík

Znovu se ptám: proč si pořizovat do mrazu plemena bez podsady? Je strašná spousta plemen, která si spokojeně lehnou do sněhu a bude jim dobře. Proč nutit plemeno původem z tropické Afriky, aby přežíval v našem klimatu? Ale to platí obecně - proč si pořizovat psa bez ohledu na jeho nároky? Proč si pořizovat lovecké plemeno, pokud se nechci věnovat lovečině (či aspoň nějakému sportu od lovečiny odvozenému)´, proč si pořizovat huskyho, pokud se nechci věnovat mushingu, apod.? Proč je lidský rozmar "tohle plemeno chci a přes to nejede vlak" důležitější než spokojenost toho psa?

A co dělá ten tvůj labrador doma když tam nejsi taky se nudí tak před lepší se proběhnout a v zimě na noc domů. A co ty plemena co je jim v zimě dobře tak zas v létě trpěj takže si nevibereš. Nevím jak tohle plemeno znáš když ho nemáš ,ale jak píšeš že je to loveckej pes a pak se k tomu nechová ,ale jeto plemeno RR i hlídací

22.2.2014 13:44
...martin...

XXX.XXX.139.12

Je pěkný jak každý rozumí plemenu RR ,ale nikdo ho nemá doma .Já vím od dvou nezávislých veterinářů že pokud toto plemeno tomu bude od štěněte vedeno že bude celoročně na zahradě tak si tomu přivikne jen v zimě je potřeba ho dávat na noc aspoň na chodbu domu.

22.2.2014 13:45
...martin...

XXX.XXX.139.12

gucci.k napsal(a):
RR, by neměl být venku celoročně, protože je náchylný na různé nemoci. Pochopím, kdyby bylo venku, když je teplo. Ale i v zimě? Může nastydnout na ledviny. RR tím hodně trpí.

To je většina psů k něčemu náchylná

22.2.2014 14:27
kalu

XXX.XXX.67.182

pidla napsal(a):

Naprosto souhlasím. Taky se mi moc líbí hladkosrstí psi, ale protože máme psy celoročně venku, nemám je.

22.2.2014 15:54
rapotacka11

XXX.XXX.36.173

...martin... napsal(a):
Je pěkný jak každý rozumí plemenu RR ,ale nikdo ho nemá doma .Já vím od dvou nezávislých veterinářů že pokud toto plemeno tomu bude od štěněte vedeno že bude celoročně na zahradě tak si tomu přivikne jen v zimě je potřeba ho dávat na noc aspoň na chodbu domu.

Panečku! Veterinář! To je autorita!
Co on všechno neví o chovu, o povahách atd. smajlík

22.2.2014 18:29
pidla

XXX.XXX.106.11

...martin... napsal(a):
A co dělá ten tvůj labrador doma když tam nejsi taky se nudí tak před lepší se proběhnout a v zimě na noc domů. A co ty plemena co je jim v zimě dobře tak zas v létě trpěj takže si nevibereš. Nevím jak tohle plemeno znáš když ho nemáš ,ale jak píšeš že je to loveckej pes a pak se k tomu nechová ,ale jeto plemeno RR i hlídací

Co dělají moji labradoři sami doma? Chrní. Vzhledem k tomu, že jsou sami tak čtyřikrát do týdne dvě až čtyři hodiny, tak si nemyslím, že by byli nějak zásadně tejraní nudou.

Plemena, kterým je v zimě venku dobře, je dobře i v létě. Oni totiž na léto vylínají, víš?

Jestli si myslíš, že temperamentnímu pracovnímu psu k tomu, aby se nenudil, stačí, když se sám proběhne po zahradě... smajlík Jo, byli to psi hlídací - chránili hospodářství před lvy, hyenami a podobně. Ale vždy v přítomnosti člověka. Koneckonců ani ridgeback sám lva nezakousne, žejo. Jen ho zadržel těch pár minut, než pán přišel. Tuhle aktivitu psu podle tebe plnohodnotně nahrazuješ možností o samotě oštěkávat u plotu kolemjdoucí? smajlík

22.2.2014 21:24
...martin...

XXX.XXX.139.12

pidla napsal(a):
Co dělají moji labradoři sami doma? Chrní. Vzhledem k tomu, že jsou sami tak čtyřikrát do týdne dvě až čtyři hodiny, tak si nemyslím, že by byli nějak zásadně tejraní nudou.

Plemena, kterým je v zimě venku dobře, je dobře i v létě. Oni totiž na léto vylínají, víš?

Jestli si myslíš, že temperamentnímu pracovnímu psu k tomu, aby se nenudil, stačí, když se sám proběhne po zahradě... smajlík Jo, byli to psi hlídací - chránili hospodářství před lvy, hyenami a podobně. Ale vždy v přítomnosti člověka. Koneckonců ani ridgeback sám lva nezakousne, žejo. Jen ho zadržel těch pár minut, než pán přišel. Tuhle aktivitu psu podle tebe plnohodnotně nahrazuješ možností o samotě oštěkávat u plotu kolemjdoucí? smajlík

To vím že línaj ,ale stejnak dlouhosrstí psi snášej horko hůř.A pořát lepší aby čekal venku než přijdu z práce než aby se nudil zavřenej doma.Je pěkný že ze sebe děláš chytrolína ,ale byl jsem na dovoleny vJAR a tam měli RR normálně venku u baráku a největší zděšení bylo když byli přivázáni u boudy.
A když jseš proti tomu aby byli venku tak jak mi vysvětlíš že může být RR jedno z plemen v americký armádě a v armádě jakpak se chovaj psi jedině v kotci.
Dokonce vím od kamaráda co se vloni vrátil z Afghánistánu kde byl na americký základně v horách že je tam měli taky ,tak jsem se ho ptal jak to dali v zimě to nad kotcema postavili stan dali jim větší vrstvu slámy pod sebe a bylo,když teplota klesla k pětadvaceti a bylo tam prej i hůř tak kolem stanu dali balíky slámy takže co k tomu víc dodat jen že ho maj taky celoročně venku

22.2.2014 21:25
...martin...

XXX.XXX.139.12

rapotacka11 napsal(a):
Panečku! Veterinář! To je autorita!
Co on všechno neví o chovu, o povahách atd. smajlík

Určitě víc než ty

22.2.2014 21:34
...martin...

XXX.XXX.139.12

...martin... napsal(a):
Určitě víc než ty

Určitě vědí když jsou chovaní venku jestli jsou víc nemocný nebo ne

22.2.2014 22:11
fram

XXX.XXX.70.158

smajlík A "vyrobí" si pacienta!

23.2.2014 10:31
...martin...

XXX.XXX.139.12

pidla napsal(a):

Už vidím jak při hlídání byl u něj člověk ,když každý ví i malí dítě že lvy a jiní predátoři loví v noci a přes den jsou schovaní. Nebo jakpak to vidíš ,že by byli vždy přes noc s ním venku na stráži smajlík

23.2.2014 10:34
...martin...

XXX.XXX.139.12

fram napsal(a):
smajlík A "vyrobí" si pacienta!

No to je stejný jako když ty chodíš k doktoroj no taky jsi pacient nebo ty snad nechodíš k doktoroj a máš bábu kořenářku

24.2.2014 09:15
pidla

XXX.XXX.106.11

...martin... napsal(a):
Už vidím jak při hlídání byl u něj člověk ,když každý ví i malí dítě že lvy a jiní predátoři loví v noci a přes den jsou schovaní. Nebo jakpak to vidíš ,že by byli vždy přes noc s ním venku na stráži smajlík

"Lvy" loví výhradně v noci... a to jsi četl kde? V nějaké knížce pro "malí" dítě? smajlík Lvi loví kdykoliv, třeba i v poledne. I když je pravda, že v noci loví častěji.

Já neříkám, že měli člověka za prdelí. Ale byl přinejmenším na doslech. Psi lva zadrželi a štěkotem si pána přivolali, ten lva zastřelil.

24.2.2014 20:01
...martin...

XXX.XXX.139.12

pidla napsal(a):
"Lvy" loví výhradně v noci... a to jsi četl kde? V nějaké knížce pro "malí" dítě? smajlík Lvi loví kdykoliv, třeba i v poledne. I když je pravda, že v noci loví častěji.

Já neříkám, že měli člověka za prdelí. Ale byl přinejmenším na doslech. Psi lva zadrželi a štěkotem si pána přivolali, ten lva zastřelil.

Lvy loví výhradně v noci ano to jsem se učil v Etnologii jestli ti to něco říká a v poledne určitě neloví protože jsou schovaní před žárem slunce. A nejdřív si o tom něco nastuduj než sem něco plácneš pak jsi akorát k smíchusmajlík No tak vidíš sám(a) to tady píšešeš že RR nepotřebuje neustálou přítomnost člověka a teda může být i na zahradě

24.2.2014 20:20
pidla

XXX.XXX.106.11

...martin... napsal(a):
Lvy loví výhradně v noci ano to jsem se učil v Etnologii jestli ti to něco říká a v poledne určitě neloví protože jsou schovaní před žárem slunce. A nejdřív si o tom něco nastuduj než sem něco plácneš pak jsi akorát k smíchusmajlík No tak vidíš sám(a) to tady píšešeš že RR nepotřebuje neustálou přítomnost člověka a teda může být i na zahradě

V etnologii? Zajímavé, že jste se v etnologii učili o lvech, když etnologie pojednává o lidových krojích, nářečích, hudbě, pověstech... Tak nevím, kdo tu jen plácá a je k smíchu.

Jistěže může být RR i na zahradě, však nikdo nepsal, že ne. V tropickém klimatu a s dostatkem fyzické i psychické aktivity. Ne za mrazu celý den zalezlý v zateplené boudě, případně bezcílně pobíhající na patnácti metrech čtverečních bez podnětů.

24.2.2014 21:54
rapotacka11

XXX.XXX.34.22

- to jsem se učil v Etnologii jestli ti to něco říká -( musíš se ještě mooooc učit, drobku)
-------------------------------
Nemáš to jednoduchý, vid'?
Porad' se s vetem a vraž do boudy třeba naháče smajlík.

24.2.2014 22:38
...martin...

XXX.XXX.139.12

rapotacka11 napsal(a):
- to jsem se učil v Etnologii jestli ti to něco říká -( musíš se ještě mooooc učit, drobku)

Co to je vetem ? To myslýš jako latinsky veto nebo seš dyzlektyk

24.2.2014 23:15
...martin...

XXX.XXX.139.12

Už končím s váma na toto téma a začínám s montáží boudy . Já taky nikomu nezakazuju chovat v bytě dlouhosrsté plemeno ,taky to pro něj není nic dobrého. Když to zakazujete tady chovat RR venku tak proč to nezakazujete i jinde třeba v americké armádě tam je taky maj a chovaj je v kotcích a nevím o tom že by byli v kotcích radiátory ,ano někdo může říct že je v různých částech ameriky teplo ,ale jak jsem psal výše tak vím od kamaráda že je měli v Afgánských horách a tam je chladnějc než u nás. A na závěr jak se říká podle sebe soudním tebe tak si sem pište co chcete.

25.2.2014 06:37
...martin...

XXX.XXX.139.12

rapotacka11 napsal(a):

Nevím proč se tlemíš jak p... ,zajeď si do Dvora Králového a tam se v oddělení savců ptej po ošetřovateli a možná se potkáme když přijedeš a ha kdo se směje na posled ty určitě ne smajlík

25.2.2014 06:55
rapotacka11

XXX.XXX.34.194

Etnologu - co víš o Etně smajlík?

25.2.2014 08:14
pidla

XXX.XXX.96.38

Do Dvora Králového? Ty ani nevíš, v jakém městě pracuješ? No hlavně že jsi studoval etnologii, cimbál se ti tam bude hodit smajlík

25.2.2014 09:09
pidla

XXX.XXX.96.38

Jo a mimochodem, zoo ve Dvoře Králové nemá oddělení savců. Podle jejich výroční zprávy má dvě oddělení kopytníků, oddělení šelem a oddělení ptáků a primátů. Kdeže to vlastně pracuješ? smajlík

25.2.2014 17:55
...martin...

XXX.XXX.139.12

No tak pardon přepsal jsem se o "n" správně je to Etologie .Rapotacka11 tam taky něco napsala s vetem a taky nevím co to je nebo jestli tak píše normálně tak je to k pláčismajlík.
A s tou ZOO to máš pravdu to je hlavní skupina která se uvádí,ale pro nás se to dále a dále rozděluje takže smůla a můžete jít někam

25.2.2014 18:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.17

...martin... napsal(a):
Co to je vetem ? To myslýš jako latinsky veto nebo seš dyzlektyk

mysl효
jsi
dyslektik
smajlík

Právě vyšla nová pravidla pravopisu. Dobrá investice. smajlík

25.2.2014 19:13
...martin...

XXX.XXX.139.12

rapotacka11 napsal(a):
mysl효
jsi
dyslektik
smajlík

Právě vyšla nová pravidla pravopisu. Dobrá investice. smajlík

Nápodobně ,slovo "vetem" bych tam určitě nenašelsmajlík

25.2.2014 19:28
pidla

XXX.XXX.96.38

...martin... napsal(a):

Našel, neboj.
Fakt si nejsi vědomý, že každým svým prohlášením se znemožňuješ víc a víc?

25.2.2014 19:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.17

...martin... napsal(a):

žargon
nespisovná, obv. slangová mluva některých skupin společnosti //třeba kynologů//

25.2.2014 20:01
...martin...

XXX.XXX.139.12

rapotacka11 napsal(a):
žargon
nespisovná, obv. slangová mluva některých skupin společnosti //třeba kynologů//

Tak proč jsi neodpověděla na to když jsem se ptal ty kynoložko smajlíkco to je ?
Myslím že se tu má řešit úplně něco jinýho než to s čím jsi sem přišla ty a řešíš to že jsem se přepsal .

25.2.2014 20:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.17

Psala jsem: RR celoročně ven?
NE - můj názor, ne rozmar.

25.2.2014 21:46
...martin...

XXX.XXX.139.12

Prosim vás může mi to někdo vysvětlit když je tu většina proti tomu aby se RR choval na zahradě , jak to že se RR chová i jako služební plemeno a přece víme teda myslím že to většina ví kde se služební psi chovaj

25.2.2014 22:30
fram

XXX.XXX.70.158

Služební psi se chovají v kotcích, pravda, ale na jedné rotě "sloužil" NB a v zimě si ho psovod bral na cimru. Kotce mívali obložené chvojím, aby jim tam nenavál sníh a po službě se nažrali a byli rádi, že zalezou. Pes v zimě na zahradě bude čučet nejmíň dvacet hodin v boudě a možná uvidí svého pána, až mu ponese gáblík-to je ten rozdíl-žádná činnost a páník s kafíčkem u telky-spokojenost "na obou stranách"smajlík

26.2.2014 06:43
...martin...

XXX.XXX.139.12

fram napsal(a):
Služební psi se chovají v kotcích, pravda, ale na jedné rotě "sloužil" NB a v zimě si ho psovod bral na cimru. Kotce mívali obložené chvojím, aby jim tam nenavál sníh a po službě se nažrali a byli rádi, že zalezou. Pes v zimě na zahradě bude čučet nejmíň dvacet hodin v boudě a možná uvidí svého pána, až mu ponese gáblík-to je ten rozdíl-žádná činnost a páník s kafíčkem u telky-spokojenost "na obou stranách"smajlík

To bejvávalo že si je brali na cimru ,ale teď to tak není ,ale ano v zimě na večer ho vzít domů. To nevím jestli bude čučet já s ním mám úplné jiný plány různé aktivity.
A taky nevím kde většina lidí žije co tu píše ,ale vypadá to že v paneláků , protože kdyby bydleli v rodiným domě se zahradou tak by věděli že stejnak většinu roku se dělá po venku a to nemyslím jen ňáký sekání trávy

27.2.2014 14:05
zuzina

XXX.XXX.53.150

...martin... napsal(a):

Škoda, že jsi kromě hodin etnologie nezavítal i na nějaké hodiny českého jazyka. Takový předmět taky není v našich zeměpisných šířkách k zahození. smajlík

12.3.2014 17:27
...martin...

XXX.XXX.139.12

zuzina napsal(a):
Škoda, že jsi kromě hodin etnologie nezavítal i na nějaké hodiny českého jazyka. Takový předmět taky není v našich zeměpisných šířkách k zahození. smajlík

Mě urazí jen inteligent

15.3.2014 17:14
enniekleka

XXX.XXX.118.1

Já teda nevím, RR moc neznám povahově, ale podle mě jakýkoli pes když je na zahradě v kotci sám, tak je chudák, málo kdo mu pak dokáže věnovat tolik společnosti, aby nebyl frustrovaný. I kdybych ho ze zahrady vzala na 2h na vycházku nestačí mu to přece - mít společnost jen 2h. Podle mě je lepší když je pes sám v bytě třeba 8h, ale po vašem příchodu z práce je s vámi až zase do rána než odejdete, než sám na zahradě... Ano spousta lidí má psy v kotcích samotné na zahradě, ale ti psi vám těžko řeknou že se jim to nelíbí nebo že jsou smutní sami. Pak z takových psů jsou fustrovaní blbové. Já, když už bych přistoupila na to že RR ano celoročně ven / i když s tím moc nesouhlasím krze typ srsti/ tak jedině ve společnosti dalšího psa.

Mi

30.1.2016 20:57
Mi

XXX.XXX.139.6

Sk.

Mi

30.1.2016 21:44
Mi

XXX.XXX.139.6

Já mám ridgebacka venku!Debata je stará, ale třeba se někomu budou hodit mé zkušenosti.
Pořídil jsem si miláčka, hlídače a neexistovala představa, že by byl někdy venku a odsuzoval jsem lidi, že si pořídí psa a pak ho nechají na zahradě v boudě. Byl to postelovej mazel a gaučák. Chodil jsem s nim na cvičák, sportovali jsme a pes dospěl, vše bylo ok.
Takhle to bylo do jeho 5 let! Potom, doma ani v rodině žádná změna, ho to začalo táhnout ven, chtěl na zahradu čím dál častěji, prudil doma, že chce ven uprostřed vánice, deště atd. Nikdy dřív, bych ho nedostal vensmajlík! A zavolat ho ze zahrady domů, bylo stále divnější, poslouchá, takže šel, byl ale smutnej a nechtělo se mu, to tam neměl ani boudu, nikdy jsem si neuměl představit, že by do ní vlezl.
Protože je to opravdu člen rodiny a parťák, nechtěl jsem ho držet v domě, když bylo evidentní, že ho instinkt, pud, nevim co, táhne ven. Vím, že nejde psa mít doma ve 23st. a pak ho pustit na 12h ven do zimi, ať je 10st. nebo i teplota pod nulou a zase na noc zpět.Takové přechody by nedal žádnej pes a končí to vždy špatně.
Takže na jaře padlo rozhodnutí, že to s nim zkusíme venku a na stálo...jarem myslim asi květen. Pořídili jsme zateplenou boudu za všech stran, spodek i střecha samozřejmě, zakrytí vchodu plastovou folií...
Náš pes si postupně zvykal. Podsada se mu vytvořila, lehce nabral a osrstil se. Přestal línat a že dřív línal opravdu hodně. Má 40kg. Léto, podzim, nebylo co řešit a pak přišla letošní zima...no rodina doma nervy, co náš pejsánek.
Do boudy jsme dali čidlo a teploměr doma...má v boudě o 14st. víc než je venku, bavíme-li se o venkovních teplotách kolem nuly a pod nulou, je-li venku víc, tak už to neni o tolik, ale třeba jen o dest st. Vytápěná není, jen co si zadýchá...možná příští zimu přítop pořídíme.
Výsledek je ten, že tam byl pořád, až do doby, kdy teploty na pár dní klesaly na -8 až -12st.
To začínal mít v boudě kolem 6st. nad nulou a to už mi přišlo na spaní pro něj málo...šel domů do nevytopeného pokoje, kde bylo 13st. a tam byl po tři noci, na den vždy ven...ve dne bylo kolem -5st. v boudě 9st.
Pes bez jediného zdravotního problému. Otužil se, je fit a spokojenej.

Na závěr chci říct, že ridgeback, by venku být neměl, ale když to jeho povaha a zdraví dovoluje, udělají se podmínky, jako výborná bouda, neustále má plnou misku granulí, protože může mít velký výdej energie na teplo a člověk se mu stále věnuje procházkama, sportem atd, tak to jde. Nechci spekulovat, do jaké míry hraje roli fakt, že je to přírodní plemeno z Afriky, kde je ve dne 40st. a v noci teplota hodně klesá, ale tam ti psi mají 70kg a je to o něčem jiném...
Jo a sláma v boudě je fajn, má ji tam, ale má tam radši i svuj pelechsmajlík, který vydží vždy tak 4 měsíce...

31.1.2016 14:24
stovi

XXX.XXX.112.229

Poraď se s nějakým chovatelem který má zkušenosti s tímto plemenem.

31.1.2016 16:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Kdo se má radit a proč ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2016 16:45

rapotacka11 napsal(a):
Kdo se má radit a proč ?

A navíc si sama sobě dává hlas za kvalitní příspěvek

31.1.2016 16:49
Arni

XXX.XXX.111.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A navíc si sama sobě dává hlas za kvalitní příspěvek

Ale nedává, mně to rozesmálo tak sem jí ho tam šoupnul

31.1.2016 16:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Ale nedává, mně to rozesmálo tak sem jí ho tam šoupnul

Na všech diskusích, kam přispívá?

31.1.2016 17:01
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Na všech diskusích, kam přispívá?

Ano, asi je dítě. Chce se podělit o své názory.

31.1.2016 17:15

Arni napsal(a):

A tak to jóó

31.1.2016 17:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):

A já myslela, že když mi dá někdo pod příspěvek hlas, tak je to proto, že se mnou souhlasí nebo se mu můj názor fakt líbil.

31.1.2016 17:28

Fiona.Praha napsal(a):
A já myslela, že když mi dá někdo pod příspěvek hlas, tak je to proto, že se mnou souhlasí nebo se mu můj názor fakt líbil.

To já taky, no...

31.1.2016 17:30
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):

Ale ano. Ale aspoň si tu čte, nějaké zkušenosti pobere.

31.1.2016 17:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):

Já se na to vůbec, ale vůbec nedívám. Kdyby jste to tady nevzpomněli ani nevím, že to ještě vůbec funguje. A navíc, je mi to naprosto šumák. Napíšu svůj názor, či svou zkušenost a ber či neber

31.1.2016 17:36

Arni napsal(a):

V tom případě ty hlasy ztrácí smysl, když její rada nestojí za nic, vy ji "lajknete" a další laik si tu její "lajknutou" Vámi radu vezme za vhodnou...

31.1.2016 17:36
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):

Arni, snad máte pravdu

31.1.2016 17:47
Arni

XXX.XXX.111.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V tom případě ty hlasy ztrácí smysl, když její rada nestojí za nic, vy ji "lajknete" a další laik si tu její "lajknutou" Vámi radu vezme za vhodnou...

Nechtěl sem tu dělat problém, ale když někdo žádá radu na kotec pro ridgebacka a ona mu radí at se zeptá chovatele tohoto plemene tak co. Já se tomu zasmál, odpověděla po svém.
A já osobně nečtu jen příspěvky které obodované.

.

31.1.2016 18:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

Chovám celý život převážně hladkosrstá plemena (ne krátkosrstá), tedy bez podsady. Mají velmi kvalitní kotce a ještě kvalitnější boudy, kdy vchod mají opatřený "lítačkama". Do jedné boudy jsem dala teploměr, takže vím, že když je venku -15, tak v boudě je + 12 - ovšem to díky těm "dveřím", jinak nevěřím, že si pes boudu na tolik stupňů vytopí, když má stále otevřený vchod. V boudě mám dostatek slámy, kterou vyměňuji každý týden. Mí psi nejsou zhýčkaní a kupodivu netráví celý čas v boudě, ale klidně sedí nebo leží i před boudou (mají zateplené podlážky) a pozorují okolí. Hlavně, když je sluníčko, to jim ani mráz nevadí. Když je pustím, už po chvilce lítání dýchají mordou, je jim horko. Protože mám pracovní psi, tak ti pracují a neklepou se venku jako ratlíci. A samozřejmě důležitá je i kvalitní strava v zimě - ta vytváří teplo. A nakonec: nežijeme v Grónsku, kolik dní v roce jsou tady opravdové mrazy?
Myslím, že mnozí tady opravdu vytváří zbytečnou hysterii na téma, že hladkosrstý pes nepatří ven! Samozřejmě, že nepatří do polorozpadlé boudy někde na vydrholci, ale když je psu zajištěna kvalitní bouda v závětří, tak není co řešit. Svoje psy, když vezmu do bytu, je jim za chvíli horko a chtějí ven. V jejich zájmu (velké střídání teplot) je proto v zimě ani moc domů neberu, když tak jen na chvíli.

Měla jsem kamarádky, jedna měla malamuta, druhá samojeda, obojí v bytě na sídlišti. To teprve považuji za peklo! Psům bylo vedro neustále, neustále se stěhovali z dlažby na balkón a zpátky, majitelky jim dělaly dveřníky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík