Záleží na tom, jak je fenka stará a jak je zvyklá jezdit v autě. To, že se nenaučí bych takhle netvrdila. Mám doma dva psy, kteří jsou důkazem toho, že se pes naučí. Jako štěňata oba zvraceli jenom jsme vyjeli za první roh...nikdy žádné medikamenty nedostávali. Chovatelka mi na začátku tvrdila, že pes se musí "ublít". A u obou mých psů je tomu tak...
Já bych řekla, že pokud budete jezdit opravdu často, pak by se mohl naučit.
Já měla fenu a z té mi uplně vstávaly vlasy na hlavě. Ať jsme jeli jen k vetovi (5 minut autem) nebo třeba až do budějovic (skoro 2 hodiny autem), vždykcy zvyracela ve chvíly, kdy už jsme přijížděli na místo Nikdy si to nenechala třeba na ven nebo na prostředek cesta, vždycky až těsně před zastavením (a zastavování to v ní nevyvolávalo, stavěli jsem třeba na benzínce a nic)
mě také fena zvracela snad rok. Jezdila za zadní sedačkou na zemi a jezdili jsme většinou jen kousek ale autem velmi málo. Začali jsme jezdit víc vlakem (v té době jsem auto neměla a tak záleželo kdo nás vezme) a ve vlaku nic. Pak přestala zvracet sama i v autě.
Chce to učit pomalu. Třeba jí dát jen na chvilku na zahradě do nastartovaného auta a když bude v klidu /třeba po dvou dnech/ kousek popojet. Až to bude snášet, vyjela bych na delší trasu.
luda
napsal(a):
Ahojky,máte stím někdo zkušenost?Mám fenku srnčího ratlíka,v aute zvrací.Naučí se?
Děkuji za odpovědi.Lucka
Jezděte autem co nejčastěji, pejsek si zvykne.. můžete jí dát kousínek kinedrilu nebo jiného přípravku proti nevolnosti při cestování. Třeba jako štěně bude zvracet a přejde to v dospělosti, tak jsme to tak měli a švagr s fenou taky
Nevím , jak "to" mají psi. Já jsem tím trpěla - myslela jsem , že to snad nepřežiju - hladová nebo najedená.
Prostě žaludek se zvedal . . . .
Školní výlety byly beze mně . Když jsem strašně chtěla jet , tak mě na dvacátém kilometru museli vysadit . Domů jsem
jela vlakem.
Nejde to naučit ! Nejde si zvyknout !
Když mi bylo kolem 20 let , přešlo to samo. .
Jo ale vemte si že vás to přešlo v dospělosti, mě taky, ale pes je dospělý o něco dřív takže většinou je to taky přejde nějak samo... Prostě z toho vyrostou, ale častým ježděním se nic nezkazí, mě se taky dělalo v autě blbě (kdyby jen v autě ...) a co jsem si našla přítele a furt jsme někam jezdili tak jsem si zvykla a od té doby se mi teda občas udělá ale ne po 10ti minutách :))