Líbo, Charzo se ti povedl
A Monika by taky mohla přidat pár "zubatejch" foteček
Ještě jeden Mefík
nada
napsal(a):
Chudák Aura, zase další darebák jí nedá pokoj
Nadi ona se nedá
marie m
napsal(a):
Nadi ona se nedá
To je taky dobře , má rozum.
Obsazenost na Brno 26.9.2010
Posuzuje: Mayerová Eva
Kavkazský pastevecký pes 8
psi - třída mladých 1779 1
psi - třída otevřená 1780 1
feny - třída mladých 1781 1
feny - mezitřída 1782 až 1783 2
feny - třída otevřená 1784 až 1785 2
feny - třída vítězů 1786 1
To je tedy bída
Dám pár fotek z dnešní klubové výstavy SKáAR0 v Čaradicích. Celou dobu pršelo, bylo hnusně, mám jenom fotky fen třída otevřená, ale Soňa statečně fotila všechny psy, tak snad pak ještě něco přidá
Batuma Ázijský medveď
lmusa
napsal(a):
Helga (CAC, KV, BOB)
Libo hezké fotakoukám že počásko nic moc,u nás modrá oloha celý den,Verdy útočiště před Mefim
lmusa
napsal(a):
Dám pár fotek z dnešní klubové výstavy SKáAR0 v Čaradicích. Celou dobu pršelo, bylo hnusně, mám jenom fotky fen třída otevřená, ale Soňa statečně fotila všechny psy, tak snad pak ještě něco přidá
Batuma Ázijský medveď
Libu, přidám, ale až zítra, musíme se pořádně vyspát .
Prozatím jedna dnešní BOBová Fandečka z Polska .
S.
Klubová výstava Skáaro Čaradice - výsledky :
http://www.forum.stredoasiat.info/viewtopic.php?f=3&p=44511#p44511
S.
corinka
napsal(a):
Jste se tam měla přihlásit .
By mě zajímalo, kterej rozhodčí Vám Moniko pasuje....těch ale moc není, že?
Soňa
Ale já o rozhodčím vůůůbec nic nepsala , tak teď nevím co že si mám o Vaší reakci myslet...?
A fakt ráda bych jela, ale po štěňatech mám feňuli v poněkud jiné než žádoucí kondici na výstavy...
monika s
napsal(a):
Ale já o rozhodčím vůůůbec nic nepsala , tak teď nevím co že si mám o Vaší reakci myslet...?
A fakt ráda bych jela, ale po štěňatech mám feňuli v poněkud jiné než žádoucí kondici na výstavy...
A kterej rozhodčí mně pasuje? Ten co pozná když pes kulhá, co vyrazí psa který pokouše majitele, co vyrazí psa když prudí tak, že nejde předvést a ruší ostatní psy.
Víc je už o osobním vkusu a ten máme každý trochu jiný...
corinka
napsal(a):
Libu, přidám, ale až zítra, musíme se pořádně vyspát .
Prozatím jedna dnešní BOBová Fandečka z Polska .
S.
gratulace Fany k Bobíkovi , komlet výsledky by nebyli, Mefík a Verdy
Vzhledem k tomu, že časopis PPČ byl jedním ze sponzoru zde najdete fotky z KV Zbraslav + povahových soutěží
Více v č.10/2010
http://www.pespritelcloveka.cz/kategorie.aspx/vystavy/clanek/kv-a-povahove-testy-klubu-ruskych-a-asijskych-ovcackych-psu
nada
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že časopis PPČ byl jedním ze sponzoru zde najdete fotky z KV Zbraslav + povahových soutěží
Více v č.10/2010
http://www.pespritelcloveka.cz/kategorie.aspx/vystavy/clanek/kv-a-povahove-testy-klubu-ruskych-a-asijskych-ovcackych-psu
To je príma ! Naďo díky Bezva sponzor
lmusa
napsal(a):
Verdy na něj kouká tak mateřsky
jo jo Libo má ho rádanechá se od něj i tahat za ocas
marie m
napsal(a):
gratulace Fany k Bobíkovi , komlet výsledky by nebyli, Mefík a Verdy
Tak koukám, že komplet výsledků se asi nedočkáme, že by paní Soňa věděla, že konkurence žádná nebyla ? No ono se dá samozřejmě oponovat, že titul není nárokovaný,ale i tak se dá napsat, že tam byla sama .Beru to podle toho, že paní Soňa se vždy ráda pochlubí i s fotkami konkurentů.
A na druhou stranu se svojí krásnou a úspěšnou fenečkou, se přeci konkurence nebojí, ale nechápu proč nebyla na Zbraslavi Do PL může kdykoliv
To máte pravdu, to se ráda paní Soňa pochlubí.
A výsledky nebudou, páč kvůli těm "pár" fenám to nemělo smysl zapisovat, to máte pravdu. O BOba běhaly nakonec jen dvě feny, jelikož v otevřené tř. dostala fena VD. Ještě něco potřebujete vědět?
A jinak - paní Soňa hlásí SVOJI fenu na výstavu tam, kam uzná za vhodné, do Zbraslavi, na "kapacitu" se jí moc nechtělo , to máte pravdu, ale ne kvůli konkurenci, bylo by jich 5 (a Fantasie dovedla zvítězit ve třídě s daleko vyšším obsazením fen
, dokonce na Slovensku získala BOBa v konkurenci s překrásným ICH Jus Elbrus Chanem
, a to pouze ve věku 12,5 měsíce),ale také proto, že na MVP v Krakově byla II. FCI skupina posuzována v sobotu.
Nevím jak Vy, ale já nikdy dopředu nevím, kolik bude nebo nebude konkurentů a myslím, že s tím nemám problém, Vy snad jo ?
Taky se mi zatím nestalo, že bych někam nedojela, jen proto, že není Fantasie v kruhu jediná a že je to kolikrát dost kilometrů.
A na rozdíl od Vás se pod svůj příspěvek podepíšu a dnes i celým jménem , Soňa Vágnerová .
corinka
napsal(a):
To máte pravdu, to se ráda paní Soňa pochlubí.
A výsledky nebudou, páč kvůli těm "pár" fenám to nemělo smysl zapisovat, to máte pravdu. O BOba běhaly nakonec jen dvě feny, jelikož v otevřené tř. dostala fena VD. Ještě něco potřebujete vědět?
A jinak - paní Soňa hlásí SVOJI fenu na výstavu tam, kam uzná za vhodné, do Zbraslavi, na "kapacitu" se jí moc nechtělo , to máte pravdu, ale ne kvůli konkurenci, bylo by jich 5 (a Fantasie dovedla zvítězit ve třídě s daleko vyšším obsazením fen
, dokonce na Slovensku získala BOBa v konkurenci s překrásným ICH Jus Elbrus Chanem
, a to pouze ve věku 12,5 měsíce),ale také proto, že na MVP v Krakově byla II. FCI skupina posuzována v sobotu.
Nevím jak Vy, ale já nikdy dopředu nevím, kolik bude nebo nebude konkurentů a myslím, že s tím nemám problém, Vy snad jo ?
Taky se mi zatím nestalo, že bych někam nedojela, jen proto, že není Fantasie v kruhu jediná a že je to kolikrát dost kilometrů.
A na rozdíl od Vás se pod svůj příspěvek podepíšu a dnes i celým jménem , Soňa Vágnerová .
No vidíte, že umíte odpovídat na dotazy
A co Vám vadilo na sobotním rozhodčím ? O co byl horší než ten v neděli ?Nechci komentovat práci ani jednoho z nich.Předpokládám, že jste členem klubu, tak mi přijde logické, že budu plnit svou povinnost a na klubovku pojedu.Aspon to vždy bylo slušností.Na Vaši obranu - nejste jediná kdo tam asi z klubu nevystavoval .
A podepisovat se nemusím, spousta lidí mne zná, že vy ne, je jiná otázka.
No vidíte...a Vy se podepsát neumíte pořád .A to je podle mě ZÁKLADEM slušnosti,když už o tom tedy mluvíte, pokud jsem někde zapsaná pod nicneříkajícím nickem.
Od které doby je účast na klubové výstavě pro člena klubu povinná? Nikde jsem to nečetla? Vy jo?
A mimochodem, když tak sledujete "výstavní kariéru" Fantasie, tak i tu "klubovou výstavu" má letos , mimochodem velmi úspěšně absolvovanou, v Rokycanech, v červnu roku 2010.Takže logicky jsem si i tu "pomyslnou" povinnost , vůči klubu splnila a o Vaši obranu vůbec nestojím.
A doufám, že umíte číst, já nenapsala, že mi na rozhodčím něco vadí, já napsala, že mě neláká.
Moje fena - moje rozhodnutí na jakou výstavu a na kterého rozhodčího pojedu, je na tom něco divného?
Fantasie se dosud "neztratila" u žádného rozhodčího , nejen u českých,slovenských, polských, maďarských, ona bodovala i u ruských a s vynikajícím výsledkem
, takže Vaše osočování kam Fantasie jede a jakou má nebo nemá konkureci je v jejím případě opravdu směšná
Soňa
corinka
napsal(a):
No vidíte...a Vy se podepsát neumíte pořád .A to je podle mě ZÁKLADEM slušnosti,když už o tom tedy mluvíte, pokud jsem někde zapsaná pod nicneříkajícím nickem.
Od které doby je účast na klubové výstavě pro člena klubu povinná? Nikde jsem to nečetla? Vy jo?
A mimochodem, když tak sledujete "výstavní kariéru" Fantasie, tak i tu "klubovou výstavu" má letos , mimochodem velmi úspěšně absolvovanou, v Rokycanech, v červnu roku 2010.Takže logicky jsem si i tu "pomyslnou" povinnost , vůči klubu splnila a o Vaši obranu vůbec nestojím.
A doufám, že umíte číst, já nenapsala, že mi na rozhodčím něco vadí, já napsala, že mě neláká.
Moje fena - moje rozhodnutí na jakou výstavu a na kterého rozhodčího pojedu, je na tom něco divného?
Fantasie se dosud "neztratila" u žádného rozhodčího , nejen u českých,slovenských, polských, maďarských, ona bodovala i u ruských a s vynikajícím výsledkem
, takže Vaše osočování kam Fantasie jede a jakou má nebo nemá konkureci je v jejím případě opravdu směšná
Soňa
No já neříkal nic o psaných pravidlech povinnosti na klubkách.Ale možná by to bylo řešení pro všechny kluby.Jen bych to předpokládal.A kariéru vaší feny rozhodně nesleduji,jen mne zaujalo proč jste nereagovala na dotaz, když jinak jste zdílná.A ano, máte pravda, že vaše fena je úspěšná i když nechci se nikoho dotknout,ale takto kavkaz vypadat nemá.Nevím kam se toto plemeno ubírá, jakým směrem ??
Bohužel se již najde málo odborníků mezi posuzovateli, kteří vědí, že toto plemeno nemá být lymfatické a stopaté.
Alespon můj ideální typ kavkazáka vypadá jinak.Nic ve zlém a přeji mnoho dalších úspěchů.
kao
napsal(a):
No já neříkal nic o psaných pravidlech povinnosti na klubkách.Ale možná by to bylo řešení pro všechny kluby.Jen bych to předpokládal.A kariéru vaší feny rozhodně nesleduji,jen mne zaujalo proč jste nereagovala na dotaz, když jinak jste zdílná.A ano, máte pravda, že vaše fena je úspěšná i když nechci se nikoho dotknout,ale takto kavkaz vypadat nemá.Nevím kam se toto plemeno ubírá, jakým směrem ??
Bohužel se již najde málo odborníků mezi posuzovateli, kteří vědí, že toto plemeno nemá být lymfatické a stopaté.
Alespon můj ideální typ kavkazáka vypadá jinak.Nic ve zlém a přeji mnoho dalších úspěchů.
Lehce mě vaše diskuse zaujala.KAO, jak by měl vypadat ideální typ kao?Dejte sem foto, nebo odkaz, rád bych se podíval. Nebo možná raději do mailu, nemám zájem se tu s někým pak dohadovat.Děkuji.
Dobrý den i mě tato diskuze zaujala .Nechápu jak můžete napsat že podle vás má KAO vypadat jinak a to nemyslím ve zlém ,ale mohl byste nám tady napsat ,jak a dát i foto já chodím na výstavy dost často a to jenom ,jako divák Kao obdivuji pro jeho krásu a vzhled a mimo jiné povahu .Tady tu fenku vídám na výstavám často a na různých kde je třeba i velká konkurence jiných fen a musím říci že je to krásná a hlavně majestátní fenka a co jiné mě na ní ještě zaujalo a to je její povaha .Když se tak dívám čím dál častěji na výstavách potkáváme KAO vzhledem krásné psy ,ale kde je ta jejich povaha ta mi začíná chybět a pokud nějaký kavkaz jenom trošku zaburčí nebo se ožene je zle je agresívní a nezvladatelný což není pravda je to Kavkaz ,ktery by měl vždy mít problém když na něho někdo cizí chce šáhnout má to přeci v povaze neříkám že mají být nezvladatelní ,ale čím dál častěji vidím krotké beranky a to nemluvím že bych chtěl videt tyto beránky v nějaké akci toto je můj postřech co se tyče kavkazů .A každý rozhodčí má jiný vkus tak to už bohužel je ,ale konkrétně tato fena má uspěch u většiny rozhodčích a dokonce i u sousedů a to v Polsku a Slovensku takže si nemyslím že by byla chyba v této fence a když jsem ji pozoroval mimo kruch tak vní koluje krev právě toho kavkazáka je ostražitá a neleží uvázaná jako ovce .co jsem si všiml paní jí neustálé hlídá a upozornuje kolemjdoucí a psy aby se kní nepřibližovali .Toto jenom na obranu té paní od fenečky .Taklže mé pozorováni co se tyče kavkazů je že psy to jsou stálé krásní ,ale nějak mi tam začíná chybět ta povaha .Něchtěl jsem se nikoho dotknout je to jenom můj názor .. Také se podepíši Honza
Tak třeba jedna, pro mne typická hlava
A o povaze jsem nemluvil , posuzovatel by měl v první řadě vědět jaké plemeno posuzuje.Pokud se pes nepustí do vlastního pána, pak by "agrese"v únosné míře neměla být penalizována.A¨skloubit povahu a typičnost - ideální řešení
kao
napsal(a):
Tak třeba jedna, pro mne typická hlava
A o povaze jsem nemluvil , posuzovatel by měl v první řadě vědět jaké plemeno posuzuje.Pokud se pes nepustí do vlastního pána, pak by "agrese"v únosné míře neměla být penalizována.A¨skloubit povahu a typičnost - ideální řešení
Pěkní A jsou z Čech, nebo z venka?
Jsou moc pěkní to je pravda já se jenom chci zeptat proč se navážite do té paní a nemyslím že to bylo jenom, protože neodpověděla a také mi nesedí že fenčinou karieru nesledujete spíše naopak Jinak byste přeci nevěděl spoustu věcí konkrétně o téhle fence .. Jinak se taky nechci nikoho dotknout a už vůbec
nechci aby se tato diskuze nějak zvrhla kam nemá jenom jsme oba řekli svůj názor a odtoho tady je myslím toto forum .Mě osobně se fenečka moc líbí a vám ne ,ale to není duvod se tady nějak napadat .Takže nic ve zlém .Honza
darek
napsal(a):
Jsou moc pěkní to je pravda já se jenom chci zeptat proč se navážite do té paní a nemyslím že to bylo jenom, protože neodpověděla a také mi nesedí že fenčinou karieru nesledujete spíše naopak Jinak byste přeci nevěděl spoustu věcí konkrétně o téhle fence .. Jinak se taky nechci nikoho dotknout a už vůbec
nechci aby se tato diskuze nějak zvrhla kam nemá jenom jsme oba řekli svůj názor a odtoho tady je myslím toto forum .Mě osobně se fenečka moc líbí a vám ne ,ale to není duvod se tady nějak napadat .Takže nic ve zlém .Honza
Nechci soudit, který pes je hezčí a pod., stejně bych asi posoudil špatně, o plemeni vím jen to, co si přečtu, blíže ho neznám. Ale mám pocit, že s těma výstavama to je něco na způsob výstavy koní. V diskusi u Arabů to dobře popsaly majitelky Arabů. Na výstavu patří schow typy koní, pracovní typy plemen koní nemají mezi nima šanci. Asi takhle to bude brzy u psů, těžko říci, zda je to dobré, nebo ne. Heh, další můj pověstný výkřik do tmy
No mám dojem že jste to definoval spravně já mám také takový pocit že se to pomalinku dělí na pracoví a výstavní což je bohužel škoda .Ale možná se jednou dočkáme a bude normální zajit si na vystavu kde budou předváděni pracovní kavkazáci a možná budem i mile překvapeni že mezi nimi budou opravdu nádherní kavkazáci přesně takový jací mají být .Znám spoustu majitelů kavkazů co jsou přenádherní ,ale na výstavu by nešli ani za nic právě s toho důvodu maji doma hrdé kavkazany a bohužel v kruhu s jinými samci to většinou nemohou vydýchat
.No asi taky jenom moje tajné přání .Ach jo .
darek
napsal(a):
No mám dojem že jste to definoval spravně já mám také takový pocit že se to pomalinku dělí na pracoví a výstavní což je bohužel škoda .Ale možná se jednou dočkáme a bude normální zajit si na vystavu kde budou předváděni pracovní kavkazáci a možná budem i mile překvapeni že mezi nimi budou opravdu nádherní kavkazáci přesně takový jací mají být .Znám spoustu majitelů kavkazů co jsou přenádherní ,ale na výstavu by nešli ani za nic právě s toho důvodu maji doma hrdé kavkazany a bohužel v kruhu s jinými samci to většinou nemohou vydýchat
.No asi taky jenom moje tajné přání .Ach jo .
Bohužel někdo psa tlumí úmyslně na výstavy a někdo ho zvládne vystavit i s povahou.Ale ano, máte pravdu za acvhílůi to bude jen samá šousabáka . A jasně, ti pěkní kolkrát jsou jen mazlíci pro svého pána , který nemá ambice jej někde ukazovat.
A hlava je pro mne typická třeba proto, že dle mne se nejvíce blíží popisovanému standartu.Alespon já si jej takto vykládám!
Vyjmuto ze standartu :
Hlava - lebeční část:
Lebka: Masivní s širokou lebkou a silně vyvinutými lícními kostmi. Široké ploché čelo půlené lehkou brázdou.
Stop: Přechod od lebeční části k nosní partii je slabě výrazný.
Hlava - obličejová část:
Čenich: silný, široký, černý. U bílých a světle pšeničně zbarvených jedinců je přípustný i hnědý.
Morda (krajina obličejová, partie nosu): Kratší než lebeční část, sotva znatelně se zužující.
Pysky: Silné, ale uzavřené a suché.
Chrup: Bílý, velký, dobře vyvinutý, pevně k sobě přiléhající zuby. Nasazení řezáků leží v jedné linii. Nůžkový skus.
Oči: Tmavé, středně velké, oválného tvaru, hluboko usazené.
kecy.v.kleci.
napsal(a):
Aha a najdou se i u nás?
Ale neberte mně jako měřítko, je to jen můj vkus a moje představa blížící se k ideálu:-).Pro paní Soňu , nebylo to myšleno jako útok na vás, jen konstatování dle mého pohledu na plemeno.Loučím se s Vámi a zase někdy.Doma jsem bez netu tak si ode mne zase odpčinete
....A kariéru vaší feny rozhodně nesleduji,jen mne zaujalo proč jste nereagovala na dotaz, když jinak jste zdílná.A ano, máte pravda, že vaše fena je úspěšná i když nechci se nikoho dotknout,ale takto kavkaz vypadat nemá.Nevím kam se toto plemeno ubírá, jakým směrem ??
Podle těchto Vašich slov jsem předpokládala, že jste větší odborník na KAO a DOVEDETE popsát, pro Vás ideální hlavu kavkazáka, nejen že ocitujete část standardu .
A když už tedy citujete, tak si řádně a několikrát za sebou přečtěte, co se o stopu praví, pokud si ovšem nepletete stop a nadočnicové oblouky, které mají být u kavkazáka zvýrazněné.
.... Přechod od lebeční části k nosní partii je slabě výrazný.
Kavkazák nemá mít "vyžehlenou" hlavu a celková stavba jeho těla má být robustní a mohutná,což přímo standard vyžaduje, takže si to prosím nepleťte s pojmem "lymfatičnost", protože asi opravdu nevíte, co to slovo znamená.
....Ale neberte mně jako měřítko, je to jen můj vkus a moje představa blížící se k ideálu.
No, doufám, že Vás opravdu nikdo, kdo se zajímá o krásné plemeno kavkazského pasteveckého psa, nebude brát jako měřítko ., protože mám pocit, že o KAO toho asi moc nevíte...
A tady máte jednu pěknou a typickou slečnu Kao, která se líbí nejen mně, ale řadě dalších .
A za to, že ji mám doma, moc děkuji opravdovým odborníkům na plemeno, kteří mi ji pomohli vybrát a dovézt do republiky.
Soňa
kao
napsal(a):
Určitě
Ahojte,
to je pravda, sú u vás v ČR a k nám na SK chodia vyhrávať klubovky
Jedna z nich je práve spomínaná Fantasia KP pani Vágnerovej, vysoko hodnotená rozhodcami. Prikladám foto, prvá je z našej klubovky na jeseň 2009, druhá z klubovky v rámci svetovej výstavy, tretia z klubovky na jar 2010. Vidno na nich vývoj hlavy Fantasie a každý môže vidieť, že má nádhernú typickú KO hlavu. O jej kvalitách svedčí aj to, že ako ušatá vyhráva nad bezušatými KO, ktorí sú zvyčajne ľúbivejší. A ako čerešnička na torte má tá fenka aj ostrú KO povahu, to sa už dnes len tak nevidí. Fantasii aj jej paničke gratulujem k sobotnajšiemu CAC z našej klubovky a prajem im veľa ďalších úspechov
Ahoj všem
Tak pro mně je typická hlava třeba tato - Kabur VH
Já zase klidně jsem pro "vyžehlení" hlavy
Ono je to asi jak si to kdo přebere, pro někoho je stop zvýraznění a pro někoho až pořádně zvednuté čelo.Ale mně se líbí prostě co nejplacatější.A lymfatické - pyskaté také nemusím.
A s těma povahama jak někdo zde psal, myslím, že je zde ještě spousta zvířat s povahama, kteří chodí na výstavy a dají se bez problému zvládnout.Například Batir Rama Gele , který bohužel není již mezi námi.
To byl pes s povahou jak řemen a v kruhu manekýn.Je pravdou, že ne vždy se to dá ukočírovat, někteří majitelé to radši vzdají, či nechtějí mit vykloubené ruce, ale ve většině připadů to asi jde, mit psa s povahou i do výstavního kruhu.A pak je taky otázka zda pes jde jen po psech a nebo by byl schopen jit i do člověka.
Tak ještě jedna pro mně ukázková hlava - Fram-Urs z Azgiru
Monika snad odpustí stažení její fotky
nada
napsal(a):
Ahoj všem
Tak pro mně je typická hlava třeba tato - Kabur VH
Já zase klidně jsem pro "vyžehlení" hlavy
Ono je to asi jak si to kdo přebere, pro někoho je stop zvýraznění a pro někoho až pořádně zvednuté čelo.Ale mně se líbí prostě co nejplacatější.A lymfatické - pyskaté také nemusím.
A s těma povahama jak někdo zde psal, myslím, že je zde ještě spousta zvířat s povahama, kteří chodí na výstavy a dají se bez problému zvládnout.Například Batir Rama Gele , který bohužel není již mezi námi.
To byl pes s povahou jak řemen a v kruhu manekýn.Je pravdou, že ne vždy se to dá ukočírovat, někteří majitelé to radši vzdají, či nechtějí mit vykloubené ruce, ale ve většině připadů to asi jde, mit psa s povahou i do výstavního kruhu.A pak je taky otázka zda pes jde jen po psech a nebo by byl schopen jit i do člověka.
ahojky, mě se teda taky víc líbí ty placaté hlavy viz fota od Nadijinak pokud nemá kao zrovna čelo jak Lenin tak mě to zas až tak nevadí ale určitě dám přednost té placaté před stopatou. Nadočnicové oblouky nemají nic společného se stopem,no ale co mě nejvíc vadí jsou povolené pysky,tak doufám že můj nový prcek je mít nebude
Nado díky za připomenutí Batirka ale to byl pes s vyjímečnou povahou i když mě dalo dost práce mu vysvětlit ,ted se hlídá a ted vystavuje,byl to ale kao jaký má být,zbytečně neprudit když k tomu nemí důvod.Jak někdo víše psal pracovní a výstavní, podle mě je to blbost KAO je hlavně pastevec a né služební plemeno, jeho nápln práce je hlídat stádo,zasáhnou když se blíží vetřelec.Ale třeba jsem příspěvek špatně pochopila. tak jěště Batirek Rama Gele na kterého nejde zapomenout a stále to moc bolí
Ahoj tak se taky připojím,a posílám foto pesanů, chodí na výstavy a né že tu u nás nejsou Ich Gruzie Erudit
A ještě jedna exkluzivní fena s překrásnou hlavou je Ich Igruška Erudit
Pro paní Naďu :
Nezlobte se na mě, ale myslím, že si trochu s těma "placatýma" hlavama protiřečíte. Určitě je pěkné, že vyzdvihujete kvality krycích psů, které jste použila do svého chovu, ale nevyjmenovala jste se všechny.
Otec vašeho prvního vrhu -Evdokim iz Ruskoii Provincii ( syn Elfa a vnuk Izumruda), jeden z nejlepších plemeníků v republice ,rozhodně není kavkazák s vyžehlenou hlavou .Na důkaz jeho nesporných kvalit jste si sama z tohoto vrhu nechala doma jeho dceru Audrey.
A pokud si dobře pamatuju, na loňské světové výstavě byl Vaším favoritem tento pes.Jeho jméno se mi nechce hledat, ale ani na této hlavě nevidím známky "vyžehlenosti" či placatosti, jak jste to začali nazývat.
easter
napsal(a):
Pro paní Naďu :
Nezlobte se na mě, ale myslím, že si trochu s těma "placatýma" hlavama protiřečíte. Určitě je pěkné, že vyzdvihujete kvality krycích psů, které jste použila do svého chovu, ale nevyjmenovala jste se všechny.
Otec vašeho prvního vrhu -Evdokim iz Ruskoii Provincii ( syn Elfa a vnuk Izumruda), jeden z nejlepších plemeníků v republice ,rozhodně není kavkazák s vyžehlenou hlavou .Na důkaz jeho nesporných kvalit jste si sama z tohoto vrhu nechala doma jeho dceru Audrey.
Dobrý večer.
Vůbec se na vás nezlobím :-) Mně se prostě placaté hlavy líbí a neznamená to, že do chovu nepoužiju psa s hlavou, která není třeba tak placatá jak bych si představovala.Ale chov je o kompromisu.Urhan také nemá hlavu placatou a nakryla jsem s ním. já jsem jen chtěla ukázat hlavy, jaké se mne líbí a neznamená to, že jen takovýma kreji.Pokud má pes jiné kvality mohu slevit s typičnosti hlavy, ale to je u každého krytí jinak.A třeba právě Evdokim má pro mne vyjímečného Izumruda v rodokmenu a to pro mne bylo měřítko.A nikde a nikdy jsem neřekla, že by Evdokim byl špatný pes!!!
easter
napsal(a):
A pokud si dobře pamatuju, na loňské světové výstavě byl Vaším favoritem tento pes.Jeho jméno se mi nechce hledat, ale ani na této hlavě nevidím známky "vyžehlenosti" či placatosti, jak jste to začali nazývat.
Chcete říci, že tento pes je stopatý ?
easter
napsal(a):
Pro paní Naďu :
zde zmiňovaný Izumrud
Z dovolením s nad se nikdo neurazí, že se pochlubím se s vím vlastním odchovem ,Bakk Pes do kapsy, myslím, že tato hlava je u tohoto mladého 16 měsíčního psa pěkná
ahoky všem,jedna Báthorka a Mefík u nás krásné babí léto tak doufám že vydrží na Rychety
marie m
napsal(a):
ahoky všem,jedna Báthorka a Mefík u nás krásné babí léto tak doufám že vydrží na Rychety
Báthorka cácorka
Ahojky všem tak mame za sebou setkání v Přerově .Počasí nám přálo sluníčko hřálo .Bylo prostě super
Za první dvě krásné fotky Idolka bych chtěla poděkovat Zuzaně Nevrlé
A tedkom marně premýšlím co to ta Sona s tím Carečkem dělala
.Jo už vím měla takovou radost že Careček zahnal figuranta no nejsou skvělí
Tak a to byla už poslední .
Snad se mi to povede vložit.
Jeden Idolek, jak ho krásně zachytil Pepa.
Soňa
nada
napsal(a):
A poslední Audrey
Třeba se chytí Monika a něco přidá
no konečně už jsem si říkala že snad nikdo na klubovém srazu nefotil,Mefík se už těší až pojede na srazík
nada
napsal(a):
A poslední Audrey
Třeba se chytí Monika a něco přidá
Nadi, díky, krásný fotky :)
nada
napsal(a):
Dastyn s paničkou a pohárem
Tak my taky něco přidáme, z Přerova při obraně . Ukážeme že Nart -Sano to umí, k bráškovi se přidává i ségra Debra Nart-Sano. Vyhrála povahu III.stupně.
nada
napsal(a):
Debra je taky šikulka
tak ještě jeden bráška Dastyn
tak ještě jednou, jsem se překlikla
marie m
napsal(a):
Libo jsi měla kontrolní den Mefík a Sisi
Maru, kontrolní ne, ale návštěvní
Měla bys pořídit Sisi nějakého kámoše, který jí tak rychle nevyroste
lmusa
napsal(a):
Maru, kontrolní ne, ale návštěvní
Měla bys pořídit Sisi nějakého kámoše, který jí tak rychle nevyroste
Libo ona má Samíka ale Mefík jí baví víc
Malá ochutnávka ze včerejší EV v Celje.
Evropský vítěz, CAC, CACIB, BOB_ Artu (It)
A nej... fena (a "evropský vítěz pro mne )
CAC, CACIB_Bruni Karla iz Russkoy Provintsii
corinka
napsal(a):
Euroclub show pro molossoidní a velká plemena, den před Evropou
Wega Erudit - V1 CAC (mezitřída)
Fantasia Ksiezyc Pamiru - V2 (mladých)
Místo pana Anatoli Zhuka posuzoval pan Nikša Lemo z Chorvatska.
Soňa
Moooc veliká gratulace všem co se zúčastnili, jste výborní , k tomu není co dodat. Marcela