Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.245
Když si někdo kupuje ČSV, občas se zamyslí nad specifikami plemene.
Když si někdo kupuje křížence ČSV, vidí hezký vzhled za minimální náklady a očekává povahu NO. To je velmi smutná kombinace a špatně to končí. Hlavně pro ta štěňata.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když si někdo kupuje ČSV, občas se zamyslí nad specifikami plemene.
Když si někdo kupuje křížence ČSV, vidí hezký vzhled za minimální náklady a očekává povahu NO. To je velmi smutná kombinace a špatně to končí. Hlavně pro ta štěňata.
Přesně tak. Já znala křížence ČSV a chodského psa. 3 štěňata, jedno vzhledově i povahově ČSV, majitel si ho jako takového bral a bylo to v pohodě. Další dvě štěňata vzhled choďáka a povaha ČSV, naprostá katastrofa, jedno byl pes, druhé fena, každé mělo jiného majitele, oba byli utraceni asi ve 2 letech pro nezvladatelnost a agresivitu. Bylo to jen díky tomu, že prostě tu povahu u psa jejich vzhledu nikdo nečekal. Je to už pár let, ale pořád to vidím jako varovný příklad a jak vidím takovýto dotaz, tak se mi otevírá kudla v kapse. Ono úplně stačí co se stane náhodou, ale dělat to cíleně.....
no, já si toto plemeno vybrala už dávno. byla jsem rozhodlá,byla jsem se i na nějaké štěnda divat...ale pak jsem našla v krabici na kost vyhublou ovčandu, nechala jsem si ji, vypiplala a nyní je fit tří letá akorát je taková moc na mě navyklá, snad moje chyba že ji mam furt u sebe jako štěndo se odemě nehla, snad je to její vděk, prostě cizí psi u mě špatně snáší, přítel má psa bude mu rok a jsou to nerozluční kámoši jen když si ho všímám víc nebo ke mě dojde pro pohlazení tak mu ta moje NO dá najevo že jsu její, prostě proto si myslím že štěně které by jsem si chtěla nechat z tohoto křížení by snad vzala líp...
a co uděláte, když se těch štěňat narodí třeba deset???jen proto, že VY si chcete jedno nechat, přivedete na svět několik štěňat,která horko těžko udáte (bohužel v dnešní době se psi neudávají), bůh ví komu..Nebo s nimi chcete udělat něco horšího???
být vám, koupím štěně, fena ho určitě přijme, když přijala přítelovo psa...
Já myslím, že pokud je pes povahou (výchovou) takový, že nesnese konkurenci, žárlí atd. ( i když i toto jde správným přístupem překonat - kór u ovčákoidních psů), tak je jedno, jestli je štěně od dané feny (dcera, syn) nebo je úplně cizí. Já bych zapřemýšlela nad povahou té feny a pořídila si čistokrevné štěně čsv, když po něm tak toužíš, než přivádět na svět další pochybné křížence. Navíc, kde je řečeno, že štěňata budou po čsv? A počítáš s tím, že čsv není NO?
No tak v první řadě štěně nalezené v krabici nemusí být nutně NO (tedy pokud v té krabici neležel vedle štěněte ještě PP) , takže se tu bavíme o křížení feny podobné NO s ČSV (jestli to přítelovou je s PP, jinak tu máme dvě zvířata podobná nějakým plemenům a o výsledku jejich spojení se můžeme jenom dohadovat...). Za druhé žárlivá nejistá fena může ostře reagovat i na svá malá štěňata, anebo na to jedno, které by sis vybrala - dospělí psi neřeší vztah matka X potomek, ale řeší své postavení v rámci smečky. Takže z tohohle hlediska je úplně jedno, jestli přivedeš domů štěně cizí, nebo si necháš štěně její - v obou případech to může dopadnout dobře nebo špatně.
A jak už bylo řečeno dřív, pouštět se do záměrného křížení kříženců, není rozhodně nic chvályhodného ani zodpovědného, ale to asi slyšet nechceš...
Chvályhodné,že jste se ujala této fenky,radím kastraci a bude po pokušení, vyrábět takováto spojení,stejně ,až by Vám ponechaná fenka vyrostla,žádná velká vazba matka x dcera nebude,někdy i klidně bitky,znám to z praxe...nedělejte to i ve vlastním zájmu.Kamarádka měla fenu ČSV sPP,nechtěně jí nakryl NO s PP,nechala 3 štěňata,brzo je lidé utratilyi pro nezvladatelnost,jeden utekl,už se nenašel,snad dostatečné varování.Jeden čas v inzerci agesivní malonois s PPx agresivní NO s PP zadám velmi ostrá štěňata.......dopadlo to zle ,ale 2x si to množitel opáknul,požrané rodiny,většina na roce a něco utracena.Pářit by se měla vyrovnaná zvířata v povaze,což Vaše fenka není...to se nezlobte.
Já mám doma kluka ČSV. A pokud chcete štěně po své feně proč nepřipustíte NO. Nemluvě o tom že já osobně bych jako majitel ČSV nesouhlasila s křížením. A myslím že snad ani zodpovědný chovatel by Vám fenu ČSV nepřipustil. Nebo zkuste ČSV s PP. není to zrovna nejlevnější, ale opravdu to stojí za to.
Uživatel s deaktivovaným účtem

docela mě zaráží kolik tady uvádíte případů že byli psi pro povahu utraceni, podle mě neexistuje hrozný pes /jak tu někdo výš napsal/ jsou jen neschopní a hrozní majitelé, měla jsem velmi agresivního psa a měla sem ho 14 tet a nikdy by mě nenapadlo ho dát kvůli jeho povaze utratit, nevím proč by měl zaplatit životem za to že jsem ho možná blbě vychovala , nebo to měl vrozené těžko říct ale je to jedno, prostě by mě to nikdy ani nenapadlo. je celkem jedno jaký je pes kříženec spíš záleží na tom kdo si ho vezme, některý je chytřejší jiný hloupější ale hrozný pes jak tady někdo napsal podle mě neexistuje, jen pes blbě vychovaný, ale to málokterý majitel přizná raději to svede na nevyrovnanou povahu způsobenou křížením.
Alissea

XXX.XXX.17.121
ewanie
napsal(a):
Já mám doma kluka ČSV. A pokud chcete štěně po své feně proč nepřipustíte NO. Nemluvě o tom že já osobně bych jako majitel ČSV nesouhlasila s křížením. A myslím že snad ani zodpovědný chovatel by Vám fenu ČSV nepřipustil. Nebo zkuste ČSV s PP. není to zrovna nejlevnější, ale opravdu to stojí za to.
ahoj pod tohle se podepíši.
Mám fenku čsv, díky bohu s velmi dobrou povahou. Ale radím vám dobře, nekřižte toto plemeno. Nikdy nevíte co vám z toho vyjde. Ne všechna čsv mají dobrou povahu do chovu, natož na křížení. ( ještě k tomu s nevyrovnaným NO) Znám psi s PP, s velmi pečlivou socializací a výchovou a přesto sou to povahové trosky, co se bojí chlapů a všeho co neznají.
Ani na cvičení to není noc moc. Neaportuje to, není to na obrany. Ani poslušnost není nikdy 100% ,přivolání velmi často vázne. Stačí jedna chyba a náprava je složitejší než u jiných plemen. K tomu žádný řádný majitel nebo chovatel čsv s PP vám psa na křížení nepučí.
A k tomu nebývají kamarádští ke svému pohlaví. Dospělá fena chce být většinou alfou a pokud se dvě takovéhle feny sejdou= problém... U psů to je to samé
tancoska
napsal(a):
K nám na cvičák chodil pes,máma čévéčko táta NO a byl to teda hroznej pes.Povaha na nic,agresivní k čtyřnohým a to mohla bejt fena i štěně ke psům je zbytečný to komentovat.Ale na druhou stranu bázlivej bez chuti kousat,aportovat.Přivolání žádný.Takže podle mě tohle křížit je na houno.
Bych zas tak negeneralizovala... Mám (NOxBOm) x ČsV, 6 zkoušek z výkonu sportovního výcviku (včetně obran), CT zkoušky - využíván i v praxi, LA2... jeho segra 3 zkoušky...
Ne že bych to někomu doporučovala, za ty nervíky to nestojí a je to boj, v něčem čsv, v něčem ovčoun... pro všechny plebs - když je na něco šikovnej, tak je to jenom náhoda (a asi je ), práce s tím jak na kostele...
ale prostě se to dá, když si člověk mákne - utracenejch zvířat "pro nezvladatelnou povahu" znám víc, a kupodivu dost z nich i s PP, prostě Gaussovka - vždycky se najde nějaký výkyv, potencionálně patologické projevy, ale většinou za to můžou spíš majitelé, s plyšákem na baterky by se jim to nestalo
spíš vidím jako problém množení čehokoliv, proč to dělat... stačí si projít stránky útulků... nebo třeba www.csv-v-nouzi.estranky.cz - tam jsou i kříženci, proč vyrábět další nechtěňátka...
wami
napsal(a):
Bych zas tak negeneralizovala... Mám (NOxBOm) x ČsV, 6 zkoušek z výkonu sportovního výcviku (včetně obran), CT zkoušky - využíván i v praxi, LA2... jeho segra 3 zkoušky...
Ne že bych to někomu doporučovala, za ty nervíky to nestojí a je to boj, v něčem čsv, v něčem ovčoun... pro všechny plebs - když je na něco šikovnej, tak je to jenom náhoda (a asi je ), práce s tím jak na kostele...
ale prostě se to dá, když si člověk mákne - utracenejch zvířat "pro nezvladatelnou povahu" znám víc, a kupodivu dost z nich i s PP, prostě Gaussovka - vždycky se najde nějaký výkyv, potencionálně patologické projevy, ale většinou za to můžou spíš majitelé, s plyšákem na baterky by se jim to nestalo
spíš vidím jako problém množení čehokoliv, proč to dělat... stačí si projít stránky útulků... nebo třeba www.csv-v-nouzi.estranky.cz - tam jsou i kříženci, proč vyrábět další nechtěňátka...
Moc hezký zvíře. ALE pokud by byl víc jak čsv tak ty zkoušky nejspíš nemá. na 80% hlavně nehrozej obrany.(nepaušalizuju ale čsv znám z akcí spousty a kouše tak Ohnivák a pár výjimek)
ale to vaše je zajímavá kombinace. N ankřížení pracáku se psem co cvičák nemiluje. Docela by mě zajímala povaha mimo výcvik.
alissea
napsal(a):
Moc hezký zvíře. ALE pokud by byl víc jak čsv tak ty zkoušky nejspíš nemá. na 80% hlavně nehrozej obrany.(nepaušalizuju ale čsv znám z akcí spousty a kouše tak Ohnivák a pár výjimek)
ale to vaše je zajímavá kombinace. N ankřížení pracáku se psem co cvičák nemiluje. Docela by mě zajímala povaha mimo výcvik.
jj... to je přesně, co jsemměla na mysli... "80% nehrozej obrany, čsv na ty zkoušky nemá..." atd. atp. - to slyším pořád...
Lump je originál, jeho mix povahy už mě nikdy nepotká... asi kdybych to měla rozepisovat, bylo by to fakt na dlouho... :oD zjednodušeně - v něčem je ovčouní, v něčem je po čévéčkách... oproti oběma plemenům je ale neskutečně přátelský, zejména k lidem (využíván pro CT), vůči psům je vyrovnaný - zbytečně se nerve, k fenám přátelský, štěňata dle věku a drzosti vychovává, je naučený ignorovat psy, se kterými by si nesedli, ale nedejbože někdo vletět do "jeho holčiček" - fen, co mám ve smečce, nebo do něj... Neublíží primárně, ale našlape si psa pod sebe a je dost důrazný...
mno, bylo by to nadlouho... :o) takže více tady: http://skorovlci.webnode.cz/o-nas/lump/
Jo oni čsv výcviku moc nedají , ale jsou i výjimky
.A stránky máte hezké, taky jedny máme http://sdivokoukrvi.wolfdog.cz
No já bych křížence čsv domů moc nechtěla. Ale komu by se nelíbil vzhled čsv a povaha NO to si totiž lidi myslej, že křížením NO a ČSV vzikne. Bohužel až na světlé výjimky se to nepovede. Ale povaha plemene jde pomalu ku předu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.245
Bych ty chudáky ČSV zase tak nepomlouvala - většinou to opravdu není o agresivitě psa, ale o tom, že se pro něj nenajde vhodný majitel. Utracením končí i spousta jiných silnějších plemen, protože je někdo nezvládl. Na vlčáky se jen líp ukazuje prstem. A výcvik? Mám doma dva důkazy pro nesouhlas s tím co tu někteří píšou, pracovat dokážou.
Někteří majitelé ČSV a stejně tak Wami počítala s povahou čévéčka a proto to funguje. Lump je moc šikovný pes. :-)
Z kříženců prostě nevychází vzhled vlka a povaha NO, natož když by se křížilo s fenou takového povahy. To je nereálná utopie, většina potomků bude plachých po matce i kdyby byl pes sebevyrovnanější.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bych ty chudáky ČSV zase tak nepomlouvala - většinou to opravdu není o agresivitě psa, ale o tom, že se pro něj nenajde vhodný majitel. Utracením končí i spousta jiných silnějších plemen, protože je někdo nezvládl. Na vlčáky se jen líp ukazuje prstem. A výcvik? Mám doma dva důkazy pro nesouhlas s tím co tu někteří píšou, pracovat dokážou.
Někteří majitelé ČSV a stejně tak Wami počítala s povahou čévéčka a proto to funguje. Lump je moc šikovný pes. :-)
Z kříženců prostě nevychází vzhled vlka a povaha NO, natož když by se křížilo s fenou takového povahy. To je nereálná utopie, většina potomků bude plachých po matce i kdyby byl pes sebevyrovnanější.
já bych už jiné plemeno než čsv nechtěla. a ano někteří pracují, i pěkně ale ona hláška typu: že na vše je plemeno i lepší je pravdivá. Já sem spokojená. Ale možná lepší upozornit i na horší aspekty čsv ,než mít pak všude křížence nebo psi bez PP.
alissea
napsal(a):
já bych už jiné plemeno než čsv nechtěla. a ano někteří pracují, i pěkně ale ona hláška typu: že na vše je plemeno i lepší je pravdivá. Já sem spokojená. Ale možná lepší upozornit i na horší aspekty čsv ,než mít pak všude křížence nebo psi bez PP.
možná se ptám špatně, ale v čem je chyba u plemene ČSV? Moc ostrý, špatně vychovatelný? Nějak na netu nemůžu najít a přitom je to tak krásný pes. Sama mám roční fenku NO. Je to zatím kňoura. Chtěla bych chodit někam na cvičák. Aby se naučila takové ty "služební" věci. Nevíte jestli to v Kroměříži jde?
alissea
napsal(a):
Já bych stejně jako Terka neměnila. Mám doma sice pár měsíců ČSV, ale tolik kreativity a energie a hlavně smyslu pro vytváření neuvěřitelných situací a reakcí jsem ještě neviděla. Můj malej je opravdu osobnost. Pár psů už za sebou mám, ale to co prožívám s tímto plemenem je nádherné a nepopsatelné. Miluju život s ČVS je s ním každý den jiný a každý den se těšíte domů a ještě jedna důležitá věc , která mě ovlivnila při výběru plemene. Nevím jak vy , ale jsem ráda když si o svém plemeni můžu popovídat s někým kdo ho má také. A můžu zatím říct že ze strany ČSVčkářů jsem se nesetkala s negativním chováním. Tito lidé jsou ochotni pomoci poradit a vysvětlit vše na co se ptáte a když něco uděláte špatně tak po Vás nikdo hned neječí s dotazy proč si ty "blbče" pořizuješ psa. Tito lidé Vám ochotně a rychle poradí jak situaci napravit. S čímž jsem se nesetkala snad ještě nikde. Spíš opačně. Jednou z názorných ukázek je právě Terka ( alissea ) která se mnou prodiskutovala všechny dotazy které jsem měla i přesto že se v tomto čase mohla věnovat svým záležitostem. Možná Vám to přijde nicotné, ale mě záleží i na tomto.