Uživatel s deaktivovaným účtem

Budu mít štěně středního plemene a jelikož nemám auto čekají nás poměrně časté přesuny městskou hromadnou dopravou (Brno) a to prakticky hned od příjezdu domů (očkování ...). Momentálně proto řeším dilema - pořídit devítitýdenímu štěndu náhubek a odzačátku chodit do MHD na vodítku, nebo prozatím pořídit psí tašku, která ale rozhodně nebude trvalým řešením - pejsek bude mít v dospělosti cca 18 - 25 kg, takže se stejně pak bude muset naučit chodit s náhubkem + vodítkem. Jak to děláte/dělali by jste vy? Hned náhubek a vodítko, nebo raději napřed taška a zvykat později, nebo prostě spoléháte na to, že tak malé (asi 3 kg? ) štěňátko bez náhubku nějak "ukecáte"?

pajas
napsal(a):
my měli na krku košík látkový páskový ,větší velikost a kdyby nekdo měl keci tak bych mu ho nadala ale nikdo mi nikdy nic neřek
No, já to chtěla vyřešit taky tak nějak, ale v poslední době se nám tu nějak rojí revizoři (jen za dnešek mě kontrolovali 2x a za poslední týden asi 4 - 5x a to zase tolik nejezdím) a co jsem koukala jsou ochotní člověka buzerovat kvůli kdejaké kravině, tak si říkám, že to budu muset řešit nějak aby k tomu nemohli nic říct.
Mám psíka stejné velikosti (20kg) a odmala jezdíme s náhubkem - ze začátku dokud hodně rostla jsme užili plastové náhubky poděděné po psech kamarádů (asi dva). Pak cca na půl roce jsem koupila kovový náhubek, který má doteď. Dokud byla úplně malinkatá (tak do těch 3 měsíců) vzala jsem jí občas v mhd do náruče zvlášť při výstupu nebo nástupu v narvaném metru (spíš aby mi na ní někdo nešlápl) ale s vodítkem a náhubkem jezdila od začátku. Podotýkám, že jsme jezdili každý den (brávala jsem prcka s sebou do školy) a teď i když jezdíme málo bere metro jako svůj druhý domov. Díky tomu, že je odmalinka zvyklá na náhubek odpadají klasické scény kdy vás pubertální psí výrostek otlouká košíkem, protože tohle prostě na hubě mít nechce
Jinak teď mám ještě fenku malého plemene (6kg) a tak nějak jsem asi odpůrce různých psích tašek, klokanek a vůbec tahání malých psů v náručí a kabelkách... Prcek jezdí odmalinka taky jen s náhubkem a vodítkem (jen teda by trošku oříšek sehnat náhubek na štěndo ale když člověk hledá tak i najde). Jo když je fakt narváno, tak prcka vezmu na ruku i teď když jí je přes rok ale to jen na chviličku než se procpem davem - má vlastní nohy - dokonce čtyři a plně funkční - tak proč by si to neodťapala sama ...

Děkuji všem za odpovědi. Asi se přikloním k náhubku. Měla jsem trochu strach aby akce "sotva jsi se u nás rozkoukal nasadit náhubek a šup s tebou do autobusu" nebyla pro štěně stresující, ale celkem jste mě uklidnili. Navykali jste štěně na náhubek už doma (asi na to bude jen pár dní, pak nejspíš pošupajdíme na očkování), nebo jste ho prostě nasadili a šli?
Ty tři kila to byla trochu střela od boku (proto ten otazník) - bude to můj první pejsek, tak nemám moc s čím srovnávat. A cena za MHD mě až tak netrápí - u nás člověk s předplatní jízdenkou vozí psa zadarmo .
Osobně jsem to u svého štěněte řešila tak, že jako úplně malý drobek tak do těch 3,5 měsíců jezdil bez košíku, a nebyl s tím problém. Pak jsme používali náhubky poděděné nebo půjčené od zbytku smečky a tak cca od 5 - 6 měsíců jsem koupila vlastní. Kupovala jsem celkem dva, doporučuji koupit o něco větší, kovové košíky se dají do šířky o něco roztáhnout, takže z nich pes nevyroste hned.
Jinak mi 3 kg na štěndo přijde dost málo, podle té velikosti co uvádíte v dospělosti. můj pesan, o kterém mluvím má teď v 1,5 roce 24 kg, a v těch 2 měsících kdy jsem ho přivezla, tak měl cca 7 kg. V tašce by se docela pronesl už tehdy, takže musel po svejch :D
S učením náhubku je to docela individuální. U štěnda jsem to učila tak, že jsem nasadila košík vždycky na chvílku a u toho přes košík krmila piškotama a moc chválila a za chvíli pesan pochopil že to zas tak děsný není. Ze začátku klidně několikrát za den. Pak postupně jsem prodlužovala dobu kdy měl košík na sobě, a časem si prostě zvykl že je to v klidu.
Jinak u toho fakt malinkého štěnda bych to fakt klidně zkusila bez košíku, doopravdy se i nestalo že by u toho malého "plyšového medvídka" někdo držkoval a bál se pokokusání :)
No ono mě přijde nenormální, když vám někdo nařizuje, aby 2-3 měsíční psí mimino mělo náhubek. Nicméně žiju v Brně a vím jací jsou zde revizoři,takže bych to neriskovala i když je to štěňátko...Lidé pravděpodobně namítat nic nebudou, ale revizoři jsou tady na palici..Jinak já osobně jsem neměla problém naučit pejska na náhubek již zmiňovaným způsobem, náhubek nasazovat jen na chvíli a u toho mu podávat pamlsky..a postupně jsem dobu prodlužovala, přidala i venčení.Takže pes si spojil nasazení náhubku s vycházkou a teď když ho vidí,blázní radostí
megalitka
napsal(a):
No ono mě přijde nenormální, když vám někdo nařizuje, aby 2-3 měsíční psí mimino mělo náhubek. Nicméně žiju v Brně a vím jací jsou zde revizoři,takže bych to neriskovala i když je to štěňátko...Lidé pravděpodobně namítat nic nebudou, ale revizoři jsou tady na palici..Jinak já osobně jsem neměla problém naučit pejska na náhubek již zmiňovaným způsobem, náhubek nasazovat jen na chvíli a u toho mu podávat pamlsky..a postupně jsem dobu prodlužovala, přidala i venčení.Takže pes si spojil nasazení náhubku s vycházkou a teď když ho vidí,blázní radostí
JJ většina našich revizorů jsou magoři,ale včera jsem zírala.Nastoupila slečna s goldenem 3 měsíce bez náhubku.A hned revizor.S hrůzou jsem čekala co bude za cirkus
A on neřek ani popel no asi bílá vrána
broo

XXX.XXX.87.6
Mám 8 - týdenní štěně a za týden s ní jedu na očkování. Mám tašku pro psy - cesta je 10 min tam, 10 min zpět. MHD jezdit ´často nebudeme , spíš autem. Smaozřemně, že na náhubek zvykaná bude , ale u takhle malinkého štěnda, které ještě pořádně nezná ani vodítko, mi to přijde moc brzo.
V dospělosti bude mít kolem 15-18 kilo.

debri
napsal(a):
JJ většina našich revizorů jsou magoři,ale včera jsem zírala.Nastoupila slečna s goldenem 3 měsíce bez náhubku.A hned revizor.S hrůzou jsem čekala co bude za cirkus
A on neřek ani popel no asi bílá vrána
Je to všechno o lidech. Bohužel člověk nijak neovlivní jestli narazí na někoho normálního nebo na pitomce. Jeden takový vyžadoval náhubek i u miniaturního štěněte pudlíka cestujícího pod bundou majitelky - co mu asi měla dát, náprstek ?
napsal(a):
Je to všechno o lidech. Bohužel člověk nijak neovlivní jestli narazí na někoho normálního nebo na pitomce. Jeden takový vyžadoval náhubek i u miniaturního štěněte pudlíka cestujícího pod bundou majitelky - co mu asi měla dát, náprstek ?
To není revizor magor, ale uplně normální člověk vykonávající dobře svou práci. V přepravních podmínkách máte zcela jasně napsáno, že existují dva druhy přepravy psa. Ve ZCELA UZAVŘENÉ (což vylučuje i tolik oblíbené tašky) přepravní schránce s nepromokavým dnem a nebo s náhubkem a na (mám pocit) 1 metr dlouhém vodítku. Pokud toto nejste schonpi repsektovat, jezděte autem nebo choďte pěšky. A nebo při pokárání jen sklopte hlavu a omluvte se. Opravdu mě nic nevytočí víc, než když jedu MHD se psem a štěndem, oba na zemi a s náhubkem a nastoupí si nějaká panička s bišonkem na flexině a bez košíku. Pejsek lítá po tramvaji, překáží, každého otravuje.... Naštěstí se poslední dobou čím dál víc stává, že řidič takovéto lidi vyhazuje.
broo

XXX.XXX.87.6
astlolita
napsal(a):
To není revizor magor, ale uplně normální člověk vykonávající dobře svou práci. V přepravních podmínkách máte zcela jasně napsáno, že existují dva druhy přepravy psa. Ve ZCELA UZAVŘENÉ (což vylučuje i tolik oblíbené tašky) přepravní schránce s nepromokavým dnem a nebo s náhubkem a na (mám pocit) 1 metr dlouhém vodítku. Pokud toto nejste schonpi repsektovat, jezděte autem nebo choďte pěšky. A nebo při pokárání jen sklopte hlavu a omluvte se. Opravdu mě nic nevytočí víc, než když jedu MHD se psem a štěndem, oba na zemi a s náhubkem a nastoupí si nějaká panička s bišonkem na flexině a bez košíku. Pejsek lítá po tramvaji, překáží, každého otravuje.... Naštěstí se poslední dobou čím dál víc stává, že řidič takovéto lidi vyhazuje.
Ano, přepravní předpisy hovoří jsně, ale ... tady se nemluví o dospělém psu, co lozí všude, ale o malém štěněti, co sotva umí chodit na vodítku!!!
myslím, že je sakra rozdíl mezi dospělým psem a malým - 2 - měsíčním štěnětem.
Můj první pes nosil náhubek cca od 6 měsíců, kdy jsme si ho vzali, ale na štěně ho fakt dávat nebudu.
Mě také štvou nevychovaní psíci, co si dělají co chtějí. to mi věřte. Mám stfabula, takže kecy od takovýchto majitelů znám velmi dobře, když nastoupím se svým psem na vodítku, s košem a nějaký upištěněc mi řve po mém a nemá ani koš...
Ano, revizor koná svou práci, taky bych se sním nehádala. štěně budu mít v tašce, hlavičkou k sobě, zatažený zips. pokud mi dá pokutu OK. Zaplatím ji. Ale opravdu touto přepravou jikoho nebtěžuji ani nehrožuji.
broo
napsal(a):
Ano, přepravní předpisy hovoří jsně, ale ... tady se nemluví o dospělém psu, co lozí všude, ale o malém štěněti, co sotva umí chodit na vodítku!!!
myslím, že je sakra rozdíl mezi dospělým psem a malým - 2 - měsíčním štěnětem.
Můj první pes nosil náhubek cca od 6 měsíců, kdy jsme si ho vzali, ale na štěně ho fakt dávat nebudu.
Mě také štvou nevychovaní psíci, co si dělají co chtějí. to mi věřte. Mám stfabula, takže kecy od takovýchto majitelů znám velmi dobře, když nastoupím se svým psem na vodítku, s košem a nějaký upištěněc mi řve po mém a nemá ani koš...
Ano, revizor koná svou práci, taky bych se sním nehádala. štěně budu mít v tašce, hlavičkou k sobě, zatažený zips. pokud mi dá pokutu OK. Zaplatím ji. Ale opravdu touto přepravou jikoho nebtěžuji ani nehrožuji.
Jo a o tom mluvím, můžete si o těch pravidlech mystel co chcete, klidně je nedodržovat, ale nehlásat potom o někom, že je magor jen proto, že má kompetence k tomu, aby vás nutil ty pravidla dodržovat nebo opustit MHD. To mě zařáží, že lidi nejsou schopni si ani zjistit, jak má pes jet a pak nadávají člověku, co ty pravidla nevymýšlí, jen se živí tím, že kontroluje jejich dodržování.
broo

XXX.XXX.87.6
astlolita
napsal(a):
Jo a o tom mluvím, můžete si o těch pravidlech mystel co chcete, klidně je nedodržovat, ale nehlásat potom o někom, že je magor jen proto, že má kompetence k tomu, aby vás nutil ty pravidla dodržovat nebo opustit MHD. To mě zařáží, že lidi nejsou schopni si ani zjistit, jak má pes jet a pak nadávají člověku, co ty pravidla nevymýšlí, jen se živí tím, že kontroluje jejich dodržování.
já ale nikomu nenadávala :-)
ale máte pravdu, někteří lidé jsou trochu moc zaměření jen na svého psa a nechápou, že jsou určitá pravidla.
Uprime receno me nikdy ani nenapadlo brat psa do MHD bez kosiku v jakymkoliv veku,proste takhle je to tam napsane a tak se to musi dodrzovat a nejaky povidani,ze se to psu nelibi neni vubec na miste,pokud se stenatku koupi uplne lehoucky latkovy nahubek tak to ani nepociti, cim driv si na to pejsek zvykne tim lip
broo

XXX.XXX.87.6
veradisia
napsal(a):
Uprime receno me nikdy ani nenapadlo brat psa do MHD bez kosiku v jakymkoliv veku,proste takhle je to tam napsane a tak se to musi dodrzovat a nejaky povidani,ze se to psu nelibi neni vubec na miste,pokud se stenatku koupi uplne lehoucky latkovy nahubek tak to ani nepociti, cim driv si na to pejsek zvykne tim lip
no vidíte, mě přijde normální vzít štěně - ve věku 2 měsíce - v tašce. u staršího- 4 a více měsíců už samo košík a na vodítko.
Můj první pes měl košík na hubě až v 6 měsících poprvé a snáší ho bez potíží.
ono ani nejde o to, jetsli se mu štěněti líbí nebo ne, ale co je pro něho pohodlnější a bezpečnější.
broo
napsal(a):
no vidíte, mě přijde normální vzít štěně - ve věku 2 měsíce - v tašce. u staršího- 4 a více měsíců už samo košík a na vodítko.
Můj první pes měl košík na hubě až v 6 měsících poprvé a snáší ho bez potíží.
ono ani nejde o to, jetsli se mu štěněti líbí nebo ne, ale co je pro něho pohodlnější a bezpečnější.
No me to prijde normalni asi proto,ze cubina mela skoro 10kg kdyz jsem si ji brala,tak by se mi pekne pronesla za chvili Ale teda fakt me vytaci lidi co jdou s dospelim psem do autobusu nebo vlaku a nemaj kosik a kdyz se je na to clovek zepta tak mu proste reknou,ze se to jejich psovi nelibi
Kazdopadne moje kamaradka jezdi mhd s biglikem bez kose porad,normalne ho ma na kline (ted mu je pul roku) ale prave zalezi na ridicovi a na revizorech ja bych se bala i s malym stendem cestovat bez kosiku,protoze nekteri jsou fakt hrozni. Jinak nas druhej hafan mel kosik taky poprve na sobe v pul roce a vubec to neresil proste ho dostal a bylo to
asi to chce vyzkouset co zrovna bude vyhovovat
broo

XXX.XXX.226.212
veradisia
napsal(a):
No me to prijde normalni asi proto,ze cubina mela skoro 10kg kdyz jsem si ji brala,tak by se mi pekne pronesla za chvili Ale teda fakt me vytaci lidi co jdou s dospelim psem do autobusu nebo vlaku a nemaj kosik a kdyz se je na to clovek zepta tak mu proste reknou,ze se to jejich psovi nelibi
Kazdopadne moje kamaradka jezdi mhd s biglikem bez kose porad,normalne ho ma na kline (ted mu je pul roku) ale prave zalezi na ridicovi a na revizorech ja bych se bala i s malym stendem cestovat bez kosiku,protoze nekteri jsou fakt hrozni. Jinak nas druhej hafan mel kosik taky poprve na sobe v pul roce a vubec to neresil proste ho dostal a bylo to
asi to chce vyzkouset co zrovna bude vyhovovat
to mě také vytáčí. Ale bohužel lidé jsou bezohlední. Také mám několik zážitků .-(
Moje štěně je ted malinkaté, je kousek nad kotník :-))))
broo
napsal(a):
to mě také vytáčí. Ale bohužel lidé jsou bezohlední. Také mám několik zážitků .-(
Moje štěně je ted malinkaté, je kousek nad kotník :-))))
Juuu,tak na takovy drobecky se asi ani nahubky neprodavaji No ja mam prave taky spatnou zkusenost a jeste vic cubina kdy se mi na ni v buse povesil jeden pes kdyz byla 5mesicni,nastesti to byl jen pudl takze ji nic neudelal,ale hrozne dlouho jsem ji ucila,ze v autobuse se neni ceho bat,ted ji je rok a 2mesice (35kg) a stejne kdyz cekame na autobus tak se trese,nastesti v buse uz je v pohode kouka z okynka,ale radeji s ni chodim uplne dozadu aby na ni nikdo nemohl,ale teda zase musim rict,ze nekteri lidi jsou hrozne hodny,protoze kdyz videli jak se cubinka v autobuse boji tak ji celou cestu hladili,povidali si s ni,no proste fajn,hned na ni bylo videt ze se uvolnila, asi vypadam v autobuse jak blazen,ale taky si s ni i ted povidam celou cestu

Tak mám fenku od včerejšího večera doma a mám zhruba do konce týdne na to, aby zvládla nošení náhubku, neboť na začátku toho následujícího míříme k veterináři. Za dnešek se stačila jakžtakž srovnat s obojkem, od zítřka vytáhnu vodítko a něco mi říká, že se jí to nebude líbit. Doufám, že se s tím srovná rychle, abychom se mohly "vrhnout" na náhubek a autobusy. Kdo jezdí se psem s náhubkem už od malinka napište mi prosím pár tipů jak jste svá štěňata zvykali na náhubek, jako pejskař-začátečník budu za každou radu vděčná.
P.S.
Stalo se vám někdy, že by štěně v MHD zvracelo? Fenka cestou domů v autě ze začátku dvakrát zvracela, takže mám z toho trochu strach. K veterináři je to od nás cca 8 minut jízdy a nerada bych, aby nás vyhodili v půlce cesty za znečišťování vozidla .
Já sice jezdím autem, ale když jsem si domů přivezla psí mimi, tak z důvodu socializace jsme trénovali tramvaj a autobusy hned od začátku. Mám štěstí, že bydlím na konečné tramvaje, takže když jsme se vraceli z procházky, poprosila jsem řidiče, jestli si smím vyzkoušet se štěndem nastupování a vystupování ( všichni mě to dovolili) pesan dostal košík a nastoupili jsme, prošli jsme tramvaj k zadním dveřím a vystoupili jsme. Sundala jsem košík a dostal odměnu. Za pár takových zkušebních cest mu to přišlo úplně normální. V autě se občas pozvracel, ale v tramvaji a autobuse ( při jízdě pár stanic) nezvracel ani jednou.
Já jsem větší čubině náhubek nasadila, nechala jí vybláznit - snažila se ho sundat (ale držel dobře tak jí to nevyšlo), pak jí to přestalo bavit, takže jakmile se zklidnila hned jsem pochválila, sundala náhubek a odměnila (přes plasťák mi teda fakt pamlsky prondat nejdou) a bylo to... pak už zjistila že s náhubkem se neblbouní a že vysvobození se koná jen když je děsně hodná. Asi to není nejlepší metoda ale je to můj první pes a nic lepšího jsem tehdy nevymyslela...
Malá ho několikrát dostala (nevyšilovala vůbec - ona beztak spoustu věcí vůůůůbec neřeší, je nad věcí) a rovnou se chovala jak kdyby na něj byla zvyklá...
Musím naprosto souhlasit, v Brně jsou revizoři hrozní. Jednou mě dokonce "seřval" řidič tramvaje. těsně před nástupem do šaliny mi zazvonil telefon, tak jsem ho zvedla a pesan měl náhubek kolem krku, říkala jsem si, jak dotelefonuju, tak mu ho nasadím. Bylo to na konečné, takže tramvaj chvíli stála a řidič na mě řval a tom jsem stála až úplně vzadu, at okamžitě tomu psovi nasadím náhubek. Mám malého psa, má 5kg, takže žádný obr. říkala jsem si, zda by si takto troufnul i na chlapa, kolikrát jsem viděla chlapy se psama bez náhubku a nikdo nic neřešil.

kalamityjane
napsal(a):
Musím naprosto souhlasit, v Brně jsou revizoři hrozní. Jednou mě dokonce "seřval" řidič tramvaje. těsně před nástupem do šaliny mi zazvonil telefon, tak jsem ho zvedla a pesan měl náhubek kolem krku, říkala jsem si, jak dotelefonuju, tak mu ho nasadím. Bylo to na konečné, takže tramvaj chvíli stála a řidič na mě řval a tom jsem stála až úplně vzadu, at okamžitě tomu psovi nasadím náhubek. Mám malého psa, má 5kg, takže žádný obr. říkala jsem si, zda by si takto troufnul i na chlapa, kolikrát jsem viděla chlapy se psama bez náhubku a nikdo nic neřešil.
JJ, oni si na chlapa netroufnou (z pochopitelných důvodů) ani když je třeba ve vozidle ožralej a otravuje ostatní, že by takového vysadili jsem zažila jen jednou. Na druhou stranu jim asi neplatí tolik, aby si z lásky k přepravním podmínkám nechali dát přes hubu. Jelikož ale nehodlám změnit pohlaví a začít trávit volný čas v posilovně, budeme muset být hodné a dodržovat předpisy.
Napadlo mě dát malé při nasazování náhubku dovnitř kousek piškotu - zkoušel někdo? Máme plastový, takže po nasazení jí už pamlsek podám těžko .
Me jeste napadlo,dat ji kosik ocuchat a hned dat pamlsek,pak postupne nasazovat,hned sundat a zase pamlsek,proste z toho udelat super hru s mnamkama. Pamatuju si prvni seznameni s postrojem,to delala kotrmelce jak se ji to nelibilo ale asi tak za 2dny to zvladala v pohode,voditko prijmula krasne v klidu,zadny stavkovani,jen obcasny kousani
Tak pak dejte fotecku drobecka s kosikem
Jinak na zvraceni sem si brala pytliky a ubrousky kdyby nahodou,ale v autobuse ani jednou nezvracela,to jenom v aute