nickdo
napsal(a):
Chtěla bych si někdy v budoucnu pořídit pejska do bytu, ale vadí mi psí zápach. Jak často se může pes mýt, aby se mu nepoškodila srst??? Šlo by o španělského vodního psa, knírače nebo šeltii.
Díky za odpovědi
hmm, to ti asi neporadím. My máme westíka a koupeme ho maximálně 3x do roka. Vždy když přijde z venku, tak jenom osprchujeme "spodek" a packy a je to. Myslím že podobné je to i u ostatních pejsků. Ale nevím jak ten španělský vodní...
nickdo
napsal(a):
Chtěla bych si někdy v budoucnu pořídit pejska do bytu, ale vadí mi psí zápach. Jak často se může pes mýt, aby se mu nepoškodila srst??? Šlo by o španělského vodního psa, knírače nebo šeltii.
Díky za odpovědi
Pejska neni dlemeho nazoru koupat vicekrat jak jednou za 1/4 roku. I to je docela dost. Doporucuji tak 2* do roka. Casteji koupani psici jao pak nachylnejsi ke koznim problemum a oslabuje prirozena bariera, kterou predstavuje kuze. Mluvim tedy o koupani samponem. Pokud pejska jen oplachnete cistou vodou je to urcite neco jineho.
Dle meho nazoru takto opecovany pes - 2*do roka vykoupany a po vychazce osprchovat spodeka nohy - nesmrdi.... Samozrejmosti je ze ho kdyz se v necem vyvali ihned umyjete.
Pokud vam vadi jen tzv. "vune srsti" asi pro vas nez si pejska neporizovat jine reseni nenajdu. Urcite existuji i vonavky na psy, ale jejich pouzivani je podle spis trapeni pejsku.
nickdo
napsal(a):
Díky za odpovědi
Pokud někomu vadí psí pach,neměl by si asi pejska pořizovat.Já měla psy už několik let,když mi začali tak nějak smrdět.A to už druhý den po koupání.Byl to začátek pěkné alergie.Nechci je dát pryč,tak alergii léčím a koupu je každý týden.Mají kůži i srst v pořádku a nevadí jim to.Chce to jen špičkovou kosmetiku a do mrazu svetr.
nickdo
napsal(a):
Díky za odpovědi
Já mám teď dva psy, které máme na zahradě, ale smrdí ,,psinou" (zvlášť za vlhkého počasí). Pejskové jsou úžasná stvoření, ale ten jejich smrad prostě nesnesu...
Mně šlo spíš o ten interval mezi koupáním, aby se srst a kůže nepoškodily. 1měsíc, dva, tři, čtyři???
nickdo
nickdo
napsal(a):
Díky za odpovědi
Máme pudlíka v bytě a koupeme ho 1x měsíčně. Je to hrozný čuně, takže to nejde za delší dobu. Jinak samozřejmě po venčení pacičky a vůbec spodek. Myslím, že mu to nijak neškodí, myjeme ho takhle po radě s veterinářem.
nickdo
napsal(a):
Díky za odpovědi
My pejska koupeme tak jednou, dvakrát za měsíc, protože chodíme často na výstavy a srst je dobrá.
nickdo
napsal(a):
Já mám teď dva psy, které máme na zahradě, ale smrdí ,,psinou" (zvlášť za vlhkého počasí). Pejskové jsou úžasná stvoření, ale ten jejich smrad prostě nesnesu...
Mně šlo spíš o ten interval mezi koupáním, aby se srst a kůže nepoškodily. 1měsíc, dva, tři, čtyři???
nickdo
co máš za psy? bydlí v kotci nebo v boudě?
Psi bydlící venku nebo v kotci "smrdí" víc než psi "bytoví". Znám NO, který hlídá zahradu a smrdí a znám NO, který bydlí není vůbec cítit. Měla jsem křížence ovčáka (s dlouhou srstí s podsadou), psa jsem koupala 3x za život (10let) a nebyl vůbec cítit. Znám dobrmana z kotce a smrdí. Záleží jaké plemeno si pořídíš. Většina psů smrdí, když navlhnou a zapaří se jim kožich (ne krátkosrstí). Když si budeš chtít pořídit psa do bytu - nejdřív si "očichej" plemeno, které žije v bytě a pak se rozhodni, zda ti smrdí nebo ne. Jinak si pořiď naháče nebo basenjiho - ti postrádají psí pach :) Naháče navíc můžeš koupat každý den. Jinak pokud budeš mít kvalitní šampon a kondicioner, krátkosrsté plemeno můžeš koupat každý měsíc (u delší srsti, srst trpí).
sofa
napsal(a):
co máš za psy? bydlí v kotci nebo v boudě?
Psi bydlící venku nebo v kotci "smrdí" víc než psi "bytoví". Znám NO, který hlídá zahradu a smrdí a znám NO, který bydlí není vůbec cítit. Měla jsem křížence ovčáka (s dlouhou srstí s podsadou), psa jsem koupala 3x za život (10let) a nebyl vůbec cítit. Znám dobrmana z kotce a smrdí. Záleží jaké plemeno si pořídíš. Většina psů smrdí, když navlhnou a zapaří se jim kožich (ne krátkosrstí). Když si budeš chtít pořídit psa do bytu - nejdřív si "očichej" plemeno, které žije v bytě a pak se rozhodni, zda ti smrdí nebo ne. Jinak si pořiď naháče nebo basenjiho - ti postrádají psí pach :) Naháče navíc můžeš koupat každý den. Jinak pokud budeš mít kvalitní šampon a kondicioner, krátkosrsté plemeno můžeš koupat každý měsíc (u delší srsti, srst trpí).
Díky za odpověď. Já mám berňáka a bígla, oba dva bydlí ve zděném přítřešku pod schody, ale přes zimu se berňák pořád válí na sněhu Já chci sportovně založené plemeno, takže kdyby mi náhodou ,,nevonělo", tak by bydlelo venku.
nickdo
nickdo
napsal(a):
Díky za odpovědi
Knírače rozhodně nemůžete koupat často, ničí se tím tvrdost srsti. Já koupu šeltii asi jednou za 1-2 měsíce. Většinou za 2 měsíce. Je to dáno termíny výstav. Připadá mi, že není cítit, lépe řečeno, že více je cítit kavalírku, která je koupaná ve stejných intervalech. Ale asi je jedinec od jedince.
Velmi „specifický“ zápach má RTW, kterého mám celoročně "na volno" na velké zahradě. Zejména ve vlhkých dnech je velmi cítit. Ten je koupán 1-2x do roka.
Samozřejmostí pro časté koupání je kvalitní šampon.
eva nohelova
napsal(a):
Knírače rozhodně nemůžete koupat často, ničí se tím tvrdost srsti. Já koupu šeltii asi jednou za 1-2 měsíce. Většinou za 2 měsíce. Je to dáno termíny výstav. Připadá mi, že není cítit, lépe řečeno, že více je cítit kavalírku, která je koupaná ve stejných intervalech. Ale asi je jedinec od jedince.
Velmi „specifický“ zápach má RTW, kterého mám celoročně "na volno" na velké zahradě. Zejména ve vlhkých dnech je velmi cítit. Ten je koupán 1-2x do roka.
Samozřejmostí pro časté koupání je kvalitní šampon.
Nechci zakládat nové diskuzní vlákno, tak se Vás zeptám zde:
"Jaký je Váš názor na používání třeba Johnsons baby shampoon, co neštípe v očích ani mimina pro pesany? Může jim to nějak vadit?"
ctireh
napsal(a):
Nechci zakládat nové diskuzní vlákno, tak se Vás zeptám zde:
"Jaký je Váš názor na používání třeba Johnsons baby shampoon, co neštípe v očích ani mimina pro pesany? Může jim to nějak vadit?"
Vadit jim to vůbec nemusí,ale pes má jinou Ph pokožky než člověk,proto se dělaj šampony pro psy.A bejby šamponů je na trhu dostatek.