Horolezecký sedá nebo opasek???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2010 16:41
sunin

XXX.XXX.191.151

Zdravim chci se zeptat......s dogtrekingem nemam zadne zkusenosti a chci tak nejak pozvolna zacit a navic jedu na tabor mezi silenou hromadu splasenych deti a muj silenej a jeste splasenejsi pes mezi nima litat jen tak nemuze,ne ze by kousl nebo neco takoveho ale jeho hra za pouziti drapku je neprijemna
chci se zeptat na tip......zda je lepsi a HLAVNE pohodlnejsi horolezecky sedak nebo nejaky opasek.Samorzejme na to nebude celej den ,pouze mezi detma a na turach.Tak prosim o tipy a rady a hlavne odkazy na e shopy protoze to potrebuji co nejrychleji......nebo jestli nekdo ma a prodava nasi nebo spis mou velikost beru hned......za 14 dni odjizdime tak chci byt vybavena.
Dekuju

maťa

22.6.2010 17:04
maťa

XXX.XXX.80.144

Jak nutně to potřebuješ? Osobně mám na běh se psem a tůry, až do dneška pouze a jenom obyč vodítko, omotané kolem pasu, troška níže, jakoby mezi pasem a zadkem smajlík Jelikož mě psi netahají nijak dlouho a vší silou, neboť vše mám v rámci amatérské rekreace a pouze svého pohodlí - volných rukou - zatím jsem nijak spešl opasky na toto nepotřebovala a nijak mi nechybí :-) Upravila jsem si jedno širší popruhové vodítko, na dvakrát omotám kolem sebe a psa připínám za očko na něm, co tam je.
Používám to takto roky na ovčandy, nyní na ovčáka, běhám s nima ( pro radost a pro sebe, ne závody ), chodíme na tůry a není problém :-)
Ale pokud to budeš brát jako sport aktivně, je určo lepší speciální pás na běh se psem :-)
Je to na každém, co si vybere, co potřebuje a jakého má psa :-) Mně to funguje a zatím vyhovuje takto smajlík

22.6.2010 23:38
sunin

XXX.XXX.191.151

maťa napsal(a):
Jak nutně to potřebuješ? Osobně mám na běh se psem a tůry, až do dneška pouze a jenom obyč vodítko, omotané kolem pasu, troška níže, jakoby mezi pasem a zadkem smajlík Jelikož mě psi netahají nijak dlouho a vší silou, neboť vše mám v rámci amatérské rekreace a pouze svého pohodlí - volných rukou - zatím jsem nijak spešl opasky na toto nepotřebovala a nijak mi nechybí :-) Upravila jsem si jedno širší popruhové vodítko, na dvakrát omotám kolem sebe a psa připínám za očko na něm, co tam je.
Používám to takto roky na ovčandy, nyní na ovčáka, běhám s nima ( pro radost a pro sebe, ne závody ), chodíme na tůry a není problém :-)
Ale pokud to budeš brát jako sport aktivně, je určo lepší speciální pás na běh se psem :-)
Je to na každém, co si vybere, co potřebuje a jakého má psa :-) Mně to funguje a zatím vyhovuje takto smajlík

No ja mam takovy problem ze jsem jako mlada koza nacpala na toho svyho priseraka ohlavku a ted se za to uz ohrome stydim,trenujem bez ni a jde to ale zase si slibuju od toho ze kdyz budem cvicit na "voditku " pri vsech cinnostech tak se to nauci vcelku nenasilne.No nechci to zatim brat nejak aktivne sportovne ale vzhledem k tomu ze budu delat s detma tak potrebuju ruce volny a navic ho musim naucit lezet v klidu bez kviceni.....no jestli se zname pres faunu tak to jsem ja s tim trhlym dobrmanem.A prave kolem pasu jsem to zkousela i s vojenskym paskem a ted nic moc.....tak pramyslim o tom sedaku....je mi jedno kolik penez do toho vrazim ale doufam v to ze ze kdyz bude muset tak se nauci cekat bez kvileni a chodit slusne na obojku........myslite ze sedak bude pohodlnejsi??dale bych chtela zkusit dog trek takze tohle beru jako nacvik.
Jinak moc dekuju za prispevek a za radu ale to vodotko se mi neosvedcilo a na celodenni turu potrebuju pohodli i pro sebe

23.6.2010 00:37
sunin

XXX.XXX.191.151

Jo a prosimte (snad neva ze tykam).....nemas ty na nejakej e sshop s dodaci lhuto tak do dvo dnu.....nebo aspon okaz kde se to da sehnat......sedaky uz mam zjisteny jen bych chtela videt a srovnat ten pas na treking.potrebuju to tak nejlepe ihned nebo nejpozdeji do tydne....doprava neni problem

maťa

23.6.2010 06:25
maťa

XXX.XXX.80.144

Míšo, vím kdo jsi :-) A Aronek nijak šílenej není - je vidět, žes nepoznala osobně mé drahé Frííí smajlík

No hele, pokud chceš prostě Ski opasek, nebo sedák, máš to nejlepší objednat od výrobce, např.
Manmat: http://www.zkracovatko.cz/skq
nebo Zero DC: http://www.zkracovatko.cz/skr

atp. a jsou ochotni ti to poslat "šupem", když jim zavoláš, sdělíš objednávku a řekneš, že to doslova hoří :-) Jednou mi takto posílali postroj ( ráno jsem volala a objednala, oni to dopo poslali přes PPL a druhej den ráno jsem to měla ) :-)

Hihi a co bude pohodlnější pro tebe, zda sedák, či opasek, těžko říct, musíš si tak nějak sama ujasnit, co ti víc "sedne" :-)
Jo a je dobré při nákupu toho opasku říct, jaký typ postroje tvůj pesa má, každej opasek je jinej, ale to ti oni poradí, proto je nejlepší ten telefon :-)

maťa

23.6.2010 06:26
maťa

XXX.XXX.80.144

Ahá a ještě bys mohla spoustu dobrých rad a tipů najít tady:

http://www.canicross.cz/

Je to príma stránka, taky se tam jukám občas :-))

maťa

23.6.2010 06:39
maťa

XXX.XXX.80.144

Míšo, v Brně na Úvoze je obchod - jezdím kolem ustavičně, jinak je v Brně samo těch chovatelských obchodů víc, ale nikdá sem tam nebyla, páč se tam nedá zaparkovat smajlík - a našla jsem tam toto:

http://www.akva-exo.cz/detail/pro-psy/potreby/ledvinky/1162/

Když to objednáš přes net a vyzvedneš si to tam osobně, máš to levnější, ale jako taková rychlo náhražka, než by ti došlo třás to, co fakt chceš, by to taky nebylo nejhorší...nu jukni a zkus to, nabízím jen další možnost :-)
Tam v kontaktech máš aj mapu ( ale je to těsně u tý obří křižovatky, kde křižuje aj šalina ), aj otvíračku :-)

23.6.2010 07:35
jitas

XXX.XXX.114.236

sunin napsal(a):
No ja mam takovy problem ze jsem jako mlada koza nacpala na toho svyho priseraka ohlavku a ted se za to uz ohrome stydim,trenujem bez ni a jde to ale zase si slibuju od toho ze kdyz budem cvicit na "voditku " pri vsech cinnostech tak se to nauci vcelku nenasilne.No nechci to zatim brat nejak aktivne sportovne ale vzhledem k tomu ze budu delat s detma tak potrebuju ruce volny a navic ho musim naucit lezet v klidu bez kviceni.....no jestli se zname pres faunu tak to jsem ja s tim trhlym dobrmanem.A prave kolem pasu jsem to zkousela i s vojenskym paskem a ted nic moc.....tak pramyslim o tom sedaku....je mi jedno kolik penez do toho vrazim ale doufam v to ze ze kdyz bude muset tak se nauci cekat bez kvileni a chodit slusne na obojku........myslite ze sedak bude pohodlnejsi??dale bych chtela zkusit dog trek takze tohle beru jako nacvik.
Jinak moc dekuju za prispevek a za radu ale to vodotko se mi neosvedcilo a na celodenni turu potrebuju pohodli i pro sebe

Zdravím, já bych se jen tak okrajově chtěla zeptat za 1. proč se stydíš za to, že jsi na psa používala ohlávku? a za 2. jak použiješ sedák nebo opasek k tomu, abys naučila psa ležet v klidu bez kvičení? Díky.

24.6.2010 12:30
marcha

XXX.XXX.166.72

sunin napsal(a):
Zdravim chci se zeptat......s dogtrekingem nemam zadne zkusenosti a chci tak nejak pozvolna zacit a navic jedu na tabor mezi silenou hromadu splasenych deti a muj silenej a jeste splasenejsi pes mezi nima litat jen tak nemuze,ne ze by kousl nebo neco takoveho ale jeho hra za pouziti drapku je neprijemna
chci se zeptat na tip......zda je lepsi a HLAVNE pohodlnejsi horolezecky sedak nebo nejaky opasek.Samorzejme na to nebude celej den ,pouze mezi detma a na turach.Tak prosim o tipy a rady a hlavne odkazy na e shopy protoze to potrebuji co nejrychleji......nebo jestli nekdo ma a prodava nasi nebo spis mou velikost beru hned......za 14 dni odjizdime tak chci byt vybavena.
Dekuju

Na chůzi je rozhodně pohodlnější opasek. Sedák má vypolstrované nohavičky, které překážejí a můžou dřít. Ono při delší chůzi se psem, který tahá, dře za chvíli všechno... a čím méně takových míst, tím lépe:-).
A rozhodně to chce šňůru s amortizérem - když pes najednou vyběhne, tlumí to nárazy vám i jemu.
Z firem bych doporučila Manmat, mám od nich kdeco a vždycky spokojenost, rychlá reakce, šití na míru...

25.6.2010 11:06
sunin

XXX.XXX.223.225

šmarja Mati já jsem vůl.....vůbec sem si nepřečetla od koho ten přispěvek byl tak se omluvám :-) no joooo už to mám v hlavě narušený smajlíksmajlík

25.6.2010 11:15
sunin

XXX.XXX.223.225

jitas napsal(a):
Zdravím, já bych se jen tak okrajově chtěla zeptat za 1. proč se stydíš za to, že jsi na psa používala ohlávku? a za 2. jak použiješ sedák nebo opasek k tomu, abys naučila psa ležet v klidu bez kvičení? Díky.

No za ohlavku se stydim protoze takovyho cvoka jako dobrman mam poprve a tahal mi tak ze jsem mela vykloubeny rameno....spis se rozbehl a skubnul no a nejaka dobra duse mi poradila toto misto toho jak s nim pracovat, to mi uazala az evca od Tiny a navic na me kouka jak na neschopnou panicku co potrebuje tady ty vymysly a za to se stydim. No a jak ho naucit lezet a byt v klidu......budu ho mit u sebe na tom opasku bude muset lezet vedle me a driv nebo pozdeji si DOUFAM zvykne lezet potichu pac mu nic jinyho nezbyde......on je tak trochu instabil......nevydrzi chvilu v klidu,tak snad tohle by mohlo fungovat....aspon to zkusim a uvidim.

25.6.2010 11:18
sunin

XXX.XXX.223.225

marcha napsal(a):
Na chůzi je rozhodně pohodlnější opasek. Sedák má vypolstrované nohavičky, které překážejí a můžou dřít. Ono při delší chůzi se psem, který tahá, dře za chvíli všechno... a čím méně takových míst, tím lépe:-).
A rozhodně to chce šňůru s amortizérem - když pes najednou vyběhne, tlumí to nárazy vám i jemu.
Z firem bych doporučila Manmat, mám od nich kdeco a vždycky spokojenost, rychlá reakce, šití na míru...

jj amortizer mam uz dlouho prave kvuli tomu ramenu :-)

A jeste mam takovy doztaz....pres eshopy se mi to moc kupovat nechce chci si ho vyzkouset........nemate tip na kamenny obchod v brne kde se da sehnat?? mam blizko petplanet v reckovicich nemuzou to mit tam??

25.6.2010 12:27
marcha

XXX.XXX.166.72

Tak to já neporadím, nejsem ani trochu z Brna a od Manmatu jsem vždy kupovala buď přes internet, nebo na výstavě psů tady u nás v ČB.
Ale i přes internet, když jsem neodhadla velikost postroje, zavolala jsem, oni mi poradili, poslala jsem to zpátky a oni mi ušili na míru (čuba je delší a tak jí standardní velikost nesedla žádná) a poslali nový... bez příplatku, rychle.
Ono, jestli kupujete jen opasek, ten je stejně jen jedné velikosti, jde přizpůsobit nastavení. Vybíráte maximálně barvu...:-)

25.6.2010 14:34
jitas

XXX.XXX.114.236

sunin napsal(a):
No za ohlavku se stydim protoze takovyho cvoka jako dobrman mam poprve a tahal mi tak ze jsem mela vykloubeny rameno....spis se rozbehl a skubnul no a nejaka dobra duse mi poradila toto misto toho jak s nim pracovat, to mi uazala az evca od Tiny a navic na me kouka jak na neschopnou panicku co potrebuje tady ty vymysly a za to se stydim. No a jak ho naucit lezet a byt v klidu......budu ho mit u sebe na tom opasku bude muset lezet vedle me a driv nebo pozdeji si DOUFAM zvykne lezet potichu pac mu nic jinyho nezbyde......on je tak trochu instabil......nevydrzi chvilu v klidu,tak snad tohle by mohlo fungovat....aspon to zkusim a uvidim.

Stále nějak nechápu ...ohlávka je výborná výcviková pomůcka právě pro tahající psy, sama ji používám a jsem s ní moc spokojená, a nemám pocit, že bych se za to měla stydět. Stydět by se mohl snad jedině majitel psa, který toto vůbec nebude řešit a prostě psa nechá tak jak je. A určitě to není o neschopnosti.

A když budete mít psa u sebe normálně na vodítku, tak se nenaučí ležet potichu? Nějak nechápu, jakou roli v tom hraje ten opasek. Psovi je přece jedno, jestli vodítko držíte v ruce, nebo ho máte připnuté u pasu?

27.6.2010 08:16
sunin

XXX.XXX.232.11

jitas napsal(a):
Stále nějak nechápu ...ohlávka je výborná výcviková pomůcka právě pro tahající psy, sama ji používám a jsem s ní moc spokojená, a nemám pocit, že bych se za to měla stydět. Stydět by se mohl snad jedině majitel psa, který toto vůbec nebude řešit a prostě psa nechá tak jak je. A určitě to není o neschopnosti.

A když budete mít psa u sebe normálně na vodítku, tak se nenaučí ležet potichu? Nějak nechápu, jakou roli v tom hraje ten opasek. Psovi je přece jedno, jestli vodítko držíte v ruce, nebo ho máte připnuté u pasu?

jj vycvikova pomucka dobra ale s tim ze vas s tim nekdo nauci pracovat coz me ne......takze to sice pomaha ale nema to ucinek jaky by melo byt.

No a s tim opaskem jste me spatne pochopila .....jedu na tabor s detmi a tam musim mit obe ruce volne a pes musi chte nechte byt u me a doufam ze pochopi ze knucenim si pozornost nevynuti..

Tak a jeste tedy dalsi dotaz.......opasek co mam vybrany ma dlouhou dodaci lhutu.......co jako nahrazka zato?? jen prosim ne omotany voditko......to sem mela zarezany az nekde :-)

27.6.2010 08:22
sunin

XXX.XXX.232.11

jitas napsal(a):

Navic mam pejska od stenete a tim spis me ta ohlavka stve protoze to slo udelat krasne i bez te ohlavky nebyt jedne dobre rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík