Štěně v novém domově,čůrání,spaní v noci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2010 13:26
pepynda

XXX.XXX.165.176

jedná se mi o toto:
zítra si jedeme pro skoro 3měs.štěně maltézáčka,paní ho měla v rod.domě.
jde mi o to,kam první noc štěně umístit?co se doporučuje...jestli ho dát k posteli(tam máme koberce) na zem do pelíšku,aby neplakalo po mamince a nebo na chodbu,klasicky s pelíškem,kde by měl místo(máme tam lino)....na chodbě bude asi vyvádět a škrabat na dveře,ale když ho dám do pokoje,tak tam bude chtít asi spát pořád....až se naučí čůrat,tak je mi to jedno,kde bude,ale pochybuju,že v pokoji,kde je koberec půjde na podložku.....bude to pěkný boj ho to čůrání naučit....poradíte mi,jak na to... a kde ho tedy umístit,abychom to spinkání a čůrání vychytali?někdo doporučuje podložky,jiný je zatracuje....jak tedy zvolit správně?smajlíkděkuji

8.8.2010 22:39
orlynka

XXX.XXX.6.154

Ahoj, já můžu říct ze své zkušenosti, že pokud nechcete, aby štěně natrvalo spalo v ložnici s vámi, tak bych jej umístila na chodbu hned. A nechala otevřené dveře, vstup bych zatarasila třeba dětskou ohrádkou, takhle si zvykne, že tam nesmí, ale na druhou stranu bude na vás vidět. Podle mě bude horší si ho dát k posteli, kde si zvykne, pak se to už těžko bude odnaučovat. I když si myslím, že jednou skončí v posteli, tak jako naše psiny :-)
Co se týče toho čůrání je lepší s ním běhat ven než učit na podložku. To mě nenapadlo nikdy takhle učit, ale slyšela jsem od mnoha lidí, že pes si zvykne na podložku a pak nebude čůrat venku. Je jistější jej vynášet ven, po každém jídle, po spánku, po hraní, skoro nepřetržitě, vstávala jsem třeba někdy i třikrát za noc, protože mimi kňouralo, ale velice brzy si zvyklo venku. Tak hodně štěstí :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík