Hledám pejska šeltie na krytí-Praha

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2010 15:05
eliska84

XXX.XXX.134.173

Pro mojí papírovou,ale neuchovněnou fenku šeltie.Pejsek by měl být nejlépe tricolor.barvy a požaduji 100% zdraví,vyšetření očí.pokud máte někdo i typ,napište mi prosím kontakt.díky moc:-)

Lilinečka

28.9.2010 16:34
Lilinečka

XXX.XXX.25.82

Poradím vám-nechte fenku uchovnit..:-) Nebo máte nějaký průser na feně že jí nemůžete uchovnit? nebo jen lenost? možná o tom jen nepřemýšlíte... ach jo... smajlík

28.9.2010 17:08
czizecka

XXX.XXX.106.200

eliska84 napsal(a):
Pro mojí papírovou,ale neuchovněnou fenku šeltie.Pejsek by měl být nejlépe tricolor.barvy a požaduji 100% zdraví,vyšetření očí.pokud máte někdo i typ,napište mi prosím kontakt.díky moc:-)

Teď to schytátesmajlík Zkuste psí seznamku na netu je jich několik

28.9.2010 17:38
evelin

XXX.XXX.6.162

Tady vám nikdo neporadí, čeká vás jen buzerace...smajlík
Dejte si inzerát s fotkou na s-bazar, bazoš, ifaunu, hyperinzerci, a nebo líp si tyhle inzerty projeďte. Určitě se nějaký kandidát najde - - - to mám z vlastní zkušenosti.

Tak a teď do mě (do nás)smajlíksmajlíksmajlík

28.9.2010 18:05
scarter

XXX.XXX.140.95

Šeltie mám. U šeltií se uchovní prakticky cokoli, když to není extra velký a má to klopený ucho. Což zde fenka nesplňuje.

Slečno/paní, lepili jste? Zkuste uchovnit, teď bude výstava v Praze i s bonitací.:-)

28.9.2010 18:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

evelin napsal(a):
Tady vám nikdo neporadí, čeká vás jen buzerace...smajlík
Dejte si inzerát s fotkou na s-bazar, bazoš, ifaunu, hyperinzerci, a nebo líp si tyhle inzerty projeďte. Určitě se nějaký kandidát najde - - - to mám z vlastní zkušenosti.

Tak a teď do mě (do nás)smajlíksmajlíksmajlík

Lepší buzerace než vrh šeltiček bez PP, když by fenka šla uchovnit!:-|

Mě takto psal pán, že má vlčí špiclinu s PP a že by chtěl na moje webovky o špicech dát poptávku ke krytí. Tak jsem mu napsala, ať zkusí fenku uchovnit, že je to škoda. A jak to dopadlo? Pán s fenkou šel na bonitaci, tu uchovnili a asi za půl roku mi psal, že byli na krytí a až budou štěnda, že pošle fotky. Což taky poslal. :-)

Víte, jakou jsem z toho tehdy měla radost?:-):-) A myslím, že 99% lidí, kteří sem napíšou aby pán/paní zkusila fenku uchovnit( jestli nemá nějaký vylučující problém) to myslí dobře. :-)

28.9.2010 19:06
evadasty

XXX.XXX.252.178

Eliško a proč nedáte fenku zbonitovat ? Vemte ji na výstavu s bonitací do Rychet 16. - 17. října. Uši stačí doklopit :-)

Nač dělat štěňata bez PP a navíc na průměrné feně ? A co vyšetření na oční chroby, máte ?

Chovatelům zbývá spousta štěňat, i zkvalitnějších fen, než je ta vaše - máte alespoň 4 zájemce ?

28.9.2010 22:18
eliska84

XXX.XXX.134.173

Jé,tak se splnilo co jsem očekávala:-).Popravdě,ucho jsem ani klopit nechtěla.Díky tomu,že to dělá většina chovatelů se tato vada šíří dál a je už jen málo šeltií s přirozeně klopeným uchem.Mojí fence jsou tři roky,chci jí nechat jediná štěnátka na která mám zájemce.Od psa bez papírů nikdo dokonalý exterier nečeká a já nebudu pouštět dále vady,které moje fena má.Já sama bych si psa bez papírů nikdy nekoupila,ale já svůj vrh vyprodukuji s čistým svědomím.Fenka má vyšetřené oči,je zdravá,má skvělou povahu.Pes by měl splnovat to samé.Exterierem asi nebudou dokonalý,ale ani by to zájemce neměl čekat.Takže tak,chápu i vaše stanovisko a vy zase vyzkoušejte pochopit moje.:-)

28.9.2010 22:37
evelin

XXX.XXX.6.162

Tak to jste mne dostala - vy psa bez PP nechcete, ale odchovat je to by vám proti srsti nebylo. Tak to mě hlava nebere. Trochu pokrytecké ne???

28.9.2010 22:43
eliska84

XXX.XXX.134.173

Jenže já bych ho nechtěla z důvodu zdraví (pro které může být vyloučen z chovu),nebo exterémně špatná povaha rodičů,žádný dohled nad chovem.Možnost koupit si křížence místo plemen.Jedině možná od známého bych se nebála :-).Já mám svědomí čisté,protože nic takového kupujícímu neudělám.Do štěnátek vložím všechnu energii a špičkovou péči,jako by byla s PP.Jen nebudou na výstavy.....smajlík.Takže tak......myslím,že se o pokrytectví mluvit nedá.A těžko soudit něco do čeho moc nevidíte.

28.9.2010 23:58
zandule

XXX.XXX.199.57

eliska84 napsal(a):
Jé,tak se splnilo co jsem očekávala:-).Popravdě,ucho jsem ani klopit nechtěla.Díky tomu,že to dělá většina chovatelů se tato vada šíří dál a je už jen málo šeltií s přirozeně klopeným uchem.Mojí fence jsou tři roky,chci jí nechat jediná štěnátka na která mám zájemce.Od psa bez papírů nikdo dokonalý exterier nečeká a já nebudu pouštět dále vady,které moje fena má.Já sama bych si psa bez papírů nikdy nekoupila,ale já svůj vrh vyprodukuji s čistým svědomím.Fenka má vyšetřené oči,je zdravá,má skvělou povahu.Pes by měl splnovat to samé.Exterierem asi nebudou dokonalý,ale ani by to zájemce neměl čekat.Takže tak,chápu i vaše stanovisko a vy zase vyzkoušejte pochopit moje.:-)

Eliško, nechci vám do toho čistého svědomí sahat, ALE: Od psa bez papírů nikdo dokonalý exterier nečeká a já nebudu pouštět dále vady,které moje fena má.??? A jak zajistíte, že ty vady, které vaše fenka má a pravděpodobně předá svým potomkům nebudou pouštět dále majitelé vašeho jediného odchovu při další produkci šeltií bez PP? On totiž i ten jediný vrh vyprodukovaný s čistým svědomím znamená vypustit do světa X psů, kteří se mohou v budoucnu dále podílet na dalších štěňatech bez PP, dalších potenciálních nositelů vad nebo kříženců. Nemusí to být všichni, ale i tak ta čísla rychle rostou... Ono je bezva mít čisté svědomí, ale on odchov není jen o prvotřídní péči v prvních týdnech štěněte a zodpovědnost nekončí předáním prcků novým majitelům. Takže ne, vaše stanovisko opravdu nechápu - zvlášť jestli si tohle všechno uvědomujete a jste jenom malý administrativní krůček od odchovu s PP (nevěřím, že si myslíte, že PP je jen o exteriéru a výstavách)...

29.9.2010 07:47
feherkocos

XXX.XXX.245.226

zandule napsal(a):
Eliško, nechci vám do toho čistého svědomí sahat, ALE: Od psa bez papírů nikdo dokonalý exterier nečeká a já nebudu pouštět dále vady,které moje fena má.??? A jak zajistíte, že ty vady, které vaše fenka má a pravděpodobně předá svým potomkům nebudou pouštět dále majitelé vašeho jediného odchovu při další produkci šeltií bez PP? On totiž i ten jediný vrh vyprodukovaný s čistým svědomím znamená vypustit do světa X psů, kteří se mohou v budoucnu dále podílet na dalších štěňatech bez PP, dalších potenciálních nositelů vad nebo kříženců. Nemusí to být všichni, ale i tak ta čísla rychle rostou... Ono je bezva mít čisté svědomí, ale on odchov není jen o prvotřídní péči v prvních týdnech štěněte a zodpovědnost nekončí předáním prcků novým majitelům. Takže ne, vaše stanovisko opravdu nechápu - zvlášť jestli si tohle všechno uvědomujete a jste jenom malý administrativní krůček od odchovu s PP (nevěřím, že si myslíte, že PP je jen o exteriéru a výstavách)...

S tímto názorem souhlasím. Eliško, pokud chcete mít opravdu "čisté svědomí" jak píšete, tak fenu uchovníte a pokud by uchovněna nebyla, chovat na ní prostě nebudete. Můj názor je, že si pletete dojmy s pojmy. Tím Vás nechci urazit, ale tak to bohužel je. To jak popisujete svůj přístup, s tím se často množitelé psů bez PP ohánějí. No a jestli nakryjete nechovněnou fenku tak budete mít čisté svědomí jen sama před sebou, ale před skutečnými chovateli budete obyčejný množitel, i když jen s jedním vrhem štěňat. Mimochodem si opravdu myslím, že by z Vás s Vaším přístupem nebyl vůbec špatný chovatel, takže celkem škoda, že se chcete vědomě kastovat jinam...

29.9.2010 08:52
evadasty

XXX.XXX.252.178

Eliško, stojací uši není vada - je to kosmetická záležitost, které jde upravit, proto se uši taky doklopují. Stojaté ucho u šeltií a kolií bylo a bude, těch šťastných, je jen pár. Vemte si klusáky, ti se taky nerodí s tím, že jen klušou - překvapivě umí i cválat :-). To je chabá výmluva. Podívete, jaký pes vyhrál pracovní třídu v Pardubicích na klubovce http://www.sheltie.cz/img/pardubice10/NobelzPS.jpg Tedy posuzovatelé vědí, so posuzují
Pokud fenu dáte zbonitovat, seženu Vám v Praze hned několik slušných trikolorů, i se sportovní výkonností a zdravé :-)

29.9.2010 09:01
scarter

XXX.XXX.140.95

eliska84 napsal(a):

Příklad z vlastní zkušenosti:
Dvě feny, sestry. Jedna úžasná exteriérově, v povaze dost hrozná. Je mánická. Těžká epilepsie, šelest an srdci a DKK jako prase. Druhá, exteriérově horší. Po štěňatech jeden kloub na 1, šelest na srdci. (ty štěňata neměla u nás!)
Teď mám doma čubinku. Krááásnááá. V povaze úžasná, pracovitá, přítulná. Dokonalá v pohybu, perfektní v kostře a víte co má? Tak stojaté ucho, že ten jeden CAC co dostala je zázrak. Na jaře jí jedu krýt do Anglie pěkným a zdravým psem. Tak jako všichni ostatní chovám na uších nahoru. Znám jen jednu chovatelku, která perfektního psa dá pryč z důvodu uší. ta zase bojuje s extrémně těžkým uchem. To aby si čert vybral.

Fena se dá uchovnit i na Dobrou z kruhu, takže to můžete ucho klidně neklopit. U bonitace to musíte nějak zakamuflovat jako ostatní. :)
Jestli chcete, klidně Vám se vším pomůžu. Můžeme nějak vyřešit i finanční stránku věci, ale probůh... nekryjte bezpapírově!

PS: Odkud fenku máte? Jak můžete tvrdit, že je zdravá když má "jen" klinické vyšetření očí a otec asi ani to ne?

"Od psa bez papírů nikdo dokonalý exterier nečeká a já nebudu pouštět dále vady,které moje fena má." Od papíráků by se to asi čekat mělo, co? Ale to stejně nikdo nezaručí. (má fena šeltie, s PP, 51cm!!!)
Mnoho psů bez PP po rodičích s PP jsou supr zvířata, ale PP uže se prostě zpětně doplnit nedá.

29.9.2010 10:35
lilinečka

XXX.XXX.25.82

Víte mám doma fenku kavalíra bez PP, dřív jsem si říkala na co PP když nechci jezdit na výstavy a měla jsem stejný názor jako vy, i když vy máte fenku s PP, chtěla jsem prostě po mojí holčičce štěňátka.. Potom mě hezky a slušně jedna paní chovatelka vysvětlila proč nechovat bezpapíráky a proč se snažit spíše vylepšit chov psů s PP a já to světe div se pochopila a teď mám ch.s. a fenku bez PP vykastrovanou a snažím se spíše než výstavám věnovat tomu, aby fenky byli zdravé, aby se měli fajn a když už vyberu pejska na krytí, aby měl co nejvíce vyšetření a aby v jeho generaci nebyli nemocní pesjci.. A do smlouvy pokud někdo chce ode mě štěně si dám, že nesmí na papírovým psu množit bezpapíráky..
Opravdu by bylo fajn, kdybyste fenku uchovnila a probrala chovné psy nejen podle vzhledu,ale hlavně podle zdravotního stavu, nemusíte mít šampiona pokud říkáte,že zájemce na štěnda máte takže za krytí tolik nemusíte zaplatit a zdražit tak papírové štěňata.. Jestli vám jde třeba i o tohle.. Jinak pokud chcete mrkněte se na www.darlingdaisy.wz.cz, abyste mi věřila.. :-) Doufám, že si to rozmyslíte a i když je tu milion lidí kteří bezpapíráky budou šířit o jednoho míň si myslím, že je vždycky úspěch.. Držím pěsti...

29.9.2010 10:46
feherkocos

XXX.XXX.60.7

lilinečka napsal(a):
Víte mám doma fenku kavalíra bez PP, dřív jsem si říkala na co PP když nechci jezdit na výstavy a měla jsem stejný názor jako vy, i když vy máte fenku s PP, chtěla jsem prostě po mojí holčičce štěňátka.. Potom mě hezky a slušně jedna paní chovatelka vysvětlila proč nechovat bezpapíráky a proč se snažit spíše vylepšit chov psů s PP a já to světe div se pochopila a teď mám ch.s. a fenku bez PP vykastrovanou a snažím se spíše než výstavám věnovat tomu, aby fenky byli zdravé, aby se měli fajn a když už vyberu pejska na krytí, aby měl co nejvíce vyšetření a aby v jeho generaci nebyli nemocní pesjci.. A do smlouvy pokud někdo chce ode mě štěně si dám, že nesmí na papírovým psu množit bezpapíráky..
Opravdu by bylo fajn, kdybyste fenku uchovnila a probrala chovné psy nejen podle vzhledu,ale hlavně podle zdravotního stavu, nemusíte mít šampiona pokud říkáte,že zájemce na štěnda máte takže za krytí tolik nemusíte zaplatit a zdražit tak papírové štěňata.. Jestli vám jde třeba i o tohle.. Jinak pokud chcete mrkněte se na www.darlingdaisy.wz.cz, abyste mi věřila.. :-) Doufám, že si to rozmyslíte a i když je tu milion lidí kteří bezpapíráky budou šířit o jednoho míň si myslím, že je vždycky úspěch.. Držím pěsti...

:-) přesně tak... Znám takových několik chovatelů, podobné případy, buď pes bez PP nebo s PP pro chov nevhodný a prostě na nich nechovají. Když už by pro nic jiného, tak pro tohle si jich vážím. Troufám si říct, že to je to o celkovém postoji k životu, ne jen k chovu psů...

29.9.2010 11:02
eliska84

XXX.XXX.134.173

Děkuji za vaše názory.Některých si opravdu cením.Ale věřte,že to mám promyšlené a v naší rodině( u mích rodičů) jsme odchovali spoustu vrhů papírových štěnátek.
S tím že nechci pouštět vady mojí fenky do chovu jsem myslela do papírového chovu.Uši bohužel nejsou její jediná exterierová nedokonalost :-).S tím,že nevím,jestli na štěnatech od nás nebudou nový majitelé "množit dál" máte pravdu,ale pokusím se zajistit majitele(už ted je mám z řad našich známých),kteří to neudělají.Ani papírový chov nezajistí 100% to co tady píšete.I přesto jsme vlastně na stejné lodi,také podporuji papírový chov a na jaře bych si chtěla pořídit štěnátko z dobrého chovu.Za množitelku se nepovažuji,ale vaše názory respektuji.Jinak to ,že je fenka zdravá vědět 100% nemůžu,ale to nikdo.Žádné šelesty na srdci ani nic jiného zatím do jejích 3 let zjištěny nebyly.Psa už mám dohodlého s PP a zdravotním vyšetřením.O původu fenky a dalších osobnějších věcech si s váma ráda popovídám osobněji,třeba přes mail :-).No....vlastně jsem předem věděla,že na ifauně se asi porozumnění nedočkám...a vlastně to chápu.Tak ještě jednou díky....

29.9.2010 11:22
scarter

XXX.XXX.140.95

eliska84 napsal(a):
Děkuji za vaše názory.Některých si opravdu cením.Ale věřte,že to mám promyšlené a v naší rodině( u mích rodičů) jsme odchovali spoustu vrhů papírových štěnátek.
S tím že nechci pouštět vady mojí fenky do chovu jsem myslela do papírového chovu.Uši bohužel nejsou její jediná exterierová nedokonalost :-).S tím,že nevím,jestli na štěnatech od nás nebudou nový majitelé "množit dál" máte pravdu,ale pokusím se zajistit majitele(už ted je mám z řad našich známých),kteří to neudělají.Ani papírový chov nezajistí 100% to co tady píšete.I přesto jsme vlastně na stejné lodi,také podporuji papírový chov a na jaře bych si chtěla pořídit štěnátko z dobrého chovu.Za množitelku se nepovažuji,ale vaše názory respektuji.Jinak to ,že je fenka zdravá vědět 100% nemůžu,ale to nikdo.Žádné šelesty na srdci ani nic jiného zatím do jejích 3 let zjištěny nebyly.Psa už mám dohodlého s PP a zdravotním vyšetřením.O původu fenky a dalších osobnějších věcech si s váma ráda popovídám osobněji,třeba přes mail :-).No....vlastně jsem předem věděla,že na ifauně se asi porozumnění nedočkám...a vlastně to chápu.Tak ještě jednou díky....

katerina.pankova@gmail.com
:-):-)

29.9.2010 11:33
evadasty

XXX.XXX.252.178

scarter- záleží jakou chovku si vybereš, patrně chovka, ze které je 51 cm šeltie není příliš dobrá a ten druhý případ - té se špatným srdcem, se divím chovateli, že si to pustil do chovu a ještě víc, že další potomci z této feny vesele plodí dál i když majitelé vědí, že je tam špatný - zdravotní základ, který přenáší na potomky :-(

Eliško je to úplně Vaše věc zda uděláte vrh s PP, nebo bez - nebudete první, ale ani poslední, jen je to škoda - když navíc máte tu možnost brzké bonitace a co víc, rodiče mají již zavedenou chovatelskou stanici. Jen o to hůř, když se štěňata vydaří, jak po exterieru, tak ve zdraví, že prostě na výstavu,některé soutěže, nebo do dalšího chovu už nebudou moci zasáhnout - i kdyby to měl být posun v chovu vpřed !

A druhá stránka věci, i když nepříjemná - pes bez pp je jen "bezcenná věc" ale pes, co má PP už je "majetek" a máte nárok na jisté odškodnění, dojde - li třeba k napadení jiným psem... Jako u nás, když jsem potkala debila s kavkazanem, který útočil na mého psa.. "Mě se nemůže nic stát - vy máte jen vořecha" .. a to jsem si uvědomila, že má pravdu, že ani kdybych přivolala policajty, "ocení" mého potrhaného psa jako vořecha a nedostanu ani na veterináře :-( protože se přestupky počítají podle škody na majetku.

PP sice zdravotní, ani exterierovost úplně nezaručí, ale máte doklad na kterém už můžete "stavět" a je dnes spousta chovatelů a majitelů, co si ošetří ve smlouvě případné nedostatky, jako třeba zuby, výšku a na štěně dají slevu, nebo nedoplácíte doplatek k určitému věku štěněte.
To asi právě scarter dost podcenil...

29.9.2010 12:44
impact

XXX.XXX.204.5

A druhá stránka věci, i když nepříjemná - pes bez pp je jen "bezcenná věc" ale pes, co má PP už je "majetek" a máte nárok na jisté odškodnění, dojde - li třeba k napadení jiným psem... Jako u nás, když jsem potkala debila s kavkazanem, který útočil na mého psa.. "Mě se nemůže nic stát - vy máte jen vořecha" .. a to jsem si uvědomila, že má pravdu, že ani kdybych přivolala policajty, "ocení" mého potrhaného psa jako vořecha a nedostanu ani na veterináře :-( protože se přestupky počítají podle škody na majetku.
Pěkné, a to Vám řekl kdo? smajlík
I ten vořech je můj majetek a pokud ho někdo poškodí, vztahuje se na to poškození cizí věci. Naše právní úprava skutečně nerozlišuje poškození cizí věci sPP a bezPP. smajlík

29.9.2010 12:55
emiel

XXX.XXX.238.16

impact napsal(a):
Pěkné, a to Vám řekl kdo? smajlík
I ten vořech je můj majetek a pokud ho někdo poškodí, vztahuje se na to poškození cizí věci. Naše právní úprava skutečně nerozlišuje poškození cizí věci sPP a bezPP. smajlík

Mé známé se před pár lety stalo, že jí ukradli 2 fenky, jednu s PP a druhou bez PP, kříženou. Moc se v tomhle nevyznám, ale co si pamatuju, tak dopadený zloděj měl o hodně větší následné problémy s ukradením papírové fenky, než s kříženkou.

Pro zadavetelku: pokud vám přijde, že vaše fenka má hodně vad, pro které by nebyla žádným přínosem pro chov s PP, nikdo vás nenutí rozšiřovat řady bezpapíráků. Tohle by mi přišlo opravdu jako hodně velké pokrytectví. Pokud fenka má na to, aby byla uchovněná, může s vhodně vybraným psem mít opravdu kvalitní potomstvo - ono kolikrát po průměrné fence jsou lepší štěňata, než po šampionce.
Tohle rozhodnutí pokud jednou uděláte, neveznete zpátky. Když budou mít štěňata PP, nikde se nepíše, že musí na výstavy a do dalšího chovu, můžou to být jen mazlíci. Ale budou mít jisté možnosti, pokud se povedou, nebo pokud jejich majitel zatouží po štěňátkách. Pokud budou bez PP, oni i jejich potomci (a přiznejte si, že jejich majitelé, i když vám slíbí cokoli, taky můžou dostat myšlenku, že si jejich pejsek zaslouží potomky) už budou jen rozšiřovat řady bezpapíráků. A to mi přijde jako škoda, když tady ta možnost je.
Ale je to vaše rozhodnutí.

29.9.2010 12:58
evadasty

XXX.XXX.252.178

impact - máš pravdu, i ten vořech má smou cenu, ale jakou ? Podle čeho cenu vořecha vyčíslíš ? Pes s PP je koupen se smlouvou, kde je cena písemně daná a ta úřady zajímá - ne na co si vořecha ceníš a už vůbec ne, co pro tebe znamená :-)

29.9.2010 13:34
impact

XXX.XXX.204.5

evadasty napsal(a):
impact - máš pravdu, i ten vořech má smou cenu, ale jakou ? Podle čeho cenu vořecha vyčíslíš ? Pes s PP je koupen se smlouvou, kde je cena písemně daná a ta úřady zajímá - ne na co si vořecha ceníš a už vůbec ne, co pro tebe znamená :-)

že ani kdybych přivolala policajty, "ocení" mého potrhaného psa jako vořecha a nedostanu ani na veterináře :-(
Při mé odpovědi jsem se řídila tímhle.. Podle mne jsou veterinární náklady na případnou operaci stejné na psa bezPP jako na psa s PP. smajlík

Samozřejmě u kupní ceny by musel být znalecký posudek a pokud si koupím psa za 500 bezPP nemohu očekávat návratku 10.000 jako za psa sPP.

Samozřejmě u psa s PP jsou pak následně vymahatelné věci jako nemožnost uchovnění, účast na výstavách (utržené ucho třeba), chov (poškození pohlavních orgánů), apod.

Celkově jsem tím chtěla říct, že to, že je pes bezPP neznamená, že majitel nemá nárok na uhrazení škody. Jako mi to vyznělo z příspěvku, na který jsem reagovala. smajlík Má na něj nárok každý..

29.9.2010 15:16
evadasty

XXX.XXX.252.178

impact no, napsala jsem to trošku dvojmyslně, uznávám ale základ je myšlen stejně - pes bez PP je bezcenný, pes s PP cenu má. Já už se v dnešní době naučila s "papírama" jak nemáš "papíry" tak se práva nedomůžeš smajlík Náhrada škody za veterináře je vymahatelná, ovšem máš - li svědky, že tvůj pes byl napaden agresorem a majitel to zase nevyvrátí - díky kamarádům, kteří celý incident viděli..
Ten případ s krádeží fenek ( s PP a bez PP ) to i dokazuje a zloděj byl náležitě potrestán, jen díky tomu, že ta s PP prostě měla vyšší cenu. Třeba drobné krádeže... jak to není nad 5.000,- tak policii zloděj nezajímá.. Sice by se drobné částky měly nasčítávat, ale pochybuji, že to někdo dělá.

Zhruba před cca 8 mi lety mi kontroloval známku u psa policajt a ptala jsem se ho na náhradu škody za usmrcení psa - vořecha ( viz. příhoda s KAO ) a řek mi, že za vořecha dostanu tak 500,- odškodné.
Po několika týdnech jsem majitele KAO potkala - no potkala, spíše se plazil i se psem "kanálama", nedalo mi a počkala jsem si na ně - majitel byl potlučený - někdo ho dost zřídil..Ptala jsem se po pejskařích, až mi jeden s potutelným úsměvem prozradil, že onen blb dostal pořádnou nakládačku, protože poštval svého KAO někomu na psa a ten ho zadachmal. Majitel se naštval a vzal spravedlnost do svých rukou. Počkali si na něj s kamarády, až půjde z hospody a nandali mu nepočítaných. Od té doby byl klid a už k žádnému konfliktu nikdy nedošlo :-))

Ale to jsme trošičku odběhli od tématu..Já už jsem se psy zhruba 10 let a už jsem hodně viděla a tak prostě ty "papíry" jsou pro mě hodně důležité... a nelíbí se mi, že jsou stále tací, co štěňatům nevyřídí, na co mají nárok.. navíc, když ty možnosti jsou... a zrovna u šeltek není povinnost skládat zkoušky a podmínky pro chov jsou hodně volné..

30.9.2010 20:06
scarter

XXX.XXX.140.95

evadasty napsal(a):
scarter- záleží jakou chovku si vybereš, patrně chovka, ze které je 51 cm šeltie není příliš dobrá a ten druhý případ - té se špatným srdcem, se divím chovateli, že si to pustil do chovu a ještě víc, že další potomci z této feny vesele plodí dál i když majitelé vědí, že je tam špatný - zdravotní základ, který přenáší na potomky :-(

Eliško je to úplně Vaše věc zda uděláte vrh s PP, nebo bez - nebudete první, ale ani poslední, jen je to škoda - když navíc máte tu možnost brzké bonitace a co víc, rodiče mají již zavedenou chovatelskou stanici. Jen o to hůř, když se štěňata vydaří, jak po exterieru, tak ve zdraví, že prostě na výstavu,některé soutěže, nebo do dalšího chovu už nebudou moci zasáhnout - i kdyby to měl být posun v chovu vpřed !

PP sice zdravotní, ani exterierovost úplně nezaručí, ale máte doklad na kterém už můžete "stavět" a je dnes spousta chovatelů a majitelů, co si ošetří ve smlouvě případné nedostatky, jako třeba zuby, výšku a na štěně dají slevu, nebo nedoplácíte doplatek k určitému věku štěněte.
To asi právě scarter dost podcenil...

CHS založena v roce 1981, mnoho odchovů. Otec šampion, chybí jeden CACIB na intra. Překrásný z pevných linií. Super povaha. Matka je z těch průměrných fen do chovu. (snad se teď nikdo neurazí) Ale potomky nedává dobré. To se tehdá netušilo.

Ta druhá fena... Nevím zda to majitel co a ní odchovával věděl. Každopádně já to uveřejnila. Její syn má zde několik vrhů. Jedna dcera je velice přerostlá, ikdyž krásná. Také slepá. O zbytku moc nevím. Bylo důležité, že pes měl bicolorní vlohu, pro některé. Jinde zase kostra. Což on sám je pěkný, štěňata již ne. Přeskočila generace, vypadají jako má fena.
U šeltií je mnoho problémů se zdravím a povahami. Nějaké uši jsou vážně banalita. To není jen u nás, že se chová na né zcela ok zvířatech, to je asi i v zahraničí. Jak jinak by vznikala taková onemocnění u tak "starého" plemene?

Minulý rok jsem si pořídila import z UK. Hrozný peníze a nervů mě stál. Pes je super. bohužel psycho. Doma super, skáče do náruče. Někdy s na výstavě sám předvede, jindy ani nechodí a udělá scénu, jako kdybych ho mučila. DKK 4/4 (MVDr. Ekr), nařezané uši pro klopení. To je investice, co?

30.1.2011 08:19
ragemm

XXX.XXX.128.247

Dobrý den.Máme pejska šeltii s papírama,ale máme ho vedeného jako domácího mazlika.Je po výborných rodičích a má zlatou barvu.Je moc hodný,má klidnou povahu.Pokud máte zájem o krytí,je vám náš Bartík k dispozici.Jsme z Poříčan ,30km od Prahy ,Můj telefon:732466529

30.1.2011 11:02
evadasty

XXX.XXX.252.178

scarter napsal(a):
CHS založena v roce 1981, mnoho odchovů. Otec šampion, chybí jeden CACIB na intra. Překrásný z pevných linií. Super povaha. Matka je z těch průměrných fen do chovu. (snad se teď nikdo neurazí) Ale potomky nedává dobré. To se tehdá netušilo.

Ta druhá fena... Nevím zda to majitel co a ní odchovával věděl. Každopádně já to uveřejnila. Její syn má zde několik vrhů. Jedna dcera je velice přerostlá, ikdyž krásná. Také slepá. O zbytku moc nevím. Bylo důležité, že pes měl bicolorní vlohu, pro některé. Jinde zase kostra. Což on sám je pěkný, štěňata již ne. Přeskočila generace, vypadají jako má fena.
U šeltií je mnoho problémů se zdravím a povahami. Nějaké uši jsou vážně banalita. To není jen u nás, že se chová na né zcela ok zvířatech, to je asi i v zahraničí. Jak jinak by vznikala taková onemocnění u tak "starého" plemene?

Minulý rok jsem si pořídila import z UK. Hrozný peníze a nervů mě stál. Pes je super. bohužel psycho. Doma super, skáče do náruče. Někdy s na výstavě sám předvede, jindy ani nechodí a udělá scénu, jako kdybych ho mučila. DKK 4/4 (MVDr. Ekr), nařezané uši pro klopení. To je investice, co?

"Ta druhá fena... Nevím zda to majitel co a ní odchovával věděl" ... vědět o srdeční vadě feny musel - tedy pokud s fenou chodil na očkování.. Každý veterinář, i ten u nás na vsi, psa před naočkováním vyšetří - i poslechem a poznají i napatrý rozdíl a hned nález hlásí ( u nás 12l vořeška, úplně vitální, bez náznaku srdečního problému ).. Ale vím i o dalším chovateli, který chová na takto postižené feně a potomci tuto vadu též dědí a vesele se na nich chová dál - hlavně, že jsou cea negativní..

Nesouhlasím, že šeltie je staré plemeno - je poměrně nové.. řada zdravotních problémů přišla i z USA - díky nyní populárnímu křížení UK x USA typ... hlavně, že bude potomek cea normal.. a co alergie, snížená funkce štítné žlázy.. a oční postižení, podobné PRA... O exteriéru nemluvím..

No, když si někdo kupuje dospělé, chovné zvíře za účelem zlepšení chovu u nás - je jasné, že si ho nechá vyšetřit ( u šeltek cea, DKK , srdce a chtěla bych i patellu - nic extra drahého ) a před koupí si ho prohlédne, ne ? Slyšela jsem o řadě případů, kdy se podřezávají uši ( UK a USA zvířat ) To jsi kupovala chovného psa jen podle fotky ? Kolem šeltek pohybuješ už dost dlouho, aby jsi se dostatečně poučila ( navíc víš, co doma máš ) a ty si koupíš nevyšetřeného psa na chov a nyní "pláčeš" a vlastně jsi opět naletěla.. pokolikáté už ?

30.1.2011 11:23
scarter

XXX.XXX.179.57

evadasty napsal(a):
"Ta druhá fena... Nevím zda to majitel co a ní odchovával věděl" ... vědět o srdeční vadě feny musel - tedy pokud s fenou chodil na očkování.. Každý veterinář, i ten u nás na vsi, psa před naočkováním vyšetří - i poslechem a poznají i napatrý rozdíl a hned nález hlásí ( u nás 12l vořeška, úplně vitální, bez náznaku srdečního problému ).. Ale vím i o dalším chovateli, který chová na takto postižené feně a potomci tuto vadu též dědí a vesele se na nich chová dál - hlavně, že jsou cea negativní..

Nesouhlasím, že šeltie je staré plemeno - je poměrně nové.. řada zdravotních problémů přišla i z USA - díky nyní populárnímu křížení UK x USA typ... hlavně, že bude potomek cea normal.. a co alergie, snížená funkce štítné žlázy.. a oční postižení, podobné PRA... O exteriéru nemluvím..

No, když si někdo kupuje dospělé, chovné zvíře za účelem zlepšení chovu u nás - je jasné, že si ho nechá vyšetřit ( u šeltek cea, DKK , srdce a chtěla bych i patellu - nic extra drahého ) a před koupí si ho prohlédne, ne ? Slyšela jsem o řadě případů, kdy se podřezávají uši ( UK a USA zvířat ) To jsi kupovala chovného psa jen podle fotky ? Kolem šeltek pohybuješ už dost dlouho, aby jsi se dostatečně poučila ( navíc víš, co doma máš ) a ty si koupíš nevyšetřeného psa na chov a nyní "pláčeš" a vlastně jsi opět naletěla.. pokolikáté už ?

To bohužel není můj problém. Já o vadě na webu informuji, i o změně na kyčlích. To že mnozí psem kryjí je jiná.

Ten můj import má alergii na obilniny. Štítku zde ani nenakusuji, to nemá význam. Je a je to problém, ale hlava v písku je super. Křížení tzv USA a UK typu je velice tenký led a mnoha lidem vyšel, mnoha ne. To já hodnotiti nebudu. Jsou zvířata z čisté krve Americké co se mi líbí, jiná z Anglie a vážně bych si to domů nevzala.

Nepamatuju si, že bychom si my dvě tykaly.
Pro psa jsem si jela osobně. Pes měl několik vyšetření na oči klinicky, všude čistý. DKK jsem si chtěla udělat doma, hlavně kvůli financím. V kupní smlouvě mám, že pokuď pes nebude chovný z důsledku DKK vrací se mi polovina peněz. To že vážená paní chovatelka je neseriózní člověk a neviděla jsem ani korunu, to je smutné. Už to řešíme pouze přes právníky.
Já také SLYŠELA že se uši řežou, ale jak to vypadá to netuším. V klubu se vím jak to vypadá a mlčí se. Až bude jakýkoli klub ze tří pro šeltie dělat školení o řezu ucha a jak to odhalit, o odhalení úpravy skusu a podobně, nebudu se cítit podvedena. Řeknu, že jsem blbá, že na školení nejezdím a pak se nechám oškubat.
Prosím, jestli to vážně víte, napište o tom práci a něco nafoťte ať se poučím. Zajímá mě to, ale to si mám pořídit psychosondu, abych věděla kdo přesně ví jak to vypadá? Pes byl na mnoha výstavách /36/ v Evropě od oblastek po světovku, rozhodčí zz11 zemí. Pouze na jedné si rozhodčí všiml změny na uchu. Zajímavé. Jak to zná?

30.1.2011 12:26
evadasty

XXX.XXX.252.178

scarter napsal(a):

To bohužel není můj problém. Já o vadě na webu informuji, i o změně na kyčlích. To že mnozí psem kryjí je jiná.

Ten můj import má alergii na obilniny. Štítku zde ani nenakusuji, to nemá význam. Je a je to problém, ale hlava v písku je super. Křížení tzv USA a UK typu je velice tenký led a mnoha lidem vyšel, mnoha ne. To já hodnotiti nebudu. Jsou zvířata z čisté krve Americké co se mi líbí, jiná z Anglie a vážně bych si to domů nevzala.

Nepamatuju si, že bychom si my dvě tykaly.
Pro psa jsem si jela osobně. Pes měl několik vyšetření na oči klinicky, všude čistý. DKK jsem si chtěla udělat doma, hlavně kvůli financím. V kupní smlouvě mám, že pokuď pes nebude chovný z důsledku DKK vrací se mi polovina peněz. To že vážená paní chovatelka je neseriózní člověk a neviděla jsem ani korunu, to je smutné. Už to řešíme pouze přes právníky.
Já také SLYŠELA že se uši řežou, ale jak to vypadá to netuším. V klubu se vím jak to vypadá a mlčí se. Až bude jakýkoli klub ze tří pro šeltie dělat školení o řezu ucha a jak to odhalit, o odhalení úpravy skusu a podobně, nebudu se cítit podvedena. Řeknu, že jsem blbá, že na školení nejezdím a pak se nechám oškubat.
Prosím, jestli to vážně víte, napište o tom práci a něco nafoťte ať se poučím. Zajímá mě to, ale to si mám pořídit psychosondu, abych věděla kdo přesně ví jak to vypadá? Pes byl na mnoha výstavách /36/ v Evropě od oblastek po světovku, rozhodčí zz11 zemí. Pouze na jedné si rozhodčí všiml změny na uchu. Zajímavé. Jak to zná?

Já si zase pamatuju, že si už několik let tykáme .. Ale budiž, klidně si tykat na forech nemusíme - je mi to celkem jedno.

Je smutné, že jste chtěla ušetřit na základním vyšetření - nevím, kolik vyjde vyšetření DKK v UK, jenže v ceně chovného psa je to už pakatel. Nevím, proč bych Vám měla fotit něco, co máte doma - já to doma nemám, ale ten posuzovatel, co to odhalil - asi ví proč - protože to už viděl... u zlatého, dlouhosrstého kolie psa....

Nechci se dohadovat, ani poučovat o "zbytečných věcech" na forech, jen jsem reagovala na Váš příspěvek.

30.1.2011 12:43
scarter

XXX.XXX.179.57

evadasty napsal(a):
Já si zase pamatuju, že si už několik let tykáme .. Ale budiž, klidně si tykat na forech nemusíme - je mi to celkem jedno.

Je smutné, že jste chtěla ušetřit na základním vyšetření - nevím, kolik vyjde vyšetření DKK v UK, jenže v ceně chovného psa je to už pakatel. Nevím, proč bych Vám měla fotit něco, co máte doma - já to doma nemám, ale ten posuzovatel, co to odhalil - asi ví proč - protože to už viděl... u zlatého, dlouhosrstého kolie psa....

Nechci se dohadovat, ani poučovat o "zbytečných věcech" na forech, jen jsem reagovala na Váš příspěvek.

V tom případně nevím s kým mám tu čest. Docela by mě to zajímalo.

Za vyšetření DKK chtěla chovatelka něco okolo 3 200- 3 500Kč. Protože jsem to měla smlouvě ošetřené a běžně tam to vyšetření tak drahé není, neviděla jsem problém proč to neudělat doma u MVDr. Ekra. Pes nebyl levný a vážně jsem neměla potřebu chovatelce cpát další peníze. Zvlášť, když při prohlídce jsem na nic nepřišla. Pes byl v pohybu stejně výborný jako je teď. Napadly mě B/B, ale to není katastrofa, když se o tom ví a něco se s tím dělá. To že by pes měl těžkou dysplazii, která by ho vyřazovala z chovu, to mě vážně nenapadlo.

Já zase slyšela "drb" že nejen má šeltie to má. Je hezké vědět, že člověk jediný napálený. Smutné, že předseda klubu a poradci chovu to vědí a neinformují. Ano, je takových věcí hodně, ale již máme setkání šeltií kde je možnost o tom informovat.
Taky mě značně mrzí, že pan rozhodčí byl ochoten mi pomoci. Neměl žádný problém mi napsat potvrzení, že můj pes má na obou uších proveden zákrok za účelem klopení ucha. Bohužel to asi někdo nechtěl...

"Nechci se dohadovat, ani poučovat o "zbytečných věcech" na forech, jen jsem reagovala na Váš příspěvek."
Vzhledem k tomu že se očividně známe a věc s mým psem není nová měsíc, očividně bylo nutné to propírat na fóru a rok se se svým názorem neozvat třeba emailem.

30.1.2011 13:15
evadasty

XXX.XXX.252.178

scarter napsal(a):
V tom případně nevím s kým mám tu čest. Docela by mě to zajímalo.

Za vyšetření DKK chtěla chovatelka něco okolo 3 200- 3 500Kč. Protože jsem to měla smlouvě ošetřené a běžně tam to vyšetření tak drahé není, neviděla jsem problém proč to neudělat doma u MVDr. Ekra. Pes nebyl levný a vážně jsem neměla potřebu chovatelce cpát další peníze. Zvlášť, když při prohlídce jsem na nic nepřišla. Pes byl v pohybu stejně výborný jako je teď. Napadly mě B/B, ale to není katastrofa, když se o tom ví a něco se s tím dělá. To že by pes měl těžkou dysplazii, která by ho vyřazovala z chovu, to mě vážně nenapadlo.

Já zase slyšela "drb" že nejen má šeltie to má. Je hezké vědět, že člověk jediný napálený. Smutné, že předseda klubu a poradci chovu to vědí a neinformují. Ano, je takových věcí hodně, ale již máme setkání šeltií kde je možnost o tom informovat.
Taky mě značně mrzí, že pan rozhodčí byl ochoten mi pomoci. Neměl žádný problém mi napsat potvrzení, že můj pes má na obou uších proveden zákrok za účelem klopení ucha. Bohužel to asi někdo nechtěl...

"Nechci se dohadovat, ani poučovat o "zbytečných věcech" na forech, jen jsem reagovala na Váš příspěvek."
Vzhledem k tomu že se očividně známe a věc s mým psem není nová měsíc, očividně bylo nutné to propírat na fóru a rok se se svým názorem neozvat třeba emailem.

3500,- za DKK je při koupi chovného psa je fakt pakatel - to máte zpátky za první krytí.... Ale to je opět šetření na nesprávném místě. Raději přidám 3. 500,- a mít jistotu, než koupit psa za x desítek tisíc a mít ho jen doma, na parádu a ještě se dohadovat s chovatelkou...

Reagovala jsem pouze na příspěvek o chovu psů bez PP a zdravíčko Vaší fenky se srdeční vadou a jejích potomcích a o Vašem UK psu, jsem se tu vůbec nezmínila ( i když o tom již delší dobu vím z výstavy ) a nikde ho nepropírala - to jste se rozepsala Vy, asi aby bylo vidět, jak taky člověk může naletět při koupi chovného zvířete - tedy s PP...

Já se už k tomuto tématu vracet nebudu, slečna, která ho založila, si stejně udělá, co bude chtít a je zbytečné se sem vracet - kor když tu už má nabídku na zlatého psa.

30.1.2011 13:38
scarter

XXX.XXX.179.57

Na co chovateli dávat peníze ještě bokem, když si bere i dost za jiné výdaje? Teď se nebavím o kupní ceně psa. To že pes má říznuté uši netajím, nemám důvod. Mám takový pocit, že jsme se o tom bavily i v Rychetách.

Riziku tak těžké DKK bylo malé, ač jsem asi smolař. Ve smlouvě to mám a tím jsem se pojistila, takže nechápu kde je problém. Chovatelka odmítá uznat, že mi má peníze vrátit *ani se nedivím, dávno už je nemá a ona se s penězi loučí o hodně hůř než se psem*. Řeší se to přes právníky, díky Bohu že z mé strany bezplatně. ONA nedodržela dohodu, né já.

A to že je mi doma pes na parádu je pro mě momentálně pořád lepší než mít psa takového, kterého se bojím i ukázat. Kdyby šlo o chovnou fenu, můj postoj by byl jiný.

Je zajímavé jak všichni dobře radí a sami si nic nepřivezou. :-)) Zkuste si to někdo... smajlík

30.1.2011 13:59
liba

XXX.XXX.30.225

Katko, víte o tom, že vystavováním Pinta porušujete výstavní řád? Jedinci s operativním,nebo jiným vet. zákrokem k odstranění vady exteriéru jsou z výstavy vyloučeni. Viz např. zde - http://www.volny.cz/nvpostrava/pdf/propozice_2011.pdf

30.1.2011 14:03
scarter

XXX.XXX.179.57

Vím. Chci potvrzení od rozhodčího, že pes MÁ nařezané uši. Bez toho se dál nehnu, když to řešit chci.

btw: a věc jako úprava srsti barvením a sprejem, double handling a v zásadě i vylepování uší jsou věci proti řádu :)

30.1.2011 14:05
liba

XXX.XXX.30.225

Jo, to souhlasím. Vylepování uší je věc, která šeltky brzo přivede do kopru :-( . Jenže co naděláme když to všichni považují za "normální, protože to dělají všichni" :-|

30.1.2011 14:08
liba

XXX.XXX.30.225

Omlouvám se, že to píšu do dvou příspěvků, jsem to zapoměla dopsat.
Rozhodčí vám odmítl dát potvrzení na ty uši? To jako jen tak vypustil fámu a podepsat se pod to nechce? :-| . Nedá se to sehnat třeba od veterináře? Ten by měl být povolanější než rozhodčí, ne?

30.1.2011 14:10
scarter

XXX.XXX.179.57

Nic, budeme lepit taky. Protože slušné zvíře, které by bylo i nějak po stránce geneticky slušné a mělo plnou hubu zubů + nelepené ucho, to bych chtěla taky. Nemám. :)

30.1.2011 14:15
liba

XXX.XXX.30.225

scarter napsal(a):
Nic, budeme lepit taky. Protože slušné zvíře, které by bylo i nějak po stránce geneticky slušné a mělo plnou hubu zubů + nelepené ucho, to bych chtěla taky. Nemám. :)

Já mám smajlík . Hned dvě - Qwinky Winky Moravia Classic a Delissa z Dřevěné chaloupky. Obě přirozené klopené ucho, negativní PRA i CEA, plnochrupé a s výbornou povahou. Jinak z mých šesti šeltií mají přirozeně klopené ucho čtyři, takže za až takový zázrak to nepovažuju.

30.1.2011 14:19
scarter

XXX.XXX.179.57

liba napsal(a):
Omlouvám se, že to píšu do dvou příspěvků, jsem to zapoměla dopsat.
Rozhodčí vám odmítl dát potvrzení na ty uši? To jako jen tak vypustil fámu a podepsat se pod to nechce? :-| . Nedá se to sehnat třeba od veterináře? Ten by měl být povolanější než rozhodčí, ne?

Řekl mi, že pes to tam má. Dal mě na 4 místo ze 4 se slovy že k němu už s tím chodit nemám. Já celá mimo a v posudku nic.
Byla se na to přímo v kruhu dívat mezinárodní rozhodčí a chovatelka šeltií, která tam také byla. Také se přidala k názoru, že pes má ucho nařezané.

Za asi dva dny jsem panu rozhodčímu volala zda si je jistý. Odpověď byla ano. Když jsem tuto věc řešila na schůzi a od pana rozhodčího, který je v klubu a myslím že i člen /teď bude odstupovat pokuď si z posledního zápisu pamatuji dobře/ jsem se dozvěděla že nemá problém mi to napsat on sám jako osoba rozhodčího.
Odpoledne jednal klub o této záležitosti.
Předseda klubu pan Fiala, který psa 6 měsíců před tím posuzoval a 3 měsíce před tím bonitoval se k věci postavil záhadně. Na psa se odmítal podívat *měla jsem ho na schůzi* a vykřikoval ať mu to nikdo neukazuje a že na to sahat nebude. Nevím, asi chtěl být uchráněn toho, že si toho sám nevšiml. Škoda že třeba při bonitaci a psa neuchovnil. Takhle mám uchovněného psa proti směrnicím. Jeho žena pí. Fialová se na to podívala znovu s panem Matějkem, onen rozhodčí. Oba se shodli na tom, že to tam prostě je.

Z jednání jsem byla vyhnána. Mlčela jsem, protože jsem vůbec byla ráda, že se to řeší. Jaké bylo mé překvapení, když mi přišlo toto:
http://shetlandska-hvezda.cz/img/klub.jpg

Mám od svého veterinárního lékaře doklad o tom, že pes má jizvy na uších v bodě klopení, psa viděl skoro hned po výstavě. V polovině minulého roku jsem si sehnala soudně znalecký posudek, který potvrzuje zásah na uších, ale nepotvrzuji datum provedení...

Pes byl přivezen z UK koncem června 2009. Na NVP Mladá Boleslav, necelé 3 týdny byl vystavován a posouzen. Od té doby každý měsíc až do zjištění jizev na MVP Brno 2010. Ikdyž je naprosto jasné, že pro tento zákrok se celé ucho vyholý a u dlouhosrstého plemene není nasrstění otázka týdne, ale měsíců, já ani nemohu být pachatel této úpravy. Je to nemožné. Z většiny výstav jsou i fotografie, posudky ze všech. Nikde není ani zmíňka o špatním osrstění uší.

30.1.2011 14:21
scarter

XXX.XXX.179.57

liba napsal(a):
Já mám smajlík . Hned dvě - Qwinky Winky Moravia Classic a Delissa z Dřevěné chaloupky. Obě přirozené klopené ucho, negativní PRA i CEA, plnochrupé a s výbornou povahou. Jinak z mých šesti šeltií mají přirozeně klopené ucho čtyři, takže za až takový zázrak to nepovažuju.

Feny jsou CEADNANORMAL a s nějakou rozumnou DKK? Tak to gratuluji. :-)

30.1.2011 14:28
liba

XXX.XXX.30.225

scarter napsal(a):
Feny jsou CEADNANORMAL a s nějakou rozumnou DKK? Tak to gratuluji. :-)

Obě s DKK nulovou, obě hodně zatěžované při agility :-) . Obě bez luxace pately (i když štěně po Winky bohužel luxaci má, zatím nevím jakého stupně, je ještě mlaďounká :-( ) DNA nevím, nenechávala jsem je vyšetřovat, máme pouze klinické vyšetření (u Winky v osmi týdnech, u Delissy v osmi týdnech a ve třech letech). Winky dala s Flipiem ze Skalní vyhlídky celý vrh klinicky negativní. Možná mi někdy zbydou peníze a nechám je vyšetřit i geneticky, zatím bohužel topím prachy jinde smajlík .

30.1.2011 14:34
liba

XXX.XXX.30.225

Stran těch Pintových uší - koukala jsem teď na ten dopis jak jste dávala odkaz. Co víc byste chtěla, aby klub potvrdil? Vždyť napsali pravdu, ne? Přece nemůžou potvrdit nic víc, než že pes má jizvy a má je zhojené. Nebo myslíte, že klub má důkaz, že mu to operovali v UK?

30.1.2011 14:37
scarter

XXX.XXX.179.57

liba napsal(a):
Obě s DKK nulovou, obě hodně zatěžované při agility :-) . Obě bez luxace pately (i když štěně po Winky bohužel luxaci má, zatím nevím jakého stupně, je ještě mlaďounká :-( ) DNA nevím, nenechávala jsem je vyšetřovat, máme pouze klinické vyšetření (u Winky v osmi týdnech, u Delissy v osmi týdnech a ve třech letech). Winky dala s Flipiem ze Skalní vyhlídky celý vrh klinicky negativní. Možná mi někdy zbydou peníze a nechám je vyšetřit i geneticky, zatím bohužel topím prachy jinde smajlík .

Pately raději neřeším, ikdyž bych měla. K výsledkům gratuluji, to už je taky dost vzácné.

Já se konkrétně bavila o feně co nemá lepené ucho, není extra příbuzenskou, geneticky čistá na CEA, nejlépe alespoň MDR1 +/?, DKK čisté a plnochrupá. Kontrola každý rok na PRA, bohužel na to se většinou příjde už v době chovnosti. Takovou hledám, nejsem asi sama. :-)):-)):-))

Mám sice velice pěkně stavěnou fenu s kulatým okem, ale s lepeným uchem. To že MDR1 +/+ a CEA DNA normal se mi ted kompenzuje DKK B/B. úhly má nádherné, 108 a 106

30.1.2011 14:48
scarter

XXX.XXX.179.57

liba napsal(a):
Stran těch Pintových uší - koukala jsem teď na ten dopis jak jste dávala odkaz. Co víc byste chtěla, aby klub potvrdil? Vždyť napsali pravdu, ne? Přece nemůžou potvrdit nic víc, než že pes má jizvy a má je zhojené. Nebo myslíte, že klub má důkaz, že mu to operovali v UK?

Ne to nechci. Chci formulaci, že pes má chirurgickou úpravu pro klopení. Né že tam má jizvy z bůh ví čeho...:-)

30.1.2011 14:57
liba

XXX.XXX.30.225

scarter napsal(a):
Ne to nechci. Chci formulaci, že pes má chirurgickou úpravu pro klopení. Né že tam má jizvy z bůh ví čeho...:-)

Hmmm, to z klubu asi nevyrazíte smajlík

30.1.2011 14:58
scarter

XXX.XXX.179.57

liba napsal(a):
Hmmm, to z klubu asi nevyrazíte smajlík

Proto jezdím na ty výstavy. :-)
Bohužel rozhodčí Matějek by mě z kruhu jen vyrazil a nenapsal mi to.

30.1.2011 15:10
liba

XXX.XXX.30.225

scarter napsal(a):
Proto jezdím na ty výstavy. :-)
Bohužel rozhodčí Matějek by mě z kruhu jen vyrazil a nenapsal mi to.

No tak to je nakonec věc vašeho svědomí :-)

30.1.2011 15:17
scarter

XXX.XXX.179.57

Pro mě je pes s uchem řezaným nebo lepeným na stejné úrovni.

22.3.2011 08:28
ivu.z

XXX.XXX.26.244

Nabízím krytí pejskem šeltie,3 roky,zdravý,silný,s papíry.Museli byste přijet do Č.Budějovic.Můžete si ho prohlídnou na zvířecí seznamce.Krytí zdarma.Zdravím,Iva,kontakt: ivu.z@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

23.5.2016 14:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.159

Dobrý den, máme pejska šeltie, s papíry a také neuchovněného, zatím.
Má stejnou barvu jako Vaše fenka.
Kontakt na mě: 776 * *.
Ozvěte se kdykoliv.

23.5.2016 15:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, máme pejska šeltie, s papíry a také neuchovněného, zatím.
Má stejnou barvu jako Vaše fenka.
Kontakt na mě: 776 * *.
Ozvěte se kdykoliv.

Už to víc jak 5 let staré ?!?

Navíc nepřijde Vám sakra škoda práskat štěňata bez PP, když byste mohli psa uchovnit a přispět tak k udržení plemene ?!?

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 08:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.159

To jsem si nevšimla, že to 5 let staré :O).
Samozřejmě bych chtěla pejska uchovnit, ale do té doby tu asi bude denně výt jako vlk.
Vy máte nějako chovnou stanici, že se ptám?
děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.5.2016 08:55

Samozřejmě bych chtěla pejska uchovnit, ale do té doby tu asi bude denně výt jako vlk.
děkuji za odpověď.

Tím, že necháte psa krýt, tak výt rozhodně nepřestane, spíš to bude ještě horší. Na to pomůže akorát dočasná chemická kastrace na půl roku nebo fiknout příslušenství. Navíc je trochu krátkozraké tady zveřejnit osobní údaje, když chcete psa uchovnit, ale nedělá vám problém na něm mrskat bezpapíráky. Počítejte s tím, že si to někdo z klubu přečte.

24.5.2016 09:00
brebera

XXX.XXX.31.114

děkuji za odpověď.

Vy si jako myslíte, že než se pes uchovní, mrskají se s ním bezpapíráci?! Ne! Je to proti chovatelské etice a na pár facek. Radši sebou mrkněte a uchovněte. Můj pes kryl taky až ve 3 letech a přežil.

24.5.2016 09:00
awake

XXX.XXX.115.72

Přesně tak. Nakonec to že nabízíte psa na krytí bez PP může být důvod Vašeho nepřijetí do klubu a nemožnost Vašeho psa uchovnit.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.233

Muj ucel byl, ze fenka je hezka a spolecne s majitelem by jsme se domluvili, zda by slo pejsky spolecne uchovnit a pote mit stenatka. Ne jit a pustit psa na fenu. Pisu tam, ze pes je ZATIM neuchovneny ! Takze ho asi budu uchovnovat- pro vsechny s dlouhym vedenim..ze ?...A to ze vyje, tak nic hrozneho se nedeje. Tak laskave nedelejte soudy. To diky takovym jako jste vy, lidi psy neuchovnuji, protoze by se s vama museli potkat !

24.5.2016 09:42
awake

XXX.XXX.115.72

Tak nebojte, se mnou se nesetkáte

24.5.2016 09:46

Špatný pokus, když je evidentní, že feně stály uši a už dávno nebyla štěně, tj. by ji zadavatelka uchovnila asi těžko.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.159

awake napsal(a):
Tak nebojte, se mnou se nesetkáte

Tak zrovna vas jsem nemyslela. Vase reakce byla naprosto v poradku. Myslela jsem jine, kteri delaji zavery a zacatecnikovi neumi poradit jinak, nez pomalu vybruzkami.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.159

Je vhodny na uchovneni, nebo ma nejake ocividne vady? Dekuji za pripadnou radu.

24.5.2016 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak zrovna vas jsem nemyslela. Vase reakce byla naprosto v poradku. Myslela jsem jine, kteri delaji zavery a zacatecnikovi neumi poradit jinak, nez pomalu vybruzkami.

Ne, že by mne zajímal chov šeltií, ale teď se do toho vložím i já, poněvadž vaše reakce a váš přístup se mi také nelíbí, jako většině zůčastněných. A co vlastně chcete poradit? Kde sehnat fenu, na kterou by si váš neuchovněný pes mohl skočit? Nic jiného totiž z vašeho příspěvku nevyplývá. A aby jste se nečertila, že je to tu nějaká chovatelská lobby, tak ne. Měla jsem dva papírové psy, ani jednoho jsem neuchovnila, poněvadž jsem je chtěla jen na mazly. Chodilo mnoho majitelů fenek, že by ta jejich mohla mít s naším psem štěňátka, protože je krásný. No tak to v žádném případě. Já produkovat bezpapíráky rozhodně nebudu. A vy, pokud máte jen trochu slušnosti a ohleduplnosti ke psům, pokud neuchovníte, tak to rozhodně nedělejte také. Jen plníte útulky...

24.5.2016 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pejsek je moc hezký, ale šeltiím nerozumím. Proč nenavštívíte nějakou výstavu či svod, i jen se třeba poradit, než se do toho dáte? Aha, teď koukám, měl by mít sklopené uši, trochu..

24.5.2016 10:54
awake

XXX.XXX.115.72

Podle fotky nepoznáme "vady" psa které by mu mohly bránit v uchovnění. Prvně si přečtěte standard http://www.collie-sheltie-club.cz/userFiles/ke-stazeni/088.pdf a bonitační řád http://www.collie-sheltie-club.cz/userFiles/rady/2014/bonitacni_rad_novy_2014.pdf.
Jestli je pes vhodný do chovu nebo není Vám zdělí až po úspěšném absolvování výstav na samotné bonitaci.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 10:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Je vhodny na uchovneni, nebo ma nejake ocividne vady? Dekuji za pripadnou radu.

Podle fotky těžko soudit, až výstava či bonitace vám řekne, zda je tento jedinec vhodný do chovu či nikoliv...

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 11:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.159

Fotka je delana za behu, jinak ma ouska sklopene.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.159

lesnížínka napsal(a):
Ne, že by mne zajímal chov šeltií, ale teď se do toho vložím i já, poněvadž vaše reakce a váš přístup se mi také nelíbí, jako většině zůčastněných. A co vlastně chcete poradit? Kde sehnat fenu, na kterou by si váš neuchovněný pes mohl skočit? Nic jiného totiž z vašeho příspěvku nevyplývá. A aby jste se nečertila, že je to tu nějaká chovatelská lobby, tak ne. Měla jsem dva papírové psy, ani jednoho jsem neuchovnila, poněvadž jsem je chtěla jen na mazly. Chodilo mnoho majitelů fenek, že by ta jejich mohla mít s naším psem štěňátka, protože je krásný. No tak to v žádném případě. Já produkovat bezpapíráky rozhodně nebudu. A vy, pokud máte jen trochu slušnosti a ohleduplnosti ke psům, pokud neuchovníte, tak to rozhodně nedělejte také. Jen plníte útulky...

Pokud chcete mit neuchovnene psy, to je vase vec. Myslim, ze by pes nebo fena alespon jednou za zivot mel mit stenata. Samozrejme s PP. To je muj nazor.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 11:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.159

Jsou i taci lide, kteri si neumeji predstavit, ze by od sveho milovaneho neuchovneneho psa nemeli stenatko a museli si kupovat za min 12000 nove stene. To se bohuzel deje a bude dit. Zvlaste, kdyz napriklad nemaji moznost psa uchovnit. Nerikam ze to podporuji, ale zkuste to ohlidat.

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Jsou i taci lide, kteri si neumeji predstavit, ze by od sveho milovaneho neuchovneneho psa nemeli stenatko a museli si kupovat za min 12000 nove stene. To se bohuzel deje a bude dit. Zvlaste, kdyz napriklad nemaji moznost psa uchovnit. Nerikam ze to podporuji, ale zkuste to ohlidat.

To pak tito lidé jsou s prominutim pitomci... protože množí zbytečně další psy, kterých je v útulku milión...

Mám 3 psy s PP (nic sem si kupovat za několik tisíc nemusela, já chtěla dané plemeno, takže ano, zaplatila jsem naprosto normální peníze za papíráka) a ani jeden není chovnej a umím si představit velmi dobře, že tu po nich žádný štěně nebude, proč? Protože za a) jsou tu jejich sourozenci, kteří jejich krev ponesou dál, za b) maj nějakou vadu - třeba můj berňák má vadu trikolory (nemá bílý čumák) a tuto vadu nehodlám šířit dál, atd atd...
A ano, všechny 3 psy naprosto normálně ohlídám

Neregistrovaný uživatel

24.5.2016 11:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.159

Myslím ohlídat lidi, kteří do toho jdou i přes vady atd.., samozřejmě vaše psi si snadno ohlídáte

24.5.2016 13:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Myslím ohlídat lidi, kteří do toho jdou i přes vady atd.., samozřejmě vaše psi si snadno ohlídáte

Ohlídat? Nemínám paní hlídat, jen se jí snažím vymluvit tu blbost s množením bezpapíráků. Oni ještě i existují lidé, kteří jsou zodpovědní, minimálně za své jednání. Pokud si pořídím psa, krom toho, že musím pohlídat, aby někoho nesežral jsem zodpovědná také za to, aby jeho potomci neplnili útulky. A můžete mi dopr...říct, proč by měl mít pes štěňata? Tak argumenty na fenu si ještě i umím představit, i když jsou dle mne zcestné, ale pes...to je kravina prvního řádu

24.5.2016 13:10
brebera

XXX.XXX.31.114

Pokud chcete mit neuchovnene psy, to je vase vec. Myslim, ze by pes nebo fena alespon jednou za zivot mel mit stenata. Samozrejme s PP. To je muj nazor.

Myslíte si to naprosto špatně. Ani pes a ani fenka nemusí mít nikdy štěňata. Zastaralý a dávno překonaný názor

24.5.2016 13:29
awake

XXX.XXX.115.72

A můžete mi vysvětlit důvod proč by měl mít každý pes a každá fena štěňata? K čemu je to dobré?
Co třeba zvíře se špatnou povahou (agresivní, bázlivé)? Co zvíře s dysplazií či luxací? Co zvíře s ataxií, slepé, hluché? I takové má mít štěňata byť je s PP? Do chovu by se měli dostat psi zdraví a povahově vyrovnaní. Takový kteří jsou přínosem pro plemeno.
Měla jsem fenu která měla RTG 0/0, splněn svod a super povahu. Na výstavě byla "jen" velmi dobrá a tak jsem se rozhodla jí neuchovnit i když by se v té době dala její štěňata prodat za 10 tisíc. Nechtěla jsem. K čemu by byla taková "průměrná" štěňata dobrá?
Měla jsem uchovněnou fenu, navíc import, nepříbuznou na psy v ČR a štěňata také neměla. Nyní mám import psa, také je uchovněný, je mu 7 a nekryl a krýt nebude. Nemá až tak super povahu a nevidím důvod proč ho zařazovat do chovu.

24.5.2016 15:31
balisek

XXX.XXX.131.211

Proč? K čemu vlastně? Nevím jak Vy, ale já si psa pořizuji především jako společníka a kamaráda. Jestli se extrémně povede, může se (ale také nemusí) třeba uplatnit i v chovu. Jestli z něj vyroste průměr, nevidím důvod rozšiřovat řady dalších průměrných štěňat.

Mám doma psa. Odpovídá standardu, dokonce na výstavách dostal pár výborných a jednoho vítěze třídy. Nemá však nic navíc, co by ho činilo chovatelsky cenným a zajímavým nebo čím by obohatil plemenný genofond. Je to zkrátka průměrný pes průměrné krve, jakých jsou v rámci plemene desítky. Tak proč by nutně měl mít alespoň jednou za život štěňata?

24.5.2016 16:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

balisek napsal(a):
Proč? K čemu vlastně? Nevím jak Vy, ale já si psa pořizuji především jako společníka a kamaráda. Jestli se extrémně povede, může se (ale také nemusí) třeba uplatnit i v chovu. Jestli z něj vyroste průměr, nevidím důvod rozšiřovat řady dalších průměrných štěňat.

Mám doma psa. Odpovídá standardu, dokonce na výstavách dostal pár výborných a jednoho vítěze třídy. Nemá však nic navíc, co by ho činilo chovatelsky cenným a zajímavým nebo čím by obohatil plemenný genofond. Je to zkrátka průměrný pes průměrné krve, jakých jsou v rámci plemene desítky. Tak proč by nutně měl mít alespoň jednou za život štěňata?

Aby byl hrdý otec..asi

24.5.2016 16:17

Zasadit strom...

24.5.2016 16:22
kniga

XXX.XXX.128.66

Vemte si kalkulacku a spociotejte si co by se stalo kdyb ykazda fena, kazdej pes mel stenata...'

Desiva cisla... Chtela jme Grace doprat stene, tak sjemji ho koupila :D a byla spokojena :).

24.5.2016 17:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

kniga napsal(a):
Vemte si kalkulacku a spociotejte si co by se stalo kdyb ykazda fena, kazdej pes mel stenata...'

Desiva cisla... Chtela jme Grace doprat stene, tak sjemji ho koupila :D a byla spokojena :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík