Zdravím všechny příznivce grifonků a brabantíků! Zakládám novou diskusi na toto téma, tito miláčkové si to určitě zaslouží a "archivní" stránky z roku 2006 jsou sice zajímavé, ale přece jenom neaktuální, a to rolování je taky otravné...
Hlásím se tedy jako velký příznivec, mám fenečku Stázku, bruselského grifonka, a zažíváme teď velmi vzrušující období. Máme čerstvě za sebou bonitaci a těsně před sebou ženicha a připuštění. Jak mi psala kamarádka, maturitu dcerunka zvládla, teď je na řadě svatba. Ještě že mám jenom syny, opravdu nevím, jak bych to zvládla s lidskou dcerou, i tohle jsou hrozný nervy. Adrenalin, ale krásný, snad to všechno vyjde, strašně se těším!
Zdravím!
Super, že jste založila toto téma. Já mám brabantičku Daisy, je to miláček, nejvěrnější bytost.
Škoda, že tu není smile srdíčko nebo tak něco.
Před šesti týdny porodila svá první štěňátka, tak mám doma veselo :)
Katka
http://brabantik.webnode.cz
Tak to moc blahopřeju! Kolik jich bylo? Vše bez problémů?
Já ještě pořád řeším ženicha, byla bych ráda, kdyby se pro nás narodila belgická holčička, tedy černá a chlupatá. A naši dva ženiši jsou hnědý a chlupatý; a černý a hladký. A tak nevím, který bude ten pravý. Jsou u jedné paní chovatelky, tak snad tu Stázku nechám, ať si vybere sama.
Jak to vypadá u vás s taťkou a dětičkami?
dasita
napsal(a):
Tak to moc blahopřeju! Kolik jich bylo? Vše bez problémů?
Já ještě pořád řeším ženicha, byla bych ráda, kdyby se pro nás narodila belgická holčička, tedy černá a chlupatá. A naši dva ženiši jsou hnědý a chlupatý; a černý a hladký. A tak nevím, který bude ten pravý. Jsou u jedné paní chovatelky, tak snad tu Stázku nechám, ať si vybere sama.
Jak to vypadá u vás s taťkou a dětičkami?
Trojička se narodila ..svatá trojice :))
U nás to bylo skvělý, tatínek je interchampion http://brabantik.webnode.cz/kryci-pes/ ..takže co lepšího jsme mohli na krytí získat :) no dobře, mohli jsme mít světového vítěze, ale to není potřeba. ICH stačí
Tak si najděte tatínka belgického chloupkáče a je to.. nebo žádný takový kvalitní není v ČR nebo v okolí?
Cítím se jako kacířka, když se bavím s chovateli. Já ale zatím (to "zatím" musím napsat, protože člověk nikdy neví) chovatelka nejsem. Je to moje velká záliba, důležitá část mého života, ale mám své hranice. Ty se týkají toho, kolik času a peněz jsem tomu ochotna věnovat. A v těchto mých hranicích vhodný belgičan není. Ale utěšuje mne, že brabantíci prý vylepšují v chovu srst, a to se nám docela hodí. Nechám tam prostě víc prostoru náhodě - předvídat, jaké variety se narodí se stejně moc nedá.
http://stazka.webnode.cz/
dasita
napsal(a):
Cítím se jako kacířka, když se bavím s chovateli. Já ale zatím (to "zatím" musím napsat, protože člověk nikdy neví) chovatelka nejsem. Je to moje velká záliba, důležitá část mého života, ale mám své hranice. Ty se týkají toho, kolik času a peněz jsem tomu ochotna věnovat. A v těchto mých hranicích vhodný belgičan není. Ale utěšuje mne, že brabantíci prý vylepšují v chovu srst, a to se nám docela hodí. Nechám tam prostě víc prostoru náhodě - předvídat, jaké variety se narodí se stejně moc nedá.
Stejně je to zajímavé.. že v jednom vrhu mohou být všechny varianty.
Má to ještě nějaké plemeno, nevíte?
mojipsi
napsal(a):
Mají to čínští naháči, to vím určitě a nevím jestli belgičtí ovčáci.
Grifonek je můj sen.
Jako že se narodí labutěnka i naháček i mezityp v jednom vrhu? ..máte pravdu, slyšela jsem o tom. Ale neviděla na vl. oči :)
Grifonek je Váš sen? A který - brusel nebo belgie? Já mám raději brabantíčky
Jj v jednom vrhu můžou být jak naháčci tak labutěnky a většinou i jsou, pokud se tedy nenakryjí labutěnka na labutěnku nebo naháč na naháče což se nesmí, moje kamarádk má chs naháčů tak to znám.
mě se líbí jak bruselský tak belgický, když tak bych si pořídila oba,momentálně mám 13 psů a vždy jsem měla smečku takže bych se nerozhodovala a pořídila všechny rázy tj 3
mojipsi
napsal(a):
Jj v jednom vrhu můžou být jak naháčci tak labutěnky a většinou i jsou, pokud se tedy nenakryjí labutěnka na labutěnku nebo naháč na naháče což se nesmí, moje kamarádk má chs naháčů tak to znám.
mě se líbí jak bruselský tak belgický, když tak bych si pořídila oba,momentálně mám 13 psů a vždy jsem měla smečku takže bych se nerozhodovala a pořídila všechny rázy tj 3
Proč se nesmí naháč na naháče nebo labuť na labuť?
Ty jo, třináct.. a další trojice k tomu:))) super. Jak to zvládáte - jste na to sama? To zvládání myslím.. jestli je stíháte všechny mazlit.
Já mám dva, totiž dvě, a zout se, když přijdu domů je pokaždé dobrodružství, jak mne vítají. Asi to chce úplně jinou výchovu a organizaci když jich je tolik.
stíhám, dělám 4 dny práce a 4 dny volna tak mám dost času. S grifonkama počkám, 13 je strop, už 11 byl strop, ale ty dvě poslední mám z útulku pinčici a krysařici 10 a 12 let, žily spolu, nechtěli je dělit, asi nic hezkýho nezažily, už jsou celkem v pohodě, mám je asi 4 měsíce.
jj jsem na to sama
Ahoj, přidávám foto mého belgičánka. Je taky, jako všichni grifonci a brabantíci úžasný. U nich to jinak nejde.
dasita
napsal(a):
Burunduk, vy máte brabantíka maminku, tatínka i všechna stěňátka? A kdy se vlastně pozná, která varieta štěňátko je? V kolika dnech či týdnech?
Mám maminku a štěňata.. tatínek je součástí jiné chovatelské stanice, patří mé kamarádce.
Jestli štěně bude brabantík nebo grifonek se pozná většinou v pěti týdnech.
Já mu je nedávno stříhala, sice né moc, jak je má černé, tak se bojím, ať nastříhnu moc. Ale dlouhé je nemá, to spíš jen něco zkresluje to foto.
Přidávám ještě jednu spací...... těch máme .
Stázka je fakt hrozná čůzička!!!
I když hárala ještě krátce, tak šla po psech jako divá, nastavuje se, doma obtěžuje Zaru - i lesbický sex je jí lepší než nic. Takže mne přesvědčila, že už je čas, byly jsme za ženichem. Holka užila, pak podruhé a radši tam pojedeme ještě jednou, protože fakt nevím... No která fenka si užije dokonce třikrát?!
Ženich je fešák, nakonec je to černý brabantík, tak doufám, že budou krásná štěňátka.
FOTO: Když Stázka někoho láká do postele, kdo by odolal.
Ano, stihly jsme to 25.9.
Zvu Vás na stránky, tam se o nás všelicos dočtete:
Jinak já už mám doma ticho po pěšině.. štěňata se rozprchla do nových domovů, je mi smutno...
debri
napsal(a):
JJ u čínanů se rodí ve vrhu obě variety.Ale u belgičáků ne.Meziverietní křížení je možné jen mimořádných případech.
Máme v jednom vrhu bruselskou fenku, belgickou fenku s pálením, belgického pejska s pálením, belgického pejska celočerného a černého brabantíka, Maminka je bruselačka, tatínek belgičan. Foto 28 dní po narození.
STÁZKA JE FAKT BŘEZÍ !
Včera jsme byly na ultrazvuku a ukázaly se tam dvě nebo tři kuličky. Jsem z toho celá naměko! A okamžitě mne napadá dalších milion věcí, které nevím. A tak pročítám na netu všechno možný, je ze mne zanícený lovec informací Odčervujete březí fenu? Přidáváte vitamíny do žrádla? Jaké máte zkušenosti s odhadem počtu štěňat a kolik se jich pak narodilo?
ATD... Je to RADOST
dasita
napsal(a):
STÁZKA JE FAKT BŘEZÍ !
Včera jsme byly na ultrazvuku a ukázaly se tam dvě nebo tři kuličky. Jsem z toho celá naměko! A okamžitě mne napadá dalších milion věcí, které nevím. A tak pročítám na netu všechno možný, je ze mne zanícený lovec informací Odčervujete březí fenu? Přidáváte vitamíny do žrádla? Jaké máte zkušenosti s odhadem počtu štěňat a kolik se jich pak narodilo?
ATD... Je to RADOST
Zeptejte se veta, mě řekl že mám odčervit před krytím radši ale taky jsem odčervovala březí
Smůla nejsmůlovatější, tak 3.11. jsme se ujistili, že Stázka opravdu bude mít štěňátka a 5.11. si zlomila pravou přední tlapku. Je po operaci, má tam šest šroubů a teď už poskakuje po třech.
Víc jsem toho psala na: http://stazka.webnode.cz/news/stazka-ma-zlomenou-tlapku/
Tak nám prosím držte palce, pěsti, packy, tlapky... budeme to potřebovat.
dasita
napsal(a):
Smůla nejsmůlovatější, tak 3.11. jsme se ujistili, že Stázka opravdu bude mít štěňátka a 5.11. si zlomila pravou přední tlapku. Je po operaci, má tam šest šroubů a teď už poskakuje po třech.
Víc jsem toho psala na: http://stazka.webnode.cz/news/stazka-ma-zlomenou-tlapku/
Tak nám prosím držte palce, pěsti, packy, tlapky... budeme to potřebovat.
ježiš jak se jí to stalo??? To mě moc mrzí tak držíme s ovčandou palečky, no to je na pytel!
Včera Stázce vyndali stehy a opět mne velmi důrazně upozorňovali, že nesmí skákat, běhat a pokud možno ani moc chodit. Hrozný režim! Stázka už je zase veselá a ráda by dováděla, ale moc to nejde.
Klec nám doporučoval vet, ale to by hýčkaná citlivka Stázka asi nepřežila. Když nejsme doma, tak jsou se Zarou v prostoru předsíň, hala, kuchyň, kde není kam skákat. Jsou zvyklé tou dobou spát, a zvlášť teď: Zara je starší dáma a Stázka březí. Když jsme doma tak ji buď někdo chová nebo je aspoň pod dozorem aby neskákala na postel a hlavně dolu z postele. A ven chodíme opravdu jenom venčit, na 5 - 10 minut a ještě ji nedovolím běhat a občas ji poponesu. Žádná sláva Nejlepší by prý bylo udržet tento režim 6 týdnů. To je asi tak do 14 dnů věku štěňátek, tak to snad nějak půjde zvládnout.
Už se nám to blíží, Stázka je dnes březí 57. den. Jsem zvědavá, kolik bude štěňátek. Na ultrazvuku byly vidět 2 - 3, ale přibrala 1,5 kg, z 3,5 na 5,0. To se mi zdá hodně - dá se podle toho něco odhadovat?
dasita
napsal(a):
Už se nám to blíží, Stázka je dnes březí 57. den. Jsem zvědavá, kolik bude štěňátek. Na ultrazvuku byly vidět 2 - 3, ale přibrala 1,5 kg, z 3,5 na 5,0. To se mi zdá hodně - dá se podle toho něco odhadovat?
To nikdy nevíte, můžou být 3 větší než pět menších štěňat.. snad to dobře dopadne a budou všechna v pořádku. Dejte pak vědět.
A na tu nožku našlapuje?
dasita
napsal(a):
Trošku kulhá, ale našlapuje na ni. Už je to měsíc po operaci, tak nejhorší snad máme za sebou.
Teda kromě toho, že dnes je březí 59. den a já jsem nervózní jako blázen.
Zkuste tu svou nervozitu utajit před fenkou, protože jak to přenesete na ni, tak jí moc nepomůžete.
Mějte veterináře na telefonu, nějakýho spolehlivýho, kterej bude schopen HNED přijet, jak probíhá porod u brabantíků nastudovaný určitě máte, tak teď nezbývá než vyčkávat, mně rodila fenečka brabantíka krásně sama, jen jsem sledovala, jak se to z ní sype, bála jsem se císaře, protože mě tím všichni strašili, ale dopadlo to dobře. Ono je to pak hra nervů majitele, když od prvního tlačení uběhnou dvě hodiny a štěně pořád nikde, tak jestli ještě pár minut vyčkat nebo už jet na císaře... přeju jí i Vám hodně štěstí.
Já snad nevěřím vlastním očím, když čtu na facebooku jaké štěně si člověk může koupit, pokud chce grifonka s PP
Více zde: Matýsek (EXXI-DOG-LOME) facebook: http://www.zkracovatko.cz/08cn
Když mi v sobotu 14.srpna,večer auto srazilo Bertíka,ani v nejmenším jsem netušila,že tím moje starosti a trápení teprve začaly..
Celá ubulená jsem druhý den volala paní,že chci jejího psa,kteréhi nabízí v inzerátu.Musím upřesnit,paní je v radě,a rozhodčí na výstavách..Ale samozřejmě,přijeďte,pejsek je zdravý,veselý,určitě děláte dobře a dám vám ho za symbol.cenu 5000.Tak jsem se s paní domluvila,že to musím trochu vstřebat a,že za týden přijedu.A v pondělí se jelo.Přijely jsme s mojí Alenkou do vesnice,do stavení,které smrdělo hnojem tak,že jsme se pak styděly jít si na benzině na záchod..(Alenka není žádná hvězda,ale nedala si tam ani nabízené kafe..
Paní přinesla v náručí pejska,který se pomalu ani nepohnul..Ale já ho chtěla,ikdyž se nám nezdál být úplně v pořádku,ale věřily jsme tomu,co paní K.tvrdila,že malej se jen bojí cizích lidí a takhle reaguje chválila ho do nebes,že když ho stihnu naučit na vodítku,můžeme s ním hned v říjnu na závody..
Ukazovala nám postoje,jak je zvládá a všechno kollem toho(Dnes už vím,že se Matýsek nejen bál,ale když je někdo přihloupější,tak bodejť by vám nestál,jak chcete) a nevěřte někomu,kdo má v grifouním spolku trochu slovo...
Ani to,že ta ženská měla doma snad 30psů a štěňat-jezevčíky,Bostoňačku se 7štěňaty,mopsici se 2,asi 5 čivav,3mimina grifonků,čivavu před porodem a dospělé grifonky, mě bohužel v tu chvíli neupozornilo na to,že to není normální. . .
Ale pak začalo jedno vyšetření za druhým a minulý týden se mi"sesypal".
,nejdříve se začal počůrávat,dostal synulox,po 2dnech v noci kaluž tmavě hnědé moči,lekla jsem se,že je to krev,ale 100%jistotu nemám,ikdyž myslím,že byla.Hned ráno jsme jeli na kliniku,tam si malýho nechali,na kapačkách,brali mu krev,několika násobně vyšší bílé a na hraně minima červené krvinky´,stopy urátů,podle sona malý játra,pejsek občas"zapomíná"nožičky,ale až na tenhle víkend,kdy jsem myslela,že umře,je hravý,žravý a milionový,i sestřičky a paní doktorka ho chválily do nebes,,že je prostě grifouní....teď ho máme doma a zdá se jako před týdnem,trošku hloupoučký,ale relativně v pořádku.Paní doktorka dělala několik testů z krve i z moči,teď čekám na výsl.leukocitů a ještě jedno vyšetření z lab.v Plzni,ale prý to vypadá podle výsledků na"portosystemický zkrat",takže ....A když jsem to té paní volala,žádný zájem,ani textovkou se nezeptala,jak to snáma je...:o(
Ještě bych chtěla dodat,že Matýska paní množitelka loni vůbec nenaočkovala,asi nebyl důvod.Nejdřív jsme mysleli,že byl Matýsek"jen"špatně živený,proto,byl tak hubeňoučký..
Člověk si řekne,vykrmíme si ho..Pak vám doktor řekne,on má parodontozu předních zubů...No,tak holt hvězda výstav z něj nebude..Pak se vám přestane líbit to grifouní prskání,protože po 12letech už člověk tohle zná..A na veterině při rtg zjistí,že má zřejmě zvětšené srdíčko,které mu tlačí na plíce...Dají mu kortikoidy a čekáte na další vyšetření..A o 4dny později se stalo to,co píšu nahoře.
Kdo má doma nějakého mazlíčka,nebo ten,komu umřel,ten ví,jaký jsou to starosti,stres,jak moc bolí,když nedokážete pomoct...Pomozte mi prosím v boji,proti množitelům psů,aby lidi nemohli vydělávat na utrpení,bolesti a beznaději jak těch"němých"tváří,kteří nikomu nic neudělali,tak nás,jejich pánů,kteří jim nedokážem pomoct.... pošlete prosím můj odkaz dál,svým přátelům,možná mi vaše podpora pomůže alespoň v tom,abych z tý bescity dokázala dostat alespoň nějaké prostředky na Matýskovo léčbu.Nevím,nakolik bude účinná,operace stojí 35000,ta by mu snad měla prý pomoct,ale sama,bez pomoci a podpory svých blízkých to nezvládnu...
Myslím si,že čím víc lidí o tom bude vědět,tím líp.Moc Vám všem děkuji...Verča
asi před 2 měsíci · Nahlásit
Tu zprávu z veterinární správy přečtete, když si ji uložíte v PC, bude větší. Ohromující rozměry chovného zařízení mě dostaly na kolena, fakt...box 160x330 cm, v něm boudička 160x100cm. Vznikne prostor 160x230 cm, v něm žije 5 francouzských buldočků. Ostatní plemena na tom nejsou lépe
Ješte kopiruji z facebooku:
(KVS samozřejmě"nic"nenašla.Nic zvláštního,když musí návštěvu ohlásit.Přesto,grifonci ve venkovních kotcích,boudách vycpaných slámou,o rozměrech si taky myslím svoje..A je jich tam podle mých info míň,než by mělo..16mopsů?No,bezvadý..bostonci,novinka!Buldočci!čivavky jezevci.Je mi vás všech,kdo pro svojí vlastní prdel tohle nevidíte,upřímně líto!!!Stodola/venk.kotce,)tak se v ČR chovají grifonci
a podle vet. správy je to OK
Máme štěňátka! Narodila se 8.12. a jsou to 3 kluci (2 červení a jeden bt) a 1 holčička (bt). Stázka porod zvládla na jedničku a teď se o ně krásně stará, je to nádhera!
dasita
napsal(a):
Máme štěňátka! Narodila se 8.12. a jsou to 3 kluci (2 červení a jeden bt) a 1 holčička (bt). Stázka porod zvládla na jedničku a teď se o ně krásně stará, je to nádhera!
Včera jsem na vás myslela, že Stázka je 63. den březosti. Velká gratulace k pěknému vrhu, napoprve je to parádaa Stázka je šikula.
Moc se taky připojuji ke gratulaci narození miminek a to ,že Vám fenečka umřela je smutné my jsme rodily včera a narodili se 2 pejsci oba mrtví tesi to bere moc smutně.Vám přeji at maminka má pro své kluky moc mlíčka a miminka at jen rostou a prospívají. eva a Tlamičky. moje web : grifonek-tamaguci.ic.cz
fijalka
napsal(a):
Moc se taky připojuji ke gratulaci narození miminek a to ,že Vám fenečka umřela je smutné my jsme rodily včera a narodili se 2 pejsci oba mrtví tesi to bere moc smutně.Vám přeji at maminka má pro své kluky moc mlíčka a miminka at jen rostou a prospívají. eva a Tlamičky. moje web : grifonek-tamaguci.ic.cz
Ach paní Fialová, to mě moc mrzí :((
Snad je přestane brzo hledat, je to trýznivé.
Máte krásnou smečku. Ta druhá zleva - to je má oblíbená - tzv. zálesačka ..? :) (nazvala jsem ji tak na výstavě tento rok v Ostravě, jestli si vzpomenete)
burunduk
napsal(a):
Ach paní Fialová, to mě moc mrzí :((
Snad je přestane brzo hledat, je to trýznivé.
Máte krásnou smečku. Ta druhá zleva - to je má oblíbená - tzv. zálesačka ..? :) (nazvala jsem ji tak na výstavě tento rok v Ostravě, jestli si vzpomenete)
ano vzpomínám si to víte ,že ano.Ted už je to lepší ,ale nechtěla večeřet ,aspon ztratí brzo mlíčko. Mendy (zálesáčka)ta by snad mohla mít miminka v létě ještě jí nemám uchovněnou ,ale ted jsem kryla Debinku tak doufám ,že se nějakých miminek dočkám.Mějte se moc krásně a spokojené a veselé vánoce eva a Tlamičky
Ahoj všichni brabantíčkáři a obdivovatelé tohoto plemene
už se tu dlouho nic nedělo, co je u vás nového?
Co fenka Stázka - jak se má? Nožka už je úplně v pořádku?
zdraví Kačka a Dejska
http://brabantik.webnode.cz
ahoj všichni jo jo už jsem tady taky dlouho nebyla.U mne je nové to ,že mám uchovněnou Leyllu a Mendy )zálesáčku) mendy ted hárala tak jsem kryli s našim Bondíkem (James Bond) tak uvidíme jestli budeme očekávat miminka.Jak jsem psala o vánocích ,že jsem kryla Debinku tak měla 3 miminka ,ale bohužel 2 hned umřela a zůstal 1 pejsek moc krásný brabantíček BaT a už je v těch nejlepších rukou jsem štastná ,že mám štěstí na super majitelé,protože to je pro chovatele kterému na odchovech záleží ta největší odměna.tak nám držte pěsti at mendy má miminka a vše to zvládneme pa pa Eva a všechny Tlamičky
Ahoj - přeju všem krásné jaro plné procházek!
Naše štěňátka už jsou u svých nových páníčků, dostávám od nich zprávičky, tak je to fajn, že vím, že se jim vede dobře. Nakonec byli tři a všichni brabantíci, já jsem pořád čekala, kdy konečně zachlupatí, a když nic nerostlo ani šestý ani osmý týden, tak jsem uvěřila Loučení bylo těžké, zvlášť s posledním kulíškem, který s námi byl ještě dva týdny po odchodu sourozenců. Pár dní po odchodu jsem trpěla, ale přešlo to a teď si říkám, že to za tu krásu odchovat štěňátka stálo. Byli (-la, ly, to je takový hezký stylisticky gramatický oříšek,
) a určitě pořád jsou prostě k sežrání! Dáša
Měli jsme teď doma těžké období, Zarunka ve 14 letech umřela, přestaly jí pracovat ledviny. Naše milovaná...
Stázka zůstala doma psího druhu sama, a to je život přece jenom o něco chudší. A tak už máme vybráno, zamluveno a 19.5. pojedeme pro belgickou b/t holčičku. Strašně se těším, věřím, že ji Stázka přijme za parťačku a bude zase veselo. Budu mít víc než týden dovolenou, budeme na chalupě a prostě to bude nááádhera!
Stázce 19.4. vyndali z nožičky šrouby a železa - nožka zase vyholená, jizva asi 7cm, ale teď už bude všechno perfektní jako před úrazem. Už ani nekulhá, pomalu najíždíme na normální režim. Prodlužujeme procházky, i když honičky má ještě zakázané. Malá přijde měsíc po operaci, tak to už budou moct spolu řádit. Tohle zlatíčko si za týden přivezeme domů
Paní Fialová, držím pěsti, ať jsou miminka.
Stázce přeju, ať se skamarádí s novou psí kámoškou.
ahoooj
všem brabantíkům a grifonkům zdar!
dasita
napsal(a):
Ahoj - přeju všem krásné jaro plné procházek!
Naše štěňátka už jsou u svých nových páníčků, dostávám od nich zprávičky, tak je to fajn, že vím, že se jim vede dobře. Nakonec byli tři a všichni brabantíci, já jsem pořád čekala, kdy konečně zachlupatí, a když nic nerostlo ani šestý ani osmý týden, tak jsem uvěřila Loučení bylo těžké, zvlášť s posledním kulíškem, který s námi byl ještě dva týdny po odchodu sourozenců. Pár dní po odchodu jsem trpěla, ale přešlo to a teď si říkám, že to za tu krásu odchovat štěňátka stálo. Byli (-la, ly, to je takový hezký stylisticky gramatický oříšek,
) a určitě pořád jsou prostě k sežrání! Dáša
Jee ten black and tanovej ! krásnej
Evi, věřím, že všechna smůla se štěňátky už je za Vámi a teď Vás čeká samá radost a naprosto zdravá maminka a miminka. Moc Vám to přeju!
Katko, dívala jsem se na Vaše stránky - Vaše Dejska má dnes svatbu! Držím palce ať všechno vyjde jak má a budete tady dvě holky v očekávání
Ahoj, Dáša
dasita
napsal(a):
Evi, věřím, že všechna smůla se štěňátky už je za Vámi a teď Vás čeká samá radost a naprosto zdravá maminka a miminka. Moc Vám to přeju!
Katko, dívala jsem se na Vaše stránky - Vaše Dejska má dnes svatbu! Držím palce ať všechno vyjde jak má a budete tady dvě holky v očekávání
Ahoj, Dáša
Ahoj!
jo jo, svatba vyšla :) Taková dvacetiminutová svatbička no
Jsem zvědavá, kolik bude štěňátek. Moc se těším.
Kačka
...ňák jsme zapadli
Jak se vám daří?
My netrpělivě očekáváme, jestli se potvrdí březost Dejsky.
burunduk
napsal(a):
díky
jo já taky a jak krásně umí fučet
..ale to jen nekdy, chvilkove, jinak to neni takovej ten fucak jak mops, a ani nechrape - u toho bych teda neusnula
si taky porid placicku
Já budu mít určitě nějakou placičku až budu stará a nebudu mít sílu na ty moje bejky .A představ si že jsem u nás viděla taky grifonka/brabantíka.Já furt nevím kterej je kterej ale je to ten zlatej,chlupatej z filmu s J.Nicolsonem.Akorát má dlouhej ocas.
Ahojky!
Moje krátká mateřská už skončila, bylo to báječné, ale krátké, ach jo. Bětuška je senzační, veselá, zvědavá, odvážná a přitom pohodářka. Stázka ji toleruje, spí v jednom pelechu, kradou si z misek, ale nějaké hraní s ní neprovozuje. Snad to brzo naskočí.
Co naše chovatelky v naději? Kdy máte termíny?
Dáša
tancoska
napsal(a):
Já budu mít určitě nějakou placičku až budu stará a nebudu mít sílu na ty moje bejky .A představ si že jsem u nás viděla taky grifonka/brabantíka.Já furt nevím kterej je kterej ale je to ten zlatej,chlupatej z filmu s J.Nicolsonem.Akorát má dlouhej ocas.
jo jo, určitě chtěj ..já jsem takhle několika důchodcům, co měli celej život boxery a pod. velký placičky, doporučila brabantíka, je to takovej miniboxerek vlastně, byli nadšení, že takovej pes vůbec existuje (dřív o něm neslyšeli), a brzo si brabantíka koupili nebo o něm vážně uvažují, protože už se prostě na velkýho psa necítili.
Ten, kterýho si viděla, to je bruselský grifonek :) ..dřív se směly kupírovat ocásky, mně se víc líbí s ocáskem.
Pro vysvětlení - černej s pálením dlouhosrstej a černej dlouhosrstej - to je belgický grifonek.
Hladkosrstej červenej, černej, černej s pálením - je vždycky brabantík ...moje láska
dasita
napsal(a):
Ahojky!
Moje krátká mateřská už skončila, bylo to báječné, ale krátké, ach jo. Bětuška je senzační, veselá, zvědavá, odvážná a přitom pohodářka. Stázka ji toleruje, spí v jednom pelechu, kradou si z misek, ale nějaké hraní s ní neprovozuje. Snad to brzo naskočí.
Co naše chovatelky v naději? Kdy máte termíny?
Dáša
Kolem 14. 7. by to mělo být, pořád sleduju (denně, někdy i víckrát za den :D ), jak to má Dejska v bříšku:
http://www.rr.sk/modules.php?name=preg_kal
Dejska hodně odpočívá a polehává, ale to může být taky díky tomu vedru a dusnu, co teď poslední dny je v OL.
Určitě si spolu začnou Vaše fenky brzo hrát.. myslím, že se teď teprv oťukávají.
Kač
burunduk
napsal(a):
jo jo, určitě chtěj ..já jsem takhle několika důchodcům, co měli celej život boxery a pod. velký placičky, doporučila brabantíka, je to takovej miniboxerek vlastně, byli nadšení, že takovej pes vůbec existuje (dřív o něm neslyšeli), a brzo si brabantíka koupili nebo o něm vážně uvažují, protože už se prostě na velkýho psa necítili.
Ten, kterýho si viděla, to je bruselský grifonek :) ..dřív se směly kupírovat ocásky, mně se víc líbí s ocáskem.
Pro vysvětlení - černej s pálením dlouhosrstej a černej dlouhosrstej - to je belgický grifonek.
Hladkosrstej červenej, černej, černej s pálením - je vždycky brabantík ...moje láska
Díky za vysvětlení ale musim říct že je to pro mě,laika,docela chaos v těch názvech.A teda asi bych ani nevěděla kterýho,kouzelný jsou všichni a ty kukadla a placičku maj taky všichni stejnou.Tak sílu zatím mám a doufám že při ní ještě dlouho budu.Takže času dost na rozhodování.Jinak fešanda na fotce vypadá krásně
tancoska
napsal(a):
Díky za vysvětlení ale musim říct že je to pro mě,laika,docela chaos v těch názvech.A teda asi bych ani nevěděla kterýho,kouzelný jsou všichni a ty kukadla a placičku maj taky všichni stejnou.Tak sílu zatím mám a doufám že při ní ještě dlouho budu.Takže času dost na rozhodování.Jinak fešanda na fotce vypadá krásně
Dík za pochvalu Vyřídím to Dejsce :)
Tak zas tak moc slozity to neni, hh ..proste jen 3 druhy. Jo, vsichni maji tu placicku a kukadla, ale prave u brabantiku je to nejvic viditelny, protoze nemaji vousky a dalsi chloupky na obliceji, tim jsou pro me nejkrasnejsi A libi se mi taky ta jejich tmava maska, ... ach ))
burunduk
napsal(a):
Dík za pochvalu Vyřídím to Dejsce :)
Tak zas tak moc slozity to neni, hh ..proste jen 3 druhy. Jo, vsichni maji tu placicku a kukadla, ale prave u brabantiku je to nejvic viditelny, protoze nemaji vousky a dalsi chloupky na obliceji, tim jsou pro me nejkrasnejsi A libi se mi taky ta jejich tmava maska, ... ach ))
A ty chlupatý se musej nějak upravovat?Stříhat nebo trimovat?
To je pravda, chloupky ze psů, co se trimují, nepadají.. to je výhoda.
Ale u brabantíků to není žádná hrůza, prostě normální 2x za rok línání.. aspoň u mé Dejsky. Jen občas v nelínacím období najdu chloupky.
Třeba k tomu vouskáčkovi taky někdy dospěju :)
Jinak - chci se zeptat - myslíte, že je potřeba jít na ultrazvuk, když na své fence vidím, že je březí? Stejně se neurčí počet štěňata.. a nechci ji zbytečně tahat na veterinu. Chodíte raději až pak na rentgen, abyste věděli počet štěňat?
Díky za reakce.
My jsme měli štěňátka jednou, na ultrazvuku jsme byli - a příště nepůjdeme, kromě mé zvědavosti, jestli opravdu ANO nevidím důvod. A na RTG jsme nebyli a tam bych příště taky nechodila. Dejska je nádherná! Dáša
dasita
napsal(a):
My jsme měli štěňátka jednou, na ultrazvuku jsme byli - a příště nepůjdeme, kromě mé zvědavosti, jestli opravdu ANO nevidím důvod. A na RTG jsme nebyli a tam bych příště taky nechodila. Dejska je nádherná! Dáša
Příště nepůjdete, že taky třeba část štěňat vstřebala nebo proč nepůjdete?
Já bych taky šla jen kvůli té své zvědavosti, hh :)
RTG je myslím dobré kvůli tomu, abych věděla, že z ní vyšla všechna štěňata. Nechci se mi ji pak vozit po porodu na veterinu a tahat ji od mláďat.. a veterinářku tahat k sobě domů taky, ta má svých starostí dost.
Dle mě je rentgen docela dobrej a neublíží - po tom 55. dnu.
Dejska je nádherná! -- ooooh, děkujeme, vyřídíme
burunduk
napsal(a):
Příště nepůjdete, že taky třeba část štěňat vstřebala nebo proč nepůjdete?
Já bych taky šla jen kvůli té své zvědavosti, hh :)
RTG je myslím dobré kvůli tomu, abych věděla, že z ní vyšla všechna štěňata. Nechci se mi ji pak vozit po porodu na veterinu a tahat ji od mláďat.. a veterinářku tahat k sobě domů taky, ta má svých starostí dost.
Dle mě je rentgen docela dobrej a neublíží - po tom 55. dnu.
Dejska je nádherná! -- ooooh, děkujeme, vyřídíme
Já teda nechovám ale moje chovatelka nechodí ani na jedno.Nechce fenu stresovat a musim říct že za ty roky co chová neměla problém.Taky vím že po sonu se nejedný feně štěnda vstřebala,jestli to bylo stresem nevím.A hlavně ani to sono není 100%,známá byla na sonu kde byla vidět 4 štěnda.Při porodu když bylo čtvrtý na světě si myslela že je konec ale nebyl,byli tam ještě tři.Nejlepší je mít v záloze veta kdyby náhodou a nechat se překvapit.
tancoska
napsal(a):
Já teda nechovám ale moje chovatelka nechodí ani na jedno.Nechce fenu stresovat a musim říct že za ty roky co chová neměla problém.Taky vím že po sonu se nejedný feně štěnda vstřebala,jestli to bylo stresem nevím.A hlavně ani to sono není 100%,známá byla na sonu kde byla vidět 4 štěnda.Při porodu když bylo čtvrtý na světě si myslela že je konec ale nebyl,byli tam ještě tři.Nejlepší je mít v záloze veta kdyby náhodou a nechat se překvapit.
Eště mě napadlo - na sono se přece nechodí, aby se zjistil počet štěňat. Na sono se chodí, aby se ověřilo, jestli je fenka březí.. ne? Tak to mám teda zažitý já. Sono nemůže myslím si odhalit přesně počet štěňat.. překrývají se tam a když spočítá vet. první, druhý, třetí a počítá dál, tak nemůže vědět, jestli to čtvrtý je fakt čtvrtý nebo je to to první.
Já jsem chtěla na rentgen ke konci březosti, abych věděla ten počet, abych byla po porodu klidná, že v ní nic nezůstalo. Ale prý i rentgen nemusí vše ukázat správně.
Prostě se mi nechce pak po porodu s Dejskou chodit na veterinu, tahat ji tam, když má být u mláďátek.
Tanci, ta chovatelka teda ani po porodu fenky s ní nejde na veterinu nebo nezavolá vet., aby přijela k ní fenku prohlídnout?
Díky.
burunduk
napsal(a):
Eště mě napadlo - na sono se přece nechodí, aby se zjistil počet štěňat. Na sono se chodí, aby se ověřilo, jestli je fenka březí.. ne? Tak to mám teda zažitý já. Sono nemůže myslím si odhalit přesně počet štěňat.. překrývají se tam a když spočítá vet. první, druhý, třetí a počítá dál, tak nemůže vědět, jestli to čtvrtý je fakt čtvrtý nebo je to to první.
Já jsem chtěla na rentgen ke konci březosti, abych věděla ten počet, abych byla po porodu klidná, že v ní nic nezůstalo. Ale prý i rentgen nemusí vše ukázat správně.
Prostě se mi nechce pak po porodu s Dejskou chodit na veterinu, tahat ji tam, když má být u mláďátek.
Tanci, ta chovatelka teda ani po porodu fenky s ní nejde na veterinu nebo nezavolá vet., aby přijela k ní fenku prohlídnout?
Díky.
Vet snad počítá podle toho jak vidí páteře nebo tak něco.Samozřejmě že se může zmýlit.Ale taky vím že na prvním sonu byla vidět štěňata a pak když se chovatelce zdálo že fena netloustne tak jela znova a už tam prckové nebyli,vstřebala je.Rentgen?No nevím ale u stafíků na něj nikdo nechodí.A ženská když čeká dítě tak na něj nesmí vůbec.Jinak co vím tak chovatelka je celou dobu u porodu,počítá placenty a myslím že říkala že se pozná jestli tam ještě štěně je.Fena má snad nutkání tlačit a když to nevyjde tak potom jede.Když je fena v pohodě tak je zbytečný jí stresovat jízdou na vet a brát od štěňat.Vždyť dřív nic takovýho nebylo a taky se rodili štěnda
tancoska
napsal(a):
Vet snad počítá podle toho jak vidí páteře nebo tak něco.Samozřejmě že se může zmýlit.Ale taky vím že na prvním sonu byla vidět štěňata a pak když se chovatelce zdálo že fena netloustne tak jela znova a už tam prckové nebyli,vstřebala je.Rentgen?No nevím ale u stafíků na něj nikdo nechodí.A ženská když čeká dítě tak na něj nesmí vůbec.Jinak co vím tak chovatelka je celou dobu u porodu,počítá placenty a myslím že říkala že se pozná jestli tam ještě štěně je.Fena má snad nutkání tlačit a když to nevyjde tak potom jede.Když je fena v pohodě tak je zbytečný jí stresovat jízdou na vet a brát od štěňat.Vždyť dřív nic takovýho nebylo a taky se rodili štěnda
Na ten rentgen se prave smi az po 52. dnu ..tak nejak, nevim to presne uplne.. pak je to pry bezpecny. Je to zajimavy, ze se to smi, kdyz u zenskych se rentgen vubec nesmi, kdyz jsou tehotny. Fakt zajimavy.
Jo placenty muzes pocitat, ale nekdy je fenka tak rychle sni, ze nevis nic :D
Ja jsem to poznala, ze Dejska uz netlacila.. ovsem pak po 3 hodinach zacala zase tlacit a dalsi stene! Kdo to mohl tusit. Rika se, ze pokud netlaci, je to v poradku ..ale kdyz tlaci a hodinu, dve se nic nedeje, ma se jet na veterinu. No je to hra nervuu.
Ja jsem pak Dejsku vyvencila a ona se starala o stenata a nejevila znamky mirne nervozity nebo ze by se chystala jeste rodit. Normalne jedla a pila a chovala se spokojene. Tak jsem usoudila, ze je to v poradku.
Jak se fenka chova, kdyz ma treba po porodu nejaky zanet nebo neco je spatne? Prestane se starat o stenata nebo prestane i jist a tak?
burunduk
napsal(a):
Na ten rentgen se prave smi az po 52. dnu ..tak nejak, nevim to presne uplne.. pak je to pry bezpecny. Je to zajimavy, ze se to smi, kdyz u zenskych se rentgen vubec nesmi, kdyz jsou tehotny. Fakt zajimavy.
Jo placenty muzes pocitat, ale nekdy je fenka tak rychle sni, ze nevis nic :D
Ja jsem to poznala, ze Dejska uz netlacila.. ovsem pak po 3 hodinach zacala zase tlacit a dalsi stene! Kdo to mohl tusit. Rika se, ze pokud netlaci, je to v poradku ..ale kdyz tlaci a hodinu, dve se nic nedeje, ma se jet na veterinu. No je to hra nervuu.
Ja jsem pak Dejsku vyvencila a ona se starala o stenata a nejevila znamky mirne nervozity nebo ze by se chystala jeste rodit. Normalne jedla a pila a chovala se spokojene. Tak jsem usoudila, ze je to v poradku.
Jak se fenka chova, kdyz ma treba po porodu nejaky zanet nebo neco je spatne? Prestane se starat o stenata nebo prestane i jist a tak?
No když máš všechno připravený u porodní bedny abys nemusela odbíhat tak by ti asi neušlo že sežrala jednu placentu ne?Ale jak říkám,nechovám a to co vím tak od chovatelky co mi vyprávěla.S tím tlačením to je jak píšeš,když tlačí nějakou dobu a nic tak určitě k vetovi.Ale může bejt i několik hodin interval mezi prckama.Když má fena po porodu nějakej problém tak se to určitě projeví teplotou,možná nechutenství.
Ahoj všichni ve spolek jak dvou tak čtyřnozí kamarádi dlouho jsem tu nebyla a konečně jsem se tu na chvíli dostala.Pěkně jsem si početla a tak se připojuji mou troškou jak se říká do mlýna
já chodím na sona jak kdy.Někdy se mi zdá u fenky ,že bych měla jít tak jdu.Jako právě ted u Tesinky.Nějak se mi nezdálo chování byla taková divná i když teplotu neměla .Podle jídla to člověk moc nepozná protože fenky které zabřeznou i nezabřeznou mají divné chutě a tak jsem s tesi raději šla a ejhle!!!!!! Všechno špatně zánět dělohy a v bříšku žádné miminka ,ale už skoro otrava krve a musela na operaci.Dnes je první den po ní cítí se už mnohem lépe a věřím ,že to holka všechno zvládne.Takže už žádná miminka nebudou od tesinky ,ale hlavní je přece jen Tesi.U mendy jsem na sono nešla ta mi připadá ,že je březí chová se taky jinak a má i chutě v jídle ,ale tak nějak normálně
.Je to velmi vše těžké poznat kdy je to OK a kdy ne.Hlavně dávám na svůj první pocit co příjde.Ten mě ještě nezklamal.Tak mějte se moc krásně a držte palečky jak Tesince tak naší Mendy at to hloky obě zvládnou pa pa Fialka a Tlamičky
tancoska
napsal(a):
No když máš všechno připravený u porodní bedny abys nemusela odbíhat tak by ti asi neušlo že sežrala jednu placentu ne?Ale jak říkám,nechovám a to co vím tak od chovatelky co mi vyprávěla.S tím tlačením to je jak píšeš,když tlačí nějakou dobu a nic tak určitě k vetovi.Ale může bejt i několik hodin interval mezi prckama.Když má fena po porodu nějakej problém tak se to určitě projeví teplotou,možná nechutenství.
Právě že Ti to může uniknout.. protože třeba rozdýcháváš štěně a další ona porodí a Ty nevíš, jestli tu placentu sežrala nebo ne. Fenky to dokážou ve dvou vteřinách, fakt hrozně rychle. Takže pak nemáš přehled. Přestože jsi pořád u bedýnky.
Jo, nechutenství, to by asi bylo.. když by byla fenka špatná.
Dejska mi právě spí hlavou na klávesnici, na té zápěstí podložce gelové :D
fijalka
napsal(a):
Ahoj všichni ve spolek jak dvou tak čtyřnozí kamarádi dlouho jsem tu nebyla a konečně jsem se tu na chvíli dostala.Pěkně jsem si početla a tak se připojuji mou troškou jak se říká do mlýna
já chodím na sona jak kdy.Někdy se mi zdá u fenky ,že bych měla jít tak jdu.Jako právě ted u Tesinky.Nějak se mi nezdálo chování byla taková divná i když teplotu neměla .Podle jídla to člověk moc nepozná protože fenky které zabřeznou i nezabřeznou mají divné chutě a tak jsem s tesi raději šla a ejhle!!!!!! Všechno špatně zánět dělohy a v bříšku žádné miminka ,ale už skoro otrava krve a musela na operaci.Dnes je první den po ní cítí se už mnohem lépe a věřím ,že to holka všechno zvládne.Takže už žádná miminka nebudou od tesinky ,ale hlavní je přece jen Tesi.U mendy jsem na sono nešla ta mi připadá ,že je březí chová se taky jinak a má i chutě v jídle ,ale tak nějak normálně
.Je to velmi vše těžké poznat kdy je to OK a kdy ne.Hlavně dávám na svůj první pocit co příjde.Ten mě ještě nezklamal.Tak mějte se moc krásně a držte palečky jak Tesince tak naší Mendy at to hloky obě zvládnou pa pa Fialka a Tlamičky
Tak ještě že to dobře dopadlo !
Tesinka a Mendy si teď budou chvíli užívat gaučové období, určitě se někde povalují a babsky si špitají - budoucí maminka s budoucí tetičkou. Úplně je vidím!
Já jsem teď mučitel malého štěňátka, trimuju a trimuju... Bětka je neuvěřitelný huňáč, kožichu už má dvě vrstvy - tak teď trimuju tu 5ticentimetrovou a asi dvoucentimetrové chmýří druhé generace nechávám. To půjde hned jak pod tím naroste další srst, snad už grifončí drsná. Bětce se to samozřejmě nelíbí, je to bojovnice a vztekloun kousavej. Jak ta se snaží mne zastrašit, to jsem ještě nezažila. Přitom je to jinak spokojená pohodářka. Možná to souvisí s tím, že je to bezproblémový sebevědomý pes - když se jí něco tolik nelíbí jako trimování, tak se vůbec nebojí bránit se i paničce. Ach jo, to trimování nás zničí!!! Jak mohli lidi něco takového vymyslet!
dasita
napsal(a):
Tesinka a Mendy si teď budou chvíli užívat gaučové období, určitě se někde povalují a babsky si špitají - budoucí maminka s budoucí tetičkou. Úplně je vidím!
Já jsem teď mučitel malého štěňátka, trimuju a trimuju... Bětka je neuvěřitelný huňáč, kožichu už má dvě vrstvy - tak teď trimuju tu 5ticentimetrovou a asi dvoucentimetrové chmýří druhé generace nechávám. To půjde hned jak pod tím naroste další srst, snad už grifončí drsná. Bětce se to samozřejmě nelíbí, je to bojovnice a vztekloun kousavej. Jak ta se snaží mne zastrašit, to jsem ještě nezažila. Přitom je to jinak spokojená pohodářka. Možná to souvisí s tím, že je to bezproblémový sebevědomý pes - když se jí něco tolik nelíbí jako trimování, tak se vůbec nebojí bránit se i paničce. Ach jo, to trimování nás zničí!!! Jak mohli lidi něco takového vymyslet!
Presne proto jsem si vybrala brabantika ... :)) trimovani by me znicilo. Rikaji, ze kdyz se pes trimuje, ze ho to neboli. Aha.. proc se teda u toho tak vztekaji a kousou? Kdyby je to nebolelo, tak v klidku stoji, ne? :)