Hárání prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2010 17:58
luciesa2

XXX.XXX.12.137

Ahoj nerada bych aby mě tu někdo odsuzoval nebo myslel že nejsem normální jen by mě zajímalo jestli někdo z vás má zkušenosti s tím když fenka delší dobu nehárala zda někdo máte zkušenosti s nějakým ať už homeopatickým nebo chemickým přiblížením hárání (tz. aby fenka začala hárat nebo aby se skrátila doba čekání na hárání) popřípadě jaké zkušenosti a s jakými přípravky a zda fenka po přípravcích zabřezla a zda jí to nějak neublížilo a podobně děkuji všem za odpověď

1.11.2010 19:17
bilkson

XXX.XXX.241.38

luciesa2 napsal(a):
Ahoj nerada bych aby mě tu někdo odsuzoval nebo myslel že nejsem normální jen by mě zajímalo jestli někdo z vás má zkušenosti s tím když fenka delší dobu nehárala zda někdo máte zkušenosti s nějakým ať už homeopatickým nebo chemickým přiblížením hárání (tz. aby fenka začala hárat nebo aby se skrátila doba čekání na hárání) popřípadě jaké zkušenosti a s jakými přípravky a zda fenka po přípravcích zabřezla a zda jí to nějak neublížilo a podobně děkuji všem za odpověď

Mě fena nehárala rok. To mi bylo divné, šla jsem k vetovi, ten odebral krev a poslal na užšší rozbor. Zjistili jí špatnou činnost štítné žlázy. Tedˇmusí brát do smrti denně prášky. A hárá pravidelně co půl roku. A z bylinek na to něco existuje,ale za boha si nevzpomenu co.

1.11.2010 19:29
czizecka

XXX.XXX.106.200

luciesa2 napsal(a):

A co máte za rasu? Některé hárají jen jednou ročně. Mě zas mladá hárala teĎ podruhý po 4 měsících ale prý se to stává když je fena ještě mladá

1.11.2010 19:37
luciesa2

XXX.XXX.12.137

Bernskou salašňačku letos 4 letou vždycky hárala po půl roce ale letos prostě klap jako kdyby byla vykastrovaná tak mě eště napadlo protože druhou fenku sme museli nechat vykastrovat kůli zánětu dělohy a zánětu mléčných žláz jestli to s tím nemá něco společného ale asi je to blbost fence je 13 let a kastrovali sme jí před dvěma roky a to ta berňačka hárala normálně a kždých půl roku slyšela sem že třeba když je více fenek pohromady že přizpůsobují hárání tak aby hárali skoro na stejno ale zdá se mi to jako hloupost byli sme s berňačkou na sonu a vše je tak jak má být a je vše v pořádku i krev byla v pořádku tak už nechápu nejhorší je že už přestávám věřit i vetovi sem s toho jelen proto hledám nějaký způsob ať už homeopatický (bylinky) nebo něco jinýho

1.11.2010 19:47
czizecka

XXX.XXX.106.200

luciesa2 napsal(a):
Bernskou salašňačku letos 4 letou vždycky hárala po půl roce ale letos prostě klap jako kdyby byla vykastrovaná tak mě eště napadlo protože druhou fenku sme museli nechat vykastrovat kůli zánětu dělohy a zánětu mléčných žláz jestli to s tím nemá něco společného ale asi je to blbost fence je 13 let a kastrovali sme jí před dvěma roky a to ta berňačka hárala normálně a kždých půl roku slyšela sem že třeba když je více fenek pohromady že přizpůsobují hárání tak aby hárali skoro na stejno ale zdá se mi to jako hloupost byli sme s berňačkou na sonu a vše je tak jak má být a je vše v pořádku i krev byla v pořádku tak už nechápu nejhorší je že už přestávám věřit i vetovi sem s toho jelen proto hledám nějaký způsob ať už homeopatický (bylinky) nebo něco jinýho

Ale jo já tomu věřím, znám spoustu fen co spolu žijí a hárají plus minus nastejno. Je to tak i u ženskejch v jedný domáctnosti jsem si všimla fakt...

1.11.2010 19:59
luciesa2

XXX.XXX.12.137

s tím háráním tomu věřím taky ale to že jedna fenka nehárá aby druhá přestala taky to se mi zdá jako blbost kor když ta starší nehárá druhým rokem a tamta hárala normálně takhle to bylo myšlený :-)

2.11.2010 06:34
mata

XXX.XXX.80.144

luciesa2 napsal(a):
s tím háráním tomu věřím taky ale to že jedna fenka nehárá aby druhá přestala taky to se mi zdá jako blbost kor když ta starší nehárá druhým rokem a tamta hárala normálně takhle to bylo myšlený :-)

Jak je to dlouho, co měla hárat a nehárala?
A jste si na 100% jistá, že neměla např. skryté hárání?
Pak mě ještě napadá, nenechávala jste ji před háráním očkovat, nebo nedělo se něco jiného? Nebyl nachlazená apod.? To všechno totiž hárání ovlivňuje :-)

2.11.2010 08:40
efka

XXX.XXX.40.135

Moje fena taky spíš nehárala než hárala... teda poprvé hárala ve dvou letech a teď dva roky nic. Zdravotní problém nemá žádný, dle veterinářky na to akorát nemá čas... A ukázalo se že vetka fakt měla pravdu. Čubina je velice převelice aktivní, závodí v agility, hodně trénuje, běhá dogtreky, chodí na horské túry - figuru má úměrnou zátěži, takže je spíš hubenější, velmi výrazně nasvalená, ani gram tuku... Bohužel před několika týdny se vážně zranila, a tak jí už více než měsíc držíme v klidu - žádné házení míčků, venčení jen na čtvrt hodinky, tréninky a výlety padly taky. Za tu dobu maličko nabrala (přece jen její energetický výdej je teď zanedbatelný) a teď nám začala hárat... prostě teď když se nudí, na to konečně má čas :-)

2.11.2010 12:53
luciesa2

XXX.XXX.12.137

Tak fenku sem před očekávaným háráním ani neočkovala a ani neodčervovala na to si dávám pozor,nachlazená taky nebyla a ani není nehárala se dýl jak rok proto sem s toho na nervy protože se mi todle u ní vživotě nestalo jak říkám vždycky se hárala pravidelně po půl roce až prostě teď tenhle rok nějakým způsobem a nevim proč nehárá naposled se hárala loni v létě přesnějc v červnu a od té doby prostě nic jak kdyby utlo pohyb si volí sama tak jak chce,chodíme na procházky bez vodítka takže pobíhá okolo mě ale dál jak na 5 metrů se nevzdálí podvyživená a ni extrémě hubená není má nějakých 63 cm v kohoutku a váhu má na asi 59 kgžebra jí nejsou vidět ale zároveň ani podle veta není obézní je sice mohutná ale to je kostrou a chlupama ale jinak je tak jak by měla být krmím pouze granulemi od Bosche a nebo Eucanobu pokud nemohu sehnat Bosch pro velká a obří plemena přidávám i něco na klouby maso s rýží má poze jednou za měsíc a nebo v zimě jí jednou za týden vařím kuřecí s rýží nebo ryby s rýží jinak opravdu jen ty granule pokud by měla skrytou říji tak si myslím že sousedovo pes by to i tak asi poznal ale právě že nic já už si s tím vážně nevím rady sono který se dělalo bylo v pořádku odběry krve taky dokonce se dělal i stěr,fenka se moc nenamáhá spíš pokud může tak sedí u lidí a nechá se drbat ale líná taky není nevim v čem to může bejt a co by mi mohlo pomoct.... nebo ne mě ale jí...

3.11.2010 07:53
bilkson

XXX.XXX.241.38

Mě fena nehárala přes ro. bylo mi to divné, protože všechny moje feny hárají v pohodě - co půl roku. Šla jsem tedy s tou nehárací k vetovi. Ten jí udělal rozbor krve, který i poslal na odborné vyšetření na štítnou žlázu do Plzně. Výsledky špatné. Špatná funkce štítné žlázy. Byly ji hned nasazeny léky. Na celý život. Po třech měsících podávání léků fenka opět hárala....

3.11.2010 09:02
davidka

XXX.XXX.235.194

Hárání je věc hormonální, pochybuji, že pomůže homeopatikum. Asi by to chtělo speciální vyšetření hladiny hormonů a vůbec celkové vyšetření, jestli v těle funguje vše jak má.
Pokud je třeba fena hodně hubená, někdy pomůže, když nějaký kilečko přibere.

Přidejte reakci

Přidat smajlík