Uživatel s deaktivovaným účtem

jako aby vůbec nikdy nechodil mimochodem, to dost těžko. Na výstavě musíte nasadit pořádný tempo, nejlepší je se trochu rozběhnout a potom zpomalit, chce to nacvičit.
nevimco
napsal(a):
KDYŽ JSEM UTÍKALA, TAK TO BYLO DOBRÝ, ALE JAK JSEM TROCHU ZPOMALILA...KATASTROFA... A JDE TO NĚJAK ODNAUČIT?
jj, jde to odnaučit - já to odnaučovala ovčandu - kvůli výstavám apod... chce to 2x dvoumetrový vodítko, postroj, obojek.... všechno dát na psa - nezamotat se do toho a vyrazit - ideální tempo - teda u ovčáka - je rychlý klus a tah... pes musí táhnout, protože v mimochodu mu táhnout nejde, čím víc, tím líp - takže pokud ho udržíte, ať táhne... a taky to chce docela výdrž
povel Zaber, fenka vyběhla, dostala se do mimochodu, škubla jsem vodítkem na obojku, které bylo do té doby volně prověšené, vodítko na postroji musí být natažené... já to řešila tak, že vodítko z postroje jsem měla připnuté k pasu a držela jsem v ruce jen vodítko od obojku... a znova... Zaber, mimochod, škubnutí, zaber.... a když vyklusávala tak maximální pochvala a udržení tempa... trvalo to cca dva týdny než po povelu Zaber šla rovnou do klusu
Mě to dělá fena ohaře taky a to tak že už tak chodí skoro furt a když jí opravím tak si tak hned přeskočí. Ale na vodítku to jde dobře, takže na výstavě běháme dobře a normálně na vycházkách jí nechávám běhat mimochod.I když jsem teda z toho měla strach tak jsme na výstavě nasadila maxi tempo, to neběží mimochodem nikdy až mě rozhodčí opravil ať tam tak splašeně nelítám
Takže bych to zkusila jestli ti to dělá i na vodítku v klusu a jinak bych to neřešila.Na tom vodítku se to ukočírovat dá, ale na volno holt nechávám ať jde jak jí je pohodlno.
No a v kruhu ti taky běhá mimochodem?? Mě právě ne, takže to nebudu řešit a nechám jí ať si mimo výstavy běhá jak chce. Ale mám to teď natočený na videu tu výstavu je to fakt směšný jak tam vlaju. Schválně si nastupuju jako první pokud rozhodčí neřekne že máme bejt podle čísel seřazený abych si mohla diktovat tempo.
Ono nejvíc záleží na tempu a rytmu. Ze začátku je ideální mít sebou pozorovatele, který sleduje jak s fenkou běháte a koriguje rychlost, držení výstavního vodítka ( myslím jak vysoko drží hlavu) a upozorní hned, když přejde do mimochodu, nebo cvalu. Časem to přejde vám i pesovi do krve, a když dostane výstavní vodítko a nasadíte svoje "výstavní" tempo, bude běhat jak baletka. V kruhu na výstavě potom už je jenom na vás, jak odhadnete např. vzdálenost od psa před vámi a buď si necháte větší rozestup před vyběhnutím, nebo podle rychlosti psa před vámi zrychlíte, to chce už jenom praxi
aneleh
napsal(a):
jj, jde to odnaučit - já to odnaučovala ovčandu - kvůli výstavám apod... chce to 2x dvoumetrový vodítko, postroj, obojek.... všechno dát na psa - nezamotat se do toho a vyrazit - ideální tempo - teda u ovčáka - je rychlý klus a tah... pes musí táhnout, protože v mimochodu mu táhnout nejde, čím víc, tím líp - takže pokud ho udržíte, ať táhne... a taky to chce docela výdrž
povel Zaber, fenka vyběhla, dostala se do mimochodu, škubla jsem vodítkem na obojku, které bylo do té doby volně prověšené, vodítko na postroji musí být natažené... já to řešila tak, že vodítko z postroje jsem měla připnuté k pasu a držela jsem v ruce jen vodítko od obojku... a znova... Zaber, mimochod, škubnutí, zaber.... a když vyklusávala tak maximální pochvala a udržení tempa... trvalo to cca dva týdny než po povelu Zaber šla rovnou do klusu
Tak tohle je fakt rada nad zlato
Pokud si nechcete psa pokazit, tak tohle určitě nezkoušejte!
NO má úplně jiný způsob předvedení (v tahu), než všechna ostatní plemena, a jak si dobrmana naučíte na předváděčce tahat, tak si zaděláte na pěknej průšvih, protože tahání je u DB naprosto nežádoucí.
Nedávno tady diskuze o mimochodu proběhla, tak si ji zkuste najít ve vyhledávači
nevimco
napsal(a):
TAK JSEM TO VČERA SLEDOVALA DŮKLADNĚ... CHVÍLU JDE PĚKNĚ, CHVÍLU MIMOCHODÍ... JE TO ZÁHADNÝ ZVÍŘEKDYŽ JI NADZVEDNU VODÍTKEM, TAK MI PŘIPADÁ JAKÁSI PŘIŠKRCENÁ.
No já myslela jako nadzvednout jen jeden krok aby si přeskočila a pak zase normálně , né jí škrtit vodítkem. To pak naopak začne kašlat a dá hlavu dolů.