Pes v bytě? ...rhodéský ridgeback

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Theres

20.8.2010 13:20
Theres

XXX.XXX.100.134

Ahoj všem. Chtěla bych se zeptat co si myslíte o chovu tohoto plemene v bytě. Hodně o něm přemýšlím. Opravdu moc se mi líbí, ač jsme se dočetla, že je třeba mít na něj tvrdší ruku. Uvařuju právě o pejskovi, ale ráda bych nějakého aktivnějšího, ne pokojového. Jezdíme několikrát do roka na hory za turistikou a ten pes mi tam opravdu cbybí. Dál taky uvažuju o Maďarovi, Bíglovi, Zlatem Retrívrovi. Líbí se mi spousta plemen, jen moc ne "vlčákovití" ... Poradíte ? :-)

20.8.2010 13:32
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Měla jsem všechny své psy v bytě, 2 briardi + maltézáček, nyní černý teriér + číňan. Pokud psovy zajistíte dostatek pobyhu a vyžití ( zaměstnání ) tak v tom nevidím problém, RR je aktivní pes tak ten to potřebuje obzvlášť. Ale to i Ti ostatní, jen musíte počítat se ztrátami na vybyvení bytu než mimčo odroste :-))
Hodně štěstí.

Theres

20.8.2010 13:45
Theres

XXX.XXX.100.134

Děkuji. Vím, že tomu tak opravdu je, i když z velikosti našeho bytu mám přecejen obavy. Bydlíme totiž v 1KK cca o velikosti 30m2. Nevím jestli dokáže takový pes těch několik hodin než přijdu z práce domů ( sice pracuji pouze do 14:00 a cesta do práce trvá cca 8 minut ) vydržet. Přiznám že můj zájem o RR se odvíjí především od toho, že se mi velmi líbí vzhledově a vím, že to asi není úplně nejlepší. Líbil by se mi prostě pes tohoh typu a stavby těla, ale jsem ve výběru velmi nerozhodná.

20.8.2010 13:56
cinkalu

XXX.XXX.157.22

Naši psy jsou doma 9 hodin sami, stejně spí. Pes prospí průměrně 16 h denně, jak jsem již psala, musíte ho vykrvit ( unavit - zaměstnat ) a půjde to. Pokud vám nevadí, že v 1+kk na něj budete pořád někde narážet, obcházet a překračovat. Já mám 90 m a obcházím ho neustále, on totiž potřebuje být tam, kde jsem já :-)).
Na našich psech okamžitě poznám, že jsem je málo unavila, hned je doma větší binec než jindy. Když jsme doma jsou klidní takže někde leží a neprudí takže ani ta velikost nevadí. Má zkušenost.

20.8.2010 13:59
cinkalu

XXX.XXX.157.22

RR není má krevní skupina, ve výběru Vám neporadím, jsem na Ty chlupatce ( proto mám číňana - bezsrstého :-)) ), ale co se týče velikosti psa a velikosti bytu asi bych to neřešila a šla do toho :-)

20.8.2010 14:15
v v

XXX.XXX.164.184

Co znám, tak z poloviny mají tyto psy v bytě, nebo na zahradě s přístupem do domu, to je asi nejideálnější. Ale i v tom bytě to jde jestli máš pak dost času psa unavit když po dobu nepřítomnosti spí. Já o něm taky uvažovala a nakonec mám ohaře, taky v bytě. První rok teda šílený, demolice veliká...... a já nedělala po práci i ráno nic jiného než unavovala štěně. Pak jsme teda přišli na spásnou myšlenku a vozíme jí po dobu kdy jsme v práci do kotce na zahradu kde jsou i jiní psi a furt je tam co sledovat a odpoledne když jí vyzvednem je daleko unavenější než když ležela celej den doma. Ale určitě to taky jde. V zimně nás to zase taky čeká.

Takže RR v bytě si myslím že není problém.

20.8.2010 14:19
tancoska

XXX.XXX.64.4

Problém není když mu to pak vynahradíte venčením a těma výletama.Když se pes dostane jednou denně na 2-3h prochajdu a k tomu venčící půlhodinovky tak ho můžete mít i v takhle malým bytě.Já měla vlkodava,doma spal a nepřekážel ale taky jsme byli jak to šlo furt venku.Jinak já mám ve 2+1 předělaný na 3+1 dva stafíky(akčňáci),já manžel moje máma a dvě děti.Je to naprosto v pohodě a každej máme i trošku soukromí.Psi se vyřáděj venku a doma o nich skoro nevím,jen když je děti vyzvou ke hře a začne bejt doma kongo :-)).

20.8.2010 18:22
nikollla

XXX.XXX.99.211

Ahojky, já má v bytě 2 plus 1 RR. Zatím je to ani né tříměsíční štěně. Máme ho doma cca skoro měsíc. Za tu dobu si pěkně zvykl, že chodím do práce a že když odejdu tak i přijdu, že venčení se provádí venku na trávě(teda občas to ještě ujedesmajlík) a že do ložnice se nesmí:-). Po práci se mu maximálně věnuji. POtřebuje vybít tu nashromážděnou energii a že ji není málo:)
Pokud mu toto dokážeš zajistit tak klidně i tento pes v bytěsmajlík hodně štěstí při výběru

20.8.2010 20:07
honey

XXX.XXX.138.182

Řekla bych, že RR musí být v bytě/doma. Nedokážu si představit ridgebacka v kotci. Je hodně společenský a závislý na páníčkovi, to ale neznamená, že nevydrží pár hodin sám. Naši psi (RR a knírač) jsou doma od sedmi ráno až do čtyř téměř denně (někdy přijdeme dřív, někdy později) a stejně celou tu dobu prospí. Stačí dostatek pohybu a pejsek bude spokojený i v tom nejmenším bytečku, jen musíte počítat s tím, že o něj budete zakopávat (jak tady někdo psal), protože náš pes je mi v patách neustále.
A s tvrdou rukou nesouhlasím, spíš spravedlivost a důslednost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2010 11:34

měla sem v bytě bígla ,německého ovčáka a labradora, máme jeden pokoj a kuchyň takže velikost nic moc , neřekla bych že to psům vadí mít psa v bytě není problém ,nemám tak dobrou práci jako vy takže pes bývá někdy sám doma i 12 hodin a toho pohybu se přiznám taky nemá každý den tolik kolik se tu píše ale vypadá a i tamti vypadali spokojeně, ono je jedno jestli je pes zavřený v bytě nebo v kotci ten v bytě má alepoň tu výhodu že vidí svoje lidi pořád,pokud počítáte s tím že mladí psi hosdně ničí a koušou tak proč ne.

8.6.2015 10:58
jackie3

XXX.XXX.222.97

Ahoj, chtěla bych obnovit tuto diskuzi. Zajímalo by mě, vy kdo máte zkušenost s RR v bytě, zda se ničení týká i nábytku? Nemyslím sedačku a tak, ale konkrétně kuch. linku, kterou máme v podnájmu novou na míru a zrovna u ní by pejsek trávil čas, než přijdeme z práce? Díky moc za odpověď.

8.6.2015 11:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Nezažila jsem, že by mi pes ničil byt.
Nemám-li na něj čas, nepořídím si ho.
Prostě počkám až budou vhodné podmínky.

Ničení v bytě přeci není o plemeni.

8.6.2015 12:05
Hodonak

XXX.XXX.126.173

rapotacka11 napsal(a):

Ideální podmínky nenastanou třeba nikdy. A štěně umí pěkně řádit, když se nudí. Znám z vlastní zkušenosti. Malá Besina - nejdřív boty, pak se naučila otvírat botník, takže petlice. Pak botník ohlodávala, až jsem ho zatřel směsí chilli omáčky a pepře, přestala. Potom se pustila do hrabání omítky na chodbě. Tam bývala, když nebyl nikdo doma. Je to místnost 20 metrů čtverečních, zem pokrytá hračkama. Nestačilo. Každý den někde plocha skoro půl metru čistě oškrabaná, až na cihly. Jsem každý den míchal suchou maltu a nahazoval. A pak ze dne na den - konec, a vzorný pes!

8.6.2015 12:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Zadavatelka ho chce, moudře, do podnájmu.
Co bude dělat, když to nepůjde ?
Může ječet, ničit...

8.6.2015 12:18

S nějakou tou demoliční činností je třeba vždy počítat, ono to je zejména o temperamentu jedince. Samozřejmě u klidnějšího štěněte je předpoklad škod menší, ale na to se nelze spoléhat.

8.6.2015 12:45
anamor

XXX.XXX.43.74

Má doma 2 feny RR a nikdy jsme neměli problém. Jako štěňata byly v ohrádce, kde měli pelíšek, hračky vodu a pokud jsme nebyli doma, byly tam. Později jsme ohrádku zrušily a jediné co zlikvidovaly byl jejich pelech. Dnes skoro celý den prospí. Pokud zvládnete po práci vycházky, nevidím problém. RR je doma v podstatě gaučák :).

8.6.2015 12:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Anamor
Bydlíte v RD ?

8.6.2015 14:32
bohous27

XXX.XXX.10.1

Mám loveckého psa. Teď bydlíme v bytě v pronájmu. Pes je temperamentní, ale pracuju s ním, je perfektně socializovaný a nemám problém a pes také ne (doma, když už je sám, tak spí, nezlobí a nic neničí). Každý den je ale potřeba mu dát pohyb a také mentální zátěž. Pak máte veselého psa pohodáře. Zatím co většina lidí v brzké ráno ještě spí, my chodíme už venku v polích... Jako štěně se podíval na zub pár věcem v domácnosti, s tím je třeba počítat, to není nic abnormálního. Když psovi dáte co potřebuje, budete všichni spokojeni. Když ne, budete mít zničený byt, naštvané sousedy a u RR dost možná i nervního psa agresora či útěkáře. To je pes který se opravdu nesmí nudit.

8.6.2015 14:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Zadavatelka o práci nic nepíše.
Ale pokud si myslí, že RR ničí... co asi ví o práci
s temperamentním lovečákem ?

8.6.2015 15:31
Aivaus

XXX.XXX.9.201

Máme v byte kríženca labradora a asi to záleží aj dosť na povahe konkrétneho psa, toho nášho sme si brali už ako dospelého psa z útulku zachráneného z osady a doma je ukážkový, nikdy nerozhrýzol ani jednu vec, vždy pekne leží, občas sa príde pohladkať, skoro o ňom ani neviem, keď je sám, tak leží v našej posteli :) zato vonku lieta ako vrtuľa
Ak chcete šteniatko, tak možno nejaké pasívnejšie, ak dospelého psa, skúste útulky, pred pár mesiacmi som registrovala jednu dospelú fenku RR, ktorej sa rodina musela zriecť a bola zvyknutá žiť v byte
http://www.ridgeback-v-nouzi.estranky.cz/clanky/rhodezsky-ridgeback-a-jeho-krizenci.html
môžte napríklad pohľadť tuna, možno nájdete to, čo hľadáte.

8.6.2015 15:35
jackie3

XXX.XXX.222.97

Rapotacka11 - vidím, že jsem se zase zeptala na správném místě. Místo toho, aby lidé odpovídali na otázku a snažili se opravdu poradit, tak jen předpokládají, kritizují, shazují, i když neví absolutně žádné podrobnosti. Ostatním, kteří odpovídali k věci a dle svých zkušeností, velmi děkuji. Aby příště u některých jedinců (kteří většinou sežrali všechnu moudrost světa) nedošlo k nějaké mejlce, tak situace je následovná. Zkušenosti se psy mám (husky, kokršpaněl, kříženec NO), na ničení se ptám z toho důvodů, že nemám zkušenost se psem v bytě. Štěně by tam ovšem bylo jen dočasně, na podzim bychom si ho chtěli vzít do bytu a následující jaro bychom se měli stěhovat do domečku se zahradou. A teď se všichni zastánci rr uklidněte, nebude v kotci, ale bude s námi doma, vím moc dobře, že to není pes do kotce. Jde mi o to, abych si opravdu svědomitě rozmyslela, jestli riskovat zničení bytu, který není můj, ale jako velkou výhodu tu mám to, že do práce to mám 10 minut pěšky a tím pádem bych ho mohla během dne chodit venčit a nebo si mám počkat až do baráku, kde bude ničit jen moje věci, ale zase si nejsem jista, zda bude pokryta míra času přes den, které štěně bude potřebovat. Co se týká popracovních aktivit, tak jsme s přítelem dost aktivní (kolo, turistika), takže každý den několikahodinová procházka, později projížďka a o víkendu klidně 20ti kilometrové tůry není problém. Prakticky svůj čas trávíme na vzduchu, takže v tomhle ohledu pejsek opravdu trpět nebude. Takže ještě jednou děkuji za názory, rapotacka11 si je může nechat pro sebe, neb ona se asi se zkušenostmi s temperamentním lovečákem narodila.

8.6.2015 15:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

8.6.2015 17:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Zadavatelka ho chce, moudře, do podnájmu.
Co bude dělat, když to nepůjde ?
Může ječet, ničit...

Narovinu - nečetla jsem celou diskusi... Ale to, že v paneláku už kolem 60 procent lidí má psa, a z těch 60 procent více než polovina jsou cizí lidi bydlící zde v podnájmu, mě už celkem...dostává, abych psala slušně. Věčně loužičky nejen ve výtahu, ale i v ostatních společných prostorách, věčné vytí a štěkání - ozve se jeden a hned se přidají další 4. Teď nově se přímo naproti mně "ubytovala" do podnájmu slečinka a že prý přijde se 3 malými psíky... Tak dva fakt jsou malí, ani nevím, co to je, třetí je bullík jak čuně tlustý a velký (omlouvám se majitelům bullů - nevyznám se v nich přesně). Je to epidemie - mít psa, a obzvlášť v paneláku! A pokud na ně majitel nemá dostatek času, neměl by tím otravovat ostatní sousedy! A pozor! To jsem milovnice zvířat, včetně samozřejmě psů!

8.6.2015 17:41
koňadra

XXX.XXX.128.31

Taky nechápu tu epidemii psů v bytech. Moje matka bydlí na sídlišti, všude kolem okolo psi. Asi tak 50 % z nich nevychované uječené potvory. Nejčastěji yorci. Na obtíž okolí. V přízemí bydlela (v podnájmu) slečna právě s uječeným yorkem, rozléhalo se to po celém domě, ale naštěstí se odstěhovala. Nevím, proč si to ti lidé pořizují, když:
1) je neumějí vychovat, někteří si ještě myslí, že je to normální - je to přece pes, a ten štěká (nejlépe neustále furt);
2) uklízet se mnohým po nich taky nechce;
3) na psa nemají ani čas, protože než se dohrabou z práce a udělají večeři, s dětmi úkoly...
Jenže je to móda - soused má psa, chci ho také.
A pořídit si psa do pronajatého bytu? To už vůbec nechápu, protože většina štěňat něco zničí a nemám jistotu, že zrovna to moje bude ta vzácná výjimka. Ale z cizího krev neteče. Kdybych já pronajímala nějaký byt, tak majitelům zvířat nikdy. Nebyla bych zvědavá na to, aby mě vraceli byt s okousanými dveřmi, rozškrábanou podlahou, pomočenými rohy skříní apod. Já vím, že to nemá oporu v NOZ, ale on se naštěstí nějaký jiný důvod vždycky najde. A navíc, kde to jsme, že nájemník má větší práva než majitel? Ale to je na jinou diskusi. Prostě, když nemám podmínky, tak si jednoduše zvíře nepořizuji. Tečka.

8.6.2015 17:59
bohous27

XXX.XXX.39.170

koňadra napsal(a):
Taky nechápu tu epidemii psů v bytech. Moje matka bydlí na sídlišti, všude kolem okolo psi. Asi tak 50 % z nich nevychované uječené potvory. Nejčastěji yorci. Na obtíž okolí. V přízemí bydlela (v podnájmu) slečna právě s uječeným yorkem, rozléhalo se to po celém domě, ale naštěstí se odstěhovala. Nevím, proč si to ti lidé pořizují, když:
1) je neumějí vychovat, někteří si ještě myslí, že je to normální - je to přece pes, a ten štěká (nejlépe neustále furt);
3) na psa nemají ani čas, protože než se dohrabou z práce a udělají večeři, s dětmi úkoly...
A pořídit si psa do pronajatého bytu? To už vůbec nechápu, protože většina štěňat něco zničí a nemám jistotu, že zrovna to moje bude ta vzácná výjimka. Ale z cizího krev neteče. Kdybych já pronajímala nějaký byt, tak majitelům zvířat nikdy. Nebyla bych zvědavá na to, aby mě vraceli byt s okousanými dveřmi, rozškrábanou podlahou, pomočenými rohy skříní apod. Já vím, že to nemá oporu v NOZ, ale on se naštěstí nějaký jiný důvod vždycky najde. A navíc, kde to jsme, že nájemník má větší práva než majitel? Ale to je na jinou diskusi. Prostě, když nemám podmínky, tak si jednoduše zvíře nepořizuji. Tečka.

Madam, a kdyz se dostanete do situace ze uz psa mate ale zivotni situace vaz dovede k tomu ze musite zatim do podnajmu? To jsem mel asi psa dat do utulku nebo rovnou odtrelit asi podle vas. Muj pes je hodnej, nesteka, nic nenici. Delam s nim dal lovecinu akorat ted bydlim na kraji mesta. Hovna uklizim. V baraku nikomu nevadime, majitelka bytu k nam chodi a vse v pohode. Nevidim jediny duvod proc bych nemel mit psa dal i v byte kdyz to ted jinak nejde a nikdo nestrada a neni skodny... Sam nemam rad ustekane male psy, ale je to dost o plemeni. Muj ani nehlesne. Zadavatelko pokud by vam nahodou pes v cizim byte neco znicil, musite to dat do puvodniho stavu. V baraku kdyz stene udela louzi hned uklidit, nenechat. A kdyz bude mit jinak pes vse k jeho uspokojeni psychickemu i fyzickemu, klidne si ho poridte. Kdyz budete mit novy barak, bude spousta prace kolem, kdyz si ho budete dělat k obrazu svemu, a mozna budete mit na stene min casu nez ted... Kdybyste chtela s necim ohledne tohoto jeste poradit klidne mi napiste. Hezky den.

8.6.2015 18:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Nemohu se udržet.
Kolegyně z práce měla RR a dítě - školáčka.
Vím, co psovi musela věnovat, aby to bylo k životu.
K životu s perfektním psem.

Co se týká popracovních aktivit, tak jsme s přítelem dost aktivní (kolo, turistika), takže každý den několikahodinová procházka, později projížďka a o víkendu klidně 20ti kilometrové tůry není problém. Prakticky svůj čas trávíme na vzduchu, takže v tomhle ohledu pejsek opravdu trpět nebude.

8.6.2015 18:03
bohous27

XXX.XXX.39.170

Pardon myslel jsem Jackie ktera zde psala. Ne zadavatelku. Ta uz asi psa ma...

8.6.2015 18:27
anamor

XXX.XXX.97.101

Ne nebydlíme v RD. Bydlíme v klasickém paneláku na sídlišti v Praze. Nemusíte se toho bát. RR nebude přes den štěkat, není to jorkšír. Nejdůležitější je socializace a společně s ní výchova. Nemyslím to "sedni, lehni", to se naučí pes automaticky, ale hlavně přivolání, když s ním budete chodit ven. Lidi se velkých psů bojí, ale najdou se i normální, kteří svého pidipsa nestrkají hned do kapsy, ale nechají ho seznámit se s velkým plemenem. RR je úžasný pes, a bydlet s ním v paneláku není problém. Je to hlavně o Vás a o Vašem čase, který mu věnujete.

8.6.2015 18:46
bohous27

XXX.XXX.39.170

Jen jeste jedna vec... Puvodne je to lovecke plemeno. Nemam s touto rasou zkusenost co se tyce prace a sily loveckych pudu. Ale dulezite je aby umel zachovat klid pred zveri pokud s nim chcete vyrazet do lesu a luk. Takze urcite bych rekl toto trenovat odmala a pokud budete chodit honitbami, na to take pozor. Urcite si o tom zjistete maximum. Abyste to vse vzali hned zezacatku za spravny konec.

8.6.2015 18:55
anamor

XXX.XXX.97.101

To je pravda, je to lovec. Ale pudům neporučíte. Naše holky se vždycky rozběhnou obě, ale na povel se zastaví jen jedna. Každý pes je jiný, i když je to stejné plemeno a mají stejnou výchovu.

8.6.2015 20:30
maja24

XXX.XXX.10.1

rapotacka11 napsal(a):

Nevěřím, že vam zadne stendo doma nic nezničilo, to podle me není realné. A nemam-li na nej cas? vy nechodite do práce? do skoly?...

8.6.2015 21:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Pro mně je nepředstavitelné, že by něco zničil.
Jsem z početné rodiny, nebýval sám doma.
Vždy tam někdo byl nebo brzy přišel. Ven šel s bráchou nebo ségrou.
(když jsem tam nebyla nebo nemohla)
Šílené je, když si psa pořídí jedinec.
Psa vězní nekonečné hodiny v prázdném bytě.
Ne týden, ne měsíc, ale celý život...
Život se neskládá z pobytu ve škole - v práci a pak hurá se psem.
Přináší i jiné povinnosti.
A proto, když potřebuji a musím mít psa ,
nastoupí, když je třeba, celá rodina.
Psy si vzájemně vždy pohlídáme.

8.6.2015 22:05
koňadra

XXX.XXX.128.31

bohous27 napsal(a):
Madam, a kdyz se dostanete do situace ze uz psa mate ale zivotni situace vaz dovede k tomu ze musite zatim do podnajmu? To jsem mel asi psa dat do utulku nebo rovnou odtrelit asi podle vas. Muj pes je hodnej, nesteka, nic nenici. Delam s nim dal lovecinu akorat ted bydlim na kraji mesta. Hovna uklizim. V baraku nikomu nevadime, majitelka bytu k nam chodi a vse v pohode. Nevidim jediny duvod proc bych nemel mit psa dal i v byte kdyz to ted jinak nejde a nikdo nestrada a neni skodny... Sam nemam rad ustekane male psy, ale je to dost o plemeni. Muj ani nehlesne. Zadavatelko pokud by vam nahodou pes v cizim byte neco znicil, musite to dat do puvodniho stavu. V baraku kdyz stene udela louzi hned uklidit, nenechat. A kdyz bude mit jinak pes vse k jeho uspokojeni psychickemu i fyzickemu, klidne si ho poridte. Kdyz budete mit novy barak, bude spousta prace kolem, kdyz si ho budete dělat k obrazu svemu, a mozna budete mit na stene min casu nez ted... Kdybyste chtela s necim ohledne tohoto jeste poradit klidne mi napiste. Hezky den.

Jenže takových majitelů psů je málo. Pokud by takoví byli všichni, tak by se věčně nepřetřásalo všude téma pejskař - nepejskař a bezohledné chování pejskařů a jejich psů. Prostě vychovaní psi a ohleduplní majitelé by nejspíš nikomu nevadili, protože by nikdo neměl důvod si na ně stěžovat. Bohužel skutečnost je někde jinde - chodníky a trávníky plné exkrementů, očůrané fasády domů a neustávající ječení psů, když mnozí lidé (co chodí na směny, nebo jsou nemocní) potřebují klid.

9.6.2015 14:05
kostelicek u lesa

XXX.XXX.10.1

koňadra napsal(a):
Jenže takových majitelů psů je málo. Pokud by takoví byli všichni, tak by se věčně nepřetřásalo všude téma pejskař - nepejskař a bezohledné chování pejskařů a jejich psů. Prostě vychovaní psi a ohleduplní majitelé by nejspíš nikomu nevadili, protože by nikdo neměl důvod si na ně stěžovat. Bohužel skutečnost je někde jinde - chodníky a trávníky plné exkrementů, očůrané fasády domů a neustávající ječení psů, když mnozí lidé (co chodí na směny, nebo jsou nemocní) potřebují klid.

Koňadro! koňadro! máš malé ňadro!

9.6.2015 14:21
kostelicek u lesa

XXX.XXX.10.1

rapotacka11 napsal(a):
Pro mně je nepředstavitelné, že by něco zničil.
Jsem z početné rodiny, nebýval sám doma.
Vždy tam někdo byl nebo brzy přišel. Ven šel s bráchou nebo ségrou.
(když jsem tam nebyla nebo nemohla)
Šílené je, když si psa pořídí jedinec.
Psa vězní nekonečné hodiny v prázdném bytě.
Ne týden, ne měsíc, ale celý život...
Život se neskládá z pobytu ve škole - v práci a pak hurá se psem.
Přináší i jiné povinnosti.
A proto, když potřebuji a musím mít psa ,
nastoupí, když je třeba, celá rodina.
Psy si vzájemně vždy pohlídáme.

Ženský že se radši neseberete a netáhnete někam ven s těma vašima psama. Co téma diskuze, to nějaký vaše chytrý kecy... Jak tak koukám neděláte celé dny nic jiného než že z ostatních děláte blbce...´Slepice, která teda asi nikdy neučila psa tomu jak zvládat samotu, protože pes u nich nikdy sám nebyl a prý není, nechápu z jaké zkušenosti pak vlastně mluví... Já bych vás propleskl, abyste se probrali a táhli od těch kompů něco pořádného dělat :-D.

9.6.2015 14:33
hunter

XXX.XXX.22.6

koňadra napsal(a):

Tvrzení o pronájmu mě tu vždy dokáže nahněvat, pokud to mám vyjádřit nějak slušně.
Pronajímám byt- měl jsem v něm studenty, mladé rodiny s dětmi, psy, případně kombinaci všeho. A nejmenší škody jsou od psů, případně se nejsnáze maskují, oproti tomu- děti rádi kreslí na zeď, neopatrní studenti vám zapálí linku, špatně připojená pračka zničí vaši podlahu a sousedům se postará o zábavu s malováním, vylomené dveře, zkrat vypálí elektřinu, atd.

Pes v bytě není vůbec problém, pokud se mu věnuji. Nevidím rozdíl v tom, že někomu štěká pes, jinému hraje nahlas celý den hudba, jiný celý den vrtá, případně někde řve celou dobu dítě...vše je to o slušnosti a ohleduplnosti k ostatním obyvatelům.

Jinak štěně vždy něco zničí, někdy mu stačí, že se vyblbne s připravenou hračkou, někdy to odnese noha od stolu, s tím se musí vždy počítat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík