Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zuzanka08

17.11.2010 19:37
Zuzanka08

XXX.XXX.34.88

Dobrý den,
nedávno jsem se dozvěděla o této možnosti a velice mne nadchla. Poctivě jsem pročetla webové stránky. Chtěla jsem se, ale zeptat zde, mezi chovateli, co si o tom vlastně myslíte. A jaké máte vlastní zkušenosti. Trošku se bojím že jde jen o byznys, ikdyž "cena" tomu zřejmě neodpovídá. Předem moc děkuji za odpovědi :-)

18.11.2010 07:43
denyk

XXX.XXX.61.234

Byznys?? To snad nemyslíte vážně smajlík.

18.11.2010 07:50
inusanka

XXX.XXX.197.84

Není to byznys, ale i zkušení chrtaři nedoporučují si takového psa brát. Je to strašně smutné, to především

18.11.2010 07:55
denyk

XXX.XXX.61.234

Čtu o nich dnes a denně na Facebooku. Zkušenosti lidí, kteří si je pořizují. Ano, ze začátku jsou problémy, musíte je učit všechno, jako štěnda, ale jejich láska je nenahraditelná, to vám řeknou všichni, kteří takového chrta doma mají. Všechny tyto lidi moc obdivuju :-)

18.11.2010 08:46
astlolita

XXX.XXX.200.174

Taky jsem v té jejich skupině na facebooku a čtu si to velice ráda. Já bych do toho šla, nemít už tři psy. Asi je to zpočátku docela záhul, ale podle mě se to vyplatí :-)

18.11.2010 10:12
pupulu

XXX.XXX.124.1

Zdravím,já působím jako dočasná mamka pro adopce chrtů a v komunikaci se zájemci,případně radím s výchovou a péčí v začátku.cokoli Vás bude zajímat ráda odpovím.Je to tak,že pejsek když přijede zná tréning a kotec.Musí se naučit chodit např.do schodů.Většina z nich jsou čistotní,ale přes to ze začátku je nutné odpustit nehodu a trénovat.Každý který k nám přišel koukal jako jelimánek.Neznal gauč a běžné věci.Trvá tak týden až 2 než máte doma nejrychlejšího gaučového povaleče na světě!!:-))Chrt je velice chytrý,spousty lidí si myslí,že jsou hlupáci,ale není to pravda.Jde jen o to pochopit chtí duši.Oni jsou Free ale okamžitě pochopí co se po nich chce.Adopťák je velmi vděčný tvor a snaží se vám maximálně vyhovět naprosto ve všech požadavcích.Jsou to miláčkové vděční za veškerou péči,kterou ve svém dosavadním závodním životě nepoznali.Přijďte si k nám počíst jaký je život s adopťákem!!:-):-)
http://www.adopcechrtuforum.cz/index.php
Zde v sekci adoptovaní se dozvíte od majitelů jak se jim s adopťákem žije:
http://www.adopcechrtuforum.cz/viewforum.php?f=10
Klidně se ptejte nebo piště na mail a ráda vám vše vysvětlím a zodpovím.V.Šafaříková (Pupulu):-)

18.11.2010 10:25
debri

XXX.XXX.16.138

Zuzanka08 napsal(a):
Dobrý den,
nedávno jsem se dozvěděla o této možnosti a velice mne nadchla. Poctivě jsem pročetla webové stránky. Chtěla jsem se, ale zeptat zde, mezi chovateli, co si o tom vlastně myslíte. A jaké máte vlastní zkušenosti. Trošku se bojím že jde jen o byznys, ikdyž "cena" tomu zřejmě neodpovídá. Předem moc děkuji za odpovědi :-)

Já nedávno poznala na výběhu úžasnou fenuli špan.galga adoptovanou 3 letu. Ač ji měli doma chvilku úžasně poslušná milá mazlivá.Cenu ale netuším :-):-)Určitě není závratná

18.11.2010 10:29
denyk

XXX.XXX.61.234

debri napsal(a):
Já nedávno poznala na výběhu úžasnou fenuli špan.galga adoptovanou 3 letu. Ač ji měli doma chvilku úžasně poslušná milá mazlivá.Cenu ale netuším :-):-)Určitě není závratná

Na jejich stránkách je psáno kolik "stojí" je to ale cena na náklady spojené s převozem atd.....:-)

18.11.2010 10:33
pupulu

XXX.XXX.124.1

Podmínky a postup při aodpci najdte zde:
http://www.adopcechrtuforum.cz/viewtopic.php?f=74&t=193
včetně super brožurky ke stažení-jak a co dělat s adopťákem,kterou vytvořila naše zručná kolegyně!:-)
Pejskové k adopci se nachází zde:
http://www.adopcechrtuforum.cz/viewforum.php?f=15
Na foru je již tolik informací,že může být orientace v tom obtížná,ale jak píšu,ráda pomůžu a poradím.:-)

18.11.2010 18:10
zuzanka08

XXX.XXX.34.88

S problémy na začátku samozřejmě počítám, ani by mě nenapadlo že by šlo všechno hladce a samo :)

18.11.2010 18:13
zuzanka08

XXX.XXX.34.88

Omlouvám se, nechtěla jsem Vás tímto urazit. Ale snad pochopíte mé obavy v dnešní době, kdy se snaží každý jen vydělat na čemkoliv to jde. Vím že tzv. cena jsou náklady na dopravu. Jen jsem překvapená, že jsou lidé, kteří dělají tuto práci bez jakéhokoliv nároku na honorář. Pokud vy jste se setkal/a jen s takovými ochotnými a čestnými lidmi, pak jste jistě šťastný člověk. Jinak osobně jsem z této možnosti nadšená a určitě ji do budoucna plánuji.

18.11.2010 18:14
denyk

XXX.XXX.61.234

zuzanka08 napsal(a):
Omlouvám se, nechtěla jsem Vás tímto urazit. Ale snad pochopíte mé obavy v dnešní době, kdy se snaží každý jen vydělat na čemkoliv to jde. Vím že tzv. cena jsou náklady na dopravu. Jen jsem překvapená, že jsou lidé, kteří dělají tuto práci bez jakéhokoliv nároku na honorář. Pokud vy jste se setkal/a jen s takovými ochotnými a čestnými lidmi, pak jste jistě šťastný člověk. Jinak osobně jsem z této možnosti nadšená a určitě ji do budoucna plánuji.

smajlík:-)

18.11.2010 18:49
pupulu

XXX.XXX.124.1

zuzanka08 napsal(a):

Mě jste tedy rozhodně neurazila a chápu v dnešní době každou obavu o své peníze.Ani ve snu by mě nenapadlo dnes poslat peníze někam o čem nevím jak to je.U adopcí jsem dlouho,prakticky od začátku.A vše je naprosto průhledné pro všechny.Na foru jsou partneři a sponzoři,kteří nám pomáhají.Každý měsíc zveřejňujeme pomoc lidí,někteří naši členové přispívají pravidelně a je to od nich velmi hezké.Protože v případě,že se vašemu adopťákovi něco stane GACR je připraven vám na nákladnou léčbu přispět a to by bez našich členů/přátel,kteří nám moc pomáhají nešlo.
Příspěvek na dopravu je nutnost,to by jsme nemohli ze svých finací zvládat.Ale myslím,že to každý chápe.
Jinak my všichni-rozumějte tým GACR vše děláme bez nároku na honorář.Jde přeci o pomoc těm pejskům a děláme vše ve svém volném čase,každý máme své civilní povolání a čem se můžete dočíst v kontaktech a na první straně našeho webu:
http://www.adopcechrtuforum.cz/kontakty.html
:-)

18.11.2010 19:51
zuzanka08

XXX.XXX.34.88

Mohu se prosím zeptat, proč přesně nedoporučují adopci? Osobní zkušenosti s chryt bohužel nemám, ale nějakou dobu sem se věnovala výstavám i výcviku (vím, že to s adoptovaným chrtem dělat nemohu), pomáhám v chovatelské stanici atd. Proto si myslím, že pokud jde o zkušenosti, snad sem jich pár už pobrala :). Ale velmi by mě zajímali konrétní duvody. Na potíže na začátku jsem samozřejmě připravená.

19.11.2010 17:29
pupulu

XXX.XXX.124.1

zuzanka08 napsal(a):
Mohu se prosím zeptat, proč přesně nedoporučují adopci? Osobní zkušenosti s chryt bohužel nemám, ale nějakou dobu sem se věnovala výstavám i výcviku (vím, že to s adoptovaným chrtem dělat nemohu), pomáhám v chovatelské stanici atd. Proto si myslím, že pokud jde o zkušenosti, snad sem jich pár už pobrala :). Ale velmi by mě zajímali konrétní duvody. Na potíže na začátku jsem samozřejmě připravená.

To by mě také zajímalo,jestli nám to můžete napsat?Je to chrt jako každý jiný,pouze v tom že zažil jen kotec a tréning je rozdíl.a takový pes sice nezná spoustu věcí,ale naučí se normálně žít a je za péči neskutečně vděčný.
Znám spousty chovatelů chrtů a nikdo mi neříkal ,že by adopťáka nedoporučil.Dokonce to berou jako,že kdo má s chrtem ambice koupí si zvířátko od nich,kdo chce inteligentního aristokrata jen jako mazlíčka pravděpodobně půjde do adopce...S chovateli u nás není problém a vycházíme snima.Většina nám fandí,mají totiž rádi své plemeno a co se sním děje venku se jim také nelíbí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík