Krmeni - prechod mezi prichutemi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2010 15:44
usajka

XXX.XXX.113.46

Chtela bych se zeptat, zda kdyz prechazim napr od Acana Light na Acana Pacifica, mela bych to svym psum zacit michat postupne, nebo zda takto v ramci jedne znacky mohu prejit naraz? Dekuji

16.10.2010 20:06
denulka

XXX.XXX.61.55

Já teda obvykle v rámci jedné značky střídám příchutě, ale z Acany light na Pacificu bych přecházela postupně vzhledem k tomu, že neobsahuje obiloviny a má více tuků.

16.10.2010 20:07
denulka

XXX.XXX.61.55

A ještě se zeptám, zhubli vám něco psi na té lightce? Díky

17.10.2010 10:47
usajka

XXX.XXX.113.46

tak ja jim prave ty prichute docela stridam, treba v lete, protoze nemaji tolik pohybu jako v zime (kdyz je metr a pul snehu a spi venku, v kotci), tak ikdyz meli minuly rok pravidelny pohyb, byli tlustsi, letos, kdyz meli lightku, tak zustali v dobre kondici :-)

23.10.2010 18:08
teriinka222

XXX.XXX.91.130

denulka napsal(a):
A ještě se zeptám, zhubli vám něco psi na té lightce? Díky

Já bohužel nevím jak Acana ale na Brit care light pes hubl krásně, pozvolna a fakt to na něm bylo znát s jinými lihgt bohužel zkušenost nemám. Tak se onlouvám;-)

23.10.2010 18:11
teriinka222

XXX.XXX.91.130

Jo a přechody mezi příchutěmi dělám vždy průběžně. Přimíchávám až zůstane čistá nová příchuť, je to pro psa určitě přirozenější a není na tom nic složitého, takže není důvod to tak nědělat.:-)Navíc můj pes by rychlý přechod asi nesnesl, ale někomu to nedělá problém.

peťa90

9.2.2013 09:35
peťa90

XXX.XXX.161.8

Dobrý den,
můžu se zeptat, myslíte, že tedy není špatné takhle střídat příchutě? Vím, že není vhodné (nebo sem to aspoň četla) střídat různé značky. Přemýšlela jsem nad příchutěmi, jednou tu a jednou tu a pak třeba jednou obilnou a jednou bezobilnou. Abych jim zas neudělala moc guláš

9.2.2013 10:29
davidka

XXX.XXX.107.205

peťa90 napsal(a):
Dobrý den,
můžu se zeptat, myslíte, že tedy není špatné takhle střídat příchutě? Vím, že není vhodné (nebo sem to aspoň četla) střídat různé značky. Přemýšlela jsem nad příchutěmi, jednou tu a jednou tu a pak třeba jednou obilnou a jednou bezobilnou. Abych jim zas neudělala moc guláš

Proč bys nemohla střídat různé značky? Ty jíš taky pořád to samé?
S přechodem mají problém právě jen psi, které navykneš (tedy jejich žaludek) na pořád stejné složení.
Kdo krmí pestře, střídá krmivo, tak problém nemá.

To je pořád dokola. To, že se nemá měnit značka je jen tah výrobce, aby si udržel zákazníky. Jiný důvod k tomu není. Chce to jen použít rozum.

Přidejte reakci

Přidat smajlík