luciesa2
napsal(a):
Ahoj,chci se zeptat jaké ceny se pohybují těchto psíků s PP našla sem totiž nabídku na štěňátka bez PP za 7000 Kč a zdá se mi to opravdu hodně na to že sou bez PP sice sou oba rodiče k vidění ale i tak díky za info
Tak to je hustá cena. Teď jedou tak od 2000,- ! Ale tak cenu si mužou říct jakou chtěj, je to jejich věc noo. S PP od 8000kč .
Ps:
Proč se množej bezpapíráci? Protože je zájem. A proč je o ně takový zájem? Protože jsou levní (až na vyjímky jako je tato haha). A protože si někteří lidi myslí že PP jsou jen kvůli výstavám, tak proč by si kupovali pp když na výstavy nechtěj? Je to jen neznalost, šetřivost. Moje mamka tomu taky nerozumí, takových lidí je spouta... se mě zeptala- a za kolik si koupím ty papíry?? :))) Ale tak můžete jim to vyčítat nebo vysvětlit, jiná možnost není. Tím ale nechci rozvíjet debatu o psích občankách. 7000,- je dost, zajímalo by mě jestli prodaj, to bylo tak před 5ti lety tohle
ilisek
napsal(a):
Fakt nechápu proč se ve všech plemenech tolik množí bezpapíráci:o(((((
Důvodů je samozřejmě jako vždy několik:
1. Poptávka a nabídka
2. Relativně snadný vedlejší nedaněný příjem
3. PRAVIDLA klubů chovatelů, vlastnících razítko k průkazům
ad 1. Poptávka vysoká - nejsem sociolog, ale řekla bych, že zvíře nahrazuje ve společnosti nedostatek kvalitních vztahů
ad 2. Myslím, že není potřeba rozebírat.
ad 3. Kluby jsou v mnoha případech uzavřená společnost. Nepustí Vás mezi sebe lehce, abyste jim oficiálně nekazil chov s nekvalitním jedincem. Časté je trestání tzv. vyloučením při připuštění plemeníka s nechovnou fenou. A feny se uchovní jenom členům, se kterými jsme v klice spojeni. A ti množí a vydělávají.
Sama vlastním zcela perfektní fenu, která nebyla přijata k chovu a víceméně pro chov nevhodného psa, který má statut plemeníka. Štěňata neprodukuji vůbec, ale kdyby se to stalo, vím, že by nebyl problém se "napakovat", protože mám málopočetné a velmi obdivované plemeno. I když jak znám naší rodinu, byl by boj o to, kdo zůstane doma, nejlépe všichni.
Regina