Curly Coated Retriever ... dostane pod stromeček novou rodinu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2010 10:58
zuzi

XXX.XXX.86.159

Dovolím si vložit příspěvek za účelem pomoci Aishe. Mám ji v domácím depositu a NUTNĚ potřebuje milující rodinu.
Jedná se o pětiletou krásnou čubinu. jediná její výrazná povahová vlastnost, kterou nemá každý pes je její totální zamilovanost do lidí a fanatická oddanost. I když jde o relativně velkého psa, je vhodná hlavně do bytu, nebo dovnitř do domu, venku vysloveně trpí. V pohodě se snáší s ostatními psy, fenkami i štěňaty, ale dává přednost společnosti člověka. Jde opravdu o extrémního mazla, vhodného do rodiny s dětmi, nebo ještě lépe, jako společník ke straším lidem, tam by byla na vrcholu blaha. Umí si hrát a vyblbnout se, ale není třeštidlo, naopak je to něžná a jemná dáma. na procházkách netahá, ani když kolem ní ostatní pesani lítají, když vidí zvěř.. neskáče splašeně na člověka, není přehnaně temperamentní a problém by s ní neměl ani starší člověk, který už nevládne takovou fyzickou silou.

Jde o psa, který se spokojeně stulí u nohou, nechá se mazlit a drbat, na procházce se hezky projde vedle páníčka a šťastná zamíří znovu zpátky... v noci spí vedle postele, spokojená že je u svého člověka. Opravdu nutně by už ale potřebovala někoho, kdo ji dá spoustu lásky a u koho najde bezpečný a stálý domov!!! Čubinka je spolu s 1,5 letou fenkou křepeláka k vidění kousek od Slaného, můžeme se domluvit na nezávazné návštěvě.

Více fotek najdete na http://www.bordici.svet-stranek.cz/aisha/

18.11.2010 11:23
zuzi

XXX.XXX.86.159

Ještě dodám, že Aisha je u nás umístěna stejně jako Ivonka ( křepelanda) pod záštitou OS místo, kde najdete také jejich fotky a informace http://www.osmisto.cz/index.php?id=6

Ivonka, křepelačka, je rok a půl stará, krásná, pouze slepá na jedno očíčko. Nevidí na něj ale od štěněte a v jejím chování to není patrné, není lekavá. S ostatními pejska vychází poměrně v klidu a pohodě, je ještě trošku hravé štěně, obrovský mazel a empatik, na procházkách bez tahání a zlobení, na přepínacím loveckém vodítku chodí tak, že vlastně ani nevíte, že sebou pejska máte, dokud se nepřitulí. Na zvěř reaguje živě a se zájmem, nemá ale ve zvyku za ní vybíhat, nebo tahat, denně chodíme kolem bažantnice a potkáváme srnčí. Ivonka je zvyklá v kotci, kde není uštěkaná, prakticky jsem ji z kotce slyšela štěkat pouze jednou, v rámci oprávněného hlídání, jinak ji nevyvede z klidu ani štěkot ostatních psů. Je to empatické mazlivé zlato, které ocení milovaného páníčka a procházky do lesa, nebo sportovní vyžití. Děti miluje, dělá na sobě uzlík, aby se s nimi mohla pomazlit. Moc se přimlouvám i za ni.

18.11.2010 18:00
uzivatel

XXX.XXX.91.212

Je papirova nebo ne?

18.11.2010 18:50
zuzi

XXX.XXX.86.159

Je papírové, ale kastrovaná. Je to dobře, svým způsobem je to záruka že ji někdo vezme jako mazlíčka, ne jako továrnu na štěňata. Zuzka ( depositum)

18.11.2010 19:22
ferrarif50

XXX.XXX.152.205

Myslím, že to je absolutně nevýznamné, zda pes PP má, nebo ne.

Adéla Jakešová

18.11.2010 20:00
jafar

XXX.XXX.144.221

Aishenko, moc na Tebe s Tomíkem myslíme, skoro pořád. Škoda, že jsi od Brna tak daleko, šli bychom Tě navštívit, třeba by jste byli bezva parťáci na hraní.

18.11.2010 20:17
evinka01

XXX.XXX.57.45

ferrarif50 napsal(a):
Myslím, že to je absolutně nevýznamné, zda pes PP má, nebo ne.

Adéla Jakešová

zas až tak bezvýznamné o není... kdyby zájemce byl zkušenější a chtěl třeba chodit na zkoušky nebo fenu využít lovecky musí mít PP..

18.11.2010 20:31
ferrarif50

XXX.XXX.152.205

evinka01 napsal(a):
zas až tak bezvýznamné o není... kdyby zájemce byl zkušenější a chtěl třeba chodit na zkoušky nebo fenu využít lovecky musí mít PP..

Je to zcela jedno, jelikož fena není vhodná na lovecké účely (styčí jen lépe číst).

18.11.2010 22:57
evinka01

XXX.XXX.57.45

ferrarif50 napsal(a):
Je to zcela jedno, jelikož fena není vhodná na lovecké účely (styčí jen lépe číst).

mluvím o křepelačce, o nemožnosti využít ji v lovečině nevidím ani slovo...

ostatně dotaz na zadavatelku - proč není možné curlinu lovecky využít?

19.11.2010 00:01
uzivatel

XXX.XXX.91.212

Znam par psu, co prosli tvrdym mysliveckym vycvikem, odkud je vyradili napriklad pro bazlivost nebo strach z rany. Kdyz si takovyho psa pak vezme normalni trpelivej clovek, tak to mnohdy jde.
To pp me zajimalo kvuli chovateli, ale predpokladam, ze ten uz je nakontaktovan.

19.11.2010 08:17
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

evinka01 napsal(a):
mluvím o křepelačce, o nemožnosti využít ji v lovečině nevidím ani slovo...

ostatně dotaz na zadavatelku - proč není možné curlinu lovecky využít?

Vše je uvedeno na oficiálních webových stránkách osmisto.cz

19.11.2010 10:26
zuzi

XXX.XXX.86.159

Posouvám, aby téma nezapadlo. Aisha by potřebovala nového milujícího páníčka, hodně se fixuje na člověka a bylo by fajn, aby si zvykla už na toho svého, stálého ..... :-)

19.11.2010 10:38
evinka01

XXX.XXX.57.45

zuzi napsal(a):
Posouvám, aby téma nezapadlo. Aisha by potřebovala nového milujícího páníčka, hodně se fixuje na člověka a bylo by fajn, aby si zvykla už na toho svého, stálého ..... :-)

zkuste ještě napsat i na www.retriver.cz je tam sekce SOS (k adopci, ztracení, nalezení psi) - zobrazí se to i v novinkách, tak snad by se někdo našel.

19.11.2010 10:52
cucka_st

XXX.XXX.47.196

Aisha je nádherná, zkusím jí vnutit babičce, docela jí pejsek chybí. jen mám dotaz jak Aiha vychází s kočkama? To by mohl být asi jediný problém, který mě napadá

19.11.2010 11:22
lucietka

XXX.XXX.40.146

Aisha je nádherná! škoda, zatím můžu mít jen jednoho pejska..mám taky fenku, je to také šílený mazel, tak by si třeba padly do oka..škoda. Zatím tedy můžeme alespoň popřát, ať na vánoce už jsi u nových páníčků :-)

19.11.2010 12:03
zuzi

XXX.XXX.86.159

Kočky jsme potkali zatím jen na procházce, ale odpolko vezmu Aishu k sousedům, jsou to kočkaři a vyzkoušíme, večer napíšu. Myslím že u staršího člověka, kterému by mohla dělat celý den společnost by byla maximálně spokojená, není problém se na ni nezávazně přijet podívat...

Díky, Zuzka

19.11.2010 12:05
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

cucka_st napsal(a):
Aisha je nádherná, zkusím jí vnutit babičce, docela jí pejsek chybí. jen mám dotaz jak Aiha vychází s kočkama? To by mohl být asi jediný problém, který mě napadá

Aisha s naší kočkou doma úplně v pohodě vyšla, jen králíčka chtěla lovit.

19.11.2010 13:32
zuzi

XXX.XXX.86.159

díky, Adél :-)

19.11.2010 13:47
hlozi

XXX.XXX.215.215

Adél, zkouším za ní lobovat u známých, nedávno přišli o fenku irskýho setra, ale musím pomalu, neboť je to pro ně ztráta velmi bolestivá a jsou to už starší lidé...
U nich by se měla jak prase v žitě, ale prozatím zjišťuji, jestli vůbec dalšího psa chtějí..
Bára :)

19.11.2010 19:16
jafar

XXX.XXX.144.221

Vydrží Aisha cca 12 dní v měsíci bez pána, podle mé služby, 6.30-15.15h, nebo jen 9.30-15.15h doma s psími kamarády v bytě? Pouze v týdnu. Přitom možnost ležet na posteli, podle výběru 3 místnostní, nebo na pelíšku v předsíni? Už i páneček o ní začíná uvažovat, já na ni myslím několik dní. Jde mi o to, aby nevyla, neboť by strhla kamoše, kteří by se rádi přidali.Jinak bez psů, mimo zaměstnání nechodíme nikam. Vím co dokáže závislák kudrnáč, když jednoho máme doma.

Naši kluci mají svůj pokoj, naháčci rádi zalézají pod přikrývku, nebo spí na polštáři.

19.11.2010 19:42
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

jafar napsal(a):
Vydrží Aisha cca 12 dní v měsíci bez pána, podle mé služby, 6.30-15.15h, nebo jen 9.30-15.15h doma s psími kamarády v bytě? Pouze v týdnu. Přitom možnost ležet na posteli, podle výběru 3 místnostní, nebo na pelíšku v předsíni? Už i páneček o ní začíná uvažovat, já na ni myslím několik dní. Jde mi o to, aby nevyla, neboť by strhla kamoše, kteří by se rádi přidali.Jinak bez psů, mimo zaměstnání nechodíme nikam. Vím co dokáže závislák kudrnáč, když jednoho máme doma.

Naši kluci mají svůj pokoj, naháčci rádi zalézají pod přikrývku, nebo spí na polštáři.

Myslim si, že pokud by na tom člověk zapracoval a zvykal jí postupně na nepřítomnost pánů, mohlo by to jít. Určitě bych doporučila, aby si nový majitel vzal pejska tak, aby s ním mohl být pár dní doma - minimálně víkend, nejlépe třeba k víkendu i pár dní dovči.

19.11.2010 20:04
zuzi

XXX.XXX.86.159

100% vyzkoušeno nemám, ale zkušenost je taková, že zpívá v kotci, tam prostě odmítla být, při mém odchodu když je uvnitř domu, nebo na zahradě není absolutně uštěkaná a nezpívá. . Když jsem ji nechala běhat venku a odešla se druhým pesanem ven, otevřela si do baráku a tam spokojeně spinkala až do mého příchodu. Také si myslím že se psími kámoši v pohodlí a tepločku by po adaptaci na nové prostředí vydržela v pohodě. Zatím jediné problémy u nás na depositu vznikaly tím, že pesani jsou tu v naší nepřítomnosti venku a Aisha to nemá ráda, takže rošťárny přicházely vyloženě jejími pokusy dostat se dovnitř na ovčí předložku, kterou tu zabrala za svou :-))

Zuzka ( depositum)

23.11.2010 18:10
jafar

XXX.XXX.144.221

Posouvám

23.11.2010 18:24
zuzi

XXX.XXX.86.159

Přidám malý poznatek o Ashince. I ve chvíli kdy se něčeho vyleká ( dnes tu myslivci nečekaně začali střílet a projevila se její reakce na střelbu) nemá tendenci vyjet a kousnout, i když byla držena za obojek, prostě měla jen snahu zkusit zdrhnout... po nepříjemné zkušenosti se psem se strachovou agresí to bylo poměrně fajn zjištění. :-) Aisha tu s námi funguje vevnitř v domě ( nešlo odolat) spí vedle postele a funguje naprosto spolehlivě jako pohodový mazlík, i ve chvílích, kdy tu má můj šestiletý syn na náštěvě děti, ty se kočkují, dělají kravál a ječí že bych i já zalezla, Aisha buď mile přihlíží, nebo se odklidí někam do klidu... prostě zatím nenastal moment, kdy by mi její reakce přišla jinak než pohodová a spolehlivá. :-)

23.11.2010 21:52
conie

XXX.XXX.126.6

Fnčka je nádherná, je možné získat bližší info, nejraději na e-mail?

23.11.2010 22:08
spakatka

XXX.XXX.8.222

Dobrý večer,
o fenku bychom s přítelem měli zájem. kontaktovala jsem vás na emailovou adresu, kterou jsem našla na vašich stránkách, tady píšu jen pro jistotu. pokud je aisha stále k mání, moc rádi bychom si pro ni přijeli. bydlela by s námi v bytě v brně, kde už jednoho gaučáka a velkého mazla máme - tříletého křtence retrívra - je z útulku a tak je moc vděčný, s každým je hned kamarád a chce si hrát, takže v tomhle problém nevidím. fenka je navíc jak čtu kastrovaná, což nám vyhovuje:-) pokud máte zájem prosím pošlete mi tel. číslo a domluvíme se na podrobnostech - na můj mail. - spakatka@seznam.cz

23.11.2010 22:12
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

spakatka napsal(a):
Dobrý večer,
o fenku bychom s přítelem měli zájem. kontaktovala jsem vás na emailovou adresu, kterou jsem našla na vašich stránkách, tady píšu jen pro jistotu. pokud je aisha stále k mání, moc rádi bychom si pro ni přijeli. bydlela by s námi v bytě v brně, kde už jednoho gaučáka a velkého mazla máme - tříletého křtence retrívra - je z útulku a tak je moc vděčný, s každým je hned kamarád a chce si hrát, takže v tomhle problém nevidím. fenka je navíc jak čtu kastrovaná, což nám vyhovuje:-) pokud máte zájem prosím pošlete mi tel. číslo a domluvíme se na podrobnostech - na můj mail. - spakatka@seznam.cz

Pokud máte o Aishinku zájem, telefonní kontakt je uveden na oficiálních webových stránkách osmisto.cz

24.11.2010 10:34
ilisek

XXX.XXX.196.15

Našla již čubinka svůj domov?

24.11.2010 11:47
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

ilisek napsal(a):
Našla již čubinka svůj domov?

Stále hledáme.

24.11.2010 16:27
indy

XXX.XXX.79.53

ferrarif50 napsal(a):
Stále hledáme.

Naprosto velmi vážně uvažuju o Aishence.
Mám dotaz - 4. patro bez výtahu zvládne zdravý retriever do kolika let (Aisha DKK 0/0, Indiánek DKK i DLK nula)? Měla jsem v plánu se stěhovat do nižších pater až v době, kdy to mému Indiánkovi (Chesapeake, 2,5let) nepůjde. Hrozí, že by ta 4 patra (101 schodů) Aishence vadila už teď?

A ještě praktická věc - co myslíte - když se 2,5letý chesapeak a majetnický puberťák stane "bráškou" - bude si chtít i kastrovanou fenečku chránit? Nerada bych, aby se něco semlelo. Indiánek je trochu ostřejší (není agresivní, jen prostě puberťák, co si nenechá nic líbit a všechno je jeho).

Děkuju

27.11.2010 10:46
zuzi

XXX.XXX.86.159

Posouvám.... Aishinka je vážně zlatíčko, chrní mi tu u nohou, večer vedle postele... fakt nikdo? :-)

30.11.2010 17:15
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

Stále hledáme.

3.12.2010 07:44
zuzi

XXX.XXX.86.159

Posouvám....brrrr sníh, honem do tepla na gauč :-))

3.12.2010 07:46
zuzi

XXX.XXX.86.159

Ivonka také stále hledá páníčka. Ve svém roce a půl je pořád neuvěřitelné torpédo, s duší štěněte :-)

3.12.2010 07:49
zuzi

XXX.XXX.86.159

Sněhovou nadílku si ale užívá na maximum:-))

5.12.2010 19:44
zuzi

XXX.XXX.86.159

posouvám

5.12.2010 22:13
niaris

XXX.XXX.44.82

Ještě se nikdo nenašel?

6.12.2010 09:20
matušková

XXX.XXX.19.251

Jsem chovatelka retrívrů,co chovatel?Mě toto stát,beru zpět.Já už tu mám tolik psů,že už nemohu vzít dalšího...je nádherná,mám tu moc starých a opuštěných pejsků,další nepřichází do úvahy,ale poptám se...smajlík

6.12.2010 09:32
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

matušková napsal(a):
Jsem chovatelka retrívrů,co chovatel?Mě toto stát,beru zpět.Já už tu mám tolik psů,že už nemohu vzít dalšího...je nádherná,mám tu moc starých a opuštěných pejsků,další nepřichází do úvahy,ale poptám se...smajlík

Dobrý den,
Aishinka je přímo od chovatelky, která jí chtěla najít hezký domov, kde se jí budou věnovat víc, než je schopná ona. Aisha totiž není vhodná ani k lovu, ani k chovu. Za to je to obrovský mazel a kámoš, který bude nejraději neustále se svou rodinou.
Na fence jí záleží a má jí ráda, jsme neustále v kontaktu.
Pejska jsme si vzali k sobě, aby byla snazší adopce.

6.12.2010 09:33
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

niaris napsal(a):
Ještě se nikdo nenašel?

Zatím se nenašel nikdo, komu bychom Aishinku chtěli dát.
Také bohužel volá spoustu prapodivných existencí :-(

6.12.2010 10:41
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

ferrarif50 napsal(a):
Dobrý den,
Aishinka je přímo od chovatelky, která jí chtěla najít hezký domov, kde se jí budou věnovat víc, než je schopná ona. Aisha totiž není vhodná ani k lovu, ani k chovu. Za to je to obrovský mazel a kámoš, který bude nejraději neustále se svou rodinou.
Na fence jí záleží a má jí ráda, jsme neustále v kontaktu.
Pejska jsme si vzali k sobě, aby byla snazší adopce.

- nerozumím ?!!!
Ale to není důležité . . . . .takhle končí spousta psů . . . .není vhodná . . . .

6.12.2010 10:44
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

rapotacka11 napsal(a):
- nerozumím ?!!!
Ale to není důležité . . . . .takhle končí spousta psů . . . .není vhodná . . . .

Paní chovatelka prostě Aishince chce dopřát život psa gaučového. Nevím, co na tom není srozumitelné.

6.12.2010 13:27
matušková

XXX.XXX.19.251

ferrarif50 napsal(a):
Paní chovatelka prostě Aishince chce dopřát život psa gaučového. Nevím, co na tom není srozumitelné.

Já to chápu na 100%,prostě v stanici,nelze dát jednotlivci,to co potřebuje.U mě by to bylo totéž a nezodpovědnost si ji vzít.Potřebuje mí t svou rodinu pro sebe...blb,kdo to nechápesmajlík

6.12.2010 14:56
rapotacka11

XXX.XXX.16.87

Myslíte , že jsem blb?
Ale přitom říkáte , že si své "důchodce" necháváte . . . .
- a "ve stanici" jim nemůže dát . . . . aha . . .
- no vždyt' to říkám . . . . už je na nic . . . .a ještě ji vykastrovali . . . .možná nebude mít problémy , možná . . .

6.12.2010 15:04
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

rapotacka11 napsal(a):
Myslíte , že jsem blb?
Ale přitom říkáte , že si své "důchodce" necháváte . . . .
- a "ve stanici" jim nemůže dát . . . . aha . . .
- no vždyt' to říkám . . . . už je na nic . . . .a ještě ji vykastrovali . . . .možná nebude mít problémy , možná . . .

Úplně to přetáčíte a zbytečně se zde snažíte vyvolávat konflikty.
Majitelka jí vykastrovala ze zodpovědnosti - kéž by to tak udělali všichni chovatelé. Pak bychom neměli přeplněné útulky. A argumentovat problémy po kastraci? To je jakýsi přežitek, který má ještě zastánce ze staré školy, popřípadě ve velmi snadno ovlivnitelných osobách, které jsou líné si najít články a studie z moderní veteriny.
Prosím, již zde dále nereagujte, tohle není diskuze o kastracích ani o chovatelce fenky, nýbrž jí touto cestou hledáme nový domov.
Děkuji.

7.12.2010 18:53
matušková

XXX.XXX.19.251

ferrarif50 napsal(a):
Úplně to přetáčíte a zbytečně se zde snažíte vyvolávat konflikty.
Majitelka jí vykastrovala ze zodpovědnosti - kéž by to tak udělali všichni chovatelé. Pak bychom neměli přeplněné útulky. A argumentovat problémy po kastraci? To je jakýsi přežitek, který má ještě zastánce ze staré školy, popřípadě ve velmi snadno ovlivnitelných osobách, které jsou líné si najít články a studie z moderní veteriny.
Prosím, již zde dále nereagujte, tohle není diskuze o kastracích ani o chovatelce fenky, nýbrž jí touto cestou hledáme nový domov.
Děkuji.

Ano,přesně tak.. Najít hodné páníky a ne obviňvat,že někdo něco správně udělal,Stále se poptávám,oni ti praví někde jsou,,,vždy jsou jen o ní neví.Zkusím ještě jiné možnosti.A paní co jí má doma jen tolik----DÉKUJI.

7.12.2010 19:11
zuzi

XXX.XXX.86.159

matušková napsal(a):
Ano,přesně tak.. Najít hodné páníky a ne obviňvat,že někdo něco správně udělal,Stále se poptávám,oni ti praví někde jsou,,,vždy jsou jen o ní neví.Zkusím ještě jiné možnosti.A paní co jí má doma jen tolik----DÉKUJI.

Vůbec není za co. Aisha je neskutečný mazlík, něžně, ale účinně se nacpala dovnitř do domu, zabrala místo vedle postele. Mám šestiletého syna, který se bojí zůstávat v domě, když jdu třeba jen vynést koš, s Aishou se nebojí, ta už to zná, když odcházím, jde k němu a nechá se hladit a mazlit než se vrátím, to samé když ho vzbudí zlé sny, přesídlí k jeho posteli, položí si hlavu na kraj a zůstane u něho. Je skvělá i pro mne, jsem na rizikovém těhu a když mi někdy není nejlépe, neomylně to vycítí a i když tam jinak nesmí, natáhne se ke mně na gauč, jemně si na mne položí hlavu a hřeje. :-) Nemít už tak dost velkou smečku, zůstala by rozhodně u nás. Ale právě proto, jak moc je empatická, nečekaně jemná a mazlivá, by si zasloužila někoho jen pro sebe. Je to tak zvláštní pesan, že bych skákala radostí, kdyby se dostala třeba ke staršímu člověku, nebo k někomu s handikapem, byla by to výhra pro oba. :-)

Ivonka je oproti ní něco jiného. Je temperamentní mazlivé torpedo, které by se aklimatizovalo prakticky všude. K dětem, ke sportovně založeným lidem, nebo pro někoho jako doprovod na prochajdy do lesa... obě jsou mazlivky, ale každá jinak :-)

24.12.2010 08:35
arsiela

XXX.XXX.192.145

Jsem moc šťastná,že sjme Aishince její vánoční přání splnili. I když je otázka,jestli ona víc nesplnila moje obrovské přání.

24.12.2010 09:08
zuzi

XXX.XXX.86.159

Myslím že největší přání se splnilo pro mne... i za to odpoledne co jsme spolu trávili mi bylo víc než jasné, že Aisha našla přesně to, co potřebovala... rodinu, se kterou si vzájemně sedla, kde bude mít úžasné prostředí a zároveň tam najde uplatnění její vyjímečná povaha :-) ještě jednou díky a nádherné svátky. Pohlaďte ji prosím za mne :-):-)

Zuzka, depositum

11.2.2011 21:43
jafar

XXX.XXX.144.221

Jak se máte s Aishou a co je u vás nového. DLouho jste nám nesdělila, jak jste se sžili a jak si s Aishou užíváte :-)

11.2.2011 21:46
ferrarif50

XXX.XXX.80.221

U Aishiny se vyskytlo v novém domově velmi problémové chování vzniklé nejspíš ze žárlivosti, proto Aishina před pár dny odjela zpět k chovatelce.

11.2.2011 23:10
niaris

XXX.XXX.44.82

Jejda, co se stalo?

12.2.2011 00:11
jafar

XXX.XXX.144.221

To je divné, když v depozitu byla pusinka. Přišla do styku se psy, s dítětem a panička tam taky byla. není to o přístupu?
Kárlík je sice pusinka, ale taky když se mu moc povolí, tak si dovolí.

12.2.2011 08:13
arsiela

XXX.XXX.192.145

Jafar nebudu to rozebírat tady na foru,dyžtak vysvětlím meilem ( jirava@centrum.cz) .Ale dělala jsem co jsem mohla,bohužel to bylo neúnosné a nezvladatelné.Nejsem se psy začátečník,prošli mě tady rukama i průšvihový psy na převýchovu.Ale tohle je prostě v podmínkách co tady mám nezvladatelné.Proto ten návrat k chovatelce. Je mi z toho strašně smutno,brečím kudy chodím.

12.2.2011 09:40
zuzi

XXX.XXX.86.159

Přidávám se k názoru, že s Aishou pravděpodobně zamávalo střídání páníčků a problémy vznikly ze žárlivosti. Fixuje se opravdu extrémně a i dle konzultace se zkušenou chovatelkou tohoto plemene to možná byl kámen úrazu. Můžu ale říct, že v novém domově pro ni udělali maximum, šli dost přes hranici toho, co by většina byla ochotna překousnout, při snaze problémy nějak pořešit, aby Aisha mohla zůstat. ( Byli jsme v kontaktu) Osobně si myslím, že návrat k chovatelce, do známého prostředí ve kterém vyrůstala je pro Aishu momentálně nejideálnější řešení. Vzhledem ke vzniklým problémům si neumím představit, jak by dopadlo další případné umístění do nového domova, spojené se ztrátou dalších páníčků na které se nafixovala.
Pobrečela jsem si taky, teď nezbývá než držet palce, že se Aisha ve známém prostředí srovná a vše bude ok.

Zuzka ( depositum)

12.2.2011 11:51
uzivatel

XXX.XXX.91.212

K ty samy chovatelce, ktera ji davala pryc? A ted si ji uz necha? Chudak cuba smajlík

12.2.2011 12:12
arsiela

XXX.XXX.192.145

Moment tady došlo asi k nedorozumění.Aisha nebyla odebrána chovatelce pro týrání.Chovatelka se věnuje myslivosti a prostě na Aishu neměla čas x hodin denně,tak jak by si představovala.proto se ji snažila nalézt nový domov.Nemohla vědět,že Aisha změnu neunese a začne být nevyzpytatelná.Věřte,že jsme se snažila dva měsíce její chování intenzivně řešit,stálo mě to všechen čas a nemalé fiannční prostředky.Ale prostě to už zvládnout nedokážu.

12.2.2011 12:17
uzivatel

XXX.XXX.91.212

arsiela napsal(a):
Moment tady došlo asi k nedorozumění.Aisha nebyla odebrána chovatelce pro týrání.Chovatelka se věnuje myslivosti a prostě na Aishu neměla čas x hodin denně,tak jak by si představovala.proto se ji snažila nalézt nový domov.Nemohla vědět,že Aisha změnu neunese a začne být nevyzpytatelná.Věřte,že jsme se snažila dva měsíce její chování intenzivně řešit,stálo mě to všechen čas a nemalé fiannční prostředky.Ale prostě to už zvládnout nedokážu.

Chapu to, ale chapu i tu fenu. Prvni majitel - chovatelka - depozitum - vy. Ma v tom zmatek a neni divu, ze se na kazdyho hned upina. A ta chovatelka ted uz na ni ma cas, nebo zas bude nekoho hledat?

12.2.2011 12:20
arsiela

XXX.XXX.192.145

Má na ní stejně času jako předtím,ani míň ani víc.Chcete si ji vzít,že se ptáte,jestli bude znovu nabízená?

12.2.2011 12:41
arsiela

XXX.XXX.192.145

A ještě jedna věc Aisha neměla žádného prvního majitele vyrůstala u chovatelky.

12.2.2011 12:43
uzivatel

XXX.XXX.91.212

arsiela napsal(a):
A ještě jedna věc Aisha neměla žádného prvního majitele vyrůstala u chovatelky.

tak to pardon, spatne sem to pochopila.

Ne, diky, zajem o ni nemam, netusim, co by vyvedela po dalsim dvojim stehovani.

12.2.2011 12:44
adéluška

XXX.XXX.74.208

uzivatel napsal(a):
Chapu to, ale chapu i tu fenu. Prvni majitel - chovatelka - depozitum - vy. Ma v tom zmatek a neni divu, ze se na kazdyho hned upina. A ta chovatelka ted uz na ni ma cas, nebo zas bude nekoho hledat?

Máme doma vícero plemen, a musím říct že zrovna retriever vyžaduje největší pozornost. Ostatní psy, stačí nakrmit, proběhnout, podrbat když jde člověk kolem. Retrievera mám neustále za patami, nemohu jít ani před barák pro dřevo, aby mě nenásledovala. Když před ní pohladím jiného psa, okamžitě naběhne a strká mi svojí hlavu pod mou ruku.
Asi před 3 roky jsem se musela rozhodnout zda si nechat nebo nenechat služebního retrievera, stěhovali jsme se se služebního domku, ke kterému tento pes patřil. Buď by zůstal u nás s velkou smečkou, kde ho neustále pokoušel náš pes obřího plemene, a kde by se musel o naší lásku dělit s ostatními psy, a nebo si ho měl vzít člověk, který neměl žádného psa, a hlavně manželku kterou tento pes miloval. I přesto, že mi přirostl hodně k srdci, nechala jsem ho jít - pro jeho dobro.
Třeba právě majitelka Aishy viděla, že fenka by si zasloužila více pozornosti, než ona jí mohla dát, tak se jí jen chtěla pokusit najít rodinu, která by se mohla fence více věnovat.

12.2.2011 12:54
arsiela

XXX.XXX.192.145

Adéluška ano přesně tak to bylo.A jelikož chovatelka nechtěla aby se Aisha dostala někam do množárny nebo překupníkům volila možnost dát ji přes depozitum.Kdyby na Aishu kašlala,tak si ji ted nevezme zpět,ale bude uplně klidně dělat mrtvýho brouka a nechá to řešit opět depositum.Já totiž Aishu v podstatě podle smlouvy s depositem ani nemohu nabídnout třetí osobě.A depositum mě nabídlo pomoc - opět provizorní depositum.COž by tu fenu zabilo.Furt mě přišlo lepší aby si ji vzala chovatelka,když už jsem opravdu vyčerpala všechny možné a nemožné řešení jak situaci zvládnout a vyeskalovalo to už do fakt velkých průšvihů.

12.2.2011 12:55
arsiela

XXX.XXX.192.145

uzivatel napsal(a):
tak to pardon, spatne sem to pochopila.

Ne, diky, zajem o ni nemam, netusim, co by vyvedela po dalsim dvojim stehovani.

To netušil jaksi nikdo,fakt jsem si Aishu nebrala neuváženě z nějakého rozmaru a opravdu ji nevracím jen kuli tomu,že mi tu zničila dveře nebo podobné blbině.

12.2.2011 13:52
zuzi

XXX.XXX.86.159

Noví majitelé se snažili řešit situace, ve kterých by to dle mého drtivá většina lidí už vzdala, pro Aishu udělali opravdu maximum, mají můj obdiv i velké díky.

Bohužel u nás v depositu nebyl jediný náznak toho co přijde, podle všeho opravdu Aisha díky své extrémní fixaci nezvládla změny. I proto si myslím, že je daleko menší "zlo" když se vrátí tam kde vyrůstala, i když tam na ni nebude maximum času, než dál podkopávat její psychiku dalším stěhováním do neznámého prostředí, kde navíc není zaručeno, že by to klaplo a nemusela jít zase někam dál. Moc doufám, že se ve známém prostředí srovná, je to úžasnej pesan, na kterého se nezapomíná.

Zuzka ( depositum)

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2011 14:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nedávno-dávno se tu v jiném tématu řešilo, jestli psa změna majitele poznamená. Bylo by dobré, aby si Aishy příběh přečetli všichni zastánci názoru, že pes po změně majitele po týdnu neví, že má nového pána.
Snad Aisha pojme tyto peripetie jen jako špatnou epizodu a u své chovatelky bude nadále spokojená.

12.2.2011 14:09
zuzi

XXX.XXX.86.159

Aisha je povahově hodně zvláštní pes, podobného jsem nepoznala. Něžná, hodně citlivá a opravdu etrémně nafixovaná. Jsem přesvědčená, že kdyby šla rovnou k novým majitelům, asi by to i zvládla, tohle pro ni asi už bylo moc. Bohužel to nikdo nemohl tušit. Ivonka, která prošla také u nás přes depositum v nové rodině funguje super, je ale úplně jiná povaha. Sebevědomější, nezávislejší, byť taky mazlík. U každého psa tohle bude jiné a bohužel jsou plemena, která asi opravdu potřebují jednoho pána.

Zuzka ) depositum)

15.2.2011 13:38
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

ferrarif50 napsal(a):

Nic , jen ten chudák pes to nepochopil . . .

15.2.2011 13:41
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nedávno-dávno se tu v jiném tématu řešilo, jestli psa změna majitele poznamená. Bylo by dobré, aby si Aishy příběh přečetli všichni zastánci názoru, že pes po změně majitele po týdnu neví, že má nového pána.
Snad Aisha pojme tyto peripetie jen jako špatnou epizodu a u své chovatelky bude nadále spokojená.

Snad jo , at' se jí to podaří . . . .

Přidejte reakci

Přidat smajlík