Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2010 12:16
lesterka

XXX.XXX.143.49

Tak jsme si přinesli před 14 dny domů malou plyšovou hovawartí kuličku, ráda bych zjistila, jestli jsou tu stejně postižení jedinci a probrala s nimi strasti i slasti života s hovíkem :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2010 12:51

hovawart je diagnóza:) Mám dva a výhledově si chci koupit dalšího

10.11.2010 13:48
lesterka

XXX.XXX.143.49

:)) Tak to je pěkné...:)) mám takový dotaz, taky si se svými psi měla problém s nedůvěřivostí? Našemu jsou teprve 2 měsíce, ale jakmile ho chce pohladit cizí člověk, tak ucukne, mi přijde, že se prostě bojí. Tak jestli je to u nich normální.

10.11.2010 14:00

jo, ty dvě co mám jsou právě takové. Ale znám i hovíky co takoví nejsou.

V plemenném standardu je hovawart popisován jako nedůvěřivý a odtažitý a myslím si, že hlídací pes nikdy nemůže být labrador co se mazlí z každým...ale vyloženě bát by se neměl. Ale mezi hovawarty v ČR jsou i bojavější linie. S tím těžko něco uděláte, můžete ho tahat všude možně a nechat hladit, ono to potom nebude tak vidět, ale v tom psovi to je. S žádnou z holek nejdou dělat obrany, figuranta se bojí. Potom máte hovíky, co koušou výborně. I proto jsem se rozhodla vykašlat se na štěňata od mladší čuby a radši si přivezu štěně od jinud a budu doufat, že natrefím na vyrovnanější kus.

10.11.2010 14:22
carjack

XXX.XXX.243.142

Ahojky.Taky jsem postižený hovíkomaniak,ale ještě i kavkazomaniak./zatím vlastním jen 2 hovíky a na kavkaze už se delší dobu chystám).Naši hovíci jsou oba nedůvěřiví,ale časem začali rozlišovat situace a uklidnili se.Někteří to v sobě mají více a jiní méně.Teď máme 10 měs.černoznakatou slečnu a ta začala být v pubertě nepřiměreně lekavá a bojácná.Jako mimino byla pořád ve střehu a na každého štěkala.Teď se všeho venku bojí,nejvíc kolemjdoucích lidí a hlavně chlapů.Doufám,že jí to zase přejde a srovná se.Ptala jsem se i zkušených chovatelů a ti mi potvrdili,že taková přechodná doba v chování může nastat.Štěňátko pořád socializujte a socializujte.Čím více podnětů/přiměřených / budete pejskovi předkládat,tím více bude v pohodě.Náš pes/nyní 6 let/ byl menší plašan a časem se srovnal ,že je celkem v phodě,ale ostražitý a nedůvěřivý zůstal pořád.Ale to mají vesmě všichni hovíci.Chce to opravdu,čas,trpělivost a hlavně tu neustálou socializaci.Držím palce a zdravím všechny hovíkomaniaky.:)))P.S.Tak to jsou ty mí zlatíčka:-)

10.11.2010 14:50
lesterka

XXX.XXX.143.49

JJ socializace, klasika. Mám doma dva důchodoidní briardy, ti jsou taky nedůvěřiví k cizím lidem, ale u štěňat jsem neměla takový problém, že by byli vyloženě takhle bázliví k cizím...tak jsem se ptala, jestli je to u nich normální nebo jestli máme doma exota :))) Jeho máma je komunikativní super fenka. Když jsme u nich byli, stačilo ji jednou pohladit a už jsem ji měla téměř na klíně a odmítala se hnout jinam. I malý je v domácím prostředí fajn, a víc se baví i s cizími lidmi, ale jak je někde, kde to nezná, tak má jenom "svoje" lidi a ostatní mají holt smůlu.
Takže budeme bojovat...a my ho udoláme...:))))

Ten plavý hovík má super barvu!

10.11.2010 15:54
carjack

XXX.XXX.243.142

Díky.Barvu zdědil po tatínkovi./Bohužel nezdědil nulky kyčle./naštěstí máme 1/1,takže v podstatě zdravé kyčle/Máte krásný mimčo.:-)Jo jo doma jsou to hrdinové,ale obávám se ,že při venčení a nějakém útoku by asi zdrhli/oba/.No snad to nikoho nenapadne ,když uvidí 2 velký psy.Ohlásí všechno/hlavně souseda,když jde domů-to máme super přehled:-)/.Do budoucnosti bych k hovíkům pořídila stoprohlídače kavkaze.Ikdyž vyjímky jsou i zde./Mě ale asi nejspíš vyroste i trpaslík:-)/Výborný a vyrovnaný hovíky mají v ch.st.Aldeon na Slovensku.Mají velmi krásnou a vyrovnanou fenku a pečlivě vybírají krycí psy.Na jaře budou mít štěňátka.Letos jsem měla mít od nich fenku,ale bohužel to nevyšlo.
Co jsem mohla porovnat,většinou jsou nervnější fenky než psi,nejspíš je s tím spojen ještě mateřský pud s ještě větší podporou k té ostražitosti..My jsme ze Středních Čech z Mělnicka,tak kdybyste chtěli dorazit na nějakou tu sociačku.:-)

10.11.2010 16:13
lesterka

XXX.XXX.143.49

Fakt dobrá dvojka :)) Hele...takže to ti můžu dát mého malého na to, aby u tebe vyrostl...my chceme velkého mohutného psa :)
Taky jsme si vzali největší a netlustčí štěně z vrhu. Malý je od pí. Makovcové - Šédedab. Vybírali jsme mezi dvěma vrhy a nakonec vyhrál tento, tak doufám, že jsme vybrali dobře :) Zatím je z něj totální piraňa :))

Na socializaci bysme klidně dorazili, ale obávám se, že to máme trošku z ruky...jsme z jižní moravy. Ale pokud budete mít cestu kolem, klidně se stavte :)

10.11.2010 16:30

jaký alkohol máte? smajlík

10.11.2010 18:12
carjack

XXX.XXX.243.142

Tak to jste od nás dost daleko.Škoda.To by si pěkně zařádili.Makovcovi mají pěkné psy.Moc se mi líbí ta alkoholová jména:-).Piraňovské období jsme si taky vehementně užili.Ještě že už přezubila.Dodnes jí ale zůstalo štípání kolemjdoucích do zadku:-).Teď akorát hárá,tak je z toho pesan na prášky a my taky.Ale už je skoro u konce,tak to snad přežijeme.Myslím,že Váš hafan doroste do patřičných rozměrů Minimálně bude mít 65 cm jako jeho tatík.Náš pesan byl do dvou let taková hubená,malá chudinka a na výstavě mě dožrali,když řekli"Vy máte ale hezkou fenečku":-( Bylo to nevykrmitelný zvíře a když ve třech letech řekl vet."Ten Váš pes by měl zhubnout a milostivá - to není prase ,abyste ho vykrmovala.Tak mě to naštvalo.Má 67 cm a 42 kg,což si myslím,je akorát.Hlídám hmatatelnost žeber a když se majinko přitlačí...tak tam fakt jsou:-).Čubina je teď taky v tom "hubeným "období.Má 58 cm a 26,5kg.Ale mi to datáhneme.:-|
Je super ,že jsou dva.Dobře se zabaví,když nejsme doma.Manžel taky pochopil a povolil druhého,když jsem ho přesvědčila,že je jednomu FAKT smutno a dva vše uhlídají líp. Toho Kavkaze budu muset vyškemrat trochu jinou taktikou přemlouvání.Zatím ho vodím po kavkazích srazech a máme už i kavkazí kamarády.Dejte vědět,jaký děláte pokroky.Je to krásný období,ikdyž trochu náročný.Strašně rychle to uteče a za chvíli máte doma skoro stařečky.Užívejte si to .Pevný nervy.Držím palce.Možná se uvidíme na nějaké výstavě.:-) P.S." Co pak to tam ti sousedi dělají.Nám nic neunikne!"

10.11.2010 18:28
lesterka

XXX.XXX.143.49

Já jsem začala tak automaticky tykat, tak doufám, že to nevadí :) My jsme si domů dovezli pivo...Heineken :)

S výstavami počítám, tak doufám, že píďa splní mé očekávání a že nebudem vymetat poslední místa :) Jak se znám, tak nevydržím a pofrčíme už v únoru do štěňat do Brna :))) No co...musíme ho otrkávat už od mala ne? :)

A s rozhodčími mám taky svoje zkušenosti po 8 letech vystavování briardky. Doteď si pamatuji, tak jsme běhali na slovensku...ve své třídě byla sama, takže vyhrála, a šla o Vítěze slovenska s ostaními fenami. Toho nedostala a když jsem dostala posudek s "pouze" V1 bez titulu a šla jsem se zeptat rozhodčího, proč že nemá titul, když běhala v další soutěži...tak ten byl úplně mimo a začal mi vykládat, že JEMU (měla jsem ji vedle sebe) nezadal titul, protože je na psa příliš jemný a vypadá jako pěkná fenka. Když jsem mu řekla, že to ale je fena, tak se jenom otočil a rychle odkráčel pryč...
nebo když paní rozhodčí na speciálce posuzovala mou hodně slušně obtloustlou feňuli, která šla až jako úplně poslední na výstavě, sáhla jí na hrudník a halasně zvolala, konečně první zvířen, které má pořádný hrudník :)) Já si jenom tak myslela, aby ho taky neměla, když jí nejdou ani žebra cítit, jak ho má obalený tukem :)))
a takových různých historek si člověk najde za ta léta milion...:)

10.11.2010 19:45
carjack

XXX.XXX.243.142

Rozhodně tykání neva.Jó pivo, to já můžu.:-)My jsme taky nevydrželi a v 7 měs.dorazili do Brna na mezinárodku.Posuzoval nás Ing.Novák,/odborník a v té době ještě předseda klubu HW/ .Dostali jsme VN bez pořadí,jelikož jsme byli ve třídě sami.Dostali jsme pěkný posudek a těšili jsme se na další výstavy.Některé byly fajn a někdy nad přístupem rozhodčích fakt rozum stál.My se asi ještě přihlásíme na jaro do Prahy .Třeba se tam potkáme.Pesan má na jaře vždycky nejlepší srst.Na podzim je docela vypelichanej,tak to ani nezkoušíme.Těma kyčlema jsme byli zaskočení a výstavy tak trochu vypustili.Bude asi muset taky trochu zhubnout.Alespoň budu mít na to hubnutí parťáka.Rozhodně nám to oběma prospěje .:-)

10.11.2010 22:49
mojipsi

XXX.XXX.165.35

carjack-ty jsi z Libiše u Neratovic vid´? Chodíš kolem nás venčit:-)), bydlíme kousek od sebe

11.11.2010 07:36
lesterka

XXX.XXX.143.49

Mně fakt ta jeho barva dostává :)) A co fenka, ta po výstavách nechodí? Cvičíš s nimi?

11.11.2010 09:33
zoofarma

XXX.XXX.60.162

Ahojky,jsem ráda,že se otevřela tato diskuze.Doma máme také jedno hovíkovské 4 měsíční mimčo Chantal.Toužila jsem po černé holčině, tak jsme si pro ní jeli na Slovensko do Martina,CHS Královskástráž.Je to černý ďábel.:-))Odmala ji tahám všude mezi lidi a podstrkuju jim pamlsky aby jí upláceli.Výsledkem je, že se vrhá na každého a šacuje mu kapsy.Z lidí strach nemá,ale má respekt z velkých psů.Proto teď chodím na cvičák,ať si zvyká.Bohužel socializaci nám komplikuje kulhání na přední pacinu,nemůžem se toho zbavit.:-(Údajně je to růstové-panostitis.Nemáte s tím nějaké zkušenosti ?
Díky

11.11.2010 14:41
lesterka

XXX.XXX.143.49

Neobjeví se tu náhodou někdo z okolí Kobylí na Moravě? Klidně bych s někým občas někam vyrazila. Ať se ten náš skřítek taky s někým vyblbne :)
My se chystáme kouknout na cvičák tak za měsíc, po poslední vakcinaci, tak ještě vybírám, který to bude :))

11.11.2010 23:32
carjack

XXX.XXX.243.142

pro mojipsi.-z Libiše nejsme ,ale jezdíme sem pro psí dobrůtky do Tenesca.Jsme od Odolena Vody.
S čubinou na výstavy nepůjdeme ,jelikož je bez PP.Manžel si ji vybral k narozkám od známých,když měli štěnda a hlavně po tragicky uhynulé černoznakačce,která byla jeho miláček.Truchlil děsně pes i manžel,tak jsme to takto vyřešili.Pesan je zase v poho a zase ho baví život.Je fakt,že s ní se rozhodně nenudí:-).Na bolavou pacinku a kulhání v růstu,jsme sehnali super výrobek od fy .WOYKOFF.Pesan měl vždy po zátěži problémy s přední nohou a kulhal ,ale po 2 měsíční kůře je fakt v poho a musím zaťukat,tak od té doby ani po dlouhých vycházkách nekulhá.Prodává se to přes nutriční poradce a mají vhodné preparáty i pro štěňátka.Mrkněte se na stránky www.woykoff.cz

12.11.2010 07:11
zoofarma

XXX.XXX.60.162

Moc děkuji za tip,vyzkoušíme to.Jsem už z toho vážně na nervy.Nedávno jsme přišli o fenku BSP na rakovinu a Chantalka měla být náplast na bolest.Trápí mě, když vidím, jak kulhá a nemůžu jí pomoct.Udržet štěně v klidu je nadlidský úkon.Ona skáče i na místě:-).Nemůžeme na procházky mezi kamarády, prostě nic,je to děs.smajlík

12.11.2010 09:25
carjack

XXX.XXX.243.142

To je mi moc líto,že má takové problémy.Štěně je nemožné udržet v klidu.To je jasné.Jestli jste někde z okolí středních Čech,tak Vám můžu mailem dát kontakt na moji kamarádku,ta toho nutričního poradce dělá,jelikož má ch.st BSP a sama má kloubní potíže./mají i humánní preparáty/Svého mlaďocha BSP vyléčila s docela velkých trablí po úraze právě těmito preparáty. můj mail je carjack@seznam.cz Držím palce.:-)

12.11.2010 13:21
mojipsi

XXX.XXX.165.56

Aha tak já myslela, že jste z Libiše, okolo nás chodí 2 hovíci černý a zlatý.
Mám většá smečku malých i velkých psů tak jsem právě myslela, že bysme mohli občas socializovat mám nekonfliktní psy, že bysme to měli k sobě blízko, hovíka teda nemám. V Tenescu taky nakupuju, nutriční dopňky mi budou k prdu, moje roční NO podotýkám s PP což není důležité, rodiče oba vyšetřené lokty-negativní, kyčle otec 0/0, matka 0/1-takže skoro čisté ta jednička jednostranná tam není nic a moje fenka má neoperabilní asi vrouenou vadu loktů a hlavic loketních kloubů, naštěstí ji to asi až tak neobtěžuje, skáče mi až nad hlavu a normálně s ní pracuju a chodí bez kulhání, ale zatím je mladá, dostává lidský hyalgel a má tam počínající artrózu, tak uvidíme jak to bude dál, bohužel to není operabilní a když tak za 2 roky se jí to udělá znovu s největší pravděpodobností.

13.11.2010 18:28
juhaj

XXX.XXX.201.94

Tak mi se taky přidáme :).Amálka focena 5.8.2007 jako prcek dva měsíce a kus.

13.11.2010 18:30
juhaj

XXX.XXX.201.94

A Amálka přesně za tři roky - 5.8.2010 jako slečna tříletá.

13.11.2010 19:56
lesterka

XXX.XXX.143.49

Tak my teď vypadáme podobně, jako malá amálka :)) Jenom trošku neladíme barvou :)

Tak dneska jsme si dali své dvě první stopy...trénovat se musí už od malička...po třetím piškotu pochopil, že když bude čuchat, tak někde najde další. Když šel na párky, tak už věděl, že někde na zemi to bude, jenom ještě odhadnout ten směr :)) Hovíci by měli být dobří stopaři, tak třeba mě stopy konečně začnou bavit, když budu mít psa, kterého to bude taky bavit .)

15.11.2010 08:28
lesterka

XXX.XXX.143.49

Tak co...nový pracovní týden před námi...

15.11.2010 10:08
carjack

XXX.XXX.243.142

Ahoj.Nám konečně čubina přestala hárat,tak si užíváme bezstarostných společných chvilek a procházek.Včera bylo super počásko,tak to nemělo chybu.Koukám,mimísek krásně stopuje.To bude šikulka.:-)My zase začneme.Čubina to miluje.Obzvlášť ,když nachází nějaké oblíbené mňamky.Když dojdeme stopu a pustím ji,tak ji okamžitě vezme zpátky,jestli tam náhodou,ještě něco nezbylo.:-)

DayStar

15.11.2010 14:45
DayStar

XXX.XXX.64.255

Ahoj, tak my se taky přidáme. Máme doma dvě hovawartí slečínky :-), plavanku a černošku :-))

15.11.2010 15:24
carjack

XXX.XXX.243.142

Ahoj.No moc hezký holky :-)

16.11.2010 10:12
zoofarma

XXX.XXX.60.162

Tak jsme dnes absolvovali RTG u ortopeda,protože Chanty stále kulhá na přední packu i po léčbě Rimadylem.Naštěstí má klouby, kosti v pořádku.smajlíkPotvrdila se opět panostitis,dostali jsme jiné léky a týden dodržet klidový režim.Spadl mi kámen ze srdce, že to není nic vážnějšího.Z tohoto nepříjemného problému nakonec vyroste.Děkuji Vám za vaše příspěvky,zatím přidávám ke granulím Hyalgel a Colafit.Veterinář mi doporučil změnit na nějakou dobu krmení, prý každému sedne něco jiného,tak to zkusím.Zatím krmím Pro Pac pro štěňata velkých plemen.Přeji vám s vašimi hovíkami jen samé radosti.:-)
Daniela

16.11.2010 11:45
juhaj

XXX.XXX.208.237

Tak to vám gratuluji, to je dobrá zpráva.Amálka měla asi ve 4 měsících taky problém s packou(pravá přední).Začala kulhat bez zjevné příčiny.Dělal se i rentgen, ale nic se nezjistilo.Dávala jsem jí do té doby do žrádla Chondrocan Baby, ale veterinář mi poradil, ať dávám silnější verzi pro dospělé psy.Po čase se vše upravilo a Amálka od té doby nezakulhala :-).Tak vám držím palce, ať dopadnete úplně stejně jak mi!

16.11.2010 13:28
lesterka

XXX.XXX.143.49

Tak to gratuluji k výborné diagnóze.

Lidi, jak krmíte svoje hovíky? Já zatím byla zvyklá psy vždy krmit jenom granulema. Od chovatelky jsem obdržela instrukce krmit 2x denně granule, 1x denně mléčnou stravu a 1x denně maso s přílohou. Plus přidávat Sanal. Známá, co chová leonbergery krmí podobně plus přidává už štěňatům chondro, normální lidské.

Pořád se to ve mně trošku bije, protože je to nové, nejsem na to zvyklá. Jak krmíte vy?

16.11.2010 14:18
daystar

XXX.XXX.64.255

My naše holky krmíme 2x denně. Dávám granule. Když byly holky štěnda, dávala jsem tvaroh, bílý jogurt, plus kloubní výživu, tu blondýnka dostává ještě teď, je jí rok. Čekají nás ve čtvrtek rentgeny, tak snad budou o.k.

16.11.2010 14:30
carjack

XXX.XXX.243.142

Naši hovíci jsou spíš granuloví.Krmím 1*denně a to večer.Vlastně si to sami naordinovali.Při krmení ráno a večer ranní dávku nesnědli a nechali to rozvrtané.Zatímco večer to zblajzli a dožadovali se nášupu-Tak jsme zůstali při večerním krmení a to jim vyhovuje.Krmím docela pozdě večer,aby měli co nejméně vzruchů a byli co v největším klidu a předešlo se torzi žaludkuZkusila jsem přejít na barf,ale nějak to nechtěli akceptovat /na to jak jsem se jim s tim patlala,ale kupodivu mě to bavilo./Když už to slupli,tak se zase po tom po...
Občas dostanou syrové maso s přílohou,syrové kosti jakože zpestření a přes den nějakou tu zdravou mlsku.Myslím,že to krmení takto kombinovat denně není moc dobré.Granule obsahují většinou vše potřebné a je zbytečné je plácat ještě mléčnými výrobky atd.Když se nekrmí granulema,tak je to fajn jim dopřát v různých dávkách všechno,ale v kombinaci s granulema to nějak moc dobře nevidím.Ale to je můj názor. Jinak gratuluji k výsledkům s pacinou.Určitě se to spraví a bude dobře..:-)

16.11.2010 17:29
davidka

XXX.XXX.235.194

DayStar je krásná, Brzaňačka každým coulem :-)

18.11.2010 19:10
daystar

XXX.XXX.64.255

Tak jsme dnes byli s naší blondýnkou na RTG DKK a máme 0/0, tak mám strašnou radost :-)

18.11.2010 20:35
lesterka

XXX.XXX.143.49

Obrovská gratulace!!!

18.11.2010 22:37
carjack

XXX.XXX.243.142

Taky se přidáváme s gratulací.:-)

19.11.2010 07:24
lesterka

XXX.XXX.143.49

Ohledně DKK si pořád říkám, jestli nemám doma prosadit, alespoň na první rok štěňda, koberce. Stavíme si baráček a tam bude v jednom patře dlažba a v druhém vinil, takže žádná značka ideál...

19.11.2010 09:34
daystar

XXX.XXX.64.255

Děkujeme všem za gratulace. Byly to docela nervy, to čekání, než pan doktor dorazí s výsledkama :-)) Ale čekání stálo za to :-))

30.11.2010 08:11
lesterka

XXX.XXX.143.49

Tak nám hovíci usnuli. Já hlásím, že dnes fičíme na šití. Malý se včera večer pokoušel hrát s naším nerudným briardem a ten mu jasně vysvětlit, že na malá otravná štěňata nemá náladu. Bylo víc řevu než zranění, ale briard ho bohužel chytnul za pysk a zubem mu ho rozškubnul. Dokud to nenateklo, tak vypadalo, že tam prakticky nic není. Takže po noční telefonní a internetové konzultaci s vetem to dneska jdeme zašít, protože to asi nebude úplně triviální.

28.12.2011 19:35
istra

XXX.XXX.0.178

My bydlíme v Rakovníku, i když jsem původně z Liberce. Já jsem si hovawarta zamilovala už v době, kdy v Československu ještě žádní nebyli. Tu osudnou pohlednici mám schovanou dodnes. Na svou první hovawartku jsem si musela ještě dlouho počkat. Ale stálo to za to! Je to opravdu úžasný pes s širokou duší a velkou inteligencí. A navíc krásný! Hovawart je zdravý, odolný, přirozeně inteligentní, milý pes elegantního vzhledu, vhodný k dětem i dalším zvířatům. Nemá sklony utíkat, spolehlivě ohlídá svou zahradu. Miluje dlouhé procházky přírodou a je šťastný, když může být své rodině nablízku. Naše první plavá hovawartka (nar. 1992, po Anelle a Buckovi z Páralovy zahrady) už nežije, její štěňátka už pravděpodobně také ne, ale ted máme černoznakatou novopečenou maminku Aidu. Nejraději bychom si k ní pořídili ještě alespoň jednu plavou nebo černou, ale nejraději obě dvě smajlík

PS: :-) Několik našich štěňátek ještě čeká na ty nejlaskavější páníčky pod sluncem. :-)
Ivona, Aida a chovatelská stanice www.zdestivehoudoli.cz

30.12.2011 09:05
lesterka

XXX.XXX.146.52

Krásné štěňátka, hned bych si vzala domů dalšího prcka...jenom mi to nějak doma neprojde :)))

30.12.2011 09:44
istra

XXX.XXX.0.178

Tomu moc dobře rozumím. Mě naše děti tak zaměstnávají, že další mimčo by bylo také příliš. Ale u nás je největším problémem miniaturní kufr v autě. Tam se kromě všech našich věcí nevejde už ani myš ;-)

30.12.2011 10:06
lesterka

XXX.XXX.146.52

Tak auto řeším nejmíň, to by se už nějak vyvrbilo :-)))

Ale je pravda, že mít doma ještě jeden takový tajfun, jako máme teď, tak bysme z baráku měli asi kůlničku na dříví :))))

30.12.2011 10:40
istra

XXX.XXX.0.178

Nám nic jiného nezbývá. Když chceme odjet na víkend k rodičům, tak se do auta vejde buď Aida (a pak už nic) a nebo kočárek. A je jasné, kdo jde z kola ven, protože miminko doma nechat nemůžeme :-(
Ale v budoucnu to budeme muset nějak vyřešit, protože chceme, aby Aida mohla jezdit na výlety s námi. Výlety tak moc miluje!

2.1.2012 10:31
lesterka

XXX.XXX.146.52

Tak výlety mají hovíci snad v krvi...ten náš, když se dostane ven, tak okamžitě pozná, kdy někam odjíždím. když je otevřené auto, tak si naskočí a je schopný tam sedět třeba hodinu a nehnout se, abych mu náhodou neujela. Když není otevřené, tak si lehne vedle auta a odmítá se pohnout. že bez něj nikam nejedu :)

2.1.2012 10:54
istra

XXX.XXX.0.178

Ano, je to přesně tak. Jsou to psi do pohody i nepohody, ideální pro aktivního člověka - a to se mi na nich tak líbí!

Pentu

20.1.2012 15:43
Pentu

XXX.XXX.224.30

Dobrý den,
Mohu se zeptat čím krmíte?:) Předem díky za odpověď..:-)

20.1.2012 17:44
lesterka

XXX.XXX.146.52

Já krmím syrovým + občas dávám granule BioMill

Pentu

20.1.2012 17:56
Pentu

XXX.XXX.224.30

Já právě přemyšlím o granulích Brit, tak by se mi hodili nějaké postřehy od chovatelů, kteří je používají :-)

21.1.2012 10:11

istra napsal(a):
My bydlíme v Rakovníku, i když jsem původně z Liberce. Já jsem si hovawarta zamilovala už v době, kdy v Československu ještě žádní nebyli. Tu osudnou pohlednici mám schovanou dodnes. Na svou první hovawartku jsem si musela ještě dlouho počkat. Ale stálo to za to! Je to opravdu úžasný pes s širokou duší a velkou inteligencí. A navíc krásný! Hovawart je zdravý, odolný, přirozeně inteligentní, milý pes elegantního vzhledu, vhodný k dětem i dalším zvířatům. Nemá sklony utíkat, spolehlivě ohlídá svou zahradu. Miluje dlouhé procházky přírodou a je šťastný, když může být své rodině nablízku. Naše první plavá hovawartka (nar. 1992, po Anelle a Buckovi z Páralovy zahrady) už nežije, její štěňátka už pravděpodobně také ne, ale ted máme černoznakatou novopečenou maminku Aidu. Nejraději bychom si k ní pořídili ještě alespoň jednu plavou nebo černou, ale nejraději obě dvě smajlík

PS: :-) Několik našich štěňátek ještě čeká na ty nejlaskavější páníčky pod sluncem. :-)
Ivona, Aida a chovatelská stanice www.zdestivehoudoli.cz

Není tam překlep v roce narození ?

21.1.2012 14:36
istra

XXX.XXX.0.178

Je to opravdu tak. Proč myslíte?

21.1.2012 14:46
istra

XXX.XXX.0.178

My jsme začínali Aidu krmit Proplanem, ale už nějaký ten rok dostává Fitmin. Teď v období březosti a kojení dostávala Royal Canin a má po něm nááádhernou srst, štěňátka také. Před týdnem jsme ji odstavili a vrátili se k Fitminu. Brit jsme nezkoušeli, ale vím, že kamarádka svou HW krmí právě Britem a je spokojená :-)

21.1.2012 14:46

Protože jsem špatně počítala :-). Zdálo se mi, že by odešla moc mladá ! Nějak mi přišel rok 1992 děsně nedávno :-(

21.1.2012 14:55
istra

XXX.XXX.0.178

Vidíte, mně zase přijde strašně dávno den, kdy jsme si ji přivezli domů :-)
Tehdy ještě hovíky téměř nikdo neznal, dokonce mi veterinář na první účet napsal:
"1 pes, retrívr" Tak jsme mu to příště vysvětlili :-)
Dnes mě zase pobaví, když někdo horlivě začne vyprávět, že už ví, jakého psa si pořídí, že je to nejlepší plemeno na světě. Protože to musí být jedině hovawart! :-)))

21.1.2012 15:20
lesterka

XXX.XXX.146.52

:))

Vidíte to a já zrovna doma agituju za pořízení druhého psa, zatím neúspěšně, chlap je tvrdohlavý jako mezek :)))

21.1.2012 15:35

Hovawarty obdivuju možná stejně dlouho ( od té doby, kdy vyšel v PP snad první článek o tom, že existují ), ale pro mě je ten pes příliš velký. Když jsem uvažovala odalším psu, prohlížela jsem je na Duocacibu a někteří byli opravdu obrovští.

21.1.2012 16:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hovawarty obdivuju možná stejně dlouho ( od té doby, kdy vyšel v PP snad první článek o tom, že existují ), ale pro mě je ten pes příliš velký. Když jsem uvažovala odalším psu, prohlížela jsem je na Duocacibu a někteří byli opravdu obrovští.

Obrovští? Obrovská je německá doga nebo bernardýn, hovawart je tak akorát abyste se nemusela shýbat když ho potřebujete přidržet za obojek:) Pes do 70 cm v kohoutku, fena do 65 cm - to není zas až tak moc. A na hmotnost jsou mnohem lehčí než většina srovnatelných plemen, na to nezapomínejte. Zase to nesmí být žádný trpaslík, má to být hlídací pes, ne nějaký okousávač kotníků, co by hlídal jenom štěkáním:-))

23.1.2012 08:24
lesterka

XXX.XXX.146.52

co vlastně všichni se psy děláte? Máte je doma na mazlíky nebo občas vyrazíte na nějakou akci, závod, zkoušku, výstavu a já nevím co ještě? :)

6.2.2012 13:49
lucka.v

XXX.XXX.73.101

Krmím Britem celý chov a spokojenost. Je cenově dostupné a hlavně výborně stravitelné, můžem doporučit. Kdybyste chtěli být jó vidět, zkuste přidat Brit Salmon Oil, je to lososový olej a dělá ze psů plyšáky smajlík

12.4.2013 12:56
dadena

XXX.XXX.223.3

Dobrý den, vím , že je váš příspěvek starší, ale pročítám ho až teď - mám Hovawartí ELIŠKU - černou, je úžasná. Teď má 5 štěňátek. A chci se zeptat, jestli dáváte nějaké vitamínky na srst. Eliška má po porodu vylínanou srst na jedné straně obličeje, místy i lysinky, jinak celkově prořídlou srst. Mimina mají 11 dnů, doufám, že je to z toho porodu a kojení, ale i tak bychto chtěla začít řešit co nejdřív, ať se to co nejrychleji spraví. Díky za každou radu.

12.4.2013 13:06
ilisek

XXX.XXX.196.16

dadena napsal(a):
Dobrý den, vím , že je váš příspěvek starší, ale pročítám ho až teď - mám Hovawartí ELIŠKU - černou, je úžasná. Teď má 5 štěňátek. A chci se zeptat, jestli dáváte nějaké vitamínky na srst. Eliška má po porodu vylínanou srst na jedné straně obličeje, místy i lysinky, jinak celkově prořídlou srst. Mimina mají 11 dnů, doufám, že je to z toho porodu a kojení, ale i tak bychto chtěla začít řešit co nejdřív, ať se to co nejrychleji spraví. Díky za každou radu.

Doporučila bych pangamin, ale raději se zeptejte i veta....Ilona

12.4.2013 13:54
dadena

XXX.XXX.223.3

ilisek napsal(a):
Doporučila bych pangamin, ale raději se zeptejte i veta....Ilona

Děkuji moc za odpověď :)

13.4.2013 18:10
lesterka

XXX.XXX.146.52

JJ, na srst je dobrý pangamin, biotin, pupalkový olej...dermanorm je taky slušný, ale otázka je, jestli ho může fena při kojení, to už je otázka na veta. Čím krmíte?

13.4.2013 18:27
dadena

XXX.XXX.223.3

lesterka napsal(a):
JJ, na srst je dobrý pangamin, biotin, pupalkový olej...dermanorm je taky slušný, ale otázka je, jestli ho může fena při kojení, to už je otázka na veta. Čím krmíte?

Granulema BRIT junior, teď přidávám ještě kuřecí maso, i vepřové, někdy játra a srdíčko, rýži, tvaroh, žloutky..............granule míchám s masem nebo psí konzervou, holé nechce. Pangamin jsem už koupila, kupodivu žere!!! Hurááá!!!! Už jsem přemýšlela, jak to do ní asi dostanu :) Ještě mi poradili vitamin Cé, tak dokoupím.

16.4.2013 15:40
lesterka

XXX.XXX.146.52

Řekla bych ty granule žádná sláva, ale ani katastrofa. Já odchovala kdysi štěnata jiného plemene na horších granulích a vyrostli z nich pěkná zvířata. Zkusila bych vyšetření u veta, jestli tam není nějaký parazit, popř. kožní problém.

Jinak znám fenu, která při hárání skoro komplet vylíná a je to prostě hormonálního původu a všechno je ok.

V krmivu bych problém nehledala...buď je to hormonální a problém štěňat nebo to rozlouskne veterinář :)

20.4.2013 10:49
arka9

XXX.XXX.125.237

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušených chovatelů HW podle jakých kritérií vybírate štěndo, zdraví mi je jasné, ale zajímalo by mě jestli si zkoušíte povahový test nebo dáte jen na info majitelů. A i jiné rady? Děkujismajlík

20.4.2013 13:00
lesterka

XXX.XXX.146.52

Ja sice nejsem zkuseny chovatel...mam sveho tretiho psa, z toho prvniho hw. Ted si pomalu vybiram dalsi stene. Prvni, co je, si vybiram rodice. Vim,co chci se psem delat,tak si podle toho vyberu budouci vrh. Ja osobne neresim vzdalenost, ani nevybiram dle ceny stenat. Tohle je totiz zlomek nakladu za cely zivot psa. Od sveho dalsiho psa ocekavam, nejenom, ze bude slusny v exterieru, ale ze by mohl i pracovat. Proto vrhy, kde rodice maji jenom nizsi zkousky nebo nemaji vysledky na vystavach posuzuji prisneji a musela bych ta zvirata znat osobne pro dalsi rozhodovani.
Co se tyce konecneho vyberu stenete, tak ja jdu po zivem zvireti, ktere ma zajem o hracky popr. vidim, ze si chce porad hrat se sourozenci. zbytek vybiram srdcem a zatim se mi to vzdycky vyplatilo. Vybirat,ale neprebrat smajlík na tohle patent nikdo mema a nikdo nezaruci,ze zrovna tohle stene bude muj ideal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík