Kolik stojí chov labradora?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2010 14:52
esssi

XXX.XXX.51.205

Kolik asi tak sežere labradořík za měsíc? Díky :-)

11.6.2010 14:58
dines

XXX.XXX.43.243

esssi napsal(a):
Kolik asi tak sežere labradořík za měsíc? Díky :-)

Dost blbý otázka - ale když už tu je, tak podle mě cca 1500,- a to ještě nesmíte krmit těma nejkvalitnějšíma granulema....:-|

11.6.2010 15:18
esssi

XXX.XXX.51.205

to není blbá otázka, to je otázka určená k tomu, abych se dozvěděla, jaké jsou náklady na krmení takhle velkého psa...

11.6.2010 15:29
burunduk

XXX.XXX.98.178

esssi napsal(a):
to není blbá otázka, to je otázka určená k tomu, abych se dozvěděla, jaké jsou náklady na krmení takhle velkého psa...

No ono CHOV labradora (mít chov, jezdit na výstavy, platit krytí, krmit štěňata po odstavu, náklady s tím spojené atd. atd.) je něco jiného než to, o čem mluvíte Vy - o tom, kolik labrador prožere za měsíc :-)

11.6.2010 15:37
esssi

XXX.XXX.51.205

a jéje ,slovíčkaříme....ok, myslím náklady na udržení jednoho psa při životě :-p

11.6.2010 16:14
dines

XXX.XXX.43.243

esssi napsal(a):
a jéje ,slovíčkaříme....ok, myslím náklady na udržení jednoho psa při životě :-p

Za rok to bude cca 20 tisíc, pokud se mi ale vůbec nic nestane a nebudete muset navštívit veterinářu kvůli ničemu jinému než očkování.... a to je částaka akorát ne to, abyste ho udržela při životě - žádné aktivity - cvičák, výstavy, tábory,... žádné pěkné nové vybavení - víc vodítek, obojků, postroje, dummy a pod. a žádné mlsíky smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2010 19:54

Ahoj. My máme s přítelkyní irského setra a za rok nás jeho vlastnění vyšlo na cca 46 170 kč. Je to orientační cena a takové ty drobnůstky, jako pamlsky atd. jsme ani nezapočítávali. Ale cena se netýká jen jídla. Detailní rozpočet tady:
http://setreddie.webnode.cz/clanky/kolik-stoji-setr-/

12.6.2010 10:23
marcha

XXX.XXX.166.72

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj. My máme s přítelkyní irského setra a za rok nás jeho vlastnění vyšlo na cca 46 170 kč. Je to orientační cena a takové ty drobnůstky, jako pamlsky atd. jsme ani nezapočítávali. Ale cena se netýká jen jídla. Detailní rozpočet tady:
http://setreddie.webnode.cz/clanky/kolik-stoji-setr-/

Super, takhle vyčíslené - je z toho hned jasné, že 1) pořizovací cena je zlomek nákladů a nevyplatí se na ní šetřit a 2) vlastnit psa není jen tak ani po finanční stzránce a nelze se do toho vrhat bez rozmyslu...
Kolik nás stojí naši tři miláčci ale radši ani nechci takhle podrobně vědět...smajlík

12.6.2010 10:56
debri

XXX.XXX.16.138

Krásně to má popsané Hanka Pirnerová na chs.z Bohyně lovu:-):-) Odkazík vpravo plánování a rozpočet

12.6.2010 12:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

rozepsaný to mají hezky, jenom u poslední položky Nečekané operační výlohy jim u úrazu typu zlomená noha asi vypadla jedna nulasmajlík

12.6.2010 13:22

ono je dost těžký to takhle brát ,když budu takhle počítat a přemýšlet tak bych si psa asi nepořídila ,mám labradora ,veterinář mě stojí tři stovky ročně za očkování ,pes měl dvakrát za život drobnější úraz to vyšlo ošetření asi na 3 tisíce někteří psi jsou nemocní stále někteří vůbec to se nedá dopředu posuzovat,takže si nebudu psa pořizovat s tím že budu platit desetitisíce u veterináře ,budu to řešit až to nastane protože to vůbec nastat nemusí, a kolik pes sežere ,no přesně to nespočítám ale granule na měsíc marketovky pytel za 400 /klidně mě zabte ale pes je žere je mu devět let a je v pohodě/ no a k tomu nějaký konzervy ,játra ,kostry atd a rýže nebo těstoviny ty nejlevnější,myslím že mě pes měsíčně stojí tak 1500 v běžném nákupu pro nás to že máme psa ani nepoznám.

13.6.2010 11:58
rachel

XXX.XXX.124.60

Sice nemám labradora, ale GR.
Opravdu se nedá říci, kolik pes za rok stojí.
My žádné zdravotní problémy nemáme. Granule kupujeme za 800 Kč za 10 Kg na každý měsíc. Veterina - očkování 300 Kč/1 rok. Odčervení psa - jedna dávka 200 kč. (odčervujeme dvakrát ročně, tzn. 400 kč.)
Takže nám vychází roční výdaje na pejsana na něco kolem 10 000 Kč. Nepočítám různé pamlsky atd...
Na výstavy nejezdíme, nemocní (jak jsem už psala) nejsme :-), atd... - jinak by byla částka podstatně vyšší

13.6.2010 14:51
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Tak za 10.000kč ročně jsem to tedy nedokázala ani u Lab. ani u NO . Nejsem rozhodně žádný rozmařilec a počítat musím.
Nějaká finanční rezerva je nutná ! Nepředvídatelné situace se samozřejmě stávají a zpravidla v nejnevhodnější dobu , např.
týden před vánocemi ap.
Velmi dobrý je ten rozpočet u toho setra.
Klidně s ním počítejte a třeba budete mít spotřebu nižší a "něco" ušetříte.
Lepší než kdyby koruny chyběly.
Mně pes moc chybí. Místo mám , čas mám, ale právě ty peníze . . . . . .a proto váhám . . . . .
Udělala jsem zkušenost - veterina - draho , předraho . . . . . .

13.6.2010 21:20
rachel

XXX.XXX.124.60

rapotacka11 napsal(a):
Tak za 10.000kč ročně jsem to tedy nedokázala ani u Lab. ani u NO . Nejsem rozhodně žádný rozmařilec a počítat musím.
Nějaká finanční rezerva je nutná ! Nepředvídatelné situace se samozřejmě stávají a zpravidla v nejnevhodnější dobu , např.
týden před vánocemi ap.
Velmi dobrý je ten rozpočet u toho setra.
Klidně s ním počítejte a třeba budete mít spotřebu nižší a "něco" ušetříte.
Lepší než kdyby koruny chyběly.
Mně pes moc chybí. Místo mám , čas mám, ale právě ty peníze . . . . . .a proto váhám . . . . .
Udělala jsem zkušenost - veterina - draho , předraho . . . . . .

No vidíte, ale nám to tak cca vychází :-)
Hlavní je to žrádlo, žere kvalitně a není nemocný, nevím, proč by nebylo reálných 10 000 Kč.

13.6.2010 22:34
janaa

XXX.XXX.124.90

No,nevím,co je kvalitní krmení,ale superprémiové granule na měsíc se pro psa velikosti labradora pohybují okolo tisícovky. Takže těch deset tisíc pak nepokrývá ani roční krmení a to nemluvíme o pamlscích nebo nějaké hračce, očkování,odčervení, antiparazitiku.....smajlík

13.6.2010 22:41
marushka

XXX.XXX.166.34

Já mám tři středně velké psy (20-25 kg) a myslím, že měsíčně na ně vydám právě těch 1500. Eukanubou nekrmím, dávám jim krmivo, co stojí cca 700 Kč, vitamíny jim taky nepřidávám a nezdá se mi, že by tím psi nějak strádali. Samozřejmě do toho nezahrnuji pořizovací náklady, výbavu pro psy a veterinární náklady, ale to jsou víceméně jednorázové částky.

14.6.2010 08:44
veradisia

XXX.XXX.124.121

Tak ja mam ted rocni cubinu (35kg) a ctyrletyho psa (35kg) a mesicne me stoji kolem 2000kc krmeni. Ockovani pro cubu envim kolik me bude stat to jdeme az v srpnu,ale pocitam kolem 500kc ockovani pro psa je prez 800kc kvuli borelioze + samozrejme odcerveni to je 1200kč pro oba (odcervujem 4x rocne) pamlsky nepocitam vubec to by se mi asi protocili panenky smajlík jinak skola taky neco stoji nebo cvicak,no neni to levna zalezitost,ale da se to smajlík

16.6.2010 07:30
nefrit

XXX.XXX.156.190

Teda já jich mám 6 (1obří+3střední+2 prťavci) a raději to nepočítám. Bohužel se řadíme k těm, co jsou na veterině dost často a jen teď poslední měsíc mně přípravky pro jednu čubinu s problémovými klouby vyšly skoro na 2tis. Jednou jsem měla takový nápad začít to počítat a raději jsem hned skončila, protože ta veterina s tím opravdu dovede pořádně zamávat., když z fleku máte dát třeba 13tis za operaci (a to ještě není při těch veterinárních cenách moc!).
Ale nelituju toho. Na dovolenou sice zase nepojedem, ale ti chlupatci mi za to stojí :-)

16.6.2010 08:52
veradisia

XXX.XXX.124.121

Ja sem rada,ze zatim zadnej z nasich nemel vazne zdravotni problemy,kazdopadne stat se muze cokoliv takze setrim radeji stranou nejakej peniz,na dovolenou taky nejedem,ale planuju nejaky psi tabor pokud nebudou necekany vydaje smajlík jinak cuba trpela od 3mesicu na proslapy,takze to bylo 500kc navic za Alavis,ale nastesti se to podchytilo v zacatcich takze z toho byla za chvili venku prasky brala asi do 7mesicu. Jinak pokud jde o penize tak bych mozna volila o neco mensiho a stihlejsiho pejska,preci jen labrous je dost mohutnej a spapka vse na co prijde smajlík

16.6.2010 11:28
v v

XXX.XXX.164.184

Mám ohaře o váze 28kg a podle předlohy setraEdiho jsem si to taky baj voko přepočítala co si tak pamatuju a nebo něco jsem si i chvílema zapislovala a jsem za rok na 30,510,- Krmím masem z jatek cca 9kč/kg a v nouzi Acanou takže to vychází v pohodě.Za rok jsem kupovala 2* 18kg granulí. Jsou v tom i výstavy, pořizovací cena psa, stavba kotce, no prostě vše co jsme do toho vrazili, určitě je cena vejš protože jsem určitě na spoustu věcí zapomněla když sem tam koupím jedno ucho nebo žebírko, ale tak max 35000 za ten rok to asi bude.Pes teda není nemocnej, což tam to pak skáče.

Love vera

17.2.2016 20:45
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík