Ahoj už po druhé mám potrhaného psa od bulla. Chtěla bych se jen zeptat, jestli máte někdo zkušenost s paralyzérem a jakou sílu by měl mít aby byl účinný (prý 300.000 voltů je slabý). Budu ráda za každou radu nebo typ... díky
Těžko radit. Už se o tu probíralo stokrát, ale nikdy se tu nikdo nezmiňoval, že by měl s paralizérem osobní zkušenost. Já už jsem o něm několikrát přemýšlela, ale možná je to tím, že sama mám bully 3, zatím se nám všechna napadení obloukem vyhýbají. Vašemu pejskovi přeju brzké uzdravení a už žádné takové ošklivé zážitky... a majiteli bulla rozhodně nic pěkného a hlavně už žádného psa, jedině plyšového Je to děs, kdo všechno si tyhle broučky pořizuje a vůbec neví, co má doma
policajti nám nepomůžou, není to ani přestupek... Bohužel o páníčkovi škoda mluvit, už po druhé nám jí ta jeho čuba napadla a s ním to ani nehne.... Dokud nebudou lidi s takovýma psama zodpovědní, budeme na to doplácet:-( tím se nechci dotknout těch zodpovědných co si jsou vědomi síly svého psa.... Jsem zoufalá z toho, že se bojím chodit ven a nevím jak se bránit, a nějaký rány od ženský opravdu nepomůžou...
Achjo chudák,ty vado a jěště tak velké kousnutí na takovém místě...jak k tomu došlo,jestli se mohu optat?Jinak neporadím kolik voltů,ale podle mého je to dobrý nápad,jak také jinak se bránit?!Tohle téma se probíralo na můjpes.cz a tam někdo zmiňoval kolik voltů je třeba,myslím že to bylo v tématu agresivní pes,tak kdyžtak mrkněte.
teri.sos
napsal(a):
policajti nám nepomůžou, není to ani přestupek... Bohužel o páníčkovi škoda mluvit, už po druhé nám jí ta jeho čuba napadla a s ním to ani nehne.... Dokud nebudou lidi s takovýma psama zodpovědní, budeme na to doplácet:-( tím se nechci dotknout těch zodpovědných co si jsou vědomi síly svého psa.... Jsem zoufalá z toho, že se bojím chodit ven a nevím jak se bránit, a nějaký rány od ženský opravdu nepomůžou...
hlavně aby se pejsa co nejdříve zotavil
K tomu má ještě 2 rány na zádech. V týhle zemi je to na h.... když Vám ten samý pes už po druhé potrhá psa nic se neděje, kdo se bude soudit, když to nakonec vyjde dráž než samotné léčení:-( Věřím tomu, že když ji příště budu bránit paralyzérem ještě mě někdo obviní z týrání zvířat ... v týhle zemi se nahrává zlodějům a sr.....m:-(
teri.sos
napsal(a):
Přestupek možná ne, ale rozhodně budou na pána velice nepříjemní a jeho to bude otravovat a třeba si to příště rozmyslí. Policajty bych rozhodně volala. Jinak paralizér prostě ten nejsilnější, co vám prodají no. K tomu teleskopický obušek, pepřový sprej, ale ten drahý kvalitní, tekutá střela se mu říká a doufat, že se ta agresorka nepřetočí na vás. Bullové to sice ze zásady nedělají, ale co vy víte, co v ní je přikříženo, pochybuju, že má registraci nebo PP. Sama se držím zásady, že pes nemůže za to, že má blbého pánečka, ale pokud to opakovaně ohrožuje život nebo i jen zdraví vaší fenky, já osobně bych se nerozpakovala psa zranit a to ani vážně. Sice bych se z toho pak nejspíš zhroutila, ale moji psi jsou pro mě všechno a dala bych za ně cokoliv. Ač mám bully tři, asi bych se snažila rvačku s cizím psem vyřešit sama a ze všech sil bych se snažila, aby se do toho moji psi vůbec nedostali. Ale je mi jasné, že to občas prostě nejde
teri.sos
napsal(a):
K tomu má ještě 2 rány na zádech. V týhle zemi je to na h.... když Vám ten samý pes už po druhé potrhá psa nic se neděje, kdo se bude soudit, když to nakonec vyjde dráž než samotné léčení:-( Věřím tomu, že když ji příště budu bránit paralyzérem ještě mě někdo obviní z týrání zvířat ... v týhle zemi se nahrává zlodějům a sr.....m:-(
Chuděra, přeju brzký uzdravení.
Jinak - majiteli tý čuby bych minimálně dala zaplatit účet z veteriny. On by si to snad příště rozmyslel. Předpokládám, že jste tam nebyli jen vy a onen majitel a tak by Vám to napadení mohl někdo dosvědčit. Kdyby se snad chtěl z toho placení vykroutit.
A vím, že to bude znít možná krutě - ale nosila bych u sebe pepřák a pokud by se fena moc přiblížila, prostě bych jí to foukla před čumák. ˇJeště před tím bych to ale řekla majiteli s tím, že jestli si jí nechytne, tak to na ní fouknete. Buď mu to bude jedno - což bych podle toho, že máte fenku pokousanou už podruhé, tipla a jeho fena by měla holt špatnou zkušenost s pepřákem. Snad by si příště dala větší pozor.
teri.sos
napsal(a):
Takovejhle člověk by toho psa nesměl vlastnit, na policii to nahlašte s tím, že vám jeho pes opakovaně napadl hafíka, a jak psali ostatní, pepřák. Takovýhle nezodpovědný lidi jsou hrob pro nás slušný pejskaře co máme svoje psy pod kontrolou, nedejte se.Pokud u toho byli svědci tak pak není co řešit
Určitě bych to nahlásila kort jestli máte ve městě vyhlášku.Já měla podobnej incident u nás v parku.Mám stafíky,pes byl v tý době dospělej ale fena měla necelý tři měsíce.Přiběhl pes tak 70cm v kohoutku,něco jako kavkazák s rotvíkem.Psa jsem sice uřvala a byl asi hodně překvapenej jenže čuba s toho měla chudák šok.Projevilo se to až druhej den,byla apatická a měla teplotu.Na veterině z krve zjistili nějaký zvýšený látky co způsobuje šok.Takže z veteriny jsem jela rovnou na měskáče a vše nahlásila.Jsme menší město tak nebyl problém říct kde pes bejvá.Za dva dny na to pán jezdil po parku na kole a volal na psa protože mu opět utekl.Takže jsem volala měskáče a musim je pochválit byli tam opravdu za pár minut.Od tý doby je pes na vodítku.Udělala jsem to jen z toho důvodu protože majitel byl blbec a názor že pes je zvíře a na špagát nepatří a musí si sám udělat smečku (jaká hovadina) mě donutila takhle postupovat.Paralizér kupte,je lepší než sprej.Ten je k hovnu když fouká nebo se psi rvou tak nevíte kam stříknout.Já sem si paralizér pořídila pro svůj pocit jistoty.I když mám bullíky tak je musim chránit před asociálama.A věřte že zvuk paralizéru je dost děsivej
Na policii jsem byla, ale bylo to za městem, takže vodítko nebylo povinností, není to prý ani přestupek, pokud by napadla mě, už by to byla jinááá....a svědky bohužel nemám, myslím, že poblíž někdo byl, ale nepomohl, pak jsem byla tak v šoku já i čuba, že jsem nevěděla ani jak se jmenuju. Musela bych to řešit žalobou u občansko právního soudu, ale na to nemám nervy a ani peníze. Zkusím ten paralyzér a i ten pepřák. Nejvíc mě mrzí, že její důvěru ve psy budu těžko napravovat:-( Jen doufám, že na každou p...l dojde s...í
teri.sos
napsal(a):
Na policii jsem byla, ale bylo to za městem, takže vodítko nebylo povinností, není to prý ani přestupek, pokud by napadla mě, už by to byla jinááá....a svědky bohužel nemám, myslím, že poblíž někdo byl, ale nepomohl, pak jsem byla tak v šoku já i čuba, že jsem nevěděla ani jak se jmenuju. Musela bych to řešit žalobou u občansko právního soudu, ale na to nemám nervy a ani peníze. Zkusím ten paralyzér a i ten pepřák. Nejvíc mě mrzí, že její důvěru ve psy budu těžko napravovat:-( Jen doufám, že na každou p...l dojde s...í
tak to je blbý no .A díky takovým kreténům lidi koukaj na tyhle psy blbě.Ten pepřák fakt nekupujte,je to zbytečný.To si radši těch 200 korun přidejte na ten paralizér.A když by na vás nějakej pes běžel tak paralizér nasměrujte k útočníkovi,ten zvuk by ho mohl odradit.Jsou to fakt šlehy.
tancoska
napsal(a):
Určitě bych to nahlásila kort jestli máte ve městě vyhlášku.Já měla podobnej incident u nás v parku.Mám stafíky,pes byl v tý době dospělej ale fena měla necelý tři měsíce.Přiběhl pes tak 70cm v kohoutku,něco jako kavkazák s rotvíkem.Psa jsem sice uřvala a byl asi hodně překvapenej jenže čuba s toho měla chudák šok.Projevilo se to až druhej den,byla apatická a měla teplotu.Na veterině z krve zjistili nějaký zvýšený látky co způsobuje šok.Takže z veteriny jsem jela rovnou na měskáče a vše nahlásila.Jsme menší město tak nebyl problém říct kde pes bejvá.Za dva dny na to pán jezdil po parku na kole a volal na psa protože mu opět utekl.Takže jsem volala měskáče a musim je pochválit byli tam opravdu za pár minut.Od tý doby je pes na vodítku.Udělala jsem to jen z toho důvodu protože majitel byl blbec a názor že pes je zvíře a na špagát nepatří a musí si sám udělat smečku (jaká hovadina) mě donutila takhle postupovat.Paralizér kupte,je lepší než sprej.Ten je k hovnu když fouká nebo se psi rvou tak nevíte kam stříknout.Já sem si paralizér pořídila pro svůj pocit jistoty.I když mám bullíky tak je musim chránit před asociálama.A věřte že zvuk paralizéru je dost děsivej
Děláte si srandu ? Chudinka stafordice měla šok, a na co máte toho dospělýho psa ? Proboha nedělejte z nás blbce. 3 měsíční staford je pes do ruky, tak z čeho by měla mít šok. Fakt už jděte s těma magorama do p....... Budete je neustále obhajovat, podle toho to plemeno vypadá, oni se nesmí vychovávat aby se nezmrvila jejich povaha. Fakt šílený. Doufám že je brzy zakážou i u nás.
cinkalu
napsal(a):
Děláte si srandu ? Chudinka stafordice měla šok, a na co máte toho dospělýho psa ? Proboha nedělejte z nás blbce. 3 měsíční staford je pes do ruky, tak z čeho by měla mít šok. Fakt už jděte s těma magorama do p....... Budete je neustále obhajovat, podle toho to plemeno vypadá, oni se nesmí vychovávat aby se nezmrvila jejich povaha. Fakt šílený. Doufám že je brzy zakážou i u nás.
Dospělýho psa určitě nemám k tomu aby se rval.Agresora jsem uřvala a z toho řevu měla čuba šok,seděla mi u nohou.Ale podle toho jak píšete jste jen ta hysterka která s uřvaným pidipsem řve přez ulici držte si ty zabijáky.A k výchově jen dodám že mám psy vychovaný,neagresivní a psy nenapadaj .A klidně si doufejte že je zakážou,nic mi nezabrání v tom mít psy jaký já chci
cinkalu
napsal(a):
Děláte si pr.el??? Vám asi psa nikdy jinej pes nenapadl, co? Vždycky předvídáte, že se k vám z ničeho nic přiřítí jinej pes, takže už se klidíte. Aha. No, všichni tak předvídaví bohužel nejsou. A že se nesmí vychovávat jste vzala kde??? Zakázat by měli lidi, jako jste vy
tancoska
napsal(a):
Dospělýho psa určitě nemám k tomu aby se rval.Agresora jsem uřvala a z toho řevu měla čuba šok,seděla mi u nohou.Ale podle toho jak píšete jste jen ta hysterka která s uřvaným pidipsem řve přez ulici držte si ty zabijáky.A k výchově jen dodám že mám psy vychovaný,neagresivní a psy nenapadaj .A klidně si doufejte že je zakážou,nic mi nezabrání v tom mít psy jaký já chci
Nemám pidi psy a ani nejsem hysterická z nevychovanejch psů, mám toho "agresora" 70cm v kohoutku, se stafordama díky bohu osobní blbou zkušenost nemám, ale je mi líto těch co ano ( viz zadavatelka ) a to, že zrovna vy je máte vychovaný je snad samozřejmé, ale vy to bohužel nevytrhnete.
PS: až je zakážou tak Vám udělej na vychovaný stafíky vyjímku
Myslím, že nevybočujete ze standardu průměrných majitelů těchto plemen.
joli
napsal(a):
Děláte si pr.el??? Vám asi psa nikdy jinej pes nenapadl, co? Vždycky předvídáte, že se k vám z ničeho nic přiřítí jinej pes, takže už se klidíte. Aha. No, všichni tak předvídaví bohužel nejsou. A že se nesmí vychovávat jste vzala kde??? Zakázat by měli lidi, jako jste vy
Stačí si pročíst zdejší fórum, kolik majitelů stafů a bulů zde radí jak se nesmí výchovou zničit jejich povaha, že se musí nechat rozvinout jejich osobnost, takovej blábol by mě fakt nenapadl
cinkalu
napsal(a):
Osobně si myslím, že je rozhodně o hodně nutnější regulace chovu lidí než psů. Vy jste zářným příkladem proč by to tak mělo být U silného psa s agresí je ta výhoda, že když ho dostane do rukou vhodný člověk, nikomu se nic nestane. Ale lidi jako jste vy bohužel na vodítko nikdo dát nemůže, takže běháte po světě a vykřikujete svoje xenofobní a naprosto zcestné názory, které vám bohužel dost neznalých sežere i s naviákem.
cinkalu
napsal(a):
Nemám pidi psy a ani nejsem hysterická z nevychovanejch psů, mám toho "agresora" 70cm v kohoutku, se stafordama díky bohu osobní blbou zkušenost nemám, ale je mi líto těch co ano ( viz zadavatelka ) a to, že zrovna vy je máte vychovaný je snad samozřejmé, ale vy to bohužel nevytrhnete.
PS: až je zakážou tak Vám udělej na vychovaný stafíky vyjímku
Myslím, že nevybočujete ze standardu průměrných majitelů těchto plemen.
proboha co to tady blábolíte?Neznáte mě ani moje psy a napadáte mě?Já teda nejsem tak primitivní abych házela všechny do jednoho koše jen podle plemene.A to že jsem nenechala mojeho psa se porvat asi jsem tím zkazila jeho bojovou povahu že?Takže nesuďte někoho koho neznáte.A jestli si myslíte že mi není líto fenky jen proto že mám bullíky tak se pletete.
cinkalu
napsal(a):
Stačí si pročíst zdejší fórum, kolik majitelů stafů a bulů zde radí jak se nesmí výchovou zničit jejich povaha, že se musí nechat rozvinout jejich osobnost, takovej blábol by mě fakt nenapadl
Tak to bych velice ráda viděla, kde to kdo psal Jen jestli si to nepletete s tím, že tu dost lidí píše, že vrozená agrese se nedá výchovou odnaučit. Že se dá naučit pouze psy ignorovat v pánovo přítomnosti... a k tomu se vám záhadně připojilo, že většina majitelů bull psů je miluje tak jak jsou a nechce z nich mít velkohlavého labradora. Chce to trochu přemýšlet a pak teprv něco vykřikovat.
astlolita
napsal(a):
Osobně si myslím, že je rozhodně o hodně nutnější regulace chovu lidí než psů. Vy jste zářným příkladem proč by to tak mělo být U silného psa s agresí je ta výhoda, že když ho dostane do rukou vhodný člověk, nikomu se nic nestane. Ale lidi jako jste vy bohužel na vodítko nikdo dát nemůže, takže běháte po světě a vykřikujete svoje xenofobní a naprosto zcestné názory, které vám bohužel dost neznalých sežere i s naviákem.
Úsměvné, chcete tím říci, že kvůli mým názorům polovina populace nesnáší tato plemena. Výborně. To je hluboká myšlenka. Já, na rozdíl od nevychovaných psů jsem ještě nikoho nezranila . Názor si udělá každý sám, stačí se projít po městě a vlézt do parku kde se venčí psi. Xenofobií netrpím, ale rasista jsem 100%.
astlolita
napsal(a):
Tak to bych velice ráda viděla, kde to kdo psal Jen jestli si to nepletete s tím, že tu dost lidí píše, že vrozená agrese se nedá výchovou odnaučit. Že se dá naučit pouze psy ignorovat v pánovo přítomnosti... a k tomu se vám záhadně připojilo, že většina majitelů bull psů je miluje tak jak jsou a nechce z nich mít velkohlavého labradora. Chce to trochu přemýšlet a pak teprv něco vykřikovat.
Ne to si teda nepletu, až budu mít víc času tak vám to najdu, není to tak dlouho co se to tu probíralo. Jak se tady nějaká paní rozčilovala, že přece nebude svého psa kárat za to že hryže všechno co ho napadne včetně dětí. A ostatní jí samozřejmě pochlebovali.
cinkalu
napsal(a):
Úsměvné, chcete tím říci, že kvůli mým názorům polovina populace nesnáší tato plemena. Výborně. To je hluboká myšlenka. Já, na rozdíl od nevychovaných psů jsem ještě nikoho nezranila . Názor si udělá každý sám, stačí se projít po městě a vlézt do parku kde se venčí psi. Xenofobií netrpím, ale rasista jsem 100%.
Ano, chci tím říc, že kvůli lidem, jako jste vy menší část populace tyhle psy nesnáší. A to proto, že neznají fakta a jen poslouchají ty vaše chytré povídačky. Jinak jak je vám jistě známo, rasismus je výsledkem xenofobie, není to nic jiného, že strach z něčeho "jiného" a neschopnost nechat věcem jejich přirozenost
Do parků se svými dvěma bully, těmi mladšími, chodím často a nikdy jsem neměla problém s jinými psy než labradory, husky, BOM a maďarskými ohaři. A to opakovaně, pokaždé jiný jedinec, stejné plemeno. Nebo spíš jejich pánečci. Ve chvíly, kdy můj nejstarší bull přestal vycháze se psy jsem prostě přestala chodit do parků mezi psy. To oni očividně neudělali a ani neudělají.
cinkalu
napsal(a):
Ne to si teda nepletu, až budu mít víc času tak vám to najdu, není to tak dlouho co se to tu probíralo. Jak se tady nějaká paní rozčilovala, že přece nebude svého psa kárat za to že hryže všechno co ho napadne včetně dětí. A ostatní jí samozřejmě pochlebovali.
Tak to bych opravdu vidět chtěla tuhle diskuzi. I když znám dva lidi s tímto názorem. Jedna paní má ovčáky a jednu má "stafordku" a "pitbulla", oba bez PP, takže kdo ví jaké křížence... Dost mě to zaráží. Pro mě je přirozené řešit věci za své psy, dokud je to jen trochu možné. A pro většinu mých známých taktéž
Hele já nechápu asi proč se tady hádáte .. že bývají psi tipu Bull ostřejší je asi proto že na to byli šlechtění ... Stejně tak může být "zabijáckej magor" i NO nebo třeba kokr ... tady nejde o plemeno , ale o přístup , výchovu apod...
A jestli se do mě chcete pustit že mám bulla a že je hájím tak klidně ... já žádnýho nemám ... je to jen můj názor ...
Jinak k zadavatelce ... u nás máme obrovského RTW stejně bezdůvodně napadající psi .. jenže ten psa "jen" nepotrhá .. vždy ho zabije .. takže pepřák a teleskop .. bez toho se nehnu ...
Naposledy zakousl psa mojí ségře .. byl to kříženec velkého knírače a ségra s ním šla na vodítku .. pes se vyřítil skočil po něm a prokousl mu hrdlo .. Beníkovi nebylo pomoci už ani dojet veterinářka nestihla ....njn když má někdo psa 20 kg a zajištěného a vyběhne na něj minimálne 50kg RTW .. nemá šanci psa ani majitel ubránit jen holýma rukama ....
navíc policie pravdu řešit nemůže .. dokud nenapadne člověka nic se neděje ... pes je brán jako věc .. takže :(
Pokud zakážou chov psů " nebezpečných " plemen, bude mezi nimy s největší pravděpodobností i ten můj, bohužel jelikož mezi námi žije 80% tupých majitelů tzv. módních plemen, kteří své psy neumějí nebo nechtějí zvládnout, bude to muset vyřešit radikální optaření. Nebudu ráda, ale poohlédnu se po jiném plemenu, ještě jich zbyde myslím dost.
PS: až ta vaše 3 měsíční stafordice po šoku bude v dospělosti napadat vše co se hýbe aspoň to bude mít na co svést, že utpěla v ranném stádiu vývoje šok
astlolita
napsal(a):
Ano, chci tím říc, že kvůli lidem, jako jste vy menší část populace tyhle psy nesnáší. A to proto, že neznají fakta a jen poslouchají ty vaše chytré povídačky. Jinak jak je vám jistě známo, rasismus je výsledkem xenofobie, není to nic jiného, že strach z něčeho "jiného" a neschopnost nechat věcem jejich přirozenost
Do parků se svými dvěma bully, těmi mladšími, chodím často a nikdy jsem neměla problém s jinými psy než labradory, husky, BOM a maďarskými ohaři. A to opakovaně, pokaždé jiný jedinec, stejné plemeno. Nebo spíš jejich pánečci. Ve chvíly, kdy můj nejstarší bull přestal vycháze se psy jsem prostě přestala chodit do parků mezi psy. To oni očividně neudělali a ani neudělají.
Jo to jste vy s tím příspěvkem o důvěře ke svému psovi vůči přítelově kříženci na nemoderce. No tak to je opravdu partner do diskuse na úrovni Vy tu " reklamu " těmto plemenům děláte sami, vůbec k tomu nepotřebujete takové jako jsem já
broo

XXX.XXX.226.212
Nechápu proč se hádáte?
jistá sorta lidí bude vždy ze všeho vinit bull psy, nikdo jim to nevymluví. Bud mají špatnou zkušenost ( pak bych mohla chctít zakazovat retrievery), nebo jsou zblbnutí bulvárem, nebo se prostě bojí všeho, co neznají a co třeba je nutí mít svého psa vychovaného.
nemá cenu se s nimi bavit - ztráta času.
Já mám stafbulíky - psa a fenu. Pes je ostřejší ke spům, nicméně zvládá venčení, psí tábory, víkendovky atd atd... fena je malinká - zítra má 4 měsíce. Chápu naprosto jak může mít pes šok z napadení jiným psem. Pokud tohle někdo nechápe, tak by si neměl mít psa.
Věřím, že u nás žádný zákon na omezení či zákaz chovu bull plemen neprojde. to by mohli omezit či zakázat všechna plemena větší jak 5 kilo...
Zdavatelko - psala jsem vám již na nemoderce. Je mi vaší fenečky moc líto. Jediná obrana před blbem majitelem je volat cajty a to furt dokola. Klidně podejte trestní oznámení, budou muset majitele toho čokla najít, vysclechnout, budou ho obtěžovat. Kupte obušek a pokud by opět zaútočil, tak ho párkrát přetáhněte - dobře mířenou ranou, můžete psa i zabít.
Bohužel tohle není jen problém bullů a dalších..Osobně mám tyhle psy strašně ráda a nedám na ně dopustit.Náš pesan má v baráku kámoše pitbula a Ti jak se spolu vyblbnou,to by odpůrci bulovitých plemen měli oči navrch hlavy..
U nás v Praze jsou na běžném pořádku agresoři úplně jiných plemen bez obojku,vodítka,nejlépe na druhém konci parku od "pána".Už jsem naučená,ikdyž mám velkého psa,že jak se ke mně blíží cizí pes,bez pána,beru do ruky největší klacek co najdu a s tím ho míjím(když už se nelze vyhnout).Zatím jsem agresory pokaždé uřvala,ale pokaždé se pes nezalekne jen řevu,že...A svého psa budu bránit do krve.Věří mi,ví ,že ho ochráním a tak to má být.
cinkalu
napsal(a):
Pokud zakážou chov psů " nebezpečných " plemen, bude mezi nimy s největší pravděpodobností i ten můj, bohužel jelikož mezi námi žije 80% tupých majitelů tzv. módních plemen, kteří své psy neumějí nebo nechtějí zvládnout, bude to muset vyřešit radikální optaření. Nebudu ráda, ale poohlédnu se po jiném plemenu, ještě jich zbyde myslím dost.
PS: až ta vaše 3 měsíční stafordice po šoku bude v dospělosti napadat vše co se hýbe aspoň to bude mít na co svést, že utpěla v ranném stádiu vývoje šok
Sice nemám potřebu někomu jako vy něco vysvětlovat ale mám stafbulíky,ne stafordy.A stafině už je 16měsíců a je absolutně neagresivní a vyjde s každým psem kterýho potkáme.Stejně jako můj pes kterej je socializovanej a vychovanej.Sám na psa nevystartuje,v pohodě se očuchá.Samozřejmě to není kretén kterej by se nechal napadnout ale bitky nevyvolává.A nezkoušejte na mě vaše psychologický nesmysly,říkala jsem že mě neznáte tak si svoje přiblblý komentáře nechte pro jiný a netvrďte tu že budu něco na někoho svádět.Vím co mám za psy a předcházím problémům.
broo

XXX.XXX.226.212
tancoska
napsal(a):
Sice nemám potřebu někomu jako vy něco vysvětlovat ale mám stafbulíky,ne stafordy.A stafině už je 16měsíců a je absolutně neagresivní a vyjde s každým psem kterýho potkáme.Stejně jako můj pes kterej je socializovanej a vychovanej.Sám na psa nevystartuje,v pohodě se očuchá.Samozřejmě to není kretén kterej by se nechal napadnout ale bitky nevyvolává.A nezkoušejte na mě vaše psychologický nesmysly,říkala jsem že mě neznáte tak si svoje přiblblý komentáře nechte pro jiný a netvrďte tu že budu něco na někoho svádět.Vím co mám za psy a předcházím problémům.
Víš, jenže těmhle lidem to nevysvětlíš.....
Je to zbytečné - bohužel.
cinkalu
napsal(a):
Jo to jste vy s tím příspěvkem o důvěře ke svému psovi vůči přítelově kříženci na nemoderce. No tak to je opravdu partner do diskuse na úrovni Vy tu " reklamu " těmto plemenům děláte sami, vůbec k tomu nepotřebujete takové jako jsem já
A povíte mi ještě čím jim u reklamu dělám? Krom toho, že pes co mi chodí navolno je naprosto ovladatelný a zbytek mám na vodítku? Ani jeden můj pes nikoho neobtěžuje, se rvavým psem chodím tam, kam jiní psy moc nechodí a za celé 4 roky co ho mám se porval jen jednou a to když byl na vodítku a s náhubkem a napadli ho dva velcí kříženci.... tak nějak nevím, čím tedy tak kazím pověst bull psům... Spíš bych řekla, že vám došly argumenty... Něco jako většina z těch net heroes, co měli plnou klávesnici keců a když jsem jim dala k dispozici svůj mail, že se můžem domluvit na srazu a můžou mi to říct do očí, až uvidí oba psy spolu, tak najednou všichni někam zmizeli....
broo
napsal(a):
Lidem, kterým tito psy pokousali zvíře je úplně fuk co to bylo, zda staford, stafbulík, pitbul, bulík nebo jejich mix. Kdyby jste byli soudný, tak by jste uznali, že si tyto psy pořizují z většiny nezodpovědný nevyrovnaný jedinci. Protože vychovanejch psů těchto plemen není moc vidět. Díky bohu je aspoň u nás voděj na řemeni. Netvrdím, že jsou ty psi špatný, bohužel podlehli trendu tupých hlav.
astlolita
napsal(a):
A povíte mi ještě čím jim u reklamu dělám? Krom toho, že pes co mi chodí navolno je naprosto ovladatelný a zbytek mám na vodítku? Ani jeden můj pes nikoho neobtěžuje, se rvavým psem chodím tam, kam jiní psy moc nechodí a za celé 4 roky co ho mám se porval jen jednou a to když byl na vodítku a s náhubkem a napadli ho dva velcí kříženci.... tak nějak nevím, čím tedy tak kazím pověst bull psům... Spíš bych řekla, že vám došly argumenty... Něco jako většina z těch net heroes, co měli plnou klávesnici keců a když jsem jim dala k dispozici svůj mail, že se můžem domluvit na srazu a můžou mi to říct do očí, až uvidí oba psy spolu, tak najednou všichni někam zmizeli....
Držení psů v kleci je opravdu na úrovni, přestaňte se tady obhajovat jak jste super zodpovědná. Nevíte si s nima rady doma, takže venku to bude asi taky pěkný.
broo

XXX.XXX.226.212
cinkalu
napsal(a):
Lidem, kterým tito psy pokousali zvíře je úplně fuk co to bylo, zda staford, stafbulík, pitbul, bulík nebo jejich mix. Kdyby jste byli soudný, tak by jste uznali, že si tyto psy pořizují z většiny nezodpovědný nevyrovnaný jedinci. Protože vychovanejch psů těchto plemen není moc vidět. Díky bohu je aspoň u nás voděj na řemeni. Netvrdím, že jsou ty psi špatný, bohužel podlehli trendu tupých hlav.
Jo, mě je také jedno, zda mi psa napadl hovawart, zlaták nebo jiný velký pes. Mám je také chtít zakazovat??
Vždy je třeba posuzovat psa od psa, případ od případu,. Nesnášim jednoduché lidi, kteří neumí nic víc, než zevšeobecnovat...
Napadených psů je mi líto, ale je mi líto všech napadených psů.
broo
napsal(a):
Jo, mě je také jedno, zda mi psa napadl hovawart, zlaták nebo jiný velký pes. Mám je také chtít zakazovat??
Vždy je třeba posuzovat psa od psa, případ od případu,. Nesnášim jednoduché lidi, kteří neumí nic víc, než zevšeobecnovat...
Napadených psů je mi líto, ale je mi líto všech napadených psů.
Nic nezobecňuju, procentuelně vedou psi o kterých je tady řeč, hovíci, zlaťáci, rotvíci a jiní je v tomto fakt nepřekonají.
cinkalu
napsal(a):
Držení psů v kleci je opravdu na úrovni, přestaňte se tady obhajovat jak jste super zodpovědná. Nevíte si s nima rady doma, takže venku to bude asi taky pěkný.
Asi jsem vás u mě doma a s námi na procházce přehlédla. Můžu se zeptat, kdy že jste to mě a mé psy potkal osobně? Možná mi vynechává paměť, vůbec si setkání s vámi nepamatuji
Už několikrát jsem se vás na něco ptala, nikdy jsem nedostala odpověď. Tohle je ubohost sama, nic jiného.
Ta fotka není z klece ale z postele, chtělo by to brýle
broo
napsal(a):
Já vím že "takovým" to nevysvětlíš.Já taky nejsem mluvčí pro psy typu bull .Mluvím o mojich psech který jsou vedený tak aby nikoho neobtěžovali a ani nikoho nezranili.Jenže ona dotyčná se tu naváží do mě a přitom moje psy viděla maximálně na fotce tady na foru.A když už jsme u toho Bena napadal často hovík a to dost ošklivě že by se hovíci zakázali???Normální člověk pejskař nebude hanit nějakou rasu jen kvůli tomu že zná psa kterej se rve.Nás napadal vořech a taky je nezatracuju,10 vořechů může bejt v pohodě a jeden holt rváč.
rapotacka11
napsal(a):
U nás byla vyhláška - na ulici , psi , od 15kg košík . I když byl na vodítku . . .
MP to opravdu hlídala a situace se zlepšila.
Proč psy nad 15 kg? Znám pitbullku, která se se svými 12 kg neostýchá zabít cokoliv čyrnohého, co jí vleze na dosah.... Ano, bohužel patří jednomu z těch méně zodpovědných majitelů. Bohužel
cinkalu
napsal(a):
Ano dobrovolně přiznávám že jsem nevyrovnaná psychopatická matka dvou dětí a dvou zabijáckých psů který jsem si pořídila pro zvednutí ega .
astlolita
napsal(a):
Asi jsem vás u mě doma a s námi na procházce přehlédla. Můžu se zeptat, kdy že jste to mě a mé psy potkal osobně? Možná mi vynechává paměť, vůbec si setkání s vámi nepamatuji
Už několikrát jsem se vás na něco ptala, nikdy jsem nedostala odpověď. Tohle je ubohost sama, nic jiného.
Ta fotka není z klece ale z postele, chtělo by to brýle
a co ta fotka u " pro ty co jsou psům typu bull nakloněni ", ten přítelův kříženec v kleci, to není klec ? Ono stačí si najít pod vaším nickem ty příspěvky a k tomu přičíst ten dotaz na důvěru ve vašeho psa na nemoderce. Obrázek už si člověk udělá sám
broo

XXX.XXX.226.212
cinkalu
napsal(a):
Nic nezobecňuju, procentuelně vedou psi o kterých je tady řeč, hovíci, zlaťáci, rotvíci a jiní je v tomto fakt nepřekonají.
Prosím o odkaz na statistiku, kde je toto psáno.
Velmi by mě zajímalo. Je zajímavé, že v ulici máme několik bull psů a ani s jedním nejsou problémy - potíže jsou s naprosto jinými plemeny. Před 3 dny napadl labrador - pes kamarádce fenu, co šla na vodítku. Mě mého psa na vodítku napadl zlaták. Před 4 dny mi na štěně - fenku - vyjel šarpej. A mohla bych pokračovat.... Včera sousedka vezla westíka na vetrinu, neb ji napadl dobrnan..
Nelze usuzovat jen ze zkušeností několika lidí, v tom příapdě bych totiž opravdu mohla tvrdit, že nejvíce napadají retrieveři nebo jejich kříženci...
broo
napsal(a):
Prosím o odkaz na statistiku, kde je toto psáno.
Velmi by mě zajímalo. Je zajímavé, že v ulici máme několik bull psů a ani s jedním nejsou problémy - potíže jsou s naprosto jinými plemeny. Před 3 dny napadl labrador - pes kamarádce fenu, co šla na vodítku. Mě mého psa na vodítku napadl zlaták. Před 4 dny mi na štěně - fenku - vyjel šarpej. A mohla bych pokračovat.... Včera sousedka vezla westíka na vetrinu, neb ji napadl dobrnan..
Nelze usuzovat jen ze zkušeností několika lidí, v tom příapdě bych totiž opravdu mohla tvrdit, že nejvíce napadají retrieveři nebo jejich kříženci...
paní kouká moc na Novu a kupuje si každý ráno Blesk
broo

XXX.XXX.226.212
tancoska
napsal(a):
Já vím že "takovým" to nevysvětlíš.Já taky nejsem mluvčí pro psy typu bull .Mluvím o mojich psech který jsou vedený tak aby nikoho neobtěžovali a ani nikoho nezranili.Jenže ona dotyčná se tu naváží do mě a přitom moje psy viděla maximálně na fotce tady na foru.A když už jsme u toho Bena napadal často hovík a to dost ošklivě že by se hovíci zakázali???Normální člověk pejskař nebude hanit nějakou rasu jen kvůli tomu že zná psa kterej se rve.Nás napadal vořech a taky je nezatracuju,10 vořechů může bejt v pohodě a jeden holt rváč.
No jo... a co mi dalo práce, než jsme ho mohla posadit na výstavě vedle stejně zbarveného hovawarta - psa. A dokonce i s ním pak venčit .
A nechci zakazovat tohle plemeno. Je to jen o majiteli.
broo
napsal(a):
No jo... a co mi dalo práce, než jsme ho mohla posadit na výstavě vedle stejně zbarveného hovawarta - psa. A dokonce i s ním pak venčit .
A nechci zakazovat tohle plemeno. Je to jen o majiteli.
A víš proč ti to dalo tolik práce?Protože máš toho agresivního bulla
kterej se nesmí vychovávat
cinkalu
napsal(a):
a co ta fotka u " pro ty co jsou psům typu bull nakloněni ", ten přítelův kříženec v kleci, to není klec ? Ono stačí si najít pod vaším nickem ty příspěvky a k tomu přičíst ten dotaz na důvěru ve vašeho psa na nemoderce. Obrázek už si člověk udělá sám
A vám tam přijde držený? Tak to pak jo. Předtím to s těmi brýlemi byl vtip, ale teď už to myslím opravdu vážně
Neříkám, že nemám klec, ale pod pojmem pes držený v kleci si předtsavím psa, který je v kleci zavřený asi jako papoušek. Ne to, že mám doma klec a v době mé nepříomnosti je v ní nejmladší fena, protože nejsem milionář ,abych každý den kupovala nový kus nábytku a řešila, co zase sežrala a jestli je to na veterináře nebo ne.... a že do té klece občas vleze i jeden z dalších psů, protože se tam nebojí, je to pro ně jen další místo na spaní... no to snad nemyslíte vážně, žo tohle je držení psa v kleci
Obávám se, že vás krom xenofobie tíží i slušně rozjetá paranoia
Kde jste vzal že psy nezvládám taky nevím. Kdybych je nezvládala, tak tu teď neleží jeden přes druhého, ale minimálně jeden už by tu nebyl (ať už na chytrou radu některých net heroes, nebo že by se sežrali)
astlolita
napsal(a):
A vám tam přijde držený? Tak to pak jo. Předtím to s těmi brýlemi byl vtip, ale teď už to myslím opravdu vážně
Neříkám, že nemám klec, ale pod pojmem pes držený v kleci si předtsavím psa, který je v kleci zavřený asi jako papoušek. Ne to, že mám doma klec a v době mé nepříomnosti je v ní nejmladší fena, protože nejsem milionář ,abych každý den kupovala nový kus nábytku a řešila, co zase sežrala a jestli je to na veterináře nebo ne.... a že do té klece občas vleze i jeden z dalších psů, protože se tam nebojí, je to pro ně jen další místo na spaní... no to snad nemyslíte vážně, žo tohle je držení psa v kleci
Kde jste vzal že psy nezvládám taky nevím. Kdybych je nezvládala, tak tu teď neleží jeden přes druhého, ale minimálně jeden už by tu nebyl (ať už na chytrou radu některých net heroes, nebo že by se sežrali)
To, že je nezvládáte jste napsala sama do vašich příspěvků a dotazů, asi ztrácíte paměť, a sorry mít psa zavřenýho v kleci aby mi nezničil nábytek to je tedy síla. Jo holt jste mě opět utvrdila v tom, že majiteĺé těchto psů jsou tak nějak jiní .
astlolita
napsal(a):
Prď na ní,to už je fakt paranoia.Taky mám klec.Psům se v ní líbí,když čuba hárá tak to jinak nejde.A klec v autě je hrozný utrpení protože se nemůžou dočkat až z ní vylezou na cvičáku a vyřáděj se
cinkalu
napsal(a):
To, že je nezvládáte jste napsala sama do vašich příspěvků a dotazů, asi ztrácíte paměť, a sorry mít psa zavřenýho v kleci aby mi nezničil nábytek to je tedy síla. Jo holt jste mě opět utvrdila v tom, že majiteĺé těchto psů jsou tak nějak jiní .
Cože? Kde jsem psala, že je nezvládám? Já paměť neztrácím, to rozhodně ne. Nikde jsem napsala nezvládám svoje psy. Jen jesem se ptala, jestli psovi věřit a sundat mu košík Tohle je fakt moc, chtělo by to odbornou pomoc
Proč by měla být síla to, že nemám miliony a že nechci, aby si štěně neublížilo to taky nechápu, ale už se vás na to radši ani neptám, protože stejně zase nemáte odpověď. Jsou to akorát prázdná slova to co píšete. Nic víc, nic míň, jen velká ramena za počítačem, obyčejný tlučhuba
Takže ukončíme tuhle nesmyslnou debatu o ničem. Znala jsem lidi jako jste vy a nemá cenu nic vysvětlovat. Žijete si ve svém sci-fi čistém světě, máte svou pravdu a tím o končí. Nemá cenu o tom nijak diskutovat.
Já mám svědomí čisté, moji psi nikoho neobtěžují a mají se skvěle, to je pro mě důležité
Uživatel s deaktivovaným účtem

cinkalu
napsal(a):
i mě je to fuk o jaké plemeno jde ,jí mám problémy s německým ovčákem ,už čtyřikrát napadl mého psa protože se přiblblé důchodkyni vytrhl z ruky ,můj pes je starý ,léčí se s páteří ,policajti nic nedělají pokud ten pes nenapadne mě, tak už jsem na něj připravená ,tvrdé boty ,kudla v kapse ,ještě jednou se přiblíží k mému psovi a zabiju ho, a proč to sem píšu ,protože doufám že dcera té přiblblé důchodkyně která je stejně přiblblá jako její matka a myslí si že když mají čokla že se z nich podělá svět sem občas koukne a že jí to třeba dojde ,tak tě zdravím z kladna ,a doufám že se nepotkáme.
tancoska
napsal(a):
Prď na ní,to už je fakt paranoia.Taky mám klec.Psům se v ní líbí,když čuba hárá tak to jinak nejde.A klec v autě je hrozný utrpení protože se nemůžou dočkat až z ní vylezou na cvičáku a vyřáděj se
Jojo, paranoia je hrozná věc... Ale nenaděláme nic, od toho jsou tu jiní v různých ústavech, kam by dotyčný měl jet asi tak na 2 měsíce na odpočinek
Taky nevím, co bych dělala bez klece třeba na výcvikových víkendech, kde jsem na chatce s dalšími psy a tak podobně... ale co, jsme hold tyrani
astlolita
napsal(a):
Cože? Kde jsem psala, že je nezvládám? Já paměť neztrácím, to rozhodně ne. Nikde jsem napsala nezvládám svoje psy. Jen jesem se ptala, jestli psovi věřit a sundat mu košík Tohle je fakt moc, chtělo by to odbornou pomoc
Proč by měla být síla to, že nemám miliony a že nechci, aby si štěně neublížilo to taky nechápu, ale už se vás na to radši ani neptám, protože stejně zase nemáte odpověď. Jsou to akorát prázdná slova to co píšete. Nic víc, nic míň, jen velká ramena za počítačem, obyčejný tlučhuba
Takže ukončíme tuhle nesmyslnou debatu o ničem. Znala jsem lidi jako jste vy a nemá cenu nic vysvětlovat. Žijete si ve svém sci-fi čistém světě, máte svou pravdu a tím o končí. Nemá cenu o tom nijak diskutovat.
Já mám svědomí čisté, moji psi nikoho neobtěžují a mají se skvěle, to je pro mě důležité
XXX.XXX.64.182 napsal(a):
Pokud je pro vás vaše stará brzdová hadička stejně důležitá jako psíci nebo správný milující mužský, pak beru zpět tu závist To věštění byl ohlavně k tomu, že psy nezvládám, .....................
astlolita
napsal(a):
Jojo, paranoia je hrozná věc... Ale nenaděláme nic, od toho jsou tu jiní v různých ústavech, kam by dotyčný měl jet asi tak na 2 měsíce na odpočinek
Taky nevím, co bych dělala bez klece třeba na výcvikových víkendech, kde jsem na chatce s dalšími psy a tak podobně... ale co, jsme hold tyrani
Klec je úžasná věc,jak doma tak na výstavách.Doma jí mají jako domeček a jdou tam jak chtěj oni.A když buchtina hárala tak je to super.Lepší než řešit nechtěný krytí.A v autě je to taky lepší než aby lítali v kufru.A jen tak mezi náma u stafíků mají všichni vystavovatelé klece,pro psa je to taky lepší aspoň má klid
cinkalu
napsal(a):
XXX.XXX.64.182 napsal(a):
Pokud je pro vás vaše stará brzdová hadička stejně důležitá jako psíci nebo správný milující mužský, pak beru zpět tu závist To věštění byl ohlavně k tomu, že psy nezvládám, .....................
Tak tohle už je opravdu moc! Nějak jste zapomněl dokopírovat zbytek. Význam tohohle příspěvku nebyl "nezvládam svoje psy", ale "jak můžete usoudit, že nezvládám svoje psy podle toho, že se mi jednou na 2 vteřiny porvali" Z čehož lze jasně usoudit, že svoje psy zvládám velice dobře a vím o tom
tancoska
napsal(a):
Klec je úžasná věc,jak doma tak na výstavách.Doma jí mají jako domeček a jdou tam jak chtěj oni.A když buchtina hárala tak je to super.Lepší než řešit nechtěný krytí.A v autě je to taky lepší než aby lítali v kufru.A jen tak mezi náma u stafíků mají všichni vystavovatelé klece,pro psa je to taky lepší aspoň má klid
Jojo, já na klec nedám dopustit. Kamarádka má dvě výstavní stafordky a je pro ní na výstavě stokrát jednodušší mít sebou klec. Feny se nestresují, klec znají, protože jí mají i doma... Já v autě psy poutám, klec by se mi tam stejně nevešla, ale prostě na ní nedám dopustit. A rozhodně ne jen kvůli své pohodlnosti, ale i kvůli pohodlí psů
astlolita
napsal(a):
Tak tohle už je opravdu moc! Nějak jste zapomněl dokopírovat zbytek. Význam tohohle příspěvku nebyl "nezvládam svoje psy", ale "jak můžete usoudit, že nezvládám svoje psy podle toho, že se mi jednou na 2 vteřiny porvali" Z čehož lze jasně usoudit, že svoje psy zvládám velice dobře a vím o tom
není potřeba sem kopírovat celou diskusi, stačí si ji přečíst, taková moudra raději nekopírovat, už tak je tady slintů až dost, ještě je množit . Co se týče klecí v autě, na výstavách, na táborech to je asi něco jinýho než aby v ní pes bydlel doma když jsem v práci a ještě když kolem choděj ty ostatní 2. Hawk
broo

XXX.XXX.226.212
cinkalu :
mohu prosím tu statistiku, kde vedou bull pesani v počtu pokousaných ??
Mě přijde, že jste nějaká pomatená... nadávat někomu, že má doma klec - já také, používám ji pro přepravu psů v autě, na výstavě v ní mají domeček, na akcích se do ni uloží a spí...
Bohužel se toto forum zvrhlo v vyvracení nenávisti jedné zaslepené osoby a jejích blábolů - čili v něco, co zadavatelce nepomůže.
Bohužel obrana před jakýmkoliv agresivním psem je velmi těžká. troufám si tvrdit, že se psů nebojím - v tu chvíli nepřemýšlím a bráním svého psa jak to jde - ikdyž on by se asi ubránil, ale proč by se měl rvát? Nevím jak se bránit,a by k napadení nedošlo. Jen jak bull psa sundat, ale to už je vaší fenečce jedno :-(
cinkalu
napsal(a):
není potřeba sem kopírovat celou diskusi, stačí si ji přečíst, taková moudra raději nekopírovat, už tak je tady slintů až dost, ještě je množit . Co se týče klecí v autě, na výstavách, na táborech to je asi něco jinýho než aby v ní pes bydlel doma když jsem v práci a ještě když kolem choděj ty ostatní 2. Hawk
Svoje slinty taky píšete pořád dokola a nevadí vám to. A vytrhnout půl věty z kontexu je opravdu něco... To je jako byste napsal: Chceš říct, že jsem pedofil? A já zkopírovala jen to jsem pedofil a cpala vám, že jste napsal, že jste pedofil... opravdu přehnané, vy jste nemocný člověk o tom nené pochyb. Když kolem něj chodí ostatní dva, co to proboha melete? Znovu se ptám, kolikrát a kdy že jste byl u mě doma? Pokud jste četl celou diskuzi, tak asi víte, ře kolem ní budou těžko chodit, když jsou každý zavřený jinde. oprvdu se jděte léčit.
Jinak pro cinkalu: Sama vlastním 3 stafbulíky, věnuju se jejich chovu a mam dvě děti a mě ososbně se nikdy nestalo aby moje psy za celou dobu napadnul jiný pes, nebo aby moji psi napadli jiného psa, ano sem si vědoma jejich síly a také míry zodpovědnosti, která je na mě kladená a o tom to je o výchově a o přístupu k celé věci. Ano jsou nezodpovědní majitelé kterým bych do ruky dala maximálně plyšáka a dala jim pár facek. Ale pokud se nepletu tak nejvíc napadení mají jiná plemena, jako jezevčík, kokr a nebo zmiňovaný NO, stafbulíci ani v té statistce napadeních ani dokonce nefigurují. Pro mnohé lidi jsou bull plemena jedno a totéž. Lidé jako vy budou zarytě tvrdit že by měli být bulovitá plemena vyhlazená pomalu z povrchu zemského, právě Tancoska je člověk který se s hafíma věnuje vyýcviku a snažila se svoji fenku v té době byla maličká ji ochránit právě proto, aby se z ní nestal agresivní pes co vyjíždí po jiných psech, jen v důsledku toho, že se nějaký nevychovaný tele chtělo do chuděte zakousnout a stafbulí mímo by proti tomu teleti nemělo šanci.
Když bych vás potkala osobně tak ani dle mě stafbulíka nepoznáte. Jen má zkušenost je taková že agresivní psi jsou jiní a ne ti moji.......
dastynka
napsal(a):
Jinak pro cinkalu: Sama vlastním 3 stafbulíky, věnuju se jejich chovu a mam dvě děti a mě ososbně se nikdy nestalo aby moje psy za celou dobu napadnul jiný pes, nebo aby moji psi napadli jiného psa, ano sem si vědoma jejich síly a také míry zodpovědnosti, která je na mě kladená a o tom to je o výchově a o přístupu k celé věci. Ano jsou nezodpovědní majitelé kterým bych do ruky dala maximálně plyšáka a dala jim pár facek. Ale pokud se nepletu tak nejvíc napadení mají jiná plemena, jako jezevčík, kokr a nebo zmiňovaný NO, stafbulíci ani v té statistce napadeních ani dokonce nefigurují. Pro mnohé lidi jsou bull plemena jedno a totéž. Lidé jako vy budou zarytě tvrdit že by měli být bulovitá plemena vyhlazená pomalu z povrchu zemského, právě Tancoska je člověk který se s hafíma věnuje vyýcviku a snažila se svoji fenku v té době byla maličká ji ochránit právě proto, aby se z ní nestal agresivní pes co vyjíždí po jiných psech, jen v důsledku toho, že se nějaký nevychovaný tele chtělo do chuděte zakousnout a stafbulí mímo by proti tomu teleti nemělo šanci.
Když bych vás potkala osobně tak ani dle mě stafbulíka nepoznáte. Jen má zkušenost je taková že agresivní psi jsou jiní a ne ti moji.......
Díky Lucí za obhajobu ale věř že je to zbytečný,paní je přesvědčená že každej kdo má bulla je namyšlenej machr kterej si potřebuje něco dokázat.Netvrdím že takový lidi nejsou ale těch si myslím je míň než těch který bully chovaj,jezdí po výstavách a sportujou.A jak sama víš tak zrovna moji psi jsou dobře vychovaný a zvládnutý.
tancoska
napsal(a):
Díky Lucí za obhajobu ale věř že je to zbytečný,paní je přesvědčená že každej kdo má bulla je namyšlenej machr kterej si potřebuje něco dokázat.Netvrdím že takový lidi nejsou ale těch si myslím je míň než těch který bully chovaj,jezdí po výstavách a sportujou.A jak sama víš tak zrovna moji psi jsou dobře vychovaný a zvládnutý.
Je tak to by pro mě měla bejt teda tim pádem pocta, že sem namyšlenej machr. Však vim ne????
Zadavatelce bych doporučila:
1.) Laik s pepřákem nic neudělá, resp. víc škody než užitku. Paralyzér je to samé, oboje se musí umět používat a oboje plní účel pouze v bezprostřední blízkosti, což ve vztahu k napadajícímu psovi není dobré - pes může fenku zadavatelky dávno napadnout, ta bude mít znovu trauma a šok atd. Nejvhodnější se mi jeví obušek - je delší - hodně bytelný klacek, nebo kovová tyč, na konci s obrovskou a bytelnou karabinou ( karabina klidně na krávu, horolezecká, dá se koupit v hospodářských potřebách apod. ). Na tyč se uváže a působí perfektně!!! Pes se nedostane do vaší bezprostřední blízkosti a vy už ho můžete festovně přetáhnout, 99,9% psů jakéhokoliv plemene si další útok rychle rozmyslí!
Také velký kámen hodně psů odradí, naučte se doma vrhat kameny na určitou vzdálenost se 100% výsledkem, takový větší kámen silou švicnut na čumák, oko, hlavu psa, udělá své!
2.) Pokud na vycházkách nejsou svědci, berte si mobil nebo foťák, na které se dají natáčet videa a zapněte to, jakmile z dálky čokla uvidíte. Máte důkaz, s tím už policie pracovat může a tamnější obecní úřad musí!!!
Požádejte někoho známého, ať nějaký čas chodí s vámi! Nejen že může fungovat jako svědek, natáčet vše na video, ale také může pomoci fyzicky!!!
3.) Vše dokumentujte, fotky a zprávy o léčení fenky od veta, videa napadené fenky a její léčení apod. Jsou to důkazy!!!
4.) Nevzdávejte to, nebuďte pasivní. Vím, že je dost majitelů, kteří by pro své psy dýchali, ale prostě nemají tu povahu, rychlost a schopnost zabránit tomu, aby jejich pes byl napaden. Je to sice nepříjemné, ale nikdo za to nemůže, každý máme jinou povahu! Hodně majitelů zabrání napadení i svých 4 psů jedním, jiný majitel nezabrání napadení ani svého jediného krysaříčka, každý jsme jiný, není nutno pro to někoho odsuzovat.
5.) Pejskař nerozlišuje plemena, jen jejich majitele. Nikdy neobracím nenávist na psa, natož na plemeno, vždy na člověka který ho vlastní, příp. venčí!!!
Vlastním pastevce ( krom jiných ), také diskutované plemeno, které nemusí jiné psy a ani lidi. Bull plemena mám velmi ráda a ač zkušenosti s nimi mám dobré i špatné ( ostatně to mám se VŠEMI plemeny!!! za dobu, co se mezi psy pohybuji, tedy celý svůj život ), mám tato plemena velmi ráda a vím, jací doopravdy jsou!
A pozor s těma zákazama, v Dánsku a nejen tam ( ale u zakomplexovaných a celou historii věčně problémových Dánů, mě to nijak nepřekvapuje ) zakázali nejen některá bull plemena, ale i ty pastevce, ba i taková plemena, která jsou nebezpečná tak možná čistým peřinám Může se to stát i u nás ( a s tím, jak náš stát jde během dvou měsíců totálka k šípku ve všech oblastech, bych se nedivila! ). A jelikož bez pastevců bych nemohla být, šla bych tam, kde tyto buzerace nejsou, všude bude za chvíli líp, než u nás
Zadavatelce přeji hlavně pevné nervy ( jsou velmi důležité v momentě konfliktu, i napadající pes vycítí vaši bojácnost! ) a hlavně kladné a trvalé vyřešení problému!
broo

XXX.XXX.87.6
Mimochodem, před chvílí na procházce se můj děsnej, nevychovanej zabiják, který by zasloužil zakázat , pusinkoval s buldočkem - PSEM !! takže asi tak....
broo

XXX.XXX.87.6
dastynka
napsal(a):
Tak to bych chtěla vidět, jak se pusinkovali
Luci, no normálně - Ben stál, dýchal jak sentinel a Guli mu vylizoval hubu, nečež se Ben vzpamatoval a olízl několokrát Guliho taky :-) Když na nás pes neběží, nebo nevrčí, nevyjíždí, nebo nedejbože neublíží omylem - při hře - malé, tak je Ben zlatíčko.
ale jak se k nám řítí nějaký pes na volno, nebo pes vrčí, vysírá anebo malá vykvíkne a zaknučí, tak je ve střehu a uměl by zasáhnout.
holt je to ten hnusnej bull parchant - což si o nás myslí i hodně lidí tady, neb to roznáší jedna souseda, s jejímž psem se prostě Ben nemá rád - vzájmené ovšem... ale náš je zlej a nebezpečnej, neb je bojovej
broo
napsal(a):
Luci, no normálně - Ben stál, dýchal jak sentinel a Guli mu vylizoval hubu, nečež se Ben vzpamatoval a olízl několokrát Guliho taky :-) Když na nás pes neběží, nebo nevrčí, nevyjíždí, nebo nedejbože neublíží omylem - při hře - malé, tak je Ben zlatíčko.
ale jak se k nám řítí nějaký pes na volno, nebo pes vrčí, vysírá anebo malá vykvíkne a zaknučí, tak je ve střehu a uměl by zasáhnout.
holt je to ten hnusnej bull parchant - což si o nás myslí i hodně lidí tady, neb to roznáší jedna souseda, s jejímž psem se prostě Ben nemá rád - vzájmené ovšem... ale náš je zlej a nebezpečnej, neb je bojovej
Tak to je hezký, že ho takhle pejsek pusinkoval. S lidma nic nenaděláš, pořád si budou myslet že ti naši jsou zlý a nebezpeční
broo
napsal(a):
No jo, to známe. Když měl můj pes kolem půl roka a ještě se se psy snesl, šli jsme na letnou. Byl navolno, držel se tak nějak kolem mě. Prošli jsme kolem dvou ženských s bulinkou a maďarem. Maďar uplně nesmyslně na mého psa vystartoval, když jsme procházeli asi 10 m od nich. Zařvala jsem na svého, ten se otočil a přišel ke mě, maďara nechal. Nějak jsem to neřešila. Za hodinu najednou koukám, řítí se na nás z neznáma zase ten samý pes. Tak jsem stoupla před mého a toho prudiče vyřvala. Běhal kolem nás dokud nepřišla jaho panička. Když jsem se jí ptala, proč jí takový pes běhá volně a bez dozoru po parku, odpověděla, že já mám bojového psa, tak ať držím hubu To samé sousedův kokr, který mu neustále utíkal za námi aby mi mohl útoočit na psa na vodítku. Vždy sejně, oznámil, že já mám tu bojovou zrůdu a svého psa nezvládám, tak ať držím hubu a krok. No předpokládám, že jeho pes musí mít už v mozku nějakou sraženinu, protože odemě dostal už tak 10x kopačku plnou parou na hlavu (bohužel první co bylo v dosahu, když na nás běžel.
broo
napsal(a):
Mimochodem, před chvílí na procházce se můj děsnej, nevychovanej zabiják, který by zasloužil zakázat , pusinkoval s buldočkem - PSEM !! takže asi tak....
Ozzy má taky kámoše buldočka,jmenuje se Jaryn a už z dálky když ho vidíme tak Ozzy fňuká a těší se na něj.Jaryn jak chrčí nosem tak mu ho Ozzy očuchává a olizuje
broo

XXX.XXX.226.212
tancoska
napsal(a):
Ozzy má taky kámoše buldočka,jmenuje se Jaryn a už z dálky když ho vidíme tak Ozzy fňuká a těší se na něj.Jaryn jak chrčí nosem tak mu ho Ozzy očuchává a olizuje
Ben má takovýchto psík přátel vícero. Třeba Ivetčin Asscan ( taky SBT - skoro stejně starý jako Ben) , ti dva jak se vidí, tak se snaží stůj co stůj k sobě dostat. Ben ho dokonce i brání
Dnes ráno jsme opět potkali zlatáčka našich sousedů... ještě štěstí, že byl na vodítku. Já už připravená pustit malou ( snad bych ji pak našla..) abych mohla Bena bránit a nezamotala se do případné rvačky ještě ona. Míjeli jsme se na ulici - pes šel po dvou, vzpínal se, řval jak tur, paní horkotěžko s ním zápasila. Malá se snažila utýct - bála se, Ben zase vytuhl, neb tenhle pes ho už napadl, takže si ho mooc dobře pamatuje ... Takže jsem uhla na trávu, dala Benovi sedni, malou dala za nás a kývla at paní projde.
Sousedi museli být nadšení z toho, jak je v 5:30 budí řev nějakého psa....
Domů jsme pak šli krok sun krok, páč Ben byl chudák vyřízenej - nemohl dýchat, natekl, zfialověl... Kdyby pes mlčel a nevyjížděl, tak v klidu projdeme a není problém. Takhle se mi akorát Ben vyšokoval, malá se klepala jak sulc.. krása.
tancoska
napsal(a):
Špatně jste mě pochopila, pravděpodobně z důvodu toho, že jsem si dovolila napsat na adresu těchto plemen něco negativního, jsem Vás strašně rozčílila, protože Vaši psy jsou vychovaný. Díky bohu, že je máte vychovaný, ale bohužel to není běžný standard, vzhledem k tomu, že se svými psi cvičíte, pracujete a prostě se jim věnujete, pohybujete se mezi lidmy, kteří jsou jako vy. Ti co je nezvládají mezi Vás asi nechodí. Těch slušných s vychovanými psy opravdu není většina. Ta hrstka lidí co se schází na táborech, víkendech a cvičácích, těm psům tu pověst opravdu nezachrání. Jediné co jste si z toho mého příspěvku vzali, že jsem napsala že bych je zakázala, ano takovým blbům co je nezvládají, ale pochybuju, že až to tady někdo zakáže, že budou dělat vyjímky. Bohužel můj pes mezi nimy bude také ale to už sem nepatří. A to je fakt poslední co jsem k tomuto tématu chtěla napsat. Kdo to nepochopil, je mi líto, myslím, že jsem to vysvětlila dost jasně.
PS: samozřejmě že napedení jinými psy jsou také časté, ale napadení bullem nebo něčím podobným je daleko fatálnější, což jste zde napsali vy sami majitelé a znalci těchto plemen. A znovu píšu, běžným lidem, což je většina, je úplně jedno zda je to bull nebo stafbul nebo kříženec všech těch ras dohromady, pro ně je to bojové plemeno a basta. Vztekáte se oprávněně, ale bohužel Vám to není nic platné, poděkujte těm co ty psy mají jen na posílení sebevědomí, Ti jim tu pověst zkazili, většina polpulace je má zařazené jako nebezpečné a to těžko někdo změní.
cinkalu
napsal(a):
Špatně jste mě pochopila, pravděpodobně z důvodu toho, že jsem si dovolila napsat na adresu těchto plemen něco negativního, jsem Vás strašně rozčílila, protože Vaši psy jsou vychovaný. Díky bohu, že je máte vychovaný, ale bohužel to není běžný standard, vzhledem k tomu, že se svými psi cvičíte, pracujete a prostě se jim věnujete, pohybujete se mezi lidmy, kteří jsou jako vy. Ti co je nezvládají mezi Vás asi nechodí. Těch slušných s vychovanými psy opravdu není většina. Ta hrstka lidí co se schází na táborech, víkendech a cvičácích, těm psům tu pověst opravdu nezachrání. Jediné co jste si z toho mého příspěvku vzali, že jsem napsala že bych je zakázala, ano takovým blbům co je nezvládají, ale pochybuju, že až to tady někdo zakáže, že budou dělat vyjímky. Bohužel můj pes mezi nimy bude také ale to už sem nepatří. A to je fakt poslední co jsem k tomuto tématu chtěla napsat. Kdo to nepochopil, je mi líto, myslím, že jsem to vysvětlila dost jasně.
PS: samozřejmě že napedení jinými psy jsou také časté, ale napadení bullem nebo něčím podobným je daleko fatálnější, což jste zde napsali vy sami majitelé a znalci těchto plemen. A znovu píšu, běžným lidem, což je většina, je úplně jedno zda je to bull nebo stafbul nebo kříženec všech těch ras dohromady, pro ně je to bojové plemeno a basta. Vztekáte se oprávněně, ale bohužel Vám to není nic platné, poděkujte těm co ty psy mají jen na posílení sebevědomí, Ti jim tu pověst zkazili, většina polpulace je má zařazené jako nebezpečné a to těžko někdo změní.
s tímhle příspěvkem naprosto souhlasím. Na cvičák s námi chodí staford, od stěněte hodně agresivní, ale jeho pán si ho hlídá, je si vědom co by mohl způsobit jinému psu, všichni víme, že když napadne bull, nejsou to jen škrábance. Bohužel to se o pouličních bullech a jejich páníčcích, kteří si je pořídili jen jako módní doplněk říci nedá. Potkávám jen jednoho opravdu zvládnutého bulla, který běhá u kola, chodí bez vodítka a navíc má náhubek... ale ten psy naprosto ignoruje a je vycepovaný, ale jak říkám, je jediný mezi tím velkým množstvím, které potkávám:-(
broo

XXX.XXX.226.212
cinkalu
napsal(a):
víte, ono je to o tom, že blbci nepatří do rukou žádný pes. ano, někteří lidi si pořizují tato plemena pro zvýšení svého ega. Ale nemyslím si, že je jich většina.
Snad to, že když tento pes zaútočí, nebo se brání , tak je to průšvih, možná proto se o tom více píše a medializuje se to, a proto to tak působí.
nás, kteří máme své miláčky zvládnuté a zabezpečené toto také štve a hodně. ale nemyslím si, že by toto byl důvod tato plemena zakazovat - tito lidé si najdou jiná plemena - podobně silná. Ono ve výsledku je to opravdu jedno, zda např.kokra napadne např. dobrman, RTW, ovčák nebo bull - kokra zabijí všichni.
mě je například opravdu fuk jestli mi psa napadne zmagořený zlaták, nebo dobrman - rvačka bude průšvih at tak či tak .
cinkalu
napsal(a):
Já jsem vás špatně nepochopila,kdyby jste psala o bullech jako teď tak se s tím dá i souhlasit.Jenže jste se do mě navezla což si samozřejmě líbit nenechám když neznáte mě ani moje psy.Nemám věk na to abych tu psala nějaký blbosti.To že nás pes napadl a malý štěně mělo zvýšený nějaký látky v krvi z toho mího řevu mi došlo až z toho když mi vet řekl že musela prodělat šok.Furt lepší tohle než zabitý štěně.A i já se bojím blbců co maj velký psy nebo bully,nebojím se o sebe ale o moje psy.Protože nechci aby měli špatnou zkušenost a měli pak problém mezi psama.Moji psi dokonce nezabijou ani dcery morče,leží u morčete a olizujou ho (samozřejmě pod dohledem,jsou to pořád jen zvířata).Můj pes dokonce ani neřeší hysterický pidipsy,prostě ví že mu nic nehrozí.A taky vím že sama pověst těmto psům nezachráním,ani to nemám v úmyslu protože když už něco píšu tak jen o mojich psech.Nemůžu vychvalovat bully když jsou samozřejmě i nevychovaný nebo nezvládnutý,to je potom průser a to už je vidět na fotce od zadavatelky.Ještě že bydlím na menším městě kde nás zná už hodně lidí a vědí že se nemusej bát když jejich pes k nám přiběhne,včera to byl malinkej jork.Pán se zeptal a když jsem mu řekla že moji ho nepokoušou tak svojeho nechal.To že cvičím,dělám se psama zkoušky je vedlejší,dělám to pro psy aby měli vyžití a samozřejmě i pro sebe protože to dělám už hódně dlouho.A nakonec jen dodám že když napíšete komentář jako na začátku že si z vás dělám prdel tak nemůžete očekávat že mi to vadit nebude.
tancoska
napsal(a):
Já jsem vás špatně nepochopila,kdyby jste psala o bullech jako teď tak se s tím dá i souhlasit.Jenže jste se do mě navezla což si samozřejmě líbit nenechám když neznáte mě ani moje psy.Nemám věk na to abych tu psala nějaký blbosti.To že nás pes napadl a malý štěně mělo zvýšený nějaký látky v krvi z toho mího řevu mi došlo až z toho když mi vet řekl že musela prodělat šok.Furt lepší tohle než zabitý štěně.A i já se bojím blbců co maj velký psy nebo bully,nebojím se o sebe ale o moje psy.Protože nechci aby měli špatnou zkušenost a měli pak problém mezi psama.Moji psi dokonce nezabijou ani dcery morče,leží u morčete a olizujou ho (samozřejmě pod dohledem,jsou to pořád jen zvířata).Můj pes dokonce ani neřeší hysterický pidipsy,prostě ví že mu nic nehrozí.A taky vím že sama pověst těmto psům nezachráním,ani to nemám v úmyslu protože když už něco píšu tak jen o mojich psech.Nemůžu vychvalovat bully když jsou samozřejmě i nevychovaný nebo nezvládnutý,to je potom průser a to už je vidět na fotce od zadavatelky.Ještě že bydlím na menším městě kde nás zná už hodně lidí a vědí že se nemusej bát když jejich pes k nám přiběhne,včera to byl malinkej jork.Pán se zeptal a když jsem mu řekla že moji ho nepokoušou tak svojeho nechal.To že cvičím,dělám se psama zkoušky je vedlejší,dělám to pro psy aby měli vyžití a samozřejmě i pro sebe protože to dělám už hódně dlouho.A nakonec jen dodám že když napíšete komentář jako na začátku že si z vás dělám prdel tak nemůžete očekávat že mi to vadit nebude.
tak naposledy: když jako reakci na pokousaného psa bullem napíšete, že z vašeho řevu mělo 3 měsícní štěně staf. šok, tak to je opravdu dost neadekvátní reakce. Udělat z nich chudáky, které všichni napadají a obviňují, že jsou zlí. Bohužel oprávněně, díky těm, co se jim o tuto pověst zasloužili. A to s tím, že bude s feny díky tomuto zážitku napadající monstrum, aspoň to budete mít na co svést, bylo použito v nadsázce ( viz smajlík na konci věty ), jelikož to velice rádi všichni používají. " on ho v mládí pokousal vlčák, tak on je teď nenávidí " s úsměvem na rtech. Zbytečná hysterie a vztahovačnost
cinkalu
napsal(a):
tak naposledy: když jako reakci na pokousaného psa bullem napíšete, že z vašeho řevu mělo 3 měsícní štěně staf. šok, tak to je opravdu dost neadekvátní reakce. Udělat z nich chudáky, které všichni napadají a obviňují, že jsou zlí. Bohužel oprávněně, díky těm, co se jim o tuto pověst zasloužili. A to s tím, že bude s feny díky tomuto zážitku napadající monstrum, aspoň to budete mít na co svést, bylo použito v nadsázce ( viz smajlík na konci věty ), jelikož to velice rádi všichni používají. " on ho v mládí pokousal vlčák, tak on je teď nenávidí " s úsměvem na rtech. Zbytečná hysterie a vztahovačnost
Tak si přečtěte celej můj příspěvek co tam zadavatelce radím.To že jsem napsala co se stalo nám není neadekvátní reakce.Bylo to jen popsaný jak jsem postupovala.Nedělám z bullů chudáky a to že jsem napsala /chudák/ tak ano,byla chudák protože vidět malý štěně v takovým stavu nebylo hezký.Kromě toho jsem netušila co jí je,myslela jsem si spíš že se otrávila nebo něco jinýho.Za ty léta jsem tohle nezažila.A když používáte moje příspěvky jako narážky na bully tak ano jsem vztahovačná protože srovnáváte moje psy.To že bulíci nejsou beránci na lítání s jinejma psama v parku je jasný.Jenže to dokážu uznat já která ví co má za psy.
Docela by mě zajímalo kdyby tu všichni měli názor že všichni rusáci jsou zabijáci,nezvládnutý a zabijáci jak by ste reagovala?Určitě by ste bránila v přinejmenším toho svojeho jestli ho máte vychovanýho a zvládnutýho.Určitě by vám vadilo kdybych vám napsala že váš pes je takovej a makovej i když ho vlastně vůbec neznám.Já teda nehážu všechny psy jedný rasy do jednoho pytle.
broo

XXX.XXX.226.212
tancoska
napsal(a):
Tak si přečtěte celej můj příspěvek co tam zadavatelce radím.To že jsem napsala co se stalo nám není neadekvátní reakce.Bylo to jen popsaný jak jsem postupovala.Nedělám z bullů chudáky a to že jsem napsala /chudák/ tak ano,byla chudák protože vidět malý štěně v takovým stavu nebylo hezký.Kromě toho jsem netušila co jí je,myslela jsem si spíš že se otrávila nebo něco jinýho.Za ty léta jsem tohle nezažila.A když používáte moje příspěvky jako narážky na bully tak ano jsem vztahovačná protože srovnáváte moje psy.To že bulíci nejsou beránci na lítání s jinejma psama v parku je jasný.Jenže to dokážu uznat já která ví co má za psy.
já ti dost věřím, protože dnes ráno se mi malá klepala jak sulc a to ani k napadení nedošlo a já jsem neřvala, jen se modlila at paní svého psa udrží, neb by se prostě s Benem serval .
malá táhla zoufale pryč, Ben stál a čekal co bude, já jen sykala na Bena - nesmíííš.
a stejně idkyž k ničemu nedošlo - paní si řvoucího psa odtáhla a my pokračovali, tak jsem měla klepající se štěně a kaput dospělého psa ( je nemocný, proto je díky tomuto v háji...)
Ono psychika u štěnat je malinko jiná než u dospělého sebevědomého psa.
Takže věřím, že pokud jsi řvala jak na lesy, že malá mohla být v šoku a mohla i být ohrožená an životě ....
tancoska
napsal(a):
Docela by mě zajímalo kdyby tu všichni měli názor že všichni rusáci jsou zabijáci,nezvládnutý a zabijáci jak by ste reagovala?Určitě by ste bránila v přinejmenším toho svojeho jestli ho máte vychovanýho a zvládnutýho.Určitě by vám vadilo kdybych vám napsala že váš pes je takovej a makovej i když ho vlastně vůbec neznám.Já teda nehážu všechny psy jedný rasy do jednoho pytle.
kolik těch rusáků jste viděla někoho pokousat nebo napadnout ? Lidi ani neví, jak ten pes vypadá, narozdíl od bullů a jim podobným . V lepším případě si myslí, že je to knírač a taky se nevztekám, že to nepoznaj, tak jako vy, že lidi nepoznaj čistýho bulla od staf apod. Bulla má dneska kde kdo, až budou rusáci lítat bezprizorně po parcích a napadat co se hýbe, nebudu se do té diskuse ani montovat, ale budu držet hubu a modlit se aby někdo neřekl, že to děklá i ten můj a ne tady vyřvávat, že oni jsou ale přece zlatí. Můžou být, ale pouze v rukou inteligenta, což z většiny bohužel nejsou. Rusákem si hloupí lidi naštěstí nezvyšují sebevědomí. ČAU
broo
napsal(a):
já ti dost věřím, protože dnes ráno se mi malá klepala jak sulc a to ani k napadení nedošlo a já jsem neřvala, jen se modlila at paní svého psa udrží, neb by se prostě s Benem serval .
malá táhla zoufale pryč, Ben stál a čekal co bude, já jen sykala na Bena - nesmíííš.
a stejně idkyž k ničemu nedošlo - paní si řvoucího psa odtáhla a my pokračovali, tak jsem měla klepající se štěně a kaput dospělého psa ( je nemocný, proto je díky tomuto v háji...)
Ono psychika u štěnat je malinko jiná než u dospělého sebevědomého psa.
Takže věřím, že pokud jsi řvala jak na lesy, že malá mohla být v šoku a mohla i být ohrožená an životě ....
Byla jsem opravdu překvapená když mi to vet řekl.Za ty léta se psama jsem to nezažila ani neslyšela.Když mi vet řekl jestli neměla nějakou příhodu,šok nebo stres tak mě to napadlo a řekla mu co se nám stalo.Říkal že to mohlo způsobit tohle.Dostala dvě injekce,než byl test krve tak měla kapačku aby nebyla dehydrovaná.Veta mám dobrýho,zkušenýho.Ty injekce stáhly ty zvýšený látky v krvi a po příjezdu domů už měla i chuť k jídlu.A řvát umim,to říká i můj manžel že když zařvu tak bejt na místě psa tak uchcává strachy .
broo

XXX.XXX.226.212
cinkalu
napsal(a):
kolik těch rusáků jste viděla někoho pokousat nebo napadnout ? Lidi ani neví, jak ten pes vypadá, narozdíl od bullů a jim podobným . V lepším případě si myslí, že je to knírač a taky se nevztekám, že to nepoznaj, tak jako vy, že lidi nepoznaj čistýho bulla od staf apod. Bulla má dneska kde kdo, až budou rusáci lítat bezprizorně po parcích a napadat co se hýbe, nebudu se do té diskuse ani montovat, ale budu držet hubu a modlit se aby někdo neřekl, že to děklá i ten můj a ne tady vyřvávat, že oni jsou ale přece zlatí. Můžou být, ale pouze v rukou inteligenta, což z většiny bohužel nejsou. Rusákem si hloupí lidi naštěstí nezvyšují sebevědomí. ČAU
zatím, zatím... až zakážou bull, magoři přejsou na jiná plemena :-)))) myslíš si, že bull byli vždycky takhle rozšíření? Kdepak....
cinkalu
napsal(a):
Opravdu jsem čekala že to tak napíšete ,opět mě můj instinkt nezklamal.Jste zaujatá a nemá smysl s váma nic rozebírat.Je mi smutno z toho že jsem reagovala normálně a vy zas kolem sebe jen kopete.Tohle je moje poslední reakce na vás i kdyby jste o mojich psech napsala cokoliv tak někým jako vy se opravdu nenechám naštvat.Čusík
Je to staré téma,ALE!
Zrovna plánuji pořízení ,,ZABIJÁKA"
Zhruba 8 let se zabývám převýchovou,pokud se to tak dá nazvat, agresivních jedinců. Převážne z útulků. Je pravda, že bull plemen je převaha,ale pár opakujících se plemen jiných bych zde napsala s čistým svědomím.
Když sedíte 3měsíce den co den u kotce psovi,kterej je totálně psychicky na dně. Den co den jen sedíte a mluvíte na něj nesmysly,pro jediný cíl,aby přestal vrčet a štěkat...a potom další 2měsíce opět sedíte u kotce a strkáte mu přes mříže jídlo...atd...s výsledkem,že časem vás tam třeba pustí a časem třeba na sebe nechá šáhnout...atd
..............ten pes za to nemůže, jen ho do ruk dostal debil,kterej ho měl na parádu, bude mít vostrýho psa...aj.
JE TO JEN V LIDECH!
Proto fandím všem zodpovědným chovatelům a držitelům podobných plemen,kteří si jsou vědomi zodpovědnosti za ně...
Ze všech psů co mi poršli rukama jsou všichni v nových rodinách,v klidu a pohodě až na jednu fenečku,která ve svých 2 letech zvládla zabít člověka... podle zákona musela být utracena...
Troufám si řict,že znám spoustu zkažených psů,ale jen 1z 1000 za to může(povaha,dědičnost...) a v kombinaci z výchovou je to časovaná bomba
A touhle svojí ,,reklamou" jak sou nebezpeční,jim nepomůžete ani sobě. Jen si je dál budou pořizovat neználci...jen pro tu pověst,protože dnes není moderní mít hodného a tuctového psa.
Pokousaných psů je mi samozřejmě líto.Já sama mám své psy také párkrát napadené na ulici. To nemluvím o psem mých známých.Ale mohu odpřísáhnout, že ani jeden z agresorů NEBYL žádný bull!!
Zamyslete se.Vždy´t se tu hádáte hlava nehlava. Neváháte použít sprosté urážky...psaním do diskuze to nevyřešíte. Chováte se jak ti psi
memmory
napsal(a):
Hele já nechápu asi proč se tady hádáte .. že bývají psi tipu Bull ostřejší je asi proto že na to byli šlechtění ... Stejně tak může být "zabijáckej magor" i NO nebo třeba kokr ... tady nejde o plemeno , ale o přístup , výchovu apod...
A jestli se do mě chcete pustit že mám bulla a že je hájím tak klidně ... já žádnýho nemám ... je to jen můj názor ...
Jinak k zadavatelce ... u nás máme obrovského RTW stejně bezdůvodně napadající psi .. jenže ten psa "jen" nepotrhá .. vždy ho zabije .. takže pepřák a teleskop .. bez toho se nehnu ...
Naposledy zakousl psa mojí ségře .. byl to kříženec velkého knírače a ségra s ním šla na vodítku .. pes se vyřítil skočil po něm a prokousl mu hrdlo .. Beníkovi nebylo pomoci už ani dojet veterinářka nestihla ....njn když má někdo psa 20 kg a zajištěného a vyběhne na něj minimálne 50kg RTW .. nemá šanci psa ani majitel ubránit jen holýma rukama ....
navíc policie pravdu řešit nemůže .. dokud nenapadne člověka nic se neděje ... pes je brán jako věc .. takže :(
bohužel vám musím říct z osobní zkušenosti že ani pokud pes ublíží člověku tak se v podstate nic nestane.. je to 3 roky co na me a meho psa vybehl pes RTW ja sem nelenila a vzala sveho do ruk muj 20kg atleticky pes nemel sanci proti 45kg hromade svalu.dopadlo to tak ze pes napadl me(nikdy jsem toho nelitovala a jsem ochotna to udelat kdykoliv znovu) nastesti jsem 50m pred tim potkala kamarady kteri mi zachranili zivot ten pes by nas oba zabil diki nim a tomu ze byla zima a ja byla kvalitne oblecena jsem z toho vysla "jen" s trvalymi nasledky.A majitel a jeho pes?kamarad hned volal policii prijeli nedobouchaly se i kdyz byl doma nereagoval ani na vyzvi k predlozeni ockovaciho prukazu ja sem na nej podala trestní ozmnameni ozval se po asi 3 mesicich kdyz mu dosel dopis od soudu podal mi obalku a rekl mi ze mu na psu nezalezi ze ho ma jen jako strasaka a jestli chci at si ho klidne vezmu(lituju toho ze jsem si ho nevzala a nedala utratit...) a at stahnu obzalobu odmitla jsem vsechno a jeste vie se domahala spravedlnosti.a jak to dopadlo?Soud se táhne 3 roky majitel dostal podminku na veskere rozhodnuti soudu se porad dokola odvolava a pes porad zije a strasi nasi vesnici...Já mám trvale nasledky nesnasim RTW v noci se bojim jakeho koliv volne pobihajiciho psa bez panika a muj pes uz neni ten sebevedomi bezkonfliktni nebojacny pes jaky byl....takze bohuzel nas stad jeho soud a zakony stoji uplne za hovno!
cinkalu
napsal(a):
S tou paní se seznamte, inteligencí spadnete do stejné skupiny.
Jinak na původní dotaz tazatele, jak se bránit *bull. Tady bude každá rada drahá, ale pokud je pán hovado, tak je to špatný. Já řeknu svou dosavadní zkušenost a doufám, že mi vydrží - máme fenku pitbulla a k ní když někdo přilítne, tak se bojí, nebo si chce hrát. Dvakrát nám na ní vyjel zlatý retrívr a nějaký labrador.
Což má pro změnu diváctvo "tv nova" zafixováno jako archetyp psa, co umí i vařit a vypravit děti do školky - nic proti tomu plemeni obecně, táta má zlaťáka a je milonový - poslušnost, povaha, ...
Každopádně do klubka rvoucích se psů, kde jeden z nich je *bull bych radši strčil dlouhý klacek, než ruku s paralyzérem! Určitě zvolte takový prostředek, který Vám umožní držet si nějaký minimální odstup. Tím rozhodně nenabádám ke střelné zbrani!! Pepřák Vám dává nějaký prostor, nevím za kolik se prodávají ty vystřelovací paralyzéry. ... ale ale no. Základ je ten, že problém fakt není ten pes, ale pán.
Jakkoli máme psa, který by asi uměl do rvačky promluvit - přemýšlel bych nad řešením, že zvolím na procházky směr, kterým ten pes nebydlí (pokud to jde).
kubajzak
napsal(a):
doma: todle je dle mého alfa-omega celýho problému. Takovýhle člověk. Jako jo, psa třeba nakonec utratí - to teď pominu. Nechápu motiv mít psa jako strašáka na lidi. To je labilní debil ...
ne on toho psa nikdy neutrati a nikdo mu to nenakaze...ten pes je naprosto nesocializovany je jen zavreny v kotci jeste nikdy jsme ho nevideli ani na zahrade ani na voditku a nikdo s tim nic nedela rikala jsem to u soudu v jakych podminkach zije a oni jen odpovedeli ze ho mam zazalovat za tyrani zvirat no tak prece nestravim 20 let u soudu kvuli jednomu psu kteremu by bylo mnohem lit kdyby vunec nebyl uz mel davno dostat injekci tot muj nazor!!!Ale nic to nemeni na tom ze je to chyba jen a jen toho chlapa co s tim psem udelal mimochodem neni to tak davno a byl to chovatel mel 3 RTW a choval.......
Obrana ?
U nás kdosi chodil - píšu kdosi - nebylo ho vidět , s velkým psem. Asiat ? Vlkodav ? Nevím. Měli jsme čerstvě
doma dospělou fenu , seznamovali jsme se s ní , nevěděli jsme jak na co bude reagovat atd.
Dcera s ní byla v lesoparku , ta obluda se na ně vyřítila . . . dcera mezi psy . . . křičela , na dohled nikdo . . .
domů přišla roztřesená . . . .
- za čas se v reg. tisku objevila zpráva , že nějaká bestie , toho úžasného pejska té paní , (myslím, že pes měl paní)
v tom parku odpráskla. . . . .
rapotacka11
napsal(a):
Obrana ?
U nás kdosi chodil - píšu kdosi - nebylo ho vidět , s velkým psem. Asiat ? Vlkodav ? Nevím. Měli jsme čerstvě
doma dospělou fenu , seznamovali jsme se s ní , nevěděli jsme jak na co bude reagovat atd.
Dcera s ní byla v lesoparku , ta obluda se na ně vyřítila . . . dcera mezi psy . . . křičela , na dohled nikdo . . .
domů přišla roztřesená . . . .
- za čas se v reg. tisku objevila zpráva , že nějaká bestie , toho úžasného pejska té paní , (myslím, že pes měl paní)
v tom parku odpráskla. . . . .
Mě v té story chybí spousta informací. Fenu jakou? Obluda fenu zabila? Dcera v šoku nebo pokousaná?
Z toho co píšete, tak mohl pes přiběhnout, dcera křičí, pes civí, všichni okej :)
Ano , žádnej pokousanej. Dcera křičela , oháněla se náhubkem , nohou.
Samozřejmě - asi je nechtěl zabít , i když dcera byla přesvědčená , že se chtěl prát. . . .
Ta žena ho takto bezohledně venčila - jak jsem slyšela - často.
Dcera už tam nechodila.
Zřejmě vylekal nějakýho "řízka" se psem , jistě ne poprvé a paní zas nebyla v dohledu. . . . .
- dopadlo to , jak to dopadlo .
Chodí tam na vycházky školky , babky se psy . . .
rapotacka11
napsal(a):
Ano , žádnej pokousanej. Dcera křičela , oháněla se náhubkem , nohou.
Samozřejmě - asi je nechtěl zabít , i když dcera byla přesvědčená , že se chtěl prát. . . .
Ta žena ho takto bezohledně venčila - jak jsem slyšela - často.
Dcera už tam nechodila.
Zřejmě vylekal nějakýho "řízka" se psem , jistě ne poprvé a paní zas nebyla v dohledu. . . . .
- dopadlo to , jak to dopadlo .
Chodí tam na vycházky školky , babky se psy . . .
Za sebe se omlouvám, ale já to nechápu. Přiběhl tedy velký pes, který nic nedělal - byl obrovský a dcera se mu ubránila náhubkem a nohou. Agresivní zjevně nebyl. Protože agresivní obludě se bez úhony neubrání ani dospělý stokilový chlap. Rozrušení dcery chápu, kor jestli je malá/mladá.
Nijak nezlehčuju, že pán má být minimálně na dohled. Sám mám psa vždy blíž sobě, než někomu jinému a tuhle vzdálenost si udržuju jako víceméně maximální.
K tomu, proč ho zabili - stát se mohlo cokoliv a z toho co říkáte je uplně stejně pravděpodobné, že ho někdo z nudy odprásknul. Což Vy asi nepřijmete, ale to je fuk :)
rapotacka11
napsal(a):
-chtěla jsem jen říct , že na neomalenost majitele doplatil pes.
Bezohlednej suverén nemusí vždy natrefit na holčičku , která se bojí , aby jeho agresívnímu psovi neublížila
pepřákem.
Může se potkat s takovým , jako je on sám. . . .
Pes na volno = střelba na živé zvíře? Promiňte, v tomhle se s Vámi neshodnu. Mít to takhle každý, tak tady máme wild wild west :D