Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2010 14:23
helvan1

XXX.XXX.184.13

Už mi lezlo na nervy stále posouvat dolů, takže zakládám nové...

Shrnuji poslední příspěvky ohledně srazu, aby se nám to někde neztratilo:-)

Termín srazu: sobota 23.10.
Místo: zatím není stanoveno, ale minimálně v okolí Prahy. Padl návrh Beroun, Stará Boleslav nebo Divoká Šárka (i když tu bych zavrhla, protože je tam celá Praha).

24.9.2010 12:26
cucka_st

XXX.XXX.47.196

Ahoj. Taky bych se s pesanama ráda zůčastnila. jsem od říčan. Co někde tímhle směrem? Daleko od prhy to není a dá se dojet vlakem.

26.9.2010 21:47
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky,
tak co? Nikdo nemá nápad kam by se šlo? Na jak dlouho to vidíte? Na dopoledne nebo odpoledne?

Popřípadě bych mohla kouknout po nějaké trase v okolí Kolína (je to asi 50 km od Ph), kdyby se nic jiného nenašlo...

27.9.2010 09:27
helvan1

XXX.XXX.184.13

můj návrh tedy je:

začátek: nám. Stará Boleslav 10 km od Prahy (jezdí sem vlak i autobus od metra).
cesta má celkem 10,5 km
hospoda na začátku, na konci i v půlce cestysmajlík
cesta tam podél řeky, zpátky přes les

ale je mi to v podstatě jedno pokud nepotkáme psy na volno na každém rohu

pááá

27.9.2010 13:58
tadik

XXX.XXX.79.140

Tak já jsem pro :-)smajlík

27.9.2010 19:42
alma

XXX.XXX.128.30

Odkaz na coursing, náš první, jsou tam naši AUO a naše slečna ACD :-))

http://picasaweb.google.cz/foto.2010.3/CoursingVendryne25092010#

27.9.2010 19:57
tadik

XXX.XXX.79.140

Krásný! To musí být skvělý zážitek!!!:-):-):-):-)

10.10.2010 19:30
sonja

XXX.XXX.146.157

A je to tadýýýýýýý. Fotečky ze setkání patnácti ACD jsou již na našich stránkách ve fotogalerii:
http://www.modrychlup.estranky.cz/clanky/fotogalerie.html

11.10.2010 08:15
helvan1

XXX.XXX.184.13

Soni, fotky jsou úplně super!!

11.10.2010 12:19
sonja

XXX.XXX.98.152

To jsem ráda, že se líbí smajlík

13.10.2010 11:38
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky,
nejprve pro Soňu. Fotečky jsou moc krásné!! Konečně je někde jinde zdokumentováno více australáků než jen na výstavě :-))

Ale vraťme se ke srazíku.
Já jsem pro tu Starou Boleslav. A otázka zní v kolik dáme sraz? Na 9 nebo 10? Abychom si dali rovnou v té hospůdce obídek? :-)
Co vy na to?
A ještě Helčo, ty to tam znáš, takže nás asi povedeš - kde uděláme sraz? Aby to bylo tak nějak kousek, jak od vlaku, tak od busu a dalo se někde zaparkovat autem...

13.10.2010 16:41
tadik

XXX.XXX.236.50

Ahoj, také zdravím! Dloouho jsem se teď sem nekoukla - viz. téma Otravený pes v Divoké Šárce....
Každopádně se srazíkem počítáme:-)
Fotky za srazu jsou super a už se těšíme na další sraz, protože to už pojedeme :-)
Mary roste jako z vody a je ohromně chytrá...jsou to prostě super psi :-)

13.10.2010 21:39
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahoj všem! Tak navrhuji sraz v sobotu na náměstí v 9:30 (kompromis). Je to kousek dál od vlaku (cca 2km), ale je to blízko busu a parkovat se tam dá taky.

H.

15.10.2010 19:40
helvan1

XXX.XXX.222.200

DORAZÍ ZÍTRA NĚKDO?? Nebo si udělám procházku sama????

15.10.2010 20:08
tadik

XXX.XXX.1.238

ono je to zítra, já furt žij v tom, že za týden.
ale dorazili bysme

15.10.2010 20:24
helvan1

XXX.XXX.222.200

Ty brďo, ono je to fakt až příští týden v neděli :-)

15.10.2010 20:25
helvan1

XXX.XXX.222.200

já jsem úplně blbá, příští sobotu, ne neděli :-):-):-)

15.10.2010 20:26
tadik

XXX.XXX.1.238

:-)):-)):-)):-)):-))

tadik

XXX.XXX.1.238

tadik

XXX.XXX.1.238

16.10.2010 13:09
haka

XXX.XXX.167.21

Jste nějak zmatené holky,
je to až příští týden v sobotu!! :-))
já určo dorazím, pokud nebude krupobití nebo povedně. To snad ale ne :-)

Takže v půl 10 na námku? Oki.

Jinak jedna koněčně nějaká agilitní fotky Linzie. a naše 2. závody, sice jsme se ve všem diskly, ale byla to sranda smajlík:-)

16.10.2010 16:32
helvan1

XXX.XXX.222.200

Hani, hlavně, že jste si to užili! Každopádně příští sobotu na náměstí v 9:30. Už se těšíme!!

18.10.2010 18:20
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahoj,

kdo se tedy účastní minisetkání ACD? Už se na vás těšíme. Vymyslela jsem cca 13 km okruh s hospodou v půlce cesty...

Zatím vím o:
já a Diázek
Hanka a Linn
Markéta a Tadík (nevím, jestli píši jméno pejska správně?)
Luboš a Oli
Cucka - ?

19.10.2010 10:49
tadik

XXX.XXX.236.50

Ahoj, už se moc těšíme, foťák je nažhaven:-)
Přijedu s Maruškou (ACD) a Mighty (vořech), Tadík je koník :-)

Jak velijé máte obojky na dospělé fenky? Mary teď vyrostla z prvního a objednávám druhý, chci holkám objednat stejný, oboum zatím stejnou velikost (Rogz, vel. L), myslíte, že ji vydrží L-ko nebo bude časem potřebovat ještě větší? J jen, jestli mám objednat stejnou barvu nebo různou - aby Mry moc rychle nevyrostl a nezůstaly mi pro Mighty dva stejné obojky:-).

Maruška bude mít za pár dní 5 měsíců, byla ze štěňat prý nejdrobnější, má cca 9 kg, je to v tomhle věku normální nebo je opravdu drobnější?

19.10.2010 20:32
jarra

XXX.XXX.114.232

Ahoj, já se s Jarrou také hlásím:)!

Helčo, jak se přesně jmenuje to náměstí, nebo ulice? Vůbec to ve Staré Boleslavi neznám.

A co se týče obojků, doporučuji red dingo: http://www.reddingo.cz/obojky_pes.htm
Máme L, ale Jarra je trošku přerostlá, takže by Ti stalo určitě velikost M.

zatím a těším se na sobotu

Linda

20.10.2010 07:35
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahojky,

přesná adresa je Mariánské náměstí, Stará Boleslav. Každopádně nejezdit přes Brandýs, protože jsou zavřené mosty mezi Brandýsem a Starou B. Musíte přes dálnici, sjezd 14.

Tak už se těšíme.

H.

20.10.2010 09:55
cucka_st

XXX.XXX.47.196

ahoj, my se nejspíš nezůčastníme. Nemám odvoz a MHD bych tam jela asi 2 a půl hodiny což je brutál tkhle po ránu a ještě s dvouma čoklama:-) Takže mi přijedem jedině když si seženeme auto. smajlík

20.10.2010 10:21
tadik

XXX.XXX.236.50

Já bych mohla někoho vzít. Budu vyjíždět z Nuslí. Ale mám malý auto, vzadu mám dva psy (vejdou se tam tři, ale když se znají), takže by to znamenalo sedět vepředu a mít svého psa/psy u nohou. Nebo vlastně - my pojedeme asi dva, takže vepředu můžou být moji a zadek bude celý volný:-)

20.10.2010 12:26
sonja

XXX.XXX.98.152

Ahojte všichni.
Dnes jsem rozesílala pozvánky na druhý ročník coursingu speciálu australáků, neboli na CATTLE DOG CUP 2011. Prosím vás tímto všechny, kdo jste pozvánku nedostali, aby jste se mi ozvali na sona.samiera@gmail.com a já si vás přidám do australáččí databáze (tedy samozřejmě pokud o to stojíte :-)) Budete tím mít zaručeno dostávání pozvánek na námi pořádané setkání australáků, pasení atd.
Pozvánka bude během tohoto týdne zveřejněna i na mých stránkách www.modrychlup.estranky.cz Průběžně se budou na stránky doplňovat další informace, program, atd.
Info o akci bude nejen na stránkách mých, ale též na Diázkových stránkách a na stránkách Bruta a Alušky
Díky a krásný den
Soňa

21.10.2010 11:31
haka

XXX.XXX.167.21

helvan1 napsal(a):
Ahojky,

přesná adresa je Mariánské náměstí, Stará Boleslav. Každopádně nejezdit přes Brandýs, protože jsou zavřené mosty mezi Brandýsem a Starou B. Musíte přes dálnici, sjezd 14.

Tak už se těšíme.

H.

Ahojky Helčo.
To mi ani neříkej, kde jsou zavřené mosty?
Já pojedu z Kolína a nemám dálniční známku. Dostanu se tam nějak, abych nemusela na dálnici?

Kdybych se tam dostala, tak můžu někoho vzít po cestě - jedu z Kolína, po českobrodské na Úvaly...

21.10.2010 21:54
helvan1

XXX.XXX.184.13

Hani, tak to vem na Lysou nad Labem.

21.10.2010 22:05
jarra

XXX.XXX.114.232

ahoj, pojedu z Radlic. Taky můžu někoho vzít! Klidně pište: barbilinek@gmail.com

22.10.2010 18:59
tadik

XXX.XXX.236.50

smajlíksmajlíksmajlík

musím zítra do práce smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

ach jo...takže my nedorazíme smajlíksmajlíksmajlík

22.10.2010 20:12
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahojky všem,

takže zítra by měli dorazit:

já a Diázek
Hanka a Linn
Luboš a Oli
Lucka a Asta
Linda a Jarra
Markéta - bohužel maká

Zítra se na všechny moc těšíme.

23.10.2010 13:54
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky,
chtěla bych se všem účastníkům, kteří se mnou počítali na procházku v Staré Boleslavi.
Teda asi takhle. Já jsem tam byla, ale bohužel jsem hlava dubová a spletla jsem si Brandýs nad Labem - Stará Boleslav se Starou Boleslaví.
Takže jsem čekala na náměstí (kde zrovna měli trhy), ale žádného honáčka jsem neviděla, až když jsem volala domů, ať se mi kouknou, jestli jsem doopravdy správně, jsem přišla na ten veliký omyl. smajlík

Chtěla jsem za vámi ještě dorazit, ale nebylo kudy. Neměla jsem dál. známku a vracet se do Lysý a pak zase zpět, to bylo zbytečné a navíc jsem něvěděla, kam jste šli.
Zastřelit mě je málo smajlíksmajlík

Moc se omlouvám, ani nevíte, jak mě to mrzí. Takže pro příště si musím vzít na někoho mobil a kdybych zase někde bloudila, tak abych zavolala.

Doufám, že jste si to užili, počasí bylo krásné.
Tak zase jindy

23.10.2010 16:06
helvan1

XXX.XXX.222.200

Hani, ježííííííši, to je taková škoda!!!! Čekaly jsme tam strašně dlouho, pak jsme šly ke mě domů a hledala jsem na tebe číslo a nenašla. Koukala do mailů a nic :-) Já jsem věděla, že jseš určitě na cestě...

Ach jo, tak příště :-)

Ale byla to paráda. Byly nakonec 2 fenky a Diázek. Holky se trochu chytly a Asta má podlité oko. Pak se chytla s nějakým psem u plotu a ten ji trochu natrhl pysk. Pak jsme šly a potkali jsme háravou fenu, která s námi šla celou cestu a tak jsme jí musely odvést k policajtům. Bylo to vzrůšo :-) Hlavně pro Diázka, ten bude vyšinutej ještě tejden :-)))

23.10.2010 21:25
haka

XXX.XXX.167.21

helvan1 napsal(a):
Hani, ježííííííši, to je taková škoda!!!! Čekaly jsme tam strašně dlouho, pak jsme šly ke mě domů a hledala jsem na tebe číslo a nenašla. Koukala do mailů a nic :-) Já jsem věděla, že jseš určitě na cestě...

Ach jo, tak příště :-)

Ale byla to paráda. Byly nakonec 2 fenky a Diázek. Holky se trochu chytly a Asta má podlité oko. Pak se chytla s nějakým psem u plotu a ten ji trochu natrhl pysk. Pak jsme šly a potkali jsme háravou fenu, která s námi šla celou cestu a tak jsme jí musely odvést k policajtům. Bylo to vzrůšo :-) Hlavně pro Diázka, ten bude vyšinutej ještě tejden :-)))

To mi povídej, jsem byla fakt zoufalá a hrozně jsem si to vyčítala. Já se tak těšila!!! Chjo, jsem prostě blbka.
Já jsem taky maminu poslala, ať se koukne na tvé stránky , jestli tam nemáš mobil. Taky nic..
Tak aspoň panaučení pro mě na příště. Koukat kde je vlastně správný cíl cesty :)

Koukám o zážitky nebylo nouze, snad jsou holky v pořádku. Ach jo, že jsme o to přišla si budu vyčítat dlouho...

Máte nějaké fotečky?

24.10.2010 06:21
helvan1

XXX.XXX.222.200

ahojky, fotky určitě budou. Linda fotila. Až budou, tak určitě pošle odkaz :-)

24.10.2010 21:45
cucka_st

XXX.XXX.69.28

Koukám že jste měli veselo :-D Už se těšim na coursing - opět si odneseme šneka nebo dsq :-D Včera jsme byli na tréninku coursingu Alf stále bez zájmu. Slečna co trénink pořádala má dogu, která taky neměla vůbec zájem, tak se cca půl roku jenom koukal a pak jak jim záviděl tak začal i sám honit střapec, tak uvidíme třeba to taky Alfovy trochu pomůže. Malá je totiž super, ta se vůbec nerozmýšlela a střapec by pronásledovala asi až do padnutí :-) Aspoň ona mi udělala radost.

25.10.2010 17:08
ztracenka

XXX.XXX.219.118

Ahoj všichni nebo spíš všechny

My jsme byli s Brutem teď dva víkendy po sobě na coursingových závodech. Moc si je užil a když pominu seříznuté bříško na přední tlapě, tak to bylo skvělé.
V sobotu si užil první letošní sníh, když jsme vyjeli na Červenohorské sedlo a on po zádech hlavou dolů sjížděl sjezdovku.smajlík Jeho nadšení bylo nakažlivé.
Aluška hárá a je v nejlepšímsmajlík, takže se z ní stal naprosto líný závisláček, který nejraději leží paničce u nohou:-)):-)) a Brut má díky tomu totální zatmění smajlík

Příští vycházku bych ráda absolvovala s vámi, tak jen doufám, že se brzy zase domluvíme. Teď už těch aktivit tolik nebude a za každou příležitost k setkání budeme rádi.

25.10.2010 20:53
jarra

XXX.XXX.114.232

Ahoj!
Procházka byla moc fajn! Určitě musíme takovou akcičku zopáknout.Snad se o tu harafenu už někdo přihlásil....

To je Hanko, fakt škoda, že si zůstala za řekou:(

Tady je odkaz na pár fotek:
http://picasaweb.google.cz/barbilinek/StaraBoleslav_ACDProchazka?authkey=Gv1sRgCJnX0oakk6bujwE#

26.10.2010 06:57
jarra

XXX.XXX.114.232

Ahoj,
ještě dodatečně zasílám pár fotek z Bublavy:

http://picasaweb.google.com/barbilinek/Jarrah_paseniBublava?authkey=Gv1sRgCNCmwIC6iMrcMA#

PS: dneska jsem měla pěkného budíčka...Jarra včera asi něco sežrala a přivítaly mě v 5 hodin ráno hnědé koláče v kuchyni a děsnej smrad.:-( Snad už to nebude pokračovat....

26.10.2010 07:48
helvan1

XXX.XXX.184.13

Lindo, Fotky super! Ho*** už méně :-)

Jo, někdy taky najdeme bobky po baráku. Hlavně Diazův způsob, jak nám nazančuje, že chce ven rozezná jen zkušené oko. A to oko, když spí, tak to moc nefungujesmajlíksmajlík:-).

26.10.2010 09:45
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky,
teď když jsem viděla, jak jste měli na té prochajdě krásně, tak mě to mrzí ještě víc...
A Linn by byla jediná červená :) No nic.

Chudinka Diáze, ten musel zakusit. Teda co on, ale ty Helčo smajlík

Rozhodla jsem se, že zkusíme obedience. Zajedeme se podívat do PH do Libně. Navíc tam cvičí už i jeden modrý australáček Falco from Kazari Toyo-Ken a je prý moc šikovný :-)
No uvidíme, jestli to Linn chytne, ona je spíš na ty akční veči, kde může lítat, skákat...

30.10.2010 07:04
helvan1

XXX.XXX.222.200

Ahojky,

tak píši, aby řeč nestála a ACD nám nespadlo kdo ví kam :-)

Zítra máme coursingové závody v Kralupech, tak kdyby chtěl někdo přijet, budeme tam s Luďkou (Ambra) trčet celý den.

Dneska se změní čas a tak nastává doba venčení pouze po ulicích s veřejným osvětlenímsmajlíksmajlík.

pa pa
Helena

31.10.2010 23:04
jarra

XXX.XXX.114.232

Ahoj Helčo,
jak se dneska běhalo? Nějaké úspěchy?

Pa
Linda

1.11.2010 07:34
helvan1

XXX.XXX.184.13

Zdarec,

počasí nám vyšlo bezvadně a běhalo se parádně. Máme první místo :-) Samozřejmě, že pouze z jednoho účastníka ACDsmajlíksmajlík

Diázek si to užil a já jsem ten den přežila...

1.11.2010 11:15
cucka_st

XXX.XXX.47.196

A Ambra?

1.11.2010 12:47
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ambru bohužel diskvalifikovali po prvním kole, protože nedoběhlasmajlíksmajlík Nevíme vůbec proč - jestli jí navíják rušil, který byl blízko startu nebo se možná bála Diaze, protože běželi spolu.

Když běžela mimo soutěž s Grimem, tak běžela nádherně. Tak nevím :-)

2.11.2010 16:33
jesterka

XXX.XXX.104.77

pozdravy z Olomouce posilame..omlouvam se, ale fotka nejak nejde otocit..smajlík

2.11.2010 22:12
jarra

XXX.XXX.114.232

Ahoj Lucko, jak vlastně dopadla Astová s tím okem? Má to už v pohodě?

3.11.2010 05:23
helvan1

XXX.XXX.184.13

Lucka na Faunu moc nechodí. Nicméně, oko má v pořádku, mám pocit, že ani u veterináře nebyly. Jedete někdo na bonitaci příští sobotu?

4.11.2010 15:43
helvan1

XXX.XXX.184.13

posouvám...

7.11.2010 18:24
jarra

XXX.XXX.114.232

Ahoj, já možná na bonitaci nakonec pojedu..když mě nechají dodatečně se přihlásit. Někam jsem si zašantročila RTG kyčlí a ne a ne to najítsmajlík

8.11.2010 07:49
helvan1

XXX.XXX.184.13

my se pojedeme podívat na bonitaci

10.11.2010 10:07
markfem

XXX.XXX.89.154

Nazdárek australáčci,
ráda bych sa optala, zda někdo používáte nějaký šampon nebo zda máte nějaké doporučení? nějak extra letos línáme smajlík

11.11.2010 08:51
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahojky,

my šampon nijak zvlášť neřešíme. Používáme nějaký běžný psí šampon zhruba 3 x do roka. Diaz je téměř bezúdržbový, takže v pohodě :-)

11.11.2010 09:15
sonja

XXX.XXX.98.152

Naši kluci jsou taky bezúdržboví :-) Máme to jak Helča. Koupeme tak 2x do roka a používám nějaký běžný psí šampon. Vpodstatě koupeme jen z nutnosti, když se nám Tokra vyválí někde v hnoji či jiné voňavé věci. Přes léto to řeší hadice na zadradě, teď jsem ho brala do sprchy. Naštěstí má vodu rád a i celkem rád se koupe, takže v poho. A Gwyn to 2x do roka taky přetrpí :-)

11.11.2010 10:23
irokez

XXX.XXX.63.175

Nám jednou vet poradil pro Bulíky používat Pantene Pro-V na normál. vlasy. To se nám osvědčilo, protože Bulíci mají kožní problémy a psí šampony jim vadily. Tak jsme u toho zůstali i u Australáků. Ale je fakt, že ACD jsou velice nenároční.

11.11.2010 11:27
ztracenka

XXX.XXX.219.118

Ahoj všichni :-)

Máme za sebou úspěšně ukončené Aluščino hárání. Ale je z ní teď naštvaná a naprosto neposlušná potvůrka. Ale když houknu, tak nasadí výraz totálně ublíženého psa, přiběhne se staženým ocáskem a otírá se o nohy jak kočka. :-)) Mohla by být z fleku herečkou, jak jí to jde smajlík
Holt hormony dělají svoje.

Na bonitaci nejedeme, protože jsem nemocná.smajlík Holka minulý týden přitáhla domů nějakou chřipku a já jí od ní chytila. Místo abych se lepšila, tak si zítra jdu zřejmě pro antibiotika smajlík

Snad budu do středy v pořádku, protože pořádáme kamarádské setkání s několika lidičkama a jejich psíma kámošema s velkým venčením zakončeným hospůdkou. smajlík Moc se na všechny těším, jelikož jsou z různých koutů republiky a vídám je jen někde na akcích nebo když okolo nich jedeme k příbuzným.

Brut se doma koupal akorát když měl zánět chlupových váčků a byla potřeba vydezinfikovat kůže. Aluška ve chvíli, kdy k nám přišla. Jinak se koupou v řekách nebo lomech a to bez použití jakýchkoliv šamponů. Na nadměrné línání používám vyčesávací kartáč nebo teď novinku furminátor. Vyčešu je dvakrát třikrát z nejhoršího a je klid.... :-)

12.11.2010 10:02
cucka_st

XXX.XXX.47.196

Já alfa koupu celkem často, pořád se v něčem válí prasák jeden. Miluju jak jsou ty psi krásný, načechraný po tom vykoupání. Minulí rok v létě mi také hrozně línal, letos kupodivu línání minimální. Přikládám fotku kolik chlupů jsem z něho loni stále dokola vyčesávala. Nechápala jsem kde se to na něm bere. Aussina ta pelichá ještě méně než honák, ale stejně jí češu každý den aby neměla cucky.

18.11.2010 07:20
markfem

XXX.XXX.223.215

jéééé. děkuji všem za info, když jsem Mati poprvé vyčesala, jsem měla hrůzu v očích kolik jsem toho vyčesala, ale když to vidím tady, jak tak je to v poho...no budu muset jí česat nějak pravidelně, aby si na kartáč navikla, všechno potvůrka kouše nebo rovnou zničí :-(

5.12.2010 18:06
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky všichni,

tak jakpak se máte? Zima je hrozná, lidi toho mají dost, jen ti psi se v ní vyžívají. Teda aspoň Linn je ze sněhu úplně odvázaná. Vždycky v něm udělá nějaký držkopád a pak je celá obalená sněhem navíc to na ní zmrzne, takže bezva.
Chtěla jsem se zeptat, jak to děláte se psema v těhle mrazech? Já mám Linn s Ťapkou doma a ven jdou jen na vyčůrání nebo prochajdu. Když je lepší počasí, tak jsou venku s tím, že když jsem doma, tak si je beru k sobě domů...

Jedna sněhová :) Linzie prostě musí aportovat v jakémkoli počasí :D Už jsme ztratili asi 3 balonky :/

6.12.2010 16:54
helvan1

XXX.XXX.184.13

ahojky!! Diázek si to taky neskutečně užívá. Bohužel mu sníh zasněžil všechny hračky, takže má teď hračky jen doma.

Jinak ho mám přes den venku a v noci je doma. Má zateplenou boudu, ale teploučko mu asi moc není. Dala jsem mu tam ještě deku, aby se mohl pořádně zachumlat. Vždycky, když přijedu domů a otevřu barák, tak peláší nahoru jako blázen:-)

Bohužel te´d v zimě je to bída. Když přijedu domů, tak už je tma, takže maximálně prochajda kolem baráků. Víkendy se mu to snažím trochu vynahradit, tak jdeme na delší procházku.

7.12.2010 07:15
sonja

XXX.XXX.98.152

Ahojky, to naši kluci jsou i teď přes zimu venku a domů je beru teď přes ty mrazy o to míň - max. do předsíně, která není tolik vytápěná. Ono přeci jen ten teplotní rozdíl 35°C by bylo asi hodně. Boudy mají oba zatepléné (Tedy měly, než si Tokra všechen polystyren z vnitřku rozkousal a vytahal ven) a vyplněné slámou. To máme vyzkoušené již několik let, že ta je nejlepší izolant. Nepromrzne, nenavlhne a když do ní vlezou mokří tak i vyschnou. Jak bylo kolem nuly, slámu vyhazovali z boudy ven, tak jsme ji teď jak začaly ty mrazy doplnily a už si ji tam nechaly :-)
Jinak je znát, jak mají každý trošku odližný typ srsti, že Gwynovi je větší zima než Tokratovi (ten vůbec nevypadá, že by mu zima nějak vadila). Ale myslím, že oba zimu milují. I nám zasněžily všechny balonky a hadry, co byly roztahané po dvoře, ale občas se nějaký ten balonek objeví na proházené cestičce a to je pak o něj bitka. A pak se zase za čas někam stratí a objeví se jiný :-) No mají o zábavu postaráno.
A s tím časem je to bohužel stejné jak píšeč Helča. Navíc teď před koncem roku je to vždy stejné a to že je v práci plno práce a tak je toho času na psiska ještě míň než obvykle. Ale však oni si to užijí přes svátky, kdy budu mít 14dní volna. To bude paráááááda :-):-)
Přeji všem krásné a pohodové zasněžené předvánoční dny

7.12.2010 14:29
kaskada

XXX.XXX.126.6

Ahoj všem,

důrazně nedoporučuji v zimě režim "ve dne venku, na noc domů":-( . Když je pes v domě, kde většina lidí topí na min. 18C a ráno psa dáte na dvorek nebo do kotce, prostě ven, kde je třeba -10C tak si představte ten teplotní rozdíl. smajlík Věřte nebo ne, ale australákovi ani mrazy nijak zvlášť nevadí. Pochopitelně musí mít venku odpovídající ustájení, zateplená bouda není od věci. Ale důležitější než zateplená bouda je závětří alespoň kolem vchodu do boudy, nejlépe i zastřešení alespoň části kotce nebo prostoru kolem boudy. Rovněž není vhodné dávat psům do boudy deky nebo hadry. Pes mokrý od sněhu si deku zmáčí a pak leží na studeném a mokrém. Jak píše Soňa, nejvhodnější je sláma. My ji psům do boudy dáváme na zimu už od počátků. V průběhu zimy pak můžete slámu vyměnit nebo doplnit, podle potřeby.

Nezapomínejte dávat i v mrazivých dnech vlažnou vodu k pití. Pokud jsou psi trvale venku a silné mrazy trvají, je vhodné dát i dospělým psům ráno malou dávku krmiva, prostě trochu teplého do žaludku:-).

7.12.2010 16:14
zirrael

XXX.XXX.123.223

Ahojky
tak po dlouhe dobe jsem se zase prisla juknout co je tu noveho :)
Bali si zimu taky uziva, dovadeni ve snehu je strasna sranda, to spis ja trpim a desim se kdy se pri te prochazce vymlatim :)
Koukam ze mam snad jedineho zhyckance tady :-). My chodime na dlouhe prochazky stejne jako v lete, jen kdyz je extra mraz tak to trochu zkratime, ale snazim se jinak prochazky nezkracovat. Pri prochazkach celou dobu v pohybu, takze psi ani nemaji sanci prochladnout. Ale jelikoz jsme bytaci tak po navratu z prochazky pekne do teplicka :-). Nejak si neumim predstavit nechat Baliho venku v tomhle pocasi, pri jeho teplomilnosti, kdyz ho vidim s jakym nadsenim se doma zachumla do postele :-). Ani si neumim predstavit ze by dobrovolne byl nekde jinde nez jsem ja, pokud jsem doma tak ho mam neustale za zadkem a nedejboze kdyz ho omylem nekdo zavre v jine mistnosti, to jsou vyrazy zpraskaneho ztyraneho psa :-)

8.12.2010 23:51
jarra

XXX.XXX.114.232

Ahoj všem!

Koukám, že všichni ti naši psi "z australské buše" se raději vyžívají v podmínkách, které by na druhé straně světa ani náhodou nezažili:) Jarra sníh také naprosto miluje. Mám pocit, že za sněhovýma koulema může běhat 24 hodin denně a 7 dní v týdnu a čím déle jsme venku, tím více energie má. Když se však vrátíme domů, padne pod stůl nebo na gauč a ani na jídlo skoro nevzpomene.
Vzhledem k tomu, že ji mám v bytě, procházky se snažím nešidit. Občas je to ale těžké se namotivovat a vyrazit do té zimy a tmy. S tím sněhem je to ale přeci jen veselejší, alespoň je lépe vidět a čubina je čisťounká.

Tak mě napadá, nedáme nějakou předvánoční nebo vánoční procházku? Ten okruh Stará Boleslav-Káraný-Stará Boleslav se strategickou hospůdkou uprostřed byl fajn....Další alternativa by mohl být třeba Prokopák. Máte čas ještě do Vánoc? Anebo raději mezi svátky?

Mějte se fajn

Linda & Jarra

9.12.2010 07:53
helvan1

XXX.XXX.184.13

Ahojky, tuto sobotu máme naplánováno s Astou vyrazit. Nechceš se přidat? Sraz opět na náměstí ve St. Bol. v 11.00

9.12.2010 08:50
czizecka

XXX.XXX.106.200

Ahoj. Má tady někdo pejska z chov. stanice Gold Floren?

20.12.2010 12:03
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky,

tak se nám ty svátky pěkně rychle blíží. Takže bych Vám chtěla všem popřát do nového roku hodně úspěchů, radosti, zdravíčka, také hodně lumpáren :D Pod stromečkem spoustu dárků, občas by to chtělo, aby Ježíšek přinesl i nové nervy na ty naše chlupáče :D

Odpověď na předešlý příspěvěk: Osobně neznám nikoho kdo má hafíky od Gold Florén.

Mějte se hezky a krásné Vánoce :)

1.1.2011 10:23
markfem

XXX.XXX.208.16

Nazdárek,
také všem přejeme jen to nejlepší do nového roku a hodně zdravíčka :)

1.1.2011 23:02
abbey

XXX.XXX.174.68

Ahojte všichni po delší době. Všem přeji já i moje holky vše nejlepší do nového roku a plno radosti s našima australíma ďáblíkama :-)
Taky bych vás ráda pozvala na srpen na další MČR ACD v agility. Bude se opět konat v Ludslavicích u Zlína ( Holešova ) 27.8.2011.Všichni jste vítáni. Pro mladé ACD a kelpinky - starší 12 měsíců- bude jeden běh samostatný v rámci mistrovství a šapmpionátu kelpií. Rozhodčí nám přijede z Rakouska, tak bude doufám větší účast ACD než vloni. Kelpinky se už hlásí, tak se přeci nenecháme zahanbit nééé ?Pa a krásnou zimu. Ebča si ju užívá stejně, jako ti vaši poděsové.pa

7.1.2011 20:51
báras

XXX.XXX.254.73

Ahoj, chtěla bych se zeptat vás, co máte ACD kluka jakej na něj máte náhubek. Já jsem na něj měla košík určený na kokršpaněla, ale už mi z něj vyrostl, tak jestli máte nějakej tip co a kde koupit... Díky

7.1.2011 21:10
abbey

XXX.XXX.174.68

Ahoj. To máte doma velikého fešáka !!! Odkud ho máš? Jinak já mám fenku, tak neporadím s košíkem, ale určitě se ti tady někdo ozve. Co s pejskem děláte za aktivity?Ivana

7.1.2011 23:06
zirrael

XXX.XXX.123.223

Ahoj,
my máme košík vel. labrador - fena, ale už jsem musela roztahovat ty ehm...."lícnice" :D prostě ty boky košíku, takže možná by se snesla i velikost labrador - pes, případně co jsem viděla tak seděl docela dobře i košík na pita. Ale zásadně doporučuju košík před koupí zkoušet, ne všechny jsou na ty jejich palice vhodné :).
Máš moc krásného pesana :)

9.1.2011 11:17
helvan1

XXX.XXX.184.13

Zdar všem!

My máme náhubek na dalmatin fena. Měla jsem taky docela problém sehnat padnoucí košík. Ale tenhle nám sedí dobře po lehkém roztahování :-)

Už se těším až nám začne opět sportovní sezóna, ta zima už je dlouhá...

10.1.2011 10:55
irokez

XXX.XXX.63.175

My jsme zrovna včera v Olomouci kupovali náhubek, pro toho našeho mladého. A vzali jsme pro Pita a pro fenku máme náhubek pro Bígla psa. Ten se mi zdá, že je lepší, ale na psa malý. Ale je opravdu lepší náhubek vyzkoušet.

10.1.2011 11:06
markfem

XXX.XXX.165.120

Nazdárek,
já jsem na tu naši potvůrku kupovala na štěně vlčáka a velmi dobře jí sedí, bohužel ale vše přes něj protlačí a sežere :-( ale já bych se všech zase ráda zeptala, zda nemaj problém z drápky, moc se nám lámou a to hlavně na zadních nožkách... a to stříháme když je potřeba, ale i tak se prostě dál láme a když ho nezastřihnu, tak je zle - neb pak je to na trhání smajlík

11.1.2011 09:07
abbey

XXX.XXX.174.114

My máme taky problém s drápkama. Myslela jsem, že to je krmivem, ale po zkušenostech můžu potvrdit, že ač krmím sebelepším, tak náš milovaný pošuk má drápky stále polámané. Jak tak na místě v rychlosti brzdí, tak se to hold občas zlomí. Pak čekáme tak 3 týdny, on upadne a už roste nový. Vůbec s tím nikam nechodíme. Má tak vyměněné snad všechny drápy.Ale hlavně má problém na předních tlapkách. My Ebči ani stříhat nikdy drápy nemusíme. Tak nějak se samotné obrušují.Jen paspárek.

14.1.2011 12:45
báras

XXX.XXX.254.73

Ahoj, tak s košíkem je to přesně jak jsem si myslela. V Havl. Brodě je zázrak sehnat i koš na labradora... obešla jsem všechny zveráky a nikde nic, jen v jednom se nabídli že mi něco objednaj a příjdeme si vyzkoušet co mu padne:)... s drápkama problémy nemáme z toho jak furt lítá za sněhovýma koulema a klacíkama je má krásně obroušený, takže nestříhám vůbec. Sem tam se mu taky trochu roztřepí, ale nebolí ho to... co jinak děláte teď přes zimu s vašima divokýma mazlíkama? My chodíme jenom běhat a na procházky, občas trocha poslušnosti a házení aportků...:-)

15.1.2011 15:35
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky,
s drápkama jsme na tom byli podobně. Dost se jí třepily, chtěla jsem to nějak řešit, ale nemělo to smysl. Prostě to pak nějak vymyzelo. U drápů je důležité je mít krátké, pak se hůře lámou, i když myslím, že u těch našich šílenců není moc velká pravděpodobnost, že budou mít dlouhé drápy, když tak lítají. :D
Co děláme přes zimu? Zkoušímě běžky, hážeme koule, aportky do hlubokého sněhu - musí vydat více energie a trochu se vybijí, cvičíme poslušnost, teď už trochu roztál sníh, tak zítra půjdeme i cvičit na cvičák.
Nebo pokud ho potřebuje unavit, tak ho uč nové triky třeba i doma. Používej klikr, tím se rychleji unaví - musí totiž víc používat tu tenisákovou kouli co má v hlavě :-) Pak je chvíli klid...

15.1.2011 20:48
báras

XXX.XXX.254.73

Nedá mi to, dneska v lese si Bárny spletl zastřešenou studánku s áčkem na cvičáku a začal jí aktivně překonávat, hned několikrát za sebou i když mu to pěkně klouzalo :-)

15.1.2011 20:58
jesterka

XXX.XXX.12.11

:-) he he..tak to je fakt dobry:-) ja svojeho psa ucim prelizat a preskakovat a prolizat gde co..venku, gdekolif ve meste nam poslouzi kdejaky zabradli a zidka na preskoky a podobne..toto mne docela dost bavi a Caironka taky..mne se proste ta jejich saskovska povaha hodne libi:-) mejte se vsichni pekne..wendula m.

27.1.2011 17:45
4sparw

XXX.XXX.227.96

Zdravím,

v brzké budoucnosti bych si ráda australáčka pořídila, tak jsem se chtěla zeptat, jestli je tu někdo, kdo jede 5. nebo 6.února do brna na výstavu - chystám se tam a ráda bych se s nějakým australáčkem(a samozřejmě majiteli :) seznámila, popovídala si atd.

28.1.2011 06:58
helvan1

XXX.XXX.184.13

Bohužel, my nee. Brno je pro nás daleko. Ale určitě můžete přijet na sraz ACD koncem května.

28.1.2011 08:19
haka

XXX.XXX.167.21

4sparw napsal(a):
Zdravím,

v brzké budoucnosti bych si ráda australáčka pořídila, tak jsem se chtěla zeptat, jestli je tu někdo, kdo jede 5. nebo 6.února do brna na výstavu - chystám se tam a ráda bych se s nějakým australáčkem(a samozřejmě majiteli :) seznámila, popovídala si atd.

Ahoj,
já mám doma australandu a pojedu do Brna. Takže ti budu k dispozici :) Jsem tam oba dny.
Mám červenou fenku a určitě nás poznáš. Je to A Linn Charlie M´S Flimex a je trošku jinačí (stavebně) než ostatní honáci :) Trošku žirafka:-)):-)

Takže se tam uvidíme

28.1.2011 13:57
irokez

XXX.XXX.63.175

My jedeme taky do Brna s naší Bobinou, oba dny. Budeme ve třídě otevřené. Už se těším.

28.1.2011 17:41
haka

XXX.XXX.167.21

irokez napsal(a):
My jedeme taky do Brna s naší Bobinou, oba dny. Budeme ve třídě otevřené. Už se těším.

Ha, konkurencesmajlík Ne, :-)porazili jste nás už na klubovce (mezitřída), tak si z toho vrásky nedělám. Ale pamatuju si výrok p. Broukala, když nás posuzoval jako první a vy ste šli po nás.
To byla moje první výstava v životě a když jste nastupovali, tak se na mě otočil a povídá mi "Ta fenka má moc hezký zbarvení, že jo?":-):-) Tak mi to bylo jasný. No já šla do kolensmajlík
Ale ne, já (Linn) na výstavy není, spíš se tam jedu podívat s kámoškou a při té příležitosti jsme si řekla, proč to nezkusit... Takže Bobině držim palečky, je moc hezoučká a hlavně ČERVENÁ (jsem na tu červenou) :-):-))

Takže v Brně naviděnou smajlík

29.1.2011 15:39
irokez

XXX.XXX.35.206

Já jsem si říkala, že jste to vy. No, u těch výstav je to těžké. Každému rozhodčímu se líbí něco jiného. Na jedné výstavě excelujete a na druhé je to propadák. Mě to připadá, že je to spíše o rozhodčím, jak o psovi. Takže se tam uvidíme.

29.1.2011 18:25
markfem

XXX.XXX.71.175

Já jsem sice ze štatlu, ale téééda já si netroufám, ale pokud budu ok, tak přijdem aspoň ostatní podpořit :-)

29.1.2011 20:29
4sparw

XXX.XXX.188.233

Tak to je super, už se těším, já psího kamaráda k ulehčení identifikace nemám, tak asi bude muset stačit popis - holka v oranžové bundě pátrající po australáčcích.

Ještě jsem se chtěla zeptat jestli netušíte, kdy přijdou australáci ve vystavování asi tak na řadu? Chvilku mi to potrvá než se do brna a po brně dopravím do správného pavilonu a vůbec, tak ať to ještě pro jistotu nezmeškám :)

30.1.2011 23:09
warrigal

XXX.XXX.142.2

Ahoj,
náhodou jsem koukla na fórum a protože také jedeme do Brna, tak se přidávám do diskuse. Australáčci bývají v kruhu většinou hned na začátku v sobotu je to pavilon F kruh č. 58 a v neděli kruh č. 55 ve stejném pavilonu. Posuzování začíná v 9.30. Budeme vystavovat ve třídě mladých (nebudeme konkurovat holkám v otevřené :-)). Pokud budeš chtít, tak se také nabízíme k pokecání o ACD. Naše možná identifikace- modrá fenečka s flíčkem nad pravým okem a vystavuje páníček. Já jsem si to předvádění "užila" s vystavováním její maminy minulé roky, takže teď si výstavy skvěle užívám jako pozorovatel.
Hezký den a na viděnou. Saša+ACD holky

7.2.2011 18:58
alma

XXX.XXX.128.30

Zdravím všechny. Děkuji všem, kteří kolem kruhu se mnou ztratili kus řeči, bylo mi s Vámi příjemně.

Byla jsem z úspěchu své fenky úplně vedle a děkuji všem, co nám fandili i přáli. Reprezentovali jsme i v závěrečkách a dokonce úspěšně !

Snad se s některými příjemnými lidmi opět někde na výstavě potkáme.

Ivana a Čaký

8.2.2011 06:38
irokez

XXX.XXX.63.175

Velká gratulace naší "konkurenci". Čaký je moc hezká, povedla se. Ještě jednou moc a moc gratuluji.
My jsme skončili v sobotu V3 a v neděli V2, r. CAC, r. CACIB.

8.2.2011 08:51
alma

XXX.XXX.128.30

Zdravím,

děkujeme za pochvalu. Však v Olomouci jste zase o Národního vítěze porazili Vy nás :-)

Líbí se mi, jak je Bobina živá a je vidět, že máte hezký vztah mezi sebou.

Tak se těšíme někdy příště.

23.2.2011 11:56
sonja

XXX.XXX.98.152

DRUHÝ ROČNÍK SPECIÁLNÍ AKCE - CATTLE DOG CUP 2011 se uskuteční 27.-29. května 2011 v Lesním penzionu Podmitrov, Mitrov Strážek. Podrobné informace o akci, program a přihlášky jsou již ke ztažení na našich stránkách www.modrychlup.estranky.cz
Mnoho z vás dostalo již pozvánky poštou - a pro ty, kteří nebyli kontaktování - pokud budete chtít také dostávat pozvánky na ACD akce, prosím napište mi na mail (viz. kontakt na stránkách). Zařádím vás do naší ACD databáze.

Gratulujeme všem k úspěchům v Brně.
Almo - moc pěkné fotečky. Čaký je opravdu moc pěkná feňula :-)

24.2.2011 09:15
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky,
moc gratuluju k výsledkům. Čaký je fakt hezký fenečka. Malinká, takový honák, co jsem původně chtěla :)
Vím, že na výstavě s Linn nemám co dělat. Je "hodně" jiná:-), ale kámoška tam jela vystavovat psa, tak jsem si řekla proč ne. Chtěla jsem si zkusit tu atmosféru výstav a kouknout, jak vypadá ségra. Nikdy jsem pro výstavy totiž nebyla. Linn nedostala dobrý posudek, ale to mě nevadilo, s tím jsem tam jela. Ale udělala mi velkou radost, myslím, že se hezky předvedla a vydržela to :-) Takže se za odměnu nakoupilo spoustu míčků a uzených dobrůtek a Linn i já jsme byli spokojené.

Nakonec jsem dokonce v neděli byla až celkové vyhlášení (kámoška měla národní plemeno vyhrála BOBa), takže jsem si atmosféru užila. Ty závěrečky jsou fakt krásný, když nastupují všichni psi z nějaké FCI skupiny. Jen nejhorší je snad to čekání... :)

Tak přeju všem, co tam byli další krásné úspěchy a doufám, že se uvidíme na srázku ACD. Pro mě to bude sranda, protože je to víkend před mýma státnicema :-)):-)

Tak ahojky příště

3.3.2011 22:46
alma

XXX.XXX.128.30

Děkujeme za pochvalu.

Čaký je můj vysněný pes, je úžasná hlavně povahou a díky ní jsme se do honáků zamilovala. Určitě časem za dva tři roky honáčí počet zvýším o jednoho :-)

Nepište, že nemáte na výstavách co dělat ! je potřeba ukazovat nebojácné honáky s bezva povahou a vztahem k páníkovi. Moho jich není. Dost často je u nich vidět nervozita, agresiviota, plachost až bojácnost. K čemu je pak krásný honák, když se bojí vlastního stínu ? Byly jste holky sympatická dvojka a jezděte dál. Každý rozhodčí má trochu jiný vkus, jednou vyhraje ten, jindy onen. Výstava má být setkáním stejně "trhlých" lidí a příjemně stráveným dnes s našimi psími přáteli.

Na sraz nevím zda dorazím :-( Ale pokusím se.

Tak zdravíme všechny nadšence našich modrých a červených nejlepších přátel.

4.3.2011 17:04
haka

XXX.XXX.141.16

Děkuju, tohle tohle mě potěšilo :-):-)
Výstavy už neplánuji, i když možná ještě jednu malinkou oblastní :-) než jí nechám vykastrovat.
Já taky určitě plánuji dalšího psa. Linn má zdravotní problém, tudíž už nemůžeme dělat některé sporty, co jsem chtěla dělat a co jsem s ní začala. Takže do budoucna bude další kámoš, rodinu jsem s tím už obeznámila :-)):-)

Jinak chtěla jsem se zepta, dělá tady někdo s honákem obedience? Já jsem teď začala a pomalu se chystám na OB-Z a 1.
Popřípadě stopuje někdo metodou pachových čtverců dle Ščučky?

Trošku jsem se přeorientovali na jiné sporty. Za míček je schopná udělat vše :-):-) Stejně jako jiní honáci. Blázni jedni.

Zatím se mějte, nás čeká v neděli závod a potom krušné chvíle. Vet nařídil 4 týdny absolutní klid, smajlíkžádné běhání za míčkem a jiné aktivity. Jen prochajdy na vodítku. Jsem zvědavá komu z toho dřív šibne. Jestli mě nebo jí smajlík
To si teda doopravdy neumím představit. Honák bez pohybuna vodítku. Oojo

4.3.2011 17:15
alma

XXX.XXX.128.30

Tak přejem brzké uzdravení. No být v klidu je někdy pro honáky těžké. Ale zase, když ji budete v jednom kuse drbkat a mazlit, ráda se nechá k nic nedělání přemluvit ne?

4.3.2011 19:08
helvan1

XXX.XXX.43.253

Ahoj Hani, a co se stalo Linn???? To znamená, že flyball už nee?

5.3.2011 15:12
haka

XXX.XXX.167.21

helvan1 napsal(a):
Ahoj Hani, a co se stalo Linn???? To znamená, že flyball už nee?

To mazlení ano, ale přeci jen je to na ní málo :-)) Děkujeme

Helčo. S Linn je to blbý. Byla jí diagnostikována spondylóza - což jsou výrůstky na páteři. Ve čtvrtek jsme byli na RTG. Nepřála bych vám ho vidět. Skoro na každým druhým obratlu nějaký výrůstek. Ale co Linn vadí, tak je když musí skákat nebo třeba vylézt na gauč či do auta. To jí bolí (občas).. Bude muset mít klidový režim a pokud se to nezlepší, tak půjdeme na myelografii a uvidíme, jestli jí to uskřinuje i míchu - což by bylo nejhorší, protože by mohla ochrnout.
Naštěstí jsem se dozvěděla, že by to šlo operovat. Takže nebude na vozíčku :)

Každopádně s flyballem končím. Velký překážky vůbec nepřichází k úvahu. Zkoušela jsem i malý, ty se mi taky nezdají a nechci jí trápit, i když vím, jak flyball miluje... Takže máme šlus smajlík I když jsem si myslela, že fly bude lepší než agility, ale jak je vidět, tak je to naopak.
Ale neboj, jezdit snad budu jako nabíječ a zkoušim vycičit přítelovýho rozmazlenýho gaučáka na fly :-)

Teď bych chtěla aby chov byl řízený, a mohl nařizovat kdo s kým nakrýt, protože pokud se tohle rozšíří po republice, tak už je konec s pracujícími ACD...

6.3.2011 15:06
helvan1

XXX.XXX.17.62

Tak to je mi líto, ale určitě to bude dobrý a bude stále fungovat jako normální pes. Holt si dáte voraz a budete se věnovat jiným sportům. A to se přenáší geneticky?
Jinak na sraze ACD bude i klubová schůze ACD, kde je možné otevřít otázky týkající se chovu. Já tam například chci otevřít otázku povinného testování PRA pro chov. Takže pokud nejseš členem KChMPP, tak ještě rychle pořeš ať se můžeš zúčastnit hlasování...

Každopádně hodně štěstí a budeme držet palce. Dej mo vědět, jak to s vámi vypadá.

4.4.2011 18:48
haka

XXX.XXX.167.21

Ahoj,

hledáme nového páníčka pro 2 letého australského honáckého psa. Jmenuje se Redy, je s PP, má základy agility. Bude výborný na výcvik i jako společník, ovšem vyžadující nějaké zaměstnání (dlouhé procházky, trénink poslušnosti, házení míčků, klacíků). Bohužel, panička na něj nemá čas a Redýsek potřebuje někoho, kdo se mu bude věnovat...
Pokud o někom víte pište na tureni@seznam.cz

14.4.2011 18:45
haka

XXX.XXX.167.21

Ahojky,
nějak zapadáme, tak trošku obnovuji :)

Dneska byl pro nás perný den. U Ťapky (mojí druhé fenky) byla zjištěna uzavřená pyometra, takže jsem celý den strávila na veterině. Ale dobře to dopadlo. Děloha je odtraněna a stihnul se odstranit i malý nádorek.. Tak jsem ráda, sice jsem chtěla příští týden nechat obě (i Linn vykastrovat), ale Ťapina měla jiné plány, prostě chce být ve všem první :-)

Jinak pro oživení, přidávám nějaké slunečné fotky Linn a Bobíka

14.4.2011 18:46
haka

XXX.XXX.167.21

ještě jedna spokojená Linušky, kdy už konečně může nosit balonky :)

27.4.2011 19:43
abbey

XXX.XXX.174.68

Ve Zlíně byl nalezený australáček bez čipu a tetování. Je v útulku a už týden čeká na svého páníka. Je asi 1,5 roku starý , zdravý, kamarádský a nevypadá, že by byl nějak týraný. Dle srsti byl určitě venku. Hledáme majitele, či nové páníky, pokud se nikdo neozve. Byli jsme si ho už i venčit, ale bohužel do paneláku se dva ďáblíkové fakt nehodí smajlík Je moc milý a přítulný. Na každého vrtí ocasem. Tak nevím, co se chudákovi přihodilo, že se ocitl v útulku.... Prosím přepošlete dál, pokud by ho popř. někdo chtěl, protože podle zkušeností kamarádky z útulku, se už majitel asi neozve.... smajlík
Tady jsou ještě další fotečky :
http://vranky.rajce.idnes.cz/ACD_NALEZENY_VCERA_-_19.4.2011_-_VE_ZLINE/
Můj telefon: 723255147
Naše stránky: www.abbey.estranky.cz

27.4.2011 19:47
abbey

XXX.XXX.174.68

Tady ještě hlavička zepředu....smajlík
Je mi ho fakt líto. Půjdem pro něj zase o víkendu. Ebči se taky líbí, ale potřeboval by tak k domku.....

27.4.2011 19:49
saina

XXX.XXX.237.229

ten je krásnej....jak se může někdo vzdát tak hezkýho pejska.... já snad začnu přemlouvat doma, ikdyž asi yb fakt chtěl k nějakýmu domnečku a ne do bytu. Tak a´t se k němu někdo najde co nejdřív!

28.4.2011 13:24
abbey

XXX.XXX.174.114

My máme taky Ebču v paneláku a nijak nestrádá, ale mít tyhle draky doma dva.... to už se mi zdá moc. Náš 3plus 1by se divil. Ebča by mu dávala pěknou sodu, ikdyž bylo vidět, že se jí líbí :-)

28.4.2011 13:28
zuzina

XXX.XXX.169.86

Je fakt nádhernej. Ale my máme v bytě 4 pejsky a to už je fakt stop stav. Ale kdyby bylo místo, neváhala bych.

11.5.2011 12:02
markfem

XXX.XXX.71.203

Nazdárek všem :-):-):-) dělám průzkum ohledně váhy u ACD fena/pes, tak jestli budete tak hodní a napíšete mi jak jste na tom?? díky Markéta a Mati (naše první plavání - jsem jí nemohla dostat od vody :-))

11.5.2011 13:40
báras

XXX.XXX.179.139

Ahoky, náš mazlík váží aktuálně 23kg, v zimě měl 24-25kg (je stále venku, takže jsem mu dovolila kapku nabrat)

11.5.2011 19:33
helvan1

XXX.XXX.222.200

Ahoj, Diaz má 24 kg a je nádherně osvalený a štíhlounký. Narozdíl od paničky :-)

12.5.2011 12:35
haka

XXX.XXX.141.16

:-)Ahoj,

Linzie má 23kg, ale je teda fakt, že má 51 cm v kohoutku, takže kdyby měla normální výšku, tak by měla tak okolo 20 kg.
Jinak Snowy má 10kg, ale tam to beru s rezervou, protože je z útulku a nevím, co všechno za plemena dohromady, ale má 40cm v kohoutku.

No, mám takový 2 extrémy, jedna přerostlá, jedna mrňavá :-):-)

13.5.2011 13:05
abbey

XXX.XXX.174.114

Tak australáček v útulku, viz výše - říkáme mu Gery- už pojede tento týden do nového domova. V útulku musel být měsíc, kvůli hledání majitele.Nikdo se neozval. Noví páníci mají domek, koně a acd fenečku , tak super.Ví, do čeho jdou. My si ho brávali ven a fakt milý a kamarádský klučina, jen se na něj nesmí zvýšit hlas. Ale myslím, že v dobrých rukách bude vše brzo ok. Nevypadal, že by nějak někde trpěl hlady a tak.
Jinak naše Ebča váží do 20 kg a měří 48cm.Tady jsou fotky z prochajdy s Gerynkem.
http://vranky.rajce.idnes.cz/ACD_GERY_NA_PROCHAJDE_-_CVICAK%2C_RANC_5.5.2011/
www.abbey.estranky.cz

14.5.2011 00:54
tadik

XXX.XXX.76.75

to jsem moc ráda, že našel nový domov!:-)smajlík

naše malá maruška má 15 kg, 42 cm a 11 měsíců

Přidejte reakci

Přidat smajlík