Existuje zdravé plemeno psa ve střední až větší velikosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Filipf

31.12.2010 11:15
Filipf

XXX.XXX.74.70

Dobrý den,
chci se zeptat jesi existuje plemeno ve velikosti cca. od staf.bullteriéra po cca. velikost Cane Corso, které je relativně zdravé?

Vždy se mi líbili boxeři ,ale od těch mě Vet. odrazuje s tím,že nemají v péči žádného staršího 8mi let. O psech typu bull mluví v duchu , že mají těžká genetická zatížení ( srdce,kožní alergie,potravní aler.atd.). O větších psech jako je Cane C. mi zase zdělil, že mají obrovské problémy s klouby atd.
Přehání to nebo jak to je? Na stránkách chov. stanic se toho člověk moc otevřeně napsaného nedočte.

Předem díky za reakce .
S pozdravy
F.

31.12.2010 11:26
tancoska

XXX.XXX.64.4

Já bych řekla že záleží na výběru.Když budete dobře vybírat chovku kde je priorita zdraví tak to není tak hrozný jak vet říká.Jsem majitelkou dvou stafbulů,jsou zdraví a problémy nemaj.Znám i CC a taky jsou na tom dobře.U každý rasy můžou bejt zdravotní problémy.Když budete kvalitně krmit,dávat něco na klouby a v růstu nepřehánět zátěž tak by jste neměl mít problémy.

Filipf

31.12.2010 11:48
Filipf

XXX.XXX.74.70

Zdravím,
a děkuji za info. A mohl bych Vás požádat o poněku "politicky nekorektní" naznačení které chov. stanice speciálně u SBT dbají hlavně na zdraví? Pročež pro laika je to přeci jen komplikovanější se zorientovat...
předem díky.

31.12.2010 11:50
matušková

XXX.XXX.19.251

tancoska napsal(a):
Já bych řekla že záleží na výběru.Když budete dobře vybírat chovku kde je priorita zdraví tak to není tak hrozný jak vet říká.Jsem majitelkou dvou stafbulů,jsou zdraví a problémy nemaj.Znám i CC a taky jsou na tom dobře.U každý rasy můžou bejt zdravotní problémy.Když budete kvalitně krmit,dávat něco na klouby a v růstu nepřehánět zátěž tak by jste neměl mít problémy.

ˇUplně každé pleneno má své problémy,záleží na tom ,co jste ochotni riskovat a akceptovat,kdo tvrdí,že má absolutně zdravé plemeno,lže.Záleží na rozsahu nemocí a postižení plemen.jsou závažné ,život ohrožující nemoci a tzv.neduhy s odchylkami.Jednoduše řečeno,při koupi štěněte nikdy nevíte do čeho jdete.To by jste si nikdy nic nemohli koupit.Neexistují stanice,že mají vše ok ,jeden vrh je v pohodě a druhý nevyjde včetně nemocí,to si všichni přiznejme,jedná se o dědičné choroby.Nezáleží na plemeni,je to onáhodě,štestí,děwdičnosti.Stejný pár 2vrh ok,druhý vrh problémy.

31.12.2010 12:01
tancoska

XXX.XXX.64.4

matušková napsal(a):
ˇUplně každé pleneno má své problémy,záleží na tom ,co jste ochotni riskovat a akceptovat,kdo tvrdí,že má absolutně zdravé plemeno,lže.Záleží na rozsahu nemocí a postižení plemen.jsou závažné ,život ohrožující nemoci a tzv.neduhy s odchylkami.Jednoduše řečeno,při koupi štěněte nikdy nevíte do čeho jdete.To by jste si nikdy nic nemohli koupit.Neexistují stanice,že mají vše ok ,jeden vrh je v pohodě a druhý nevyjde včetně nemocí,to si všichni přiznejme,jedná se o dědičné choroby.Nezáleží na plemeni,je to onáhodě,štestí,děwdičnosti.Stejný pár 2vrh ok,druhý vrh problémy.

Asi bych to tak až tak černě neviděla,určitě jsou plemena kde jsou na tom dobře a kde hůř.Taky záleží na přešlechtěnosti.Sice se až tak nezajímám o gene.problémy ale např. takový KAO,SAO.... mi přijdou nepřešlechtěný a zdravý.A těch plemen bude víc kde jsou relativně bez zdravotních problémů.

31.12.2010 12:13
tancoska

XXX.XXX.64.4

Filipf napsal(a):
Zdravím,
a děkuji za info. A mohl bych Vás požádat o poněku "politicky nekorektní" naznačení které chov. stanice speciálně u SBT dbají hlavně na zdraví? Pročež pro laika je to přeci jen komplikovanější se zorientovat...
předem díky.

U stafíků se hlavně hlídají dvě gen.nemoci,L2-HGA a HC.Takže když se kreje tak s ohledem na výsledky těchto nemocí aby byla štěnda zdravá.Jinak co vím tak chovka White Dart má testy na srdce,klouby.Pár chovatelů má taky vyšetření kyčlí nebo loktů.Ale stafík je relativně zdravej pes.Může se stát že si štěně přinese demodex ale ten se dá vyléčit.K těm dysplaziím,stafík je nasvalenej pes takže dysplázka jedničky nebo dvojky ho nijak na životě neomezuje.

31.12.2010 12:17
masoterianka

XXX.XXX.248.111

Mám psa Cane Corso, v září mu bylo šest let. Ve dvou letech měl DKK ohodnocenou 1/1. Nechci to zakřiknout, ale za celý život neměl žádné zdravotní problémy, nožičky slouží více než dobře. Krom jednoho dávného úrazu (kdy špatně seskočil ze zídky a "zvrknul" si nohu), chodíme k veterináři pouze na očkování.
Chovám i stafordšírské bulteriéry, nemyslím si, že by stafíci byli nějak více než jiná plemena na tom zdravotně špatně. Myslím, že daleko horší situace je u bulteriérů, tam ty problémy jsou daleko častější. Ani s našimi stafíky nemám žádné zdravotní problémy, fena je ve sportovní zátěži.

Obecně nelze říct, které plemeno je na tom jak po zdravotní stránce, vždy se najde jedinec, i ve zdravém plemeni ze zdravého chovu, který má prostě smůlu a nějaký ten neduh ho trápí.

31.12.2010 12:33
abinka

XXX.XXX.142.194

My máme něco trochu jiného,než o čem tu je reč-dlouhosrstého výmarského ohaře. Je jí teprve něco přez rok,ale zatím naštestí sebemenší náznak nějakých problémú,ani její rodiče. Je pravda,že jsme měli štěstí na chovatelku,pro kterou to nebyl jen kšeft,ale i zpětně se o psy zajímá. Kamarádka dala za hnědého labradora 16tis a za 2roky jehn života za veterináře taky tolik. Od prújmú,přez rúzné parazity a kožní onemocnění. A to ho má v bytě v čistotě,řádně očkován a odčervován a krmen kvalitníma granulema. Ta naše se cpe i koblížkama od kobyly a je v pohodě. Tak mi jen žávidí. Takže přeju hodně štěstí při výběru.

31.12.2010 16:26
matušková

XXX.XXX.19.251

Setkala jsem se s paní,co má stafbula psa,srdce a kyčle v háji,podkus,špatně se mu s tím jí ,je s PP,občas paní říká nějaké nervové záchvaty.Není plemeno 100% zdravé žádné,každé něco má,některé více jiné méně závažné.SRMA- selhání autoimunity,bez včasného odhalení,zemře,plemena různá bígl,toler,australák kolie atd atp.Bernští sal.psi,a další mají své specifické choroby.Zdravé plemeno neexistuje.Jedině plyšové....Bez nějakého neduhu opravdu není žádné plemeno,zeptejte se veterinářů.Retrívr,epilepsie,slinivka,flati ledviny a tak mohu pokračovat.Kdyby ne existovalo,proč chovatelé dělají vyšetření na nemoce, U belgičanů hluchota,páteř,to bych tu psala do půl noci,čivavy fontanely .......................................Je to jako u lidí,je to živý tvor s genetickými dispozicemi + -

31.12.2010 17:00
matušková

XXX.XXX.19.251

matušková napsal(a):
Setkala jsem se s paní,co má stafbula psa,srdce a kyčle v háji,podkus,špatně se mu s tím jí ,je s PP,občas paní říká nějaké nervové záchvaty.Není plemeno 100% zdravé žádné,každé něco má,některé více jiné méně závažné.SRMA- selhání autoimunity,bez včasného odhalení,zemře,plemena různá bígl,toler,australák kolie atd atp.Bernští sal.psi,a další mají své specifické choroby.Zdravé plemeno neexistuje.Jedině plyšové....Bez nějakého neduhu opravdu není žádné plemeno,zeptejte se veterinářů.Retrívr,epilepsie,slinivka,flati ledviny a tak mohu pokračovat.Kdyby ne existovalo,proč chovatelé dělají vyšetření na nemoce, U belgičanů hluchota,páteř,to bych tu psala do půl noci,čivavy fontanely .......................................Je to jako u lidí,je to živý tvor s genetickými dispozicemi + -

Jak je možné oba rodiče PRCD a CEA neg-clear,potomci postižení?????Podvod?K čemu tedy vyšetření,DNA testy?Upozorňuji fena v ČR pes Belgie.Laborky USA a NL.

31.12.2010 19:37
atika

XXX.XXX.213.155

Boxery jsem měla dva, oba umřeli v cca ve 13 letech, jeden s PP druhý bez. Pokud se vám líbí vyberte chovku, kde dbají na zdraví, nemyslím, že jsou na tom až tak zle. Ale u všech plemen i u všech chovek je nutno počítat s tím, že 100% zdravého psa mít nemusíte i když rodiče mají vše OK. Prostě to je příroda.

31.12.2010 20:52
tancoska

XXX.XXX.64.4

matušková napsal(a):

Já ale píšu že každý plemeno může nebo má nějakej problém ale zrovna stafík nepatří mezi nemocný plemeno.A plemena který nejsou módní/přešlechtěný tak tam se neobjevuje skoro nic.Samozřejmě že můžete koupit psa u kterýho něco nevyjde ale to se stává.Ale stejně tak můžete mít psa zdravého.Já mám psy přez 20let a ještě jsem neměla žádnýho kterej by měl něco závažnějšího.Očkování,sem tam šití z rvačky,občas viróza-průjem.Ale to je normální.Je to skoro jako s dětma,některý marodí víc nebo maj závažnější nemoci a některý prostě nemarodí.A protože se zadavatel ptal na stafíka nebo CC tak jsem reagovala na tyhle dvě plemena který znám.A ještě k tomu stafíkovi jak píšete,jméno asi neřeknete že?A s podkusem není zas takovej problém jíst,pes kouše zadníma zubama a to že kvůli podkusu mu sem tam vypadne žrádlo z huby tak to snad není takovej problém.

1.1.2011 01:06
dejna

XXX.XXX.4.225

Co takovej špic, pudl, německý pinč?smajlík Minimálně první dvě plemena jsou dlouhověká a poměrně zdravá, uznávám, že ne příliš atraktivní, díky bohu.

1.1.2011 01:21
lesterka

XXX.XXX.143.49

matušková napsal(a):
Jak je možné oba rodiče PRCD a CEA neg-clear,potomci postižení?????Podvod?K čemu tedy vyšetření,DNA testy?Upozorňuji fena v ČR pes Belgie.Laborky USA a NL.

Tohle opravdu možné je...stalo se to i u našeho plemene, které se může vyšetřit na CSNB. Krev feny vyšetřena v labolatoři v Německu s výsledkem clear. A ejhle....štěňata přenašeči...no co...svede se to na psa..ten vyšetřený nebyl. Po nějaké době začala dělat vyšetření i česká laborka, takže nechali psa vyšetřit s výsledkem také clear. Tak šla fena ještě na jedno vyšetření a najednou byl výsledek pozitivní!
Takže i labolatoř se může splést a nemusí to být úmyslný podvod.

1.1.2011 06:34
carjack

XXX.XXX.243.142

Hodně odolné a zdravé plemeno mi přijde český strakatý pes:-)

1.1.2011 14:18
impact

XXX.XXX.195.92

Thajský ridgeback, červená barva. :-)

1.1.2011 17:23
kalu

XXX.XXX.67.182

Já myslím, že relativně zdravá jsou plemena, která se příliš stavbou těla neliší od přirozeně divoce žijících psovitých šelem či předků našich psů. Jakmile se nějaké plemeno začalo ubírat a šlechtit směrem k nějakému "extrémismu" ( psi příliš velcí, příliš malí, příliš těžcí, krátký nos, vrásky atd.), tak to šlo a jde ruku v ruce s degenerací zdraví. samozřejmě vyjímka potvrzuje pravidlo.
Relativně zdravá jsou podle mě plemena typu: seveřani, špicové, knírači, pinčové,ovčáci (i když tam už díky veliké početnosti a oblibě to zdraví taky občas pokulhává)

1.1.2011 19:17
kralikofil

XXX.XXX.221.1

kalu napsal(a):
Já myslím, že relativně zdravá jsou plemena, která se příliš stavbou těla neliší od přirozeně divoce žijících psovitých šelem či předků našich psů. Jakmile se nějaké plemeno začalo ubírat a šlechtit směrem k nějakému "extrémismu" ( psi příliš velcí, příliš malí, příliš těžcí, krátký nos, vrásky atd.), tak to šlo a jde ruku v ruce s degenerací zdraví. samozřejmě vyjímka potvrzuje pravidlo.
Relativně zdravá jsou podle mě plemena typu: seveřani, špicové, knírači, pinčové,ovčáci (i když tam už díky veliké početnosti a oblibě to zdraví taky občas pokulhává)

Se špici souhlasím - máme už třetího (sice menší - vždy cca 10-12 kg), ale nikdy problém - první tedy zemřel v 9 ti letech na podání špatné vakcíny před 20ti lety, druhý ve 13ti letech bohužel na selhání ledvin a jater, třetímu jsou ted 4 roky - náklady pouze očkování a jídlo. S většími špici zkušenost nemám.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík