Dánsko - zakázaná plemena

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2010 22:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Z ČMKU:
4.8. 2010 Dánsko - zakázaná plemena
V Dánsku jsou zákonem zakázána následující plemena:
Tosa inu, americký stafordšírský teriér, brazilská fila, argentinská doga, americký buldok, boerboel, středoasijský ovčák, kavkazský ovčák, jihoruský ovčák, šarplaninec, tornjak, kangal, pitbulteriér.
Zákaz platí i pro vystavování těchto plemen vystavovateli ze zahraničí.

Co tomu říkáte?

13.8.2010 22:31
astlolita

XXX.XXX.200.174

Když už tedy zakazují, kde je neapol. mast., španělský mast., bull mast., ridgeback, .... prostě buď a nebo. celý ten seznam je uhozený už jen pro to, že kde by se probůh v Dánsku vzal Kangal? Očividně to opět dělal nějaký odborník a všeuměl smajlík

14.8.2010 12:47
awake

XXX.XXX.184.85

jestli tam prosadili to co chtěli tady, tak není všem plemenům konec a brzy určitě přibudou na seznam další. Jen doufám, že se toho zase nechytnou další země a po vzoru evropské unie nebudou tvrdit, že to musí u nich taky prosadit. Zase je vidět, že někdo moc přemýšlel:-(. Holt se přestanou chovat tato plemena a lidé si budou pořizovat jiná ještě nezakázaná a kam to povede? Dánsko bude za chvíli bez psů. To si někteří oddychnou. Těch ostatních a rozumných majitelů a chovatelů je mi upřímě líto. Protože na to doplatí hlavně ti slušní. Lumpové si pořídí jiné plemeno budící hrůzu a nějaký zákaz je jim ukradený. Ti slušní nebudou mít díky nim za chvilku co vlastnit.

16.8.2010 13:10
cinkalu

XXX.XXX.157.22

No a od Dánska jenom krůček k nám, jak známo, se po všem pěkně opičíme. Tak jak se na nemoderce spousta lidí rozčilovala, že nám nikdo nemůže zakázat chov či držení psů, já osobně si myslím, že může a nebude to dlouho trvat ( nějaké omezení aspoň ve městech určitě přijde ). Na druhou stranu není se čemu divit, bohužel všechno zkazí lidé, ne zvířata.

17.8.2010 10:20
czizecka

XXX.XXX.106.200

Když vidím ty frajery co mají "bojová" plemena jen proto,aby machrovali, že je mají tak se vůbec ničemu nedivím smajlík

17.8.2010 11:09
carjack

XXX.XXX.243.142

Je to opravdu jen o lidech.Když už ,tak by se spíš měly změnit podmínky pro majitele pro chov a vlastnictví určitých plemen a kontrolovat to.Něco jako zbrojní pas nebo řidičák.Člověk by měl projít určitými psychotesty,aby se eliminovali psychouši.Ale je fakt že zabijáka udělá blbec i s pudla:-(.Ale v dnešní době korupce se dá asi obejít cokoli.Taky doufám,že se tím " nenakazí" další státy.Byla by škoda kdyby zanikla tato plemena.Myslím,že by se nejspíš stejně chovalo načerno a dopady by byly ještě horší - v povaze ,ve zdraví a exteriéru zmršená zvířata.Je to krátkozraké opatření:-(.Vymysleli to nějací pitomci,kteří znají psy možná jen z obrázku.Ono zakázat něco vyjde asi nejlevněji.:-(

17.8.2010 11:50
masoterianka

XXX.XXX.239.239

Hloupost. NEBEZPEČNÁ PLEMENA NEEXISTUJÍ, EXISTUJÍ POUZE NEBEZPEČNÍ MAJITELÉ. To bylo, je a bude. Podle mě to nezmění ani "zbrojní pasy" - všechna podobná opatření vždy komplikují život pouze slušným majitelům, blbec se vám vybodne i na nějaké zkoušky a vždy si najde cestu kolem. Taková je dnešní doba.

18.8.2010 17:05
awake

XXX.XXX.184.85

carjack napsal(a):
Je to opravdu jen o lidech.Když už ,tak by se spíš měly změnit podmínky pro majitele pro chov a vlastnictví určitých plemen a kontrolovat to.Něco jako zbrojní pas nebo řidičák.Člověk by měl projít určitými psychotesty,aby se eliminovali psychouši.Ale je fakt že zabijáka udělá blbec i s pudla:-(.Ale v dnešní době korupce se dá asi obejít cokoli.Taky doufám,že se tím " nenakazí" další státy.Byla by škoda kdyby zanikla tato plemena.Myslím,že by se nejspíš stejně chovalo načerno a dopady by byly ještě horší - v povaze ,ve zdraví a exteriéru zmršená zvířata.Je to krátkozraké opatření:-(.Vymysleli to nějací pitomci,kteří znají psy možná jen z obrázku.Ono zakázat něco vyjde asi nejlevněji.:-(

která určitá plemena myslíte? Jak se budou vybírat? A co si představujete pod pojmem "zbroják" na psa? Že budu dokazovat že mám IQ věší než 100?
To že projdu já a pořídím si staršího problémového psa kterého jeho majitel nezvládá a u mě mu dopřeji konečně socializaci a výcvik který neměl a naučím ho chovat se "normálně" pro život ve městě neznamená, že toho psa odsoudím na smrt jen proto, že neudělá nějaký test, nebo zkoušku. Taková převýchova může trvat půl roku, rok a ten pes by byl mrtvý jen proto že je označený jako bojový a neudělá nějaké zkoušky, nebo test. Za půl roku už to může být pes naprosto spolehlivý a nebude nebezpečný. Do té doby se musím postarat aby se nikomu nic nestalo. Mě tato "převýchova" zabrala s jedním psem rok a dnes je naprosto v pohodě.

19.8.2010 01:16
nino

XXX.XXX.91.50

Jen pro úplnost:

V Dánsku zakázali 13 plemen psů, tři z nich jsou původem z Ruska: Jihoruský ovčák, Kavkazský ovčák a Středoasijat.Zákon prošel všemi komorami parlamentů a celým schvalovacím procesem a vstupuje v platnost od 1. července 2010. Krom pitbulteriéra a tosy inu, kteří jsou v Dánsku zakázáni již od roku 1991, na seznam přibylo dalších 11 plemen:

- amstaff
- americký buldog
- brazilská fila
- argentinská doga
- boerboel
- kangal
- středoasijský pastevecký pes
- kavkazský ovčák
- jihoruský ovčák
- tornjak
- šarplaninec

Zákaz se vztahuje na vstup i import uvedených plemen nebo jejich kříženců (jeden z rodičů je na seznamu zakázaných plemen). Všem majitelům a chovatelům, kteří si pořídili jedince plemene uvedeného na seznamu po 15. dubnu 2010 budou zvířata na náklady státu utracena. Ti, kteří vlastní zvířata déle jsou povinni dodržovat přísná opatření, mimo jiné: pes musí být vždy držen na vodítku ne delším než 1,5m, vždy opatřen kovovým náhubkem, nachází-li se pes na zahradě, pozemek musí být oplocen speciálním udaným typem pletiva, jehož výška nesmí být menší než 2,3m. Pohybuje-li se zvíře volně po pozemku, musí tomu být vždy za přítomnosti a pod dohledem majitele. Nemá-li majitel zvíře přímo na očích, musí být toto uzavřeno v pevném kotci, jehož parametry jsou v zákoně určeny dále.

V současné době probíhá diskuze nad zákazem dalších "nebezpečných" plemen: stafbull, bulteriér, mastif anglický-pyrenejský, mastin, německý ovčák, dobrman, rotvajler, bordeaux doga, černý teriér....a další, např. i francouzský buldok.....smajlík

19.8.2010 03:32
awake

XXX.XXX.184.85

to už je snad lepší toho psa rovnou utratit než ho hlídat na vlastní zahradě smajlík celý den, nebo ho vodit celý život jen na vodítku. Nedovedu si to představit u plemene které je náročné na pohyb a zvyklé na procházky na volno a nyní ho týrat na vodítku. Co pak udělá socializace takového psa s nemožností proběhnout se a vybít tak temperament s jeho povahou nechci raději ani domýšlet. Podle mě bude daleko nebezpečnější než když bude žít "normální" život.
No gratulace Dánsku :-( a snad nebudou další země dělat stejnou chybusmajlík

19.8.2010 11:27
ilisek

XXX.XXX.196.15

Osobně jsem si myslela, že když tuším před dvěma lety svůj zákaz pro bojová plemena zrušilo myslím že Holandsko.....že se hned tak neobjeví zase nějaká země, která s tím vyrukuje.... pokud se tak stane i někdy u nás, tak já si asi žádného psa už nepořídím....malí ratlíci se mně fakt nelíbějsmajlík

19.8.2010 14:48
assil

XXX.XXX.216.60

ilisek napsal(a):
Osobně jsem si myslela, že když tuším před dvěma lety svůj zákaz pro bojová plemena zrušilo myslím že Holandsko.....že se hned tak neobjeví zase nějaká země, která s tím vyrukuje.... pokud se tak stane i někdy u nás, tak já si asi žádného psa už nepořídím....malí ratlíci se mně fakt nelíbějsmajlík

Prosím tě, ty děláš, jako kdyby nebylo i tak dost velkých plemen. Nebo ti snad německá doga, leongerger, fundlák, bernardýn atd atd. připadají jako ratlíci?:-)

19.8.2010 15:15
ilisek

XXX.XXX.196.15

To neee, ale mně se líbí hold ti "nebezpeční", co jsou v tom seznamu.....máme doma dva pitbully a jednu stafordku, kdybych neměla je, pořídila bych si argentinu.....ta je taky v seznamu....:-(

20.8.2010 10:14
cinkalu

XXX.XXX.157.22

zajímalo by mě , podle jakého klíče ty plemana vybírali ? Dle rozšířenosti některých plemen bych řekla že jen podle toho co si přečetli v pochybné literatuře nebo spíš na internetu :-(

vaclavCZ

21.8.2011 11:00
vaclavCZ

XXX.XXX.79.142

Ahoj myslím si že kdyby měli někde zakázat nákě plemena tak by mohli zakázat všechny psi(velká plemena-jsou nejlepší) nemám v lásle malé psi. Je fakt že když třeba kavkazský pastevecký pes,nebo pitbull, když se správně a důsledně nevychová a agresivita nepotlačí mohou být nebezpeční. Divím se že natom seznamu není jeden s jeden s nejnebezpečnějších rotweiler.

vaclavCZ

21.8.2011 11:04
vaclavCZ

XXX.XXX.79.142

V Dánsku jsou to čuráci tak proč nedají tyto přísná pravidla pro všechny psi a žádná plemena nezakuzují a neutrácejí.

vaclavCZ

21.8.2011 11:10
vaclavCZ

XXX.XXX.79.142

carjack napsal(a):

:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík