Nejhorší je, když si někdo pořídí zvíře a najednou zjistí, že na něj není čas. Někdy se to stane za pět let, ale za rok a půl žití zvířete je to trochu divné. To si přece zadavatel mohl spočítat, že se jeho život může s příchodem rodiny změnit a psa si před rokem nekupovat. Každý přece ví, že pes nežije rok a půl, že jeho život je trochu delší, musí tedy předvídat, že se za tu dobu může cokoliv přihodit. S tou vyhlídkou by si měl zvíře pořizovat a zajistit si tak dopředu, pro přípdad, že bude třeba dlouhodobě v nemocnici někoho v rodině, kdo si pak psa převezme. Nechat takhle zvíře cestovat po inzerátech je dost otřesné.
ilisek
napsal(a):
Do prdele, proč si pořizujou psa lidi, kteří zřejmě už dopředu předpokládají rodinu a nechtějí psa k dítěti ( i když nechápu proč).
Asi je pejsek mírně rozmazlenej a miminko nesnese Protože já mám tři děti a měla jsem dva psy a musím říct, že čas, ten se najde vždycky :( i když je ho třeba míň než by pejsek potřeboval tak než dítko vyroste je to docela těžký, ne každej na to asi má no... Nemůžem soudit... Já mám taky časi míň než bych chtěla čubě dopřát a bylo mi za ní nabídnuto dost peněz které by se mi hodily.... ale asi by mi to srdce utrhlo
mojipsi
napsal(a):
Znám hodně lidí, co mají děti a nejednoho psa, mají i chovatelské stanice a nejsou to jen společenská plemena a přesto by se jich nevzdali.
Tak každý ví svoje, třebas pani peska nevychovala a teď se o mimi bojí, vážně ji nemůžeme soudit, jen je fenky škoda... A zrovna tohle plemeno je k dětem uplně úžasné!
Taky máme pitbulla k osvojení, viz http://www.pesvnouzi.cz/utulky-nabidka/douglas/
Majitel se ho po rozvodu musel též zbavit, tak ho mám momentálně v dočasné péči.
ferrarif50
napsal(a):
Přesně tak, jak vidíte na fotce, žere děti :D
A dětem se to líbí
Mám doma taky takhle krvelačnou bestii k dětem, sice ne pita ale i tak drsňáka
Moje děti se mnou a manželem vychovávali psi, a zadařilo se, jsou vychovaní a zdraví a dokonce je žádný pes ani jednou nepotrestal Jak píšete, při příchodu z porodnice jsem je "předhodila" psům, a od té doby byly děti jejich, řádně je olízali, očichali, zkontrolovali a přijali. Potom si děti dokonce psům postěžovaly na zlé rodiče, byly olízáni a byl klídek
hankaapes
napsal(a):
Moje děti se mnou a manželem vychovávali psi, a zadařilo se, jsou vychovaní a zdraví a dokonce je žádný pes ani jednou nepotrestal Jak píšete, při příchodu z porodnice jsem je "předhodila" psům, a od té doby byly děti jejich, řádně je olízali, očichali, zkontrolovali a přijali. Potom si děti dokonce psům postěžovaly na zlé rodiče, byly olízáni a byl klídek
Tak olízat bych miminka nedala, přece jenom... ani já se olizovat nenechám, ale psi si mimi očuchali a taky v pohodě... Jenže jak jsem již psala, bůhví kde má pani problém. Asi byl pes jen jako náhražka mimča? V každém případě je škoda trhat "rodinu" či smečku jak ze které strany se to vezme. I když pes si zvykne jinde (pokud už jinde zůstane, že) a možná to je nakonec dobře že ho dává pryč a bude mu tam třeba líp
hankaapes
napsal(a):
To znám. Mě taky takhle vychovávala fenka ČSV, kterou rodiče zachránili ze šílených podmínek jako kostru potaženou kůži v sedmi měsících. Do teď si úplně živě pamatuju naše společné první setkání, kdy mi byl jeden rok. Po tom, co se dala zdravotně dokupy (nemohla ani chodit, jak byla slabá, tak jí táta musel nosit), tak mě vzala za svou a hlídala mě na každém kroku. Prý když jsem jí zalezla za roh, tak tam pro mě přišla, vzala mě za dupačky a odnesla na pelech, a takhle stále dokola. Musim říct, že děti mají hrozný nápady. Prý jsem jí jednou přivázala provázek na ocas a ten k židli. Adinka prý jen seděla s útrpnym pohledem. Nikdy mi neublížila a chránila mě, dokud tu s námi byla.
Osobně si myslím, že to, že se někdo kvůli dítěti zbavuje psa, je jen ubohá výmluva. Znám spoustu lidí, co mají děti a psa v pohodě zvládají. Já osobně rozhodně nikdy nebudu ten typ matky, která musí mít dítě ve sterilním prostředí. Co slýchám ze svého okolí, tak jsou pak i děti zdravější a bez alergií A i alergie dítěte na zvířata jde řešit. Nedávno to tu řešila jedna maminka, že by potřebovala nějaký pelíšek, který bude vhodný právě k alergickému dítěti.
Vezměte si některé bezdomovce, nebo lidi, kteří se dostali do těžké životní situace (například nyní povodně). I přesto se o své miláčky dokáží postarat. U správného páníčky by se měl mít pes líp, než celá rodina, alespoň u nás to tak je : )
ferrarif50
napsal(a):
To znám. Mě taky takhle vychovávala fenka ČSV, kterou rodiče zachránili ze šílených podmínek jako kostru potaženou kůži v sedmi měsících. Do teď si úplně živě pamatuju naše společné první setkání, kdy mi byl jeden rok. Po tom, co se dala zdravotně dokupy (nemohla ani chodit, jak byla slabá, tak jí táta musel nosit), tak mě vzala za svou a hlídala mě na každém kroku. Prý když jsem jí zalezla za roh, tak tam pro mě přišla, vzala mě za dupačky a odnesla na pelech, a takhle stále dokola. Musim říct, že děti mají hrozný nápady. Prý jsem jí jednou přivázala provázek na ocas a ten k židli. Adinka prý jen seděla s útrpnym pohledem. Nikdy mi neublížila a chránila mě, dokud tu s námi byla.
Osobně si myslím, že to, že se někdo kvůli dítěti zbavuje psa, je jen ubohá výmluva. Znám spoustu lidí, co mají děti a psa v pohodě zvládají. Já osobně rozhodně nikdy nebudu ten typ matky, která musí mít dítě ve sterilním prostředí. Co slýchám ze svého okolí, tak jsou pak i děti zdravější a bez alergií A i alergie dítěte na zvířata jde řešit. Nedávno to tu řešila jedna maminka, že by potřebovala nějaký pelíšek, který bude vhodný právě k alergickému dítěti.
Vezměte si některé bezdomovce, nebo lidi, kteří se dostali do těžké životní situace (například nyní povodně). I přesto se o své miláčky dokáží postarat. U správného páníčky by se měl mít pes líp, než celá rodina, alespoň u nás to tak je : )
Jsem stejného názoru,že zbavit se psa kvůli dítěti je jen výmluva,sama děti nemám ale více kamarádek má děti a ne jednoho psa.Jedna z nich má pitbulku co děti vůbec nemusí a nezbavila se jí.Prostě to jen udělala tak aby se nepotkali.
Myslím že vše jde když se chce,jen možná pro psa dobře když ho dá pryč a ten se dostane do zodpovědných a milujících rukou....nebo bych mu to aspoň přála
Tak poslední ať to tu nezahltím fotkama,takhle kouká syn s naší buchtinou na pohádky
veradisia
napsal(a):
jo a jen tak mimochodem,synator ma nadherny ociska
Díky ,na živo jsou ještě krásnější.Řasy má že by mu je ženský mohly závidět a ten syčák už ve čtyřech letech ví jak ty svoje očiska použít
.Má je po tatínkovi.
tancoska
napsal(a):
Díky ,na živo jsou ještě krásnější.Řasy má že by mu je ženský mohly závidět a ten syčák už ve čtyřech letech ví jak ty svoje očiska použít
.Má je po tatínkovi.
No uprime receno to bylo prvni co me na te fotce uhrancilo az pak jsem koukala na pejska,joooo zavidim i jaaa to bude ucinenej casanova
davemo1
napsal(a):
Ahoj nechcete někdo pitbula 1,5roku fena důvod narození ditětě tel:733398701 Ostrava-Zábřeh.
Spletl jsem se je ji 1 rok.
sunin
napsal(a):
To je náherná fotka
A je vidět že opravdu všechno jde jen když se aspoň trošku chce
Nedá mi to a z domu potom přidám foto jak i bázlivý dobrman může být kamarádem pro děti i pro moje seniory v práci.Je to jen a jen o výchově a přístupu
Tak jak mi to nedalo tak už jsem doma a hledám fotky zabijáka........jen škoda že sem nechytla záběr jak ho malej casnuje, kouše do zad a tahá kde může......samo že s usměrněním, ale i bez toho by ten pes držel........doufám že najdu foto kdy jsme na terapii se seniorama.......po několikáté říkám že všechno jde když se chce
sunin
napsal(a):
Tak jak mi to nedalo tak už jsem doma a hledám fotky zabijáka........jen škoda že sem nechytla záběr jak ho malej casnuje, kouše do zad a tahá kde může......samo že s usměrněním, ale i bez toho by ten pes držel........doufám že najdu foto kdy jsme na terapii se seniorama.......po několikáté říkám že všechno jde když se chce
Moc pěkný
sunin
napsal(a):
Můžu se jen zeptat, co to máte za obojek a kde jste ho koupila? Přesně tento typ "obyčejného" obojku sháním :)
Můžu taky přidat jednu "zabijáckou" fotku???
I přes špatnou kvalitu (telefon) určitě vidíte že dítě má obě nohy i ruce.... útočník není pit ale cane corso - také krvelačná bestie.
Mimochodem nedivte se, naši sousedi si pořídíli kříženku středoasiata, dokud byla malá spávala s nimi doma, pak cestovala na zahradu a pak k novým majitelům protože se panička dostala do jiného stavu a ona přece na mateřské, cituji: nemůže sbírat po zahradě psí hovna. Důvody zbavení se psa můžou být různé - až někdy zůstává rozum stát.
evelin
napsal(a):
I přes špatnou kvalitu (telefon) určitě vidíte že dítě má obě nohy i ruce.... útočník není pit ale cane corso - také krvelačná bestie.
Mimochodem nedivte se, naši sousedi si pořídíli kříženku středoasiata, dokud byla malá spávala s nimi doma, pak cestovala na zahradu a pak k novým majitelům protože se panička dostala do jiného stavu a ona přece na mateřské, cituji: nemůže sbírat po zahradě psí hovna. Důvody zbavení se psa můžou být různé - až někdy zůstává rozum stát.
TAky jsme měli Cane corso. Nejvíc nebezpečná byla když se oklepala a všude lítali sliny
evelin
napsal(a):
joooo nohy a ruce sice ma,ale kde ma hlavu
kdyz koukam na ty fotky tak vam sem taky musim nejakou hodit,sice nemame zadnyho bullika ani nic tomu podobne,ale chudinky cubinky se bali lidi uz od 4mesicu..... na fotce se sestrenky malym :) no vidite u nej tu hruzu ve tvari
Všechna plemena nad 20 kilo jsou přece nebezpečná. U nás na vesnici se čuby taky bojí, je to přece ten nebezpečnej VLČÁK
czizecka
napsal(a):
Všechna plemena nad 20 kilo jsou přece nebezpečná. U nás na vesnici se čuby taky bojí, je to přece ten nebezpečnej VLČÁK
jeeee je ovcacek,bojim bojim
normalne jsem si vsimla,ze se lidi nejvic boji cernych psu,cubinka ma krasnych 70cm v kohoutku (16mesicu 38kg) a lidi se nam vyhybaj obloukem i kdyz je naprosto v pohode
rapotacka11
napsal(a):
Myslím , že toto téma není o "problému" pitbul - dítě .
Je o tom , že si lidi pořídí jakéhokoli psa , stylem - já chci , jé , toho musím mít a za pár měsíců se ho zbaví. . . .!!?? vylekany#
Podle mě je to téma inzerát, takže je to naprosto jedno.
Noooo, teď pět. Ono se to tak různě mění. Mám malej útulek.. To štěně bylo taky z útulku ze Slovenska, u nás přechodně. Mělo cca 5-6 týdnů, tak jen na doformování ve smečce a najití nové rodiny.. I když jsme vlastně jeho spolumajiteli. A ještě máme v náhradní rodině jednu útulkovou fenku. Takže vlastně sedm a Máfo.
impact
napsal(a):
Noooo, teď pět. Ono se to tak různě mění. Mám malej útulek.. To štěně bylo taky z útulku ze Slovenska, u nás přechodně. Mělo cca 5-6 týdnů, tak jen na doformování ve smečce a najití nové rodiny.. I když jsme vlastně jeho spolumajiteli. A ještě máme v náhradní rodině jednu útulkovou fenku. Takže vlastně sedm a Máfo.
Tak to je parádní počet jen si tak říkám jestli Máfo z nich nemá mžitky před očima když spí
já řeším jestli pořídit druhýho ale jak tak koukám na tebe tak určitě jo
sunin
napsal(a):
Tak to je parádní počet jen si tak říkám jestli Máfo z nich nemá mžitky před očima když spí
já řeším jestli pořídit druhýho ale jak tak koukám na tebe tak určitě jo
Až budeš mít druhýho, tak si za pár týdnů budeš říkat "Bože, jak jsem mohla žít život jen s jedním psem???" A to nekecám.. Třetí a čtvrtej už je jedno. Ale ti psi jsou naprosto něco jinýho, kdžy mají v domácnosti psího kejmu.
impact
napsal(a):
Až budeš mít druhýho, tak si za pár týdnů budeš říkat "Bože, jak jsem mohla žít život jen s jedním psem???" A to nekecám.. Třetí a čtvrtej už je jedno. Ale ti psi jsou naprosto něco jinýho, kdžy mají v domácnosti psího kejmu.
No to si právě taky říkám,pomale rok zase bydlím sama a je vidět že zabijákovi chybí psí společnost,aji ten mrňavec od našich mu byl dobrým parťákem,i když ho mám sebou i v práci a prostě všude asi mu kámoš chybí....jen vymýšlím jestli riskovat a jít do kluka nebo riskovat a jít do holky........s klukama se moc nemusí a v případě holky mám byt bez dveří
impact
napsal(a):
Tak to já mám naopak, mívala jsem dva, tři psy a musím říct že mi jeden úplně stačí, ale víc jich prostě nestíhám, věnovat se každému aspoň chvíli individuálně, i když je mi feňule líto že nemá doma psího kámoše... Možná si časem necháme od ní..
Takže už mám jen ovčáčka
czizecka
napsal(a):
Tak to já mám naopak, mívala jsem dva, tři psy a musím říct že mi jeden úplně stačí, ale víc jich prostě nestíhám, věnovat se každému aspoň chvíli individuálně, i když je mi feňule líto že nemá doma psího kámoše... Možná si časem necháme od ní..
Takže už mám jen ovčáčka
No můj blboun si na mou přízeň stěžovat nemůže je se mnou ůplně všude,ale dokud sme bydleli s našima a s jejich vořešákem připadal mi spokojenější.....měl se s kým dohádat,měl se ke komu přitulit a měl si s kým hrát když já zrovna neměla náladu a to vše po psím a taky venku řádili jak magoři a vyblbli se tak jak by se se mnou sám nevyřádil.To všechno mě povzbuzuje ke koupi druhého zvířouna,jen mám menší obavy jak bych to zvládla a jestli by malej nechytil mouchy od velkýho
czizecka
napsal(a):
Vysoké DKK :/
Aha, tak to je mi moc líto.
Doufám, že se mnou Chilli bude co nejdýl a v pohodě!
Z tý plavý barvy jsem úplně unešená, mám cukání pořídit Chilli ještě kámošku, ale pořád je to ve fázi úvahy.
A co vy, další CC nebude?
evelin
napsal(a):
Aha, tak to je mi moc líto.
Doufám, že se mnou Chilli bude co nejdýl a v pohodě!
Z tý plavý barvy jsem úplně unešená, mám cukání pořídit Chilli ještě kámošku, ale pořád je to ve fázi úvahy.
A co vy, další CC nebude?
Ne nebude, my si CC pořizovali s tím že může být venku, pak jsme zjistili že CC venku bez páníčků je pěkná blbost :(. Takže teď když Čelzinku nemáme tak jsme si pořídili německou ovčandu, které to problém nedělá. Navíc s CC jsem začala cvičit a začlo mě to bavit a s NO se dostanu možná na vyšší zkoušky (Čelzí ZOP), takže taky proto. Jinak CC miluju, lepší pes do rodiny neexistuje. Proto nechápu inz typu daruji CC nehodí se k dětem, to mi hlava nebere. A tadytu pani s pitbulkou taky nechápu! Švagr má pitbulku, oni děti nemaj, ale k našim se chová úžasně.... malá (9 měsíců) po ní normálně lezla a Bára jen ležela a občas jí olízla, prostě v pohodě, tak proč pejska dávat pryč..
K té barvě, no mě říkali že mám bulmastifa kvůli té barvě. TAké jsem měla nějakého přerostlého mopsíka (když byla malá), boxera a africkou filu...
Já mám filu a boxera i teď když je velká.
Mám několik známých co mají CC a mají ho venku a nemají s ním problém. Asi záleží na jednotlivém psu, jak moc začne být "závislý" na páníčcích. Já teda Chilli nemůžu nechat venku, když jsem doma. Je na dvoře jen když jsem v práci, zbytek dne a noc je se mnou - jsme závislé jedna na druhé...
Já taky rozhodně nevidím narození dítěte jako důvod zbavit se psa, ale nevíte co je kolem za další okolnosti. Ale je dost divné, že zadavatel dá tuhle diskuzi a víc se o problému nechce bavit i když tu padlo dost dotazů.
Mě se vrátilo naše roční štěně. V inzerátu (na který jsem narazila náhodou) psali, jako důvod - narození dítěte. Ale další věc byla, že dostali náhle výpověď z bytu, a bydlení co sehnali bylo jen pod podmínkou BEZ PSA. V rodině bohužel nebyl nikdo kdo by si ho vzal. Nabídla jsem jim, že si pesa vezmu zpátky a najdu mu nový domov. Když jsme ho odváželi brečeli oni i já. Byl to strašný zážitek. Jsem odolná, ale z tohohle jsem se vzpamatovávala ještě druhý den.
Taky si mi dítě narodilo k psovi, 35 kg. Navíc do jednopokojového bytu. Vše se ale dá v pohodě zvládnout. Nechápu moc to, že kvůli dítěti není čas na psa... já to měla spíš naopak. Ráno jsem po snídani sbalila dítě do kočáru a spolu se psem jsme vyrazili na celé dopoledne ven. Pak domů na oběd a zase ven. Dítě se prospalo v kočáře a bylo na čerstvém vzduchu. Když trochu povyrostlo, chodili jsme od jednoho dětského hřiště k druhému nebo do lesa. Určitě nemůžu říct, že bych psa nebo dítě zanedbávala. Jestli ale někdo vidí výchovu v tom, že sedí doma na prdeli... Číst se dá pohádka i na lavičce v parku... nebo si stačí jen povídat, je to užitečnější než doma pustit dítěti televizi. A také lehčí s úklidem, ono když člověk není doma, moc toho nerozházíte :-)) Znám plno ženských, co zvládly u dítěte udělat se psy několik i náročných zkoušek. Když je pes dostatečně unaven, doma nepřikáží, ten půl metr čtvereční na pelíšek se klidně vejde třeba pod stůl.
Takže závěrem... neuznávám to, že se někdo už před porodem zbavuje psa. Bylo hodně nezodpovědné si ho pořídit, ale když už se tak stalo, z jakéhokoli důvodu, je povinností se o něj postarat a ne ho odhodit... mám už lepší hračku (dítě), tak ta minulá (pes) musí pryč... :-((((