Daruji fenku bernardýn/čuvač

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2010 18:14
sajma

XXX.XXX.200.139

6let, hodná, má rada děti, vytální zvyklá celoročně venku,zdravá, duvod je stěhování z domku do bytu, pouze do dobrých rukou s možností pozdější návštěvy, tel: 777255947

8.12.2010 10:30
rachel

XXX.XXX.118.56

Je moc pěkná, bohužel doma už mi dalšího hafana napovolí. Navíc by byla asi spokojenější na zahrádce, že?

8.12.2010 12:32
czizecka

XXX.XXX.106.200

Ta je super, ale soused by se po*ral takže smůla ale poptám se....

9.12.2010 12:01
ilisek

XXX.XXX.196.15

Vy si svůj život řídíte podle souseda???

9.12.2010 12:05
czizecka

XXX.XXX.106.200

ilisek napsal(a):
Vy si svůj život řídíte podle souseda???

Budete se divit ale tady není normální mít dva velké psy na zahradě smajlíksmajlík (soused to aspoň tvrdí, prý je to nezodpovědné). Neřídím si svůj život podle souseda ale nestojím o další rozbroje, už tak jich máme kvůli psům dost. Jednoho už nám někdo otrávil, nehodlám nic riskovat... znáte zákony naší republiky. kdo nezažil, nepochopí

10.12.2010 01:59
laponka

XXX.XXX.14.133

Doufám, že jste to dostatečně zdůvodnili i té fence a že vás pochopila..... proč ji smečka zavrhuje a druhou půlku života se bude muset obejít bez ní. Že zůstane zrazená a v očích jedinou otázku : PROČ ? ČÍM JSEM SE PROVINILA ?
Tak hezký stěhování a ať se vám v novém bytečku moc líbí a ať jste velmi šťastní !!!

10.12.2010 07:39
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

:-)

10.12.2010 08:04
astlolita

XXX.XXX.200.174

laponka napsal(a):
Doufám, že jste to dostatečně zdůvodnili i té fence a že vás pochopila..... proč ji smečka zavrhuje a druhou půlku života se bude muset obejít bez ní. Že zůstane zrazená a v očích jedinou otázku : PROČ ? ČÍM JSEM SE PROVINILA ?
Tak hezký stěhování a ať se vám v novém bytečku moc líbí a ať jste velmi šťastní !!!

Vy prosímvás víte, proč se ti lidé stěhují, že je soudíte? smajlík Tohle tady opravdu miluju. Člověk tu napíše ahoj a všichni už o něm všechno "ví" smajlík

10.12.2010 08:07
czizecka

XXX.XXX.106.200

laponka napsal(a):

Vy asi hodně koukáte na televizi na pohádky stylu Neuvěřitelná cesta, že

10.12.2010 10:23
impact

XXX.XXX.195.92

laponka napsal(a):

Ten pes za měsíc nebude vědět, že nějakou smečku měl. Nadsazeně řečeno.. Za předpokladu, že se bude mít v nové fajn..

A jinak se Vám s tou hysterií žije dobře? smajlík

10.12.2010 13:12
laponka

XXX.XXX.14.133

Nejsem ani histerická a ani tady nikoho nesoudím. Měli jste snad z mého příspěvku jiný pocit ? Pak je to ale jen vaše věc....
Ptala jsem se jen jestli to dostatečně a srozumitelně vysvětlili té fence. Je na mé otázce něco špatně ? Nebudu ani omylem soudt zadavatele, se svým svědomím ať si žije sám.
A když už jsme u toho.....já to psala zadavateli, tak vůbec nechápu proč se ozýváte. Oslovil vás někdo ?

10.12.2010 14:03
rachel

XXX.XXX.118.56

Nechte toho, sakra už...
To je hrůza, pořád se tu někdo hádá a napadá....:-(
------------ ------------------- -------------------------- -------------------------- -------------------------
Také jsem se stěhovala z domu do bytu a psa (velkého vzrůstu, kteý byl jen na zahradě) jsem si vzala do bytu. Je tu spokojený, nic mu nechybí.

Ale chápu, že né každý pejsek si zvykne.
Navíc v tom může být spousta dalších důvodů, o kterých my, co zadavatelku neznáme, nemůžeme ani vědět.

Takže klídek a nohy v teple:-)

10.12.2010 14:07
astlolita

XXX.XXX.200.174

laponka napsal(a):
Nejsem ani histerická a ani tady nikoho nesoudím. Měli jste snad z mého příspěvku jiný pocit ? Pak je to ale jen vaše věc....
Ptala jsem se jen jestli to dostatečně a srozumitelně vysvětlili té fence. Je na mé otázce něco špatně ? Nebudu ani omylem soudt zadavatele, se svým svědomím ať si žije sám.
A když už jsme u toho.....já to psala zadavateli, tak vůbec nechápu proč se ozýváte. Oslovil vás někdo ?

A vás snad někdo oslovil a ptal se vás na názor?? smajlík

10.12.2010 16:54
impact

XXX.XXX.195.92

laponka napsal(a):

Opravdu si myslíte, že to tak funguje? V tom případě je CELÝ život zrazený a opuštěný každý pes, který nedorostl, nedospěl a neumřel vedle své matky, alébrž byl ve dvou měsících lidmi vytržen z rodného pelíšku a vhozen do cizí smečky lidí..

A když už jsme u toho.. Skutečně čekáte, že na Váš příspěvek na diskuzním foru nebude nikdo reagovat? poněkud naivní.. Zkuste příště email nebo jinou soukromou poštu. :-)

10.12.2010 19:10
czizecka

XXX.XXX.106.200

Doporučuji psu napsat brožurku s doplňujícími informacemi o důvodu vyhoštění z jeho současné smečky a taky doporučuji psát mu každý týden např. každý pátek email

Někteří lidé jsou fakt naivní, když si myslí že pes na ně za pár týdnů nezapomene... to víte bude truchlit až do konce života smajlík

Pejskovi přeji dobrý nový domov, zrovna tomuhle je určitě lépe venku...

10.12.2010 19:34
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Zajímavé názory.
Vlastně je normálka pořídit si do provizoria psa a po čase se ho klidně zbavit , že jo - vo co de ?
Je možné , že paní opravdu "cosi" závažného potkalo a nemá jiné řešení - např. v rodině , u kamarádů . . . .
Možná by v diskuzi měla zaznít zmínka o zodpovědnosti. Pes nežije 3 roky - 6 let: Žije třeba 15roků.
Měl by si to velmi dobře každý uvědomit .smajlík

10.12.2010 19:41
astlolita

XXX.XXX.200.174

rapotacka11 napsal(a):
Zajímavé názory.
Vlastně je normálka pořídit si do provizoria psa a po čase se ho klidně zbavit , že jo - vo co de ?
Je možné , že paní opravdu "cosi" závažného potkalo a nemá jiné řešení - např. v rodině , u kamarádů . . . .
Možná by v diskuzi měla zaznít zmínka o zodpovědnosti. Pes nežije 3 roky - 6 let: Žije třeba 15roků.

Pokud by si psa mohl pořídit jen někdo, kdo přesně ví, co s ním bude za 15 let, pak nemá psa nikdo. Nikdo by neměl ani dítě, prostě nic. Každý by žil jen dneškem, co dneškem, jen momentem! Opravdu to tak chcete? smajlík

10.12.2010 19:53
czizecka

XXX.XXX.106.200

rapotacka11 napsal(a):
Zajímavé názory.

Mě by zajímalo kolik vám je let, protože takovýto názor může mít jen někdo velmi mladý nebo velmi zámožný. Všichni jsme jen lidi a život může přihodit do osudu cokoli...

10.12.2010 21:38
vitacit

XXX.XXX.178.2

Víte co, Vy všichni "moralisti"? Lepší, když fenku darují než aby skončila vyhozená někde na ulici nebo přivázaná v lese!

10.12.2010 22:40
laponka

XXX.XXX.14.133

A víte, že to tak nedopadne pokud si fenku někdo neveme ? Ono je to tááák pohodlné, mám jakýkoliv problém - pes pryč. Zaplaťpánbůh, že tak jednoduché to není s dětima. To by jsme četli X inzerátů : daruji dítě, stěhujeme se.... nebo daruji dítě - stále pláče.... nebo z důvodu alergie a přecenění schopností starat se o dítě. Těch možností by bylo....ale co, tady jde JEN o psa a toho se dá beztrestně zbavit. To je můj názor a za tím si stojím.....copak nechápete, že pořídit si psa je zodpovědnost na celý jeho život ? Že je to jakási morální smlouva, ke které se zavazuji v momentě jeho pořízení ? Poslední doubou je těch stěhování, a hlavně alergií v rodinách víc a víc. Jo a ještě stěhování za prací do ciziny, to je taky častý argument.

10.12.2010 23:43
astlolita

XXX.XXX.200.174

laponka napsal(a):
A víte, že to tak nedopadne pokud si fenku někdo neveme ? Ono je to tááák pohodlné, mám jakýkoliv problém - pes pryč. Zaplaťpánbůh, že tak jednoduché to není s dětima. To by jsme četli X inzerátů : daruji dítě, stěhujeme se.... nebo daruji dítě - stále pláče.... nebo z důvodu alergie a přecenění schopností starat se o dítě. Těch možností by bylo....ale co, tady jde JEN o psa a toho se dá beztrestně zbavit. To je můj názor a za tím si stojím.....copak nechápete, že pořídit si psa je zodpovědnost na celý jeho život ? Že je to jakási morální smlouva, ke které se zavazuji v momentě jeho pořízení ? Poslední doubou je těch stěhování, a hlavně alergií v rodinách víc a víc. Jo a ještě stěhování za prací do ciziny, to je taky častý argument.

A co má teda podle vás asi tak dělat člověk, který se MUSÍ přestěhovat a pes tam prostě nemůže? Na jiný byt ten člověk zrovna nemá finance při nejlepší vůli, co pak? Když už teda všechno tak dobře víte? Nebo co když bydlí u rodičů, na odsěhování se nemá peníze a rodiče se rozhodnou, že už nechtějí mít v bytě psa? Co pak? V obou případech byste předpokládám doporučila buď stát se bezdomovci a nebo zabít sebe i psa... Bohužel, ani někdo tak dokonalý jako vy nemůžu vždycky vědět, co se stane.
Co když je člověk na psy sám a najednou zjistí, že má nějakou nemoc, co mu znemožní se o psy postarat?
Všichni jste tu strašně moudří, ale vůbec vás nezajímá, co je za tím doopravdy. Jestli opravdu jen lenost něco řešit a nebo vážný důvod. Pokud paní osobně neznáte, tak ji nesuďte.

11.12.2010 04:30
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

czizecka napsal(a):
Mě by zajímalo kolik vám je let, protože takovýto názor může mít jen někdo velmi mladý nebo velmi zámožný. Všichni jsme jen lidi a život může přihodit do osudu cokoli...

Kdybych byla zámožná , tak snad bych snesla i být mladá . . . .
( a jinak - projed'te si na netu útulky ! . . . . )smajlíksmajlíksmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2010 12:10

impact napsal(a):
Ten pes za měsíc nebude vědět, že nějakou smečku měl. Nadsazeně řečeno.. Za předpokladu, že se bude mít v nové fajn..

A jinak se Vám s tou hysterií žije dobře? smajlík

Nevím z čeho tak soudíte. Nevím jaké jste měla psy a jaký jste k nim měla vztah. Syn měl jako dítě fenu a když odešel na VŠ, pochopila, že za ní přijíždí za 3 týdny a věděla, který víkend to je a vždycky čekala a nadšeně ho vítala. Přesto, že zůstala se "zbytkem" smečky a všechnu péči měla. Chápu, že může v životě nastat situace, že není možné si psa nechat, ale není to pro psa tak snadné jak se tu snažíte prezentovat. Troufám si říct, že ho to poznamená na zbytek života. Také záleží na plemeni. Některé snáší změnu majitele líp, jiné hůř.

11.12.2010 16:30
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím z čeho tak soudíte. Nevím jaké jste měla psy a jaký jste k nim měla vztah. Syn měl jako dítě fenu a když odešel na VŠ, pochopila, že za ní přijíždí za 3 týdny a věděla, který víkend to je a vždycky čekala a nadšeně ho vítala. Přesto, že zůstala se "zbytkem" smečky a všechnu péči měla. Chápu, že může v životě nastat situace, že není možné si psa nechat, ale není to pro psa tak snadné jak se tu snažíte prezentovat. Troufám si říct, že ho to poznamená na zbytek života. Také záleží na plemeni. Některé snáší změnu majitele líp, jiné hůř.

Soudím tak z vlastní nemalé zkušenosti.

Pokud jde pes do půlně jiné rodiny, tak je to přece něco naprosto jiného, než když zůstane ve své smečce a pán se pravidelně vrací. To by bylo skutečně divné, pokud by ho neočekávala a nevítala.

Já osobně si trvám na to, že drtivou většinu psů to nijak nepoznamená. Jsou i ti, kteří tuto změnu uvítají. A pokud mi nevěříte běžte a zeptejte se kohokoliv, kdo pomáhá psům v nouzi. Nemyslím tím jen týrané, tam je to vcelku jasné. Ale myslím i ty, kteří prostě musejí z původního domova pryč...

Nebudu počítat, co tady bylo. Ani to, co tady bude. Ale vezmu čistě aktuální stav - u mě je pět takových nechtěných psů.. A když je vidím, jak se tu válí na hromadě s jedním tenisákem, tak se nad Vaším "poznamenáním" mohu jen pousmát... :-)

Věřte tomu, že ani jednomu z nich původní rodina nechybí od prvního momentu, co sem vkročili.. :-)

11.12.2010 17:01
czizecka

XXX.XXX.106.200

Měla jsem fenu kterou jsme si vzali od cikánů v roce (byla asi týraná, bála se, špinavá a tak...) a půl roku trvalo než se psychicky spravila a přibrala. Byla na mě závislá, chlapů se ze začátku bála a mě teda i doma brala jako "boha". Pak už šla úplně ke každému, nebrala jsem si jí s tím že si jí chci nechat, spíš jsem si jí vzala že mi jí bylo líto. Měli jsme ji asi rok. Teď má už dva roky nový domov, na to jaký byla závislák si rychle zvykla. Za měsíc po jejím "přestěhování" byli fenku ukázat, ona měla velkou radost, celou dobu seděla u mě a mazlila se, ale jakmile se zvedli k odchodu už metelila k autu aby jí neujeli. A to není jediný příklad toho že pes si v dobré nové rodině rychle zvykne, ale nebudu tu rozepisovat kolik psů jsme doma kvůli někomu nezodpovědnému měli... jeden psa vypustil jen proto že měl průjem a znečistil mu byt atd...

11.12.2010 17:03
czizecka

XXX.XXX.106.200

impact napsal(a):

Pokud jde pes do půlně jiné rodiny, tak je to přece něco naprosto jiného, než když zůstane ve své smečce a pán se pravidelně vrací. To by bylo skutečně divné, pokud by ho neočekávala a nevítala.

Já osobně si trvám na to, že drtivou většinu psů to nijak nepoznamená. Jsou i ti, kteří tuto změnu uvítají. A pokud mi nevěříte běžte a zeptejte se kohokoliv, kdo pomáhá psům v nouzi. Nemyslím tím jen týrané, tam je to vcelku jasné. Ale myslím i ty, kteří prostě musejí z původního domova pryč...

Nebudu počítat, co tady bylo. Ani to, co tady bude. Ale vezmu čistě aktuální stav - u mě je pět takových nechtěných psů.. A když je vidím, jak se tu válí na hromadě s jedním tenisákem, tak se nad Vaším "poznamenáním" mohu jen pousmát... :-)

Věřte tomu, že ani jednomu z nich původní rodina nechybí od prvního momentu, co sem vkročili.. :-)

Plně s vámi souhlasím

11.12.2010 17:23
impact

XXX.XXX.195.92

czizecka napsal(a):
Plně s vámi souhlasím

Děkuji. :-)

Jinak v tom textíku nemá být: Pokud jde pes do půlně jiné rodiny, tak, ale samozřejmě Pokud jde pes do úplně jiné rodiny, tak... :-):-|

11.12.2010 17:34

impact napsal(a):

Nemyslím tím poznamenáním to, že bude sedět u dveří a bulet po pánovi, od kterého užil víc bytí, než krmení. Ale poznamená ho to třeba tou větší závislostí. Taky je rozdíl, když jde pes ze špatných podmínek do lepších a nebo když jde pes z milované smečky.
A úplně nejhorší je, když lidi nenapíší pravý důvod proč jde pes pryč a ten pak putuje dál. ( To myslím obecně, nepodezřívám z toho zrovna majitele bernardýnky).

11.12.2010 17:37
czizecka

XXX.XXX.106.200

impact napsal(a):
Děkuji. :-)

Jinak v tom textíku nemá být: Pokud jde pes do půlně jiné rodiny, tak, ale samozřejmě Pokud jde pes do úplně jiné rodiny, tak... :-):-|

Já jsem to pochopila :D Taky se někdy překlepnu....

11.12.2010 17:46
czizecka

XXX.XXX.106.200

Nemyslím tím poznamenáním to, že bude sedět u dveří a bulet po pánovi, od kterého užil víc bytí, než krmení. Ale poznamená ho to třeba tou větší závislostí. Taky je rozdíl, když jde pes ze špatných podmínek do lepších a nebo když jde pes z milované smečky.
A úplně nejhorší je, když lidi nenapíší pravý důvod proč jde pes pryč a ten pak putuje dál. ( To myslím obecně, nepodezřívám z toho zrovna majitele bernardýnky).

Ale prosím vás, nevím co vám nato napsat... abych nebyla moc ošklivá. Prostě je to blbost, psi jsou asi jiní než si je představujete, vy je milujete oni vás taky, ale pes to bere trochu jinak než my lidi... Někteří licé si psy moc polidšťují a nemyslím tím to že je oblékají a kupují jim dárky pod stromek a tak... ale že si myslí, že pes myslí jako člověk, že je mu třeba něco líto, nebo že přemýšlí o tom že něco měl udělat jinak a tak.... :)

11.12.2010 17:56
impact

XXX.XXX.195.92

Mohu se zeptat, jaké jsou Vaše zkušenosti v tomto směru?

11.12.2010 18:07
czizecka

XXX.XXX.106.200

Filmy jako Lasie se vrací, Goro bílý pes, Hačiko a tak jsou krásné.. ale většinou jsou minimálně ze čtvrtiny smyšlené...

11.12.2010 19:59
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Ujali jsme se 6ileté labradorky. Byla od původních majitelů.
Přijala , co jí osud nachystal . Nevím , snad je to vlastnost labradorů , "nějak" se se změnami vyrovnat.
Byla citlivá , jemná , něžná . K sobě tvrdá. U nás ani 1x "nezaplakala."
Ale ! Když o ulici dál zaslechla dětské hlásky , celá ztuhla , poslouchala , zda to nejsou děti , se kterými vyrůstala . . .
Když se na ní přišli původní majitelé podívat , vzali si ji ven . Celá št'astná šla s nimi a št'astná se vracela k nám .
Ale : 3 neděle trvalo než se dala zase dohromady . Nemohla jsem ji pustit z vodítka . Odbíhala za cizími
dětmi a zklamaně se vracela . Utíkala k cizím autům - hledala to své , původních majitelů . . . .
Byly okamžiky , které mi rvaly srdce , když tak napjatě poslouchala v dálce dětské hlasy , jen vyrazit . . . . .
Nemohu souhlasit s tím , že zbavit se psa je v normě.
To se prostě nedělá.
Je to hnusný.
Může nastat zoufalá situace , kdy není jiná možnost , ale není v pořádku , když tu někdo říká , že to vlastně
je v pořádku.
smajlík smajlíksmajlíksmajlík

smajlíksmajlík

11.12.2010 20:03
impact

XXX.XXX.195.92

Může nastat zoufalá situace , kdy není jiná možnost , ale není v pořádku , když tu někdo říká , že to vlastně
je v pořádku.

Mohu vědět, kdo zde řekl, že je to v pořádku? smajlík Minimálně já se tady bavím o tom, zda se pes cítí být doživotně zrazen a nebo nad tím za pár týdnů mávne tlapkou...

smajlík

11.12.2010 22:55
pepina

XXX.XXX.128.126

laponka napsal(a):

Paní, Vy jste s prominutím kráva. Vy znáte zadavatelku? Vy víte jaké mají problémy? Laskavě se starejte sama o sebe. Když tak přesně víte, co bude za 15 let, tak to už je na nobelovku. Jak už někdo psal, nemohl by mít psa nikdo na světě, ani děti ani nic jiného. Teda krom Vás, protože Vy jste zodpovědnost sama o sobě. Já má 4 psy a co když umřu? Moje rodina se nebude o všechny starat. Minimálně dva by šli z domu. To jsem nezodpovědná. Jeden z nich je nalezenec, raději jsem ho měla nechat u popelnic, když nevím co bude za 15 let. A poslední dobou je stěhování a alergií tak jako vždycky. To jen Vy za každým takovým důvodem hned vidíte něco špatně. Zamyslete se laskavě nad sebou a nedělejte z ostatních hned parchanty.smajlík

12.12.2010 10:16
hankaapes

XXX.XXX.101.77

pepina napsal(a):
Paní, Vy jste s prominutím kráva. Vy znáte zadavatelku? Vy víte jaké mají problémy? Laskavě se starejte sama o sebe. Když tak přesně víte, co bude za 15 let, tak to už je na nobelovku. Jak už někdo psal, nemohl by mít psa nikdo na světě, ani děti ani nic jiného. Teda krom Vás, protože Vy jste zodpovědnost sama o sobě. Já má 4 psy a co když umřu? Moje rodina se nebude o všechny starat. Minimálně dva by šli z domu. To jsem nezodpovědná. Jeden z nich je nalezenec, raději jsem ho měla nechat u popelnic, když nevím co bude za 15 let. A poslední dobou je stěhování a alergií tak jako vždycky. To jen Vy za každým takovým důvodem hned vidíte něco špatně. Zamyslete se laskavě nad sebou a nedělejte z ostatních hned parchanty.smajlík

Nechci se vyjadřovat v této diskuzi, ale vaše výrazy jsou zbytečně hrubé. Nadávat někomu za jiný názor než mám já.......vlastně v Česku klasika:-(

12.12.2010 10:29
mata

XXX.XXX.80.144

Zajímavé názory....já pominu zcela zadavatelku, páč do toho nevidím a nevím, jak to je ( i když ten pocit, že se zbavuje psa, aniž by to bylo nutné, mám taky, a to z jednoho důvodu: Inzerát napsala dost hloupě a prostě to z něj tak vyzní ).

Jinak mě neudivuje, že hodně lidí, i majitelů psů, bere psa jako psa, s tím že nemá city a paměť. Má! A pokud mi tu bude někdo tvrdit, že pes, který jde z milované rodiny, i do lepší, zapomene, dává mi tím najevo, že o psech ví akorát tak to, že musí jíst, pít, cvičit a poslouchat :-| Pod pojmem "vztah se psem" se skrývá asi tak 10 různých "sfér" a to je fakt. Někdo si myslí, že to lepší být nemůže, když má psa rád, pečuje o něj, věnuje se mu, ale tak jednoduché to opravdu není a vím, že vztah se psem se může posunout daleko za hranice většiny lidských představ, a taky to, že nemá konce.
Poznala jsem velmi mnoho různých osudů pejsků, smutných i krásných, krutých i něžných a stále poznávám, poznávat budu a nikdy nebude ani jeden stejný!!! Vím, jak pes dokáže změnit své já...pes, který žil milován a najednou byl oderván osudem jinam, kde žil též milován, možná i víc, už NIKDY nebude tím stejným psem, jakým byl v prvním případě! Změní se a pozná to jen ten, kdo ho nezaujatě znal v obou případech.
Jistěže se je zcela jiná situace tam, kde pes týraný jde do milujícího prostředí. A také je zcela jiná situace tam, kde se pes měl sice dobře po stránce fyzické, ale nebyl na něj ten čas, co být měl. Takový pes bude opět vděčný za prostředí i třás přísnější, ale budou se psovi věnovat tak, jak on potřebuje. Dají mu vyžití fyzické i duševní.
A za další, jistěže je to pes o psa, plemeno od plemene atp. Nedá se nic absolutně napsat zjednodušeně a tato polemika by vydala na několikadenní diskuzi a hodinové rozhovory s tím, že stejně by nikdy nikdo nemohl zakončit slovy: Takže je to tak a jenom tak a nikdy jinak!
Proto mě fascinuje, ačkoliv po všem co jsem poznala, by už asi nemělo, jak jednoduše může někdo napsat, že pes je jen pes a nemá se polidšťovat. Jenže ono toto není polidšťování, to je právě ten největší problém. Ovšem proč ten problém neschovat za tak moderní a často používané slovo, jako "polidštění" že? :-|
Celý tento vztah pes-pán je daleko a mnohem složitější a o něčem úplně jiném, každý si ho bere dle svého a každý se dle svého taky chová, budiž, každý na to máme právo. Nemáme ale právo kritizovat a zjednodušovat něco, o čem my ubozí a nevědoucí chudáčci, co si pořád jen hrají na pány tvorstva a mají dojem, že vše ostatní "je jen pes, jen kočka, jen zvíře, jen rostlina, jen příroda....." nevíme ani setinu pravdy, protože si holt nechceme přiznat, že nejsme ti nejchytřejší, nejsme ti nejvnímavější a nejlepší.

Kdybychom raději "zavřeli huby" plné našich "lidských mouder" a "vypnuli" ty svoje "dokonalé" mozky, možná bychom začali vidět věci, vnímat okolí a poznávat "sféry", o kterých nemáme ani šajnu a které nenapadnou dokonce ani "odborníky na sci-fi", neboť není vše tak složité a náročné, i když nám dokonalým pánům tvorstva to tak připadá, páč jsme se naučili vše dělat složitě, aniž bychom si uvědomili, že většina věcí je jasná, jednoduchá a proto dokonalá :-|

A ještě něco ohledně vztahu pán-pes: I puzzle může vypadat krásně a můžeme znát celkový jeho obraz, ač chybí dva tři dílky do celku. Jenže to pořád bude jen puzzle bez tří dílků :-|

12.12.2010 10:34
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Dokonale napsané :-) Souhlasím s každým slovem ...

12.12.2010 11:46

impact napsal(a):
Mohu se zeptat, jaké jsou Vaše zkušenosti v tomto směru?

Už jsem to tu někde psala, strýci se vrátil NO z Hluboké u Č. Budějovic do Teplic v Č. Nebyl to ani Goro, ani Lasie, jmenoval se Alan.
On je rozdíl, když pes žije ve větší smečce a když žije jako jedináček.

12.12.2010 13:06
impact

XXX.XXX.195.92

A pokud mi tu bude někdo tvrdit, že pes, který jde z milované rodiny, i do lepší, zapomene, dává mi tím najevo, že o psech ví akorát tak to, že musí jíst, pít, cvičit a poslouchat
Tak to se mne mírně dotklo, přiznávám... smajlík

Jinak celkově naprosto nesouhlasím s tím, že slovo "polidšťování" je moderní.. Naopak, velmi znatelně cítím, že se polidšťování opravdu děje.. Lidé se naučili promítat do psů svoje pocity a říkat, že jsou to pocity psa.. A vzletná slova "oderván osudem" vyvolají úsměv na mé tváři. Opravdu to nevidíš? Lidé vytrhávají psy ze smeček, strkají je do smeček čistě lidských.. A dělají z nich lidi...

Těžko říct, proč se to děje. I když částečně si myslím, že v dnešní uspěchané době nemají někteří kde ventilovat své city, tak je ventilují do psů. Ale podle mne je to stejně škodlivé, jako šílené pseudozáchranářství "týraných" psů.

Pes je opravdu jen pes. Nemyšleno nijako degradujícím tónem. Stejně jako člověk je jen člověk..

Víc k tomu asi nemám, co říct. :-)

12.12.2010 13:41

Plně souhlasím s Maťou. Někde vedle je diskuze, kde si berou z domečku do bytu howavarta. Dělá jim to starost, ale dokud to nezkusí, neuvažují o tom, že by psa "poslali dál".
Jinak k vytržení psa ze smečky nejpřirozenější, t.j. psí, tak k tomu došlo před...... lety.
Jestli chce Impact další důkaz psí paměti : Vrátil se k mám 11 letý odchovanec po smrti majitelů. Za 11 let u nás nikdy nebyl, viděli jsme se snad jen 2x, 3x . Jsem přesvědčená o tom, že věděl, že je "doma". A věrnosti : Přesto odešel dva měsíce po paničce.
(Když k nám přišel byl v dobré kondici a nikdo, včetně veterináře a ženských z útulku nevěřil, že mu je těch 11)

12.12.2010 14:26
czizecka

XXX.XXX.106.200

Plně souhlasím s Maťou. Někde vedle je diskuze, kde si berou z domečku do bytu howavarta. Dělá jim to starost, ale dokud to nezkusí, neuvažují o tom, že by psa "poslali dál".
Jinak k vytržení psa ze smečky nejpřirozenější, t.j. psí, tak k tomu došlo před...... lety.
Jestli chce Impact další důkaz psí paměti : Vrátil se k mám 11 letý odchovanec po smrti majitelů. Za 11 let u nás nikdy nebyl, viděli jsme se snad jen 2x, 3x . Jsem přesvědčená o tom, že věděl, že je "doma". A věrnosti : Přesto odešel dva měsíce po paničce.
(Když k nám přišel byl v dobré kondici a nikdo, včetně veterináře a ženských z útulku nevěřil, že mu je těch 11)

Spíš si jen pamatoval, vybavil známý pach... na pachy mají psi paměť dokonalou. A že pes v 11 letech umře dva měsíce po paničce mohla být náhoda. Mohl mít nějakou skrytou nemoc, nebo se nemusel vyrovnat se změnou prostředí a zvyků a tak... vzhledem k jeho střáří... nemuselo to být zrovna protože miloval paničku která mu umřela. Mohlo ale nemuselo

12.12.2010 16:09
mata

XXX.XXX.80.144

impact napsal(a):
A pokud mi tu bude někdo tvrdit, že pes, který jde z milované rodiny, i do lepší, zapomene, dává mi tím najevo, že o psech ví akorát tak to, že musí jíst, pít, cvičit a poslouchat
Tak to se mne mírně dotklo, přiznávám... smajlík

Jinak celkově naprosto nesouhlasím s tím, že slovo "polidšťování" je moderní.. Naopak, velmi znatelně cítím, že se polidšťování opravdu děje.. Lidé se naučili promítat do psů svoje pocity a říkat, že jsou to pocity psa.. A vzletná slova "oderván osudem" vyvolají úsměv na mé tváři. Opravdu to nevidíš? Lidé vytrhávají psy ze smeček, strkají je do smeček čistě lidských.. A dělají z nich lidi...

Těžko říct, proč se to děje. I když částečně si myslím, že v dnešní uspěchané době nemají někteří kde ventilovat své city, tak je ventilují do psů. Ale podle mne je to stejně škodlivé, jako šílené pseudozáchranářství "týraných" psů.

Pes je opravdu jen pes. Nemyšleno nijako degradujícím tónem. Stejně jako člověk je jen člověk..

Víc k tomu asi nemám, co říct. :-)

Gabčo, proč se tě to dotklo? smajlík Není to mířeno na nikoho, je to prostě mé konstatování :-) Možná jsem ve svém životě zažila jiné osudy psům než ty, děláš záslužnou činnost se psy, ale to je přesně to, o čem jsem tu psala. Jsi v jiné sféře, v jiné úrovni, já podobné taky dělala a prožila a občas ještě dělám, ale to není to, o čem jsem psala, co jsem myslela, chápeš? :-) Člověka to hodně naučí o psím chování, jednotlivce i smeček, dá mu to zvládat "to základní", ale to není všechno a věř mi, že to není nikterak špatné, naopak :-) Ten, kdo v tomto oboru opravdu umí, pomůže psům i jejich majitelům, stejně jako Eichler apod. a je to činnost, kterou já obdivuji, jelikož se netýká jen psů samotných ( s těmi je to mnohdy lehké ), ale hlavně i majitelů, tzn. musíš jednat a vysvětlovat jim, a na to já už nemám nervy :-|

Odervání osudem je míněná tragédie, majitelé mohou zemřít ( autonehoda, nemoc ), nebo jsou vážně nemocní a skončí v dlouhodobé hospitalizaci apod. Jak jinak bys to chtěla napsat? Možná jsem to napsala více "dramaticky", ovšem snad si nehrajeme na slovíčkaření, jde přeci o formu a podstatu článku.

Nu, s promítáním svých pocitů do pocitů psa.....možná to jednou pochopíš, o čem píši, možná taky ne. Myslím, že jsem dost stará a poznala jsem dost psů na to, abych poznala, kdy se na věc dokáži dívat nezaujatě a objektivně a kdy ne. A když ne, mám lidi, kterých se ptám a od kterých se pravdu dozvím, neboť mi věř, že není nic horšího než si myslet, jak jsem skvělá a všecko znám a zvládám sama a nepotřebuji nikdy ničí radu, či nezaujatý pohled :-) Ba naopak!
Lidi ze psů opravdu moc dělat nelze, nemyslíš? My jsme úplně jinde, psi jsou úplně jinde, tato věta mi spíš připadá zase jako ohranné klišé :-|

Pes jen pes, člověk jen člověk....tím pádem co? Tím pádem psa kdykoliv odložíme kamkoliv, tím pádem pes nevnímá, neumí tesknit, zapomíná apod.? Že to popisuji naší "lidštinou", nic neznamená, nemám jak jinak, páč jinak to člověk bohužel popsat neumí :-) Myslíš, že je to polidšťování? Nu tak potom ať si.....

Ani já nemám víc co říct, jsme různí a k různému přistupujeme osobitě a po svém, na což máme každý právo. Na svůj názor taky. A dokonce máme každý právo na svoje zkušenosti a pohledy na věci :-)
Jestliže nás ale spojuje jediný cíl: Pomáhat z čistě nezištných důvodů, pak je to v pořádku ( ať už zvířatům, různým druhům zvířat, nebo dětem, či starým lidem, či rostlinám a přírodě atd. ).

12.12.2010 17:30
rachel

XXX.XXX.118.56

Celá tahle diskuse je akorát tak o h*vnechsmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

12.12.2010 22:23
pepina

XXX.XXX.128.126

hankaapes napsal(a):
Nechci se vyjadřovat v této diskuzi, ale vaše výrazy jsou zbytečně hrubé. Nadávat někomu za jiný názor než mám já.......vlastně v Česku klasika:-(

Také nepíši často příspěvky, většinou jsem jen divák, ale pokud se někdo hned staví do role soudce, přestože nemá ani páru o tom co se děje, to mě zvedne ze židle. Tak se omlouvám za hrubý výraz, pokud se vás to dotklo. Nazvu tedy tu osobu paní chytrou, je to takový brouk Pytlík, všeználek. Řekla bych, že toto je daleko častější česká vlastnost. Odsuzovat aniž by k tomu člověk měl právo.:-)

13.12.2010 08:48
ilisek

XXX.XXX.196.15

Tak to mně je moc líto, že máte takového souseda, mějte se.

13.12.2010 08:51
ilisek

XXX.XXX.196.15

No inzeráty na "darování" dětiček sice zatím ještě nejsou.....ale dětsksé domovy jsou u nás zcela přeplněné......:-(

13.12.2010 08:53
ilisek

XXX.XXX.196.15

impact napsal(a):

Naprosto s tebou souhlasím.

13.12.2010 10:05
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak jsem se ptala a o fenku u nás na vsi bohužel zájem není, buď chtějí psa, nebo už nějakého mají a nechtějí k němu fenku.. je mi líto. Poptám se na cvičáku

1.5.2011 00:30
leontynka

XXX.XXX.91.65

Dobrý den, co je s fenkou? Je již umístěna? Měla bych zájem. děkuiu.

1.5.2011 14:09
leontynka

XXX.XXX.91.65

Pokud fenka nemá umístění kontaktujte mě na leontynka.p@centrum.cz či na tel:774303306 zemřela mi fenka čuvačky, tak bych si ji vzala .Děkuji

1.5.2011 16:42
atika

XXX.XXX.226.2

Vždyť v prvním příspěvku je na dárce telefon, třeba sem nechodí často.

13.5.2011 11:32
cinkalu

XXX.XXX.245.18

Blbost, kdyby Váš syn už nikdy domů nepřijel ani by po něm nevzdechla. Za pár let by ho možná ani nepoznala.

13.5.2011 11:38
cinkalu

XXX.XXX.245.18

rapotacka11 napsal(a):
Ujali jsme se 6ileté labradorky. Byla od původních majitelů.
Přijala , co jí osud nachystal . Nevím , snad je to vlastnost labradorů , "nějak" se se změnami vyrovnat.
Byla citlivá , jemná , něžná . K sobě tvrdá. U nás ani 1x "nezaplakala."
Ale ! Když o ulici dál zaslechla dětské hlásky , celá ztuhla , poslouchala , zda to nejsou děti , se kterými vyrůstala . . .
Když se na ní přišli původní majitelé podívat , vzali si ji ven . Celá št'astná šla s nimi a št'astná se vracela k nám .
Ale : 3 neděle trvalo než se dala zase dohromady . Nemohla jsem ji pustit z vodítka . Odbíhala za cizími
dětmi a zklamaně se vracela . Utíkala k cizím autům - hledala to své , původních majitelů . . . .
Byly okamžiky , které mi rvaly srdce , když tak napjatě poslouchala v dálce dětské hlasy , jen vyrazit . . . . .
Nemohu souhlasit s tím , že zbavit se psa je v normě.
To se prostě nedělá.
Je to hnusný.
je v pořádku.
smajlík smajlíksmajlíksmajlík

smajlíksmajlík

to je taky nápad chodit se na to odstrčený zvíře dívat. Bože proč jste jim to dovolila ? Jo když blbost světem vládne odnášej to nevinný smajlík

13.5.2011 13:11
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

cinkalu napsal(a):
to je taky nápad chodit se na to odstrčený zvíře dívat. Bože proč jste jim to dovolila ? Jo když blbost světem vládne odnášej to nevinný smajlík

Blbost ?
Jednalo se o rodinu - rozvedli se , domek se prodával , paní šla kam ji srdce táhlo - i s dětmi , pán se protloukal . . .
- pes zatím zůstal u prázdného domku (sám).
Na návštěvu jezdil pán s dětmi - cca 1x za rok .
Netušila jsem , že to psa až tak rozhodí . . .
A pak , když jsem to už zažila , jsem jim ho půjčila klidně a ráda zas. Fena byla neskutečně št'astná . . . .děti taky . . .
- když fena končila "svou zdejší pout' " , zavolala jsem pánovi , at' ještě v sobotu příjdou - myslela jsem , že víkend
nepřežije - byla hodně špatná . . . .po jejich návštěvě neskutečně pookřála . . . . .přežila ještě týden.
-paní za ní nebyla ani 1x , i když ona byla ten , kdo si psa pořídil a opustil (neznám ji)

Nic není jen černobílý . . . .

13.5.2011 13:21
cinkalu

XXX.XXX.11.162

rapotacka11 napsal(a):
Blbost ?
Jednalo se o rodinu - rozvedli se , domek se prodával , paní šla kam ji srdce táhlo - i s dětmi , pán se protloukal . . .
A pak , když jsem to už zažila , jsem jim ho půjčila klidně a ráda zas. Fena byla neskutečně št'astná . . . .děti taky . . .
- když fena končila "svou zdejší pout' " , zavolala jsem pánovi , at' ještě v sobotu příjdou - myslela jsem , že víkend
nepřežije - byla hodně špatná . . . .po jejich návštěvě neskutečně pookřála . . . . .přežila ještě týden.
-paní za ní nebyla ani 1x , i když ona byla ten , kdo si psa pořídil a opustil (neznám ji)

možná právě, že ta "odsuzovaná" paní měla jediná rozum a za fenou právě z toho důvodu nejela aby netesknila ( fena i ona ). Nezlobte se na mě ale tady jste to evidentně nezvládla vy. Nepustila bych je k feně ani náhodou. Ať se upnou na plyšáka, jak té feně asi bylo když odjížděli ? Stálo to za to těch pár chvil ? Těžko, je to normální týrání té feny. Člověku to vysvětlíte zvířeti nikoliv. A navíc to není k tématu. Fenku si bohužel vzít nemohu mám své 2 hafany a to na hranici svých možností. Přeji brzské umístění do dobrých podmínek.

13.5.2011 14:54
rachel

XXX.XXX.60.145

rapotacka11 napsal(a):
Blbost ?

Dokážu si představit, jak fena poslouchala křik dětí. Když jsem se odstěhovala od rodičů se psem do města z vesnice, tak také na procházkách se vždycky rozběhl za někým, kdo stylem chůze z dálky připomínal maminu, tátu nebo sestru.
Ale tady to je něco jinýho, pes zůstal se svým pánem, který si ho pořídil - se mnou. Nedokážu si představit, co by dělala, kdybych ho darovala někomu cizímu. Neudělala bych to. A i kdyby, tak bych, ač by to bylo pro mne dost těžké, za ním nejezdila. Také si myslím, že by mu to v hlavě dělalo spíš zmatek. Nedokážu si představit, že od toho psa opakovaně odjíždím a nechávám ho cizím lidem....

14.5.2011 19:42

cinkalu napsal(a):
Blbost, kdyby Váš syn už nikdy domů nepřijel ani by po něm nevzdechla. Za pár let by ho možná ani nepoznala.

I když to není vůbec podstatné musím vám říct, že jste děsně chytrá. Syn odjel, na dva roky do ciziny. A víte, že ho po návratu poznala, vítala a byla ráda, že ho zase má. Ale to je jedno. Téhle feně to nepomůže. Já tím jen chtěla říct, že pro psa není změna majitele normální a že ho to poznamená!!!

14.5.2011 20:53
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

- pes má schopnosti , o kterých opravdu nic nevíme . . .
Před fenkou lab. jsme měli psa NO ( mmch. z říše zvířat mě lepší zvíře už nečeká)
Potkali jsme manželovu sestru , kterou pes nikdy předtím neviděl.
Zdravil a vítal ji , jako mě nebo manžela.
Cizích lidí si absolutně nikdy nevšímal. Ten pes věděl , že je "naše".

Takže - pro Cinkalu : pes si zcela jistě pamatuje lidi , kteří prošli jeho životem.

14.5.2011 23:02
rachel

XXX.XXX.60.145

rapotacka11 napsal(a):
- pes má schopnosti , o kterých opravdu nic nevíme . . .
Před fenkou lab. jsme měli psa NO ( mmch. z říše zvířat mě lepší zvíře už nečeká)
Potkali jsme manželovu sestru , kterou pes nikdy předtím neviděl.
Zdravil a vítal ji , jako mě nebo manžela.
Cizích lidí si absolutně nikdy nevšímal. Ten pes věděl , že je "naše".

Takže - pro Cinkalu : pes si zcela jistě pamatuje lidi , kteří prošli jeho životem.

Tomu docela věřím. Pachy budou v rodině asi podobné (myslím takové ty přirozené pachy), ty před psem nezamaskuje ani deodorant ani parfém :-)

16.5.2011 11:16

pes nezapomene tak snadno jak si lidé myslí ,měli jsme ovčáka , dědictví po zemřelém strýci ,zvykl si na nás ,měl nás rád ,ale až do smrti čekal až se jeho pán vrátí, každý den ve tři hodiny běhal vyhlížet autobus ,i po roce ,i po třech letech, a každý den se zklamaně vracel zpátky. neříkám že si pes nezvykne ,když se k němu noví majitelé chovají hezky zvykne si ,ale to než zapomene trvá hodně dlouho a někdy nezapomene nikdy. taky sem měla bígla, hodně lidí říká že bígl je blbý pes, musela sem do nemocnice a nechala sem ho u příbuzných které znal ,byl dost starý , po dobu mého pobytu v nemocnici se jeho zdravotní stav natolik zhoršil že sem přijela domů a on umřel ,čekal na mě aby mě viděl a mohl zemřít. neodsuzuji že někdo nemůže mít psa pokud se o něj postará a najde mu dobrý domov ,ale neuklidňujte se že za pár dní zapomene ,není to pravda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík