Dobrý den
chtěla bych vás poprosit o radu jak na něj.Máme JRT skoro rok starý a jde o to že když jdeme spát tak kňučí u dveří ,ale o to nějak nejde na to jsme si zvykly.Spíš o to že když něco zapomenem,tak musíme vylízt z postele a pes proklouzne dveřmi do ložnice a pak se nechce nechat vyhodit.Je úplně agresivní kouše jak vzteklejvrčí a úplně cení zuby páneček nepáneček je to fakt hrůza takhle se jindy nechová jen v tu chvíli když musí z ložnice ven.Nebereme si ho sebou jen tak 1 za měsíc když si to zaslouží jako že je dlouho sám atd.Myslíme si že je to tím že je nevyběhaný a tak jenže chodíme do práce od rána od 7 do 17 hod je sám a pak se sním jde tak na půl hoďky ven,protože člověk je unavený.Nevíte co s tím?
Děkuji za odpověď
andreapandrea
napsal(a):
Dobrý den
chtěla bych vás poprosit o radu jak na něj.Máme JRT skoro rok starý a jde o to že když jdeme spát tak kňučí u dveří ,ale o to nějak nejde na to jsme si zvykly.Spíš o to že když něco zapomenem,tak musíme vylízt z postele a pes proklouzne dveřmi do ložnice a pak se nechce nechat vyhodit.Je úplně agresivní kouše jak vzteklejvrčí a úplně cení zuby páneček nepáneček je to fakt hrůza takhle se jindy nechová jen v tu chvíli když musí z ložnice ven.Nebereme si ho sebou jen tak 1 za měsíc když si to zaslouží jako že je dlouho sám atd.Myslíme si že je to tím že je nevyběhaný a tak jenže chodíme do práce od rána od 7 do 17 hod je sám a pak se sním jde tak na půl hoďky ven,protože člověk je unavený.Nevíte co s tím?
Děkuji za odpověď
Tak pořídili jste si ultraakční rasu, půl hodina je silně nedostačující + tolik hodin o samotě doma. Prodloužit vycházky, unavit. Ráno si přivstat, večer na delší procházku (2 hodiny aspoň).
K tomu ložnicovýmu raplení - žádný za odměnu do ložnice jednou za měsíc. Myslím, že to nechápe, když 29x nesmí a pak 1x smí. Tak se prostě dožaduje a chce to každej den. Buď budete vpouštět každý den (noc) nebo vůbec. A tím předejdete jeho magoření a útočení. To si přece nemůže dovolit takový chování. Musíte se rozhodnout no. Svádí to, brát si pejska do postele:)
Já si svoje beru, ale když jsem nemocná nebo mě naštvou, nebo prostě cokoliv, řeknu před spaním "dobrou a běžte na místo".. a oni jdou, neberou to jako trest. Klidně tam odkráčí, stočí se k sobě a je to.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dejte psa pryč, protože jste si bůhví proč pořídili hyperaktivní plemeno, s ním to s půl hodinou venku nepůjde. Nebo se smiřte s tím, co máte doma, a mazejte ven únava neúnava. Od 7 do 17 není zas až taková hrůza, v pohodě dáte půl hodinku ráno a odpoledne třeba i dvě, v létě budete mít i světlo.
S tou ložnicí si musíte rozmyslet, jestli teda budete psa pouštět dovnitř nebo ne. Nic mezi neexistuje. Když bude po pořádné procházce, přijme místo mimo ložnici líp, když si teda budete stát a svým. BTW na mě kdyby Nikouš byla vzteklá, že jí vyhazuju z obýváku, tak už nejsem mezi živými. Asi máte doma pěknej bordel v pořadí ve smečce.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dejte psa pryč, protože jste si bůhví proč pořídili hyperaktivní plemeno, s ním to s půl hodinou venku nepůjde. Nebo se smiřte s tím, co máte doma, a mazejte ven únava neúnava. Od 7 do 17 není zas až taková hrůza, v pohodě dáte půl hodinku ráno a odpoledne třeba i dvě, v létě budete mít i světlo.
S tou ložnicí si musíte rozmyslet, jestli teda budete psa pouštět dovnitř nebo ne. Nic mezi neexistuje. Když bude po pořádné procházce, přijme místo mimo ložnici líp, když si teda budete stát a svým. BTW na mě kdyby Nikouš byla vzteklá, že jí vyhazuju z obýváku, tak už nejsem mezi živými. Asi máte doma pěknej bordel v pořadí ve smečce.
Úderné a přesné
Chcete poradit, jak na něj?? Dejte tomu psovi, co potřebuje, tzn. pořádné vybití, máte russella!! Sama mám jednoho russlíka a jednoho křížence russlíka a chodíme každý den na minimálně dvě hodiny ven, když to zprůměruju, o víkendech chodíme i na půldenní i celodenní výlety. Mimoto děláme agility, jezdíme na výcvikové víkendy do přírody apod. Mám dvě práce, studuju. Psi mi zaberou spoustu času a věřte mi, že bych si kolikrát taky šla lehnout, ale mít psa = sebeobětovat se. Nepíšu to proto, že se tím chlubím, ale protože vím, kolik pohybu potřebují a že je to někdy náročné. Není problém pro psa být doma sám od 7 do 17 ( i když pro štěně to dost je), ale když si vezmete, že pes spí zhruba 16 hod denně, tak těch 10 hod si vyřídí, když jste v práci a těch 6 si vyřídí přes noc. Kdybych měla psy venčit jen 30 min, tak mi za týden zdemolují byt, protože nebudou vědět, co už by dělali. Takže buď budeme muset přestat být sobečtí a začít se psovi opravdu věnovat, anebo ho darujte někomu, kdo na něj čas mít bude a dá mu to, co potřebuje. To, jak se chová, když jdete spát, je pouze a jenom výsledek toho, že se mu nevěnujete. Taky by mě zajímalo, jak je socializovaný, když je venku jen tak málo.
Myslím,že pouze pohyb pejskovi stačit nebude.Chtělo by to se mu aspoň chvilku každý den pověnovat.Učit nějaké cviky,povely a tak.Musí se unavit i psychicky.No a hlavně být důslední.To s tou ložnicí je z psího pohledu zmatek.Poté,co s vámi spal,jej druhý den již nepustíte,takže cca 29 dnů štěká a nakonec to zabere - to je ten jeden den.A že další není vpuštěn?To on už ale moc dobře ví,že stačí 29 dnů štěkat a bude vpuštěn.
Ta agrese je varující.To byste mu trpět neměli.Skuste si najít v okolí nějaký cvičák - agility,obedienc ap.Tam vám poradí a pejska unavíte.
Trochu se mu věnujte. Copak je normální, aby byl tolik hodin sám, pak jse ho nechali venku čůrnout a hurá domů a v noci zase sám? Před prací si udělejte čas na dlouhou procházku, hru, blbnutí, zábavu. Po příchodu domů totéž a ještě delší. Pokud ho nechcete pouštět do ložnice, nedělejte to. Ale když se na to podíváte z jeho hlediska - on je odsouzen k životu na samotce, tak se nedivte, že mu z toho hrabe. Každému by hrabalo, i člověku. A tohle je štěně temperamentního plemene.
Agrese? Spíš zoufalá snaha o to být s vámi. Pokud na něj při vyhánějí z ložnice křičíte a honíte ho, cítí se ohrožen a reaguje podle toho. Uchopení za obojek, krk a tak dále, to je chápáno jako agrese z vaší strany, a také to ta agrese je. Proto on reaguje tak, jak ho to v podstatě učíte. Dá se říct, že vám vrací jen to, co vy ho učíte - nezájem o vaše názory a potřeby a vyhovění sám sobě za každou cenu.
Cvičák a povely vám nepomůžou v tom, aby získal důvod vám věřit a respektovat vás. To si musíte vysloužit právě tou společnou činností, společně stráveným časem, spravedlností, důsledností, laskavostí a srozumitelností pro psa. Na cvičáku vám s tímhle moc nepomůžou. Pokud nemáte možnost zlepšit jeho životní podmínky, najděte mu majitele, který bude mít čas se mu věnovat. A pořiďte si kočku.
zboza3aj
napsal(a):
Chcete poradit, jak na něj?? Dejte tomu psovi, co potřebuje, tzn. pořádné vybití, máte russella!! Sama mám jednoho russlíka a jednoho křížence russlíka a chodíme každý den na minimálně dvě hodiny ven, když to zprůměruju, o víkendech chodíme i na půldenní i celodenní výlety. Mimoto děláme agility, jezdíme na výcvikové víkendy do přírody apod. Mám dvě práce, studuju. Psi mi zaberou spoustu času a věřte mi, že bych si kolikrát taky šla lehnout, ale mít psa = sebeobětovat se. Nepíšu to proto, že se tím chlubím, ale protože vím, kolik pohybu potřebují a že je to někdy náročné. Není problém pro psa být doma sám od 7 do 17 ( i když pro štěně to dost je), ale když si vezmete, že pes spí zhruba 16 hod denně, tak těch 10 hod si vyřídí, když jste v práci a těch 6 si vyřídí přes noc. Kdybych měla psy venčit jen 30 min, tak mi za týden zdemolují byt, protože nebudou vědět, co už by dělali. Takže buď budeme muset přestat být sobečtí a začít se psovi opravdu věnovat, anebo ho darujte někomu, kdo na něj čas mít bude a dá mu to, co potřebuje. To, jak se chová, když jdete spát, je pouze a jenom výsledek toho, že se mu nevěnujete. Taky by mě zajímalo, jak je socializovaný, když je venku jen tak málo.
Tak nevim, ale jestli je pravda co rikate a mate dve zamestnani a jeste k tomu skolu, tak musite minimalne jedno totalne zanedbavat a nezvladat...
Ja mam krizence teriera a jednu mensi smesku, delam od 7 do 17h, k tomu vys.skola techn.zamereni a jeden kun a kazdodenni 1,5h dojizdeni do prace a 1,5h zpet. Pres skolni rok nestiham a na rovinu priznam, ze kone a psy flakam, skolu flakat nemuzu - jednou povolim a vsechno je v haji. Koni je to sumak, placati se na pastvine a psi jsou vycviceni na 4 prochazky denne, 3x cca 30min + 1x min 1h a nemam pocit, ze by mi lezli po hlave a to v sobe teriera maji oba a hyperaktivni jsou az az. O vikendu trochu dyl, ale pokud nestihacka s ucenim, zachovavam stejny rozvrh.
Rano se pul hodina da chapat, ale odpoledne to chce trosku dyl, aspon ta hodka, aby se pes vyblbnul. Me se hodne osvedcilo psa naucit litat kolem kola, za hodinu mirnym tempem date v prirode kolem 5-6km a pes se prijemne protahne a kolem kola nalita vic km nez vy ujedete, zatimco vy se moc neunavite, protoze slapani je min narocnejsi nez chuze (pokud nebydlite na horach).
andreapandrea
napsal(a):
Dobrý den
Děkuji za odpověď
Tak přesně takto se většinou chová pes, který není pořádně vyvenčený a vyběhaný.Otravuje a dožaduje se pozornosti." Páneček, nepáneček" se mi zdá, že pes vás má tak trochu na háku,když si dovolí na vás vztekle vrčet a cenit zuby.Měli byste si doma určit nějaká pravidla.Žádný, že za odměnu půjde do ložnice,..Buď to má úplně zakázaný nebo úplně povolený..protože pes těžko bude chápat, že do ložnice celou dobu nesmí a jednou za měsíc jo. Neberte to zle,ale neměli jste si pořizovat plemeno, na které nestačíte a nemáte na něj ani čas.To jste si měli koupit radši nějakýho gaučáka, tomu by bylo celkem jedno, že je odpoledne půl hoďky venku.Zkuste se trochu přemoct a vydržet s ním venku aspoň hodinu, házet míčky nebo s ním teď, když je teplo, chodit k vodě.Plavání dobře unavuje.
Já třeba mám borderku,je to hyperaktivka... Když jsem v práci, tak je doma sám taky nějakých 9 hodin, ale když přijdu jde se ven,únava-neúnava, minimálně na 2 hoďky.
Takže na vaši otázku "nevíte, co s ním?" je jediná odpověď,...vyběhat, unavit a zaměstnat.
Já to klidně objasním Studuju práva, takže nemusím docházet do školy, ale učím se samostatně. Pracuji u jednoho advokáta, kam docházím denně na cca 4 hodiny, začátek si defacto určuju sama, a ve velké advokátní kanceláři, kde mám pracovní dobu 17 - 21. Takže to třeba vypadá tak, že ráno jdu od 9 do 13 hod do jedné práce, potom mám do 16:30 volno, než odcházím do druhé. V mezičase jdu se psy ven, snažím se učit, totéž, když se vrátím večer z práce. Když mám zkouškové, nedávám si tolik termínů na večerní práci a s advokátem se dá taky domluvit a jdu třeba jen na 2-3 hod. Ale zase ten zbývající čas se učím, takže to pro psy vyjde skoro nastejno, jak kdybych byla v práci (ale jdou radši, že jsem doma s nimi). Nunto podotknout, že bydlím s přítelem, takže pokud se stane, že jsem jdu z jedné práce přímo do druhé, tak mi psy na vyčurání vyvenčí a já pak s nimi jdu po práci. I když se stane, že pracuju od 9 do 21, tak se dokopu k tomu, že jdu se psy min na 1,5h ven a jdu kolikrát spát v 1 v noci. Občas se cítím fakt unavená, ale spát můžu až v hrobě, ne
My mame jednoho Jacka a jednu smesku kdo vi ceho, ktera je aktivni uplne stejne jako ten malej terier. Kazdy den maji v nozkach aspon 2 hodky venku, reno a vecer pred spanim kartsi venceni, vikendy vylety, k tomu cvicak a kdyz par dni pocasi uplne nedovoli, tak nam lezou po zdi. Nadokazu si predstavit, co dela mlade s takovou povahou, kdyz ma tak malo pohybu. nam by udelali z bytu kulnicku na drivi. Takze byt Vami zacnu s poradnym pohybem pejska, zamestnat mu hlavu napriklad na cvicaku a venovat mu cas. Je to aktivni plemeno a takto s Vasim harmonogramem bude jen trpet. Loznici bud zakazat uplne nebo povolit. Proste bud a nebo, ma pak v tom zmatek. A byt dusledni, je to terier a ten ma vydrz ve vsem a to i ve stekani a knourani.. Takze pokud to jde, doprejte pejskovi, co potrebuje nebo ho dejte nekomu, kdo mu to dopreje. Zni to mozna hnusne, ale co tu pisi ostatni, je realita a PES JE ZIVY TVOR, NE VEC!
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.