Německý trpasličí pinč

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2010 14:44
Šošona

XXX.XXX.13.91

Moc všechny zdravím! Mám německého trpasličího pinče, kterému je nyní 5 měsíců a ráda bych si vyměňovala zkušenosti s někým, kdo toto plemeno měl nebo má.

1.10.2010 18:31
miila

XXX.XXX.14.114

Na téhle stránce najdete speciální pinčí fórum: http://www.best-forums.com/forums/pinc/list-cz.html , tak se připojte:)

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2010 21:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Šošona napsal(a):
Moc všechny zdravím! Mám německého trpasličího pinče, kterému je nyní 5 měsíců a ráda bych si vyměňovala zkušenosti s někým, kdo toto plemeno měl nebo má.

Nejsem úplně v obraze, ale mám dojem, že slučujete dva velikostní rázy. Německý pinč má v kohoutku kolem 50 cm. Trpasličí pinč kolem 35 cm. A velký pinč je vlastně dobrman. Podobné je to u kníračů : malý, střední a velký.

2.10.2010 17:08
conie

XXX.XXX.126.6

Zdravím a chtělo by to trochu se o své plemeno zajímat: německý pinč má v kohoutku od 45 do 50 cm, trpasličí pinč má max.kohoutkovou míru 30 cm. Na fotce máte 2 trpasličí pinče - fenky, které závodí v agility.

2.10.2010 18:12
burunduk

XXX.XXX.98.178

conie napsal(a):
Zdravím a chtělo by to trochu se o své plemeno zajímat: německý pinč má v kohoutku od 45 do 50 cm, trpasličí pinč má max.kohoutkovou míru 30 cm. Na fotce máte 2 trpasličí pinče - fenky, které závodí v agility.

Solidně nasvalenej ten červený :-)

3.10.2010 09:35
Šošona

XXX.XXX.117.166

Děkuji za odkaz na forum o pinčích.

3.10.2010 09:44
Šošona

XXX.XXX.117.166

Jinak ostatním, ano mám trpasličího pinče, děkuji za upozornění, myslím ale, že hned nemusíte být tak sarkastičtí. Spousta lidí používá termín "německý trpasličí pinč", ale samozřejmě, správně má být "trpasličí pinč". Myslela jsem si, že si zde o tomto plemeni s někým popovídám, ale asi jsem se bohužel mýlila.smajlík

3.10.2010 10:23
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

"Trpaslíčka" jsem nikdy neměla a musím říct , že jsem kdysi "něčím takovým" hluboce pohrdala.
Ted' znám jednu úžasnou - už 10letou fenku , občas ji mám na hlídání a mám ji moc ráda.
Je to osobnost , bystřejšího hlídače neznám - naprosto nic neunikne její pozornosti , je neskutečně komunikativní, oddaná
majitelce , je vychovaná. Myslím , že pinčík a krysařík jsou ideální pejsci do městských bytů.
Příjemná je i "údržba" - praktická srst..:-)

3.10.2010 19:42
conie

XXX.XXX.126.6

Zdravím. Neberte upozornění jako něco špatně myšleného. Jen pokládám za prvotní znát přesný název svého plemena. Pokud se skutečně o plemeno zajímáte a chcete si o něm povídat, je to docela nutné.
Jinak trpasličí pinčové jsou úžasná zvířátka. Jsou akční, neúnavní, učenliví, kontaktní, jen trochu tvrdohlaví. Naše dámy jsou i dost dominantní, ale nechají se zvládnout bez problémů. Jinak si taky ráda popovídám o oblíbeném plemenu. Červená fenka je Dianna z Rožnovského Ranče, chovná fena, 3 letá, velmi nadaná závodnice v agility. Zároveň je to báječný mazlík, dobře vychází s ostatními pejsky a miluje kočičky, se kterými si ráda hraje.

3.10.2010 19:51
conie

XXX.XXX.126.6

5letá fenka černá s pálením Jessica, výborná v agility, složené zkoušky ZOP na 99 bodů.

3.10.2010 19:53
conie

XXX.XXX.126.6

Ještě jenou Dianna, domácky Dájenka.

3.10.2010 19:54
conie

XXX.XXX.126.6

A naše pinčí dámy při domácím odpočinku....

3.10.2010 20:01
conie

XXX.XXX.126.6

JInak, co setýká výchovy a výcviku pinčů, vždy jen po dobrém a být DŮSLEDNÍ. Pinč je velmi inteligentní, takže ihned odhalí lidskou slabost a využije ji. Rychle pochopí, koho skutečně poslechnout musí a kdo to nemyslí až tak vážně. Rozhodně zdarvý pinč není žádný gaučák, ale sportovec tělem i duší. Jessica miluje např. potlesk při závodech, vyloženě si ho užívá a předvádí se jako modelka, Darinka zase na parkuru má černo před očima, vnímá jen překážka a svého psovoda, nic jiného. Je to takový malý magor do běhání. Obě jsou téměř k neutahání, jen nemilují mokro a zimu.

3.10.2010 20:05
conie

XXX.XXX.126.6

Ještě jednou domácí pohoda...

3.10.2010 21:46
dejna

XXX.XXX.4.193

Když už se chcete dohadovat o názvu, tak správně je to malý hladkosrstý pinč.:-)
Je u nás nějaká chs, která se zaměřuje i na zdraví? A na co si dát u pinčla vůbec pozor? Napadá mě tak luxace pately.

3.10.2010 22:09
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

- luxace pately a viděla jsem i lysiny v srsti . . . zuby , uši , oči - v pořádku . . . .(dokonalost sama)
CHS neporadím , viděla jsem je v klecích , byla jsem otřesena . . . .(s PP)

4.10.2010 00:28
miila

XXX.XXX.14.114

dejna napsal(a):
Když už se chcete dohadovat o názvu, tak správně je to malý hladkosrstý pinč.:-)
Je u nás nějaká chs, která se zaměřuje i na zdraví? A na co si dát u pinčla vůbec pozor? Napadá mě tak luxace pately.

:-)) malý hladkosrstý pinč??? Můj 2,5letý pinč má tedy opravdu v průkazu původu uvedeno plemeno TRPASLIČÍ PINČ, což je doslovný překlad z německého zwergpinscher. Někteří chovatelé název malý hladkosrstý pinč občas ještě upřednostňují, možná z důvodů, že trpasličí může evokovat miniaturní, což pinč rozhodně není:-))
U trpaslíků nejsou žádná povinná vyšetření pro chov, ale spousta (brzy snad už většina:-)) jich má vyšetření luxace pately, popř. očí. Pinčové jsou obecně velmi zdravé plemeno, ale přece jenom bych vybírala štěně od vyšetřených rodičů. Z kožních problémů se může objevit plíseň nebo demodex...

4.10.2010 07:34
Šošona

XXX.XXX.13.91

Máte krásné pinče, já jsem vždy měla velké psy, ale pak tomu chtěla náhoda a máme s přítelem pinče. Ben je bez PP, je mu 5 měsíců, ale je to úžasný pes. Právě se mi na tomto plemeni líbí to, že to opravdu nejsou žádní gaučáci, ale akční pesani. Moje matka má krysaříka a je to úplně o něčem jiném.
Jen s jedním máme trošku problém a to, že Beník mi spouští hrůzu na některé lidi a děti. Přitom s ním chodím do rušného prostředí, ale když třeba sedíme v restauraci tak začne hned hlídat a kdo tam přijde nový, tak ho hned vyštěkává, to samé dělá i někdy v parku. Když ho okřiknu, tak přestane, ale příště to udělá zas. Tak s tím bych potřebovala poradit, jak správně na toto chování, co dělám špatně. Děkuji!:-)

4.10.2010 07:45
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Je to zřejmě individuální . Fenka , kterou občas hlídám se velmi často pohybuje (odmalička) v poměrně rozvětvené rodině ,
je na společnost a pohyb mnoha lidí i dětí zvyklá. Venku si nevšímá nikoho.

4.10.2010 08:22
Šošona

XXX.XXX.13.91

No Beník je od mala mezi docela dost lidmi, tak bych právě předpokládala, že nebude lidi zaštěkávat, ale asi tak od 3 měsíců začal, ale tak nevím. Nedělá to samozřejmě na všechny, možná to bude v tom, že dost hlídá, opravdu nevím.

4.10.2010 08:24
Šošona

XXX.XXX.13.91

A tady mu ještě ouška nechtěla stát.

4.10.2010 19:58
conie

XXX.XXX.126.6

dejna napsal(a):

Tak dle FCI jedině trpasličí pinč, nikoliv pinčl.smajlík

4.10.2010 20:04
conie

XXX.XXX.126.6

Šošona napsal(a):
Máte krásné pinče, já jsem vždy měla velké psy, ale pak tomu chtěla náhoda a máme s přítelem pinče. Ben je bez PP, je mu 5 měsíců, ale je to úžasný pes. Právě se mi na tomto plemeni líbí to, že to opravdu nejsou žádní gaučáci, ale akční pesani. Moje matka má krysaříka a je to úplně o něčem jiném.
Jen s jedním máme trošku problém a to, že Beník mi spouští hrůzu na některé lidi a děti. Přitom s ním chodím do rušného prostředí, ale když třeba sedíme v restauraci tak začne hned hlídat a kdo tam přijde nový, tak ho hned vyštěkává, to samé dělá i někdy v parku. Když ho okřiknu, tak přestane, ale příště to udělá zas. Tak s tím bych potřebovala poradit, jak správně na toto chování, co dělám špatně. Děkuji!:-)

Beník je ještě štěně, které je potřeba zvykat na vše. Pokud štěká, nejlepší je zabavit ho něčím jiným, podstatně zajímavějším než důvod ke štěkání. Pak taky začít učit povel "štěkej", na který navazuje povel "ticho" (nebo vaše povely s podobným významem). Lze to vše naučit, chce to trpělivost, důslednost, najít to, co právě na toho vašeho platí - na některé pamlsek, na jiné hračka, aportek. Také počítejte s tím, že ve psí pubertě to Ben zkusí znovu a znovu, aby zjistil, co vše mu projde a kdo bude šéf.

6.10.2010 12:33
Šošona

XXX.XXX.13.91

Zkusím ho odlákat na pamlsky nebo má taky dost rád balonek. No, musím se asi opravdu obrnit trpělivostí. :-)

6.10.2010 12:34
Šošona

XXX.XXX.13.91

11.10.2011 22:30
niki.26

XXX.XXX.184.101

Dobrý den,

otevírám znovu toto fórum s dotazem. Měli jsme dříve fenečku z útulku, s největší pravděpodobností trpasličího pinče, s černým pálením. Bohužel jsme o ni časem přišli, a máma je nyní bez pejska. Chci ji k narozeninám koupit štěňátko trpasličího pinče, jen by mě zajímalo, jak je to s oušky? Ta naše fenečka je měla skoro neustále dolů, nebo stažené do strany, pinčové na fotkách je mají vztyčená. Jak tedy bude pejsek nakonec vypadat? Vím, že je to nereálné, ale chtěla bych pokud možno mamince sehnat úplně stejného pejska... Moc děkuji za odpověď

12.10.2011 10:35
laponka

XXX.XXX.14.133

Kupte mamince štěně s PP a chovatele se na vše vyptejte:-) Nejlépe už předem. Pokud koupíte ,,něco´´ se pinčovi podobá, nemůžete čekat, že uši budou zcela dle standardu. Ale můžou samozřejmě být. Tím jsem chtěla jen napsat, že známá koupila štěně pinče šmrncnuté bůhvíčím a uši to mělo jak baset. Lepila, lepila a pořád dokola a nakonec stejně nestáli.
Doporučuji vybrat dobrou chovku a už začít zpovídat chovatele a popřípadě si štěně rezervovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík