Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2010 23:05
alkas

XXX.XXX.160.35

Zdravím všechny, chtěla bych požádat o radu v souvislosti s nepříjemným problémem. Dopředu prosím případné rejpálky, kteří si obzláště zde na ifauně velmi často "nemůžou pomoct", aby se zdrželi nevhodných komentářů, je to pro nás v současnosti dost citlivé téma.
Takže: máme 7letého kavkazáka, bydlíme na dědině. Poslední týden nám tady začal řádit gang zlodějů, kteří se podle všeho nezastaví před ničím - vlezou v noci do domu, kde spí majitelé, vybírají si domy jak na méně frekventovaných místech, tak u hlavní silnice. Kradou v nočních hodinách v domech i na zahradách, v zahradních domcích. Městská policie má na naši oblast jeden (slovy J E D E N) policejní vůz, takže na pomoc z této strany nemůžeme spoléhat.
Psa máme venkovního, domů sice chodí na návštěvu, ale spává venku. Jakmile jsem se dozvěděla o zlodějích, z bezpečnostních důvodů ho nechávám raději přes noc doma, i když pes tím evidentně trpí. Známým takto zloději zabili německého ovčáka v boudě, aby se dostali do domu, takže mám pochopitelně strach...
Po dvou nocích, které pes přetrpěl v domě (i když přízemí, kde spává, nebylo vytápěno) jsme ráno objevili na zahradě v čerstvě napadaném sněhu cizí stopy, směřující k našemu zahradnímu domku. Domek nezamykáme, neboť je v něm pouze zahradní nábytek, který návštěvu zlodějů "přežil"...
Psa nechávám i nadále přes noc doma, nicméně poněkud mě znepokojuje fakt, že vlastně nevíme, jak dlouho ho ještě takto budeme muset "trápit".... Kromě toho máme na krku zimu a střídání teplot není pro psa právě nejvhodnější...
Jak byste se v této situaci zachovali? Podle jistých indícií jsou zloději místní, dopředu si obhlížejí terén, takže je jistá pravděpodobnost, že o psovi vědí, minimálně díky 2 cedulkám na brankách. Je to sice kavkazák, nechci ho podceňovat, ale přece jen - měl by nějakou šanci při případném střetu s někým, kdo o něm ví a může být na jeho útok nějakým způsobem připravený?

Děkuji předem za Vaše reakce.

27.11.2010 23:56
monika s

XXX.XXX.216.90

Naštěstí ne z vlastní zkušenosti musím napsat, že by šanci neměl.
Myslím, že jeden takový pes zloděje odradí již vzhledem, pokud ne, nemá pak asi ani cenu zamykat dveře...
My pro jistotu máme kavkazánky tři...

28.11.2010 08:27
marie m

XXX.XXX.23.194

monika s napsal(a):
Naštěstí ne z vlastní zkušenosti musím napsat, že by šanci neměl.
Myslím, že jeden takový pes zloděje odradí již vzhledem, pokud ne, nemá pak asi ani cenu zamykat dveře...
My pro jistotu máme kavkazánky tři...

Jen sebevrach vleze kao do objektu,ale pokud o něm vědí tak se na něj připraví a šanci nemá žádnou, vlastní zkušenostsmajlík také od té doby nesmí žádný můj kao k brance.

28.11.2010 08:29
evadasty

XXX.XXX.252.178

Já bych nechala psa doma - když je zloděj schopný zabít NO, může kavkazana zastřelit, nebo otrávit - stačí přidat Fridex, který stojí pár korun do masa, na piškot.... I když je KAO nedůvěřivý - nikde není jistota, že hodně lákavou ňamku nespolkne. Na druhé straně, pokud Váš KAO zloděje zraní, nebo i klidně zabije - budete mít velké problémy Vy. Psa vám dají utratit a ještě budete platit pokutu a ne malou - právě zlodějům za ublížení na zdraví, že jste si psa nezajistila.. Nikoho nebude zajímat, že zloději vnikli na Váš pozemek. Možná by nebylo špatné si nechat nainstalovat venkovní kameru, jako případný důkazní materál...

V ČR máme zákony, co nahrávají zlodějům a vrahům, ale na poctivé lidi ohled neberou. Pokud zloděje nechytnete při činu a neuděláte si důkaz ( fotka, kamera ), máte prostě smůlu...smajlík

28.11.2010 10:09
mata

XXX.XXX.80.144

Taky se přimlouvám nechat pejska doma :-) Dnešní doba je bohužel taková, že otrávit, nebo zastřelit, či dobře praštit psa jakékoliv velikosti, pokud o něm vědí a nachystají se na to, není problém, tím spíš, když je sám :-| Tady u nás takto bohužel skončil berňák ( šílenej mazel, hlídač nula, ale asi vypadal velkej a zlej, tak ho odstřelili a vilu vykradli i s auty ) a brioš ( hlídač, jenže byl sám a otrávili ho ). Pohybují se tu existence hrůzné, jsou tu dva mafiánské klany, na maloměsto je to tu někdy horší, než v Bronxu smajlík Mám kavkaze, ovčáka, Nudlu a papiše, ale prostě se o ně bojím, žádný majetek mi nestojí za to, abych přišla o své parťáky, tže když se něco děje, obvykle je zaháním a lezu "do rány já". Když nejsem doma, jsou zavření v domě, na noc taky ( stejnak máme "dům otevřených dveří", mohou kdykoliv kamkoliv a jsou to vlastně byťáci spíš, chtějí být u mne ). Přitom ale když spustí řev, vyplaší to kde koho a nikdy nikdo si k nám netroufl, zatímco sousedi byli vykradení i víckrát, ač jednou jim právě moji psi zachránili auto: V noci mě vzbudili řevem a já vylítla ven, rožnula všude a ty hajzlíky vyplašila. No a hlavně, nejspíš všici vědí, že u nás fakt není co ukrást, tže ty větší a profi bandy, co i střílí, sem nelezou a ti trapní zlodějíčci z řad fetošů a jim podobných, se bojí a profíci to fakt nejsou.....aspoň doufám, že to takto zůstane i nadále :-|
Jooo tam kde jsou pesani třás tři a víc, to už je složitější, ale stejně vím o případu, kdy bylo šest psů ( asiatů ) postříleno jak mouchy, hlídali opravdu rezidenci, kde se mafioši nabalili dokonale a málem nenechali cihlu na cihle :-(

28.11.2010 10:41
matušková

XXX.XXX.19.251

Nám se stalo,že nám vlezli bezdomovci do zahrady a maliňáci je servali,plno krve a kusů kalhot na zemi...nikdo nic nehlásil.průšvih nebyl,ale vím,že ze zákona je čléověk zodpovědný i když je to na Vašem pozemku..bohužel

28.11.2010 11:12
debri

XXX.XXX.16.138

matušková napsal(a):
Nám se stalo,že nám vlezli bezdomovci do zahrady a maliňáci je servali,plno krve a kusů kalhot na zemi...nikdo nic nehlásil.průšvih nebyl,ale vím,že ze zákona je čléověk zodpovědný i když je to na Vašem pozemku..bohužel

Bohužel naše dementní zákony.Až nás okradou a zabijí tak nám pomohou a ochrání.A mezitím ty agresivní blbečky co nám šli pomoct dají utratit a napařej nám pokutkusmajlíksmajlík

28.11.2010 13:29
jindrich.po

XXX.XXX.180.15

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jakou povahu má váš pes?Náš je vítací a to by bylo pro zloděje plus ale nikdo neví jak se zachová potom když vnikne na pozemek.Bydlíme na samotě a tak jsme si pořídily kavkazáka ale co se tyče hlídaní jsme trochu zklamaní jinak je to velký mazel ,teď zrovna řešime jestli mu máme pořídit kamaráda když jdem do práce tak tu vyje a zdá se nám moc smutný.Máme velkou zahradu ale přesto s ním každý den chodíme na procházky to je jako vyměnení.Moc jsem vám nepomohla,spíš potřebuji radu já.smajlík

28.11.2010 14:35
taziza

XXX.XXX.213.178

Jo a kamery a fotky moc nepomohou když nejdou brát jako průkazní materiál. :-(
Mám dvě psiny v bytě, takže určitě hlídají byt a venku na procházkách i mě :-) né že bych to po nich chtěla, dělají to jaksi sami o sobě. A taky mám o ně někdy strach,to když narazím na bandu feťáků,lumpů, povalečů atd. protože vím že musím udržet své psy v pohodě bez ohledu na to jak se tyto skupinky lidí chovají :-| Raději se snažím jim obloukem vyhnout.
Bohužel dnes když si banda lumpů vybere dům, byt k vykradení nezastaví je ani 15 kavkazanů a naše zákony jim k tomu jen nahrávají :-(

28.11.2010 15:12
remi

XXX.XXX.137.146

To je zapeklitá situace,nezávidím Vám. Člověk by rád viděl jak pes zlodějům natrhne zadek, ale naše zákony chrání jen lumpy. :-( Nemohl by pes třeba spát v tom zahradním domku? Co sklep, není tam chladněji? Asi nebude pes, zvyklý venku spokojený uzavřený kdekoliv, i když tam bude chladno. Nemáte nějakou terasu?

28.11.2010 16:27
alkas

XXX.XXX.160.35

Dobré odpoledne:-)

Děkuji za názory. Pes strávil další krušnou noc doma a aby toho nebylo málo, jeden z "ohleduplných" sousedů nám venčí svoji háravku přímo před domem, takže bylo opravdu veselo...
Půjčili jsme si také provizorní kamerku, dle nahraného záznamu byl dnes v noci klid.

Co se týče otázky k povaze psa - do hlavy mu samozřejmě nevidím, ale za těch 7 let, co spolu žijeme, si troufám říci, že bojácný rozhodně není. Zejména pak na svém teritoriu. Občas se nevyhneme návštěvě nejrůznejších řemeslníků a dle reakcí psa se domnívám, že pokud by měl možnost se k nim dostat, průvodce po domě či zahradě by jim rozhodně nedělal...:-)

Ohledně toho "alternativního nocování" - sklep bohužel nemáme a zahradní domek kromě toho, že je docela malý, je hlavně až na konci zahrady, takže bych neměla psa pod kontrolou už vůbec... I kdybychom ho tam zamčeli. Terasu máme, volně přístupnou. Nicméně v brzké době plánujeme zastřešení, takže podnikáme kroky pro to, aby se dal projekt změnit tak, aby byla uzavíratelná.

V souvislosti s napadením zloděje psem na pozemku a následného soudního popotahování majitele mě napadá další otázka - nevíte někdo, jak je to v případě, že pes napadne zloděje, který vnikne přímo do bytu, ve kterém je pes? To je posuzováno stejně debilně jako v předcházejícím případě (= chudáček zlodějíček, kterej "náhodou přepadl přes plot, popř. náhodou se dostal do zamčeného bytu a bestie ho dorvala")?

Pak by mě ještě zajímalo, jak tyhle záležitosti řeší naše úžasné zákony v souvislosti se psy, kteří mají zadržení a případnou likvidaci narušitele v podstatě v popisu práce (teď nemluvím o policejních psech nebo o psech využívaných v security sféře). Na ty se vztahuje nějaká výjimka? Pochybuju, že pes, který hlídá např. autobazar nebo areál nějaké firmy, má za sebou nějaký speciální výcvik, díky němuž by pak byly důsledky jeho případného útoku posuzovány jinak, než důsledky útoku psa, který hlídal "blbej barák se zahradou"...

28.11.2010 17:22
czizecka

XXX.XXX.106.200

Bere se to jako nepřiměřená obrana či co, jako když k vám zloděj vleze a vy ho za to zastřelíte. Ale jak je to s hlídacími psy v areálu to nevím :(

28.11.2010 17:31
jazzinka

XXX.XXX.226.101

K té poznámce výše - fotografie a video jsou běžné důkazy, není důvod aby je soud neuznal, pokud nebyly pořízeny protiprávně, což focení a natáčení na vašem pozemku rozhodně není.

K obecné úpravě: psi hlídající areály nemají žádná zvláštní oprávnění a pokud napadnou nějakého zloděje, bude se postupovat stejně jako u psa hlídajícího domek.

Důvodem, proč by váš pes pokud možno neměl zranit zloděje, je to, že ochrana zdraví a života je dle našeho právního řádu nadřazená ochraně majetku. sice se tedy můžete snažit odvrátit krádež sami, ale neměli byste při tom způsobit závažnější škodu a je jedno, zda zloděje umlátíte sekerou nebo na něj pošlete psa, bude to "ublížení na zdraví".
Narozdíl od toho pokud někdo napadne přímo vás, tedy ohrozí vaše zdraví, a váš pes ho sejme, jste z obliga. Nesmíte ho ale poslat na již utíkajícího násilníka.

K posuzování pokousaného zloděje bez vaší přítomnosti: Tady nejde použít konstrukce sebeobrany, přesto se lze trestnímu stíhání vyhnout. Stíhat lze jen za čin způsobený alespoň "nevědomou nedbalostí" při držení psa. U bytu si troufám tvrdit, že by šlo zcela bez problémů prokázat, že jste dodrželi veškeré zákonné povinnosti a obezřetnost v péči o zvíře (pes byl zamčený v bytě, do něhož se někdo neoprávněně vloupal, což nemůžete předpokládat). V případě zahrady obvykle musíte prokázat tu "obezřetnost" - tj. dostatečně vysoký plot, zamčená branka, cedulky apod..

Reálně tedy neznám případ, kdy by někdo byl souzen za ublížení na zdraví zloději po potrhání psem. Policie ani soudci nejsou idioti, kteří by chtěli zlodějům nahrávat. Ale policie musí provést šetření a případně vznést obvinění a (to právě obvykle noviny rozmáznou jako"ochranu zlodějů"), poté to ale sami nebo státní zástupce odloží.

Každopádně vám držím palce, ať se ten problém rychle vyřeší a do té doby bych psa držela raději v bytě.

28.11.2010 17:42
bÁba

XXX.XXX.122.17

Vniknutí na pozemek, který je hlídán ostrým psem se už tady mám dojem řešil. Pokud je to adekvátněně označeno na několika místech tak snad by to neměl být takový problém pro majitele psa. Taky jsem to řešila výstražnými tabulkami mám jich na plotě víc aby to bylo vidět ze všech stran. Mám tam ZÁKAZ VSTUPU-VELICE NEKOMPROMISNÍ PES. Můj právník mi potvrdil , že by se nebál do takového sporu jít pokud by tam někdo k mému KAO vlezl a ten ho serval.Spějí také se mnou ale díky průch. dvířkám jsou hned venku. Je fakt , že dnešní zákony napomáhají gaunerům.

28.11.2010 17:58
assil

XXX.XXX.31.3

bÁba napsal(a):
Vniknutí na pozemek, který je hlídán ostrým psem se už tady mám dojem řešil. Pokud je to adekvátněně označeno na několika místech tak snad by to neměl být takový problém pro majitele psa. Taky jsem to řešila výstražnými tabulkami mám jich na plotě víc aby to bylo vidět ze všech stran. Mám tam ZÁKAZ VSTUPU-VELICE NEKOMPROMISNÍ PES. Můj právník mi potvrdil , že by se nebál do takového sporu jít pokud by tam někdo k mému KAO vlezl a ten ho serval.Spějí také se mnou ale díky průch. dvířkám jsou hned venku. Je fakt , že dnešní zákony napomáhají gaunerům.

Nekompromisní pes tedy právně projde? Protože zlý pes ne, neboť když mám na cedulce zlý, tak vím, že je zlý a nesmím ho tedy nechat volně bez dozoru.
Navíc se obávám, že v případě vykradení v noci se může zloděj otočit na tom, že byla tma a cedulky neviděl.

28.11.2010 18:04
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Taky bych tam to "nekompromisní" nedávala - tím naopak prokazujete, že o svém psu víte, že může být nebezpečný, a pak by fakt měl být zajištěn lépe . Ale že by soud přiznal zloději náhradu za to, že neviděl cedulky, fakt asi nehrozí, pokud překonal plot vyšší než cca 180 cm.

28.11.2010 18:12
bÁba

XXX.XXX.122.17

jazzinka napsal(a):
Taky bych tam to "nekompromisní" nedávala - tím naopak prokazujete, že o svém psu víte, že může být nebezpečný, a pak by fakt měl být zajištěn lépe . Ale že by soud přiznal zloději náhradu za to, že neviděl cedulky, fakt asi nehrozí, pokud překonal plot vyšší než cca 180 cm.

No právě, že zlý ne to jasně dávám najevo , že vím ,že to je rabiát ale nekompromisní je něco jiného. No raději to nemuset řešit. Ke KAO ale vleze opravdu debil. Teda pokud mu něco neudělá. Jen fakt, že kolikrát také jsem viděla jak projíždí auto a jedou pomalu a obhlíží terén. Ale je fakt, že tady všichni máme na barákách alarmy a i většina kamery. Zatím je tady klid

28.11.2010 18:23
alkas

XXX.XXX.160.35

Jazzinka: Je vidět, že víte, o čem mluvíte, děkuji za Vaše věcné a srozumitelné příspěvky!:-)

Ještě mě napadl ten fígl, který možná zazněl kdysi i tady (bohužel sice neřeší bezpečnost psa v případě napadení zlodějem, ale mohl by řešit případnou soudní dohru, pokud zloděj přežije a bude mít tolik drzosti, aby podával žalobu): co nechat psa na zahradě volně, s obojkem na krku, na obojku je přetržený kousek vodítka a zbytek vodítka je napevno buď v kotci, na nějaké skobě na domě atd. Moje verze bude potom následující: pes byl zajištěn na vodítku, které ovšem razanci jeho NEČEKANÉ obranné reakce nevydrželo... Jsem v tomto případě právně napadnutelná? No, když o tom tak přemýšlím, věřím, že v Kocourkově zvaném Česká republika jsem, neboť jsem měla mít psa na řeťazu a ne na vodítku.......

28.11.2010 18:27
alkas

XXX.XXX.160.35

Ještě podotýkám, že v současné době rozhodně nemám v úmyslu pouštět našeho psa přes noc na zahradu, ať už s nějakým torzem vodítka či bez něj, to bylo myšleno spíš jako všeobecná inspirace...

28.11.2010 19:21
lucietka

XXX.XXX.106.191

vše je v § 29 tr zákona

28.11.2010 21:21
mojipsi

XXX.XXX.165.53

jindrich.po napsal(a):
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jakou povahu má váš pes?Náš je vítací a to by bylo pro zloděje plus ale nikdo neví jak se zachová potom když vnikne na pozemek.Bydlíme na samotě a tak jsme si pořídily kavkazáka ale co se tyče hlídaní jsme trochu zklamaní jinak je to velký mazel ,teď zrovna řešime jestli mu máme pořídit kamaráda když jdem do práce tak tu vyje a zdá se nám moc smutný.Máme velkou zahradu ale přesto s ním každý den chodíme na procházky to je jako vyměnení.Moc jsem vám nepomohla,spíš potřebuji radu já.smajlík

Kolik je pejskovi?

28.11.2010 21:36
impact

XXX.XXX.195.92

Pro zadavatelku:

A nešlo by po zahradě nainstalovat světla na fotobuňky - na pohybová čidla? Mi neříkejte, že tam polezou, když bude celá zahrada osvícená.. Je fakt, že by to rozsvěcel i pes, ale i tak.. Ten zase po nocích tolik necourá, ne? A dát k cedulkám o psovi taky cedulky o kameře a světlech.

28.11.2010 22:24
astlolita

XXX.XXX.200.174

Pokud máte řádně zajištěný a vysoký plot, který je každých pár metrů viditělně označený cedulkou, že je objekt střežen psem a ten pes může při vstupu na pozemek způsobit újmu na zdraví (pozor, to je důležité, musít tam být psáno, že může pokousat, ne jen, že tam je), má zloděj smůlu a nikdo vám ani neutratí psa, ani vá nedá pokutu. V bytě to samé, pokud bude prokázáno násilné otevření dveří a na dveřích bude tatáž tabulka s výstrahou, má taky smůlu. Mimo jiné jsem byla před dvěma lety na policii a nudila jsem se, tak jsem si četla nějaké "příručky", co jim tam ležely. Vydala to policie ČR a byly tam rady, jak ochránit dům před zloději. Hned mezi prvními byl zmíněn pes :-)

28.11.2010 23:10
alkas

XXX.XXX.160.35

impact napsal(a):
Pro zadavatelku:

A nešlo by po zahradě nainstalovat světla na fotobuňky - na pohybová čidla? Mi neříkejte, že tam polezou, když bude celá zahrada osvícená.. Je fakt, že by to rozsvěcel i pes, ale i tak.. Ten zase po nocích tolik necourá, ne? A dát k cedulkám o psovi taky cedulky o kameře a světlech.

Šlo by samozřejmě cokoliv (být to na mně, nainstalovala bych tam i něco "ostřejšího", než jen světla...smajlík). Zvažovali jsme i pořízení nějakého akustického hlásiče... Vypadá to, že mezi sousedy budeme v ještě větší oblibě, než jsme teď...:-)

28.11.2010 23:18
alkas

XXX.XXX.160.35

astlolita napsal(a):
Pokud máte řádně zajištěný a vysoký plot, který je každých pár metrů viditělně označený cedulkou, že je objekt střežen psem a ten pes může při vstupu na pozemek způsobit újmu na zdraví (pozor, to je důležité, musít tam být psáno, že může pokousat, ne jen, že tam je), má zloděj smůlu a nikdo vám ani neutratí psa, ani vá nedá pokutu. V bytě to samé, pokud bude prokázáno násilné otevření dveří a na dveřích bude tatáž tabulka s výstrahou, má taky smůlu. Mimo jiné jsem byla před dvěma lety na policii a nudila jsem se, tak jsem si četla nějaké "příručky", co jim tam ležely. Vydala to policie ČR a byly tam rady, jak ochránit dům před zloději. Hned mezi prvními byl zmíněn pes :-)

Plot máme do ulice 2m, k sousedům, kteří jsou po zbylých 3 stranách, cca 1,70m. Plot je "celodřevěný", vepředu máme ještě dřevěné meziplotí (taky výška cca 1,70m), aby pes nemohl až k přednímu plotu, nicméně vchodové dveře má pod kontrolou. Na cedulky, které by byly po celé délce plotu, jsme se ptali sousedů, příliš se na to netvářili (cedulky by byly vně našeho plotu, tudíž oni by na ně koukali).
Dotaz - pokud bude na cedulkách uvedeno, že pes může pokousat, nedostáváme se zase zpátky k tomu, že tím vlastně dávám najevo, že pes je agresivní, může ublížit, tudíž by měl být někde přikurtovaný?

28.11.2010 23:28
astlolita

XXX.XXX.200.174

alkas napsal(a):
Plot máme do ulice 2m, k sousedům, kteří jsou po zbylých 3 stranách, cca 1,70m. Plot je "celodřevěný", vepředu máme ještě dřevěné meziplotí (taky výška cca 1,70m), aby pes nemohl až k přednímu plotu, nicméně vchodové dveře má pod kontrolou. Na cedulky, které by byly po celé délce plotu, jsme se ptali sousedů, příliš se na to netvářili (cedulky by byly vně našeho plotu, tudíž oni by na ně koukali).
Dotaz - pokud bude na cedulkách uvedeno, že pes může pokousat, nedostáváme se zase zpátky k tomu, že tím vlastně dávám najevo, že pes je agresivní, může ublížit, tudíž by měl být někde přikurtovaný?

tak to po pravdě nevím. Ale pro mě logicky máte psa, o kterém víte, že je "nebezpečný", perfektně zabezpečeného... stejně, jako by byl zavřený v bytě. Jen ty cedulky tam být prostě musí. Pokud můžu radit, velice decentní a myslím, že na dřevěný plot se velice hodící jsou takové ty "měděné" cedulky s černěným rytím. Něco jako tohle http://www.hofero.cz/obrazky_big/00894.jpg, myslím, že se na internetu dá najít firma, co jich zhotoví několik přesně podel vašeho přání. To by sousedům vadit nemuselo, což?

29.11.2010 00:56
assil

XXX.XXX.31.3

astlolita napsal(a):
tak to po pravdě nevím. Ale pro mě logicky máte psa, o kterém víte, že je "nebezpečný", perfektně zabezpečeného... stejně, jako by byl zavřený v bytě. Jen ty cedulky tam být prostě musí. Pokud můžu radit, velice decentní a myslím, že na dřevěný plot se velice hodící jsou takové ty "měděné" cedulky s černěným rytím. Něco jako tohle http://www.hofero.cz/obrazky_big/00894.jpg, myslím, že se na internetu dá najít firma, co jich zhotoví několik přesně podel vašeho přání. To by sousedům vadit nemuselo, což?

Jenže co já mám právě informace, tak vtip je v tom, že za plotem pes není perfektně zabezpečený tak jako tomu je v bytě, protože plot se dá přelézt bez vlámání. Zloděj může říct, že mu za plot něco spadlo a jen si pro to šel. Ostatně není to tak dávno, co toto právo vlézt takto na cizí pozemek bylo v návrhu zákona. Sice to neprošlo, ale prý pokud to zloděj bude tvrdit, je neprokazatelné, že tomu tak není. Jediná šance prý je, že by ho pes sejmul až když by odcházel s lupem a tento lup se u něj našel.
Nevím, možná to někdo doplní nebo vyvrátí, ale podle mě každé napadení psem, i na vlastním pozemku, znamená oplétačky se soudem s nejistým výsledkem.

29.11.2010 07:38
aneleh

XXX.XXX.49.8

máme ovčandu - v bytě, takže trošku jiná situace, nicméně letos v létě jednoho tupce napadlo vlézt nám do bytu, když jsme byli večer pryč a fena byla doma samasmajlík
Dopadlo to tak, že mi volali sousedi, že je u nás hrozný řev a nikdo tam nechce jít, ať se vrátíme. Přijeli jsme do 10ti minut, byli jsme nedaleko u známých, doma byl chlapík v černém stylovém oblečku a čepici, dorvanej do krve, fena před ním stála, vrčela, hlídala a nechtěla ho nechat hnout. Volali jsme policajty i sanitku, nakonec to skončilo u soudu:-(
výsledek - zloděj musel překonat několik bezpečnostních opatření, včetně bezpečnostního zámku a druhých zamčených dveří, na rok si šel sednout a ještě nám musel zaplatit koberec a vymalování bytu, které zničil svou krví. Fenu mi pak chtěli odkoupit policajti :-))
takže naše ovčanda je doma za hrdinu, já jsem pro jistotu nainstalovala ceduli POZOR PES - VSTUP ZAKÁZÁN BEZ PŘÍTOMNOSTI MAJITELE a jsem ráda, že ji mám.
Taky jsem začala věřit tomu, že to s tou naší výkonnou složkou nebude tak špatné...

29.11.2010 07:55
debri

XXX.XXX.16.138

Známým zadržela kníračka chlapco jim vlez v noci do baráku.Policajti ji pochválili byl to hledaný recidivista.

29.11.2010 08:32
czizecka

XXX.XXX.106.200

aneleh napsal(a):
máme ovčandu - v bytě, takže trošku jiná situace, nicméně letos v létě jednoho tupce napadlo vlézt nám do bytu, když jsme byli večer pryč a fena byla doma samasmajlík
Dopadlo to tak, že mi volali sousedi, že je u nás hrozný řev a nikdo tam nechce jít, ať se vrátíme. Přijeli jsme do 10ti minut, byli jsme nedaleko u známých, doma byl chlapík v černém stylovém oblečku a čepici, dorvanej do krve, fena před ním stála, vrčela, hlídala a nechtěla ho nechat hnout. Volali jsme policajty i sanitku, nakonec to skončilo u soudu:-(
výsledek - zloděj musel překonat několik bezpečnostních opatření, včetně bezpečnostního zámku a druhých zamčených dveří, na rok si šel sednout a ještě nám musel zaplatit koberec a vymalování bytu, které zničil svou krví. Fenu mi pak chtěli odkoupit policajti :-))
takže naše ovčanda je doma za hrdinu, já jsem pro jistotu nainstalovala ceduli POZOR PES - VSTUP ZAKÁZÁN BEZ PŘÍTOMNOSTI MAJITELE a jsem ráda, že ji mám.
Taky jsem začala věřit tomu, že to s tou naší výkonnou složkou nebude tak špatné...

Šikulka! A pak že ovčáci nehlídaj!

29.11.2010 09:23
astlolita

XXX.XXX.200.174

assil napsal(a):
Jenže co já mám právě informace, tak vtip je v tom, že za plotem pes není perfektně zabezpečený tak jako tomu je v bytě, protože plot se dá přelézt bez vlámání. Zloděj může říct, že mu za plot něco spadlo a jen si pro to šel. Ostatně není to tak dávno, co toto právo vlézt takto na cizí pozemek bylo v návrhu zákona. Sice to neprošlo, ale prý pokud to zloděj bude tvrdit, je neprokazatelné, že tomu tak není. Jediná šance prý je, že by ho pes sejmul až když by odcházel s lupem a tento lup se u něj našel.
Nevím, možná to někdo doplní nebo vyvrátí, ale podle mě každé napadení psem, i na vlastním pozemku, znamená oplétačky se soudem s nejistým výsledkem.

Tak to je hodně velký nesmysl, protože jakmile by ho pes napadl na odchodu, pak by teprv začly oplétačky. Vy taky nesmíte střílet na prchajícího, i kdyby vám před tím třeba postřílel celou rodinu. Jakmile už vás nebo někoho jiného neohrožuje, byla by to msta, ne sebeobrana.

29.11.2010 10:26
darkvirgin

XXX.XXX.88.108

jak tady někdo zmínil pesany u bezpečnostních agentur, tak třeba můj známej má křížence roťase a brigádně s ním chodí hlídat. pes je vycvičený, má pár zkoušek, takže zadržení není problém. u nich v agentuře mají vždy jednou do roka povinný školení. na tom školení jim právě říkali, že pokud se do objektu někdo dostane, tak se mají i se pesem zavřít nebo utýct a zavolat policajty, že se nemají do ničeho míchat. když mi o tom říkal, tak mi to přišlo komický, na co tam tedy vyžadují takovýho praocvníka se psem. jinak jak se bránit netuším. bydlím v bytě a jak tu někdo psal, tak to je něco jinýho než u baráku.

29.11.2010 10:32
assil

XXX.XXX.216.60

astlolita napsal(a):
Tak to je hodně velký nesmysl, protože jakmile by ho pes napadl na odchodu, pak by teprv začly oplétačky. Vy taky nesmíte střílet na prchajícího, i kdyby vám před tím třeba postřílel celou rodinu. Jakmile už vás nebo někoho jiného neohrožuje, byla by to msta, ne sebeobrana.

No tak samozřejmě nemyslím, aby ho pes stíhal bůhvíkde kde:-) ale prostě na odchodu myšleno, že zloděj je ještě stále na vašem pozemku, ale již má lup u sebe a není tam nikdo jiný než on a pes, který si ho teda jako všiml později. :-)

29.11.2010 10:56
nada

XXX.XXX.94.26

Známý vyprávěl vlastní zkušenost - na jeho pozemek kde hlídá kavkaz vlezla paní bulharské národnosti, kterou pes dorval.Platil pokutu 50 000.- a má podmínku na pul roku.:-(
Paní se bránila, že neumí česky a cedulku o psovi nepřečetla.Ale co tam hledala???
Příště je nechat dorvat úplně??smajlík

29.11.2010 12:25
marie m

XXX.XXX.74.213

nada napsal(a):
Známý vyprávěl vlastní zkušenost - na jeho pozemek kde hlídá kavkaz vlezla paní bulharské národnosti, kterou pes dorval.Platil pokutu 50 000.- a má podmínku na pul roku.:-(
Paní se bránila, že neumí česky a cedulku o psovi nepřečetla.Ale co tam hledala???
Příště je nechat dorvat úplně??smajlík

Přesně tak nechat dorvat úplně, protože mrtví svědek je nejlepší svědek,no a pak mu narvat do kapes nějaké šperháky a jiné náčiní aby se mu dokázalo že šel krást a né že mu něco spadlo za plot.Tak mě to jednou řekli i policajti kdyby se mě neco takového stalo že by někdo vlezl do zahrady,jinak jak bude mluvit tak mám průser jak barák,prostě dnešní zákony jsou postavený na hlavu a nahrávají jen grázlům:-(

29.11.2010 13:18
ilisek

XXX.XXX.196.15

A to jako zloděj může bez problémů vykrást objekt, pokud na něm nevidí ceduli, že je střežen psem? No to je síla..... My máme doma tři pitbully, na noc nejsou venku, hlídají v domě, pokud by se k nám někdo vloupal a psy by nezabil, asi by měl smůlu.....myslím, že by už nic neuloupil:o))))

29.11.2010 13:21
ilisek

XXX.XXX.196.15

Aneleh a kde jsi prosím takovouto cedulku sehnala? Díky.

29.11.2010 16:25
matušková

XXX.XXX.19.251

Ano,já také chodím hlídat se psem,bohužel,nesmí být použit,musí mi jen oznámit vetřelce,nesmí napadnout,k čemu pak to je,,??

29.11.2010 16:31
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Je to dobrý, ještě že může pesan "hlásit" :-) Ale co kdyby se zloděj lekl a upadl a něco si udělal? Možná je v naší republice jistější zloděje přivítat, aby se na nás nerozlobil a nezažaloval nás za to, že se na něj mračíme :-)

29.11.2010 16:41
debri

XXX.XXX.16.138

matušková napsal(a):
Ano,já také chodím hlídat se psem,bohužel,nesmí být použit,musí mi jen oznámit vetřelce,nesmí napadnout,k čemu pak to je,,??

oznámit vlastní vraždu, ale dokonanousmajlíksmajlík

29.11.2010 19:25
aneleh

XXX.XXX.128.2

ilisek napsal(a):
Aneleh a kde jsi prosím takovouto cedulku sehnala? Díky.

nechala jsem si ji vyrobit na zakázku - nikde jsem totiž takovej nápis, kterej by vyhovoval mé potřebě neobjevila... Stála něco kolem 300kč - pakatel...

29.11.2010 21:09
taziza

XXX.XXX.213.178

Já to asi nechápu ale na co pak chodit se psem na cvičák, cvičit poslušnost, obrany, zadržení atd. ?
Proč učit psa něco co se pak nedá použít v praxi ? Když jsem se psem mohu ho odvolat pokud mě třeba brání, nebo zaútočí na vetřelce ale jak mu vysvětlit že nemá hlídat barák pokud nejsem doma, respektive může hlídat ale pouze štěkotem ?:-(

30.11.2010 09:55
daya

XXX.XXX.220.12

To mi tady zase akorát pohlo žlučí. To už tak vypadá, že nejlíp aby toho zloděje pes zadávil a vy ho zakopali. Dneska se spravedlnosti člověk těžko dovolá.smajlíksmajlík

30.11.2010 18:46
kalu

XXX.XXX.67.182

Mám dva velké psy, velký knírač a kříženka KAO a oba jsou myslím dobří hlídači. V noci hlídají venku, resp. mají k dispozici otevřený kotec s boudami, takže mají zahradu pod kontrolou.

Napadla mě ještě jedna varianta, pokud by dorvali zloděje, tak prostě říct, že jsem reagovala na štěkot psů a šla se podívat ven a tam jsem načapala zloděje, který s klackem v ruce (klacek se dá na zahradě vždycky najít) mě začal ohrožovat a vyhrožoval mi, že mě zabije. Psi bránili můj život a mé zdraví, nikoliv majetek.

2.12.2010 08:54
ilisek

XXX.XXX.196.15

To že je na ceduli že pes může pokousat snad neznačí, že je agresivní, ale že má výcvik hlídacího psa a tudíž kousne, pokud tam vleze někdo neoprávněně.....ne?

2.12.2010 12:49
zuzina

XXX.XXX.169.86

assil napsal(a):
Nekompromisní pes tedy právně projde? Protože zlý pes ne, neboť když mám na cedulce zlý, tak vím, že je zlý a nesmím ho tedy nechat volně bez dozoru.
Navíc se obávám, že v případě vykradení v noci se může zloděj otočit na tom, že byla tma a cedulky neviděl.

"Navíc se obávám, že v případě vykradení v noci se může zloděj otočit na tom, že byla tma a cedulky neviděl."
To snad ani možný není. Takže lumpové, zloději a veškerá oatatní pakáž má miliony způsobů a výmluv, jak se bránit, ale slušná čověk ne. A když půjde krást ve dne za slunečného počasí, tak se může vymluvit na to, že mu svítilo slunce do očí a on ty cedulky taky neviděl? Fakt nad tímhle zůstává rozum stát!smajlík

2.12.2010 20:48
rosnička

XXX.XXX.190.124

Souhlasím nejlepší jsou kavkazani aspon 2 a až to začne ani tam nechdit a ráno nahlásit mrtvolu a je to kde není žalobce není ani soudce , at si pak dokazuje kdo co chce. A na ten plot aspon 220 , to dnes má kde kdo proti kunám . A když ani to nezabere nechte si po silvestru nějakou rachejt. ale to už musíte dobře mířit ( né na hlavu né ) mezy nohy. A pak ho ještě snadno najdete , podle smradu jak se posere. No nedá se nic jiného dělat nikdo nás před tou pakáží neochrání . A rejpalové co semnou nesouhlasí at rači v noci nespí , čeká je brzká nezvaná návštěva.!!!!!!!!!!!!!smajlík

2.12.2010 23:32
marie m

XXX.XXX.74.213

rosnička napsal(a):
Souhlasím nejlepší jsou kavkazani aspon 2 a až to začne ani tam nechdit a ráno nahlásit mrtvolu a je to kde není žalobce není ani soudce , at si pak dokazuje kdo co chce. A na ten plot aspon 220 , to dnes má kde kdo proti kunám . A když ani to nezabere nechte si po silvestru nějakou rachejt. ale to už musíte dobře mířit ( né na hlavu né ) mezy nohy. A pak ho ještě snadno najdete , podle smradu jak se posere. No nedá se nic jiného dělat nikdo nás před tou pakáží neochrání . A rejpalové co semnou nesouhlasí at rači v noci nespí , čeká je brzká nezvaná návštěva.!!!!!!!!!!!!!smajlík

:-) těch 220 je lepší jak cedule protože naši zákonodárci Vám řeknou že na cedulku si můžete dát třeba hlavu tygra a v zahradě bude běhat třeba jork a nebo taky žádného psa mít nemusíte a cedulku jen jako strašáka pro nezvanou návštěvu.Bohužel tohle dnešní grázlové ví a zákony mají v malíčku a klidně si nechají pr.. natrhnout protože jěště dostanou prachy od nás co si bránime svoje.

3.12.2010 08:43
rosnička

XXX.XXX.162.240

marie m napsal(a):
:-) těch 220 je lepší jak cedule protože naši zákonodárci Vám řeknou že na cedulku si můžete dát třeba hlavu tygra a v zahradě bude běhat třeba jork a nebo taky žádného psa mít nemusíte a cedulku jen jako strašáka pro nezvanou návštěvu.Bohužel tohle dnešní grázlové ví a zákony mají v malíčku a klidně si nechají pr.. natrhnout protože jěště dostanou prachy od nás co si bránime svoje.

Díky za souhlas , chtěla bych vydět toho hrdinu co si na samotě u lesa nebo na okraji mněsta nebo vesnise kde se žádné pomoci nedovolá myslí že zastaví zloděje a případné vrahy , protože k tomu už není ze zlodějny daleko , tak toho kdo si myslí že je zastaví nšjakou hloupou cedulkou toho bych teda chtela vydět. A až přijde o člena rodiny at je to zvíře které my co je chovále s láskou nebo člověk , rukou takového hajzla , nebude psát bludy o zákonech protože ty ho rázem přestanou zajímat a bude rovnou nabíjet brokovnici jak se neco šustne kolem baráku . Ale ted pro ty méně otrlé kupte si obyčejný elektrický ohradník , najnstalujte jej tak aby splnil co po něm chcete , když si zloděj šáhne tam kam nemá a kde to nečeká , hodne ho to odradí protože neví co ho ještě čeká dál .smajlíksmajlík smajlík Vaše zvířata si na ohradník rychle zvyknou není nebezpečný ale není to nic přijemného . Zadejte si na netu , elektrické ohradníky a máte jasno. LOVU ZDAR

30.12.2010 18:25
cermi

XXX.XXX.30.70

jindrich.po napsal(a):

tak muj KO je taky mazílek ale dobře staví a vyštěkává je vycvičen takto kvůli tomu že nemam na pokuty proto že někoho pokouše takže štěká a brzdí čímž na sebe upozorní a ja holt musim jít skontrolovat co se děje jinak kamarádku doporučuji ALE pokud si u psa nedokážete udělat dostatečnou autoritu nemusí to dopadnout dobře rozhodně doporučuji přečíst si aspon něco málo o zařazování a zžívání se smečkou a nakonec to bývá právě fena kdo je ten ostrej na dvorku

30.12.2010 19:07
bÁba

XXX.XXX.123.181

cermi napsal(a):
tak muj KO je taky mazílek ale dobře staví a vyštěkává je vycvičen takto kvůli tomu že nemam na pokuty proto že někoho pokouše takže štěká a brzdí čímž na sebe upozorní a ja holt musim jít skontrolovat co se děje jinak kamarádku doporučuji ALE pokud si u psa nedokážete udělat dostatečnou autoritu nemusí to dopadnout dobře rozhodně doporučuji přečíst si aspon něco málo o zařazování a zžívání se smečkou a nakonec to bývá právě fena kdo je ten ostrej na dvorku

To znamená když k Vašemu KAO někdo vleze na pozemek tak on jenom štěká a nezaútočí? Tak to jsem ještě neslyšela. Mám dvouletého psa a roční fenu. Pes by to hned vyřešil.smajlík Jak se u KAO cvičí jenom štěkat a brzdit. To by mě fakt zajímalo.smajlík

31.12.2010 21:46
cermi

XXX.XXX.42.55

než vznikne nějaké nedorozumnění jedná se o kao jehož matka byla křížena s labradorem tak dalo to dost práce zlomit v něm jeho vrozenou ostrost ale tohoto psa jesem si pořizoval místo křížence leonbergera x rotvailer který zaůtočil na opilce který nám vlezl na pozemek jelikož díky souhře náhod mněl pejsek týden propadlej očkovací průkaz (veterinář odjel na dovolenou aniž by si ohlídal domluvený termín očkování ) v následných událostech jsme museli pejska utratit proto jsem byl pod nátlakem rodiny nucen pejska takto zlomit častokrát lituji že sem nevychoval kavkazáka jako takového ale na jednu stranu jsem rád protože pejsek je velice milý na děti když přijedou bratrovo děti pejsek sice s utrápenou tváří ale snáší tahání chlupů tahání za uši za ocas děti jsou sice vychováváni že nesmí ale znáte to jediný problém ve výchově nastal s příchodem tzv obdobím druhého vzdoru kdy nám za noc odlovil 32 slepic za což byl potrestán odloučením od lidské společnosti na týden byl na zahradě za domem po jeho opětovném návratu na dvůr se jeho ůtok neopakoval nyní už to je více než rok a pejsek dobře vychází stále s dětmi i domácímy zvířaty pokud máte dotazy na výchovu tak prosím přes icq 577896559 nebo na e mail cermi128@seznam.cz

3.1.2011 21:06
jirka.spaca

XXX.XXX.97.202

cermi napsal(a):
než vznikne nějaké nedorozumnění jedná se o kao jehož matka byla křížena s labradorem tak dalo to dost práce zlomit v něm jeho vrozenou ostrost ale tohoto psa jesem si pořizoval místo křížence leonbergera x rotvailer který zaůtočil na opilce který nám vlezl na pozemek jelikož díky souhře náhod mněl pejsek týden propadlej očkovací průkaz (veterinář odjel na dovolenou aniž by si ohlídal domluvený termín očkování ) v následných událostech jsme museli pejska utratit proto jsem byl pod nátlakem rodiny nucen pejska takto zlomit častokrát lituji že sem nevychoval kavkazáka jako takového ale na jednu stranu jsem rád protože pejsek je velice milý na děti když přijedou bratrovo děti pejsek sice s utrápenou tváří ale snáší tahání chlupů tahání za uši za ocas děti jsou sice vychováváni že nesmí ale znáte to jediný problém ve výchově nastal s příchodem tzv obdobím druhého vzdoru kdy nám za noc odlovil 32 slepic za což byl potrestán odloučením od lidské společnosti na týden byl na zahradě za domem po jeho opětovném návratu na dvůr se jeho ůtok neopakoval nyní už to je více než rok a pejsek dobře vychází stále s dětmi i domácímy zvířaty pokud máte dotazy na výchovu tak prosím přes icq 577896559 nebo na e mail cermi128@seznam.cz

kříženec KAO a labradora, fuj. To už se brzo budou prskat prasata s ovcema, to už nám potom dá jedno zvíře opravdu optimální univerzální užitek....:-(

3.1.2011 21:33
jirka.spaca

XXX.XXX.97.202

moje odpověď pro paní je jednoznačná - pes ven, je to jeho práce.

Pokud vám někdo bude střílet psi, tak to bude pořád lepší než vás. Pokud nejste zámožní s nejasnou minulostí, tak se asi takovýchto nájezdů bát nemusíte. Důkaz toho je, že je zajímal váš zahradní domek. To nejsou žádní profíci, když tam najdou sekačku tak jí tam nechaj a ostříhají veškeré kabely aby měli měď. Váš pes s nima měl udělat pořádek hned v prvním průzkumu, ale moment překvapení teď když myslí že se pes zavírá by taky stál za to.
A vám nezbývá doufat, že váš pes nebude zabiják. Pokud se zloději podaří utéct, nikdo vás žalovat nebude. Z malého pokousání vás bez problému dostane aspoň trochu dobrý právník. V těhle případech policie a soudci nejsou paká a vědí která bije. Pokud ho zraní vážně, potom máte problém.
I když je můj pes velký kamarád a miluju ho, tak to že mi zachrání majetek nebo život je pro mě důkaz velké oddanosti, i když ho potom budu oplakávat. Kamarád se kamaráda taky ve rvačce zastane a riskuje tím přes hubu a nebo kudlu v žebrech. Toť vše

Přidejte reakci

Přidat smajlík