Ahoj lidičky máte někdo doma tyto úžásné tvorečky? Podělte se o zážitky s nimi, jak jste spokojeni či podobné informace.
Týden jsme již také vlastníky tohoto plemene
Hmmm tak to je celkem škoda, tak třeba se to teďkom trochu chytne.
Hafana jsme si dovezli z Rychnova nad Kněžnou - je mu 8 týdnů. V bytě jej máme zatím týden-je to divoch. Pošli fotku tvého psíka,ráda se podívám
Krasavec! Máte v plánu nějaký sport nebo vystavování?
Jojo, zapadlo to tady už dávno. Snad nás tady teď bude víc a chvíli to vydrží :) My máme doma už 4letého rezatého neplechu. Ale mám jen samé staré fotky...
A ještě sem tam venčím letého křížence. Taky zlatíčko, ale strašně nevycválané :)
jen užívej tohodle věku. Strašně rychle to uteče a třeba ten můj jak dospěl, tak je to velký důstojný pán, kterého vyprovokovat ke hře je velice těžký úkol, ale občas se to někomu podaří.
Když jsi vzpomenu na jeho štěněcí období, tak to bylo moc krásné. Chodili jsme ven s dalším štěníkem RR stejně starým a neuvěřitelně řádili. Chvíli si lehli a za minutu lítali zas. Když se spolu "prali" v odrosteljším věku, tak se po nás lidi otáčeli, jestli se ti dva nežerou, ale byly to jen jejich drsné hry. Bohužel už ta naše zrzavá láska bydlí jinde a dlouho jsme ji neviděli
:(
Tak to já si užívám to je pravda. Psa jsem už měla tak vím jak toto období u štěněte rychle uteče. Sice jsem jak na mateřské dovolené ale stojí to za to:)
Pakoska

XXX.XXX.94.86
My máme taky doma ridgebacka:)Jsou mu 4 měsíce a má moc moc a moc energie
Denisa111

XXX.XXX.86.9
Zdravím, uvažujeme s manželem o koupi RR. Chtěli bychom psa tolerující děti a dobře hlídajícího, ale na zahradu ne do domu. Psala jsem si již s jednou chovatelkou a ta mi napsala, že je to vhodný pes do domu , ne k celoročnímu chovu venku, kvůli jeho krátké srsti. Chtěla bych znát i váš názor, kteří toto plemeno chováte. Znám majitele krátkosrstých, výmarských ohařů a jiných krátkosrstých plemen, kteří chovají tyto psy venku ve vyteplené boudě a žádný problém nemají?
Denisa111
napsal(a):
Zdravím, uvažujeme s manželem o koupi RR. Chtěli bychom psa tolerující děti a dobře hlídajícího, ale na zahradu ne do domu. Psala jsem si již s jednou chovatelkou a ta mi napsala, že je to vhodný pes do domu , ne k celoročnímu chovu venku, kvůli jeho krátké srsti. Chtěla bych znát i váš názor, kteří toto plemeno chováte. Znám majitele krátkosrstých, výmarských ohařů a jiných krátkosrstých plemen, kteří chovají tyto psy venku ve vyteplené boudě a žádný problém nemají?
RR nemám, ale snad každej normální člověk usoudí, že je to volovina !!!
On asi Výmar krátkosrstej moc spokojenej v - 15 venku nebude. A pokud to přežije, dle mě s častými záněty moč. měchýře když dobře.
Když chcete psa ven, pořidťě si proboh psa co je určen v pohodě přežít venku. Bude k dětem stejně tak fajn jak třeba RR. Ikdyž co sem slyšela, tak poslední dobou je s RR a dětmi, nebo spíš celkově s RR trochu ostřejší problém..ale to je asi na chovce a každém jedinci. Nicméně, já bych ho jako psa k dětem nebrala a už vůbec né ven !
Denisa111
napsal(a):
Když jsem se dívala po chovatelské stanici, ze které si RR vemu, často jsem se setkávala s názory chovatelů, že RR ven ne. Dokonce jsem u jedné chovky viděla, že člověku, který chce psa na zahradu, štěně neprodají.
Za mě pes s takovouto srstí ven ne. I když znám i RR chované venku.
Zeptejte se více chovatelů RR a můžete si podle toho udělat názor sama. Obejděte pár výstav, můžete si s chovateli osobně promluvit nebo zajeďte k nim na návštěvu. Většina z nich Vás jistě ráda uvítá i s dětmi.
A co se dětí týče ... vše je o výchově psa, ale i dětí. Můj pes vyrůstal s neteřema a je trpí, neublížil by, nedovolí se ani křivě podívat, když jich má dost, odejde si na svoje místo a holky k němu nesmí.
Tak já taky přidávám foto našeho RR. Tuto diskuzi jsem zakládala, uplně nahoře jsou fotky Bernyho když jsme si ho přivezli, dnes už je velký chlapák má rok a čtvrt
Jsme též milovníci RR a na výstavě jsme dostali letáček, mají super triko s opravdu povedeným motivem RIDGEBACK na zádech ve tvaru RIDGE :))) tak mrkněte na www.dogs4u.cz, už jsme jim psali a chystají mikiny