Nova scotia duck tolling retrívr

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2010 15:29
matušková

XXX.XXX.19.251

Hledám šechny spřízněné duše těhto skvělých pejsků,fota,zkušenosti atp.

29.8.2010 18:12
debri

XXX.XXX.16.138

Mohu si lehce tipnout? Ch,s Rudolfovská skála? Jestli ano přiznávám štěně malinky:-):-)a povíc než 1O letech oprášenou knížku o BO:-):-)

30.8.2010 07:04
matušková

XXX.XXX.19.251

Ano,jsem to já,maliňačku také máme je suprová, s tolery vychází dobře,jmenuje se Jaga/Kája/ Vitris Bohemia,odkud máte Vy?Nešlo bez BO být,já mám tervuerenku Una Charlota Mia Sixty Six,manžel Káju,nechováme,ale máme je,nešlo utéci úplně od BO.Přeji hodně úspěchů.smajlíksmajlíksmajlík

30.8.2010 09:08
nefrit

XXX.XXX.156.190

matušková napsal(a):
Hledám šechny spřízněné duše těhto skvělých pejsků,fota,zkušenosti atp.

Proč se nezapojíte do už existujícího fóra?
http://www.toller.cz/forum/index.php

30.8.2010 13:20
matušková

XXX.XXX.19.251

Děkuji ale na pomluvy,drby a polopravdy nemám žaludek,hledám jem lidičky co mají tolery s i bez PP jen tak popovídat atd.O tzv.foru vím.děkuji

30.8.2010 13:58
lucietka

XXX.XXX.40.146

Já si Tollera moc přeju jako druhýho pejska k x FCR :-) sou úžasní smajlík

30.8.2010 14:40
onjikaben

XXX.XXX.224.13

Mám doma též :-), neměnila bych

30.8.2010 16:09
matušková

XXX.XXX.19.251

Nádherný pejsek mám taky trochu proti své vůli Flata ,nelituji,jer skvělásmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

30.8.2010 16:12
matušková

XXX.XXX.19.251

Choďte na výstavy pejsek je nádherný,jsem rozhodčí sice pro jiná pl,ale budu u RK klubu dělat na nSDTR,co to je za pejska,dělejte s ním něco,alespon smajlíkuchovnit,je fakt krásnýsmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

30.8.2010 16:42
matušková

XXX.XXX.19.251

Jinřiško ,ty kulišnice,že mě to nenepadlo,to jen BOMBA PEJSEJ Z BELGIE,je tedy SUPER KLUK,tady se takový moc nerodí,jestli se pletu tak klobouk dolů kdo tu smajlíktakového krasavce odchoval...smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

30.8.2010 23:05
eden

XXX.XXX.67.148

Zdravím Stáňo. Já už mohu jen oprášit belgičáky, stále stárnou.Už je to zbytek po prabábě Erna Rud.skála.smajlík Monika

1.9.2010 08:42
pupulu

XXX.XXX.158.216

Toto plemeno jsem ještě nepotkala ani na výstavě,ale celkem mě zaujalo.Jací jsou?smajlík

1.9.2010 13:00
lucietka

XXX.XXX.40.146

Je to vlastně nejmenší retvouš, miluje vodu a je hodně aktivní a temperamentí. Řekla bych. Sice ho nemám, ale co jsem tak četla/slyšela.. jednou bych ho chtěla mít smajlík

1.9.2010 13:46
matušková

XXX.XXX.19.251

Holčičky trošku hysterky,pejskové v pohodě,klidnější,hlídají,milují děti,aporty,vodu,mají skvělý nos.Vcelku nenáročné plemeno,zajeďte se někdy kouknout až Vám to vyjde,uvidíte na živo a v terénu,jak dělají a jací vlastně jsou......já to navrhuji většině -něco jiného jsou fotky a něco jiného skutečnost,mám tu i důchodce,stále plni temperamentu,více méně 80% tvoří důchodci,mám nyní 1 chovnou fenku,mladou a 1 -6roků a ta jde za rok také na důchod.

1.9.2010 13:50
matušková

XXX.XXX.19.251

Ahoj Moniko,o Tobě jsem už dlouho neslyšela,mě už umřel ten pejsek z Belgie,prodali ho s nemocnou slinivkou,stejně jsem udrzela 11 let,teď umřela Lea Rud.skála 15let,vloni byla ve veteránech na MVP.V1

1.9.2010 21:49
eden

XXX.XXX.125.203

Stárnou pejsci,ale já taky. Pohyb, který by potřebovali ti mladí, bych v tom tempu asi nezvládla, tak jsem dala přednost něčemu, kde si můžu sednou a mít doma nějakého živáčka, který nechce dlouhé procházky .

Zlata

2.9.2010 16:34
Zlata

XXX.XXX.210.233

Stáni, zdravíme, máme Carry Sexy Rexy a Alotrii Ginger Star /Kajčinu dceru/ a ještě jednou děkujem za přistřižení uší letos v Budějkách.:-)

3.9.2010 06:27
matušková

XXX.XXX.19.251

Zdravím ˇ,není zač,co holky,je vše ok a jste tam u Vás zdrávi?V sobotu 11.9 jedu s Jardem a Riou na první krajskou do Týna nad Vltavou,Jard je už chovný.Moc tam k vám pozdravuji....snad se nekdě potkáme

3.9.2010 06:29
matušková

XXX.XXX.19.251

Já už také nejsem nejmladší,není to co to bývalo,ptáček je krásný,hlavně,že Vám dělá radost,kdysi jsem měla korelu,když mi umřela,tak jsem myslela,že to nepřežiju,přeji Vám oběma pevné zdravíčko..

3.9.2010 07:37
debri

XXX.XXX.16.138

matušková napsal(a):
Ano,jsem to já,maliňačku také máme je suprová, s tolery vychází dobře,jmenuje se Jaga/Kája/ Vitris Bohemia,odkud máte Vy?Nešlo bez BO být,já mám tervuerenku Una Charlota Mia Sixty Six,manžel Káju,nechováme,ale máme je,nešlo utéci úplně od BO.Přeji hodně úspěchů.smajlíksmajlíksmajlík

My máme z nové chovky je to teprve 2 vrh z Krasového kraje.Je to šikovná pusinka je teda vlastně dcery dáreček k 15 půl roku dopředu:-):-)Plánují agility:-):-)

4.9.2010 17:30
eden

XXX.XXX.92.178

Stáňo, taky jsem si vzpoměla jestli náhodou nemáš mail na Káču Ludvíkovou, nebo jestli o ní něco nevíš. Taky jsem o ní dlouho neslyšela. Možná to tady bude číst někdo jiný, tak mi napište třeba na můj mail, mám ho v profilu, pod web.stránkama.Díky

5.9.2010 08:23
matušková

XXX.XXX.19.251

Tak je to www.odkacky.com a tel je.721276782,e-mail na ni namám.

5.9.2010 17:19
eden

XXX.XXX.81.50

Díky moc za kontak. Jak se říká - pachatelé se po čase vracejí na místo činu. Takhle se najdeme všichni co jsme kdysi měli od tebe belgičáky. Jsem zvědavá, kdo se pesanům zpronevěřil jako já a chová něco jiného. Do pejsků to sice nepatří, ale posílám ještě jednu fotku z mého nynějšího chovu.

6.9.2010 20:56
eliska84

XXX.XXX.134.173

Dobrý den paní Matušková,stále máme belgičáka od vás.Omar Rudolfovská skála-je mu už 12,5 roku.Nejlepší pes v mém životě :-).Co ta změna plemen?:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2010 08:04

Máte někdo zkušenosti s tímto plemenem co se týká práce na kachnách? Dočetla jsme se, že se používá nebo používalo na přilákání kacehe, s ohledem na jeho zbarvení srsti podobné lišce.

8.9.2010 08:01
matušková

XXX.XXX.19.251

Ano,kachny opravdu přitahuje,máme je na rybníku,jenže nesmí je sám chytat,pouze přilákat na dostřel a pak zastřelené donést,či dohledat,postřelené,jsou na vodu jako diví,aportují ale rádi i na schuchu,dělali jsme zkoušky do chovu se zvěří,ač nejsem myslivec vše v 1.ceně téměř vždy plné počty bodů.smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

8.9.2010 08:04
matušková

XXX.XXX.19.251

Změna plemene-nerada o tom mluvím,ale závist a podrazy,se nedaly ustát,pak ten směr co se začal chov ubírat-nebylo co řešit,bohuželll.Zdravím Omara ať ještě ve zdraví žije hodně let..BO máme,ale nechováme.

8.9.2010 08:27

matušková napsal(a):
Ano,kachny opravdu přitahuje,máme je na rybníku,jenže nesmí je sám chytat,pouze přilákat na dostřel a pak zastřelené donést,či dohledat,postřelené,jsou na vodu jako diví,aportují ale rádi i na schuchu,dělali jsme zkoušky do chovu se zvěří,ač nejsem myslivec vše v 1.ceně téměř vždy plné počty bodů.smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Gratuluji smajlík
Z vlastní zkušenosti vím, že to není o tom zda je člověk myslivec nebo ne, ale o tom zda pokud to pesana baví a je to v něm, tak si člověk dá tu práci, věnuje se mu a vede ho pracovně lovecky. Výsledky se dostaví :-) a potěší.

8.9.2010 09:56
debri

XXX.XXX.16.138

matušková napsal(a):
Změna plemene-nerada o tom mluvím,ale závist a podrazy,se nedaly ustát,pak ten směr co se začal chov ubírat-nebylo co řešit,bohuželll.Zdravím Omara ať ještě ve zdraví žije hodně let..BO máme,ale nechováme.

HM už tomu i věřím.Chovatelka naší malé pořídili si psa do služby nemá zuby,bylo jim vnucováno at ho uchovní což rozhodně odmítli.A to je pes o jehož krevní linni měli zájem

12.9.2010 12:25
matušková

XXX.XXX.19.251

Krajská Týn nad Vltavou,oba Jard i Ria super posudky ,oba kr.vít.p.Václavík,přísný,\VD a D/ nešetřil,i náš oschov Tonny V1 VT mladých.

13.9.2010 15:07
igina

XXX.XXX.247.237

matušková napsal(a):

Dobrý den, paní Matušková,

vy jste dělala s tollerem zkoušky lovecké upotřebitelnosti a jaké?

Děkuji za Vaši odpověď.

S pozdravem Sladká

14.9.2010 07:35
onjikaben

XXX.XXX.224.13

matušková napsal(a):
Krajská Týn nad Vltavou,oba Jard i Ria super posudky ,oba kr.vít.p.Václavík,přísný,\VD a D/ nešetřil,i náš oschov Tonny V1 VT mladých.

Stáni gratulujeme! :-) :-) jj, p. Václavík bývá přísný

14.9.2010 07:58
matušková

XXX.XXX.19.251

Vždyť píšu zkoušky do chovu-OVVR a Zkoušky vloh,příští sobotu jsme s Aria Rud.skála pozváni na hon kachen,tak si snad neuděláme ostudu.

14.9.2010 08:19
igina

XXX.XXX.247.237

matušková napsal(a):
Vždyť píšu zkoušky do chovu-OVVR a Zkoušky vloh,příští sobotu jsme s Aria Rud.skála pozváni na hon kachen,tak si snad neuděláme ostudu.

OVVR si dovolím říct, že pokud má pes zvládnutý aport, poslušnost a nemá příliš viditelnou reakci na střelbu, tak by neměl být problém je udělat. Kde jste a s jakým tollerem jste dělali zkoušky vloh?
Můžete jít na hon kachen, aniž byste měli loveckou upotřebitelnost na pernatou či drobnou zvěř?

15.9.2010 06:48
matušková

XXX.XXX.19.251

ZV má Aria, a na hon nás pozvali i s OVVr,stačí jim,že bude nosit kachny z vody a dohledávat kachny v rákosí,což jí jde perfektně,tady na to tak nehledí,nabídla jsem i fenku GR má SZVP a BZ v 1.ceně,nechtěji ji,že zlaťáci nejsou tak akční jako toler, to ji ani nevyzkoušeli.Toleři je zaujali po té,co jsem pracně sehnala povolení k výcviku v honitbě a přišli se podívat...Já to neřeším,pro mě je to zajímavé jak to půjde v praxi.OVVR nepodceňujte,hodně retrívrů nechce dělat se zvěří,já cvičím na vyhledání 1 povel a 2 kachny ukryté i jen na OVVR,kdysi dávno se mi stalo,že to omylem nový rozhodčí vyžadoval,protože posuzuje zkoušky vyššího typu,a byl sehnán narychlo.Tady bude na honu ohař který jen nosí každoročně kachny a pernatou,starší pejsek a nemá zkoušky,umí dost, ale má pozitiv.DKK a pán s ním víc nědělal.Ona praxe je jiná.....Přikládám foto OLIVER Rudolfovská skála

15.9.2010 07:11
matušková

XXX.XXX.19.251

ještě dodám,že taková Alma Squamishi ,do huby zvěř nevezme,ani za zlaté prase,v posudku z OVVR má-mimořádně vlohová fena..to měla světlý den,že kachnu našla a donesla,jinak ani náhodou.A to má její matka 5 vysokých loveckých zkoušek.Srstnatou nevezme ani náhodou.

15.9.2010 07:21
matušková

XXX.XXX.19.251

Do předchozího příspěvku jsem zapomněla napsat,že dcera Almy,Ria,je pravý opak,miluje nošení srstnaté i pernaté,vůbec se nepomamila,což je dobře.Nalle Karhu p.Tichého chodí také na hony,jeho vlohy podělil i jeho syn Jard,který půjde příští rok,moc se myslivcům jeho práce líbí,ale přijde jim trochu trhlý,splašený něco dělat,tak půjdeme tak za rok.Jard už je také chovný a dělal ovvr u p.Uchytila,který je moc přísný,hodně posuzuje dle vyššího typu zkoušek.Sestra Olivara,Ornela chodí též na hony,pán je myslivec,navím,že by skládala nějaké vysoké zkoušky.Alespoň o tom nevím...Byla v přípravě na PZ,ale jestli je udělala???

15.9.2010 08:49
igina

XXX.XXX.247.237

matušková napsal(a):
ještě dodám,že taková Alma Squamishi ,do huby zvěř nevezme,ani za zlaté prase,v posudku z OVVR má-mimořádně vlohová fena..to měla světlý den,že kachnu našla a donesla,jinak ani náhodou.A to má její matka 5 vysokých loveckých zkoušek.Srstnatou nevezme ani náhodou.

Jak píšete: "ještě dodám,že taková Alma Squamishi ,do huby zvěř nevezme,ani za zlaté prase,v posudku z OVVR má-mimořádně vlohová fena..to měla světlý den,že kachnu našla a donesla,jinak ani náhodou." Proto si myslím, že když pes udělá OVVR, tak neznamená automaticky, že má další vlohy pro praxi.
Pokud myslivcům nevadí, že pes není lovecky upotřebitelný a ví, že umí makat v praxi, tak jen dobře.

To, že rodiče mají x-loveckých zkoušek ještě přece neznamená, že šťěňata budou stejná??? Ano je pravda, že vlohy jsou jistě potřeba, ale pak se také musí se psem pracovat. Nevidím tedy přesně do genetiky, ale nejde se dívat jen na rodiče, ne? A to, když rodiče mají OVVR byť v I.ceně není záruka loveckých kvalit (myslím do praxe).

Mám doma tollera, tak vím jaký je to "magor", když může cokoliv dělat :-)) A i vím, že není snadné tollera přirpavit na zkoušky lovecké upotřebitelnosti.

Btw. kdyby OVVR byly opravdu jak se teď nově říká zkoušky bonitace, tak by to mělo být o něčem jiném a taky by se měla měřit i výška, aby opravdu šlo o bonitaci. Stejně jako tak, jak správně posoudit agresivního jedince. Ono je i rozdíl jít na OVVR s 10měsíčním štěnětem nebo třeba s 2-letým psem. Toť můj názor.

15.9.2010 20:37
matušková

XXX.XXX.19.251

Dělala jsem ovvr v různém věku,rozdíly moc nebyly,záleží na nadanosti psa,25.9 se zúčastní honu i Jard Sv.Huberta,dnes potvrzeno pozváním,to bude asi propadák,nebo možná ne,uvidíme o nic nejde,tak jsem to i podala,vedení ms.sdružení.Řekli,papír není potřeba,je hlavní co umí.Budu poprvé na honu,budu kazit já,víc než psi....

15.9.2010 20:46
matušková

XXX.XXX.19.251

S těmi vlohami máte pravdu,já nemám možnost se věnovat myslivosti,ač do XXXX genarací dědové myslivci,já tu možnost nemám a ani nechci,nedokážu nic zabít.Chtěla jsem na lesnickou školu,skončila na veterinární,holky tenkrát nechtěli.Původně jsem byla u koní,jezdila závodně,do Chuchle mě rodiče nenechali,tak z nouze psi,pak to ale zvítězilo nad koňmi.Mám též obavy jak Jard pouze s OVVR zvládne hon,u Arii se nebojím,pokud se něco zepsuje,bude to jen moje chyba,na psů,i tak se těším,neboť loni po honu,co odešli myslivci,vzala jsem 3 tolery a zkusila hledat...našli jsme 13 křídlovaných kachen, s jednou jsem jela k veterináři,zachránil ji s poklepem na čelo,dodnes ji máme.

15.9.2010 20:49
matušková

XXX.XXX.19.251

Ještě u KCHLS OVVR velmi přísné,lidé hudrují,ještě vlečka a je to na PZ

16.9.2010 08:00
igina

XXX.XXX.247.237

matušková napsal(a):
Ještě u KCHLS OVVR velmi přísné,lidé hudrují,ještě vlečka a je to na PZ

U KCHLS na OVVR není už ani pořádně zvěř max spárky a nejsou ani I., II., III.cena jen prošel, neprošel o proti RK, kde většinou mají zvěř alespoň na ověření nosu a stále mají I., II., III.cenu.

16.9.2010 12:13
matušková

XXX.XXX.19.251

ANo,,poslední roky to mají tak,ale hodnocení práce se nesnižuje,já dělala ovvr ještě se zvěří,lze si donést vlastní.Oni toleři mají i jiná uplatnění jako agility,flyball,rodinný pes,dobře hlídají,já dávala nyní pejsky policii na drogy.Jedna fenka v Praze už 6 let pracuje u policie,z mého G vrhu.Loni jsem dávala do Německa,je v družstvu záchranářských psů,s úspěchy.Další dělá asistenčního psa a Romy má canisterapeutické zkoušky,oficiální,je v Brně.Takže široké využití.

16.9.2010 15:47
igina

XXX.XXX.247.237

Já jsem také dělala OVVR ještě se zvěří. Jinak vlastní zvěř lze mít i na zkoušky vloh, PZ, VZ, LZ, ale vždy to musí schválit rozhodčí.
Jinak určitě, že toller má mnoho jiného uplatnění. A je jedno, zda se ním dělá to či ono. Hlavně, že to psa i vůdce baví :)

Jedete vystavovat teď do Oslavan na klubovku RK?

17.9.2010 07:50
matušková

XXX.XXX.19.251

Bohužel nejedu,mamka byla moc nemocná,denně jsem za ní jezdila do nemocnice,takže jsem jaksi prošvihla uzávěrky výstav,i Č.B,a ani neměla náladu,nyní mamka zemřela,tak zařizujme pohřeb.Takže celý rok musely aktivity se psema stranou.Držím palce,jedou též Benešovi a p.Fišerová,asi p .Dr.Ćástková,to jen co vím...

17.9.2010 18:07
debri

XXX.XXX.16.138

Co na to říci jiného než upřimnou soustrast.

19.9.2010 12:58
matušková

XXX.XXX.19.251

Děkuji a malá náplast na bolest Uno Rudolfovská skála má Best Baby Champion v Polsku.Źije v Nowy Swiat,tak mám radost

20.9.2010 21:52
matušková

XXX.XXX.19.251

Tak se ozvěte nova scotia s i bez PP,pošlete fotečky...děkujismajlíksmajlíksmajlíksmajlík

24.2.2014 11:03
skippy

XXX.XXX.234.7

Dobrý den, scháním nutně fenku s PP k odběru, nevíte prosím o nějaké stanici? Přišli jsme o fenečku... A chceme opět novoskoťáčka...

21.3.2014 17:41
conty

XXX.XXX.224.249

Jejda,sousedi mají týden stará štěňátka,ale bez PP,jsou nádhernísmajlík

22.3.2014 18:25
patch

XXX.XXX.213.24

Dobrý den,
měla bych dotaz,před pár měsíci nám umřela fenka tollera měla tuším 15 let (zdědila jsem ji tak přesně nevím:)) z chovatelské stanice z vlčích stepí byli jsme z ní hrozně spokojení, a tak má otázka existuje tato chovatelská stanice a odchovává pořád tolleri nebo nějaká jiná kvalitní chov. stanice?A taky bych se chtěla ještě zeptat jak jsou na tom s loveckým pudem?Fenku jsem zdědila v pokročilém věku a to už byla klidnější a za zvěří se nehnala tak jestli je to vyjímka nebo běžná povaha.

22.3.2014 18:32
pidla

XXX.XXX.106.11

patch napsal(a):
Dobrý den,
měla bych dotaz,před pár měsíci nám umřela fenka tollera měla tuším 15 let (zdědila jsem ji tak přesně nevím:)) z chovatelské stanice z vlčích stepí byli jsme z ní hrozně spokojení, a tak má otázka existuje tato chovatelská stanice a odchovává pořád tolleri nebo nějaká jiná kvalitní chov. stanice?A taky bych se chtěla ještě zeptat jak jsou na tom s loveckým pudem?Fenku jsem zdědila v pokročilém věku a to už byla klidnější a za zvěří se nehnala tak jestli je to vyjímka nebo běžná povaha.

Upřímně a bez obalu: chovatelská stanice Z vlčí stepi (a Z vlčích luk) je množárna s PP, odchovávají naprosto bez ohledu na zdraví a povahu štěňat. Pokud jste od nich měli pohodovou fenku, byla to spíš náhoda.
Doporučuji obrátit se na poradkyni chovu pro NSDTR: http://www.retriever-klub.cz/chov/52/poradci-chovu

22.3.2014 18:43
patch

XXX.XXX.213.24

pidla napsal(a):
Upřímně a bez obalu: chovatelská stanice Z vlčí stepi (a Z vlčích luk) je množárna s PP, odchovávají naprosto bez ohledu na zdraví a povahu štěňat. Pokud jste od nich měli pohodovou fenku, byla to spíš náhoda.
Doporučuji obrátit se na poradkyni chovu pro NSDTR: http://www.retriever-klub.cz/chov/52/poradci-chovu

Ježiš no proto se ptám zde již jsem je našla na internetu a moc se mi nelíbí že mají již asi 7 plemen.Fenka byla super celý život zdravá bez problému ale je to už spoustu let měla tetovací číslo tuším 10 nebo 8 hrozně nízké takže možná proto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík